Питаме Брюксел нарушават ли санкциите Германия и Италия за газа, за да плащаме и ние в рубли

Ще изчакаме становището на Еврокомисията, заяви енергийният министър Александър Николов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато тукашните еничари се правят на улави, гърците вече плащат по новата схема. 09:15 24.05.2022 Греческие импортеры перешли на новый порядок оплаты российского газа https://ria.ru/20220524/gaz-1790307279.html

Някой се срамувал, че е българин, друг ни съветва да ,,си гледаме интереса", който бил да сме с Русия, трети пък се възхищава на руския финансов гений, който ,,укрепил" рублата така, че още малко и ще стане вселенска валута... Това са тукашните коментари. И се питам: другари, какво търсите в тази пропаднала псевдодържава, всъщност ,,краварска колония" -- както я наричате? Тук няма газ (да ви напомня все пак, че думичката е от м. р.), управлява ви правителство от олигофренични предатели, скоро всички ще се натръшкат от глад -- както е казал един поет от групата на съветските диверсанти в Царство България: ,,понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Терора долу! Съюз със СССР!" Ама какво да правим сега, като го няма вече СССР?... Как какво -- съюз с РСФСР! Само че, другари червени, там вече няма комунизъм. Сега си е откровена диктатура, лична, на др. Путин. Който е с Путин, е с Русия, който не е -- е предател и чужд агент. Вие сега от кои сте, защото няма как да сте едновременно български патриоти и путинолюбци: едното изключва другото...

Добре започна и зле свърши. Твърдението, че в Русия има диктатура и съответно хората са репрерсирани, ако не са съгласни с властите не отговавят на истината. Тази лъжа слугите на Сатаната я тиражират в западните медии откато Путин взе властта от алкохолика и предателя Елцин, прекрати разрухата и вдигна държавата отново на крака. На практика всичките негови вътрешни врагове и опозиция е била винаги на чужда хранилка, чрез безбройните НПОта или контролираните от запада олигарси, който с времето бяха елиминирани един по един. В момента западното влияние в страната е спаднало до немислимо за историята и след сриването на СССР дъно. Общественото мнение е консолидирано и всички заедно и дружно отблъскват ударите които се опитват да и нанасят, главно чрез санкции и замразяване и кражба на имущество нейните вековни врагове. Забележете - срещу Русия застава не целия демократичен свят - както обичат да се хвалят и лъжат в медиите сатанистите, а само САЩ и контролираните и напълно зависими от тях европейски васали, заедно с две други азиатски - също така подчинение на тях страни - Япония и Южна Корея. До тук виждаме се простира влиянието на САЩ. Останалите по-големи и по-малки страни по света заемат неутрална позиция и не си развялат отношенията с РФ за да угодят на хегемона, който както се оказва е на глинени крака и не е далеч времето когато те ще се строшат окончателно.

Имам голяма нужда от малка нужда, кой трябва да питам. Дайте бърз отговор, че ще се нап-кая!

Малоумно правителство начело с просто киро. Повечет държави плащат в рубли, само прост киро не разбрал и дава интервюта как България е отказала и "повела ЕС" .... Наистина му се смеят в цял свят, че и ние за смях станахме покрай него. Но ходи за два танкера втечнен газ чак до САЩ / не , че е пристигнал/, естествено на държавни разноски. Ако имаше малко интелект и образование да прецени какво държание изисква дипломацията /не да плюе като идиот по Русия, с което излага основно себе си и нас/, това нямаше да се случи. Сега оправдания, оправдания.... Отдавна е време да се маха, срам ме е от него пред света.

и отговор не искаме нали?

а що не днеска?? а те дали ше ви отговорат?? кат не вдявате че ембаргото е за балъци и гъзолизци...

"Ако Германия направи плащане в рубли, което подлагам под съмнение, голямо съмнение, но все пак, ако се случи, Германия е много по-голяма икономика, много по-зависима. Твърдо ще има общо договаряне на цените", коментира Сабрутев." Не се съмнява, Събрутев! Ще стане! Знам, че ти е много тъжно, но ще стане! Германия има най-мощната икономика в Европа; отказала се е от въглищата и от АЕЦ. Такава икономика с втечнен газ не се поддържа. Тя просто ще рухне. Тъй че не се съмнявай! Заложена е на карта лидерската позиция на Германия и жизнения стандарт на населението и.

Защо да възстановяваме доставките на руски газ,след като Русия нарушава договора.Един път откъснем ли се от тези зависимости ,да има руски посредник на Нефтохимима и така да не можем да си купуваме по пазарни цени,ами винаги с надценка и разликата да отива за рушвети и пълнене джоба на олигарси,няма ли да е по добре.Така накрая самите руснаци ще почнат да ни се молят да им купуваме газа,а не да правят Политика срещу нас.

С какво точно Русия нарушава договора? Тя не е променила нито цената, нито е спряла подаването на газ. Тя си иска парите за стоката! Съвсем нормално искане. Ако искаш плащай в рубли, ако искаш в долари или евро. Само че те искат да си получават парите, а не да им ги превеждат в банки, където те са блокирани. Купувачът си е получил стоката, а продавачът не може да си вземе парите. Кой търгува така? Това ли е нарушаване на договора? Я по-бавно, та да си записвам!

е само формално, за заблуда на народа "виждате ли, ние работим за вас". Истината е, че Брюксел има взето решение и отговора е ясен, какво очакват българските политици? Парад на смеха и простотията. Нека опитат, може пък и да им се отвори парашута, в което дълбоко се съмнявам.

Да питаме Брюксел дали да ходим на тоалетна или и за там има санкции

българите не искаме руска газ... ама нагли руснаци.. не искаме нищо общо да имаме с окупатори и терористи.

ти като не искаш, не ползвай, как говориш от името на всички и от мое име

Нали си ги избрахте с голяма радост! Радвайте се сега! А като влезем в еврозоната ще е още по-радостно!!!

рублата днес вече е 57,68 за долар Преди три дни беше 65, а преди месец - над 100! Санкциите на Запада дават ефект... ама обратен!

че то беше ясно. руснаците са умни и са преценили всичко, глупаците, които ги подценяват са в ес

_stankow

Късно е вече. Европейците ни прекараха. Петков е подписал с американски компании, сигурно за 10 години напред. За борсови цени обаче. И ако се откажем - неустойки, ако не и по-лошо !

пппппродъжжавайте пппромяната

Питайте Брюксел,нали винаги трябва някой да ни командва!

ПП са всички за затвора и Киркор трябва да ги води ама да му извадят едното око първо. А на всички крадци от измислената му партийка ръцете да се отрежат

Ъъъъ, нали уж Газпром лъжеха, че някои европейски страни си плащали в рубли?!

Германия си гледа интереса, а Кирчо наш на всички сваля феса. Продължаваме Предателството.

И К.Петков гледа своя интерес, явно неговият не съвпада с този на България.

С този ход да се откажем от руски газ цъфна огромното лицемерие на запада които се кълняха в майка си и баща си че с рубли няма да купуват и тези лицемери имат претенции след това е кой е спонсора на Путин, дано и онова зелено наркоман че да погледне

НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ! ВЧЕРА КРО ДРУГО РЕЦИТИРАШЕ НАРАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ! КАК НАРИТАЛ ЯКО РУСНАЦИТЕ ВИДИШ ЛИ! НЯШИТЕ СЛУГИНСКИ ПОЛИТИЦИ, БЕЗ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И КАЧЕСТВА, ВИНАГИ ПИТАТ НАЧАЛНИЦИТЕ СИ, САМИ НЕ СМЕЯТ И ДА П.ЪДНАТ!

Нека предложим прекъсване на еврофондовете за държавите, които не спазват санкциите към Русия.

Яда видим кой ще се престраши КИРЧО или КОКОРЧО ще пита еврогейската комисия СМЕЯТ ЛИ

Брюксел на всеки по отелно лично ли треябва да отговори - вече отговориха многократно, че НЕ Е и освен тва всички, на които им пука за националните им иконимики и народа, вече го напрвиха!!! Ама вие чакате американско разпореждане и брюкселскоо разрешение!!! Не е имало по-неадекватно и толкова анти-българско правителство след 89та със сигурност!! Тази "промяна" е по-зле от всички комунистическо-турски правителства, които сме имало досега!!! Нито едно досега не е произвело толкова вискоки инфлация и дълг за толкова малко време!!!! Тези американо-канадци целят унищожение на всичко българско и родно!!! ОСТАВКА!!! Квото и да дойде, не може да е по-зле от тия!!!! Ако Курвелия не ги натисне да преподпишат с нов договор с Газпром, ни чака нова жан-виденова зима!

Ами като нямаме акъл в главите ще "питаме брюкселските зелки" да ни дадат решение на въпрос,който директно засяга българската сигурност и национални интереси !!! Суверенитет нула ! До каде се докарахме ....не е за вярване ?!!

Ясно е,че немци и италианци са получили разрешение от ЕС . Да питаме може ли и БУЛГАРГАЗ да получи такова разрешение .......

Още не е ясно но срока е до края на май, така че чакаме решение на Бундестага.

ПИПО

Вече над 20 европейски компании имат сметки в рубли и купуват газ от Русия. Ние тука ще питаме, ще чакаме становще, ще видим какво ще каже Брюсел, ще видим как ще реагира управника на колонията България Херо Мустафа, ще дабатираме безсмислени неща в парламента и ще затъваме все повече и повече.

Германия и Италия са едни от Основателите на ЕС- Нашата работа е, все едно да питаш Баща си и Майка си - Вие ли сте моите родители. ПЪЛНА КОМЕДИЯ. Тази Външна "Министърка" е направо за Цирка.

И за какво бяха тия санкции ,заради УКРАЙНА . А те заслужанат ли да страдаме заради тях, то май по простотия ние сме на 2 място след тях. И ето ви друго мнение колко са умни Украинците. Дедо Пич (нерегистриран) Е ПА МОЕ ЛИ ДА ИМА ТОЛКО ТЪПИ ОРА, А ???? Тези украинци големи негодници и сархоши (пияници) излязоха! Нямате представа колко фъстъци и царевично уиски (бърбън) изядоха и изпиха на БайПЪН и колко Джевелина и гаубици му съсипаха и по милиард долари на ден му преебаха. А на 14 май станахме свидетели на доста неприятна за Washington DC и NАТО история – краят на една славна кариера на един легендарен американски адмирал. Както знаем Путин нареди да не се атакува металургичния комбинат „Азовстал“, но така да се обградят изходите на подземията, че пиле да не прехвръкне. Е, пиле не прехвърча, но от катакамбите излезе голяма американска гъска – цял адмирал и то какъв! Излезе един американски адмирал – специалист по спец. операции и тактическо ядрено оръжие Ерик Т. Олсън. Адмиралът, който е в течение на всички тайни американски операции до 2011 година, символ на американския спецназ, славата на американския спецназ (макар и вече пенсионер), се оказа пленен, че то и доста позорно - изпълзя от подземията, нахлупил ниско шапка. Видяхме го да върви зад един руснак с онзи гаден знак Z на якето. Американската легенда водеше колоната на предалите се в плен военни от ВСУ и батальона „Азов“. Ерик Т. Олсън е американска легенда, това е най-награждавания, един от най-успешните американски офицери в съвременната американска история. Нему принадлежат думите „It’s important to keep secrets secret. If we want to retain this capability, we’ve got to not talk about it now.“ Но сега явно ще му се наложи да си поговори с домакините. Адмиралът в отставка е чест гост на различни университети и корпорации, като Голдмън Сакс например, където споделя опита си като военен и анализатор. Какъв статут ще има в момента - на военнопленник или на платен наемник, ние не знаем. Ще го съдят ли, ще го разменят ли, или ще го пуснат да чете лекции – също не знаем. Знаем само, че на 14 май военният министър на САЩ Лойд Остин лично помоли Сергей Шойгу да си поговорят и му каза, че този човек е специалист по всички видове секретни операции – под вода, на суша и във въздуха и че не мое току така, ......, нали разбираш, на което Шойгу отговори с ПРЪЦ !!!! А колко канадска сьомга от Големите езера на оня пеерас Трюдо изядоха укрите, не ти е работа. А женерала му Тревър Кадийо (инструктор в биологичните лаборатории на подземията) не можаха да опазят и руснаците го фанаха, облечен с женски дрехи и за ташак на пичоолара станаха за смях. Американският генерал-лейтенант Роджър Клутие, също бе заловен от НМ на ДНР в свален хеликоптер, при опит да избяга от подземията. Биолабораторията под завода Азовстал в Мариупол в така нареченото съоръжение PIT-404 на НАТО е построена и управлявана от Metabiota, фирма свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Володимир Зеленски. В лабораториите на това съоръжение са се провеждали изпитания по създаването на биологично оръжие на базата на РУСКИЯ ГЕНОМ. А колко боквурста със швабска бира ометоха и колко френски аперитива Перно изпиха и рокфорско сирене изядоха в бункерите на Азовстал не е ясно. И пак се осраха и замирисаха на посрани нужникари, та се не трае. А от Италия ката ден вървяха вагони с макарони, спагетони, тортелини, талиатели и горгонзоли за закуска и торти терамису за десерт и пак нищо – не са за верване тези баламурници. Ако ни бяха пратили да ремонтираме един танк, с него до Москва щеха да стигнат ама на – немали потрошени танкове, пък немците цели 15 стари танка „Гепард“ от 1974 г. им продадоха! Грешката на янките беше, че си избраха ненадежден съюзник срещу Русия, в лицето на бандеровските фашаги и азовските националисти и затова Шойгу ги отнесе като куцо пиле – домат! И так, в конце концов, великите сили, в лицето на Русия, и барабар Петко с мъжете – Полша, Словакия, Унгария и Румъния ще правят подялба на бившата държава Украина!!!! А Беларус нема да получи нищо, щото отказа на Путин да се включи в Руската Специална Операция в Украйна, имаща за цел да сложи край на курса на безразсъдно и нагло господство на САЩ и стоящите под тях като аскер-аркадаши други западни страни на международната арена и в региона - в частност. А за нас? А за нас, скъп газ и .....КУРило! Затова сега Украина прилича на разорана нива от глигани, които са ровили за картофи. А то и картофи нема – останали са само дъждовни червеи, плужеци и голи охлюви. Какво ще ручат зимъска, кога сибирский снег забръска? БайПЪН да им бере грижата! Ние ще кютаме под юрганите с белите украинки и ще викаме Слава Украина, а они че викат Украина слава! А БайПЪн и синът му Хънтър ще си държат мъдете и ще оплакват алчността си за чужди пари и чужди земи!

Кво да питаме Брюксел то е ясно като бял ден много страни си търгуват със руснаците само канадския педераст ни набута да купуваме скъпо и прескъпо гориво

Интересно, какво ли очакват да им кажат от Брюксел? Може би очакват да им кажат "Такова плащане е в нарушение на санкциите" и нашите ще го официализират с "ето Брюксел ни отговори че плащането на газ в рубли е нарушение", а Германия, Франция и други държави-членки ще си плащат в рубли....! Или може би това ес неплащането в рубли е направено за да се купи от скъпия американски газ?

Забелязвате ли на кои страни забраниха да плащат в рубли ? Полша, България, Румъния - все фронтови държави.

Брюксел ли плаща, или ние ?

Тези са по-зле и от първокласници .

Киро чикиджията ще чака указания от шефовете. С нетърпение пък аз чакам да падне това шарлатанско правителство.

Като знам кой чака да дойде на власт направо примирам! Банкянския крадец потърква доволно дебелите си охранени ръчички....!

Духай на Боко салама пендел тъп

Ami to be iasno oshte predi pochti 2 meseca

явно са неспасяеми дебили. Защо сега ще питат? Когато руснаците поставиха условията и трябваше да се плаща защо не си свършиха работата тогава? Да се проведат разговори с Газпром, да се уточнят условията, съответно тези условия да се съгласуват с Брюксел и да се осигури доставката на газ. Тогава бе си мръднаха тлъстите задници, сега се сетили да питат! Отврат !

Долу Корнеля, вън БСП от властта!

Грешно написано ,ще питаме господарите от Америка дали ни позволяват !

Добре бе готин4321 а тия ще ни закопат с 52 милиарда,та какво се е променило. Ти не виждаш ли че затъваме? То и ти като мене нямаш думата ама си говорим тука нали.

Тия нерешими проблеми и неизплатими борчове, се решават само с революция, е показала историята.

пак ли някой трябва да ни казва кое е "законно"? И не е ли вече очевАдно, че другите се грижат за гражданите си, а България пак...чака някой да й "каже"! Айде, бактън!

Тъпи управляващи нали вече ЕК се произнесе че може да се купува газ и перол.

4321 Прав си грешно е но заключението му е верно. Знаеш ли колко грешки от бързане и недоглеждане правя,но това е форум без изискване за висше образование.

Основният закон на диалектиката е "Интересът клати фесът". Когато си без гащи не бива да се усещаш съвсем изненадан, достатъчно е да знаеш накъде ти е обърнато дупето.

И защо пълен член на интерес и фес? Два подлога ли видя? Къде ви намират такива недоучили, да се правите тук на акълнии?

За съжаление тези които ни управляват са избрани с 20% от гласоподавателите и дума не може да става за зрялост в това нехегономно правителство. Може само да се надяваме на БОГ но и той в кошара не вкарва защото сме разпокъсани и на нищо не вярваме включително на себе си.

От поне 20 години тези, които ни управляват са избирани с 20% от гласовете. Ти идиот ли си или партиен функционер? Което не е много по-различно, де! С какво тези са по-лоши от онези? Борисов прие България с 14 милиарда дълг. С колко я остави след 10 години крадене? Не, че адвокатствам на просто Киро, но по-голям крадец и мафиот от Борисов не съм виждал. А съм живял доста!

уж ние сме били приципните и не сме се огъвали на натиск пък сега плахо питаме дали все пак може ?!?!

Ние и да питаме ,никой не ни обръща внимание. Ние сме заобиколим фактор.Фактор не е точната дума ,а по-подходяща е дребен, сервилен, мизерен , европейски слугинаж, ерго като се знае ,че ЕС е пухкав пудел на САЩ ,най-добре е да се пита улица "Козяк"

Прав си ЖОРО русоФОБА е болно същество и подръжник на либерастията и оттам е проблема. За едно Е не е готов майки си и баща си и родината да предаде.

Колко е хубаво да сме независими и да се налага да питаме Брюксел какво можем и какво не. Независимост, единство, демокрация !

Русофила е болно същество. Путлер спира газта....така ни се пада. Митпрофанова обижда и унижава България....квичат от кеф.Утре братушките им ще ни ударят с ракета....ще гледат с благодарност атомната гъба,докато се изпаряват. Е има такива същества в България за жалост.

Чета го това в ИМЕ и съм изненадан как само лъже и манипулира. РФ приема всякакви хартийки но в собствената си банка за да не могат лъжци като гейЕВРОПА и лъжеСАЩ да им гепят и тези хартийки които са надценени като парично средство.Освен това лъжеСАЩ задържа и златото на РФ за което няма никакво право. Реално гейЕВРОПА и лъжеСАЩ с надценените си валути ограбват целия свят и искат това да продължава и да богатеят на чужд гръб. РФ се изправя срещу тази хегемония и мародерство и затова е тоя вой на либерастите / еврОПА и фАЩ / . Никакви договори РФ не нарушава и приема валутата само в собствената си банка а не в американска. По дългосрочните договори Рф е на загуба но ЕВРОПА в простотията си повлияна от сюзерена САЩ прави елементарни икономически грешки. Купуване на газ от свободния пазар където цените на газа и петрола са в пъти повече и това компенсира загубите на РФ и заради глупоста либералната икономика РФ е в два пъти и повече на печалба. фАЩ за да запази икомиката си / трудно достижимо / жертва съюзниците си като предизвиква война и икономически дестабилизира ЕВРОПА като икономически субект. В криза САЩ са постъпвали така като засилват военнопромишления си комлекс и печелят от продажба на оръжия,и се спасяват от икономическа криза. Глобално война водят стария ред доминиран от англосаксите и новия по демократичен който иска да наложи РФ като се отчитат повече интересите на другите глобални играчи. България е малка държава с лоша икономика и е зависима от големите икономически и глобални интереси. Въпрос на политическа зрялост как ще се измъкне от това противопоставяне.