Писъците от опустошената Сребреница отекват вече 24 г. (видео 18+)

Светът не трябва да забравя трагедията, отнела живота на над 8000 деца, мъже и старци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това няма да има край на Балканите, няма да има! И ние помним Батак, Перущица и всички села, подкрепили Априлското въстание, а сетне станали сцена на най-долни нечовешки ТУРСКИ зверства!!! Турците извиниха ли се?! НЕ! А за геноцида над арменците извиниха ли се?!? НЕ!!! И така едното води до другото и пътят към АДА е открит! Тази политика на реваншизъм ще ни довърши всички - знайте обаче, че едно гнусно и адско деяние не се поправя с друго два пъти по-гнусно такова!!!

създание от човека! От къде взима тая креативност и новаторски дух когато нещата опрат до това да наранява, изтезава и убива?!!

Попитай англо-саксосите. Те също са уникални в това отношение.

Опит на хората да се освободят от мюсюлманския гнет. Донякъде успешен. Следващия път до крак трябва да се избиват!

Що е лайно, все е сръбско. Фашисмът няма националност, раса, религия и т.н. Той е националистичен шизофренизъм облечен в агресия и комплексарщина. Поклон пред всички загинали!

Както във всяка война и в тази в Югославия го отнесе цивилното население. Убитите сърби бяха масово с три отрязани пръста, защото православните се кръстим с тях. Кой колкото можа изби в Босна от другите - босняци, сърби и хървати се избиваха ...

сърбите у косово ,що забрайте?

... както се пише от много време и сигурно няма да се докаже още много време, разпада на Югославия е целенасочен и добре планиран. Не само заради Сърбия да няма излаз на море а да няма силна държва... бяха си добре, докато едни хора не подкокоросаха други хора по различни мотиви. В този аспект, Косово също. Може би ако не лижехме гъзовете на някои държави източните родопи отдавна щяха да са в пределите на една друга държава. И да се коментира е... безмислено. ПО много места на земята има такива събития. Африка не престават... но не са интересни държавите. Само на годишна база може би загиват много повече хора там, но никой не му пука (разбирай от "белите" медии) както и на нас, с по светъл цвят на кожата. Нали е далеч? Едни такива миротворци - подпалиха държави в Африка, сринаха Ирак ... и продължават да са миротворци - според техните разбирания (естествено)

сръбски шовинисти и ислямски фундаменталисти - неочаквано взривоопасна комбинация...

Сценарият е един и същт с Босна и косово зада ги изтръгнат от сърбия и да развалят Югославия платено е от америка.А как започва самите босанци им платено да убият няколко мюсолмански семейства и набеждават сърбите

всички религии трябва да бъдат забранени, храмовете да се разрушат и който проповядва нещо различно от наука трябва да бъде вкаран в затвора, тогава светът ще се оправи живеем в 21ви век спрете с тези глупави притчи от преди 2000 години, живеем тук и сега не задгробен живот горе или долу

И коя точно наука учи човека да е добър човек ?

Нещата не са толкова прости.Първи са започнали мюсулманите.Близо до Сребреница има рудник за добив на оловно-цинкова руда.По пътя до там съм виждал окачени по ската венци.Обясниха ми че там са избити сръбски миньори пътуващи за работа през нощта.Десетки работници.Има села в околността населени със сърби буквално унищожени до крак.Има само гора от метални кръстове в памет на избитите.И всичко това е направено от "миролюбивит" мюсулмани.Отговора е Сребреница!

Да но едните са войници и има военни престъпления , а за резняците избили сърби има съд а не разтрел....

Не вярвали били това да е станало..инсценировка била.... Ами потърсете информация по въпроса бе, все пак сме в 21 век. удивително е какви елементарни хора има....

Разпалиха ПСВ, която после прерасна във ВСВ. Никога няма да се насити на кръв тая паплач. За това трябва да сме силни и единни.

Абсолютно вярно и както и при ПСВ и ВСВ, така в Сребреница, така и при подлото им нападение срещу една празнуваща своето съединение съседка - България, не са го измислили и планирали сърбите, все някоя "велика сила" им стои зад гърба, преследва свои цели и ги подстрекава, за да се намеси след това

Това е техния Батак!

Много точно. И точно както в Батак Българи убиваха Бъгари, така и в Сребреница босненци избиваха босненци.

Православни сърби избиваха неправославни сърби само заради усещането и заради омразата,страха и подържаният от ЮКП мит за непрестанен и непрекъснат геноцид от страна на османците срещу православните! Историята и богатството на сръбските манастири го опровергават

Randall_Zwinge

Само дето няма доказателства. Казват, имало, ама били засекретени за 50 години. Само дето не знам откога ги броят. Ама 20-25 са минали. Остават още 25-30.

Погледнете внимателно лицата на тези хора от Сребреница.Да ви приличат на араби,на анадолци.НЕ.Чисти балканци.Да проклинат предците си че са клекнали пред исляма...мирна главица ятаган не я сече....а не са хванали горите и да се противопоставят и отстояват вярата си и рода си.Това е целта на исляма-да противопоставя свои,да промива мозъци за векове.Ако не бяха предците им предатели, империята на османците нямаше да има такова влияние на Балканите,нито тези кръвопролития между една кръв.

Какво да ги гледаме?Сърбите убийци да не би да са били кьорави?Защо са извършили това ужасно престъпление което сложи такова петно на сръбският народ и държава?

Randall_Zwinge

Не са. Босненците са го направили сами.

Ненавиждам исляма!!!!!!! Най-вече мюсюлманите са много невежи и прости. Но чисто обективно погледнато, приемането на християнството също е било "клякане", предизвикано с тормоз и насилие. За времето си всички видове завоевания и дивашки практики са обясними и оправдани. Но в днешни дни просто не е допустимо да има варварски жестокости под каквато и да е форма.

Randall_Zwinge, разбирам ти сарказма, но доста грубо звучи. Убийства трябва да има да, но "правилните" хора не са маси, а са отделни индивиди, доказани психопати, застрашаващи обществото.

Големи герои - няма що!! Да убиват вързани хора! Така са убивали и българи в Македония! Мишки сръбски!

Където има ислям има писъци и кланета.Това е заложено на Балканите още през средновековието когато нахлулите тук османски орди го налагат с ятаган.Приелите "доброволно" исляма са предатели на кръв,род,вяра.Това са помаците/помагачи/горани,бошняци,торбеши.Все балканци,но изтръгнали се от корена си и затова ги брули вятъра.Всеки ги използва и никой не ги уважава,защото такава е съдбата на предателя.

и ,че където има православие е същото като при исляма

Randall_Zwinge

Ми нормално. Той си е един и същи бог.

Защо главорезите са отишли да убиват просто така като яничари влазят в едно мирно и тихо селце и убиват, но преди това нещо е станало то не може особено щом има сини каски още тогава не ми се вярваше това , не го вярвам и сега.

Българския народ може да е много прост и глупав ма и много е страдал и не можете да го трогнете така лесно и наивно е да се мисли че вярва всичко написано особено в интернет да не е книга случайно айде холан.

Много прост и глупав си ти!Българският Народ може дда различи убийците и ненормалните прости глупаци които ги защитават по гнусен начин

Има една приказка: Лико - с лко, ремък - с ремък. Така да се правят превързванията. Тези, коиот не знаят какво е лико - има Гугъл! Не може да е смесват несмесваеми неща. Исляма е див и радикален и до днес! Християнството и то е налагано с кръв - конкистадори, рицари и т.н. И уна не е минало спокойно. Но исляма си тежка форма на забиване - едно и също, до премала. Никакво развитие! Не се заблуждавайте с някои развити муслими. Като цяло са на дъното на човечеството, примитивни до откат. Сега ще ми натряскате минусите, ама те фактите от това няма да се изменят. Само ще докажете истинноста на писаното!

Ислямът е със 600 години по-млад от християнството. Преди 600 години е бил 15 век и всеки ден в Европа са били изгаряни по няколко стотин вещици. Демек ; - или стари баби, познаващи билките и взели да фъфлят, - или особено красиви млади момичета, дето не са пуснали на местния поп.

Пълни манипулации са това, при война между двете страни никога няма невинни и виновни. А тия там са си войнствени и сега, най-много джихадисти от Балканите в Близкия Изток са от Босна. В някои от селата момиченца на 6-7 години вече са забулени, мъжете брадясали радикали ходят в Сирия и Ирак, а допреди 25 години родителите им са живели в светска Югославия като цивилизовани мирни хора. Не, че сърбите са стока, но изхода от тази война всички го знаем колко е "справедлив" и "ползотворен" за Балканите.

Ейнещастник , да ти се връща !

Какво да ми се връща, бе серсемин, как започна войната в бивша Югославия - всичко е инсцинеровка, за да се разпарчетоса този социалистически конгломерат. Анджелина Джоли защо не се пресели с децата си-джендърчета в някое босненско село, да видим дали момиченцата ще си ходят свободно с мъжки дрешки, или ще минат всички под фереджето? Босненски праведници продават 14-15 годишни за булки на джихадисти в Ирак и Сирия.

кого наричаш ти нещастник бе

До всички коментиращи, моля ви имайте малко уважение към смъртта на толкова много хора. Те не са били въоръжени, не са стреляли... избити са за "назидание" и това е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО. И не... няма нищо героично в това да стреляш по хората, особено тези които не могат и не искат да ти отвърнат с оръжие. Тези сръбски идиоти и примати, нямат нищо общо с хората... това са изроди. До някъде мога да оправдая войник който стреля срещу друг войник... но по цивилни... това си е престъпление и нищо не може да го оправдае. Една изкуствено създадена държава каквато е Югославия, рано или късно щеше да се разпадне. Лошото е че стана с кръв... много пролята кръв, и то заради идиотския сръбски шовинизъм. Една цивилизована Чехословакия, си се разделиха мирно и тихо... и празнично. А на балканите... много паплач много идиоти.

Уважение има. Лошото е, че ни набиват едни и същи, политкотектни жертви. Написах за Стара Загора и Батак и дира веднага ме изтриха, разбираш ли сега какво дразни. Почит към ВСИЧКИ жертви, не само към някои по-специално.

Ако в Чехословакия имаше мюсюлмани, които изтребваха чехи както са изтребвали и прогонвали сърбите щеше да има друг развой на нещата. По-кървав от сръбския. Чехите също нямаше да стоят и да гледат как чалмите ги избиват.

"Босненски идиоти и примати"! Убийците са от босненската армия.

вижте, знам, че мнението ми няма да е много добре прието, но е казано - на война, като на война. И босненските мюсюлмани изклаха доста сърби, и хърватите изклаха доста сърби, та и сърбите и те не са останали по-назад. Затова е по-добре въобще да не се стига до воини.

Какво ги оправдавате сърбите. Припомнете си българската народна песен "Съюзници разбойници".

Всеки ден виждам какви ли не неща, чета какви ли не мерзости и ми се иска да извикам: Господи, наистина ли даде живота си за всичките тези наплодилите се изчадия?! Защо, по- дяволите и как ги носи земята?!

Ми тос твоят господ нали с човешка кръв се храни... Ако няма жертви, няма и господ.

Кой бе, Бафомета ли, с големите уши. На него вие му се кланяте, с черните бомбета. Дааа, Рандалчо, ще ви дойде и на вас реда, ама ще има плач и скърцане със зъби.

Randall_Zwinge

Аз съм антитеист. Не се кланям по принцип. И имам предвид Яхвича. Саваот, адонай, елохим, аллах, илли, исус, христос... Както искаш, тъй го наричай - се един и същ си е и все на него се кланяте и ти, и сичката резана сган, вкл. и ония с бомбетата и къдравите бакенбарди.

Попитай твоя Господ защо малки деца умират в ужасни мъки от неизлечими болести.

Холандския контингент /към ООН/ изобщо не се е и опитал да предотврати клането ако трябва да се каже цялата истина ! Просто са си останали зрители.... Изобщо ООН носят тежка вина в лицето на Сините каски като безучастни зрители за доста кланета по Света . Да припомним друг голям позор на ООН, клането в Руанда....

Позор е меко казано. ООН изтегля контингента си от Руанда точно в разгара на клането поради неспособността си да се справи със ситуацията. 800 хил. души са изклани за 4 месеца. Отделно случаите на сексуални издевателства от страна на сини каски върху местното население в Босна (прикрити и неразследвани), Централноафриканската република... Много тъмни страни има ООН.

Може да се каже че тия страни скоро не би трябвало да влизат в ЕС.

Ти за джихат чувал ли си .Това са глупости и социалистическо лицемерие, днес го наричат либерална демокрация.

напомня ми Батак, където пък мюсюлмани избиват християни. Какво ни пречи да уважаваме чуждите религии.... За всички има място под слънцето.

Какво пречи да ти уври мозъка че това са инсинуации и политически сценки.

по пъдя си минава през Доспат и избива мъжкото население там като отплата за Батак.

това е провокативно и неверно щяха да ни проглушат ушите ако беше така

"ОТПЛАТА" в ключовата дума, драги, а не чисто нападение. "Отплатата" винаги има елемент на справедливост и приемливост.

Много свенливо се споменава ролята на холандските сини каски в клането и как не могли да спрат настъплението на босненските сърби. Холандците не просто не правят опит да ги спрат, но и предават потърсилите закрила в базата им мюсюлмани на хората на Младич. Дори когато сърбите започват да отделят момчетата над 13 г. и мъжете от жените и малките деца, холандците се правят, че не разбират какво ще последва, защото били получили уверение от сърбите, че нищо лошо няма да им направят. Общо взето са гледали да спазят собствените си задници. По този повод Холандия е осъдена от Апелативния съд в Хага за частична вина в клането. Още един щрих. Командващият холандския контингент е поискал от ръководителите на мироопазващата мисия в ООН да му изпратят подкрепление, но това така и не се случва. Останал сам, взема решение да не се намесват. По-късно признава, че изпитва огромна вина и обвинява ООН за липсата на реакция и подкрепление, въпреки настойчивите му призиви. ООН не може да бъде съдена, има съдебен имунитет. Каквито и грешки да направи, се замитат под килима.

Запада още не е бил завладян от либералната демокрация и холандците са били холандци не като сега...

сложих си плюс сама но на минус стана ха ха ха

срещу 2000 тежко въоръжени сърби.

Очевидно те не са били срещу сърбите после Запада измисли това за да оправдае намесата си в Югославия и всички последици от това.

Randall_Zwinge

То и в Цхинвали беше така, ама там миротворците не бяха холандци и, както пеят Ария, си имаха девиз - "Ни шагу назад!". В резултат грузинците не успяха да превземат града и опитите им да изтрият осетинците от лицето на Земята се провалиха.

че руснаците в Цхинвали са искали също да се отцепят от Грузия. По техен модел сействаха и сърбите, но не им се получи.

Randall_Zwinge

Каквото трябва, отб елязах: 1. Руснаците не отстъпиха. За пореден път, за разлика от западната сган, като например ОССЕ в усрайна, която трябва да установи кой по кого стреля, обаче по правила не ходи на места, където се стреля и така не може да установи нищо, щото като дойде, пушканицата от една седмица е свършила. 2. В Осетия, Абхазия и Крим, където се намесиха руснаците, до геноцид не се стигна. В Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и навсякъде, където се намеси запада, убийствата не са спирали.

Писъците от Баташкото клане отекват вече 140 години но управниците и Запада са глухи, те налагат двоен стандарт и това е потресаващо. Моля да не ме триете защото аз съм от там.

Каквито и зверства да са извършени.. няма оправдания за тях. Както за батак така и за сребреница Факт е че в сребреница хората са живели заедно и един ден едните изклали другите.. в края на 20ти век. И натовски холандци гледаха като първолаци

Randall_Zwinge

Така е. Само дето трябва да се добави, че в Батак Българи клаха Българи, а в сребреница - босненци клаха босненци. Касапите бяха: - в Батак - Ахмед ага Барутанлията - помак от съседно на Батак село, тоест - помохамеданчен Българин. - в Сребреица - Алия Изетбегович - босненски президент по онова време.

За помаци става въпрос не се осъзнаха ей дори и такива които живеят във вътрешността на страната много зли и подли боже пази...

Писаците от Баташкато клане донесоха освобождението на българския народ -Днес ни има защото тези писъци бяха чути от когото трябваше и с благословията на Европа се осъществява руско-турската война-За инфо това зверски клане в Батак е извършено от помаци-Нека дебело да се подчертае, че помаците са българи с мюсолманска вяра-

Да защото ако вземеш религията на по силния печелиш по добър живот, но пак си е предателство и затова е клането в Югославия.

Да, тъжната истина за т.нар. бъгари-мохамедани. Но истината е, че тези хора смятат себс си за по-близки до турците, а по ирония на съдбата турците не ги уважат изобщо защото са предали религията си и не са нито българи, нито турци.

И не е имало мюсулмани избиващи масово христиани в тязи война? За един приятел питам.

той жив ли е и не ти ли писна тоя глупав рефрен

Браво на сърбите, защитили са своя народ! Защото, както знаем ''толерантността'' на мюсюлманите към християните е можело да стане, като Батак, саразагорското клане, както с тракийските българи! Но сърбите са защитили православното християнство и народа си!!!

избити от православните руснаци. 13 000 украинци до момента са избити от същите "братя".

Явно нямаш деца. Едва ли би говорил по този начин. Най-вероятно и труп не си виждал. Или си просто дете, което все още не разбира каква трагедия е това. Опитай се поне за момент да проумееш - това не са били някаква бройка - това са хора, всеки със своите мечти, любими хора, всеки от тях дишащ, както дишаш ти, всеки с планове за своето бъдеще - и всички те, избити, защото някой, мислещ като теб, е получил властта да го направи. Ако си бил там, просто като наблюдател, едва ли щеше да говориш така :(

Много нашенци смятат историите за сръбските зверства за пропагандна измислица, но сръбските убийства и жестокости срещу Македонските българи са са засвидетелствани още от времето на Балканската и Първата световна войни. За съжаление малко знаем историята си. Разпадането на кървавата Югославия е едно от най-положителните събития на Балканите.

+ Клането след 7ми януари 1945-та и последвалите такива следващите години , унищожавайки на практика ВМРО (което дори гръцката армия не успява да направи) след 1947ма с мълчаливото съгласие на нашите комунисти.

Мир на праха им.

Мит на праха им. Нищо не се споменава за над 1 млн цивилни загинали при "освобождаването" на Ирак.

В Ирак е имало над един милион християни както и в Сирия още толкова но те просто бяха избити без никой да пролее и сълза за тях нито папата не ги споменава дори такова лицемерие на либералната демокрация не мога да си представя.

Мда... Лошо... Ама нищо не се споменава за липсващите от Сръбска Крайна 250 000 сърби. Само за лошите сърби, дето се нахвърлили на беззащитните босненци... И се забравя за ПЕТ ХИЛЯДНАТА ВЪОРЪЖЕНА босненска армия в т. нар. ДЕМИЛИТАРИЗИРАНА зона, грубо нападната от 1500 сърби. От които в Сребреница влезли не повеече от 200. Чуждите наблюдатели, журналисти, сини каски, вкл. и представители на ООН, които веднага се появили на мястото, не намерили никакви доказателства за каквито и да било зверства, извън военните действия. Доказателствата се появили по-късно – чак на процеса, във вид на сателитни снимки, предоставени от... мбухаха... Мадлин Олбрайт. Тези снимки са засекретени за 50 години. Нашето поколение няма да ги види. Децата ни може би... евентуално... ако въобще съществуват. Нали забелязахте – доказателствата се появяват чак на процеса. Което значи, че процесът започва без никакви доказатеслтва. Ама след като е започнал, трябва и да свърши някак. Доказателствата, начи... Трупове... Открити от организация, ръководена от Алия Изетбегович и неконтролирана по никакъв начин от никого. Алия Изетбегович – тогавашен президент на Босна и неприкрит ислямист. Жертвите... 3000 от жертвите на клането в Сребреница гласуват на изборите в Босна на следващата година. От гробовете си, явно. Един от физическите екзекутори е някой си Драган Ердемович, хърватин, наемник в Африка, сражавал се за хърватската и босненската армия, не и за сръбската, психиатрически освидетелстван, признал си за 1200 жертви, осъден на 5 години. Да се върнем на Алия Изетбегович. Президентът-ислямист, който намирал труповете. Намирал ги, щото ги знаел къде са. Намирал ги навсякъде, най-вече на 100-150 километра от района, вкл. и из моргите – готови изкормени след аутопсиите. Умрели от всякакви причини, вкл. болести и старост, но всички безусловно застреляни от сърбите... или от откачени хървати-наемници. На процеса като свидетел се появява един от личните бодигардове на Изетбегович, който разказва как босненските водачи са организирали масовото избиване на босненци, с цел да спечелят международна подкрепа. В началото просто провокирали сърбите. Примерът, който свидетелят дава – босненската полиция блокира някое кръстовище, в близост до линията на огъня. Като се съберат много хора, от няколко камиона, блокирани в кръстовището, се открива картечен огън към сръбските позиции. Сърбите локализират мястото и отговарят с минометен огън. Хоп... цивилни жертви. В края сърбите се усетили и това вече се оказвало недостатъчно, затова босненците, най-вече – бойната организация Перла, която се занимавала и с охраната на Изетбегович, просто отивала и избивала невинни босненци и прехвърляла вината на сърбите. Прехвърлянето на вината било лесно, защото всички на запад знаели точно какво се случва. Екипите на CNN винаги били на мястото на зверствата още преди да са се случили. Ето цитат от Рейс Мустафа Черич, един от помощниците на Изетбегович: "Алия имай предвид, че през тези дни ще убием 50-70 и никой не трябва да знае за това. Ако сме на едно място, ще убием 200 и целият свят ще разбере! И тези, които ще убием, ще знаят за какво ще умрат, те ще бъдат убити за Божия път и всички ще станат мъченици." Това, което сърбите са правили в Сребреница... Всъщност са спасявали босненците от собствената им армия. Сещате ли се за 5000-та босненска армия, която се оттеглила от Сребреница без да окаже никаква съпротива на 1500те нападащи сърби? Що така са избягали?

Хе хе, идиоа Рандалчо пак се изказа, сведущ и по тази тема. Ами глупао, какво ще говорим за сърбите след като те започнаха тази война. САЩ били виновни, ЕС били виновни, на баба Злата шурея бил виновен. Що чехи и словаци се разделиха мирно и тихо, ами много просто, защото чехите са културен народ, а не шовинисти и грандомани като тъпите сърби, при които дори майките псуват собствените си деца.

Я да си припомним кои животни започнаха тази война? Тук сме наблизо.А и помним как беше обвинен Сергей Антонов за атентата срещу папата.

Какво общо има тук Антонов, бе шушляк. Я вземи си пий редовно хапчетата за личностно разстройство.

Randall_Zwinge

Във всяка война има зверства. Практически без изключения, за съжаление. В Балканската война, когато Българите сме окупирали почти цялата европейска част на Турция, и местните турци, и Българските войници, са съгласни в едно - за няколко месеца сме си върнали за 5те века зверства. ПРез ВСВ сме имали окупационен корпус в Сърбия, който се е отдал на същите зверства, като в България по същото време - обезглавяване на партизани, отвличане на семействата им, изнасилвания на жените и дъщерите им и прочие. Сърбите също са извършвали зверства по време на войните през 90те. Както и хърватите, и босненците, и косоварите. Никой не спори за това. Аз, дори и да не знам конкртните факти за всеки случай, достатъчно добре познавам и историята, и човека, за да знам, че човекът е жестоко опортюнистично животно и ще се възползва от възможностите. Въпросът е: що не разследват всички страни от съвременните конфликти? Що все си играем на "наште" и "ваште" и ако едната кръв е свещена, другата си е съвсем в реда на нещата да се лее? Милошевич го убиха, и после го оневиниха. Ама той си остана умрял, ако и да го изкараха невинен. Защо срещу далеч по-страшните убийци Алия Изетбегович и Хашим Тачи дори и разследване нямаше?

Ако някой си мисли, че това е странно... 4-5 години по-късно на сърбите им организираха още една война – с косово и НАТО. Арестуваха Милошевич и го съдиха. Посмъртната присъда... мбухахаха... беше НЕВИНЕН, ама това е друг въпрос... Главен прокурор на Трибунала беше Крала дел Понте. СЛЕД ПЕНСИОНИРАНЕТО СИ тя написа автобиография, в която описа как целия елит на Косово, воглаве с НАСТОЯЩИЯ ИМ ПРЕЗИДЕНТ ХАШИМ ТАЧИ, се знимават и практически издържат Косово с: - наркотрафик, - трафик на жени за проституция, вкл. отвличането на млади момичета, предимно сръбкини, от улиците, - трафик на органи, вкл. отвличането и убийствата на млади хора, предимно сърби, от улиците. Нещо повече – тя водеше такова разследване и за ЕП. Резултатът – НУЛЕВ. Няма арестувани, няма обвинени, няма осъдени, даже CNN не говори за това. Щото Косово са наште копилета. Интересен факт – преди тези събития, Карла дел Понте е била главен прокурор и министър на правосъдието на Швейцария. В този период си е сътрудничела със съдията Джовани Фалконе, като е разследвала как италианската мафия си пере кирливите пари в швейцарската банкова система. Прозвището ѝ в Коза Ностра е било La Puttana – Kypвата. Сигурно има защо...

Ако американската глутница и европейските идиоти не се бяха намесили да разделят и разцепват Югославия, тези кланета нямаше да ги има.

Не е вярно, защото народите от бивша Югославия сами искаха свободата си и винаги са я искали и са се борили срещу сръбския окупатор. Като българин би трябвало да знаеш много добре и за общите действия и съюза между ВМРО и хърватите, включително и атентата срещу сръбския крал в Марсилия, извършен от Величко Керин от Велинград (Владо шофьора). За да не ти обяснявам повече, почети малко история и после ми говори за измислена Югославия.

Борисов що не ги заведе на Баташката костница .Би било честно освен че е етническо прочистване чиста проба.

Мюсюлманите имат солидно лоби и победиха за съжаление ние които сме представители на цивилизационните модели сме манипулирани особено хората на Запад, на тях им се вменява вина.

слагат минуси

Статията е долнопробна американска пропаганда. В техният манпулативен стил.

Спорно е до каква стеен всичко това е истина. косоварите спретнаха подобно фалшиво клане в Рака май беше. Което струва поста на Карла Понти. И отделно беше поводът НАТО да нападне Сърбия и последвалата анексия на Косово от САЩ.

А лиспващите хора от Сребреница са откарани на почивка в Биариц и, понеже много им харесало там, отказали да се върнат.

Постановка на щатите за да правят каквото си искат !!!

Бил Клинтън и другите евроатлантически лидери ще гният в ада за това, което причиниха на Югославия...

Веднага Младич да бъде почетен с орден стара планина! Браво! Око за око, зъб за зъб! Жалко само, че не е минал и през България, държавата на шушумигите!

izverg

Ей възмездието никога не закъснява! Въпросът е за това, че нас като ни ебаха и трепаха 5века какво направихме, дадохме им цели градове и си имаме турска партия! Срам ме е да се нарека българин!

Малоумник

Eh da imahte malko sili4ka 6tiahte da minete sarbite

Идиоти,да избиваш беззащитни хора ей така си е направо параноя.

PEYTSCH

А ако просто са си умрели от естествена смърт и са погребани в общ гроб ? А ако половината са сърби ? И ако са положени в гроба в продължение не на седмица, а на седем години ?

А ако баба ти беше мъжка???

Масовият гроб е сътворен от същите касапи, които стреляха под американско ръководство и в Киев, където избиваха хората, за да предизвикат преврат. Една и съща ръка на Терористите от Сащ извършват масови кланета по целия свят.

В село Заяс бяха открити човешки останки, за които се предполага, че са от масов гроб през 1913 г., пише „Либертас“, цитиран от БГНЕС. Изданието припомня, че по време на Първата балканска война българите и албанците са се борили рамо до рамо срещу сърбите и гърците. Кулминация на съпротивата е Охридското въстание, за потушаването на което сърбите са мобилизирали допълнително 100 000 военнослужещи. Битката продължава 4 дни, но бруталните репресии са с месеци. В Охридско са изгорени до основи 80 села, а в района между Охрид, Дебър и Гостивар изцяло или частично са опожарени около 180 села. Много от избитите са хвърляни от сърбите в кладенци, които се превръщат в братски могили на падналите българи и албанци. Репресиите не се ограничават само с въстаналите райони, но обхващат по-широк район – Битоля, Прилеп и др.

Вземам си пуканките и чакам някой руски тъпоъгълник да каже, че тва всъщност не били сърби, а американци.