Трима в ”Пирогов” след задавяне с месо по празниците

Трима души, задавили се с парчета месо, са приети в "Пирогов" през празничните дни. Общо 1700 души са преминали през болницата, като 212 са оставени за лечение.

Обратно в новината

Коментари - Трима в ”Пирогов” след задавяне с месо по празниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пиене, плюскане... тия три неща... Във всеки случай е по-добрият начин да се празнува, отколкото да се ходи в някой кенеф, само щото му били забили кръст отгоре.

На този сетъл празник някой да е чувал,че лакомията е грях?Или за вас празника е само,за да се наплюскате като за последно!Тогава защо се чудите защо нищо не върви в тая страна!

Станало е щото са яли нещо различно от агнешко, не случайно на този ден се яде агнешко!

Хората са постили дълго време и като са докопали месото е станал фал :)))

Ако бяха яли броколи, нямаше да пострадат.

яжте броколи

Ей на туй му се вика 'Гъз глава затрива'

Само да успокоя плюещите по "софиянци", че били селяндури и сбироток - сичкото сбироток се изнесе още от петък към родните си места, така че не е ползвало Пирогов! Досаждали са на провинциалните доктори, а тук са били само тези, дето си нямат друго родно място, освен София, и то най-загубените от тях, които не заминаха към Гърция, Турция, Македония и накъдето им видят очите за празниците ... Но лакомията поразява всички, не само софиянци или провинциалисти ... ))))

задавилите се са трима минетчии-аджамии!!!

не е задължително хапката да е голяма или човек да е лакомник, за да се случи. На мен ми се е случавало с обикновена таблетка аналгин - за щастие таблетката се разпадна и мина надолу, иначе и аз щях да ходя да ми я вадят - определено неприятно преживяване.

не е "задавяне" - терминът е неправилен.Когато човек се задави,той не може да диша,кашли и чуждото тяло е в трахеята,така че няма време за болници и пр.Ако не излезе бързо това тяло,човек умира.В случая става дума за "приседнало" тяло,което е в хранопровода.Различно е .

Трима гладни шопи са се тъпкали като невидели.

Като чета статията явно единственият сериозен проблем е жена, която не е свикнала да преглъща големи парчета (месо). Просто трябва съответния тренинг.

Norton

Свине!

НАРОДА Е КАЗАЛ: Г.З ГЛАВА ЗАТРИВА!

Ало,софиянците! Вие месо не сте ли виждали? Така ли се яде?

Софиянци панически бягат от този някога красив град, който простите селендури превърнаха в бунище и скотобойна.

ТОВА СА СОФИЯНЦИ ОТ СЕЛО- ТЕ ИМАТ МЕСО ДА ЯДАТ. НИЕ СОФИЯНЦИТЕ ГЛЕДАМЕ И ЗАТОВА НЕ СЕ ЗАДАВЯМЕ

точно казано!

Не е вярна народната поговорка : От много глава не боли ! ;-)

Ама защо се тътрите в пирогов нали е мизерна болница.Къде са ВВМИ,ВМИ Токуда и други.Да не би да не работят?А когато сняг заблъска?Що ще чините селяндури тогъска?

Защото пироговци са суперпрофесионалисти,работещи денонощно и безотказно и най-важното-безплатно.Българинът дава пари за пиене и плюскане,но иска за 30 лв мес,вноска да получи европейско здравеопазване.Заблуда,която е опасна за живота и здравето.

Не си разбрал. масовият българин няма възможност да дава по-високи вноски за здравеопазване. И не си пада толкова по плюскането , а редовно недояжда. Явно живеете в някоя паралелна вселена.

Лаком г.з, кръв с..е...

Ганьо само за плюскане мисли. 60% от българите са чалгари, а те са машини за .....

Хайде стига си сеел омраза към българите нещастнико? Не ти ли втръсна злобното ти мислене?

Истинските софиянци са най-много една трета от населението в София. Проклет да Желю Желев - жабата селяндура от Веселиново дето отмени жителството и напълни София с провинционалисти. Или пък да не би да ги имате за софиянци селяндурите от бай Тошово време които идваха за жителство в София работейки по 15 години в градския транспорт или Кремиковци. Точно за тях бяха създадени жилищните комплекси като Люлин, Младост, Дружба и т.н.

развалена плоча...много си уморяваш, търпи ли те някой? или си сам като злобно куче?

Змей,живея на 400 км. от София.И апартамент да ми подариш пак няма да дойда в тази кочина. Сега ще има минуси но кочината си е кочина:))))

така е - селяндурите направиха София кочина, сбиртък от всякъде

Кажете поне едно благодаря на селяните ,че когато дойдоха в софия( знам че градовете се пишат с главна буква) ви изчистиха боклуците. Досега щяхте да сте бунище.

Сигурно е било на аванта, затова са го лапали тъй лакомо...

по-вероятно е било заради надбавките от 20 до 40 лв.,тъй като са еднократни и хората са отвикнали да ядат месо,а я карат на "зелено" - коприва,лапад и на празник по.малко ориз,ако бяха на всеки месец нямаше да ядат като невидели.

С пълна уста не се говори!!!

Има хора които са много лакоми и това е неспасяемо, нищо не може да ги спре да ометат цяла маса с пълни чинии. Може да спрат само ако се задавят и това са повече жени отколкото мъже, много е отвратително да гледаш отстрани лакомии които от преяждане може да им стане лошо.

Яжте леко ,пийте млеко! Първо кисело млеко,после малко H20 , пък коремче разтърсете,мътеничка получете!!!!!

За киселото мляко съм съгласен, но с мастика, салатата с репички и ракийка. Но водата е за миене , не е за пиене. А причината за задавянията е трагичното състояние на зъбите на българския народ.

Всеки може да се задави. Не пишете толкова груби коментари! А, че може да се умре, това всеки го знае. Особено при деца се случва от време на време. Има хора, които са предразположени към задавяне.

От мой познат, хирург, знам, че по време на празници и след тях му се е налагало да оправя "бахурите" на много лакомници...

Добре де селяните ги няма сега в София ,кои са тези интелигентни Софиянци които са се задавили Хм?

Тия толкова са постили, че сега направо са гълтали цели парчета мясо. Спокойно, бре никой няма да ви изяде мясото. Яжте, дъвчете, после гълтайте. Па пийнете водичка да слезе на долу. Хапка, глътка, хапка,глътка. Лакомия голяма!

уж гладните бългсари,не са гладни те,не са,нещастници са,гнусна картинка

ти явно не си българин и никога не се задавяш

а пък на един друг другар му намериха чуждо тяло (стъклена ботилка) след една бурна нощ и отказаха да му я раздробят за да не му раскъсат нежните тъкани., сега тоз другар е обречен да си ходи с таз ботилка на това място и да страда ли, страда.....амин

бУтилка

ТАКА Е ! Напоследак е така ? Лакомо дупе и РБ-бизнес иска да се затъкне с целото агне? Я що не се затъкнах ? Е , верно, с една главичка, и малко лапад, Стана чорбичка,имаше и малка костичка, но успех да я преглътна # Екипа на бТТВ"Трътките" гостува в с.Долна грешница, Кюстендилско

Не разбра ли вече, че си много прост и плосък... Навсякъде се изказа (изс*а) компетентно, но не спираш, поне си упорит.

Тоя си мисли, че има чувство оригинално чувство за хумор. Да повърнеш. :-)))

Да се задави може само една домашна свиня, котка или куче, известни с лакомията си. Е тогава, това човек ли е? То пак добре, че не се е запушил с тях отзад, да го къртят и ръгат с видия! И какво да им честитим на такива? Гурманлъкът ли, простащината ли, или всичко пак си идва от произхода и корена?

.......г..з глава затрива (народна мъдрост)

По празници някои ядат като за последно. Каква е тази лакомия не мога да разбера.

от пукница ще изпукаме

"...чуждо тяло в хранопровода - пилешко и телешко месо...", през коя друга дупка, пардон- отвор би трябвало да минава чраната. т.е. в кож отвор не се явява като чуждо тяло? мислете, преди да писете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А да не би да е част от тялото на пострадалия ? Естествено , че така се нарича в случая- щом не му е там мястото, значи е "чуждо тяло"