Д-р Кателиева, шефка на спешни медици, уволнена от ”Пирогов”

Председателят на Асоциацията на работещите в спешната помощ д-р Десислава Кателиева съобщи в отворено писмо, че е била уволнена от директора на "Пирогов".

Обратно в новината

Коментари - Д-р Кателиева, шефка на спешни медици, уволнена от ”Пирогов” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази жена е мниго безсърдечна лекарка изтормози майка ми без да й мигне окото

Комунизмът, които не можеш да видиш е вътре в главата ги - набит по време на битието ти на тази територия от 1970 до около 1989 година! Това е начинът на мислене, манталитет, технология на упражняване на властта - за това ти говорят хората, но няма как да го осъзнаеш, ругаейки тези, посмели да кажат недобра дума за кумирите ти от близкото минало! По същия начин и прасето, лишено от калната си локва тъжи за нея!

Чшш, братята. Ясно е че повечето от вас са комунета, ама все пак.. Запрете си това неврокопско комплексрче. С тая попска брадичка за селски поп ок. Но за министър, дори и масонче да е не

Навсякъде е така наши и ваши. А ние които нямаме наши какво да правию

Терминал 1 Терминал 2 (ко имаше други варианти - вече да си ги направил)

Ще разкажа как много кадърни лекари трънаха за чужбина, за да се освободят завинаги от комунистическия хомот. Познавам една, която тръгна от България по няколко причини. Ако ги беше казала, комунистите нямаше да са доволни, защото лекар нямал право да приказва по телевизията, разбрах от чата тук. Ето какво стана тогава: 1. Станишев (БСП) 3 г. и 7 м. не пусна нито една специализация в България. Бе специализация единлекар е никой, той няма специалност. 2. Когато пусна специализация, тя се плащаше 180 лева месечно! Работят младите лекари и си плащат - 4 до 6 години!!!! Ама защото специализирали... Да, ама работят реално. В Европа специализант получава между 1800 и 6 000 евро, за сравнение. 4. Почна специализация момичето, във ВМА генералът заигра с един строител от БСП, който ремонтираше. Изведнъж назначиха неговото момче, но безплатно. Изведнъж почнаха да учат неговото момче на занаят, а момичето - супер кадърно, кръстосваше коридорите. Защото на БСП момче трябваше да учи занаята. Днес това момче се обажда на момичет да го пита за различни случаи, за които момчето няма компетентност все още. 5. А момичето прекъсна специализацията си на втората година и отиде в Европа. Там се оказа от най-добрите. Взе две специалности, изкара около 8 допълнителни обучения и днес е завеждаща направление в световно известен университет. Лекува доста българи, като диагностицира от разстояние, защото в България компетентността е много ниска. Разбираемо - комунизмът изгонва знаещите. Остава некадърнто или онова кадърно, което все още търпи, но малтретирано и с отрязани възможности. Примерът е как БСП управлява държавата ни. Мога да добавя, че когато БСП е на власт, стотици турчета биват назначени по начин, подобен на БСП-арския син, за който разправих. Отделно кадърните биват уволнявани, слагат се некадърници, които слушат едно към едно - те нямат мнение, намят друг шанс и изпълняват всяка простотия, която им се заповяда. Прост лекар нали знаете какво означава - човешки животи.

Твоята истина според твоя багаж ,нали. За какъв комунистически хомот дърдориш. Къде виждаш комунизъм на територията тук. Имаш НАТО, имаш бази на сащ, имаш Лисабонски договор, имаш чужди концесии, имаш чужди банки, имаш изяло ново европейско законодателство,имаш европейско правителство в лицето на ЕК, имаш валутен борд, имаш 25 години риформи ,които почти напълно изключват държавата ,като регулативен механизъм, всичките партийни водачи са твърде богати хора, имаш над 70 милионера ,имаш пълна липса на икономически и политически суверенитет,можещ да миеш чинии в германия за 3000 евро на месец, къде виждаш комунистически хомот. Само в простия ти мозък. И Станишев ти е виновен нали.само че той е със космическа заплата в сравнение с твоята и ти си тук а той е там в центъра на демокрацията. Какво искаш. Искаш да си министър, моля заповядай ставай министър и оправи работата ,та да се оправи този народ най после.

Не е само в медицината. В една аганция с 50 служители имаше 5-6 човека, които работеха. ОСтаналите - партийни назначения - лакират нокти, клатят топки, рапортуват след работно време и чакат да се издигнат. И се издигат. Тези 5-6 работещи в един прекрасен ден ги съкращават. Преструктуриране викат дошло. Назначават пак кадри на БСП и ДПС. След 2 седмици се усещат, че то имало и работа да се върши - обаждат им се и им предлагат срещу половината от заплатата да работят на граждански договори, щото 'няма щат'. Лошото, че някои се съгласиха и като резултат - работят два пъти повече за двойно по-малко пари. И само да добявя. Една от нищоправките стана зам министър при Орешарски, а след това замина за Брюксел. Другата си направи цял отдел за нищоправене, за да стане началник отдел и да натрупа стаж като 'началник', че при следващото БСП правителство я тъкмят за шеф на агенция. ДеПеСарчетата се занимават с ежемесечно организиране на тиймбилдинги в Родопите (при наште 'ора) . . .

Гласувайте за БСП и такива случаи ще са ежедневие. За БСП и компания не е важно хората да могат, а да са послушни.

А най-послушен е некадърникът, защото той няма други по-добри алтрнативи за "прогресиране", ако така може да се назове издигането в службата с назначение на БСП. Поддръжниците на БСП се чудят защо нямат добро медицинско обслужване! Чудят се, защото са прости - ами 4 мандата на БСП изгони лекарите от България. Познавам момиче, което напусна Родината, защото Станишев 3 години и половина не допусна завършили лекари до специализация!!! А лекар без специализация е никакъв. И младите тогава тръгнаха към ЕС, за да правят нещо смислено. Там ги назначаваха веднага като специализанти. Днес същото това момиче е водещ специалност в университет. Само след 6 години специализация. А в България БСП пак почва да гони кадърните лекари и да назначава най-голямата мухъл за шефове.... ..... .... ....

Българските свине не заслужавате качествено здравеопазване. Тъпи примати ....

Айде и това чудо по телевизора. Нямало истинска европейска спешна медицина. Правила протестни декларации, иска то да оправи работата.липсва му Пирогов, политкитие в спешната помощ, всичко знае. Е Добре, в следващата шайка , ще я направят министър на здравеопазването , та да оправи работата и да натрупа някой лев. Ще говори пред представителите на 34 държави, майко мила, бързо да става министър та да оправи работата.Вижте го ,че напира за министър, е хайде и то .

А какво стана по времето но онази служебна мишка Марин Райков? Същата работа.

Втори, че и трети трудов договор, те много работни тия хора значи. То затова и работата им е толкова качествена.

Тази лекарка работи качествно. В целия свят можеш да имаш втори договор. И в България можеш. Оптимизират работни места с такив адоговори, понеже не стигат специлистите. До там го докарахме, искам да кажа.

да бе да - нали министърът бил кадър на Костов - да бе той Костов е любимецът на народа, пък и Курнелия му беше дясната ръка при приватизацияата. Избираш Курни - получаваш Костов и Пеевски. Ама те кадрите на Костов безценни - Бисеров, Иванчо Ментата,Курнелия Нинова, Пеевски. Като толкова харесвате Костов защо не гласувате за него.

А според вас кой е Костов? Дали е същия, който е преподавал Политикономия и "партийни науки" на кадрите от МВР и ДС дори и след 1989 г. ??? Може да проверите....

мдаааа има некой дето само приказват и джурналята само туй чакат жълтинки :)

Даже да се абстрахираме от това кой какво приказва, самият факт на масови подмяни на кадри от ВРЕМЕНЕН кабинет прилича на деветосептемврийска чистка!

Цигойнера Илко Семерджиев така действа-подло

Не бива да се смесват медицина и политика.

Разбира се,че не трябва. И даже много възпитано се изразявате. Със закон трябва да им се вмени в дълг, който посмее да се занимава с политика, вън от болницата. Това не е лекар , а боклук. трябвало е да стане ,синдикалист, партиен деец, революционер, партизанин, само не и лекар. покаже ли се на екран или по вестници да бръщолеви политики и кой крив и кой прав, да знаете , това е боклук и е пунта мара. Сериозен лекар, специалист, човек който си обича професията и хората, няма да се погнуси да с е прави на политик,той където и да е ще е лекар и такъв скромен ,добър и човечен ще си остане . Другото е плява, смрад и боклук. Разбира се има имена лекари, които се явяват на екран, но говорят строго професионално с целта да са полезни и го правят хората, но и намек за политики или как да стане работата няма в думите им. Това е друга работа,тези хора са за уважение.

Боклук си ти, че се осмеляваш да обиждаш хората за това че изразяват позицията си! И най вероятно си червен боклук, защото те най много не харесват хората със собствено мислене!

Заслужаваш да попадеш на лекарите на Семерджиев. Тогава ще разбереш какво е политика в медицината! А всеки лекар трябва да е човек със силно мнение и достойнство - това са истинските специалисти. Политически зависимите унищожавата системата и те рпавят бройка за отчитане на хилядарки. Всичко си разбрал наобратно, глупако.

Е ТЯ ЩО НЕ СИ СЕДИ В ЛИНЕЙКАТА, А ХОДИ ПО ТВ-ТАТА?

си измет, но не си демократ, щом не даваш на хората демократично да заявяват мнението си!

Господа, доколкото в текста не се посочват нарушения като причина за уволнението, то е ясно - БСП и мафия се развилняха. Другомислещи и действащи се отстраняват от БСП и мафия. Ефективен принцип. Да го запомним спрямо БСП. Спрямо други е вреден за народа ни. Спрямо други - търпимост. Това е полезно ни. И "Всекиму своето".

Аман от свободни съчинения на малоумници, мислещи се за антикомунисти! Съвсем се объркахте бе ахмаци такива! Илко Семерджиев беше министър на Иван Костов и направи единствената дясна реформа в здравеопазването! Освен това е зам. председател на партия "Десните"! Щом е наредил да уволнят тази пундра, значи е имало много сериозна причина, която се премълчава естествено от пишман лекарката, която очевидно лъже!

За пари и власт, много хора се продадоха, я виж при депесарите се вляха и патриоти и сини трибуни!

Тя и Нинова беше в СДС, тъпако. Но се продаде за едни пачки... Днес така е Семерджиев. Тази лекарка не епунда. Извини й се тук, след поста си! Това е лекарка, която е дала десеторно повече, отколкото е взела. Отличен специалист, поредния, който България с такава сволач като тебе не заслужава. И тя говори от позиция на недвусмислено доказано и защитено професионално достойнство. А този, който я е уволнил, смуче от системата стотици хиляди, като притова е известно слаб специалист. Дойде ли БСП, почва да качва нагоре некадърниците, а те са най-преданите васали - защото друг шанс нямат в низостта и некадърността си. От тези уволнения губиш и ти. Само глупостта ти не губи.

Гответе се, изриваме ви на изборите!

много ги бива в това комундетата

"На 28 февруари родители и лекари "излязоха на протест пред "Пирогов" в подкрепа на началника на Детската травматология и един от най-добрите детски травматолози д-р Атанас Кацаров, който обяви, че подава оставка заради новия болничен директор." Незнам защо имам повече доверие на хора в нужда които са имали пряк контакт със д-р Атанас Кацаров и са преценили че това е правилния лекар на когото мога да си доверят детето откокото на временен министър и временем директор....

Е и, какво искате.Нали си е подал оставката и напуска. каква подкрепа, за какво . Напуска заради някого си и толкоз, отива на друго място , където пък ще му е добре и хората ще ходят там при него да лекува децата. Какво толкоз. Всяка оставка ли ще е политика. Най добрия, леле мале. Сигурно е така, но като е най добрия, от къде време за интервюта.Те добрите са наведени над работата си , лекуват , нямат време да си кажат името, изобщо не се сещат за вестници и телевизии, нямат време за протести, стачки, интервюта , работят хората и гледат да се полезни, независимо къде и как.

Д-р Кацаров изобщо не си е подавал оставката (молба за напускане)! В момента е в болнични един месец. Разиграва се един цирк, инспириран от бившият директор Миланов, който беше уволнен от министъра защото докара Пирогов до фалит. Дълговете са над 22 милиона лв. Преди 4 години болницата беше на печалба! Правете сметка за какво управление става дума и къде отиват парите! Кражби, разхищения и разгонване на кадърните лекари, които избягаха по частните болници. Самият Кацаров изобщо не е кой знае какъв специалист. Той е ординатор в детската ортопедия, както още десетина други. Временно изпълнява длъжността началник на отделението. Тъй, че истината е доста по- различна. Не вярвайте на всеки, който се пехяви пред медиите се преставя за жертва! Има подли и лицемерни хора.

Много е гадно , лекар а да се прави на журналист. Лекар, а се занимава с политика.Лекар а дава медийни изявления. Лекар, а от телевизионния екран не можеш д а го свалиш. Има един Миланов, тоя все е на екран и с политика нещо се занимава, профсъюзен деятел ли е , риформатор ли е, седесист ли е ,демократ от малък ли е, къв е не се знае, но все бърбори по телевизора като ,че всичко знае. Имаше и един Москов, да ти се доповръща, грозна история, а оня доктор Ванью Шарков, това чудо на чудесата никой не знае какво е , води се доктор но какво е не се знае. Лошо ми става, видя ли доктор да обяснява политиката и веднага гася телевизора, не се издържа. Ето и тази госпожа, ,казвала истина и за това я изгонили. Абе хора, гледайте си работата и спасявайте хора, както го правят много ,много прекрасни лекари. Стига интервюта и риформи ,защото държавата е в колапс и всички си отиваме с ужасен край. Стига сте се яли и занимавали медийте с вашите си проблеми. Има съд, като някой не е доволен , идете в съда, съдете се, стига с тези приказки ,защото нищо не постигате а позорите авторитета на лекаря. Много важно като я уволнили, и какво толкова, ще работи на друго място ,света няма да се свърши.

И аз съм така! Видя ли някой, който не е член на БСП, лошо ми става! Оправията е само една, всички стават членове на БСП!

Трябва да им се забрани със закон да се занимават с политика . Който се занимава с политика ,веднага вън. Махат го от държавната или общинска болница и да вдига лозунги да обяснява демокрацията , риформата, седесето ,бесепето и на баба къна гащите,колкото и както си ще.

Миланов също е бивш член на БКП! Пребоядисан комунист. След 10-ти ноември се пребоядиса веднага, стана много десен, демек по- католик от папата. Абе долни личности се роват в калта на родната политика!

Миланов е в БЛС - Български Лекарски Съюз. Това е профсъюзът на лекарите. Ако си от тези, които трябва да казват дали лекар да се изказва, или не, щеше да знаеш най-малкото защо Миланов е по телевизията редовно. Защото това му е част от работата - да запознава обществеността за проблемите на медицината в България. За да може да протече демократичен процес на оздравяване от комунистически болести.

Д-р Москов определи Семерджиев най-точно, като ало измамник! Пръстовите отпечатъци били причина течовете на здравната каса да се увеличат, в това ни убеждава ало измамника! Абсолютно по същия начин колегите му убеждават бабите да си хвърлят парите от балконите!

Абе психясал комуняго... стига драска дивотии бе червена кратуно!

Ако си заключваш касата с касов ключ, рискуваш да ти откраднат парите! Затова по-добре не я заключвай! Такива сте, ало измамниците!

Хайде духай дуду.Стига си ревала. Ако си кадърна няма да ревеш. И мен ме уволниха от герб и никой не разбра .Бачкам си и ги псувам на поразия, Со кеф.

Каква шефка на спешните медици е тая? Какви са тия безумни заглавия? Тази колежка е особено нахална, а като излиза пред медиите обикновено лъже и то представяйки се за председател на отдавна несъществуваща асоциация! Та тя не работи спешна медицина повече от 4 години вече! Милан Миланов й подари специалност "спешна медицина", без да се явява на изпит и защото я мързеше да учи за друга специалност. Сега се хвърля на амбразурата, защото министъра уволни племенника на Стефам Миланов, който докара Пирогов до фалит!

Гледайте позитивно на нещата! Червеният боклук не ни плаши, стягаме булдозерите и чакаме изборите! Ще ги изринем!

Не мога да съжалявам шеф назначен от ГЕРБЕРАСИТЕ още повече като знам какви некадърници са.

Брутални човешки отношения, комплекси и реваншизъм на тясно скроени човечета на високи административни постове, това е заобикалящата ни действителност! ТЪЖНО!

Много е нагла тази Кателиева! Докато беше при нас в Спешна помощ все гледаше да се скатае, да взема най- леките адреси и ако може да не работи. Впрочем вече 4 години не работи в Спешна помощ и се чудя с какво нахалство се вре по медиите и разправя, че ни представлявала?! Тя работи на основен договор в Трета градска болница, на кабинет в поликлиниката. Съвсем нормално е да прекратят допълнителния й договор, защото и в Пирогов не втрши никаква работа. Компетентността й няма да коментирам, за да не излагам лекарите като цяло, но там работата е доста куца!

Имате отделение по спешна помощ? Че имате голямо психиатрично отделение - имате, но спешна помощ?

Какво Позитано, бълнуваш бе келешо червен? Ако не си в час не драскай тука! Илко Семерджиев беше министър на Иван Костов и направи единствената дясна реформа в здравеопазването! Освен това е зам. председател на партия "Десните"! Големи тъпаци сте изкуфелите комуняги!!!

Завършил спешна медицина в АОНСУ и МГУ верен на Позитано 20 кадър. Това правителство май се занимава с всичко друго, но не и организацията на изборите, за каквото всъщност е назначено. А ако Курнелия стане премиер, не ми се мисли какво ще стане. Изберете ги, но после да не ревете.

В държавното здравеопазване и в Здравната Каша е така - назначават и уволняват който си искат и когато си искат! То затова е каша!

Герджиков, Нинова, Радев УДАРИХА ДЪНОТО!!!! Такива масови уволнения и чистки от ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО, на което задачата е да организира изборите не мирише ВОНИ на РЕПРЕСИИ. Ако тия болни мозъци, които останаха в БСП спечелят, не ни виждам.

този озлобен тъпак семерджиев не си направи сметката че комунистите го мразят отдавна а сега ще го намразят и десните пръстовите отпечатаци дори и да не са помогнали не са попречили с нищо а в медицината е каша и кражба от много време! но преди това си мълчеше!

Докторите да "лекуват" някого, който и хабер си няма, че е "лежал" в болница. На един преглед да отидеш при специалист в болница и ти имат ЕГН и номер на лична карта и могат да "правят" с тебе, каквото си искат по документи. На теория и смъртен акт могат да ти издадат. А с пръстовите отпечатъци не можеше да злоупотребяват. Затова беше тоя кански вой срещу тях.

За нула време новоизбрания президент направи толкова простотии, че и Жан Виденов изпревари по този показател. Чистката и наместването на всички нива на управлението много прилича на подхода на Ердоган.

е, остават само три седмици, и комунягите ще се наиграят за винаги!

Като уволнят Пена чистачката пак да пишете!

И шефката на фонда, и този на Пирогов са еднодневки! След два месеца ще ги изритат като мръсни комунисти!

Абе има някаква чистка, но като си знем нивото на здравеопазването, може и да е за добро

Изглежда добрите специалисти, още повече и лекари не са на почит в България. За това, една голяма част от тях, намитат признание в чужбина.

сагата пирогов продължава,дали някой ще започне да стреля вместо да говори?

Уважаеми български медии. Д-р Кателиева не е шефка на никакви спешни медици. Би трябвало да знаете, че спешните медици се управляват от 27 директора на спешни центрове и около 35 директора на болници със спешни отделения. Може би не знаете, че Българската асоциация на спешните лекари има председател който доста се различава от Кателиева. Последната просто не знам какво е правила в Пирогов - ако на такива разчитаме да ни спасяват - о пази боже.

Да се политизира медицината си е чиста дивотия. Особено пък спешната помощ. Но за пациентите никой не мисли.

.... герджик и на тебе ще ти сипят.... веднъж го направиха и така и ще си останеш в историята-като единствения изгонен председател на НС, продължавай да кадруваш на дребно....

Я по-добре се занимавайте овреме с новата шефка на Фонда за лечение на болни деца небезизвестната с нахалството и връзкарството си Тинка Троева! Това не е лице, което милее за болни хора и деца, а само за такива, които могат да и донесат полза. Тогава е като булдозер и използва болестта на дадения впоследствие да и се отблагодарява с постове напр. Срам, министър Семерджиев! Става дума за деца, а тая дето сте я назначили мисли само за ПАРИ

Мисля, че д-р Балтов се нуждае от внимание. Почти забравихме за изявите му от миналата седмица и хоп...ТОЙ е тук. :)

Незаменоми хора няма така че спри да врещиш и да се правиш за голям ''борец'' за истина защото бая време друго показа.. Ходи си със здраве и като си толкова кадърна както казваш ти самата гладна няма да останеш а и света няма да спре да се развива заради твоето хленене

хора няма, но лекарите в България май стават наистина незаменими!

Ти си глупак- не става въпрос за хора , а за специалисти - червено женомрасче!

А какво е това Асоциация на работещите в спешната помощ? Има ли Асоциация на неработещите в спешната помощ? В тази държава има много , ама много излишни неща и няма никаква дисциплина. Та така.

Ега ти подлогата..И коя си ти че занимаваш медиите а те нас с някакво твое уволнение сякаш живота на някого зависи от това??Бая бройка днеска са уволнени ама такъв вой като вашия дето напоследък надавате гербераси никой не е надал от тях. Нали си много кадърна ще си намериш работа веднага:))))) ама едва ли там ще гушиш както тука

даде, и за какво?

Ами живота на много хора зависи от спешните медици! Обаче ги плюете като закъсняват защото са малко.Когато ги уволняват безпричинно ги упреквате,че гушили.Какво можеш да "гушиш" в спешната освен ядове от неблагодарници! Булгаристанецът не заслужава да има лекари!

Да, много кадърни лекари именно това направиха - намериха си работа веднага - в чужбина. За да се освободят завинаги от комунистическия хомот. Познавам една, която тръгна от България по няколко причини. Ако ги беше казала, комунистите нямаше да са доволни, защото лекар нямал право да приказва по телевизията, разбрах от чата тук. Ето какво стана тогава: 1. Станишев (БСП) 3 г. и 7 м. не пусна нито една специализация в България. Бе специализация единлекар е никой, той няма специалност. 2. Когато пусна специализация, тя се плащаше 180 лева месечно! Работят младите лекари и си плащат - 4 до 6 години!!!! Ама защото специализирали... Да, ама работят реално. В Европа специализант получава между 1800 и 6 000 евро, за сравнение. 4. Почна специализация момичето, във ВМА генералът заигра с един строител от БСП, който ремонтираше. Изведнъж назначиха неговото момче, но безплатно. Изведнъж почнаха да учат неговото момче на занаят, а момичето - супер кадърно, кръстосваше коридорите. Защото на БСП момче трябваше да учи занаята. Днес това момче се обажда на момичет да го пита за различни случаи, за които момчето няма компетентност все още. 5. А момичето отиде в Европа, взе две специалности и днес е завеждаща направление в университет. Промерът е как БСП управлява държавата ни. Мога да добавя, че когато БСП е на власт, стотици турчета биват назначени по начин, подобен на БСП-арския син. Отделно кадърните биват уволнявани, слагат се некадърници, които слушат едно към едно - те нямат мнение, намят друг шанс и изпълняват всяка простотия, която им се заповяда. Прост лекар нали знаете какво означава - човешки животи.

който се занимава с политика - не е човек. Политиците/не зависимо от коя цветова гама/ са долни хора, затова патят обикновените трудови хора в страната.

Балтов няма да може да танцува даже и едно лято!

Трябва да има мандатност в тази уникална болница... Заради пациентите не трябва да се сменят често директорите... Оставете сега др Балтов за да си развие идеята за развитие на болницата ане такива като Кацаров да се величаят колко са добри...! Пълен темерут и деспот всред колегите си. Трябва да се махне той - др Кацаров от детската травма за да се успокоят нещага. Ако не- винаги ще страдат малките пациенти заради антагонизма в тази клиника породен от др Казаров. Той ще създава много лавоболия и на др Балтов защото е отмъстителен.

както пишеш, не знам как ще участваш в развитието, на каквото и да било!

Какви идеи, какви пет лева- временно правителство,временни директори, временни идеи...