Коментари - Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина | Днес.dir.bg

Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина

Новородено момиченце почина днес в "Пирогов", след като бе прието с 10 процента изгаряния, получени след като лекарка включила печка в стаята на бебетата в плевенската МБАЛ "Авис Медика", съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина | Днес.dir.bg

Коментари

Не можаха ли да измислят по-достоверна льжа,как може едно новородено, да се движи самичко,за малоумни ли ни мислят.Работата е ясна,стафилококова инфекция,за която явно не са взети своевременни мерки и се е усложнила сьс сепсис,от който детето е починало.

Има една истина а тя е ,че лекарите не са лекари ,защото след 90г.когато се въведе прием в медицината ,с нисък успех но чрез заплащане приети бяха слаби студенти с богати бащи.Те и така станаха лекари с купени изпити и ето сега резултатите,тежко и горко ни.Гробищата се пълнят всеки ден с млади хора с неизяснени диагнози.Лошо и все по лошо ще става. Не се учи медицина така иска се ум и голямо четене.

Така е, в медицинските университети имат специален предмет "включване на печки". Успеха на студентите е решаващ в случая...

А не се ли замислят дали в Пирогов нямат вина.

Това е потресаващо.Каква е тази болница- часна та няма никакви човешки условия и то за новародено.Тази лекарка е за затвора,как са оставили включена печка без надзор, защо се използва духалка във часна болница.Доколкото ми е известно частните болници ,който ти дерат кожата трябва да е на най-голямо ниво.Жалко за родителите.

А не мислите ли,че в детската стая е имало и други бебета... за тях нищо?

По отношение на изгарянето - възможно е да се стигне до смърт дори и при такова "малко изгаряне". Накои от Вас знаят, че повечето бебета спадат на тегло в първите няколко дни, заради несъвършенна термолегулация - губят лесно топлина. Теглото спада, защото те образуват топлина като разграждат собствените си тъкани и си представете като прибавим и 'малкото изгаряне' какво се получава. Ако това се беше случило седмица след раждането при стабилни тегло и терморегулация нямаше да има проблем да оцелее. Наистина много кофти се е получило, а може би е имало и други проблеми?! А тези, които са толкова яростни в плювните си, замислят ли се, че може би тя му е спасила живота, когато е било бебето с проблеми при раждането?!

Писна ми да се лъже и да се прикрива всичко в тази държава! Ако поразсъждаваме логично нещата изобщо не се връзват! Изгорено-изгорено, хирург е обработил раната - ок, ма как изведнъж от нищото е починало бебето - не е ясно... Или изгарянето не е било 10%, или някой уред е дал накъсо и ток е ударил детето и оттам е с изгаряне /само дето при токов удар се получава и шок за сърчицето, а детето и без това си е дишало трудно/, или след това е станал сепсис, който прикриват! Но така или иначе смятам, че цялата история е лъжа!!! Само Господ знае какво се е случило...

Мишо ,ама и ти не си добре.Да не си седял и ти близо до духалката ,че мозъкът ти е станал на боза. Тази духалка едва ли е била на височината на леглото и толкова близо.

Има нещо много странно и нелогично в цялото обяснение за това фатално изгаряне на новороденото бебе. Как е възможно това малко нежно бебче да се движи така активно, че да се изгори от нагретите метални части на креватчето????!!!! Нещо не е както трябва!!!! Има нещо много гнило в БГ здравеопазването, което започва да се проявява всеки ден и за съжаление с много фатални последици за хората!

Хора, в Авис няма печки-духалки. Отоплява се с климатици и като цяло е много добре решено отоплението. Нещо друго е станало. Но няма как да е духалка, там просто няма такива, поддържат над 35 градуса в стаите.

35 градуса са доста над препоръчаните. Ако навън са 35 градуса- това е оранжев код за опасност.

На мен пък ми е изключително странно как могат от печка духалка, която едва ли е сложена чак толкова близо до бебешкото легло, да нагрее до такава степен металната конструкция. Освен това в бебешкото легло е пластмасово, което се слага на металната конструкция, в него има дюшек, чаршафи, одеало. Откъде е намерило бебето допир до метала..

С едно уволнение няма да върнат бебенцето на този свят!

видяхме колко е обърнато внимание частни само за парите

Лекарката навярна правилно е преценила, че температурата в помещението е неподходяща за новородено, но ЗАЩО НЯМА ПРОЦЕДУРА в която да е ясно разписано какви са съотвените действия- например централно отопление, климатик и пр. Вината е в болничното ръководство, не в лекарката пожелала добри условия за бебенцата.

чета и се чудя за пореден пят в каква държава живея всеки е невинен до доказване на противното жалко за детето и пребързаните обвинения към лекарката която е с дългогодишен стаж и вероятно с внуци

Върха на малумието... Следващия път сложете бебето направо в фурна и я включете да не би да истине!!! Така ще е, като е малка тоягата!!!

И това на фона на невъзможността да родиш вкъщи, в удобство и грижа...

Навсякъде хората стават все по изнервени и замаени. Повсеместно медиите се държат от ,вреи. Резултат от добрите( и за съжаление тези хора сигурно може и да си мислят че правят добро и не виждат разликата между хитрото и благордното) намерения : безрасъдство и недалновидност и за малки и за големи неща. В САЩ по големите градове - колкото повече вреи има толкова повече разслоение, беднотия, престъпност. Лекараката освен да е модерна - разбирай да се напие и н.ае.е какво да и е в главата. Да мисли разумно? На нея главата е пълна с дреболии, администрация, мода, стойки, превземки . Да прояви здравомислие- хм тя да не е бабушкера?:-)

Толкова простотии и то пълни с грешки, как не те домързя да ги напишеш. Пий там каквото пишеш или дишай,каквото дишаш от сутринта, ама недей с тези простотии по форумите.

Горкото бебе и горките родители. Смъртта на дете е най-големия удар за роднините! Не винете много докторката - трудно може да се прецени доколко е нейната вина - искала е да помогне, не е кръшкала. Такива грешки може би трудно се избягват. Вината според мен пак е в кризата, защото нямат подходящи уреди за отопление. И в реда на АГ-комплексите, които не допускат майките да се грижат за бебетата си!

Каква криза? Авис медика е една от най-поддържаните болници в България. Частна е, луксозна е, прилича на болниците от филмите. Във всяка стая има плазма и климатик. Просто версията с духалката е за пред медиите. Какво се е случило всъщност само можем да гадаем.

Dobromir Dimitrow

И на мен ми се стори много странна историята, затова призовах да не се обвинява веднага лекарката, която само е искала добро да направи. Може да си прав/а, че не ни казват цялата истина.

А ТАЯ КИФЛА КОЯТО СЕ НАРИЧА- ЛЕКАР ДА И ВЗЕМАТ ДИПЛОМАТА И НАЙ МАЛКО 10г.ЗАТВОР.НЕ ЗНАМ НА КЪДЕ ВЪРВИ ТОЗИ НАРОД?

Е, на лекарите не им дават диплома за поддръжка на отоплението. Нещо друго се е случило, ама кой да каже какво? Бог да прости детенцето.

Всеки ел. уред има упътване. Не е необходимо да си завършил Харвард за да не слагаш печката или вентилатора близо до бебето.

Имал съм печка-духалка и мога смело да твърдя, че няма как тя да загрее до толкова метално легло, че да причини изгаряне. Освен това бебето със сигурност не е било голо, било е облечено и завито. Да не говорим колко е трудно едно новородено да лежи на едва страна, че да му опира гърба в решетките на леглото. Тази теория се пропуква все повече.

А къде е била акушерката тази нощ? Защо не е минала след лекарката да види бебетата? Или в частните болници вече не назначават акушерки? Или и да е имало и те са на нивото на лекарките. Впрочем, няма такова нещо като изгаряне докато спиш! Това е било кански рев и не е имало, някой да го чуе навреме! Не, обяснението с нагрято креватче от духалката е някаква измислица.

В клиниката по изгарания Пирогов може и да са добри, но вътреболничните им инфекции допринасят за смъртта. Казвам го като потърпевша.Вчера почина мой близък в клиниката ,но за възрастни, след като не можаха да се справят със сепсиса след обработване на раните.ЛЕКАРСКА ГРЕШКА! ТЕЗИ ЛЕКАРИ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ ВИНАТА!

Явно, смятат хората в България за малоумни? Обяснението за изгаряне от нагряти тръби на леглото от духалката е като за 5-годишни. Да се разровят по-дълбоко родителите и управниците! Много лесно и бързо разрешение на трагедията са намерили! Вони-и-и!

Нека лекарите вдигат още "аларма" за големи заплати..Трябва преди всичко да си ги заслужат..А не да влезе родилка и да не знае дали ще излезе жива от болницата..Или да заведеш детето си да му извадят сливиците или апендикса и да го прибереш от моргата..Бялата мафия сложи в джоба си Сицилианската !!

Откога лекарите отговарят за отоплението? Един господ знае каква е причината за смъртта на детенцето - лекарката явно е изкупителна жертва. Къде е ръководството, къде са кувьозите, къде е техническия персонал, къде са санитарите?

Не е възможно духалка да нагее толкова много метална повърхност, че да се предизвика изгаряне. Който не вярва да пробва, сезонът предразполага да се направи този експеримент.

Родих в Авис Медика през октомври миналата година и от първа ръка мога да кажа, че цената на раждането е 750 лв (нормално), което е точно толкова, ако не и по-евтино, отколкото в държавна болница с избор на екип и нормални стаи, които там наричат ВИП. Така че точно Авис не е от болниците, които цедят клиентите, в никой случай. Д-р Вълкова е невероятен специалист, който имах късмета да се грижи за момченцето ми. Не вярвам на тази история. Допускам някоя от сестрите да е сгафила и д-р Вълкова да го отнася като дежурен лекар. Тя самата не къпе бебетата, така че тезата с паренето издиша. Съжалявам, че д-р Вълкова няма да може да се грижи повече за бебетата в Авис.

Егати интензивното наблюдение ...да се включи духалка без наблюдение...

А не бе! Иначе статията щеше да е озаглавена: "бебе с хипотермия след раждане". Ако имаше адекватно заплащане вероятно болницата щеше да си позволи климатик или парно, което да включи когато потрябва.

Стига с това заплащане, бе! Това е частна болница и всичко е адекватно заплатено! Но, дори и една обикновена районна болница не може да допусне нарушаване на нормите! Които, не позволяват духалки при бебетата от хигиенна гледна точка.

Пълни глупости. Духалката, трябва да нагрее тръбите на леглото поне до 50 градуса ( темп на човешкото тяло е около 37) за да се получи изгаряне. Дори и това да стане, детето е било повито и от една тръба не може да получи 10% изгаряния. Хващат ни за канарчета. В Пирогов отопляват детско отделение с духалки????? Не ми се мисли какво е положението в страната. Оставка на министъра на здравеопазването, че е допуснала това. Оставка на тъпанара с магистралите, че е допуснал Пирогов да се топли с духалки и за това , че дава пари за "тигри" и прочие глупости, като от джоба си.

Духалката е използувана в плевенската болница ,в стаята за наблюдение на бебето. Явно наблюдението е било интензивно,след като се е получило не прегряване, а чак изгаряне на бебето. Не е възможно печката веднага с включването да развие такава температура, пък и бебето е реагирало с плач на нагряването още в самото начало.

Коя е истинската причина за смъртта на бебето? 1. Здравен проблем, който не са могли да овладеят? 2. Колко е била близо тази духалка, че да му изгори гръбчето през пелените, а нали първо те трябва да се запалят? 3. Колко време лекарката не е влизала да види това проблемно бебе какво прави , може би часове? 4. Къде е професионализма и хуманността на тази болница?

Хайде вземи една духалка и я сложи пред краката си, както си с панталони. След 30 сек ще ти стане приятно топло, но след 2 мин няма да можеш да издържиш. Повярвай бебето е доста по-нежно, няма подкожна мазнина и кожата му е доста слаба, а не като твоите космати краци. За какъв професионализъм и хуманизъм ми говориш? Я помисли малко - няма по-нормално нещо когато е студено да включиш печка. Още повече, че въпросната печка е вероятно от 15 лв и е ползвана вече 10 години. Ако имаше пари щеше да има професионални климатици, осигуряващи и адекватна влажност на въздуха.

В плевен се е случило бе, заплес, ПЛЕВЕН! Какъв Пирогов те гони и отопление на духалки.Чел, недопрочел, давай да храчим където сварим нали ? Цялата ви работа е такава затова си и заслужавате всичко което ви се случва и начина по който живеете.

Този пост се отнасяше за gost, попадна една позиция по-надолу.

Това е пак медийна проява,целяща да настрои населението срещу "тъпите лекари".Ама е толкова "същит с бели конци" този сценарий,че никой грамотен човек не би приел насериозно подобно твърдение-лекарка изгорила бебе и то починало....чудя се защо го правят журналистите

А защо в тъпата болница няма адекватни уреди за отопление, та се налага да се включват духалки?

Ти виждал ли си "тъпата" болница? Такъв лукс няма никъде в града. Нали не очакваш да пуснат локалното парно заради един по-студен ден? Не защитавам никой, но не си обективен! Болницата е добра и не може да се съди за качеството на условията й заради един инцидент.

Хора, четете инструкциите за безопасност, независимо от техния характер. Важен е начинът на мислене, а така се изгражда обща култура какво може да се случи на вас или да причините на околните.

Ти също май си с нулев умнствен капацитет.Не се изказвай неподготвен!Помисли!

Дано всички изроди положили Хипократова клетва да емигрират по-бързо и малоумниците,като 999 да ги лекуват врачки и знахарки!

Трябва вече всички да разберат и да не се самозалъгват, че частните клиники не Ви дават по-добър специалист, а по-добри условия и повече внимание! Повечето лекари, които работят в частни клиники, са на щат и в държавните или от там са дошли. Частното не гарантира автоматично качество и сто процента успеваемост при всяко лечение, а и да не забравяме, че там се приемат пациенти, при които положителната развръзка е много вероятна, останалото в държавните, където нито условия, нито много желание, нито достатъчно персонал. Но в случая не става въпрос за това - просто нелепа история, за която можи би ще си изпати човек, който може би цял живот е правил добро на пациентите си.

анорман,а ти като гледам дали си адекватен,за да разбереш дали те лекуват?!

Тук не става въпрос за лекарска небрежност, а за човешка - даже по-скоро несъобразителност и непредвидливост какво е можело да стане, ако изобщо е станало така, което много ме съмнява. Случаи с нелепи инциденти колкото искаш. Но ми прави нещо много голямо впечатление - изключителната злоба, нетърпимост, раздаването на присъди, квалификации и зли намерения у хората в България. И винаги за случаи, които не са съвсем ясни и некоректно предадени. Думи като съчувствие, прошка и състрадание вече май ги няма в главите ни!? Убеден съм, че на лекаря не му е по-лесно, но бива обруган както само ние си знаем!

Както някой вече е споменал, много съмнително обяснение. Тая печка трябва съвсем близо да е била, а не на пода. Или пък да са пуснали тоците директно по тръбите на леглото, както правят мaнгaлите с пружините. Да не говорим, че изгарянията са били "в областта на гърба", а няма как духалка да нагрее леглото толкова, че да изгори бебето през дюшека и чаршафите. Много смърди тая работа. Някой се е ocpaл далеч по-сериозно.

Не е възможно само от изгарянето да починало детето.Проверете всички данни преди да очерните някого и да го заклеймите , че то както е тръгнало не остана неочернена клиника .

изключително нелепа смурт. не вярвам и вината да е на лекарката. каква е тая болниза която в 21 век се утоплява на калорифери. креватчетата са метални металут провежда топлината по лесно в резултат на което се е получил нелепят инзидент. едва ли лекарката дори е подозирала какув ще е ефектут а и тя не е физик. проблемут е в институзята която не може да осигури нормални условя за работа. безумно е направо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

МАЛОУМНА ЛЕКАРКА!!!! :(((((

Ужас! И за бебенцето, и за родителите му, и за докторката...

Божичкоооооо ! Моето дете се роди 2 месеца по-рано и беше под въпрос дали ще оживее , но имаше причина . А тук - да родиш навреме здраво дете и после ........... Моите най-искрени съболезнования ! Мир на душичката му .

само с уволнение ли ще се размине тази изродка? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и само това ................ уволнена.Браво.

УВОЛНЕНА!?!?! Тази трябва да бъде горена, бита и убита! Макар, че и това няма да върне детето... :-(

John Doe

Е, не така с лошо. Тя не е искала да го убие нарочно, а дори му е мислила доброто - искала е да го стопли. Откъде да предположи, че така ще се случи? Уволнена - ОК. Това е правилното решение. Но дали наистина това ще спре бъдещи подобни инциденти? Наистина, 21 век, а болниците се отопляват с духалки и подобни печки. Още малко кюмбе ще сложат.

Не знам какво да кажа-нямам думи. В тази Държава, където бръкнеш на гнило вони! Какво уволнение-затвор за тази и за шефа на отделението, затова, че се разчита на духалки в студа!

Много грозно и безмислено...смея да мисля че ако отделенията бяха оборудвани с подходяща апаратура и техника, нямаше да се налага да пускат духалка при новородените....

Става въпрос за частна клиника, където са съдрали седем кожи от майката да роди там - което е доброволно. Но каквато и духалка да е сложила докторицата малко вероятно да нагрее толкова леглото, освен ако не е газов калорифер за промишлено хале. Има нещо гнило в целия случай

коку

Нали ходим в частните клиники/ болници с идеята да избягаме от нехайството в държавните такива... Познавам болницата, има централно отопление. Това с духалката е някаква самоволна инициатива на лекарката...

Не им съдират 10 кожи, а работят по здравна каса - цената е същата като в държавните клиники... Разликата е само в начина на управление. А централно отопление вероятно има, просто парното още не е пуснато. Не случайно топлофикациите пускат парното първо на болници и училища.

Абсолютно, има нещо, което в статията не пише и не става ясно.

Коментари - Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина | Днес.dir.bg

Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина

Новородено момиченце почина днес в "Пирогов", след като бе прието с 10 процента изгаряния, получени след като лекарка включила печка в стаята на бебетата в плевенската МБАЛ "Авис Медика", съобщи Дарик радио.

Обратно в новината

Коментари - Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина | Днес.dir.bg

Коментари

Не можаха ли да измислят по-достоверна льжа,как може едно новородено, да се движи самичко,за малоумни ли ни мислят.Работата е ясна,стафилококова инфекция,за която явно не са взети своевременни мерки и се е усложнила сьс сепсис,от който детето е починало.

Има една истина а тя е ,че лекарите не са лекари ,защото след 90г.когато се въведе прием в медицината ,с нисък успех но чрез заплащане приети бяха слаби студенти с богати бащи.Те и така станаха лекари с купени изпити и ето сега резултатите,тежко и горко ни.Гробищата се пълнят всеки ден с млади хора с неизяснени диагнози.Лошо и все по лошо ще става. Не се учи медицина така иска се ум и голямо четене.

Така е, в медицинските университети имат специален предмет "включване на печки". Успеха на студентите е решаващ в случая...

А не се ли замислят дали в Пирогов нямат вина.

Това е потресаващо.Каква е тази болница- часна та няма никакви човешки условия и то за новародено.Тази лекарка е за затвора,как са оставили включена печка без надзор, защо се използва духалка във часна болница.Доколкото ми е известно частните болници ,който ти дерат кожата трябва да е на най-голямо ниво.Жалко за родителите.

А не мислите ли,че в детската стая е имало и други бебета... за тях нищо?

По отношение на изгарянето - възможно е да се стигне до смърт дори и при такова "малко изгаряне". Накои от Вас знаят, че повечето бебета спадат на тегло в първите няколко дни, заради несъвършенна термолегулация - губят лесно топлина. Теглото спада, защото те образуват топлина като разграждат собствените си тъкани и си представете като прибавим и 'малкото изгаряне' какво се получава. Ако това се беше случило седмица след раждането при стабилни тегло и терморегулация нямаше да има проблем да оцелее. Наистина много кофти се е получило, а може би е имало и други проблеми?! А тези, които са толкова яростни в плювните си, замислят ли се, че може би тя му е спасила живота, когато е било бебето с проблеми при раждането?!

Писна ми да се лъже и да се прикрива всичко в тази държава! Ако поразсъждаваме логично нещата изобщо не се връзват! Изгорено-изгорено, хирург е обработил раната - ок, ма как изведнъж от нищото е починало бебето - не е ясно... Или изгарянето не е било 10%, или някой уред е дал накъсо и ток е ударил детето и оттам е с изгаряне /само дето при токов удар се получава и шок за сърчицето, а детето и без това си е дишало трудно/, или след това е станал сепсис, който прикриват! Но така или иначе смятам, че цялата история е лъжа!!! Само Господ знае какво се е случило...

Мишо ,ама и ти не си добре.Да не си седял и ти близо до духалката ,че мозъкът ти е станал на боза. Тази духалка едва ли е била на височината на леглото и толкова близо.

Има нещо много странно и нелогично в цялото обяснение за това фатално изгаряне на новороденото бебе. Как е възможно това малко нежно бебче да се движи така активно, че да се изгори от нагретите метални части на креватчето????!!!! Нещо не е както трябва!!!! Има нещо много гнило в БГ здравеопазването, което започва да се проявява всеки ден и за съжаление с много фатални последици за хората!

Хора, в Авис няма печки-духалки. Отоплява се с климатици и като цяло е много добре решено отоплението. Нещо друго е станало. Но няма как да е духалка, там просто няма такива, поддържат над 35 градуса в стаите.

35 градуса са доста над препоръчаните. Ако навън са 35 градуса- това е оранжев код за опасност.

На мен пък ми е изключително странно как могат от печка духалка, която едва ли е сложена чак толкова близо до бебешкото легло, да нагрее до такава степен металната конструкция. Освен това в бебешкото легло е пластмасово, което се слага на металната конструкция, в него има дюшек, чаршафи, одеало. Откъде е намерило бебето допир до метала..

С едно уволнение няма да върнат бебенцето на този свят!

видяхме колко е обърнато внимание частни само за парите

Лекарката навярна правилно е преценила, че температурата в помещението е неподходяща за новородено, но ЗАЩО НЯМА ПРОЦЕДУРА в която да е ясно разписано какви са съотвените действия- например централно отопление, климатик и пр. Вината е в болничното ръководство, не в лекарката пожелала добри условия за бебенцата.

чета и се чудя за пореден пят в каква държава живея всеки е невинен до доказване на противното жалко за детето и пребързаните обвинения към лекарката която е с дългогодишен стаж и вероятно с внуци

Върха на малумието... Следващия път сложете бебето направо в фурна и я включете да не би да истине!!! Така ще е, като е малка тоягата!!!

И това на фона на невъзможността да родиш вкъщи, в удобство и грижа...

Навсякъде хората стават все по изнервени и замаени. Повсеместно медиите се държат от ,вреи. Резултат от добрите( и за съжаление тези хора сигурно може и да си мислят че правят добро и не виждат разликата между хитрото и благордното) намерения : безрасъдство и недалновидност и за малки и за големи неща. В САЩ по големите градове - колкото повече вреи има толкова повече разслоение, беднотия, престъпност. Лекараката освен да е модерна - разбирай да се напие и н.ае.е какво да и е в главата. Да мисли разумно? На нея главата е пълна с дреболии, администрация, мода, стойки, превземки . Да прояви здравомислие- хм тя да не е бабушкера?:-)

Толкова простотии и то пълни с грешки, как не те домързя да ги напишеш. Пий там каквото пишеш или дишай,каквото дишаш от сутринта, ама недей с тези простотии по форумите.

Горкото бебе и горките родители. Смъртта на дете е най-големия удар за роднините! Не винете много докторката - трудно може да се прецени доколко е нейната вина - искала е да помогне, не е кръшкала. Такива грешки може би трудно се избягват. Вината според мен пак е в кризата, защото нямат подходящи уреди за отопление. И в реда на АГ-комплексите, които не допускат майките да се грижат за бебетата си!

Каква криза? Авис медика е една от най-поддържаните болници в България. Частна е, луксозна е, прилича на болниците от филмите. Във всяка стая има плазма и климатик. Просто версията с духалката е за пред медиите. Какво се е случило всъщност само можем да гадаем.

Dobromir Dimitrow

И на мен ми се стори много странна историята, затова призовах да не се обвинява веднага лекарката, която само е искала добро да направи. Може да си прав/а, че не ни казват цялата истина.

А ТАЯ КИФЛА КОЯТО СЕ НАРИЧА- ЛЕКАР ДА И ВЗЕМАТ ДИПЛОМАТА И НАЙ МАЛКО 10г.ЗАТВОР.НЕ ЗНАМ НА КЪДЕ ВЪРВИ ТОЗИ НАРОД?

Е, на лекарите не им дават диплома за поддръжка на отоплението. Нещо друго се е случило, ама кой да каже какво? Бог да прости детенцето.

Всеки ел. уред има упътване. Не е необходимо да си завършил Харвард за да не слагаш печката или вентилатора близо до бебето.

Имал съм печка-духалка и мога смело да твърдя, че няма как тя да загрее до толкова метално легло, че да причини изгаряне. Освен това бебето със сигурност не е било голо, било е облечено и завито. Да не говорим колко е трудно едно новородено да лежи на едва страна, че да му опира гърба в решетките на леглото. Тази теория се пропуква все повече.

А къде е била акушерката тази нощ? Защо не е минала след лекарката да види бебетата? Или в частните болници вече не назначават акушерки? Или и да е имало и те са на нивото на лекарките. Впрочем, няма такова нещо като изгаряне докато спиш! Това е било кански рев и не е имало, някой да го чуе навреме! Не, обяснението с нагрято креватче от духалката е някаква измислица.

В клиниката по изгарания Пирогов може и да са добри, но вътреболничните им инфекции допринасят за смъртта. Казвам го като потърпевша.Вчера почина мой близък в клиниката ,но за възрастни, след като не можаха да се справят със сепсиса след обработване на раните.ЛЕКАРСКА ГРЕШКА! ТЕЗИ ЛЕКАРИ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСАТ ВИНАТА!

Явно, смятат хората в България за малоумни? Обяснението за изгаряне от нагряти тръби на леглото от духалката е като за 5-годишни. Да се разровят по-дълбоко родителите и управниците! Много лесно и бързо разрешение на трагедията са намерили! Вони-и-и!

Нека лекарите вдигат още "аларма" за големи заплати..Трябва преди всичко да си ги заслужат..А не да влезе родилка и да не знае дали ще излезе жива от болницата..Или да заведеш детето си да му извадят сливиците или апендикса и да го прибереш от моргата..Бялата мафия сложи в джоба си Сицилианската !!

Откога лекарите отговарят за отоплението? Един господ знае каква е причината за смъртта на детенцето - лекарката явно е изкупителна жертва. Къде е ръководството, къде са кувьозите, къде е техническия персонал, къде са санитарите?

Не е възможно духалка да нагее толкова много метална повърхност, че да се предизвика изгаряне. Който не вярва да пробва, сезонът предразполага да се направи този експеримент.

Родих в Авис Медика през октомври миналата година и от първа ръка мога да кажа, че цената на раждането е 750 лв (нормално), което е точно толкова, ако не и по-евтино, отколкото в държавна болница с избор на екип и нормални стаи, които там наричат ВИП. Така че точно Авис не е от болниците, които цедят клиентите, в никой случай. Д-р Вълкова е невероятен специалист, който имах късмета да се грижи за момченцето ми. Не вярвам на тази история. Допускам някоя от сестрите да е сгафила и д-р Вълкова да го отнася като дежурен лекар. Тя самата не къпе бебетата, така че тезата с паренето издиша. Съжалявам, че д-р Вълкова няма да може да се грижи повече за бебетата в Авис.

Егати интензивното наблюдение ...да се включи духалка без наблюдение...

А не бе! Иначе статията щеше да е озаглавена: "бебе с хипотермия след раждане". Ако имаше адекватно заплащане вероятно болницата щеше да си позволи климатик или парно, което да включи когато потрябва.

Стига с това заплащане, бе! Това е частна болница и всичко е адекватно заплатено! Но, дори и една обикновена районна болница не може да допусне нарушаване на нормите! Които, не позволяват духалки при бебетата от хигиенна гледна точка.

Пълни глупости. Духалката, трябва да нагрее тръбите на леглото поне до 50 градуса ( темп на човешкото тяло е около 37) за да се получи изгаряне. Дори и това да стане, детето е било повито и от една тръба не може да получи 10% изгаряния. Хващат ни за канарчета. В Пирогов отопляват детско отделение с духалки????? Не ми се мисли какво е положението в страната. Оставка на министъра на здравеопазването, че е допуснала това. Оставка на тъпанара с магистралите, че е допуснал Пирогов да се топли с духалки и за това , че дава пари за "тигри" и прочие глупости, като от джоба си.

Духалката е използувана в плевенската болница ,в стаята за наблюдение на бебето. Явно наблюдението е било интензивно,след като се е получило не прегряване, а чак изгаряне на бебето. Не е възможно печката веднага с включването да развие такава температура, пък и бебето е реагирало с плач на нагряването още в самото начало.

Коя е истинската причина за смъртта на бебето? 1. Здравен проблем, който не са могли да овладеят? 2. Колко е била близо тази духалка, че да му изгори гръбчето през пелените, а нали първо те трябва да се запалят? 3. Колко време лекарката не е влизала да види това проблемно бебе какво прави , може би часове? 4. Къде е професионализма и хуманността на тази болница?

Хайде вземи една духалка и я сложи пред краката си, както си с панталони. След 30 сек ще ти стане приятно топло, но след 2 мин няма да можеш да издържиш. Повярвай бебето е доста по-нежно, няма подкожна мазнина и кожата му е доста слаба, а не като твоите космати краци. За какъв професионализъм и хуманизъм ми говориш? Я помисли малко - няма по-нормално нещо когато е студено да включиш печка. Още повече, че въпросната печка е вероятно от 15 лв и е ползвана вече 10 години. Ако имаше пари щеше да има професионални климатици, осигуряващи и адекватна влажност на въздуха.

В плевен се е случило бе, заплес, ПЛЕВЕН! Какъв Пирогов те гони и отопление на духалки.Чел, недопрочел, давай да храчим където сварим нали ? Цялата ви работа е такава затова си и заслужавате всичко което ви се случва и начина по който живеете.

Този пост се отнасяше за gost, попадна една позиция по-надолу.

Това е пак медийна проява,целяща да настрои населението срещу "тъпите лекари".Ама е толкова "същит с бели конци" този сценарий,че никой грамотен човек не би приел насериозно подобно твърдение-лекарка изгорила бебе и то починало....чудя се защо го правят журналистите

А защо в тъпата болница няма адекватни уреди за отопление, та се налага да се включват духалки?

Ти виждал ли си "тъпата" болница? Такъв лукс няма никъде в града. Нали не очакваш да пуснат локалното парно заради един по-студен ден? Не защитавам никой, но не си обективен! Болницата е добра и не може да се съди за качеството на условията й заради един инцидент.

Хора, четете инструкциите за безопасност, независимо от техния характер. Важен е начинът на мислене, а така се изгражда обща култура какво може да се случи на вас или да причините на околните.

Ти също май си с нулев умнствен капацитет.Не се изказвай неподготвен!Помисли!

Дано всички изроди положили Хипократова клетва да емигрират по-бързо и малоумниците,като 999 да ги лекуват врачки и знахарки!

Трябва вече всички да разберат и да не се самозалъгват, че частните клиники не Ви дават по-добър специалист, а по-добри условия и повече внимание! Повечето лекари, които работят в частни клиники, са на щат и в държавните или от там са дошли. Частното не гарантира автоматично качество и сто процента успеваемост при всяко лечение, а и да не забравяме, че там се приемат пациенти, при които положителната развръзка е много вероятна, останалото в държавните, където нито условия, нито много желание, нито достатъчно персонал. Но в случая не става въпрос за това - просто нелепа история, за която можи би ще си изпати човек, който може би цял живот е правил добро на пациентите си.

анорман,а ти като гледам дали си адекватен,за да разбереш дали те лекуват?!

Тук не става въпрос за лекарска небрежност, а за човешка - даже по-скоро несъобразителност и непредвидливост какво е можело да стане, ако изобщо е станало така, което много ме съмнява. Случаи с нелепи инциденти колкото искаш. Но ми прави нещо много голямо впечатление - изключителната злоба, нетърпимост, раздаването на присъди, квалификации и зли намерения у хората в България. И винаги за случаи, които не са съвсем ясни и некоректно предадени. Думи като съчувствие, прошка и състрадание вече май ги няма в главите ни!? Убеден съм, че на лекаря не му е по-лесно, но бива обруган както само ние си знаем!

Както някой вече е споменал, много съмнително обяснение. Тая печка трябва съвсем близо да е била, а не на пода. Или пък да са пуснали тоците директно по тръбите на леглото, както правят мaнгaлите с пружините. Да не говорим, че изгарянията са били "в областта на гърба", а няма как духалка да нагрее леглото толкова, че да изгори бебето през дюшека и чаршафите. Много смърди тая работа. Някой се е ocpaл далеч по-сериозно.

Не е възможно само от изгарянето да починало детето.Проверете всички данни преди да очерните някого и да го заклеймите , че то както е тръгнало не остана неочернена клиника .

изключително нелепа смурт. не вярвам и вината да е на лекарката. каква е тая болниза която в 21 век се утоплява на калорифери. креватчетата са метални металут провежда топлината по лесно в резултат на което се е получил нелепят инзидент. едва ли лекарката дори е подозирала какув ще е ефектут а и тя не е физик. проблемут е в институзята която не може да осигури нормални условя за работа. безумно е направо! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

МАЛОУМНА ЛЕКАРКА!!!! :(((((

Ужас! И за бебенцето, и за родителите му, и за докторката...

Божичкоооооо ! Моето дете се роди 2 месеца по-рано и беше под въпрос дали ще оживее , но имаше причина . А тук - да родиш навреме здраво дете и после ........... Моите най-искрени съболезнования ! Мир на душичката му .

само с уволнение ли ще се размине тази изродка? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и само това ................ уволнена.Браво.

УВОЛНЕНА!?!?! Тази трябва да бъде горена, бита и убита! Макар, че и това няма да върне детето... :-(

John Doe

Е, не така с лошо. Тя не е искала да го убие нарочно, а дори му е мислила доброто - искала е да го стопли. Откъде да предположи, че така ще се случи? Уволнена - ОК. Това е правилното решение. Но дали наистина това ще спре бъдещи подобни инциденти? Наистина, 21 век, а болниците се отопляват с духалки и подобни печки. Още малко кюмбе ще сложат.

Не знам какво да кажа-нямам думи. В тази Държава, където бръкнеш на гнило вони! Какво уволнение-затвор за тази и за шефа на отделението, затова, че се разчита на духалки в студа!

Много грозно и безмислено...смея да мисля че ако отделенията бяха оборудвани с подходяща апаратура и техника, нямаше да се налага да пускат духалка при новородените....

Става въпрос за частна клиника, където са съдрали седем кожи от майката да роди там - което е доброволно. Но каквато и духалка да е сложила докторицата малко вероятно да нагрее толкова леглото, освен ако не е газов калорифер за промишлено хале. Има нещо гнило в целия случай

коку

Нали ходим в частните клиники/ болници с идеята да избягаме от нехайството в държавните такива... Познавам болницата, има централно отопление. Това с духалката е някаква самоволна инициатива на лекарката...

Не им съдират 10 кожи, а работят по здравна каса - цената е същата като в държавните клиники... Разликата е само в начина на управление. А централно отопление вероятно има, просто парното още не е пуснато. Не случайно топлофикациите пускат парното първо на болници и училища.

Абсолютно, има нещо, което в статията не пише и не става ясно.