Коментари - "Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск | Днес.dir.bg

"Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск

Началниците на клиники и отделения се отказаха да подават оставка днес след съвместно заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи в болницата

Обратно в новината

Коментари - "Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск | Днес.dir.bg

Коментари

Предстоят конкурси и под натиск и заплахи персонала подписва всичко. Трябва да се сменя ръководството вече, по зле е от комунизма. Игри и игрички, защо? Всички са наясно с злоупотребите и става политически проблем, къде са институциите? Целта на Димитров е да злепостави Денков.

До ПсихоЛог:Имате ли представа колко знаещи и можещи млади лекари,притежаващи емпатия ,която е крайно необходома и за двете страни,и особено във времето в което живеем,са низвергнати с обидни заплати,заради факта,че начело на болници и университети,завеждащи отделения и т.н,стоят корумпирани,натъпкани до гушата "светила",които,обаче,ако ги потърсиш като лекари:1.ще трябва да си вземеш отпуск2.трябва да имаш доходи по-големи от неговите(а те повярвайте нямат нищо общо със заплатата на "обикновен"лекар3.невъзможно е за простосмъртен.Не се заблуждавайте.Тези лекари,които наистина са на "огневата линия" са съвсем други.Но както всичко останало в нашата родина,и това си е по старому.Тук винаги е имало,има и ще има двойни стандарти.От коя страна ще си,определя "произходът".Сетих се за Вапцаров мисля беше"Два свята,единият е излишен" Аз зная кой е излишен,няма да е този,който трябва.Бъдете здрави!

Не може повече лекарската прослойка да бъде оставена безнаказано да убива хора поради некомпетентност и/или нехайство, да изнудва за пари и подаръци срещу това - дори да дава направления когато има очевидна нужда. Това е недопустимо. Няма значение коя е болницата и кой е лекарят - за некомпетентност, нехайство, грешки - отговорност, наказания и дори загуба на права. За изнудване, приемане на подкупи - уволнения, глоби, наказания.

поне на времето беше първо Българския а Руския отдолу който бе разбираем за четене а сега първо Американски и то с непознати букви и думи за разчитане.

Като ви разкриха далаверите и станахте неприятно докачливи, прав ви път. Има много лекари, които ще ви заместят.

Хайде подайте си оставките и си търсете просперитета на свободния пазар. Не сте незаменими!

Наистина време е тези крадци на едро да си получат заслуженото.Източвал здравната каса става депутат на мутрата.Значи добре се е отчитал.Има и смели журналисти,откриват драстични нарушения-нищо.Защо назначиха джудже за гл. прокурор? Да ги пази.

Медицинското съсловие не иска да има промени ....иначе няма да има как да крадат 8 -9 милиарда колкото е бюджета на задраната каса ....само като се види кого са избрали за Декан на МУ в София ...баш мафиота бившия шеф на Правителствана ....всички искат само да вземат пари и да не носят отговорност

Призовавам медиците от Пирогов да се изнасят от кочината. Когато не ти уважават труда, се изнасяш там, където ще те ценят повече.

Не са компетентни. Компетентните и добри доктори със сигурност са се изнесли

защо ли????

Никъде не те ценят когато крадеш и се облагодетелстваш за сметка на човешкото здраве. Никъде в чужбина не искат такива.

Хинков Оставка, изкукуригал дъртак. Осра цялата здравна система за няма и година. Само простотии и неадекватни изпълнения - Електронни рецепти, Електронни бележки, Пътеки в Психиатрията, Вместо бележки амбулаторния лист на детето с всичките лични данни на който се сетиш, за да е по вървежно по GDPR и куп други глупости. Пълен малоумник, изкукуригас старец, без реален опит в медицината от години. Най-обикновен книжен плъх, номенклатурчик и мерзавец. Оставка Хинков и да не забравиш да вземеш с теб и онези от ДБ дето ти мътят малкото останал мозък.

Оставете хората на мира да работят и помагат, колкото и с каквото могат. Останала е една болница в България, и нея искат да я полилеят, михлюзи. От цялата страна хората се надяват на помощ главно/само тук...

Лекарите , които направиха името на Пиргово отдавана не работят там

Но не може повече лекарската прослойка да бъде оставена безнаказано да убива хора поради некомпетентност и/или нехайство, да изнудва за пари и подаръци срещу това - дори да дава направления когато има очевидна нужда. Това е недопустимо. Няма значение коя е болницата и кой е лекарят - за некомпетентност, нехайство, грешки - отговорност, наказания и дори загуба на права. За изнудване, приемане на подкупи - уволнения, глоби, наказания.

Българина разбира от всичко...., което не му е работа!

Не се карайте, територията е тяхна собственост, раята има само едно неотменно право - да плаща данъци.

Здравеопазването стана най-мръсната област на обществото ни... Дори учителите не са такива пиявици...

Нали щяха да подават оставки??? Нещо май кокала е сладък.

За какво да подават оставки? Всеки ден спасяват някого. Много тъпи коментатори, бе, чеда на велика нация.

Че да съм ги карал аз да подават оставки? Те казаха подаваме оставки на 01.02.24г. - плашат гаргите май

В случая"Даная"има грешки,довели до безвременната й кончина-само на 15 години.Не разбирам,къде е "натискът",в търсенето на отговори от една майка.Или няма право на такива?! Очаквам,в същият дух,да постъпят и колегите им от Правителствена.

Може ли да ни кажеш нещо по- конкретно?!

Дете/човек,с дълга история за сериозно нарушение в кръвосъсирването,по протокол попада във високо -рискова група пациенти.Даная е имала травма на главата.Специализантът назначава рентгенова снимка на черепа.На нея,евентуален кръвоизлив в мозъка,не се вижда.По правило,се прави скенер или ЯМР.Детето е било с випиющо главоболие и позиви за повръщане-симптоми на вътре-черепен кръвоизлив и мозъчно притискане.Нищо от това,не е отразено от специализанта.Пускат го за дом.лечение с обезболяващи.Празнични дни са били.Нещо,хората над специализанта,май не са били дотам на разположение.Даная бързо развива масивен мозъчен кръвоизлив/оток и резултата е ....Нито Нурофен,нито Аналгин,помагат при подобно невежество.Сорка за подробностите.И не съдете майката за "натиск"!!!Прави се всичко възможно,въпросите й да останат без отговори.До следващия подобен случай,не дай си Боже!Истината се крие,това е положението.

В случая Даная едва ли директорът на болницата я е удушил с голи ръце. Ама ей така да се протестира на паветата, мода такава. Нищо християнско няма вече в тази уж велика нация. Нищо.

За да назначава истински специалисти, да осигури качествено здравно обслужване, да търси отговорност за грешките на служителите си, да ги наказва или поощрява според това - как се справят, да уволнява за недопустими практики, грешки иили нарушения, и сам да носи отговорност за всичко това - особено за смъртни случаи поради грешки в повереното му ведомство.

Лобистката визита на Денков и Тагарев в САЩ е отрязана от Белия дом и Пентагона, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка

1. Наказания в т.ч. отнемане на лекарски права за грешки и нарушения при лечението на пациенти. 2. Наказания и търсене на криминална отговорност за изискване или приемане на пари и подаръци срещу обещания за по-добро лечение/отношение. Икономиката е това, в което живеем всички. Тези, на които парите не стигат си сменят професията или си намират друга работа. Лекар е професия, но грешките там костват живот. Затова в тази професия теябва да истанат само тези, които я обичат и са готови да носят отговорност за действията си или за бездействието си, а не, за да са в позиция да ни изнудват и да се обогатяват по този начин - абсолютно безнаказано. Това просто е недопустимо.

Я пак.....

за пак

Дирници спрете да триете коментари.

Съвсем скоро няма да има кой да лекува мангалите е република ЦИГАНИСТАН

И кой им пречи да лекуват? Да си заминават и да се заменят от свестни лекари.

Ами отивай да лекуваш.....

Преди това сдруженията на университетските и областните болници в страната застанаха с позиция зад колегите си от "Пирогов". Каква е позицията на колегите от Пирогов,тя е каквато е била винаги от мафията в бели престики- вината не е наша.

ДБ-то има здрави интереси в здравеопазването. Поставиха си свой човек за шеф на НЗОК, поставиха си некъдърника и поставено лице Хинков за министър. Искаха и за заместник шеф на НЗОК да поставят, но ГЕРБ там се намеси и НС гласуваха зам. шеф от ГЕРБ. ДБ тогава дори заплаши видиш ли ти с разтурване на сглобката и тогава се реши и шефа на НЗОК и зам. шефа да си подадат оставките. ДБ-то от месеци се опитват да сменят достойният директор на Пирогов със свой човек, но не се получава. Дори в НС правиха комисии и го викаха да дава обяснения за някакви нарушения, които човекът обясни, че не са нарушения, а нормални практики докато се проведе обществена поръчка. Болницата няма как да остане без консумативни и основни лекарства докато се чака обществената поръчка да преключи. Видяха се и от къде идват турпане на дълг - от недофинансираната детска помощ, която Пирогов няма право да откаже. ДБ-то иска здраво да бърка в кацата с мед и огормния бюджет на НЗОК!

що не питат Шиши..... Квото каже, туй ще е......

Избирате си ги, а после се тръшкате.

Лекуват нормално или убиват нормално? Защото в България лекарската мафия никога не признава грешките си при лечението на хората.

На всички, които плюят докторите по принцип ( а не за нещо конкретно и най-вече с реално основание) им препоръчвам само едно - никога и при никакви обстоятелства да не полват лекари и лечебни заведения. Има достатъчно баячки, врачки и знахари, които могат да поемат всеки един клиничен случай. Успех.

сам си поправяш колата и всичко - не търсиш добри професионалисти? Сам си си построил жилището или не? Ако се срути и убие децата ти - няма да искаш да се търси отговорност? Смешник .

Кунева и Козилата, спрете се, орки долни соросоидни ....

за грешките си, в това число и да губят правата си в зависимост от сериозността на грешката или нарушенията

По този начин в професията ще останат тези, които са там, за да лекуват, а не, за да се обогатяват. Ако парите не им стигат - да си сменят професията или да си намерят друга работа - както всички

Няма такъв бамбук като теб! Това да си лекар, не е като да си шофер или стругар, да се преквалифицираш на леар, примерно! За да станеш доктор се изисква, труд, труд и забравих много труд и четене, процеси, които са непонятни за теб! И след всичкото това четеве, което полагате тези хора, трябва да бъдат заплатени адекватно. Съветвам те, да вземеш у Западо да идеш, за да разбереш, колко време ти е необходимо да стигнеш до преглед при даден специалист и колко струва това удоволствие! След като смятате, че тези хора са ви длъжни за нещо, трябва да си плащате..... безплатното здравеопазване,беше преди повече от 30 години. Сега ако искате качествено здравеопазване трябават пари, много пари.....

че ми става смешно? :)

не ти дава лиценз за убийство на пациенти, мито право да ги изнудваш или там - на Запад не е така? :)

А в какво се изразява тормоза? Или това, че са махнали директора им пък те не са съгласни е повод за стачни действия? Дали пък по-скоро те не тормозят правителството? Още при скандала с политика, личеше колко политизирана е част от тая болница - те са там да лекуват, не да провеждат политика.

Осерат се, умре някой, подпишат се, че няма проблем и после натиск имало и не могат да си вършат работата?

По-слабо правителство не сме имали в последните 30 години.. Цялата държава е една тенджера под налягане, която може да избухне всеки момент от пълните им идиотии!

Пирогов май ще повлече крак...

Света вода ненапита...

Шиши защо още не е приел закон, че лекари и сестри нямат право ефективно да стачкуват?

Коментари - "Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск | Днес.dir.bg

"Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск

Началниците на клиники и отделения се отказаха да подават оставка днес след съвместно заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи в болницата

Обратно в новината

Коментари - "Пирогов" е в стачна готовност, медиците се оплакаха от натиск | Днес.dir.bg

Коментари

Предстоят конкурси и под натиск и заплахи персонала подписва всичко. Трябва да се сменя ръководството вече, по зле е от комунизма. Игри и игрички, защо? Всички са наясно с злоупотребите и става политически проблем, къде са институциите? Целта на Димитров е да злепостави Денков.

До ПсихоЛог:Имате ли представа колко знаещи и можещи млади лекари,притежаващи емпатия ,която е крайно необходома и за двете страни,и особено във времето в което живеем,са низвергнати с обидни заплати,заради факта,че начело на болници и университети,завеждащи отделения и т.н,стоят корумпирани,натъпкани до гушата "светила",които,обаче,ако ги потърсиш като лекари:1.ще трябва да си вземеш отпуск2.трябва да имаш доходи по-големи от неговите(а те повярвайте нямат нищо общо със заплатата на "обикновен"лекар3.невъзможно е за простосмъртен.Не се заблуждавайте.Тези лекари,които наистина са на "огневата линия" са съвсем други.Но както всичко останало в нашата родина,и това си е по старому.Тук винаги е имало,има и ще има двойни стандарти.От коя страна ще си,определя "произходът".Сетих се за Вапцаров мисля беше"Два свята,единият е излишен" Аз зная кой е излишен,няма да е този,който трябва.Бъдете здрави!

Не може повече лекарската прослойка да бъде оставена безнаказано да убива хора поради некомпетентност и/или нехайство, да изнудва за пари и подаръци срещу това - дори да дава направления когато има очевидна нужда. Това е недопустимо. Няма значение коя е болницата и кой е лекарят - за некомпетентност, нехайство, грешки - отговорност, наказания и дори загуба на права. За изнудване, приемане на подкупи - уволнения, глоби, наказания.

поне на времето беше първо Българския а Руския отдолу който бе разбираем за четене а сега първо Американски и то с непознати букви и думи за разчитане.

Като ви разкриха далаверите и станахте неприятно докачливи, прав ви път. Има много лекари, които ще ви заместят.

Хайде подайте си оставките и си търсете просперитета на свободния пазар. Не сте незаменими!

Наистина време е тези крадци на едро да си получат заслуженото.Източвал здравната каса става депутат на мутрата.Значи добре се е отчитал.Има и смели журналисти,откриват драстични нарушения-нищо.Защо назначиха джудже за гл. прокурор? Да ги пази.

Медицинското съсловие не иска да има промени ....иначе няма да има как да крадат 8 -9 милиарда колкото е бюджета на задраната каса ....само като се види кого са избрали за Декан на МУ в София ...баш мафиота бившия шеф на Правителствана ....всички искат само да вземат пари и да не носят отговорност

Призовавам медиците от Пирогов да се изнасят от кочината. Когато не ти уважават труда, се изнасяш там, където ще те ценят повече.

Не са компетентни. Компетентните и добри доктори със сигурност са се изнесли

защо ли????

Никъде не те ценят когато крадеш и се облагодетелстваш за сметка на човешкото здраве. Никъде в чужбина не искат такива.

Хинков Оставка, изкукуригал дъртак. Осра цялата здравна система за няма и година. Само простотии и неадекватни изпълнения - Електронни рецепти, Електронни бележки, Пътеки в Психиатрията, Вместо бележки амбулаторния лист на детето с всичките лични данни на който се сетиш, за да е по вървежно по GDPR и куп други глупости. Пълен малоумник, изкукуригас старец, без реален опит в медицината от години. Най-обикновен книжен плъх, номенклатурчик и мерзавец. Оставка Хинков и да не забравиш да вземеш с теб и онези от ДБ дето ти мътят малкото останал мозък.

Оставете хората на мира да работят и помагат, колкото и с каквото могат. Останала е една болница в България, и нея искат да я полилеят, михлюзи. От цялата страна хората се надяват на помощ главно/само тук...

Лекарите , които направиха името на Пиргово отдавана не работят там

Но не може повече лекарската прослойка да бъде оставена безнаказано да убива хора поради некомпетентност и/или нехайство, да изнудва за пари и подаръци срещу това - дори да дава направления когато има очевидна нужда. Това е недопустимо. Няма значение коя е болницата и кой е лекарят - за некомпетентност, нехайство, грешки - отговорност, наказания и дори загуба на права. За изнудване, приемане на подкупи - уволнения, глоби, наказания.

Българина разбира от всичко...., което не му е работа!

Не се карайте, територията е тяхна собственост, раята има само едно неотменно право - да плаща данъци.

Здравеопазването стана най-мръсната област на обществото ни... Дори учителите не са такива пиявици...

Нали щяха да подават оставки??? Нещо май кокала е сладък.

За какво да подават оставки? Всеки ден спасяват някого. Много тъпи коментатори, бе, чеда на велика нация.

Че да съм ги карал аз да подават оставки? Те казаха подаваме оставки на 01.02.24г. - плашат гаргите май

В случая"Даная"има грешки,довели до безвременната й кончина-само на 15 години.Не разбирам,къде е "натискът",в търсенето на отговори от една майка.Или няма право на такива?! Очаквам,в същият дух,да постъпят и колегите им от Правителствена.

Може ли да ни кажеш нещо по- конкретно?!

Дете/човек,с дълга история за сериозно нарушение в кръвосъсирването,по протокол попада във високо -рискова група пациенти.Даная е имала травма на главата.Специализантът назначава рентгенова снимка на черепа.На нея,евентуален кръвоизлив в мозъка,не се вижда.По правило,се прави скенер или ЯМР.Детето е било с випиющо главоболие и позиви за повръщане-симптоми на вътре-черепен кръвоизлив и мозъчно притискане.Нищо от това,не е отразено от специализанта.Пускат го за дом.лечение с обезболяващи.Празнични дни са били.Нещо,хората над специализанта,май не са били дотам на разположение.Даная бързо развива масивен мозъчен кръвоизлив/оток и резултата е ....Нито Нурофен,нито Аналгин,помагат при подобно невежество.Сорка за подробностите.И не съдете майката за "натиск"!!!Прави се всичко възможно,въпросите й да останат без отговори.До следващия подобен случай,не дай си Боже!Истината се крие,това е положението.

В случая Даная едва ли директорът на болницата я е удушил с голи ръце. Ама ей така да се протестира на паветата, мода такава. Нищо християнско няма вече в тази уж велика нация. Нищо.

За да назначава истински специалисти, да осигури качествено здравно обслужване, да търси отговорност за грешките на служителите си, да ги наказва или поощрява според това - как се справят, да уволнява за недопустими практики, грешки иили нарушения, и сам да носи отговорност за всичко това - особено за смъртни случаи поради грешки в повереното му ведомство.

Лобистката визита на Денков и Тагарев в САЩ е отрязана от Белия дом и Пентагона, Асен Василев и жената на Лорер пътуват за шопинг на държавна издръжка

1. Наказания в т.ч. отнемане на лекарски права за грешки и нарушения при лечението на пациенти. 2. Наказания и търсене на криминална отговорност за изискване или приемане на пари и подаръци срещу обещания за по-добро лечение/отношение. Икономиката е това, в което живеем всички. Тези, на които парите не стигат си сменят професията или си намират друга работа. Лекар е професия, но грешките там костват живот. Затова в тази професия теябва да истанат само тези, които я обичат и са готови да носят отговорност за действията си или за бездействието си, а не, за да са в позиция да ни изнудват и да се обогатяват по този начин - абсолютно безнаказано. Това просто е недопустимо.

Я пак.....

за пак

Дирници спрете да триете коментари.

Съвсем скоро няма да има кой да лекува мангалите е република ЦИГАНИСТАН

И кой им пречи да лекуват? Да си заминават и да се заменят от свестни лекари.

Ами отивай да лекуваш.....

Преди това сдруженията на университетските и областните болници в страната застанаха с позиция зад колегите си от "Пирогов". Каква е позицията на колегите от Пирогов,тя е каквато е била винаги от мафията в бели престики- вината не е наша.

ДБ-то има здрави интереси в здравеопазването. Поставиха си свой човек за шеф на НЗОК, поставиха си некъдърника и поставено лице Хинков за министър. Искаха и за заместник шеф на НЗОК да поставят, но ГЕРБ там се намеси и НС гласуваха зам. шеф от ГЕРБ. ДБ тогава дори заплаши видиш ли ти с разтурване на сглобката и тогава се реши и шефа на НЗОК и зам. шефа да си подадат оставките. ДБ-то от месеци се опитват да сменят достойният директор на Пирогов със свой човек, но не се получава. Дори в НС правиха комисии и го викаха да дава обяснения за някакви нарушения, които човекът обясни, че не са нарушения, а нормални практики докато се проведе обществена поръчка. Болницата няма как да остане без консумативни и основни лекарства докато се чака обществената поръчка да преключи. Видяха се и от къде идват турпане на дълг - от недофинансираната детска помощ, която Пирогов няма право да откаже. ДБ-то иска здраво да бърка в кацата с мед и огормния бюджет на НЗОК!

що не питат Шиши..... Квото каже, туй ще е......

Избирате си ги, а после се тръшкате.

Лекуват нормално или убиват нормално? Защото в България лекарската мафия никога не признава грешките си при лечението на хората.

На всички, които плюят докторите по принцип ( а не за нещо конкретно и най-вече с реално основание) им препоръчвам само едно - никога и при никакви обстоятелства да не полват лекари и лечебни заведения. Има достатъчно баячки, врачки и знахари, които могат да поемат всеки един клиничен случай. Успех.

сам си поправяш колата и всичко - не търсиш добри професионалисти? Сам си си построил жилището или не? Ако се срути и убие децата ти - няма да искаш да се търси отговорност? Смешник .

Кунева и Козилата, спрете се, орки долни соросоидни ....

за грешките си, в това число и да губят правата си в зависимост от сериозността на грешката или нарушенията

По този начин в професията ще останат тези, които са там, за да лекуват, а не, за да се обогатяват. Ако парите не им стигат - да си сменят професията или да си намерят друга работа - както всички

Няма такъв бамбук като теб! Това да си лекар, не е като да си шофер или стругар, да се преквалифицираш на леар, примерно! За да станеш доктор се изисква, труд, труд и забравих много труд и четене, процеси, които са непонятни за теб! И след всичкото това четеве, което полагате тези хора, трябва да бъдат заплатени адекватно. Съветвам те, да вземеш у Западо да идеш, за да разбереш, колко време ти е необходимо да стигнеш до преглед при даден специалист и колко струва това удоволствие! След като смятате, че тези хора са ви длъжни за нещо, трябва да си плащате..... безплатното здравеопазване,беше преди повече от 30 години. Сега ако искате качествено здравеопазване трябават пари, много пари.....

че ми става смешно? :)

не ти дава лиценз за убийство на пациенти, мито право да ги изнудваш или там - на Запад не е така? :)

А в какво се изразява тормоза? Или това, че са махнали директора им пък те не са съгласни е повод за стачни действия? Дали пък по-скоро те не тормозят правителството? Още при скандала с политика, личеше колко политизирана е част от тая болница - те са там да лекуват, не да провеждат политика.

Осерат се, умре някой, подпишат се, че няма проблем и после натиск имало и не могат да си вършат работата?

По-слабо правителство не сме имали в последните 30 години.. Цялата държава е една тенджера под налягане, която може да избухне всеки момент от пълните им идиотии!

Пирогов май ще повлече крак...

Света вода ненапита...

Шиши защо още не е приел закон, че лекари и сестри нямат право ефективно да стачкуват?