Кола се взриви заради цигара, мъж е тежко ранен

Автомобил се взриви в движение по главен път Е-79 на 200 метра от тунела край Дупница, а шофьорът е с тежки изгаряния.

Обратно в новината

Коментари - Кола се взриви заради цигара, мъж е тежко ранен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо моля журналиста да се извини! В Дупница няма метанова газ станция, ето актуален списък със станциите в България - http://remixbg.com/allstations.html И да си коригира статията от "метан", на "пропан-бутан". Аз лично карам на метан, да няма миризма! На запад също карат, но там има задължителен датчик-сигнализатор за наличие на газ струва около 130$, тук не само не се изисква, но въобще го няма на пазара в БГ. В мините метана го наричат газ "гризу" и се взривяват, също защото нямат датчик за наличието му!

В нормалните страни,където с 5 заплати си купуваш нова,е обратното.На старите коли,яка такса с цел стимулиране на купуване на нова.За газовата пак не си в час.От 31.12.2009 има закон на всички газови да има евро вентил.Как един таралясник от 79 ще има такъв?И още един закон има-зарядното да не е в купето

Тъпчо вентилът се слага на бутилката - тя се слага когато се монтира газовата уредба, което не е през 1979. Отделна тема е, че сега не сме 1996 за да правиш тая сметка за 17 годишна кола.

В нормалните страни,където с 5 заплати си купуваш нова,е обратното.На старите коли,яка такса с цел стимулиране на купуване на нова.За газовата пак не си в час.От 31.12.2009 има закон на всички газови да има евро вентил.Как един таралясник от 79 ще има такъв?

И пропана не мирише, слагат му изкуствени аромати иначе много лошо на метана също слагат ( или поне са длъжни )

Статията е за неизправна газова уредба а ти удари в посока колко му била стара колата, която не е причина за инцидента. Май избиваш комплекси ли не знам... Пет пари не давам дали караш кола 2009-та или 1979-та. А данъците е нормално да са по-малки за по-стара кола, все пак тя е по-евтина, като данъчна оценка, малко акъл се иска ама навреме да ти дойде !

Метанът (CNG) не е такъв проблем при изтичане, защото е по-лек от въздуха и се вдига нагоре, докато другата газ - LPG е по-тежка и се стеле ниско, съответно остава в купето. Метанът е опасен само когато има удар, защото бутилката е под високо налягане.

Колата била на 17 години. Като се замислих, тая сутрин докато пътувах за работа основно такива брички се движеха. Егати държавата! Ходих да си платя пътен данък и о изненада. 2005 за нова кола ми направиха отстъпка, от 2006 има нов закон за корегиращ коефициент -1 за брички над 15 години и 2.8 за до 5 години. малоумниците дето са го писали явно попадат в първата графа....... Жалка територийка наречена България........

Според теб метана не е ли газ?

не е нормално купето да се напулни с газ,какувто и да е бил тои-явно е имало теч,ако на газовата уредба не и е била правена профилактика,това е сувсем логичен завуршек,сущото важи и за домовете...!!! п.с. за хеитарите тук:аз карам само на бензин... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Принципно метанът не мирише, но му добавят мириз и цвят.

едно момче от квартала пострада по абсолютно същия начин и доколкото знам метанът НЕ МИРИШЕ, за разлика от пропан-бутана. и ако това е вярно няма как да разбереш, че бутилката изпуска, например.

Отново компетентен журналист е писал статията, който е проучил всичко. Човека е заредил с газ метановата си уредба в резервоара на бензина а в купето е имало нафта която взаимодействала с керосина от багажника

Саше Саше. Метана какво мислиш че бе. Газ мойто момче. хахахахаха. И метана и бутана и пропана са СН газове, различни деривати просто.

Даваш цифри това добре, хайде сега да погледнеш и за какви налягания на зареждане става въпрос....дано се оправи човека.

Ясно пише, че не е от цигарата а още с щракването на запалката е пламнало.По тази логика ако някой забрави ютията и тя му запали къщата значи ютиите са вредни. Извода е по-вредно от човешката простотията няма ( визирам оня дето е щракал запалка в загазено помещение )

Каква е разликата между газовата и метановата уредба, драги? Щото аз не виждам разлика. Пък тоя със запушен нос ли е бил, че не е усетил миризмата, щото взривната концентрация на пропана е > от 1.8% по обем, а на метана > 2.4%, а при тия параметри "аромата" се усеща та стой та гледай. А пък и на станцията бутилката ли са му пълнили или купето? Съчувствам на човека, но поне ще се научи да си проветрява автомобила след зареждане.

нали не вярвахте, че пушенето вреди на здравето? и журналята да научат разликата между газова (пропанова) уредба и метанова.

Ако било толкова хубаво, щели да правят колите фабрично с газ. Мразя киселите тарикати и таксиджии с 15 г. бракми, които искат да се возят евтинджоз и застрашават околните и осмърдяват всичко!!!

пушенето вреди на вашето здраве, дано се оправи човека.

Сега последно газова уредба ли е, или метанова?

Това показва колко е опасно пушенето!Дано човека се оправи!