Коментари - Протест и контрапротест за концесията в Пирин | dnes.dir.bg
назад

Протест и контрапротест за концесията в Пирин

Протест в защита на Пирин и контрапротест в защита на искането за втори лифт на Банско ще се проведат тази сутрин. МС обаче ще отложи решението на проблема.

Обратно в новината

Коментари - Протест и контрапротест за концесията в Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зависи колко са платили на екоталибаните. Сега Тома Белевците ще захлебят покрай комисионната за"независима" швейцарска еко-оценка, тролетариатът ще си врещи за Цеко Минев, и в крайна сметка всички губим. Никой не вярва, че може да стане чисто, прозрачно и безвредно - дали от 72 години насам някой вярва в институциите? Защо ли...

Мутри престъпници-концесионери които владеят България и са я взели под аренда, колят и бесят и вилнеят над бащино ни огнище!!! На алчната чифутка Цветелина Бориславова ще разширяват концесията, която има в момента за лифта и 90% от Банско и България!!! Тя престъпницата иска 100%!!! Грабете вашата ма*а сега, после ще връщате и кръв ще повръщате, всичко което ще изкарате от Банско ще ви го вземат като глоби онези в ЕК, засега само изчакват!!! А щетите, които ще нанесете на 11 000дка вековни гори от "Национален Парк Пирин" ще ги плащате в "Отвъдното" в по-големи казани с тонове врящ катран!!!!!!

ЕЙ,КЪДЕ БЯХА ЗЕЛЕНИТЕ КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ПО ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗАРАДИ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ.ЕДИН НЕ ДОЙДЕ.КЪДЕ СТЕ,КОГАТО СЕ ИЗСИЧАТ ГОРИТЕ ОТ БИЗНЕСМЕНИ ЗА ИЗНОС.КЪДЕ СТЕ КОГАТО ЯЗОВИРИТЕ ПРЕЛИВАТ И УНИЩОЖАВАТ ДОМОВЕ,НИВИ И ЖИВИ ХОРА.ЗАТОВА ТОЗИ ПРОТЕСТ НЕ Е ТОЛКОЗ ЗА ПРИРОДАТА,А ЗАРАДИ ПАРИТЕ,КОИТО ВИ ИЗПРАЩАТ ОТ ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ.АКО ПОВЕЧЕТО ОТ НАС НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ЛИФТА В БАНСКО,ЗАЩО ДА НЕ СЕ РАЗРЕШИ ВТОРИ ЛИФТ.АКО БЯХМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ ЩЯХА ДА СИ ПОСТРОЯТ БЕЗ ДА ПИТАТ НИКОЙ.ТЕЗИ ЕКОЛОЗИ ПРЕЧАТ НА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА.ЗАЩО НЕ ЗАСТАНАТ НА ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО БЕЛЯНЕ.ТАМ Е ЗАМЕТРЪСНА ЗОНА НАЛИ ТАКА.

А, защо по времето на Живков не бе построен втори лифт? Тогава Банско също си беше развит курорт. Интересни са ми банскалии: Сами си търсят белята, обслужвайки интересите на Цеко Минев. Или забравиха наводненията? Или си харесват града, превърнал се в бетонна джунгла? А, какво ще остане след следващото бедствие. Шантав народ.

Трябваше в Банско да развият семейни хотели. А не бетоония и офшорни собственици. Щеше да пасва на града. И най-важното, парите щяха да остават в Банско. А сега, хотелска верига офшорна, прибира печалби, данъци не плаща. Нагло е самото искане.

По-ясно - здраве му кажи! Лошото е, че всякакви обтекаеми премиерски, вицепремиерски и ологархични приказки за някакви "инвестиции" и "подобряване на живота" удрят точно по облъченото съзнание на тези, които отдавна са забравили славното си минало! Банскалии... Пфу! Разглезени и ТЪПИ идиоти, разпродаващи БАЩИНИЯТА си за жълти стотинки! А, това, че след максимум десет години ПРИРОДАТА, ВОДАТА и ГОРАТА (в комплект) ще ги направят приказно богати - тях, а не Цеко и всички късопроектни лакомци (след нас и потоп) - промитият им мозък не мож' го разбра. И "мурите от Пирина" май ще ...отшумят. При това безследно, защото памет за миналото си вече нямаме!

Вицепремиерът Валери Симеонов си реже клона върху който седи. И то в буквалния смисъл на думата. Единствените, които имат интерес от това са група финансови мутри. След като играе с тях, лобира за тях, чвно за пари, не мисля, че има особено политическо бъдеще. Това, което виждам, някой пързаля патриотите по много хитър начин, използва ги и накрая ще ги извади от политическата сцена. Дори да наложат солово грабежа и съсипването на природата, електората на патриотите никак няма да им го прости. Щото патриоти включва и хора, които обичат природата и дома си. И българите никак не обичат тези, които превръщат дома им в кочина. Особено ако самите те се уреждат в добро място за живеене, за сметка на всички нас. Патриотите сами се дистанцират от електората си, не мога да ги разбера, толкова ли са тъпи, че не го осъзнават. На мен поне ми е интересно в случая, накъде ще прелее техния отблъснат електорат

С алчност и простотия към прогрес!

Няма по просто,задръстено и алчно племе от банскалии ,на времето всички си правеха майтап с тях заради простотията им и изкълченият език ,сега си превърнаха иначе хубавото градче във втори слънчак ,същите мутри ,чалга и пияни и дрогирани англичани ,не само лифт не трябва да се строи ,но и всякакво друго строителство трябва да се забрани ,града е презастроен ,задръстен от мегаломански хотели ,който иска да строи да отива в Разлог или Добринище ,колкото до планината там и един пирон повече не трябва да се забива ,камо ли лифтове и писти ,Пирин не е само на Банско ,Пирин е и на Разлог,Кресна ,Симитли ,Сандански ,Гоце Делчев и на цяла България ,какво ще става в национален парк Пирин трябва да се решава от всички българи ,ако е необходимо и референдум да се предизвика за развитието на планината ,иначе остави ли се банскалийските цървули да решават след година две ще има голи баири и хотели на връх Тодорка.

Аз съм собственика на Пирин, Витоша и съм най-големия кредитополучател в банката на Цеко Минеф. държа 1.1 милиарда експозиция и основната ми цел е благоденствието на българския народ. Развивам туризма яко.

Тези които искат да строят изобщо не са от Банско, а алчни банкери от София. Изобщо не им пука за Банско и Пирин.

Да може да не са от Банско ,но банскалии стачкуват ,те са алчните за повече пари от туристите ,те си презастроиха града и го превърнаха в клоака.

Писаха в друг форум, вероятно участник в протестите, че ги изкарват на протест със заплахи за уволнение. А защо вицето Симеонов не започна да разследва, защо карат хората със заплахи и сила да протестират? Или това се оказва, че за България е съвсем нормално явление? Това не се брои. При тази безработица, със сигурност ще протестират. Ясно, че печалбите са за софийските банкери и мафиоти. Маестните продават земите, купуват коли и опукват парите по кръчмите и това е. Малко инвестират правилно.

на почти всички ски влекове и лифтове в България ще бъде ли поканен на протестите?

някой да е чул становището на "десните" по този въпрос? Или съм пропуснала изказване напр.на Христо Иванов, на Радан Кънев? Ще се опустошават 11 000 дка гора, ще се секат 500-годишни мури, но май на никой не му пука....Това е ПОЗОР за България!

Не може да чуе този, който не иска и манипулира!

Банско мое, във тойте хиляди хотели дебнат курви- снежанки Банско мое, зимно котило на баровци някой от тях и хотелиери Банско мое, средище на дърти скиори, и мошеници- Карольовци!

даже на стихоплетство не мо' иш го докара ...

Че стиховете са под всякаква критика - така е. Ама тук е като във вица: " - Кажи две. - Две! - Е*ах жена и! - Е, че това няма рима... - Може да няма, ама е вярно!"

Тези идиоти в Банско искат бетон вместо гора. Алчността ще ги изяде. И нямат плово да налагат частните си интереси над опазване ва малкото останала природа. Пример: мой приятел си купи парцел в краен квартал на Берлин и си построи къща. В двора му обаче има голям брясг, който той искаше да отсече. Общината не му разреши и толкоз! Брястът си стои в двора му.

Не са хората от Банско онези на протестите "за" лифта. Там са само търтеите на общински заплати. Нормалните граждани на Банско са против окупацията на ЮЛЕН и някои от тях са на протестите в София.

Айде бе, хотела ми стои празен! На Валери му пращат служебно войничета да му пълнят неговия хотел! а моя празен! Това честно ли е?

дори да си осъден, не те закачат, а ти пълнят джобето! Няма такава държава!

С един куршум можем да ударим 100 заека! Хем да спасим Пирин от мародерите! Хем да бутнем правителството на Франкенщайн и да пратим лъже-патрЕотите в канала! Спаси Пирин! Спаси България!

Простестиращите за "втора кабинка" ще бъдат извозвани с автобусите на Булгартабак до хотела на Владко Каролев.

Троловете и адвокатите на мафията като Каролев и Валерко реват за втора кабинка. А строеж на втора кабинка изобщо не се споменава в проекта за решение на Министерски съвет. Там се говори за промяна на концесионния договор и разширението на ски зоната със 11 000 декара. ВТОРА КАБИНКА ИЗОБЩО НИКОЙ НЕ ИСКА, НЕ ПРОЕКТИРА И НЕ ЗАЛАГА! Това им е публичното алиби. Ако им пукаше за опашките и скиорите щяха просто да пуснат лифта на по-висока скорост или да закупят по-големи кабинки. Производителят на лифта дори им е дал оферта за замяна на малките кабинки и повишаване капациетата на съществуващия лифт. Цеко не иска. Цеко иска да сече и да строи.

Ако това за 11 000 декара е вярно, тези са за трепане. Мъничка площ къса трева произвежда кислород достатъчна за един човек. Жалко че не помня точните размери - бе по немска телевизия, където го обясняваха. Примерно 10х10 метра - неточно е - не помня - показваха го визуално. Един декар е 100 такива площи. 11 000 декара са 11 милиона такива площи или произвеждан кислород за толкова хора, ако е къса трева. Какво да говорим за дървета и храсти. После в съседна статия четем за мръсен въздух в София. Сигурно реално печелившите са шепа хора. Е има и някакви данъци после. Но загубите би трябвало да са много повече от печалбите.

Абсолютно вярно е 11 хектара искат увеличение на сечта и строителството. За една кабинчица...

си малко аритметиката празноглавецо.... не 10/10 по 100 е декар а 10 / 10 по 10 е декар Анадъм ма....

Крепостните селяни дето бачкат за 500 лв на мутрите ще бъдат изкарани под строй на Е79, ще им бъдат връчени предварително разпечатани в общината плакати, свирки, а за обяд парче пица и айрян. Робите много добре знаят, че ако ще 10 кабинки да се построят заплатите им няма да порастнат и със 1 стотинка, но все пак се подчиняват на господарите си, които със сеч, бетон и асфалт ще си купят по още няколко лимузини и любовници.

Далавери Семьонов след дискотеките в Слънчака, тоалетните на границата реши да продължи със кабинката на Банско. По вицепремиерски. Другия месец ще се заеме със скъпите билети за кино и прекалено многото градинки и детски площадки в София.

Ако не сте виждали развит туризъм, по модела на желанията на местното население и администрация, заповядайте в Слънчев Бряг-Несебър-Равда-Ахелой! Това развитие и просперитет очаква Пирин! Панелни блокове с алуминиева дограма, недовършени строежи, бетонени възли, строителни бунища, прахоляк, сергии, бариери, паяци. Все едно сте си в Обеля или Дружба. Кабинката и опашките са само параван за приватизацията на Пирин планина. Защо Ю.Л.Е.Н (собственост на кипърска офшорка с подставено лице пенсиониран учител) иска разширението на ски зоната със близо 11 000 декара девствени гори? За да сече и стои! После няма да им стигат пистите, после още и още, докато не остане гол баир със бетонени чучела.

Всичко се свежда до това кой дава парите.За построяването на втори лифт щяло да има незаконна сеч.А в останалата България сечта е законна.Айде приказки.Сякаш Пирин е цяла България.В Пирин не може но видите ли в Стара планина може и да я оголите защото там няма ски писти.

дебил, има национални палкове, в които не се сече. Те не са всички планини, а освен това си има горски стопанства, които се занимават със сеч и залесяване.

Ама патко заспала.Да си чувала че и Централен Балкан е национален парк.Ама там може да се сече и природозащитници да са протестирали за сечта.Няма кой да им плаща да протестират за там.Н о де си ги видяла да садят дървета или да гасят пожари.Не.За това и не са никакви защитници а платени клакьори.

Ако някъде се изсичат незаконно дървета, за справянето с проблема са отговорни управляващите. Или за това са отговорни Борисов и Симеонов. Така че оправдания от типа, кой ми сра в гащите, не се приемат!

СРАМ МЕ Е КАТО ЧЕТА ТАЯ НАПЪЛНО ИЗЛИШНА РАЗПРАВИЯ. НАШИЯТ КОМФОРТ И ТЕХНИЧЕСКИЯТ ПРОГРЕС НЕМИНУЕМО СТАВАТ ЗА СМЕТКА НА ПРИРОДАТА. В ПОДОБНИ СЛУЧАИ СЛАГАМЕ ОТ ЕДНАТА СТРАНА ПОЛЗИТЕ, А ОТ ДРУГА ВРЕДИТЕ. НЯКОЛКО ОТСЕЧЕНИ ДЪРВЕТА НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗА БЪЛГАРИЯ. КАТО СЛОЖИМ ОТ ДРУГАТА СТРАНА ПОЛЗИТЕ, ВИЖДАМЕ СЕ ТЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ. НАС ПРИРОДАТА ИСКА ДА НИ ПРАВИ ПО БОГАТИ, НО НЯКОЛКО ДУШИ НЕ РАЗРЕШАВАТ. ТОЛКОВА ЛИ СА СЛАБИ БАНСКАЛИИ, ТА НЕ ПОМЕТАТ ТОВА ПРЕПЯТСТВИЕ ПО ПЪТЯ ИМ КЪМ ТОВА, БАНСКО ДА СТАНЕ СВЕТОВНО ИЗВЕСТЕН И БОГАТ ГРАД.

природата искала да те прави богат, а?? Ти пи ли си хапчетата??

при това написана с главни букви, не бях чела! "Няколко отсечени дървета"А бе, дебил, 10 000 дървета ще бъдет отсечени. 11000 дка гора ще превърнат в гол хълм. И това в уникалната планина Пирин,обавена от Юнеско за негово наследство. Юнеско им каза , че е ПРОТИВ втория лифт, но няма механизъм за насилственото му спиране. ЕК също е ПРОТИВ, ще налага санкции. На никого не му пука обаче-важен е интересът на Ц.Минев, какво значение има някаква си планина. Все едно, с необразован, неграмотен, злобен, завистлив народ, който не може да създаде нормално гражданско общество, какво може да се очаква.Природата ще ни го върне тъпкано!

Това с втория лифт стана като семеен скандал. Никакви факти и аргументи. Който крещи по-силно той ще спечели. Защо например тези които са за строителството на втори лифт не излезнат и кажат : Горе има толкова километра писти, и толкова влека. Могат да поемат еди колко си хора. През деня влековете вървят полупразни защото хората са долу пред кабинката. Тогава всеки разумен човек ще се съгласи че наистина има нужда от втори лифт. Само че те не излизат и не казват това щото горе е като на пазара в Илиенци ама по времето на Мето илиенски. Не можеш да се разминеш от хора камо ли да караш нормално ски. Никой не казва сега какво ще ги прави като качи горе двойно повече хора. Ще построят лифта. Ще се преместят опашките горе и тогава ще ревнат - Хорат чакат. Дайте да сечем нови просеки за нови писти щото така или иначе вече сме инвестирали милиони в кабинката. И за вековните пирински гори децата ще слушат само от разказите на бабите си.

Да превърнем Пирин планина в планинският ,,Слънчев бряг" на България. Заради интереса на 2-3 богаташа .също толкова общински чиновници и 2 месеца ски.сезон да се унищожи Пиринската красота е престъпление от национално и европейско значение.Де факто гражданите на Банско се манипулират от кмета и хотелиерите и ,,спонтанно" организирани от тях правят циркове в Симитли.

12 години подред ски-отпуската си я карам на Банско но казах край.Там не е нужен втори лифт а по-добра организация и уплътняване на мощностите.Големият лифт при 200м опашки се пуска на бавна скорост за да могат и микробусите на нашите хора да заработват пари9картите така или иначе са купени.В Банско просто пистите не издържат на натоварването.Понякога е като расходка на площада.Толкова много хора ,че не е възможно да се кара.Нужно е да се развие ски-комплекс в Разлог и почиващите от Банско да се извозват до там.По-бързо ще е от чакането на опашката и много хора ще го предпочетат

За слабата организация си напълно прав. Да допълня и абсурдното мотане при издаване на карти, за което също може да се чака около час. Само с това, че пистите са претоварени не съм напълно съгласен. Тази година, в началото на януари, на пистите на платото тук-там се виждаше някой скиор. Самият лифт работеше с 10-15% запълняемост. И това при перфектно време.

Прав си колега. В обикновен ден седалката работи полупразна въпреки хубавото време. Ама и кабинката по това време е полупразна. Опашките са десетина, петнайсет дена годишно когато са националните празници, и детските ваканции. През останалото време опашки / сериозни / няма. Е има ли нужда от втора кабинка заради две по- натоварени седмици.

Значи никаква втора кабинка не е нужна

Това е заради безумните цени на карти,кафе,напитки и храна.Хората не са тъпи.Алтернативи колкото искаш и в БГ и в чужбина.Каква втора кабина тогава? Ако хотелите които пустеят в Банско се напълнят няма да може да караме а ще се расхождаме пеша.

Сакън! Как така друг курорт?!?! Ами монопола? Струва ми се, че се опитвате да клатите банките и кипърксата социална система.

В Пампорово вече съединиха пистите с Мечи Чал и се получава .Идеята с Разлог е много добра

Къде се развива действието? в НАЦИОНАЛЕН парк "Пирин" Значи банскалии да го духат под вода.

10 години не може да се построи един нов или да се подмени лифта на Витоша заради интереса на една шепа хора които усвояват парички и шантажират обществото правейки се на еколози. Но ги няма когато трябва да се гасят пожари и да се засаждат дървета.

Ми усвоявай и ти бе!!! Кво ривеш???

Тези "инвеститори", поне едно дърво посадили ли са?????

Туези лъжееколози трябва да бъдат обявени за чужди агенти действащи против интересите на страната.

на Пирин и нищо не могат да решават без национелен референдум. По тяхната логика софиянци с един мощен протест могат да изгонят селяндурите окупирали София.

d4

да строят! защо да не строят... така както е тръгнало с тези концесии, направо да дадат цялата държава на концесия! и без друго 111 000 кв.км. не са чак толкова много. и след 20-30 години от тази територия нищо няма да е останало читаво...

Няма ли кой да спре тази, така наречена ЕКОПАПЛЯЧ !! Като са еколози, защо не гонят циганите, които унищожават каквото им падне ??? Защо не помагат при бедстрия, и пожари в горите !! НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА И БАБА ЗНАЕ !!А еди лифт, които ще помогне на хората, е нищо !!Спрете тези платени ЛУМПЕНИ !!!

Дебил си беше и дебил си остана. Планината е последното що- годе неопустошено място в България!!!!

"жителите на Банско и околните населени места излизат на пореден протест с искане за изграждане на втори лифт в курорта" Нали са големи СОБСТВЕНИЦИ, защо искат да строят в ЧУЖД ИМОТ? Планината не е тяхна! А в "курорта" да строят каквото си искат.

До 44: нискоинтелектуален Софийски панелкаджия

Те искат да строят лифт в тяхната планина. Те там живеят. А екопротестирящите са от София и ще протестират в София. Предлагам да направим протест срещу строежа на метрото в София. Сигурен съм, че метрото също има отрицателно влияние върху природата. Само, че за софиянци може да се строи, за да се облекци трафика, а за скиорите в Банско не. Защо?