Коментари - Пореден седми протест в защита на парк “Пирин“ | dnes.dir.bg
назад

Пореден седми протест в защита на парк “Пирин“

Гражданският протест срещу промяната в Плана за управление на Националния парк „Пирин“ започна пред Министерството на младежта и спорта.

Обратно в новината

Коментари - Пореден седми протест в защита на парк “Пирин“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление перачите на пари през офшорни фирми вече са си платили на който трябва (Богът Слънце и WC-премиерът), за да изсекат и застроят Национален Парк Пирин. Парите са дадени, прибрани в офшорните сметки, мутроинвеститорите вече са подали документите за още 20 000 нови легла, центруфугата за мръсни пари работи на пълни обороти. Никой не го интересуват, туристи, скиори, природа и прочее подробности. Парица е царица. Корупцията е пред очите на всички, но се прави всичко възможно да се заглуши гласът на нормалните граждани. Зависимите медии, държавните институции, всички са впрегнати да обслужат Царица Парица и не ги интересува!

Лек ремонт на "Кабинката" в Банско. 1.Смяня на въжето с по здаво 2.Укрепване на пилоните 3.Монтиране на пейки отпред и отзад на кабинката Ефект: увеличаване на броя качени туристи, същите дишат чист планински въздух, наслаждават се на природата, изтрезняват по бързо, "зелените" са доволни - няма сеч, няма бетон.

Не смяна на въжето, а изграждане на втора кабинка бе предложена още на 2-ри януари от Националния природонаучен музей (автор: алпиниста Боян Петров). Но изрично да отпадне текста, че ще се строи в 48% от Пирин. Екоминистърът започна да мънка, че не ставало и не можело. Та никаква "втора кабинка" няма - лъжат хората. Медиите повтарят като папагали мантрата за "втора кабинка". Става дума за престъпна схема за унищожаване на 1/2 от национален парк.

ЗА ДА ЗАСТРОЯТ ЕДИН ЛИФТ ЗА НИКЪДЕ!!!!!

Не знам дали ще го доживея, но ще си замина горд от постъпките си. Не поробен и засрамен, като банскалии.

Кои са организаторите на тия протести , че нещо много се активизираха напоследък! И къде бяха преди много години когато се изсичаха горите по целия Пирин и се застроиха незаконно какви ли не хотели , хижи , вили и прочие магазини и какво ли не! На някой къщите са направо в горите там! Къде бяха тогава!!!

Хората спонтанно ходят за да изразят отвращението си .

За мене това е нагласена работа прикрита зад загрижеността за природата! Няма кой ва БГ-то да ходи на своя глава да протестира за нещо ако няма ДАЛАВЕРА! Жал ме е за тях ...

ХОРА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПРИРОДАТА.

Не съди за другите по себе си, продажна душичке.

Стига сте писали за тези фалшиви "еколози". Това са платени агенти и антибългари.

Далавери Симеоноф, ти ли си?

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЛОЗУНГА Е НЕПРАВИЛНО ПОДАДЕН КЪМ НАРОДА! "ДА СПАСИМ ПИРИН" НИЩО НЕ ОЗНАЧАВА ЗА МНОГО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! ОСТАВКАТА НА НЕНО ДИМОВ СЪЩО Е БЕЗМИСЛЕНА! ПРОСТО ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ НЕНУ! ПО-ПРАВИЛНИЯ ПРИЗИВ Е "ОСТАВКА И СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИЯ"!

Заблудени хора , които са манипулирани от някоя политическа партия! За България е нормално! Вече всеки може да си протестира в страната ни , обикновено манипулирано!

Чакай бе тарикат. Кой ме манипулира мен? Аз не ходя на протестите, но съм SAVE PIRIN! Ти какво си?

Много се активизираха тези протестиращи в последно време нещо! Как така през годините нищо сега след нова година само тези псевдо екологични организации изведнъж се активизираха уж загрижени за НП Пирин!

Ами просто сега искат да променят Национален парк Пирин. Преди не са искали. Те нещата са прости. Ама то човек трябва да помисли малко, не само да зяпа в една точка.

Той, паркът, се променя от години! Чак сега ли видяха????

просто рядко някоя медия дава трибуна на подобни организации! За това и нищо незнаеш, ако чакаш на БОКО ТВ начи си много зле!

Пълна Байганьовщина! ПЪЛНА! Значи дайте сега да ни видят всички магариите! Срамна работа!

Братле, ти си ... пълен аутсайдер. Да не казвам друго, че да те обиждам.

Не шепа клошари, а най-младите и образовани хора. Цветът на България, не поробени шматки, докарани с под строй на всеки измислен, от робовладелците, им протест.

Мога да изпитвам само уважение пред младите хора, които се борят и отстояват земята, която им принадлежи и обратното мога само да се отвращавам от монополът и самоуправството на тези, които наричат "бизнесмени", "инвеститори" и подобни, а всъщност са просто едни бездарни говеда. Народния съд преди 73 г. беше предназначен за такива като тях и пак ще стигнем до там, благодарение на тяхното поведение, не на друг.

Пирин е свято място. Както и всеки друг национален парк. Националните паркове не трябва да се пипат. Едно време хората са бранели тези гори с живота си, защото са знаеали, че Родината е свята, а сега други хора, които впрочем са готови да продадат майките и бащите си за някой лев, хора без грам човешко, защитаващи единствено бизнес интереси, искат да промят природата на планината. Ама днес едно лифтче, ама утре една малка сграда, ама вдруги ден едно малко хотелче и т.н. То малко почна тая работа да прилича на "ама главичката само". Промени ли се статута на националния парк, всичко е загубено. Никой не може да гарантира, че няма да се застрои планината. Никой! Падне ли забраната, промени ли се статута, всичко е изгубено. Вчера минах покрай протеста и го подкрепям. Хората викаха "Оставка". Аз честно казано оставка не искам, защото съм гласувал за това правителство, но нека то да си свърши работата. Срамно е, и е признак на нисък интелект, да прахосваш така националните си богатства. А пък Банско може да се развие и по друг начин. И тези наглеци, които ми приказватс плакатите от контра протеста, на които пише "Искам да карам ски в България", мога да ви кажа, че Банско е всичко друго, но не е курорт за българи. Аз за 40лв съм ял супа + основно в една малка и смотана механа. Така че, до тук с курорта за българи. Банско може да се погуби единствено от лакомията. А и едва ли не може да се модернизира съществуващия лифт. Не съм технически специалист, но вярвам, че има много начини - например да се ускори скоростта на лифта, да се направи консултация с професионалисти относно увеличаването на капацитета, или ако щете - да се изгради изцяло наново този лифт! Според мен или имат пари, които искат да усвоят по някаква програма, или искат да сменят статута, за да си развържат ръцете и освен лифт, от който да печелят, да си отворят вратата за строителство. А защо не и всичко казано. Така че - лапи долу! Хората са умирали, а вие какво направихте? Децата си продавате, децата!

хайде спрете се с тези протести бе хора, БАНСКО ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВА ИЛИ ДА СЕ ЗАТВОРИ КАТО КУРОРТ !? Като сте толкова умни - кое е по-добре ???????????????

Банско трябва да се развива каот се развива инфраструктурата и обслужването, а не като се застроява още.

след 1989г. не се развива правилно! Пример е нашето Черноморие! От малки спретнати селца и градчета които можеха да си запазят вида и внимателно да се направят още почивни селища без да се разрушава природата се направи какво, БЕТОН! Та не давай мозък, частната инициатива е доста вредна за природата! Пример е марина диневи край Свети Влас! същото е и с Банко и изобщо ............

За мен тези протести са нагласена работа! Нарочно се правят в този момент и съм сигурен че се организират от някои политически партийки , който останаха извън парламента и сега бунят хората!

Как не ги е срам малко , нямат ли с какво да се занимават! Или сега им падна че България председателства ЕС и дайте сега да протестираме та да ни видят!

Какво ли означава "Save Pirin"? И защо ли бяха привлечени Леонардо ди Каприо, Тед Кочев, Папата, Майка Тереза, Ал Капоне и т.н. да подкрепят каузата за спасяването на Пирин? Явно скритото послание е: ние българите сме прости и не знаем какво е това опазване на природата, вие от останалия свят помагайте у нас да си остане див пущинак. Да вземем Франция, която има великолепна природа и там знаят как да правят нещата красиви. В алпийския курорт Les Portes du Soleil лифтовете са 170 броя. Ако човек пътува с кола от Марсилия през Лазурния бряг и стигне чак до Италия по тази най известна в света брегова ивица, нашия "Слънчак" ще му се стори като див пущинак и генгерлик. На Лазурния бряг игла да хвърлиш, на бетон ще падне. Диви и пустеещи генгерлици няма. Хотел до хотела, имение до имението, вила до вилата. И заради презастрояването там имотите са на безценица и ги подаряват, а туристи изобщо няма, нали така? Нали така било в нашите презастроени Банско и Сл. Бряг. Хотелите празни, туристи никакви нямало. Егати опашатата лъжа. И последно: У нас имаме най дивата природа, най малко пътища в целия ЕС. Почти всичко у нас е диво и както Бог го е създал. Да се говори за съсипана природа и бетонирани презастроени курорти е невероятно опашата и безсрамна лъжа. Ако се сравняваме с ескимосите, да - така е тогава. Но ако се сравняваме с развитите страни по света, у нас са диви пущинаци и генгерлици навсякъде.

Ей лъжец, Цеко дава ли ти поне едно парче пица за глуспотите и опрните точки, които бълваш? Дай да надупчим Добруджа ,а? Или там си зелен?

Dimi

Ти стъпвал ли си на Лазурния бряг? Да го сравняваш със Слънчев бряг е меко казано смешно... Тъжното е, че при положение, че имаме прекрасни пясъчни плажове за разлика от каменистите на Лазурния бряг ние така си съсипахме курортите... единствено Албена се запази малко по човешки... ама промит мозък като теб няма как да го разбере...

LeGrandTulup

Албена едно време беше нещо, и то наистина качествено и стойностно, наистина на високо ниво. Сега вече не е, Златни пясъци я бият от всякъде.

Очевидно е че плана е да се построи втора кабинка и да се разширят пистите, инак опашката само ще се премести на горните станции. Също така е ясно че Юлен няма да допусне друга фирма да се конкурират. Остава единствения вариант да им се предложи нов договор за концесия, за да плащат 5-10 пъти в повече и да дадат някакви помощи на местните не-картелни хотели. Например всеки хотел да може да предлага 5-10 % отстъпка от картите. Тоест държавата да си врезе в ролята и да пре-разпредели приходите. Това обаче Герб и националистите не го предлагат и за тава са и протестите. Аз съм против соца, и за тава съм напуснал от зората на свободата, но не е редно да се подкрепят монополи без контрол. Соца беше монопол. Сега Юлен и подобни правят по-малки монополи. Принципно няма разлика. Ако Юлен не са съгласни, остават така и друг може да инвестира, например да разшири Добринище и да са съседи с Юлен. Би трябвало и Витоша да се развие, ама сигурно след нас.

А всъщност ... наистина им се плаща на тия "еколози" да обикалят по улиците. На един познат съквартиранта ходи на всичките и досега е натрупал 8-900 лева от това. Обаче мъъъничко трябва да затегнат контрола, защото онзи въпросния на последните е започнал да се изхитря - взима си парите и после тихичко и незабележимо се изнизва и си отива вкъщи хахахахах

Дай телефона на този съквартирант, защото нито аз нито приятелите ми, нито някой познат ходещ на протеста редовно не сме взели и лев. Чувстваме се прецакани :)

Знаех си, че вчера докато минавах от там трябваше да остана... ето, пари са раздавали... Дайте го тоя телефон, че и аз съм се минал нещо...

А всъщност ... НАИСТИНА на тия "еколози" им се плащат пари, че да обикалят по улиците. На един познат съквартиранта ходи на всеки един от тях и досега е натрупал около 8-900 лева само от това. Препоръчвам им обаче мъъъничко да затегнат контрола, щото онзи въпросния обикновено си вземал парите и се изнизвал тайно и се прибирал хахахаха

Досега не знаех, че има и весели протести! Но да видим чии поръчители на двата лагера са по-мощни. Защо никой не разбра и не протестира, когато във Велинград циганските каруци отравяха дори торфа по брега на язовира? Или с камиони изсичаха гората нагоре към Юндола и изнасяха материала за Гърция? А?

Писна ми от това шепа хора да протестират за щяло и нещяло. Здравомислещите хора сме с близо 98% процента повече от въпросните протестиращи. Просто работим и нямаме време да пием бири на паветата.

То вие сте станали като нас русснаците, браво! Важен е Боярищник да има, и хич не ни пука че Путин, нашия президент ишепата му олигарси, крадат 90% от богатствата на страната. Това е симбиоза между добрите управляващи и доволния пиян народ. Ако и на вас ви инсталират автомати Боярка 24 да пускат шишенца, може и 99.9% да станете здравомислещите.

Честит втори Февруари на Борисов и зелените еколози! Предполагам, че всички са за Истамбулската конвенция!

Аз искам нищо да не се строи, за да мога да ходя безплатно на плаж и планина! На автостоп, защото съм беден! Лифт не ми трябва, щото за едно спускане, трамбовам два часа!

Сега се връщам от Хаваите! Няма едно местенце незастроено! Всеки сант се използва за печалба! И пълно с народ! Значи, на хората не им пречи бетона!

Връщаш се от Бусманци.:) 40% от Хаваите е националния парк Килауеа, където законите са американски - и гараж за москвича да си построиш, влизаш за 30 г. в затвора.:)

А такааа! 40% нали? 60% застроено! Значи можело, а? Благодаря, че ни светна!

Ако намериш Хаваите на картата, ще ти дам пет лева.

Е, как да повярваш? Битието определя съзнанието! Ти явно имаш жалко битие! Зле платен зеленчук. 20 лв на протест, са ти много

На 28 декември, по празниците, правителствто прие промяна в Плана на управление на национален парк Пирин с даване право на строеж в 48% от територията му. Никаква "втора кабинка" няма и никога не е имало идея за такава. "Втората кабинка" е съзнателна лъжа на банда мошеници, в която е и правителството. На 30-ти декември концесионерът представи "идеен проект", състоящ се от две сини чертички, направени с ПейнтБръш. На въпроса кой е истинския концесионер, никой не отговаря. С цялата си наглост вицепремиерът Симеонов изтърси, че нямало проблем фирмата да е офшорка - "хората просто искат да си спестят данъците". Това го казва вицепремиер. А вие пробвайте да не си платите данъците, уважаеми читатели на ДИР. Хората просто не издържат повече да ги лъжат право в очите. Протестът е именно срещу корупцията. А относно местното население в Банско - май не сте запознати с позицията на Асоциацията на хотелиерите в Банско, които пропищяват от концесионера. Б. Борисов даде заден вчера - имало конфликт между протестиращите граждани и част от министрите. Сиреч той не е в кюпа и ще излезе целия в бяло.:) Докато румънците излизат по 100 хиляди в Букурещ, ние си траем пред престъпленията и после се почесваме защо заплатите им са два пъти по-високи.:)

Що да не се застрои? На тебе какво ти пречи? Що не кандидатсва за концесионер ти? Нали си много отворен? Аман от бедняци, дето гледат в канчето на другия. Ти кандитдатства ли за концесионер?

Няма конкурс, а по закон трябва. Правителството лобира в полза на частна фирма с неясен собственик. Което ще донесе поне 300 млн. евро присъда, която ще платим ние двамата с теб - ти богаташ, а аз бедняк. Сега схвана ли или по-бавно да го напиша?:)

Природата трябва да се експлоатира така, че да носи приходи! В този смисъл, лифт е нужен на Банско! Зелените нямат право да протестират, и то на жълтите павета! Не смеят да отидат в Банско, да не си окалят ботушките!

Първо, природата не трябва да се експлоатира, тя трябва да се опазва. Второ, институциите взимат решенията в София, а не в Банско, затова се протестира пред тях. Трето, по въпроса Пирин имат право на мнение всички българи, а не само банскалии, защото е национален парк. Да не забравяме и факта, че истинските банскалии са има-няма 10% от обитаващите там. Останалото е сезонен наемен обслужващ персонал.

Напротив, природата и природните ресурси трябва да се експлоатират, иначе няма как да оцелеем. Я виж Сауди Араби, как си експлоатират природните ресурси, и как добре оцеляват! Да, всеки има право на мнение, обаче да си налага силово мнението на другите, както правите вие, е напълно недопустимо! Моето мнение, както и на повечето българи е, че трябва да се строи и да се развива туризма!

Тези в коя държава протестират, че плакатите и всички атрибути по тях са на чужд език ? Или така ги доставят от чужбина на Протестна Мрежа ?

Тая опорна точка я четох 20 пъти. Не ставате по-умни...

Ама отговор нямаш! Мълчиш, като ...на разпит.

Днес зелените винаги контра след време веганите ще протестират срещу убиването на животните и ще трябва да си затворим всички ферми и да внасяме козе мляко от австрия :) Хитро са го измислили на запад. Така,че скоро очаквайте платени вегани по 20лв. срещу фермите за животни.

О да забравих ! И след като онзи на юг се оправи със Сирия ще се обърне насам. И ние нито кинти имаме нито полезни изкопаеми .... едни дървета и ще ни намажат яко :) Амин

И Лъвов мост, Сливница, след това Раковски чак до Кристал блокирахме

Подкрепям идеята за чиста природа и опазване на националните богатства на България, но тук случаят е съвсем друг. Странно е колко щети нанася злато-добива от чужди фирми в България, пре-застрояването на националните ни паркове, изсичането на стотици хиляди декари гори под прякото ръководство на Сакс Кобурготски, безчинствата на циганите с изсичането на горите и и безконтролният износ на дървен материал в чужбина... тогава никой не протестираше. Банско има реална нужда от втори лифт. това се споделя от месните жители и всички на които се е налагало да чакат безкрайните опашки на съществуващият лифт в пиковите моменти. Че ще има корупция и някой ще се нагуши с пари е така, не споря. Няма как всички да са доволни, но лифта е нужен.

Никой не е казал, че всички протестиращи са срещу втори лифт. Даже трети да построят. Но за тая цел не е нужно да се сменя плана на половината национален парк. А не искат да се откажат от решението на МС, защото са намислили да правят мизерии. Ей за това протестират хората!

Последните дни се нагледах на грозни жени! Никога не съм смятал, че има толкова грозни българки! Не, на зелените гущери! Да, на туризма!

Защо въпросните не протестират срещу мръсния въздух и нивото на прахови частици в големите градове? Заради зелената шайка интриганти Витоша се съсипана. Националните паркове не са собственост на зелената мафия за да се разпореждат все едно са им бащиния. У нас всичко е криво разбрано, включително и опазването на природата. Разходете се до съседна Сърбия и вижте от нищо и никакви планини какви условия за ски и зимен туризъм са създадени. Но там явно няма такива "запинячи"като пишман еко-защитниците.

истинските протести бяха през 2013 год. когато комунистите без да са избрани подмениха вота на хората и започнаха да безчинстват,сегашните "протести" са разходки на тия които незнаят какво искат но са употребени услужливо от неуспели партийки и бсп, ако и този път подмените вота на хората ще ви покажем за пореден път какво значи ПРОТЕСТ

БСП подкрепя протеста на зелените? В стъклена топка ли го видя това, на боб ли гледаш или на кафе?

тези които не сме с вас на протеста ви протестираме против вас и вашия скалъпен протест уж че защитавате Пирин ние дето не сме по улиците сме много повече и искаме да спасим природата и Пирин от вас

Както казах 1000 дървета няма да решат праха който дишаме. Къде са зелените с идеи и протести за да решат този истински проблем. Няма ги защото няма кой да им даде по 20 лева да скачат. Вече на няколко приятеля им предлагат по 20лв. само да вървят с тълпата и да викат от време на време оставка.

Да ибеш лъжливото копеленце! Раздават лепенки "Да спасим Пирин!". Малко лайненце протестира се и против мръсния въздух в София, но това няма как да го знаеш. Нито си идвал, нито тия дето ти плащат са ти казали. Хайде ходи на майка си у гъза, отдето си излязъл!

Един напълно сериозен въпрос: защо защитниците на парк Пирин не протестират пред достъпа към парка. В неговото подножие. Защо не отказват наредилите туристи се на километричната опашка за лифта да не се качват на него и да не съсипват Пирин с гадното си и нежелано присъствие? Защо не побият огромна табела пред лифта с надпис "Пирин е наш, наш и само наш. Не е ваш!". Защо в София? Как така от София ще опазят природен парк на 150 км от там? Какви са тези идиотизми?

Много написа и нищо не каза. Просто е. Защото всичко се решава тук в София от дебелосерковците.

Аз пък мисля, че цяла планина е малко много като парк за една малка България. При соца е било друго - фабрики, заводи, всичките селяни в София... Сега да ме извиняват природозащитниците, ама си мисля, че и тия хора от Банско и околността имат право на бизнес. Щото ако всички станем софиянци...

Реална! Шапка им свалям на тези хора! Има все още искрица надежда и по тези територии един ден и ние да имаме нормална държава! А другите да не стоят и гледат и да се ослушват други да им свършат работата и проблемите! Младежи и възрастни, мъже и жени, старци и деца, бити и не лекари и медицински сестри, инженери и полицаи, миньори и селяни, селяни и граждани, почтени хора, ОБЕДИНЕТЕ СЕ И ПОДКРЕПЕТЕ ПРОТЕСТИТЕ, те са и за вашите проблеми и тирания, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ЕДНА ШЕПА БОКЛУЦИ И МОШЕНИЦИ да ви грабят и да се гаврят с вас?!? И да ви цакат и приспиват поотделно?

Подкрепям те, но такива протести ВЕЧЕ ИЗОБЩО НИКАКВА СИЛА. Никой от управляващата мафия не се трогва, не обръща внимание - "кучето си лае, керванът си върви". Нещата вече стигат до гражданско неподчинение. - с мирен протест е видно, че нищо не се постига. Власта си прави каквото си е наумила и гледа пренебрежително да тези "купонджии", тръгнали като на манифестация! Разберето го - с протест, наподобяващ купон никого няма да сплашим! Особено вечер, когато няма кьорав министър в центъра на София. Начини-на ръба и прекрачване на закона (стига се и до бой с полицията): 1: Блокиране на работните места на лицата, пряко свързани със съдбата на Пирин - 10 автобуса блокират възловите кръстовища около мин. съвет и дават отпор на спец. частите. 2: Блокиране на входа на мин. съвет с кубици отсечени дървета. Методите на протест ВЕЧЕ трябва да са крути и пряко да засягат лицата, отговорни за решенията на Пирин. Иначе с плакатчета и бебешки колички сте просто като майски ветрец-безобидно шествие-парад на несъгласните и до там-ГОЛЯМ ПРАЗ! ДРЕМЕ МИ-би казал някой от горе...

A death of a thousand cuts.... има и друг начин за протест ... когато се обезкърви системата, която генерира тази корупция и тези решения......... и след като се погърчи малко, ще се усетят, че така, предновогишно не се взимат решения, които касаят добруването на всички ни. Или с други думи --- внимавайте къде си хартиче парите и с какви платежни средства заплащате за услугите и стоките, които получавате.

ХУБАВО СИ ГИ ИЗРЕДИЛА,МА НАЛИ НИКОЙ ТРЯБВА И ДА ВИ ХРАНИ.ХАХА

А втора плажна ивица на Слънчака кога???

Пускай лифта, Бойко! Пак ли се уплаши?

Бройте тревопасни влечиги!

Спасете Пирин от зелените малоумници!

ЗЕЛЕНИ ТИКВИ КОМУНИСТИЧЕСКИ.

Това са наследници на СДС и партиите местастази, джендъри и други врагове на българската нация!

Ами не. Писна ми да живея в пропаднала държава и да ме правят на луд! Но на теб май ти харесва така.

Тъпанари и сересеми,в национален парк не може да се строи

Може , и ще се строй! На вас само бетона вие в очите - най-вероятно и един кокошарник не си построил , но раздаваш мнения ... Стрителството на спортни съоръжения е здраве за нацията! Ама като не си стъпвал в планина какво да ти обяснявам!

Не бе, глупав джендър, няма да строите нищо в Пирин, освен, че е национален парк, е включен в списъка на Юнеско като световно природно и културно наследство. Една маймуна, преди да нагълта нещо, пробва дали ще може да го изкара отзад, но Боко и Цеко не го знаят тоя номер и затова ще ходят с кървави задници съвсем скоро...

ко искат тия?

Просто припечелват по някой лев. Няма да е зле официално да се обяви хонорара за участие в протестите. Може и още масовка да се събере. Като си спомним 2013-2014 доста хора закърпиха семейния бюджет с такива акции

Само лагери за тия зелени п-дали и п-едалки.

Да подарим Пирин на Цеко, а България на Шиши. Хак да ви са скъпите карти за лифтовете.

Нещо се крие от обществото. Горе имало дванадесет лифта и още купчина влекове, но до тях имало само един лифт. Как стана това и сега не може да има още един лифт?

Пишман еколозите пак са се разсмърдели! Ако наистина мислете за природата на България, най-малкото което можехте да направите е да напишеъе лозунгите си на българск език. Ама нормално - нали трябва да оправдаете паричките които съе зели, пък господарите ви не знаят български. И още нещо: кога ще направите един протест пред мвр-то за бездействието им по линия на незаконната циганска сеч? Нали така също се унищожава природа! Или ввф и други лобита на алпийски курорти не дават пари за протести против незаконна сеч?

Ти се научи първо да пишеш правилно на български,неграмотна мутро мръсна!

А би ли ми обяснил защо трябва да съм мутра? Защото съм против платени протести ли? И всъщност по твоите разбирания мутри сме всички нормални хора в тази държава. Вижте се в репортажите как изглеждате, сплъстени бради, некъпани, потни, носещи бира, как човек да ви вземе на сериозно ? А какво означава мутра?

Шматкоо не е "незаконна" тази сеч за която питаш Тя е законна със всички документи от Лесничейството и общината.Май не си наясно с тези работи-ЗАКОНА е нарушен от Законодателя-Мафията Ясно лие!С автомати ли да се биеме там ,нали ще дойде полицията!

Не с автомати, с лозунги на английски може да се борите с незаконната сеч. И то не пряко с извършителите й, а като направите шествие и стигнете до министерството на вътрешни работи, където да поискате оставката на министъра, защото подчинените му бездействат по линия на този проблем. Но вие като еколози нямате интерес да спирате безразборно изсичане на гори, но имате прак финансов интерес да протестирате срещу Банско. На това му казвам не предатели, а жалки предатели!

Шматкоооо, не ти говоря за тези с редовните документи, касаещи сечта. Говоря ти за индийците които налазват гората и започват да товарят каруците.

Стига вече де!