Могерини: Надежда Савченко може да умре

Украинският военен пилот Надежда Савченко, която е в руски затвор от лятото и повече от два месеца е в гладна стачка, може да умре ако не бъде освободена.

Обратно в новината

Коментари - Могерини: Надежда Савченко може да умре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най добре е да хванат и Могерини..

Москва не може да освободи Савченко от съображения за нейната сигурност. На запад убийците на журналисти ги разстрелват на място и после се обикаля по улиците на групи.

Не се плаши, Могерини! Савченко вече иска смесено ядене. Край на поста!

Коя е тази Могерини?Нека освобождава италианските престъпници правещи гладна стачка.Изводът е като престъпите закона в Русия правете се противници на Путин или правете гладна стачка.Информационната война си е чиста война.

Та тя е военнопрестъпник!

и как да е военнопрестъпник като се е сражавала за родината си срещу руските агресори ...

Не,срещу журналисти.

Савченко ако не умре, трябва да бъде разстреляна, като фашистка убийца!!!

може да умре а може и да не умре! както всички останали хора на този свят!

То само от тая пача си зависи дали ще умре от глад или не. Ако не иска да мре- да яде. Разбирам да я бяха лишили от храна и да ми истерясва магарица Магарини, ама не е такъв случая. Изобщо украинците са царе на спектаклите (включително убийството на Немцов и свалянето на гражданския самолет), обаче ако има някой да им се връзва. То ако така с изнудване и спектакли можеше да се избегне правосъдието, затворите вече да са празни.

И какво от това... Хич даже не ми е жал! Заради такива, като тая нацистка кучка, измраха на 5000 цивилни н Донбас!

Значи блядката убила 2ма души и сега да я пуснат да убие още 20.Еми като искат да я доведат тука,веднага ще я пуснат.Тя ако не е яла 82,отдавна щеше да е нахранила плъховете

С каво да ги е нахранила? Ако толкова време не бе яла да е станала кожа и кокали и плъховете даже нямаше да е погледнат.

Е като умре - един по-малко на планетата ! И стига с измислените 82 дни гладна стачка - на 10-тият ден ще е труп ако е вярно !

аМИ КАКВО ЧАКА-ДА ПОБЪРЗА!

чака те тебе.

путин строи лагери подобни на сталиновия гулаг. едва ли ще прояви хуманност. в съзнанието му тои е във воина с украина и запада. толкова по-зле за него. но ще изгорят и много невинни. това обаче не притеснава руските властници. те са свикнали да изтребват собствения си народ.

Постижението на Савченко като продължителност на гладуване е забележително. Дори е достойно за индийски гуру, отдал се на медитация и пост. Тя вече е изподнала в анабиоза. Мисля, че пред време нашите медии съобщиха, че е започнала да гладува от 18.12.14. Трябва да благодарим на тъмничарите, че й сменят памперсите, защото и по-най прости сметки тя вече няма сили да се движи, а вода трябва да пие, защото иначе след 5 ден ефектът е летален.

Цялата путинова администрация и служби са изостанали с век от нормалния цивилизован свят,а човешкият живот и международното право и закони за тях са неусезаеми,както при маймуните!

МОЖЕЛА ДА УМРЕ--МАЛКО ЛИ ХОРА УМРЯХА В УКРАИНА--НА НЯКОИ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ДА МУ ПУКА!!!!!!!

Гладува 82 дни и още е жива! Срочно да се изпрати група пенсионери от България за обмяна на опит.

А това, че хунтата изби стотици деца в Новорусия Могерини изобщо не забелязва! Това са еврогейските ценности явно.......

БИХ ИСКАЛ ДА ЗНАМ КАКВО ПРАВИ ТАЗИ В РУСКИ ЗАТВОР??? НЕ Е ХОДИЛА НА РАЗХОДКА СЪС САМОЛЕТА НАД РУСИЯ? КАТО СИ ИЗЛЕЖИ ПРИСЪДАТА!!!!!!!!!! ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТА ДА СЕ ЗАВЪРНЕ! А ДАЛИ ЩЕ СЕ ХРАНИ ИЛИ НЕ - ВЪПРОС НА ИЗБОР!

Много си прав! Колкото да тая кифла Магерини, да си завре една свирка в ...! и да се опита да изсвири Марсилезата! Дано да успее!

3аловена е на украинска територия ,бе лонгур.

Пилешки бульон и водка..Ехаааа, на това му се казва гладна стачка.

сугарев да го пратят да помага! 3 пъти гладува гладуваа гладувааа и не мре!

Ех Могерини моме нецалувана,що си не траеш, че ако се намери някой евроюнак да ти даде мъгерини, каде ша се криеш?)))))

абе то всички можем да умрем...ама могерини се безпокои за савченко...

То и в Гуантанамо имаше едни хора дето с БЕЗ ПРИСЪДИ в затвор,ама "демократичната общност" нещо си мълчи.Твърди се,че били терористи.Ми да ги съди законен съд.Пък то няма такова нещо и хората си седят там.Та и тази мадама ще полежи зер е надробила едни неща дето също могат да минат за тероризъм.

абе жено Могерини,ти какво си мислиш че тази ще е безсмъртнали!?У наше село днес почина баба Стоянка и без да е убивала когото и да е!Дали е гладувала, едвали тя е пенсионерка в държава членка на Европеиския съюз и НАТО!

на тази шпионска пронститутка,до сега трябваше да и дадът смъртна присъда и да беше изпълнена.

Савченко не е обикновен военнопленник, а шпионка. Знайно е ,че към тази категория пленници има малко по-специално отношение!

че е отвлечена в Русия?

И като умре, какво от това?!Не убиха ли майданските фашаги и бременни жени в Одеса?Да мре, украински боклук!!!

Всеки за всичко , което е сторил НОСИ ОТГОВОРНОСТ!!!!!!

Може да се обмени челен демократичен опит за захранване от долното отверствие. Тогава ще я спасят.

Ами може да умре, щом прави глДна стачка! Щом прави гладна стачка, може да умре! Сигурно се чувства виновна?.... Тя сама си е взела решението, що да я разубеждаваме?

Кой каквото е дробил, това ще сърба! Не можеш да сееш смърт, а да жънеш живот! На тази и доживотен е малко!

Отиваш да стреляш и убиваш, хващат те, правиш гладна стачка и... всички трябва да те съжалят и защитят.

да защитаваш родината си, отвличат те и така ...

Като избиваш съгражданите си.

Да свиква на глад, че това я чака в Украйна

се отнася до Багаин

си че Сахаров беше разбираем за руснаците засягаш темите на обществото - лагерите, свободата и т.н но явно русофилите са доста назад в материята.

Uragan

Да не искаш да кажеш, че Сахаров е бил русофоб?! Или че сега в Русия е социализзъм?! Съветския социализъм за някои хора и моменти е бил добър и полезен за някои хора и моменти лош и пагубен. Без значение, но е безвъзвратно мъртъв. В този аспект е повече от безсмислено да му вадиш нож и да скърцаш със зъби над гроба му.

Историята е като колело и се повтаря. В миналото беше Руската империя, после Болшевишката империя, сега е пак Руската империя. Когато на руснаците им омръзне Путин, може пак да развеят червения байряк. Като знам колко паметници на Ленин има все още там, изглежда напълно правдоподобно.

Тя Савченко боен летец на Украйна е давала цели за бомбандиране и обстрелване на сепаратистите и граждански обекти.Сега е военнопленик и да си трае ,докато я разменят за противникови такива.Ако е съдействала или участвала в убйства да я осъдят.Могерини да си гледа могеринските си работи , да неманипулира от името на ЕС и да не се занимава с неща , които са уредени с ковенция за военопленици.У нас в България лицето Едвин Сугарев също гладуваше 3-4 пъти и щеше да умира ,а си е още жив и ходи от време на време по демонстрации от къщата си в Банкя ,та до София.Разликата между Савченко и Сугарев е ,че тя физически е изтребвала човеци ,а той Сугарев духовно.

Само дето руснаците не я признават за военнопленник, а ще я съдят като криминален престъпник, сериен убиец. Нещо като Чикатило.

когото са отвлекли ?? как да си признаят ??

на госпожа моргерини преди месец-два външния министър на русия лавров предложи публична дискуся за украина по някои от европеиските тв канали. предложението беше отклонено. като виждам заявленията и ми е ясно защо.

защо така ?? да ни обясниш малко !!

Uragan

Защото, освен изстреляни изцепки ще следват озадачени въпроси, птносно естеството на източниците на информация и разбира се доказателства различни от тези на Елена Василева и от типичните за нея: таксиметровия шофьор на път за летището ми каза тове, ФерФайте ми, че е самата истина!

Има ли все още някой след като прочете тези словоизлияния на повредени не само мозъци, а и души, на тези притежатели на висша духовна нищета, да се чуди защо след 9.09.44 слезлите от махалите, колибите и селата прости мандрообирджий и населили градовете, унищожиха елита на нацията. Е, точно за това сега има толкова безмозъчни и злобни писачи, избивайки по този начин комплексите си. За това и голяма част от никнещите като гъби университети дават диплома, която дори не покрива и гимназиално образование, но в тях гъмжи от ПРОФЕСОРИ, повечето придобили титлата след безсрамно отъркване във властта. Искам да кажа, хора, бъдете и човеци.

Uragan

Любопитна автобиография си си изложил. Но поне изясни чрез нея, защо не си написал нищо смислено.

Бих ти отговорил, но като виждам, че ти пишеш повече томове от Живков всякакъв диалог с теб би бил сведен до монолог.

Още един прекалил с тревата, или може би не?

Кукер, дядоти имали тапия отпреди 1923 г. ? Ако няма , трай за партизаните и не се изхвърляй толкова.

Случаят с Надежда Савченко в някои отношения напомня този с Робърт (Боби) Сандс, журналист и поет. Осъден на затвор за дейността му в ИРА-извънредни, Сандс е избран за депутат в Британския парламент. Въпреки това, той не е освободен от затвора, дори когато започва гладна стачка, продължила 66 дни и завършила с неговата смърт на по-малко от 27 години и 2 месеца. Въпреки масовите протести в редица европейски страни и отзвука в САЩ, Австралия, Индия и др., британското правителство, съставено от истински демократи, остава непоколебимо и не се намесва. Ето какво казва тогавашният премиер "желязната лейди" Маргарет Тачър в деня на смъртта на Боби Сандс в Камарата на представителите на Британския парламент: "Г-н Сандс беше осъден престъпник. Той сам избра да отнеме своя живот. Това беше избор, какъвто неговата организация не позволи на много от своите жертви". Съдейки по продължителността на гладната стачка на Надежда Савченко, руските власти не са толкова демократични като "желязната лейди" и затова се стремят стачката да не завърши като гладуването на Боби Сандс.

ако беше така лесно, всеки обвинен в тежко престъпление и уплашен за коята си би почнал да гладува и ще трбва да го освободят за да не умре човека... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А Могерини дали знае колко деца от Донбас загинаха през последната една година?

адресация - питай Кремъл където се коват интригите !!

Аха интрига с изгаряне на хора в Одеса и Майдана - точно в Кремъл са изковани. Със сърп и чук. Блаженни са вярващи

Uragan

Правилно. Могерини се грижи за нейните майдански пешки и не я интересува какви са ги натворили. А руснаците се налага да се грижат за собствените си сънародници избивани по заповед на киевските майданци и насъскващите ги слуги на Обама.

Едвин Сугарев - приятелят на Боби от Банкя.

Айде сега,в знак на солидарност със Савченкова Бегееца,Пъстър свят,Хана,Щерев и сие да започват и те да гладуват и да не пишат по форумите глупости.

арестувайте ги и тях и в затвора в Русия. нали това е съкровеното желание на русофилите ??

А не, нека си пишат - поне нещо забавно да има. А за Русия те не представляват нито интерес , нито заплаха.

Няма да мре тая гад - току що съобщиха, че е прекратила гладната стачка и е минала на бульон.

пич си и истински мъж на жена си - хахахах

Не съм лесбийка да съм мъж на жена си. И не съди за хората по себе си

Четейки писанията на лубянковците, направо се чудя как не са я застреляли още тази жена. Абе ,боклуци,при такъв прочит на събитията укр.армия трябваше поне 1000 отпускари /официално пленени/ да вкара в затвора, а не да ги заменя! Ама дребният голем отмъстител,бе! Този ако можеше пак щеше да проведе Голодомора! Не че не опитва ,де!

Тя е нащо като символ идея или там каквото си харесаш, никой няма да си позволи лукса да я убие, това което ще направят е да я смачкат да стане на парцал и ли да умре по нейно желание

Uragan

Хилядата пленени отпускари са всичко на всичко 11 броя, но майданците както обикновено си имат сериозни проблеми при боравенето с цифрите и фактите.

Савченко щяла да умре,ами тези дето вече умряха ,какво за тях да кажем?

Да я хранят на сила. В Гуантанамо американците са практикували РЕКТАЛНО въвеждане на течности и храна на гладуващите джихадисти. Не виждам прчина руснаците да не напрсвят същото със тази киевска примадона на терора :-)

не бъди подвластен на глупоста - примадона ли си и ти ??

Когато разумът е прдубеден истината и лъжата губят своят истински смисъл. Убиецът и насилникът обаче винаги трябва да бъде накзан :-)