Петролен танкер блъсна рибарска лодка в Южнокитайско море, има загинали

"Искам да уверя както семействата на жертвите, така и спасените, че няма да пестим усилия, за да подведем под отговорност виновните", заяви филипинският президент

Обратно в новината

Коментари - Петролен танкер блъсна рибарска лодка в Южнокитайско море, има загинали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Преди близо два месеца Филипините обвиниха китайската брегова охрана, че е стреляла с водни оръдия по филипинските кораби в Южнокитайско море,"... Божкеее, ама само как звучи "стреляли" били... с водни оръдия, а на практика "водното"оръдие е средство за гасене на пожари, или с други думи китайците малко са понамокрили филипинцие с пожарните си шлангове;)

филипинците се заиграват с Китай подкокоросани от американците и накрая ще гризнат дръвцето май, къде е ония Дутерте ли беше, който беше вкарал ред в тая държава

Но това е малко като вица с авионосната група на САЩ и фарът на галисийският бряг на Испания...

Ама това петролните танкери са едни огромни кораби, дето няма как да не ги видиш. И второ маневрите и спиранията на такива кораби се измерват в стотици метри. Пак няма начин да не го видиш и да не можеш да определиш посоката на движение.

Вината изцяло е на "рибарската лодка" , слагам кавички защото аз пресметнах , че на нея е имао 14 човека(поне)- три жертви и 11 спасени?!?!

Освен това по ония морета рибарите имат поверие че ако минат с лодката пред носа на кораба ще има богат улов... а на танкерите, особено по-големките когато са празни, "мъртвата" зона в която нищо не се вижда пред носа кораба може да стигне и до 300-400 метра, представете си какво му е на вахтения помощник когато рибарин реши да му пресече курса и влезе точно в тази зона, вахтения сигурно се изправя на нокти докато го види да се появява от другия му борд;)