Започна ”свободен лов” на автоцистерни на ИДИЛ

Въздушните удари на САЩ, Русия, Франция се насочиха срещу търговията с петролни продукти, която е основен приходоизточник за "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Започна ”свободен лов” на автоцистерни на ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези пияни руски пилоти ще вземат да си уцелят собствените цистерни...

Подигравате се на "краварите", но ако не бяха те и англичаните прес ВСВ да прекъснат доставките с гориво за Германия чрез операция Приливна вълна.... как щяха безбройните руски танкове да се справят със самолетчетата Щука? Кажете.

Добре,че бяха те!!!!!!!!!!!!да турят Хитлер на власт-голям неграмотник си!!!!!!!!!!!!!!

Ако Путин не се меси в работата на другите държави,никой няма да се занимава с него.Вместо да си оправи икономиката и инфраструктурата,тръгнал войни да води.От лакомия накрая само москва ще му остане.

Хей мичев или какъвто си там ... Дръвници като теб с лопата да ги ринеш в този бантустан. Резултатът от акълите ви се виждат, 25 години разруха. Затваряй си плювалника боклук и се изказвай само по теми по които разбираш. За тази е ясно че нищо не разбираш ...

Докато Русия е в Сирия, там ще има война. Ако трябва и стогодишна. Нито грам петрол и газ не трябва да преминат през Сирия. За да може Путьо да ни мародерства, нас и цяла Европа, до смърт с нефто-газовата бухалка! Въпросът е, какво ще се случи, когато светът се събуди от наркозата, представяща Русия като демократична държава...?

нищо не каза

уса ще изпищи на умряло

Русия работи за собствените си интереси. Повишаване цените на нефта. Тяхна си работа. Руските действия няма да спрат нашествениците, които влизат в България.

пак не го правят както трябва ! не трепете цистерните беее! трепете хората ! те са идил !! те правят атентати и режат глави ! не цистерните ! няма цистерна ислямист , няма и да има !

нека трепят всичко наред, и ислямисти и цистерни, без цистерни няма финанси за въоражаване

не си прав , но не ми се спори

Чета, чета, как не прочетох нещо смислено от хрантутявите Кирякстефчовци.Стила им може да се определи като много ранен инфантилизъм.То бива първосигнални, смехотворни писания, но това определено излиза извън рамките на нормалномислещия.

Не трябва ли освен ИД към терористичните организации да се включи и АТАКА. Между двете организации няма идеологически различия и произход. ИД И АТАКА са създадени от САЩ, след демократизирането на Ирак и България.

ИД е сащска, Атака си е руска-т.е.наша

Който чете английски да се пробва в Ню-Йорк Таймс. Статията от 16- ноември - U.S. Warplanes Strike ISIS Oil Trucks in Syria. Интересен елемент е, че два F-15 предупреждават с разхвърляне на листовки, един час преди удара по цистерните. За избягване на цивилни жертви разбира се.

Трябва да се цени живота на цивилните хора. Всеки е невинен, до доказване на противното.

Ако се получи срещу всяка цистерна - свален руски самолет, лошо. Представете си на самолет по 200 - 300 невинни. И всичко това заради политическия авантюризъм на Путин и икономическите интереси на шепа приближени нему олигарси.

либераст от истината:) Ти питай какво направи за теб Обонго:) Даде ти 5 цента за ГМО бургер с кола ли:) Та да пишеш тия дриисни тук?:)

Къде ги видя тез 200-300 невинни бе малоумник.Там който не вдигне оръжие срещу американските подлоги е с тях.Какво се правите на неразбрали, като че ИДИЛ не е рожба на САЩ ,а се е появила като порастнали след дъжд печурки .Продадохте суверенитета на България за шепа центове. Предатели!

Остави го, троловете нямат почивен ден, явно не им се плаща достатъчно.

Добре бе,Лошо, виждам, опитваш се да разсъждаваш.И, каква според теб трябва да бъде руската позиция и поведение въобще по отношение ИДИЛ, Сирия и САЩ като цяло.Виждам, споменаваш някакъв политически авантюризъм.Какво трябваше да прави руския политически елит и в частност Путин, та да се хареса на теб лично.Ако можеш, отговори, но едва ли, защото си просто един папагал, който пише,без грам да му е ясно за какво иде реч.

Има само едно обяснение защо чак сега се удрят цистерните. Спътниците. Руснаците не са виждали нищо в Близкия Изток и са удряли на сляпо. Това наложи пренасочване на 10 спътника. това обяснява не само защо чак сега, но и защо пострадаха толкова цивилни, сред които и деца и жени от руските касетъчни бомби.

говедарите 4 години:) Че само целеха болници, детски градини,сватби,погребения или училища а?:)

Я кажи, кога точно руснаците са стреляли с касетъчни бомби? Кажи "В еди кой си ден по еди коя си цел...." .. защото от началото на бомбандировките до сега се коментира стрелба изцяло по складове за боеприпаси, команди центрове и бункери, а повярвай ми нито една от тези цеи не се стреля с касетъчна бомба, за тях има друг тип бомби.... ще ти кажа два модела... ти им потърси данните да се пообразоваш малко КАБ 500, КАБ1500.. изобщо виж цялата "серия" КАБ

пълна лъжа, няма никакви цивилни жертви в сирия, руснаците, бомбандирват само обекти на ислямистите, докато американците удариха голяма електростанця в алепо и сега цяла сирия-невинни хора са с жескок режим на тока, а пък пускат с парашути оръжие и храна на ислямистите

Пета година Русия подкрепя Ассад. От Август месец руснаците нанасят въздушни удари. И най-накрая, в средата на Ноември се сещат, че има някакви цистерни. А защо са ги щадили досега? После Обама име виновен на нашите колониални роби, комуноиди и обикновени дебили, а не си задават въпроса защо руснаците не са удряли досега цистерни? Нещо което си е чиста проба подкрепа на терористите от ИД.

не попитат това Тропикал Мънки:) Че нали той 4 години бомби ли бомби...прашните баири..Когато не нацелва болници, детски градини,сватби,погребения или училища а?:) Що така бре господа либерасти?:) Дори Таймс си задава тоя въпрос:) Кво правеше Макака 4 години?!

А защо този въпрос не го зададе когато САЩ ги бомбардираше 14 месеца преди това? Сега руснаците били виновни. Че има сделка между руснаци и западняци е ясно, но пък защо САЩ сега ги изкара невинни?

Ето какво е казал Радой Ралин за руските военни успехи в Сирия. "Правдата все тържествува, все побеждава, а кривдата все си остава" Тоест, Русия все атакува, все побеждава, а ИД все си остава и сваля руски самолети.

А по скоро Говной Говнянин:) Че само говна лисваш на форума:) Тези ли опорни точки спуснаха от безсилна злоба краварите а?:) Че те нещо 4 години си бъркат отзад.>А руснаците за 2 дена свършиха повече работа:) О да..забравих! Краварите бяха заети да бомбардират болници,сватби,училища и погребения..Нали така бе..Говной Говнянин:)

Обамчо, решихте да закривате проекта си ИД и за 15 месеца бомбардировки чак сега се сетихте да повредите петролната им инфраструктура! Айде сега си вземете Тойотите, противотанковите комплекси TOW и другите оръжия дето им дарихте, че и българите даже замесихте.

ей сега може джихадистите да почерпят know-how от нашите контрабандисти, които изнасяха цели влакови композиции с цистерни към Сърбия по време на юго-ембаргото.

Интересно на кого станаха неудобни цистерните? Щото те и досега са си вървели ама никой не ги закачаше. Друг въпрос - защо не се разследва за кого са тези горива?

Просто човекът се пита защо САЩ досега не бомбардираха цистерните, които отиват и в Ирак, при положение, че там американски войски има колкото щеш! И като че ли има поврат в американската стратегия, а не руската.

разбрах че съм прост. но тя защо защитава муслимите.

Призовавам ислямска държава да се нарича Даеш. Тези терористи не са държава, те са група престъпници.

Нищо не мога да разбера, изтебват се цистерни с които се продава петрол и с парите се купува оръжие: калашници. Какъв е смисъла? Все едно оборота върви. Кой им продава оръжие и в какви сметки съхраняват парите.

къде е произведено оръжието което ползват? кой печели от продажбата на смърт

Путин каза - 40 държави. В това число големите играчи, като Русия, САЩ, Франция, Китай Израел и такива с по-скромен принос, като България, Чехия, Сърбия...

Ако цистерните превозваха водка, отдавна нямаше да остане и една незаловена.

то един поляк днес успя да направи логическа връзка между самолет водка и залавяне , след като изпил една цистерна....

Еми ако Пещера иска да завися от нейната доставка на ракия, т'ва че купувам от цар Киро, дали не я касае?!

втора част Руска сухопътна офанзива или иначе казано - от руснаците умирането, от американците пилотирането.

За какво им е на руснаците да пращат войски?! Сирийската армия, Хизбула и Стражите на ислямската революция от Иран (КСИР) се справят чудесно!!! Напредват и зачистват остатъците от джихадистите които руската авиация не е направила на конска тор:)

Защо сега тея руснаци правят така... Ще объркат бизнесплановете на американците.

защо мира бенатова защитава исляма? някой да знае?

Време е центъра на София да се прочисти от джихадисти. Време е да се събарят джамиите, време е България да стане чиста християнск държава без мюслита.

Аркадаш, това време безвъзвратно отмина!

С Баби Гусита ли?

Коментиращите очакват, че ИД търгува с правителствата на отделните държави с оръжие и петрол. Няма такова нещо. Всички сделки са с частни фирми. Не изключвам дори и български фирми да продават оръжие, частни разбира се.

Е хайде де, кога ще пристигне тоя самолетоносач най-сетне, нямам търпение да го чакам вече!!!

Да отбележа - територията на т.н. ИГ е по-голяма от тази на Франция и Англия взети заедно. Не е лесно.

Крайно време е всички цивилизовани държави да се обединят и да смачкат ИД. А не да си играят игрички.

Да ама не искат - Защото е политическо изгодно - така властта на всички тея "цивилизовани" държави има популярен враг зад който да мобилизира електорат и да отклонява вниманието от вътрешните проблеми!!!

България да обяви война на Марс, Плутон и Алфа Кентавър в знак на солидарност и като протест, че те продължават да купуват нефт от ИДИЛ

Попилейте чалмите! И не забравяйте да посочите кои дърави им купуват петрола. Ей така, да се знае.

Само да добавя: 1. Как им плащат (обратно в цистерните сигурно - просто предположение)? 2. На кого го продават по-нататък? 3. Как им доставят оръжие? 4....

Само ти ли не знаеш кой купува петрола от идил, кой създаде идил, кой изби хиляди невинни хора. Чудната дружинка сащ-католици, израел-евреи, саудитска арабия-мусулмани. И как да повярваме, че в основата на всичко са религиозните различия-я как хубавко се разбират тия и как хубавко си другаруват. Ама тяхната алчността ще затрие човечеството.

Това,че по време на комунизма в школите не ви обучаваха на религиозните различия не е новина но поне не си отваряте устата и да говорите глупости,че всички ви се смеят-нито х'американците са католици в болшинството а за религия "евреин" сега научавам...то и Христос е евреин ако не знаеш

Редакторите да не манипулират ист ината - няма удари на франция и САЩ срещу петролни трасета, само руснаците атакуват петролните пътища, при това с точни удари. Световната политическа класа само си приказва, без да има реални действия.

Точно така !

Брей, ти на кой руски сателит следиш данните че знаеш? Кажи ги ако не е военна тайна та да погледаме и ние, простосмъртните?

Еми тези, които имат непрестанни доставки на унищоженото. Пък и зависи, колко консолидирано си складираш наличното и придвижваш частите си.

Има слухове, че в търговията с нефт от ИД е замесен големия приятел на Путин - Ким Чен Ун. Фирма на последния оперирала през Китай

Защо не се споменава и дума за нефтопроводите към турция? Защо турците искат демилитаризирана зона със Сирия на тяхната граница? - Трябва от някъде ''правововерните'' бойци да се измъкват, да си починат и да се снабдят с оръжие.

Оди там и виж какви са целите! На мене ми дреме на ...балсама!

Има слухове, че в търговията с нефт от ИД е замесен големия приятел на България - сенатор Макейн. Фирма на последния оперирала през Турция.

Той затова "шета" , като недарена сватя!

на сирийската опозиция! Е, гаа ти дъвката!...Колко опозиции има там, бе?

ujabg

До сега къде жмаха и руснаци и американци и французи???

и защо слагаш руснаците в кюпа? те са там от 1 месец. Първите им удари бяха на 30 септември!

Пародия

Май не можеш да смяташ - това е ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ!!! Такива елементарни неща бъркаш - как да ти вярваме за по сериозните??? До кой клас си учил математика? До кой клас си учил изобщо?

руснаците се борят с терористи. а САЩ и съюзниците им какво правиха 2 години? Авиацията на Саудитската коалиция бомбардира болница на Лекари без граница в Йемен, предадоха световните агенции. Информацията за поредния инцидент: Зданието на Лекари без граница в йеменския град Саада бе подложено на няколко удара от въздуха. Вътре имаше пациенти и медицински персонал ... Засега няма информация за загинали или ранени. На 3 октомври 2015 г. самолети на американските бомбардираха жестоко и разрушиха болница на Лекари без граница в афганистанския град Кундуз. При бомбардировката загинаха 30 души. Обама се извини после на организацията за грешката!

19 септ. 2015 - Най-малко 131 души са убити, когато коалицията, оглавявана от Саудитска Арабия, нанесе два въздушни удара по село близо до пристанищния град Моха, и уцули сватба.

Не се коси жужи ша си метне още малко ботокс на мутрата и ще им разкаже играта на гадните терористи .... от духххххх

Така е но САЩ имат друга програма те искат да изместят Асад.... но има едно но.... При положение ЧЕ ЛИЧНО ТИ САМИЯ КАЗВАШЕ че Русия ще се разправи с ИД едва ли не за седмица би ли ми обяснил какво правят там те вече втори месец и не се очаква развръзка.... Как ти отчиташ тази своя сгрешена прогноза? Като личен провал или провал на Русия?

Паисий

не съм правил такава прогноза. Я цитирай дата и мой пост. Няма да можеш. Прогнозирал съм месеци и съм казал, че ще има обрат във войната. Точно това става. Вече ИДИЛ отстъпва, а Асад настъпва!

Соросоидче, днес ти ли си на смяна? Много ти е ниско нивото и си отчайващо тъп.

кой имаше интерес да спре нефта от Сирия, през Сирия за Европа? Не е реторичен въпрос. отговорът е РУСИЯ. Рано или късно войната в Сирия ще спре и тогава ще се види истината- я тя е Русия има интерес Асад не само да остане на власт, но и да я укрепи.

а кой има сметка да купува евтин нефт от терористи? Няма нужда да чакаме години за да го разберем. Отговорът е: Турция, САЩ и англия. Нефтът се изнася през турция през терминал на Бритиш петролиум! .

Пародия

Прочети колко % от нефта дето употребява САЩ го купува!!! Ще останеш неприятно изненадан! И може би ще рухне опорната ти точка!

Запитай се, откъде всеки "бежанец" има по 10 000 евро в джоба - за всеки член от семейството си. После се запитай кой има интерес от това Европа да бъде залята от бежанци и какъв дивидент би получил от това.

Интересите на Русия обаче този път съвпадат с интересите на обикновените хора за мир и това схващане започва да се разпространява навсякъде.

Е, и? Като смениха другите диктатори какво стана, бе моме??? Сега Асад ти пречи?!?! Тези някой трябва да ги държи здраво иначе става - опозиция или ИД - и не ясно кой кой е и утре къде ще започне да ръси бомби в името на Аллах. Интересът на американците е да сеят раздор и бездържавие, а от това страда Европа. Това е главната цел. Те поддържат и ИД и опозицията, за да забъркат хубава каша. Руснаците също си имат интереси, но те някак съвпадат с европейските, да се спре тази напаст. Ако не ти отърва, вземи си няколко брадати в къщи, да се молят на пода и да пият вода.

Що не си направите руска партия в България, да вземете властта и да поканиъе жужето да ни оправи? Нали сте големи, айде да ви видим. По големи тъпаци от Руснаците са само българските им израстъци ( хемероидалните руснаци) и полипите им.

Недей злобя и се пеняви толкова, е ще вземе да ти стане нещо. Пази сърцето! Русия е Велика и винаги ще бъде. А краварите-лайномети, дето се тъпчат с ГМО и си печатат доларчета в мазето на ФЕД - скоро ще видят хурката на бахура. Ако ти плащат с такива напечатани зелени хартийки, по-добре си ги отпечати на принтера, защото и без това скоро толкова и ще струват...

"Данните, с които нашите спецслужби разполагат, не потвърждават това", - бе ние ги видяхме ваште спецсужби...мазни се още на чернилките докат ти гръмнат една бомба в задника тогаз може и нещо да ти потвърдят спецсужбите...

TIREX

а що чак сега и кой купува? или по скоро на Кого ги доставят от благодарност?

Баба ми купува - жената е сериозен играч в Близкият Изток ....

"Били предназначени за износ в чужбина"? Е защо никоя "демократична" и "свободна" медия не го каза в пряк текст - износ в Турция, която повече от година по този начин финансира ИДИЛ?

Размина и се еврочленството на Турция. А как хубаво си бяха подредили схемата...

и защо чак сега се сетиха ?

Чудя се, кога успяха тези от ИДИЛ да създадат такава държава, че вече 2-3 месеца ожесточени въздушни удари на Русия, САЩ и съюзниците им не могат да ги унищожат и все още има какво да обстрелват. Ами, че ние дето сме държава и с редовна армия и въоръжение, ако ни треснат 2-3 дена с такива бомбардировки и ще сме клекнали.

Русия не бомби ИД Русия бомби противниците на пудела си АСАД, САЩ се правят на луди и имитират бомбене, а другите като Меркел и Орлан доскоро се правеха на ХИПИТА та те ЗАТОВА БРАТЛЕ ....