Коментари - Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата | Днес.dir.bg

Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата

Няма да допуснем да се качат цените, нито да има липси на бензин и дизел, само защото някой се опитва да прави политически заигравки, заяви съпредседателят на ПП

Обратно в новината

Коментари - Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата | Днес.dir.bg

Коментари

С тока утрепахте бизнеса не с горивото.

Кирил Петков ми се обади и каза, че ако Терзиев не стане кмет, правителството пада, каза тулупа страхлив. Това било промяната, не мерси, това е подмяна и шарлатанство. ОСТАВКА!!!

Бойко едно време за много по малко е хвърлял оставки, тук новина не виждам

Кирчо, а като падне от март цените няма да скочат, така ли? Намерихте вече нови доставчици и те са се заклели над корана, че цените ще бъдат като сегашните? Така ли? Що ли не ти вярвам?

Батко ти Бойко и Пеевски, които настояват за това. Кирчо ти отлага предполагаемото увеличение на цените.

Уж купуваме по-евтин руски петрол с дерогация,а цените на горивата в България са по-високи от европейските.Къде отива разликата ?????????????????????????????????????.Защо "Лукойл" при явната свръхпечлба,продължава да не плаща данъци?????????????????.Защо Киро Асеновото правителство от деца на ДС не изпълнява приетия закон за компенсиране цената на горивата ????????????????????????????????????

Само питам: ГЕРБ така са се вкопчили в отмяната на дерогацията на Лукойл, че ако не са прави и това доведе до вдигане на цените и проблеми с доставките, ГЕРБ и ДПС ще бъдат занулени като партии завинаги. Не може да не са помислили за това. Което води до следното заключение, че ПП и дб заедно с БСП и Възраждане наистина са Путински слуги и цоцат от Лукойл.

И това се гледа от американското посолство!

го много пъти - всички, които сте гласували за герб, пп, дб, дпс сте боклуци.

....

Дреме му на Кирчо за народа.100% има някаква далавера,за да поддържат Лукойл.И евроатлантизмът им същия,само ако от него имат лично те изгода.Събират пари за островите,знаят че това тук няма да приключи добре

Простокиро много прост бе!

Това момче е един велик мьрзел и вей хайвер, глуповат, но нахален …И в София и във Варна кметове - синчета на ДС и РУМНО.

Ще слушате киро, щото той е най-умния /е, след денков де , ма то фанИ единия.... /, разбира много от дерогация, цени на петрола, икономика, демокрация, парапети и всичко! И имайте пред вид, че е летял на 8 000 КИЛОметра без кислород и от тогава е така. Даже и сега от време на време кара по ден-два без кислород, само на кристали, за да поддържа форма.

ГЕРБ натискат ПП да въведат промяната и тях да псуват хората, ПП пък искат да дойде баба Габриел и тя и ГЕРБ да продухват супата. ПП са тотални кретени, същите са като ГЕРБ. Няма надежда за тази жалка държавица.

а защо след 1 април риска ще изчезне ? и защо трябва да слушаме брюксел, когато става дума бг интерес?

Кире, носи рискове само за вас защото сте взели едни пари от Лукоил. Недей да ни правиш и нас на прости.

На тоя тъп народ всичко трябва да му спрат!!! И 100% увеличение на цените на всичко…… И пак акъла няма да му дойде… А тия недоразвити политици на гол гъз чифте пищови……..

хайде Простото Киро и другите руски слуги да обяснят как в 13 европейски страни които не ползват дерогация и уж евтин руски петрол,цените на горивата са по-ниски от българските ? Е?

ЕС ще измисли някакви "компенсации". Няма страшно. За "бизнеса" де.

ЕС предреши въпроса с цените на петролните продукти когато въведе санкциите и ограниченията за руския петрол. Какво точно ще е решението с т.нар. "дерогация" е без особено значение за цените. Те ще вървят нагоре в целия ЕС, а България няма да бъде изключение от този процес. Да са мислили когато са налагали санкциите.

Руски отрепки ППейски

Значи киро е бил през цялото време петро копейка

Защо българското правителство се намесва в петролния сектор след като той е дерегулиран от двадесет години. Българската държава няма активи в сектора, нито рафинерия, нито бензиностанции, нито хранилища за горива. Т е. обективно не може да влияе върху цените, а те ще растат, то е ясно.

Месят се защото са мошеници,крадци и служат на чужди интереси. Затова.

Пак се таковахте на тема, такована политика. Има пари. Ще се вземат. От кой? Който може. Вие си разгледайте бончето колко към цената на бензина е ДДС и адциз. Днес е св. Матей. Господ да ви пази на празника им в офиса ви да влезе бирник. И на тях честито. Не ги мразя. Деца хранят. Наздраве! НАП отпуснете колана днес. Не идвайте на ревизии и проверки, че ясно кой ще плати масрафа. Другото е всуе чесане на езици по форуми. А за цените на горивата - ясно ви е.

Борисов и Пеевски ви натискат за да се фалирате сами и те да не са виновни пред посолството от което се насират от страх ,заради пустото посолство станаха и евроатлантици и русофоби и натовци по големи и от Столтенберг.Срамувам се да ви гледам всичките боклуци в парламента,проклети да сте“

Чудя се дали българските агенти ня ЦРУ имат псевдоними!

Шило

" Летящият канадец", "Хелоуинът", "Магнитски", "Ариелът". все псевдоними.

въпроса е интересен. Имат длъжности и постове. Едва ли псевдоними. А за прякорите в обществото да не пишем. Вулгарно е. Дори да е житейски оправдано.

Това, което се случва зад кадър, е че се търси купувач на Лукойл и докато ПП търсят стратегически купувач и им трябва време, двамата свинчовци искат бързо да го лапнат и после да го препродадат с няколко милиарда разлика.

Тази рафинерия няма никаква стойност ако 1.не работи с петрол, който да се доставя от черноморския регион 2. работи само за производство на горива за българския пазар.

За да разберете колко несъстоятелен е тоя катил и колко малоумни са му изказванията на киро простото, ето ви една справка от Фуело за Румъния: курс 10 леи = 3,91лв Днес в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 16, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l Вчера в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 15, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l 14 ное 2023 9:30 (вторник) Average fuel prices in Romania on November 14, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l

Шило

С други думи, има още накъде да се покачват цените, че да настигнел румънците, нали?

Колега, с други думи, румънците, които не работят с руски нефт имат цени по-ниски от нашите в момента. Ако не можеш да смяташ ето ти кръстосан курс без такса за обмяна: Днес в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 16, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l - 2.67лв/лт Diesel: 7,47 leu/l - 2.92лв/лт LPG: 3,22 leu/l - 1.26лв/лт В задачата се пита, за чий дик ни е тая дерогация при такива цени!? И още, провери какви са акцизните нива в Румъния, защото това са крайни цени. Да не излезе, че са по-високи от българските, което с други думи да означава още по-голям и още по-четвъртит дик за българските потребители! Не е лесно да се защитават малоумни клаузи, докато те клатят на сухо в ценови равнища като в Дания да речем. Междуврочем, като казах Дания, абе ти знаеш ли, че там кайма смес 300гр в супермаркета струва 3,80лв?

Ако Лукойл загазова района, ще има обесени за мъдете прасета.

Нищо лошо няма да стане , просто Киро , стига сте лъгали и продължавали да пълните хазната на Русия! Къде са 50% руски петрол по време на служебните кабинетии цени около 2,40 лв и сега90% руски петрол и цени около 3,50! А ако и ЕС разбере за далаверите ви , край с имиджа на страната като лоялен член!

Има приет регламент на ЕС за санкции срещу руския петрол. Според този регламент руски петрол не може да бъде продаван на територията на ЕС. Някой държави са освободени от този регламент. България е една от тях. Сега се настоява и България да спазва регламента. Това означава на територията на страната да не се продават горива, произведени в Руската федерация. Какво ще прави Лукойл с рафинерията си не е работа на българското правителство. Има достатъчно международни компании на този пазар, които имат и ресурса и възможността да внасят готови горива. Те и сега го правят. Цените ще се вдигнат разбира се, до нивата на тези в останалите европейски страни, но нали затова членуваме в ЕС, за да сме в общия пазар. А не може един пазар с много различни цени. Няма как

Шило

доходитени съразмерими ли са с останалите страни от ЕС? Само това да питам.

Поради това ще ни доставят по-евтини коли, телевизори, телефони, нъл тъй?

да се изнася нищо, произведено с руски петрол!! Само, ако не можели да намерят къде да го складират..ако нямат място. Ей това е текстчето на Асенката, ама той си е долен ляв амбреаж..

санкции и магнит върху васалната губерния за нарушение на европейските санкции да срещу терористичният престъпен варварски режим на москалският проект от 16 еек- "просия"! . Кочината ще пропадне още като авторитет (какъвто няма от 2015 Г) и ще и бъде свален кредитният рейтинг!. . Или ще изгоните в буквалния смисъл, блядовете от България....или ще последва пълен разпад! . Подмяната вече е окончателно видно и за слепите - че е проектирана е Кремъл и Дубай

Абе то от вашите политически заигравки що цени се вдигнаха... ама айде...

като се видя колко бързо грасуваха спиране на доставките от Газпром, защото имаха договорени такива през американците, сега бавенето с петрола за Лукойл е защото чакат американците да им кажат кога могат да започнат с доставките. няма друга причина да се бави дерогацията, и всичко наприказвано от управляващите е само за заблуда хората.

Замислете се за това с корабите, ако може да се провери ще излезне нещо, току виж Делянчо купил някой и друг кораб, след дерогацията да внася неруски петрол Урал :))))) применрно от Грузия, Азерски или Казакски! Много почва да ме съмнява тоя зор

Да ви еба в тъпите тролове!

И не само това бе главанаци смотани, около нефтохима мирише непоносимо бе идиоти, това е бомба със закъснител, тъпунгери.

На всички е ясно, че далаверата е голяма от тази дерогация. Веднъж рекетирате българите със 70-80 стотинки на литър, веднъж изнасяте горива кой знае къде и при какви печалби. Само сте казали на Лукойл в кои сметки да ви превежда парите. Когато спряхте доставките на газ с договор до декември с Газпром и след това купихте пак руски газ от Румъния с 30% по-скъп тогава нямше проблем с цената. А, че напълнихте Чирен с най-скъпият възможен газ тогава? Пак българинът плати сметката за всичко. Че измамникът Асен Василев не тегли планирания дълг в началото на по-миналата година на по-ниски лихви и остави това за служебния кабинет в края на годината при вече големи лихви. От това българинът трябва да плати 1 милиард лева повече. Вие и изманипулираните млади полезни идиоти които гласуваха за вас осъдихте хората в Северна България на бедност още години след като взехте заделените милиард лева за тази магистрала Хемус. Да не говорим, че взехте и парите от фонда за ВИК мрежата от който общините можеха да вземат безлихвени кредити и да си направят и реализит проектите. Асан ви Василев с тележки възторг ви казва, че до 2025 година външния дълг щял да го направи 50 милиарда. Говориха на младите, наивни идиоти,че 8 милиарда лева на година се крали от лошите и мафията ГЕРБ ти да видиш и с тези пари щели да праят по 4 магистрали и 10 моста годишно. Едно поне е хубаво, че тези полезни идиоти ако въобще останат тук ще платят сметката с лихвите за тъпотията им!

Шило

Могат да изнасят единствено дизел за Украйна. Виж, ако там правят далавери с цената и си прибират разликата, си е проблем. Техен проблем.

Мръсник е тоя Киро мастията! Освен да ми омачка сочната дупарка на парапета за нищо друго не го бива...

Киро Истината пак ли се е изказал? :)

АХАХАХАХААХ нефта сега е руски официално благодарение на дерогацията, а след нея ще е какъв:)))))) Или Делянчо ще плува из Черното море да следи кой танкер на кой прехвърля :))))) С тоя зор да я махнат почвам да се замислям, дали нашите политици не са напазарили някой и друг танкер от тия сенчестите втора ръка дето нестават:)))))) Другото нещо което е, как ще има по-изгоден нефт от руския, след като ще се транспортира от Близкия Изток???

Санкциите върху петрола добиван в Руската федерация се наложи от ЕС. Така че ЕС трябва да измисли някакъв механизъм за компенсиране на високата инфлация, която ни очаква, освен разбира се ако цените на суровия петрол на борсите не паднат чувствително до тогава. Иначе ни чака сериозна инфлация - поскъпване на всичко.

Ние у наше село помним как преди 2 години ни проглушихте ушите, че ако спрем доставките на руски газ, ще останем на тъмно и студено. Спряхме ги доставките и какво стана? Нищо… Същото е и сега с руския нефт. Ама разликата е, че тогава управляващите още не бяха в далаверата и спряха газта, а сега вероятно са се налапали с рушвети заради дерогацията и ги е шубе да не ги направят една глава по-ниски ако я прекратят преждевременно.

Е как "нищо" ? Цените на газа сега са три пъти отгоре по-високи откак ни освободиха от Путин. За теб това ако е "нищо"... Откъде дойде високата инфлация миналата година? Замислял ли си се?

Газ сега идва от Турция по съществуващи тръби. А нефта няма откъде да мине, защото тогавашните алтернативници на Баце саботираха Бургас-Александруполис. Затворени сме отвсякъде, а през Босфора танкерите трудно минават.

Шило

Доставките на руски газ не са спрели. Минава през посредник, което доведе до повишаване на цените и на инфлацията. Това, ако е нищо, здраве му кажи.

Кирчо, се оказа путинска копекаджийска подлога

И къде е разликата дали сега или през март ще се вдигат шоково цените на горивата. Цените по бензиностанциите се определят от техните собственици, а не от правителството. И това принципно положение няма да се промени до март.

Шило

Много елементарно мислене имаш. Ама много. Започва отоплителния сезон, как мислиш, училища, университети, болници, административни сгради, производствени бази и т.н.се отопляват с петролни продукти. Как мислиш, ще се зарадват ли много при скок на цените? Отделно- собствениците на бензиностанции нищо не определят, щот има минимална цена на продукцията, която купуват и няма как да сочат цена под нея. Ще фалират. Не могат и много да я раздуят, щот пак ще фалират. Надявам се, че тези елементарни обяснения ще стигнат до елементарния ти мозък

Няма такова нещо като "минимална цена на продукцията"... Всеки участник на този пазар е свободен да си доставя горива откъдето си пожелае. Няма ограничения за това. Училища, болници, тецовете и обществените учреждения от повече от десетилетие не използват мазут или дизел за отопление.. глупости си написал

Шило

Ами да доставят бе! И сега има доставки от Гърция, Румъния и Грузия. Та? Някаква разлика в цените? Много теория си чел.

Шило

А минималната цена е цената по себестойност. Под нея не можеш.

Реално спорят от кога да оскъпят цените и на стоките по магазините заради транспорта. Тези същите са се клели във всичките си действия да се ръководят от интереса на народа. За тях не трябва да съществуват други държави. Всеки държавен служител който обслужва чужда държава е предател. Така е и по НК член 105.

Предпочитаме да си плащаме известно време по-високите цени, но да сме свободни от окървавения газ и петрол на московското жуже!

Шило

Колко време ще е това "известно време"? И, дали пак няма да получаваш руски петрол, ребрандиран, като петрол от Саудитска Арабия? Както получаваш и сега "неруски" газ?

Затова ще купуваме американски, понеже жертвите на техните войни в Афганистан, Сирия, Либия, Ирак, Югославия и т.н. са избити ДЕМОКРАТИЧНО?

много нелеп плужек наши лукойл са ви потвърдили, че могат всичко бе кажи, че не искате да намалите цените, а не че внимавате да не се увеличат

че американците купуват петрол от Русия, но на България забраняват да прави това. Историята с руския газ сега се повтаря с петрола.

Шило

Никой не ни забранява, има дерогация до края на следващата година, а дотогава много вода ще изтече, много неща ще се променят.

Някои гледат в канчето на путин, вместо да гледат свои интереси. Но фонсмешна и целокупният ес така нареждат.

Айде пущайте тая дерогация да текнат едни реки от мед и масло, нали казваха че няма страшно за цените. Кики какво се е възпалил и кокорчи като младо петле.... Махайте дерогацията, нали и навия пакет санкции бачкат яко...

Скапани предатели.

Така работят някои държави от ЕС .... https://www.kommersant.ru/doc/6338611?from=vertical_lenta а пък ние се дерогираме, дерогираме, дерогираме

Po 3-4 razli4ni zhenski vsekidnevno. Naret gi karal.

Коментари - Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата | Днес.dir.bg

Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата

Няма да допуснем да се качат цените, нито да има липси на бензин и дизел, само защото някой се опитва да прави политически заигравки, заяви съпредседателят на ПП

Обратно в новината

Коментари - Петков: Отмяна на дерогацията преди 1 март носи рискове за доставките и цените на горивата | Днес.dir.bg

Коментари

С тока утрепахте бизнеса не с горивото.

Кирил Петков ми се обади и каза, че ако Терзиев не стане кмет, правителството пада, каза тулупа страхлив. Това било промяната, не мерси, това е подмяна и шарлатанство. ОСТАВКА!!!

Бойко едно време за много по малко е хвърлял оставки, тук новина не виждам

Кирчо, а като падне от март цените няма да скочат, така ли? Намерихте вече нови доставчици и те са се заклели над корана, че цените ще бъдат като сегашните? Така ли? Що ли не ти вярвам?

Батко ти Бойко и Пеевски, които настояват за това. Кирчо ти отлага предполагаемото увеличение на цените.

Уж купуваме по-евтин руски петрол с дерогация,а цените на горивата в България са по-високи от европейските.Къде отива разликата ?????????????????????????????????????.Защо "Лукойл" при явната свръхпечлба,продължава да не плаща данъци?????????????????.Защо Киро Асеновото правителство от деца на ДС не изпълнява приетия закон за компенсиране цената на горивата ????????????????????????????????????

Само питам: ГЕРБ така са се вкопчили в отмяната на дерогацията на Лукойл, че ако не са прави и това доведе до вдигане на цените и проблеми с доставките, ГЕРБ и ДПС ще бъдат занулени като партии завинаги. Не може да не са помислили за това. Което води до следното заключение, че ПП и дб заедно с БСП и Възраждане наистина са Путински слуги и цоцат от Лукойл.

И това се гледа от американското посолство!

го много пъти - всички, които сте гласували за герб, пп, дб, дпс сте боклуци.

....

Дреме му на Кирчо за народа.100% има някаква далавера,за да поддържат Лукойл.И евроатлантизмът им същия,само ако от него имат лично те изгода.Събират пари за островите,знаят че това тук няма да приключи добре

Простокиро много прост бе!

Това момче е един велик мьрзел и вей хайвер, глуповат, но нахален …И в София и във Варна кметове - синчета на ДС и РУМНО.

Ще слушате киро, щото той е най-умния /е, след денков де , ма то фанИ единия.... /, разбира много от дерогация, цени на петрола, икономика, демокрация, парапети и всичко! И имайте пред вид, че е летял на 8 000 КИЛОметра без кислород и от тогава е така. Даже и сега от време на време кара по ден-два без кислород, само на кристали, за да поддържа форма.

ГЕРБ натискат ПП да въведат промяната и тях да псуват хората, ПП пък искат да дойде баба Габриел и тя и ГЕРБ да продухват супата. ПП са тотални кретени, същите са като ГЕРБ. Няма надежда за тази жалка държавица.

а защо след 1 април риска ще изчезне ? и защо трябва да слушаме брюксел, когато става дума бг интерес?

Кире, носи рискове само за вас защото сте взели едни пари от Лукоил. Недей да ни правиш и нас на прости.

На тоя тъп народ всичко трябва да му спрат!!! И 100% увеличение на цените на всичко…… И пак акъла няма да му дойде… А тия недоразвити политици на гол гъз чифте пищови……..

хайде Простото Киро и другите руски слуги да обяснят как в 13 европейски страни които не ползват дерогация и уж евтин руски петрол,цените на горивата са по-ниски от българските ? Е?

ЕС ще измисли някакви "компенсации". Няма страшно. За "бизнеса" де.

ЕС предреши въпроса с цените на петролните продукти когато въведе санкциите и ограниченията за руския петрол. Какво точно ще е решението с т.нар. "дерогация" е без особено значение за цените. Те ще вървят нагоре в целия ЕС, а България няма да бъде изключение от този процес. Да са мислили когато са налагали санкциите.

Руски отрепки ППейски

Значи киро е бил през цялото време петро копейка

Защо българското правителство се намесва в петролния сектор след като той е дерегулиран от двадесет години. Българската държава няма активи в сектора, нито рафинерия, нито бензиностанции, нито хранилища за горива. Т е. обективно не може да влияе върху цените, а те ще растат, то е ясно.

Месят се защото са мошеници,крадци и служат на чужди интереси. Затова.

Пак се таковахте на тема, такована политика. Има пари. Ще се вземат. От кой? Който може. Вие си разгледайте бончето колко към цената на бензина е ДДС и адциз. Днес е св. Матей. Господ да ви пази на празника им в офиса ви да влезе бирник. И на тях честито. Не ги мразя. Деца хранят. Наздраве! НАП отпуснете колана днес. Не идвайте на ревизии и проверки, че ясно кой ще плати масрафа. Другото е всуе чесане на езици по форуми. А за цените на горивата - ясно ви е.

Борисов и Пеевски ви натискат за да се фалирате сами и те да не са виновни пред посолството от което се насират от страх ,заради пустото посолство станаха и евроатлантици и русофоби и натовци по големи и от Столтенберг.Срамувам се да ви гледам всичките боклуци в парламента,проклети да сте“

Чудя се дали българските агенти ня ЦРУ имат псевдоними!

Шило

" Летящият канадец", "Хелоуинът", "Магнитски", "Ариелът". все псевдоними.

въпроса е интересен. Имат длъжности и постове. Едва ли псевдоними. А за прякорите в обществото да не пишем. Вулгарно е. Дори да е житейски оправдано.

Това, което се случва зад кадър, е че се търси купувач на Лукойл и докато ПП търсят стратегически купувач и им трябва време, двамата свинчовци искат бързо да го лапнат и после да го препродадат с няколко милиарда разлика.

Тази рафинерия няма никаква стойност ако 1.не работи с петрол, който да се доставя от черноморския регион 2. работи само за производство на горива за българския пазар.

За да разберете колко несъстоятелен е тоя катил и колко малоумни са му изказванията на киро простото, ето ви една справка от Фуело за Румъния: курс 10 леи = 3,91лв Днес в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 16, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l Вчера в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 15, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l 14 ное 2023 9:30 (вторник) Average fuel prices in Romania on November 14, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l Diesel: 7,47 leu/l LPG: 3,22 leu/l

Шило

С други думи, има още накъде да се покачват цените, че да настигнел румънците, нали?

Колега, с други думи, румънците, които не работят с руски нефт имат цени по-ниски от нашите в момента. Ако не можеш да смяташ ето ти кръстосан курс без такса за обмяна: Днес в 9:30 Average fuel prices in Romania on November 16, 2023 Unleaded: 6,82 leu/l - 2.67лв/лт Diesel: 7,47 leu/l - 2.92лв/лт LPG: 3,22 leu/l - 1.26лв/лт В задачата се пита, за чий дик ни е тая дерогация при такива цени!? И още, провери какви са акцизните нива в Румъния, защото това са крайни цени. Да не излезе, че са по-високи от българските, което с други думи да означава още по-голям и още по-четвъртит дик за българските потребители! Не е лесно да се защитават малоумни клаузи, докато те клатят на сухо в ценови равнища като в Дания да речем. Междуврочем, като казах Дания, абе ти знаеш ли, че там кайма смес 300гр в супермаркета струва 3,80лв?

Ако Лукойл загазова района, ще има обесени за мъдете прасета.

Нищо лошо няма да стане , просто Киро , стига сте лъгали и продължавали да пълните хазната на Русия! Къде са 50% руски петрол по време на служебните кабинетии цени около 2,40 лв и сега90% руски петрол и цени около 3,50! А ако и ЕС разбере за далаверите ви , край с имиджа на страната като лоялен член!

Има приет регламент на ЕС за санкции срещу руския петрол. Според този регламент руски петрол не може да бъде продаван на територията на ЕС. Някой държави са освободени от този регламент. България е една от тях. Сега се настоява и България да спазва регламента. Това означава на територията на страната да не се продават горива, произведени в Руската федерация. Какво ще прави Лукойл с рафинерията си не е работа на българското правителство. Има достатъчно международни компании на този пазар, които имат и ресурса и възможността да внасят готови горива. Те и сега го правят. Цените ще се вдигнат разбира се, до нивата на тези в останалите европейски страни, но нали затова членуваме в ЕС, за да сме в общия пазар. А не може един пазар с много различни цени. Няма как

Шило

доходитени съразмерими ли са с останалите страни от ЕС? Само това да питам.

Поради това ще ни доставят по-евтини коли, телевизори, телефони, нъл тъй?

да се изнася нищо, произведено с руски петрол!! Само, ако не можели да намерят къде да го складират..ако нямат място. Ей това е текстчето на Асенката, ама той си е долен ляв амбреаж..

санкции и магнит върху васалната губерния за нарушение на европейските санкции да срещу терористичният престъпен варварски режим на москалският проект от 16 еек- "просия"! . Кочината ще пропадне още като авторитет (какъвто няма от 2015 Г) и ще и бъде свален кредитният рейтинг!. . Или ще изгоните в буквалния смисъл, блядовете от България....или ще последва пълен разпад! . Подмяната вече е окончателно видно и за слепите - че е проектирана е Кремъл и Дубай

Абе то от вашите политически заигравки що цени се вдигнаха... ама айде...

като се видя колко бързо грасуваха спиране на доставките от Газпром, защото имаха договорени такива през американците, сега бавенето с петрола за Лукойл е защото чакат американците да им кажат кога могат да започнат с доставките. няма друга причина да се бави дерогацията, и всичко наприказвано от управляващите е само за заблуда хората.

Замислете се за това с корабите, ако може да се провери ще излезне нещо, току виж Делянчо купил някой и друг кораб, след дерогацията да внася неруски петрол Урал :))))) применрно от Грузия, Азерски или Казакски! Много почва да ме съмнява тоя зор

Да ви еба в тъпите тролове!

И не само това бе главанаци смотани, около нефтохима мирише непоносимо бе идиоти, това е бомба със закъснител, тъпунгери.

На всички е ясно, че далаверата е голяма от тази дерогация. Веднъж рекетирате българите със 70-80 стотинки на литър, веднъж изнасяте горива кой знае къде и при какви печалби. Само сте казали на Лукойл в кои сметки да ви превежда парите. Когато спряхте доставките на газ с договор до декември с Газпром и след това купихте пак руски газ от Румъния с 30% по-скъп тогава нямше проблем с цената. А, че напълнихте Чирен с най-скъпият възможен газ тогава? Пак българинът плати сметката за всичко. Че измамникът Асен Василев не тегли планирания дълг в началото на по-миналата година на по-ниски лихви и остави това за служебния кабинет в края на годината при вече големи лихви. От това българинът трябва да плати 1 милиард лева повече. Вие и изманипулираните млади полезни идиоти които гласуваха за вас осъдихте хората в Северна България на бедност още години след като взехте заделените милиард лева за тази магистрала Хемус. Да не говорим, че взехте и парите от фонда за ВИК мрежата от който общините можеха да вземат безлихвени кредити и да си направят и реализит проектите. Асан ви Василев с тележки възторг ви казва, че до 2025 година външния дълг щял да го направи 50 милиарда. Говориха на младите, наивни идиоти,че 8 милиарда лева на година се крали от лошите и мафията ГЕРБ ти да видиш и с тези пари щели да праят по 4 магистрали и 10 моста годишно. Едно поне е хубаво, че тези полезни идиоти ако въобще останат тук ще платят сметката с лихвите за тъпотията им!

Шило

Могат да изнасят единствено дизел за Украйна. Виж, ако там правят далавери с цената и си прибират разликата, си е проблем. Техен проблем.

Мръсник е тоя Киро мастията! Освен да ми омачка сочната дупарка на парапета за нищо друго не го бива...

Киро Истината пак ли се е изказал? :)

АХАХАХАХААХ нефта сега е руски официално благодарение на дерогацията, а след нея ще е какъв:)))))) Или Делянчо ще плува из Черното море да следи кой танкер на кой прехвърля :))))) С тоя зор да я махнат почвам да се замислям, дали нашите политици не са напазарили някой и друг танкер от тия сенчестите втора ръка дето нестават:)))))) Другото нещо което е, как ще има по-изгоден нефт от руския, след като ще се транспортира от Близкия Изток???

Санкциите върху петрола добиван в Руската федерация се наложи от ЕС. Така че ЕС трябва да измисли някакъв механизъм за компенсиране на високата инфлация, която ни очаква, освен разбира се ако цените на суровия петрол на борсите не паднат чувствително до тогава. Иначе ни чака сериозна инфлация - поскъпване на всичко.

Ние у наше село помним как преди 2 години ни проглушихте ушите, че ако спрем доставките на руски газ, ще останем на тъмно и студено. Спряхме ги доставките и какво стана? Нищо… Същото е и сега с руския нефт. Ама разликата е, че тогава управляващите още не бяха в далаверата и спряха газта, а сега вероятно са се налапали с рушвети заради дерогацията и ги е шубе да не ги направят една глава по-ниски ако я прекратят преждевременно.

Е как "нищо" ? Цените на газа сега са три пъти отгоре по-високи откак ни освободиха от Путин. За теб това ако е "нищо"... Откъде дойде високата инфлация миналата година? Замислял ли си се?

Газ сега идва от Турция по съществуващи тръби. А нефта няма откъде да мине, защото тогавашните алтернативници на Баце саботираха Бургас-Александруполис. Затворени сме отвсякъде, а през Босфора танкерите трудно минават.

Шило

Доставките на руски газ не са спрели. Минава през посредник, което доведе до повишаване на цените и на инфлацията. Това, ако е нищо, здраве му кажи.

Кирчо, се оказа путинска копекаджийска подлога

И къде е разликата дали сега или през март ще се вдигат шоково цените на горивата. Цените по бензиностанциите се определят от техните собственици, а не от правителството. И това принципно положение няма да се промени до март.

Шило

Много елементарно мислене имаш. Ама много. Започва отоплителния сезон, как мислиш, училища, университети, болници, административни сгради, производствени бази и т.н.се отопляват с петролни продукти. Как мислиш, ще се зарадват ли много при скок на цените? Отделно- собствениците на бензиностанции нищо не определят, щот има минимална цена на продукцията, която купуват и няма как да сочат цена под нея. Ще фалират. Не могат и много да я раздуят, щот пак ще фалират. Надявам се, че тези елементарни обяснения ще стигнат до елементарния ти мозък

Няма такова нещо като "минимална цена на продукцията"... Всеки участник на този пазар е свободен да си доставя горива откъдето си пожелае. Няма ограничения за това. Училища, болници, тецовете и обществените учреждения от повече от десетилетие не използват мазут или дизел за отопление.. глупости си написал

Шило

Ами да доставят бе! И сега има доставки от Гърция, Румъния и Грузия. Та? Някаква разлика в цените? Много теория си чел.

Шило

А минималната цена е цената по себестойност. Под нея не можеш.

Реално спорят от кога да оскъпят цените и на стоките по магазините заради транспорта. Тези същите са се клели във всичките си действия да се ръководят от интереса на народа. За тях не трябва да съществуват други държави. Всеки държавен служител който обслужва чужда държава е предател. Така е и по НК член 105.

Предпочитаме да си плащаме известно време по-високите цени, но да сме свободни от окървавения газ и петрол на московското жуже!

Шило

Колко време ще е това "известно време"? И, дали пак няма да получаваш руски петрол, ребрандиран, като петрол от Саудитска Арабия? Както получаваш и сега "неруски" газ?

Затова ще купуваме американски, понеже жертвите на техните войни в Афганистан, Сирия, Либия, Ирак, Югославия и т.н. са избити ДЕМОКРАТИЧНО?

много нелеп плужек наши лукойл са ви потвърдили, че могат всичко бе кажи, че не искате да намалите цените, а не че внимавате да не се увеличат

че американците купуват петрол от Русия, но на България забраняват да прави това. Историята с руския газ сега се повтаря с петрола.

Шило

Никой не ни забранява, има дерогация до края на следващата година, а дотогава много вода ще изтече, много неща ще се променят.

Някои гледат в канчето на путин, вместо да гледат свои интереси. Но фонсмешна и целокупният ес така нареждат.

Айде пущайте тая дерогация да текнат едни реки от мед и масло, нали казваха че няма страшно за цените. Кики какво се е възпалил и кокорчи като младо петле.... Махайте дерогацията, нали и навия пакет санкции бачкат яко...

Скапани предатели.

Така работят някои държави от ЕС .... https://www.kommersant.ru/doc/6338611?from=vertical_lenta а пък ние се дерогираме, дерогираме, дерогираме

Po 3-4 razli4ni zhenski vsekidnevno. Naret gi karal.