Петков към Манолова: Пресилено е да се говори, че законът за хората с увреждания е осакатен

Причината за недоволството е липсата на отделен закон за личната помощ, смята министърът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Той поясни, че по препоръка на Министерството на финансите СА ОТПАДНАЛИ ДВА ФОНДА - Фонд заетост на хора с увреждания и мобилност и Фонд достъпна среда. СРЕДСТВА за тези дейности ОБАЧЕ БИЛИ ПРЕДВИДЕНИ във финансовата обосновка на законопроекта." Не му завиждам! И се чудя защо продължава да съсипва реномето си заради тиквениците и калинките... Що за МАЗОХИЗЪМ?!

Всичко е заради безсрамните майки - искаме, искаме, по много искаме и понеже нищо не правим ще си протестираме цял живот. Не вярвах, че ще го доживея. Най-сетне съзирам малко разум и кураж във властимащите, да кажат „не” на самозабравилите се майки на деца с увреждания. Бях сигурен, че нахалството и лицемерието на тези жени да превърнат нещастието на своите деца в бизнес и източник на доходи, ще успее. И то за сметка на стотици хиляди други нуждаещи се. Изглежда Господ се е намесил, да не се бъркаме много в неговите работи. Гледам Цветанка Ризова и тя се включва – как да не го обсъждаме закона. Вече 4 месеца го обсъждаме. Ами тази хабер си няма какво точно искат майките и тя плямпа. Още един глупак – Румен Гечев. Разтакават хората, лъжат ги. Значи тоя Румен Гечев е съгласен да се дават по 5-6000 лв. на месец на увредено дете и майка и милиони да живеят с 200-300 лв. на месец. На протеста днес всичко стана ясно – две – три женички – Вера Иванова, Мая Стиоцева и Ева Маринова се правят на много загрижени, но техните игрички никой не ги подкрепя. Тия търсят само изява.

тези майки,бе другари!

Само съд за промяната на методиката на ТЕЛК-овете и простести, никакви компромиси с такива като Бисер Петков повече. Жалко че незнам кои са точно хората завели делото щях да ги подкрепя и да се присъединя към тях.

Тези проблеми са наслоени 20 години, пък сега се бързало било. Този министър е министър от 4 май 2017 г., а председател на НОИ още 3-4 години, сиреч преди 3 месеца научи за проблемите на хората с увреждания и нямаше ясна визия какво трябва да се направи? Натискай се до последно, проблемите може и да минат и заминат сами, правило на всяко управление.

ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА Е ОСАКАТЕН !! ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДА СТРОЙНО ВЕЛИЧАВ . ПРОСТО ЗАКОНЪТ СЕ ИНТЕГРИРА ХУМАННО В ТОВА ОБЩЕСТВО.

Ама разбира се, че не е чак пък осакатен - само лекичко скопен;) Нещо като "реформата" в съдебната система;) - и нея така: от тук клъцнахте малко, от там отрязахте повечко и накрая Цецка обяви, че "България е държава с реформирана съдебна система";)

таз новина е аналогична: "Селският хакер унищожил кредитната си история, като откраднал от магазина тетрадката с вересиите…."

Пресилено означава, че е вярно, но може би малко преувеличено. А защо е вярно?

" .. законопроектът за хората с увреждания е осакатен..." Не бе министърине, вЕрваме ти... ИНВАЛИДИЗИРАН Е... По старата терминология та разбрахме..