Петелът с мощите на светците от кулата-стрела на "Нотр Дам" беше намерен

Символът на Франция не е изгорял, дарители вече събраха 1 млрд. долара за катедралата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спомняте ли си едно време имаше Торинската плащеница- оказа се пълна лъжа накрая, та така и с тези мощи на светци, гвоздея с който Исус бил прикован, търновият венец и какво ли не още. Парите, парите са важни за Макрон.

Урааааааааа !

На мен пък ми е интересно финансовото изражение на ремонта. В ББС-то вчера споменаха че ЕС планирал да отпусне 3 милиарда евро за реставрацията. Ако това е верно, бафти и кулата бафти и катедралата.........

Е да ама Макрон и Меркел се гледат влюбено....

дано,... тези ръчички,... не са на Цецу ,..тоз петел няма да види бял свят , иначе такива якенца има и Цецу???;)

Georgie

Редакторче по-грамотно ли стана като изтри коментара по повод "галския петел"?Галус е петел на латински, а племената са келтски, наречени са гали заради петльовите пера с които са били украсени шлемовете им по време на войните с Рим.Оттам и римляните заимстват украсата поставяки гребени на техните шлемове,което създава и впечатление у врага ,че войникът е с по-голям ръст.Все пак ти ,редакторч,е ще си останеш един малпдушен и неграмотен идиот.

Нещо не разбрах защо тук има безмислена цензура и на кого попречи това което написах, че петела е галски символ и за връзката на гало - петел и галоз - гали. Петелът е символ на Франция, а не христиански символ.

Извинявам се грешка, галоаз - гали.

Петелът е първият, който посреща слънцето и осведомява за неговата поява, т.е. изгрев. Има петел и в Евангелието.

...бяха изнесени с човешка верига от пожарникари, полицаи и служители на кметството. Явно нямат доверие на гражданите.

"Идеята е реликвите на върха на кулата-стрела да пазят града от беди....." Като гледам как са опазили църквата.....пази боже.....

На снимката ясно се вижда ,"че реставраторът" е с мургави до черно ръчички и с типично турско кожено яке- къде що има бакър или железо в Париж е в сигурни ръце от ромски произход.

Асан ми позвъни от Париж: -идвай с микробуса-има много железо и олово -по 5евро дават пунктовете на края на града-тръгвайте Столипиново -ДАЛВЕРАА!

Да чуя това ме прави щастлива. Благодаря и за това че преди четири години бях в Нотр Дам и видях тази красота прослава на Бога и белег за величието на Франция.

аз се радвам, че успях да видя НД миналата година. Това за мен е незабравим спомен

" Идеята е реликвите на върха на кулата-стрела да пазят града от беди." Не се справят много добре...

Няма значение, важното е оборота да върви.

Светците са аматьори! ;) Ако им изпратим един катун наши Роми, не само петела ами всичко метално ще намерят за 1-2 дни :))))