Москов: 3 дни без кафе и цигари и ще имате здравни вноски

16,80 лв. е здравната вноска месечно. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари – ако си ги спестите за 3 дена, ще имате за здравни осигуровки

Обратно в новината

Коментари - Москов: 3 дни без кафе и цигари и ще имате здравни вноски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Др.Москов,ако имам вашата заплата-няма дами е проблем здравната осигуровка.Ще си разменим ли заплатите ?

Благодаря за съвета, но аз нито пия кафе, нито пуша !

Г-н министър моля да се уточни кои цигари имате предвид - тези с акциз и ДДС или другите, които си купувам на пазара Д.Петков. Между другото може да попитате дистрибуторите на пазара дали те се осигуряват и ако не се осигуряват да бъдат така добри да започнат , като вие поемате задължение да не им спирате бизнеса. Че сега се игрят на с полицията, но тя в близките месеца ще бъде заета с по-важни дела ....

Министърът на здравепогубването е жесток и безмилостен и се гаври и с най-бедните. Сега вземете и да криминализирате невнасянето на осигуровки и вкарайте всички длъжници в затвора. Медицински фашизъм, в най-лошия му вид. Че и вдигат здравните осигуровки на хората, които не ходят на преглед. Никога няма да отида на преглед, при тази здравна система! Никога! Всички вноски са ми внесени, но няма да отида. Няма и да Ви натоваря системата, ако имам здравословен проблем, не се бойте. На лекар няма да отида.

Имах предвид цинизма за "късно диагностицираните" заболявания и как тези, които не ходят на профилактичен преглед, по-късно ще натоварят системата с по-скъпо лечение. Не Ви искам нито прегледите, нито лечението. И като "коректен платец" ще кажа - не, не се чувствам защитен. Законите, които се прокарват са медицински фашизъм, в най-грозния му вид и за хората без осигуровки, и за коректните платци. Приятно ли Ви е да се гаврите с най-бедните, а? И кафето ли ще им вземете. Вярно е много вредно, ама Вие понеже в живота си кафе, сигурно никога не сте пил и затова така говорите. Медицината се фашизира и става опасна доктрина, която има законова власт над живота на хората. А целта е била да бъде в полза на хората... Хипократ сигурно се обръща в гроба като гледа какво се случва в момента.

по-съществен въпрос е : - какво ще получим срещу тия вноски ? щото засега само от трите най-дългото .

Оня големия икономист от миналото правителство ни прикани постни пици да ядем, тоя сега ни спира кафето и цигаите , яяя сиктер, като не можеш изчезвай.

Не симпатизирам на никоя партия, но когато някой политик назовава нещо с истинското му име - няма как да не го подкрепя. Вноските за здраве не са чак толкова големи и не по джоба на всеки българин, просто някои нашенци или подценяват значението и смисъла им, или просто хитруват по Андрешковски. Познавам хора, за които месечната здравна вноска е нищожна спрямо доходите им, но те просто не желаят да дадат и стотинка за здраве, понеже смятат, че им е по-изгодно след време при необходимост да платят наведнъж определената сума и да имат право на лечение като всички останали. Разделянето на здравеопазването на пакети според това, което си дал за здравеопазване е и логично, и справедливо. Не може да искаш нещо, за което не си отделил от джоба си и стотинка. А който не желае да внася - да не плаче след това и да не изисква от никого нищо, изборът си е бил негов.

Благодаря Ви, д-р Москов! Вие окончателно ме убедихте да спра да си плащам здравните на държавата и да почна да ползвам допълнително здравно осигуряване при частна фирма, за да си знам колко давам, на кого го давам и какво мога да очаквам в замяна. Ми то, щом са толкова малко пари, спокойно ще можете да се оправите и без моите постъпления. Айде успех с кафето и цигарите и не забравяйте, че след Орландовци ще има нужда да се бръкнете малко за леченение на доста "освободени от осигуровки" "български" граждани (Вие си знаете коя прослойка визирам). но ако Ви идва нанагорно, спрете алкохола и ползвайте градския транспорт за няколко дни и ще можете да вържете бюджета.

хората ще разберат,че здравето има цена и се поддържа с пари? Българинът дава пари за кафе,цигари,уиски,автомобил,почивки и за всичко което се сети,но за здраве не отделя нищо.Смата,че трябва да се лекува безплатно. Никъде по света няма такава система.Здравето е стока,здравеопазването - услуга . И се заплащат.Както се заплаща в ресторанта,магазина,сервиза,хотела.

ЯВНО СИ ОТ МЕД. МАФИЯ ОТ БГ. В ЕВРОПА, ГР. КОИТО СА БЕЗРАБОТНИ, НЕ ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗДР. ОСИГУРОВКИ И ИМАТ БЕЗПЛАТНО ЗДР. ОБСЛУЖВАНЕ,.....

в Дания здравеопазването е безплатно

изглежда честен човек, а това е решаващо, но откъм експертиза явно няма топ съветници и не беше лошо даже да си ги внесе, но да се въври напред

И Без пакет тоалетна харртия може .

Тоя е поредната прозападна некадърна гадина, натресена ни, за да ни довърши.

мисъл на един шегаджия, назначен за министър. Ще я продължа така: ... и още 3 дни без вода, та да излезе съвсем безплатно на касата...:(((

Много странно и необмислено!Неосигурени са безработните,а осигурени,но без да плащат са държавните служители,военни,полицаи,т.е. на държавните им плаща държавата на уж,но колко?Държавата плаща по 201 лв. годишно на човек, миропомазаните не се бъркат,докато работотодател плаща по 2012лв.годишно на човек!Та как ще стане?Москов решава да изтупа джобовете на безработните за 5години назад,е как, откъде ще ги вземат,бе, как я смяташ тая !Обаче гласували,колко му е,нали са на хранилка!!Докъде стигна,до безработните,а икономически реформи никакви , ръст под нулата,но ще доим бедните,на тях "разчитаме" да ни хранят!Я помисли пак,дали което искаш не е противоконституционно!

Ебаси и задръстеняка. Тоя и тоалетна не бих му поверил да управлява. Здравни пакети ше ми продава. А Примоции, ша има ли? Що се чудя, в университетите никой не ги учи да са креативни и да имат нестандартно мислене. Там всичко се учи по учебник писан от закостенели мозъци. А в 80% от случаите завършват преписвачи. Е за тва сме на това дередже. Продължавайте с преписването мили деца и ше станете още по тъпи и неграмотни политици, че и ще ви плащат.

Изчисленията му са верни и не могат да се оспорят. Но изчисленията показват и ако не се храним , не се отопляваме и изключим осветлението, ще можем да си платим лечението. Проблемът е, че не ни остават пари за погребение.

Мъжа ми един ден кара без наркотици и си оправи не само здравните вноски, но и здравето

АКо няма пари за безплатно здравеопазване да иска милиарди от жестоко ограбваните от народа пари за супер високи цени н а цигарите..Иначе с това предложение обрича на глад и мизерия оставените без доходи Българи

ще се покрият и ония пари от вноските ни дето Дянков и Тиквата източиха от Здравната каса. Тогава всички паразити ще заживеят в дебелашко здраве и разкош. Временно - докато не умре последният данъкоплатец

Може и да е прав г-н Москов. Политиците забогатяват от икономия на закуска, защо и ние да не опитаме да икономисваме и да потънем в пари.

данъците. Ако сме народ.

То така излиза, че непушачите без здравни вноски ще останем. А който и кафе не пие ...

3 дни без презервативи и ще решим демографския проблем.

С тия гей паради напоследък, най-много повече спинозни да се появат.

Москов се самозабрави с власт. На циничната му препоръка следва логичен въпрос - кое е по-добре: 3 дни с цигари и кафе, или каквото ще получим вместо тях? Моят отговор е - нищо не получаваме. Москов си плаща, защото срещу вноската от 18 лв, получава достъп до бюджетни средства чрез властта която има.

А Вие какво искате да получите, ако не е тайна?

Искам да получа достоверни, пълни медицински прегледи и профилактични препоръки. А също така предпочитам срещу 18 лв, да получавам 10 000 лв.

здравен работник съм-много често при нас лежат роми-идват приемаме ги- нищо ,че нямат здравни осигуровки,лежат лекуваме ги и всеки ден лъжат -,,днес ще ми платят огигуровките -утре ще ми ги латят,, ,а когато трябва да си платят леглодните пролежани в болницата -бягат и дори и тях не плащат,но върха на наглоста им е ,че си викат линейка когато идват за приемане -ползват бъра помощ за такси!Ядът с мръсни ръце-подрискат се и хоп линейка да ги докара.ДЪРЖАТ СЕ ТАКА ВСЕ ЕДНО СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ И НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ИМ КАЖЕШ -ЗАЩОТО ВДИГАТ СКАНДАЛИ И НАЛИТАТ НА БОЙ-ЦЕЛИЯ КАТУН СЕ ИЗСИПВА.ПОЛЗВАТ НИ НАС ,ТРУДЪТ НИ И ПАРИТЕ НИ ОТ ОСИГУРОВКИ КАТО РОБИ.ТЕ ГОСПОДАРИТЕ И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГИ ОТГЛЕЖДАМЕ! НА ТОВА ГИ НАУЧИХМЕ ВСИЧКИ НИЕ ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ !НЕКА НАПРАВЯТ ОСИГУРОВКИТЕ ИНДИВИДУАЛНИ КАКТО Е НА ЗАПАД ДА ГИ ВИДИМ ТОГАВА !нА ВРАТЪТ МУ ВИСИ ЛАНЕЦ ОТ ЗЛАТО А ТОЙ ТИ КАЗВА ,АМИ АКТО НЯМАМ ПАРИ КАКВО ДА ПРАВЯ-БЕЗРАБОТЕН СЪМ!нАГЛИ И МРЪСНИ СА -ВЯРНО НЕ ВСИЧКИ НО В БОЛЩИНСТВТО СИ СА ТОЧНО ТАКИВА!

В този дух мога да кажа. Спрете три дни храната и водата и няма да ви трябват здравни осигуровки.

Браво г-д Москов че направихте сметка за кафето и цигарите,но тази сметка я споделете и със социалния министър, че да намалеят помощите за циганите - социално слаби.Всяка циганка и всеки циганин са на репортажите с цигари.Чудя се от къде вземат пари за цигари а се водят социално слаби.Имам предложение :който пуши да не получава помощи и така държавата ще спре да спонсорира пушачите ,а от там и ние ще сме по-малко обременени .

В САЩ преди 20-25 г. са давали пари кеш за детски и социални осигуровки на безработните. Но какво се получава: с тези парички недобросъвестните си купуват алкохол, цигари, жените скъпи кожени палта(които средната работеща американка не си позволява). В гетата се лее алкохол, скандали, побоища и пр. Спират кеш парите-помощите се дават като ваучери, които важат за храна, безалкохолни напитки, дребни домакински необходимости, дрешки за децата и пр. и важат в няколко търговски вериги за средно възможни хора. Така се прекратява купуването на алкохол, цигари, наркотици и др. подобни глезотии с парите за соц. помощи и детските(които се удържат от заплатите на работещите хора).

Кой си ти за да казваш какво да правим в живота си? Виж чорбаджийте на болниците и тогава говори.НЕ говоря за държавните болници.

Министърът се изказва не като лекар,а като обикновен бакалин.

А ти не си обикновен глупак, а необикновен. Тези сметки са верни, те са практични и не са бакалски, а истински от живота. Докато министрите не съобразят политиката с живота, работата няма да стане. Москов е прав!

Ако аргументите са ти само да обиждаш опонента евала за такива 'защитници" направо завиждам на 'мъдрият" министър :)302

три години без политически кражби в бг и ще има пари за всичко е моя резонен коментар !

И като минат трите години пак ли да продължат с политическото крадене, щото това излиза от коментара ти?

БРЦК

И какво като са спрени правата бе тъпун ? Гледам ,че циганите нямат проблеми да се лекуват и без да са осигурени. Как ще накараш някой който има избор дали да ги плаща вноските (повечето нямаме избор) като ще получи същото , че даже и по малко от тия дето не са? А кога ще сперте източването на касата от болниците ? 90% от тия дето се водят на легло в момента са си по домовете. Почни със здравната карта москов , след това вноските да отиват по лична сметка. И НЕОСИГУРЕНИТЕ ДА НЕ СЕ ЛЕКУВАТ ПРЕДИ ДА СИ ПЛАТЯТ В БРОЙ !

Самите пациенти нямат нищо против да се водят на легло в болницата,понеже най-често това е по-удобно за тях,а същевременно качеството на услугата се запазва.А за източване на касата при пътеки с цени 500-600 лв.е просто смешно да се говори.

БРЦК

Демек касата ги лъже ,че им плаща , пък те я лъжат ,че ни лекуват , нали ? Доста порочна практика .

Винаги съм имал медиците за интелигентни хора, но Москов убива всичко детско у мен. Такава некомпетентност подплатена само със самоувереност още не бях виждал.

Какъвто ти е ника, такива са ти и "разсъжденията".

Аре бе Москов, да не се обиди :)

Не знам за осигуровките но, Капитализмът произлиза от първобитния родово-общинен строй, а Комунизмът обединява християнството и демокрацията.

Г-н Москов,Аз съм образован и интелигентен човек,но не разбирам защо ще искате плащане за минало време/5 год./ на здравни вноски?Нали и по сега действайщият закон,който не е осигурен си плаща за преглед,лечение.болничен престой като гражданин без здравни вноски?Това означава,че през изминалите 5 год.всички неосигурени които са се лекували, са си плащали.А, защо и тези които си плащат ЗО, пак си плащат за какво ли не?Един пример:Дъщеря ми изкара много проблемна бременност.Оказа се,че по клинична пътека има право на 5 дни болничен престой на месец,останалите дни от болничният престой се заплащат като здравно неосигурен.Питам ЗАЩО?А знаете ли колко струва едно раждане?1950 лв.и това е цена за здравно осигурен пациент.Та, питам г-н Москов,Защо да се осигуряваме,като и така и иначе пак всичко си плащаме?

Ами ние другите, които си плащаме чинно 15 години вече, излиза че сме глупаци, така ли ? Щом сме внасяли с цели 10 години повече от това, което сега се изисква, а сме все с едни и същи права ?!? Лечението трябва да е според вноските- за 15 години- едно, за 10-друго, за 5-трето, а за неосигурените - НИКАКВО!!!

Къде и защо сте платили 1950лв за раждане? Със съпругата ми имаме три деца като най-малкото е родено преди година в "Майчин дом" гр. София, и нито веднъж не сме плащали за раждане. Здравните ни осигуровки са били винаги изрядни.

Ами не се осигурявай здравно, отиваш в болница когато искаш и си плащаш.

Не пуша,кафето ще спра , ако искаш да спра и да ям и да дишам за да издържаме братята роми. Той и Настрадин Ходжа научил магарето си да не яде и тъкмо го научил то вирнало петалата. Това искате вие - само да събирате в бездънната каца и да крадете,без да получаваме нищо насреща!

КОИ СМЕ ТЕЗИ НИЕ, БЕ ОВЦА ? ТИ СЪБИРАЙ ПАРИ ЗА ПОП, НЕ ТИ ЩЕМ ОСИГУРОВКИТЕ!

И щото д-р Москов иска да въведе малко ред, та затова ли така го оплювате?

Знаете ли, че на брутна заплата от 1400 лева здравните осегуровки са от порядъка на 100 лева. Тази сума се плаща от доста хора... А те какво получават...... същото каквото и циганите..... като зададох въпроса на предишната министърка, тя отговори, че трябва да сме солидарни.... ами да сме солидарни тогава и при пенсионирането.... е ако имаше начин да не плащам, никога нямаше да го направя......

индивидуална партида - нямам! електронна карта - нямам! юридическа формулировка за лекарска грешка - няма! направления - почти няма! ами не желая да плащам здр.осигуровки 200 лв. годишно с тях мога да отида на 20 прегледа при специалисти без направление!

Прегледът при специалист излиза повече от 10 лева.За другото сте прав.

да, допуснал съм грешка около 8-10 прегледа а не 20 както съм написал

Значи темата с осигуровките не те засяга и се чудя, защо тогава си тука? Заради оплюването по навик ли?

15 дена без вода и храна и ще имате доживотно пълно безплатно лечение Така е нали г-н нещестен министър?

Д-р Москов, три дни без цигари и кафе се издържа, но това няма да накара хората да си платят здравните осигуровки,защото като отида за направление при личния лекар ми казва:"Ела в началото на другия месец, защото свършиха". Когато човек има спишна нужда от специалист отива и си плаща прегледа, защото не може да чака 1 месец, а няма гаранция дали ще получи направление.

знаеш ли кви здравни вноски ще ти дам бе тапанар?! работя на две места, ебват ме яко в гъза от данъци и осугурвки, и накрая няма да мога "последен дом" да си осигуря, кафето и цигарите ли??? кво друго удоволствие ни остана! да ви плащаме почивките, колите, бензина, имотите и глезотиите! ТАПАНАРИ!

Министъра се запъва като пациент ползващ дуфалак.Защо не забрани на лекарите работещи в държавни и общински болници да работят в частни кабинети и болници.Мотивът би бил,че те препращат пациентите към частните клиники.Защо не сподели и за договорката с НОИ за намаляване на разходната част на Фонди "Пенсии"Защо не се замисли за огромният броюй погребални агенции и лекарите работещи в тях за да издават смъртни актове.

И в Париж лекарите от държавните болници имат частни кабинети и това по никакъв начин не поражда проблеми.

Да дойде "Дянков -2" и отново до ми открадне от касата 1млрд.и 400 000!Никакво кафе и цигари на Гербаджиите!

Господин, министре - пак поглеждате в чуждото канче/портмоненце/. Ами ако и другите решат да погледнат втв Вашето ;) Апропо - а какво да правим тези дето не пушим и пием? Ние от какво да спестяваме за Вашите здравни вноски?

И какво става сега, пак ще извършват същата дейност, но за част от дейностите, ще трябва да плащаме допълнително. Това е грабеж и мародерство.

браво,Др. Москов!!!!

ЩЕ СЕ СПРЕ ГРАБЕЖА ОТ МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ, АКО СЕ ВЪВЕДАТ РЕФОРМИТЕ! БРАВО МОСКОВ!!! ДРУГИТЕ ПИСАНИЦИ СА ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ МЕД.ЛИЦА

ДА БЕ ТЕ СЕДЯТ ТУКА ДА ПИШАТ -СА СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО ПРЕЗ КОЕТО МОГАТ ДА КРАДЪТ ТИ ЛУДА ЛИ СИ!АЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ ГЛУПОСТИ -ВИЖДАМ МНОГО ГИ РАБИРАШ НЕЩАТА =ШО НЕ СЕ ЛЕКУВАШ САМА -ТОГАВА НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ КРАДЕ!!

ЩЕ СЕ СПРЕ ГРАБЕЖА ОТ МЕДИЦИНСКАТА МАФИЯ, АКО СЕ ВЪВЕДАТ РЕФОРМИТЕ! БРАВО МОСКОВ!!! ДРУГИТЕ ПИСАНИЦИ ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ МЕД.ЛИЦА

3 ДНИ НА СОЛЕНА РИБИЦА В ЕДЕНИЧНА КИЛИЯ В "ГАРНИЗОННО СТРЕЛБИЩЕ" И ЩЕ СМЕНИ МУЗИКАТА БЕЗУМНИЯ ПРОПОВЕДНИК НА МРАКА МОСКОВ :)))

Pesh0

Как да се откажа да ползвам твоите смели реформи господин герой? Не ти ги ща вече и не искам да съм длъжен да плащам.

Pesh0

не съм ги ползгал от началото им . нямам личен лекар . с нищо не съм ви ощетил държавата .