Москов: Няма Ебола в България, държавата издържа стрес-теста

Държавата, в лицето на здравното министерство и МВР, и координацията между тях показва адекватна реакция при риск от Ебола, заяви министър Петър Москов.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Няма Ебола в България, държавата издържа стрес-теста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как го издържа теста като нямахме дори подходяща количка и ако беше наистина болен щяха доста хора да са заразени??!Божееее

Господ да ни пази щом това недоразумение Москов ни е министър на здравеопазването.

а спомняте ли си стрестеста за свинския грип, а после за птичия, кукави баби звъняха на 112 за болни гълъбчета! днес видях един умрял гълъб на централа софийска улица, три гарги му кълвяха месата, хранеха си се спокойно, а спокойни хора минаваха покрай тях и никой не се паникьосваше! Ебола си е майката, ами ако птиците я разпространяват и Еболата? В БГ май журнялята се занимават с разпространение...

а спомняте ли си стрестеста за свинския грип, а после за птичия, кукави баби звъняха на 112 за болни гълъбчета! днес видях един умрял гълъб на централа софийска улица, три гарги му кълвяха месата, хранеха си се спокойно, а спокойни хора минаваха покрай тях и никой не се паникьосваше! Ебола си е майката, ами ако птиците я разпространяват и Еболата? В БГ май журнялята се занимават с разпространяване...

Не бъркай божията милост със собствена заслуга! Каква заслуга имаш, че изкарахме късмет?

Ебола не, Червен вятър ни мъчи.

Съдейки по физиономията на Москов,той би спечели Оскар ако изиграе роля на психично болен в някой филм.

добрата новина е че от алчност българи пътуват до сиера леоне и е въпрос на време ебола да доиде в българия !

Защо е преместен от Токуда във Военна болница?

Защото там има инфекциозно отделение,където правят изследвания за ебола

Защото само там слагат еднократна ваксина 7.62мм.

Не е ебола дето ни мори тук, а че държавата ни майката си ебола, те това ни мъчи!

Ние оцеляхме от къде по - страшен вирус, настанил се още през 44г, та една ЕБОЛА ще ни уплаши, още повече, че я няма.:)

Хонконг или америка първи тест отрицателен след седмица положителен виж новините министре

Ще, ще, ще... Това ще трябваше да е минало време. Опасността си я имаше и преди два месеца, но инертните служби и държава си я карат по изпитаната схема - нас няма да ни засегне. Затова сега само обещават, но ние знаем - така обещаваха и преди два месеца. И какво се промени - пак ще, ще, ще.

Москов,да те питам....ммм ти мина ли психо теста преди да влезеш в парламента,или там не се иска?.:)

Ей, хора! Вие защо вярвяте на това, което ни казват! Щом са толкова сигурни да кажат от какво е болен човека?! Били пуснали другите - някой видя ли? Как така сме готови за борба с ебола - нали чухте, че никой лекар не е попитал пациента бил ли е в чужбина! Чак като дошъл хематолога се сетил! Нали разбрахме как са извършвали прегледа нашите медици - вземат кръв от човека, подават хапчета със същата ръка в устата на други?! За каква подготовка за борба с ебола става дума след като никой не се сеща веднага, че може би тези симптоми на пациента за признак за наличие на ебола?! Абе трудно включваме! Хайде да не се изхвърляме много, че наистина ако е ебола в тази мизерна държава не зная как ще се спасим!

Мен пък не ме е страх- при толкова капацитети в медицината... достатъчно е да се обърна към форума и ще ме спасят на момента . Благодаря Ви, че ви има- Дани, Мими, Куха глава, Куха лейка и останалите специалисти !

Ей, "спокоен" ти наистина си "спокоен"! Гледай само да не наакаш акто се случи нещо на детето ти, съпругата ти, майка ти, баща ти или приятел! Само не казвай че нямаш дете, съпруга, майка, баща и приятел! Спокойствието не винаги е добър съветник! Доверието също!

БРАВО НА ТЕЗИ ЕКИПИ И ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА МЕДИЦИНА. Много интересно ако поработят повече от 10 часа "по ноти" какво ще стане?

Пу кьорфишек било това с еболата. Изкараха акъла на народа. Снощи България цяла се наака.

Каква адекватна реакция го тресе Московски. Всички видяхме по телевизите как бяха облечени лекарят и сестрата преглеждали болния. С тия смешни дъждобранчета и очила за плуване, медиците ни ще дадат фира за 1 месец ако имаме наистина епидемия от Ебола. Вместо да поръча костюми като на западните медици, той ми говори глупости.

Това е вирус , не е радиация

Ако беше гледал внимателно целия репортаж, щеше да видиш, че в самото отделение бяха облечени точно като американците.

Какво стана с разбиването на монопола на лапачката нзок и електроната карта?

Ти поемаш "отговорността",но други ще умират от тази болест.Стига с това празнословие!

Аз на наши лекари и лаборатории не вярвам. То и 86 са казали че нямало радиация. Нека кажат немски лаборатории какво е. За мене си е ебола или най лошото мутант - има го по дискавъри никой не оцелява.

Миме, миме...що така бе, по дискавъри диагнози поставяш... Сигурно, ако е ебола ще пуснат всички контактували с него да си ходят, както го направиха. Лекарите, лаборантите, сестрите, близките, приятелите на човека и те сигурно са в конспирацията на правителството, щото не им пука а? Що да не прикрият и те и да плъзен зараза че да изпукат и те и децата им и близките им а? Проста си като опорните си точки. За болестите човечеството открива лек някога, но за простотията...едва ли някога ще открие.

Аз пък гледах по Дискавъри за един експресен и 100% сигурен тест , доказващ ебола- нарича се Мими

Това не е стрес-тест, това си е стрес наистина. Важно е да се държи народа в напрежение, да не се оставя нито за минута да помисли за истинските си проблеми. Важно е да има още хора, които няма да издържат и ще изгорят, като Лидия, като Пламен. Да се смалява, да чезне българският етнос, защото стресът убива, всеки го знае по себе си. Да си припомним тук и за други кьорфишеци на българската (и не само) журналистика през годините: Болести: грип, птичи грип, спин, луда крава, антракс, спин, ваксинации (!!), син език Глобална ядрена катастрофа Озонова дупка Изсичане на горите Глобално затопляне Генно-модифицирани организми Удар от метеорит Падане на космически апарати Радиация Превземане на земята от роботите (компютрите, извънземните) Хората не вярват, но все пак е дразнещо, нервиращо, стресиращо и не като на тест. На кого е нужно това ????

Вие какво предпочитате - Чернобил и после мълчание за да няма стрес.

stan_posta@

Само че не беше Чернобил, по-скоро беше като "предаването" на Ку-ку за АЕЦ Козлодуй

Много повече хора загиват от катастрофи, отколкото от ебола.

Истината е ,че този е НЕКАДЪРНИК И МРАЗЕЩ БЪЛГАРИТЕ.Как да си обясня, като лъже ,че имало признаци ,ама не е болен от ебола, а пък имал някакво друго инфекционно заболяване. Тези шарлатани - доктори вместо да поставят ребром въпроса правителството да съобщи публично, че поради опасност от заболяването и защото България е в криза със заеми за държавния бюджет НЯМА ДА ПРИЕМАМЕ НИКАКВИ БЕЖАНЦИ И ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ ДО СПРАВЯНЕ НА СВЕТА С ПРОБЛЕМА! От кога чакам една отговорност от служебното правителство , а сега и от новото! Какво означава глупостите на Москов ,че щели да предприемат да набавят средства за защита и т.н и обучение на доктори и незнам какви други шарлатанщини. ЩЕ ПРОФУКАТ БЮДЖЕТА ЗА ФАЛШИФИКАЦИИ!?Затова никой не трябваше да гласува актуализацията както на бюджета за здравна каса така и на държавния бюджет! Тази сутрин -крадлата. бившата министърка на здравеопазването от ГЕРБ искаше повишавене на заплатите на доктори и други. Няма да се подобри положението с тия бок... от ГЕРБ и сие "реформатори " -Деформатори.

ПИПО

На мен лично ми призля от родните телевизии. Извънаредни включвания и гръмки заглавия, за болен който евентуално би могъл, да бъде болен от ебола. В стремежа си, да направят "сензация" единственото което направиха беше, да панират хората. Аман от псевдо новини и жълти журналисти. За поредното залято село, новината беше 30 секунди, обаче за студовете в САЩ, имаше обширен репортаж. Ако някой си мисли, че гледа новини, се лъже жестоко.

Този от първия ден щеше да работи неуморно за въвеждане на електронна здравна карта, възможно най- бързо. Не знам как ще свари, два дни си губи времето да плещи глупости.

Той 2 дни, ти цял живот!!!!

Изчакайте да се появят "медикаментите" за борба с "ебола", фармацевтичната компания производител и от коя държава е ... и всичко ще Ви стане ясно ...

Хайде да изпратим Буда и цялата му свита в Африка!!! Заедно с всички гласували за тях-да мрът от ебола-мебола-бобола.... и да си живеем живота на спокойствие! Ако пък не стане-дано първи паднат жертви на еболата у нас!!

който не си гласувал за Буда, си една отрепка, която ще умре от глад, като остане в България, защото няма да има кого да плюе и да получава за това жалки стотинки, за да задоволи животинските си инстинкти.

Москов е лекар и не му прилича да ни причинява стрес и не може се изплати, ако му спретнем искове задето ни стряска! Цяла сутрин на пресконференцията вика ...ААА! ...ААА! ....ААА и стана известен "екшън-герой" на "Ебола"! Причиняват само стресове на народа и го разболяват, вместо да го лекуват! Адвокатката на Златанов каза, че отклоняват вниманието на народа от "бухалките" в откраднатите "уж" тевтери!

Москов, а ти отиде ли лично да видиш болния, в стаята му, там дето вече не е със специални защити?

Не разбирам много но На мене си ми прилича на чиста ебола или най лошото ако е мутант на ебола. Това е най лошото

Боже Господи! Как се досети ?!?Уникална си !

Образовало се е момичето от вип брадъри и други научно-популярни предавания, основно по НТ.

Мими, то това "ебола" виждала ли си, че определи "чиста" ебола, та даже и "мутант" ... Ееех ... Мимето братчет ... наше момиче...

Журналистите обявиха заболяването на човека ВЕДНАГА за "съмнение " за Ебола. Просто тия хорица трябва да се хранят с нещо. Ненапразно се казва в техните среди, че ако куче ухапе човек, това не е НИКАКВА новина, но ако човек ухапе куче, това се казва новина!

Добре, разбра се че не е ебола. В крайна сметка от какво е болен този човек, или щом не е ебола е без значение...!

На кой му влиза в работата кой от какво е болен!

Е това вече на нищо не прилича.Ще се ходи на бачкане.

Тотални неграмотници сте! Излезли едни с тъпаци с хирургични екипи на манифестация как се борят с ебола! Друг тъпак от "великите доктори" разправя: не ми ПРИЛИЧА на ебола! Следващ разбирач го питат има ли вече ваксина, той разправя: "само ако болния стане ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО СЪЩЕСТВО". Тъпанари сте и сте със свалени гащи! Вие дори елементарен медицински речник нямате! А ти лично с тоя блясък в очите....

За тях разбрахме, но не стана ясно ти що за капацитет си ?

Бих искал да поздравя г-н Москов и управляващите медии за създадената паника! Много хубава паника стана, браво! МинистърОТ Москов се изживява като Батман, Суперман и Чебурашка в едно! Преядох! Не се чувствам добре. Май, имам ебола. Здравният миньостър Москов в нас ли да го чакам да ме прегледа или аз трябва да отида при него?

По добре ли ще ви е да не знаете за какво става дума и всички да мълчат? Просто да ти звъннат през нощта да дойдат да те приберат без да ти кажат какво става,а ти просто да си казал здрасти на някой под съмнение за ебола.

по добре е да кажат истината, а не да ни баламосват. като не е ебола защо се панираха и викнаха и полиция и армия?

Защото така се нарежда,да има страх и паника в народа. Реултатите от кръвните проби не са готови те обявиха човека за болен. А си е.ете майката,отдавна не ви се връзвам на простотиите.

За да покажат на новите ни приятели как бързо реагираме и колко високо скачаме при кодова дума "ебола".

Цялата тази "пернишка трагедия" показва, че не е важно какво си свършил, а колко шум вдигаш! Дори едно рутинно лекуване на грип може да бъде представено като спасяване на нацията!

г-да форумци, е на друго място. Фармацевтичните корпорации, "спонсориращи" българските лекари с ЕКСКУРЗИОННИ УЖ конгреси, симпозиуми и т.н., супер платени "програми" УЖ за лечение на българските лекари и т.н. БОНУСИ, ЗАПЛАЩАНИЯ И ОТКРОВЕНО КУПУВАНЕ, поставиха задачата - ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО ЕБОЛА!!! ЗАРАБОТЕТЕ СИ ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ... И да ги изброим - СВИНСКИ И ПТИЧИ ГРИП, ЛУДАТА КРАВА, Е- колито и т.н. от които отдавна трябваше да сме умряли.... Колко ХОРА СИ ОТИВАТ ОТ РАК??? С МИЛИОН ПЪТИ ПОВЕЧЕ... ЗА ЕДНИ ДЕН - НА ОТИШЛИТЕ СИ ОТ ЕБОЛАТА ДОСЕГА..

Еболи сте си майката хрантутници такива! Ако това ви е организацията последния тръшнал се евентуално може да разбере за какво става въпрос!

ПР спец, или професия: "Стадото обича да го доят" Ами тогава създаваме новина, напомпваме я до мноого голяма и идиотите кликат, кимат, четат. Важното е да има система!

Дано всичко да е наред с човека и да се оправи най скоро време..

Стрес теста издържан, но все пак стреса остана защото много често в БГ се разбира от какво е бил болен лекувания се разбира едва след аутопсията

Връщащите се от рискови страни 45 дни в изолатор!!!!

Невероятно много простаци пишат във форума?! Ако няма какво да кажете, моля не пишете простотии, че човек го хваща срам да ви чете! Отврат!

Да не се окаже, че радостта е преждевремнна, че човекът не е болен от ебола, но от нещо по-лошо. Журналисти и драскачи, най-добре не се занимавайте с глупости.

То по-лошо от ебола едва ли, но да не се окаже, че радостта е преждевременна. Не са излезнали потвърдителните тестове.

Ей плюещите идиоти, благодарете се че комунистите не са на власт защото щяхте да разберете за ебола когато започнете да се спъвате в трупове по улицата (пр, за всички червени идиоти Чернобил) или реакцията на станишко през 2008 за световната финансова криза (в цял свят вече вземаха мерки - ние отричахме че съществува и нас не ни лови). Колкото и да е жалък бойко пак е по-добър всичката червена сган. Ако кремъл не нареди нищо не казват и отричат до последно.

Баце що се хабиш, не разбрали, че червените няма с какво да мислят, те имат само своята сляпа лоялност - като фанатици от ИДИЛ са. Кот каже партията това ще рецитират. Ако трябва и ще трепят - това го могат.

Тодоре,Тодоре,вятър те вее на бял кон:))) Кога си се спъвал в трупове на улицата....или си го чувал това на маса след третата ракия.

Метафора човече, ма то така е нещата се приемат буквално, не трябва да се мисли - повеля на партията кърмилница. ;)

Тодоре престани да сънуваш комунисти годината е 2014-Събуди се!