Петър Колев: Северна Македония търси как сама да си сложи вето по пътя към ЕС

Не очаквам никакви посегателства, заяви кметът на Благоевград след откриването на частния македонски клуб в града. Според това, което се е случи вчера е стандартна провокация

Обратно в новината

Коментари - Петър Колев: Северна Македония търси как сама да си сложи вето по пътя към ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предстои нова провокация! Някоя нощ ще изпочупят прозорците и ще ревнат, че са татарите фашисти!

Тези дни бях изумен от разказ на професор Илчев , който разказа какво казал млад македонски гражданин , след като успял да получи български паспорт. " Потурчих се ". Представете си , сякаш някой друг е направил пътека до България да кандидатства , да носи документи, да доказва български корени.За да се " потурчи". И ние им казваме братя на тези. Ако зависи от мен ще анулирам всички издадени досега паспорти за двойно гражданство.Или си българин, или си македонец, или си турчин, или си американец и т.н.

От мен ако зависеше щях да им открия и 2 клуба............ в Каспичан.

Откакто е послушно пуделче на САЩ България не може да защити нито един въпрос от националния си суверенитет - нито можем да опазим предприятията си от разпродаване,нито да запазим за България естествените монополи ВиК,тецове,ел.разпределения и национални застрахователи нито да опазим земята и златото си от алчните ръце на англосаксите нито да имаме собствена силна армия която да ни брани. Сърбите имат голяма и силна армия и вече ни настигат по доходи и никой не ги принуди да си подменят историята като нас,че нямало турско робство. Затова и не можем да се опълчим на наглостта на циганската северномакедонската измет.Докато сме подчинени на джендърите от САЩ и НАТО и ЕС така ще е.

Македонска култура нема. Има само Северна македонска култура.

В YouTube е казано ясно: https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Относно стихотворението "Земя" на Вапцаров. То е тълкувано превратно и еднополаново в македонско - досуш като от дебели милиционерски кратуни. Темата на стихотворението е много по дълбока от националната. Да В него се говори за носталгията към родния край, но има и нещо нмного по-дълбоко - носталгия към загубената невинност и към миналото, преди лирическия герой да почувтства съответното отчуждение. Колко по-дълбока е емоцията на отчуждението спрямо нещо което е било близко в сравнение с нещото което винаги си е било чуждо? Нима второто залсужава римите на поета? .... Подобна идея (за носталгия към пасторалната идилия на родния крах) я има дори при големият български патриот и мъченик за българската кауза Димитър Талев. София за неговия герой е някак отчуждена и неуютна в сравнение с родния дом в провинцията. Има я и при много други автори. Но при Вапцаров има и нещо много повече Ако стиховете на Вапцаров бяха толкоз плоски - да описват елементарните чувства на един чужденец в една чужда страна, то тези стихове не биха били преведени на 100 езика. Защото щяха да са елементарни като за петица в осми клас.... Много по-дълбока е емоцията на отчуждението в собствената страна и собствения дом. И всъщност това не ви е непозната емоция. Много българи и днес се чувстват чужденци в своята страна. .... Нямам врем еда се редактирам. Който иска да вземе тезата ми и да я рязвие от свое име. Успех! .............. А на македонистите им пожелавам някой ден да стигнат до там, че да възприемат изкуството като нещо много по-възвишено от това да служи на нечия конюктурна и съшита с бели конци пропаганда.

"РСМ има лицемерна политика" - те така са създадени, с лицемерна подмяна. Това са те, друго няма.

Цар Борис III е много близък приятел с фамилия Вапцарови! Отричайки Цар Борис III, те реално отричат и вапцаров, а също и обратното - приемайки Вапцаров, те приемат автоматично приемат и Цар Борис III! По отношение на Вапцаров, тъпите сърбомакета сами си противоречат!!

Тъпи са да, ама зад тях не стоят сърби или руснаци, а колониите на англосаксите...Фондацията, която подкрепя финансово и не само този измислен частен клуб е канадска. Македонския катурнарник, който подпали българския културен център в Битоля се появява от сащ , спомняки си как дядо му бил ттормозен от българи...Традиционно жалкобритите мътят водата и мразят България. Както гнусния евреин чърчил, не веднъж е искал България да се изравни със земята...

Щото така наречената македония не е създадена от коминтерна и българските комунисти нали? И сърбите никога не са провеждали геноцид и тормоз на всеки посмял да се нарече българин на територията на тая македония. Ама как може някой да си помисли такова нещо-те документите са само краварска пропаганда нали?

Явно североюжните съседи си знает много добре положението. Време е да с икажат някои истини и да спрат да се дърлят с най-близките си народи.

М - АКЕдонски миндили! Всичко ще е МАКЕ и ЛАЙНО! Абсолютно обосновано е това!

Познавам добре македонците, техния манталитет, обърканата им логика и колко лесно се подават на внушения, провокации и други подобни. От години твърдя, че македонците НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ВЛИЗАТ В ЕС и полагат всякакви усилия за отлагане на предлаганите от ЕС и други държави предложения. Молля, запомнете това мое становище !

Те искат да влезнат в ЕС, но от позиция на силата и на техните сърбомански условия както го правеха и преди в Югославия. Иначе да, изключително сбъркана еничарска психика имат.

НЕ СПРЕ ПРОВОКАЦИИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ НАГЛЕЦИ, НИЕ, НАРОДЪТ ЩЕ ГИ СПРЕМ, И ТО С КЬОТЕК !! ТЕЗИ ПОМИЯРИ САМО ОТ БОЙРАЗБИРАТ!!

Не видях Възраждане на това събитие!? Може би са се успали??

А какво трябва да прави ПП Възраждане на частно парти на канадска фондация...Провокацията е очеизвадна, но причината за това е беззъбо, жалкарско , колониално, свиркаджийско, евроатлантическо поведение на управляващото мнозинство...ПП Възраждане не са част от това мнозинство...

До вчера врякахте против македонците, ревях те срещу така нареченото френско предложение-пък сега сте нямали време. И що нямате време? Не можете да насмогнете от писане на коментари?

аз не виждам никакъв проблем с откриването на този клуб. Кръщаването на клуба на Никола Вапцаров е жест към нас бъ;гарите и е протегната ръка за приятелство. Никола Вапцаров е бил виден македонист, бил е част от коминтерна и внедрен във ВМРО с цел да се работи по създаването на македонска нация и самоопределение. нормално е да са му признателни и да кръщават клуб на негово име. Вапцаро точно затова е бил и разстелян от царската власт. Щото уже е извършвал подривни действия против държавата. Така че няа драма. Все пак самоя град е кръстен на друг виден македонист Димитър Благоев. Може би сега с този клуб ни връщат жеста па макар и в друг мащаб. Просто се наблюдава как прости тясноскроени гхора с трибуна политизират нещата....

Сценарият за открване на ЧАСТНИ културни клубове в двете съседни държави е от един център. И този „сценариен център“ не е нито европейски, нито руски, в каквото заблуждение са изпаднали българските вемереости. Опозиционера Мицкоски, шеф на македонските вемереости и управляващите го заявиха право в очите: Вие българите имате една история, ние в РСМакедония имаме ДРУГА история. Държавната власт от РСМакедония прати представители в Благоевград, след като първом, частни български клубове взривиха отношенията ни с имената на Ванче Михайлов и цар Борис 3, че веднага обедини управляващи и опозиция в РСМ за да гласуват закон Закон за наименованията на клубове. Защо е всичко това? Изглежда в РСМ работят по един план, както и нашите родоотстъпници от онези нпота със съпорта и на президента! 1. Да признаем македонско малцинство. Друг е въпроса на база какъв исторически артефакт или документ, някой български гражданин решава да се кръсти „македонец“, то е същото като хората от Добруджа да са от националност добруджанци… 2. Ключът от признанието на „македонско малцинство“ в България – отваря вратата към „македонска нация“ на Балканите. 3. Забелязвате ли стиховете от „Земя“ на Никола Вапцаров как стоят под големите букви – "МАКЕДОНСКИ културен клуб": Над мойта (?) земя в небето опира Пирин. И мурите в буря илинденски приказки пеят, над Охрид лазура е толкоз просторен и син, а още надоле е светлия бряг на Егея. Спомням си само. И ето нахлува кръвта във сърцето, което топи се от някаква нежност... Моя страна! Моя прекрасна страна!... Поена със кръв и разлюляна в метежи. По Беласица телени мрежи... Край Някой се възползва от грешките допуснати след 1945 г. на Коминтерна, да се надяваме че ще излязат документи да разберем – кои и какви ТОЧНО хора, личности са предложили и заложили „язвата“ в сърцето на България с лабораторно създадените „македонски“ структури. И да не забравяме (понеже всичко става пред очите ни) онази закана, че до 2030 г. нямало да има нито България, нито българи. Голям майтап, наистина ли? А пък вече било доказано, че император Александър Македонски бил българин!

Македония е в период на еманципиране и идентификация, защото е млада държава, с измислен народ, език и всичко останало. Тя има нужда от конфликт с България, за да бъде завършен този процес. България напротив - няма никаква нужда от конфликт и трябва да го избягва с дипломация, търпение и позитивност, защото от перченето само губи. Ако българската политика бъде оставена на политически шарлатани като ВМРО, тъпи, емоционални и патриотарски настроени Ганьовци, България ще губи все повече и повече и процесите ще станат напълно необратими. Македонците умишлено провокират, това е ясно. И ако успеят да предизвикат българите да влязат в капана на омразата и реванша, значи българите са тъпаци. А политиката и дипломацията не е за тъпаци.

"Благоевград е много национален град" - Може би искате да кажете "Благоевград е многонационален град"?

Да, прав е това, което правят политиците, от другата страна е нарушение на договора, така те отговарят на Френската инициатива, главен герой както си спомняме бе бившият Премиер Кирил Петков и съветничката му Весела Чернева. Макрон има всички основания да им покаже жълт картон, но по-важното е да разбере, той и другите фактори в ЕС , че Б-я е коректната страна а Скопската е некоректната страна. България е права спора се насажда изкуствено и целта е РСМ да стои извън ЕС поне докато Сърбия не влезе. Дълбоката държава там в Скопие е Сръбска.

РСМ продължава с провокациите към България, първо защото България е слаба държава и второ защото с това Сърбия демонстрира своя капацитет да дестабилизира региона. Това ще свърши в момента в който ЕС постави ребром въпроса на Сърбия - или заставате редом с нас против Русия, или ви спираме цялото европейско финансиране и изтегляме европейските и американските инвестиции. Разбира се тези промени не се правят така рязко и за момента очакваме развръзката. След като се подредят нещата със Сърбия, то и сърбоманите в РСМ ще се смирят. Интересно е дали ще се наложи да им спрем газа от Турски поток за да вземат правилното решение.

"Благоевград е много национален град" - Тоя пращи та се къса от интелект.

При положение, че много бивши соц. имена на градове се смениха, защо този си остана кръстен на Димитър Благоев - Дядото, който е един от първите комунисти, които са работели против обединена България.

Защото , от ББ до Вицепрезидента всичките с малки изключения са все бивши кадри на БКП. затова. Те са на по 60 години и все още са активни политици, нищо против, просто такъв е живота, еволюцията е бавен процес.

По действията им си личи че са българи :)

А защо не се казва "Северномакедонски културен клуб"?

С най-топли чувства към близките на Вапцаров за великата му поезия, с гневна ярост против фалшивата македонска нация.... Ама както са изтипосали хубавеляка Вапцаров на тази витрина - все едно реклама на фризьорски салон - мъжко подстригване.... Прощавайте...

Знаете ли що е то идиотизъм? Днес да се занимаваме с изкуствено създадени "проблеми" като Македония и дали Митрофанова да бъде канена в НС. Това е все едно докато къщата ви гори да спорите с някого по телефона за утрешната прогноза за времето.

Това да ти крадат историята, да те наричат фашист и непрекъснато да водят антибългарска пропаганда е нещо съвсем дребно изнезначително за човек като вас нали? Защото за такива като вас продали се на русия единствено важно са интересите на русия нали така? И преди да напишете простотията какво общо има русия с случая-русия има много общо с вас и вашите непрекъснати коментари в защита на русия. Отделно създаването на самата македония.