Коментари - Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската | Днес.dir.bg

Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската

Депутатът от левицата Петър Кънев предлага да не се отработва в съботите, когато има сливане на почивни дни, а те да се приспадат от годишните отпуски. Идеята е лично негова и все още не е обсъдена в Коалиция за България.

Обратно в новината

Коментари - Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската | Днес.dir.bg

Коментари

langlima

Хайде стига с тези празници и отработвания! Всъщност, май на никого не пречат. Дори банките, които най много пищят, запразняват доста по-рано и ако решиш да превеждаш пари, се започват едни преди 12...след 12... и т.н. Работя в частна фирма и НЕ ми пречи да отработвам, така както ми е хубаво да празнувам. Имаме работа със страни от арабския свят, а те имат доста големи и изключително различни празници, да не говорим за петъка. Просто се съобразяваш. И в Европа има такива разминавания с празниците и какво?! Просто се съобразяваш със съответната страна. Хайде стига сме пищяли за глупости, та да има някакви депутатчета да си пишат активи с глупави предложения и да имитират работа!

Тук става въпрос за отрязване на отпуска, а не дали ще се отработват дните. Говориш, че банките най-много пищели, а имаш ли представа там как се приключва един работен ден с няколко софтеурни програми и засичане на каси и справки, а всичко това на ниво клоновете в цялата страна??? Хайде да не говорим неподготвени!!!

Хайде да си празнуваме само празниците и да си работим работните дни. Това сливане и отработване е пълна простотия. А сега пък някой реши, че е в правомощията му да решава и кога да си ползваме отпуските!

Не мога да разбера защо управляващите постоянно изтъкват нормалните практики в Европа, когато на тях им е угодно??? Защо тогава не се променят и заплатите в БГ, спрямо европейските практики??? Бизнесът определено не страда от струпването на почивни дни, тъй като нито един частен предприемач не разрешава на служителите да се възползват. Да сте видели тогава магазини, баничарници, ателиета за услуги, ако ще и молове ЗАТВОРЕНИ??? Всички освен държавните институции РАБОТЯТ през т.нар. празнични дни!!! Относно неползването на отпуските и тяхното струпване: Ами тук отново частния бизнес не разрешава на служителите си да ползват полагаемите си отпуски, да не вземат да се отпуснат хорицата, а и кой да им работи. Аз съм държавен служител и си ползвам полагаемите отпуски и почивам през празничните дни, но майка ми напр. работи в частна фирма и незнае що е то отпуск или почивен ден и работи и по време на самите празници, докато останалите се веселят дори. После служителите им били виновни. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УМОПОМРАЧИТЕЛНАТА ИДЕЯ!!!

бе се парите са както винаги идиоти, кои може да ме задалжи мен да ползвам отпуската си когато аз не сам участвал вав вземането на решението. тоз глупар бе се пар пак се е изказал неподготвен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво да очакваш от кУманиЗ, освен простотии!? Ще "режел" от отпуските, което ще облагодетелства шефовете му - олигарси!? И без това няма да дават на хората почивни дни през уж "почивните" дни, нито пък ще плащат полагаемото се двойно възнаграждение, съгласно КТ за работа в почивни и празнични дни!? За сметка на това ще "режат" от отпуските им, както им е кеф! А е такъв тЪпет, че дори не се замисля колко и самият бизнес има полза от тези дни - туроператори, хотели, СПА центрове, транспортни фирми и т.н., за които е време за правене на пари от туристи!

този е за бесилото нали техните отпуски и заплати са десеторни от наще да да ни вземат още на го ли е срам че сигурно ,че всички кадърни избягаха в чужбино от тях толкова години се чудят какво да измислят имахме повече отпуска а те всичко взеха и ограбиха затова сме на тоя хал.

Идеята е приложима само там, където тези почивни дни се ползват от всички или от повечето работещи. Но пък рязането от отпуските ще е добре дошло за работодатели, които хем не осигуряват тези почивни дни, хем ще режат на воля дни от отпуската. Това се отнася за безброй малки, а и не съвсем малки фирми във всички сфери. Освен това моментът с намаляването на отпуската прилича на принудително ползване. Същевременно в много фирми сливането на почивни дни създава доста проблеми и за работодатели, и за работещи, без да визирам процеси на непрекъснато производство - все пак живеем в глобален свят. Всъщност има ли някъде поне приблизителна статистика колко работещи реално могат да се възползват от този вид почивка по празниците? По-старото поколение има един израз за "чантаджиите" - чиновници в разни държавни служби. Май и сега облагата е главно за тях.

Това е простив, всякакви закони. Глупав депутат ще ми казва, аз кога да сиползват отпуската. Отпуската е по желание на служителя и той определя кога да я ползва. До кога неграмотни хора ще мислят вместо нас...

"Не човек, а желязо!" Вижте му промитата комунистическа тиква!

е затова трябва да не се сливат,премахват и не знам какво си още.

Браво!!! Много добро предложение!!! И без това не се работи в съботите,народа стои до обяд, пие кафе и си тръгва!!!! И на това ако му се казва работа?????

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам ------ Какво точно беше извън темата. Много точно определих какво представлява господинът на снимката :-)

Този идиот ли е или само се прави на такъв? Как така ще определят неработни дни от пармалента, а после ще режат от отпуските на хората? В Европа не се отработва, обаче не се и реже от отпуската! Това недомислие Петър Кънев изобщо няма работа в Парламента, щом дава такива идеи.

Предлагам да бъдат премахнати всички празници от календара за работещите в България. И без това празнуват само депутатите и богатите, нали останалите трябва да работим, за да има къде да си харчат парите. Какви ли не схеми се измислят, за да се прецакат обикновените хора. Стигнахме да там, че да мразим празниците. Ипитам къде е инсекцията по труда и кого проверява?

кога заплащането ще бъде почасово ,за да може изванаредните работни часове да се заплащат двоино като навсякаде по света или тук само се взема от работника,а за даване дума не ставе

как го измисли това бе смотаняко,защо не предложи да е като в други страни ---работодателя да заплаща празничните дни,а те не се отработват..защо са празници като ще ги отработваме хората имат 20 дни отпуск и му вземат половината какво се получава ,а на вас в парламента такива като теб петре трябва да ви удържат празниците от отпуската,защото сте се откъсали от работа .като те гледам на снимката си пълен капут и незнам кои ги избира такива тъпанари като теб и не мисли че с твоите тъпотии ще те изберат отново,тъпак си и такъв ще си останеш

Какви ли още "умни" идеи му ражда в момента тиквата

ВИЖТЕ ТЕ КАК ПОЧИВАТ ТОВА Е ЦИТАТ А НАС НИ ПРЕВЯТ НА ПРОСТИ - Очаква се избраниците да работят за последно тази година на 20 декември и да се съберат отново чак на 15 януари. Според правилника на НС депутатите имат гарантирана почивка поне до 10 януари, което обаче се пада петък. Поради тази причина първото пленарно заседание за 2014-а по всяка вероятност ще остане за следващата сряда.

Оле мале, писна ми от умници оправящи към по-добро живота на българите.Оправиха болничните,сега оправят и отпуските ,доходите и тях оправиха ----абе немам думи

Абе малоумник ти чул ли си някъде по света да ти вземат от отпуската когато си болен?Но....в България съществува.

Това трябва да важи само за държавния сектор.

Кънееев, никакъв социалист не си ти, а чорбаджия-изедник! В цяла Европа социалистите се борят за правата на работниците, ти за бизнеса си се загрижил ... Ама нали и ти си от червените милионери.

Е как иначе Демакс трябва да бачкат ако може без почивка.

Ти сигурно работиш в чужбина или си работодател.Ако си гастарбайтер,ще ти кажа:частниците у нас не дават повече от една седмица,останалото го присвояват/ако не ти изнася-напусни/. Не почивните дни, ни правят най корумпираната ,държава.Частника те уволнява на часа,за тях кодекси не важат.Протестиращите вече 6 месеца се мъчат да уволнят правителството и за тях няма кодекс.Работниците работят по 16ч. на ден без допълнително възнаграждение-къде е ползата от събрания БВП, А ако не влезеш в пленарна зала взимаш 800лв. минимум. Ако спинкаш събуди се?

Това е пълна глупост. Тези поичвни дни ни ги натриса правителството, което определя неработните дни. Ние не сме ги искали. И след това ще ни режат от лятната отпуска. Ами аз искам да си я ползвам цялата, а не да ме задължават да почивам една седмица по Коледа. Аман от глупости!

Много разумно предложение! Сливането на почивните дни и отработването им в събота го няма никъде. Най-бедни сме, а най-много почивни дни имаме, които разтройват рабония процес.

Това не е разумно. Не става въпрос за сливането на празниците, а за това, че някой иска принудително да ни накара да ползваме отпуск в работните дни между празниците.

в канада всеки първи понеделник от месеца е празник и не се отработва но си получаваш надника за деня. за другите празници неговорим така че като незнаеш борянче не пиши

Тъпир на куб ! Тоя , като мисли така , къде са профсъюзите ? Ние пък не искаме да сливаме празници . И не е работа на такива шебеци да обобщават начина на работа в отработващите се дни , като визират собствените си изживявания . Има си работодател и той му мисли. Който си има работа в непрекъснат производствен процес , си работи и в почивни дни според кодекса на труда.

Пешо,Пешоооо,в КТ пише минимум 20 дни и навсякъде дават 20 все едно максимума е 20.Ние не ходим по 2 месеца на морето и то без да сме в отпуск-като вас.Когато вашата отпуска стане 20 дни и нито ден повече,когато не излизате в отпуск, а само пускате молба-тогава давайте малоумни предложения.

Ей богу, писна ми от идиотски идеи. Един от БСП ще затваря супермаркетите в събота и неделя, този пък сега ще ни реже от отпуските. Тези мухлясали мозъци още ли не могат да проумеят, че времето, когато командваха всичко - вече свърши. Не може да посягате на личните права на хората. Отпуската ми се полага по кодекс и в рамките на календарната година ще си я ползвам когато искам. Същото е и с пушенето. В Гърция въвеждат драконови мерки срещу пушенето, защото мислят за здравето на хората. А у нас, същите тези мухлясали мозъци мислят само зо собствените си джобове, които ще се напълнят, ако разрешат пушенето. Какво беше преди - седиш на една маса с табелка "За непушачи", а на съседната маса вече е за пушачи. Стига демагогия господа-другари. Стига фалш. Взимайте си партакешките и дим да ви няма , докато още не сте разсипали тази държава напълно.

От къде на къде ще ми взимат отпуската! Тя си е моя и аз ще реша кога да я ползвам, а не някакъв урод, който определено си няма друга работа! И това недоразумение било убедено, че тъпнята му е безконфликтна! Урод!

Дааа, Явно депутатите сериозно се захванаха да решават наболелите проблеми на хората. Първо за онлайн залаганията, след това за пушенето на закрито, а сега и за отработването на почивните дни. Виждате ли колко загрижено за народа правителство имаме? Не са като тиквата Борисов, дето приемаше абсолютно ненужни (и даже вредни) закони за слагане на касови апарати, за премахване на газовите посредници или за слагане на разходомери на фирмите монополисти. "НЕ" на ГЕРБ. "ДА" на новото правителство, мислещо за народа.

Моля, коментиращите да се научат да правят разлика между цифри и числа!!!

Аз НЕ искам да ми сливат празници, за да се налага да отработвам. Нито да ми казват кога да си ползвам отпуската. То същото като със затварянето на хипермаркетите през уикенда.

Като цяло отношението към работата е много погрешно.Възприема се че работното място е такова,което ни се дължи по право,защото имаме някакви нужди.От там се почват и мрънканията и интригите и недоволствата.Каквото и да ви кажат все ще сте недоволни,защото имате грешно мислене.Щом по цял свят е така,какво толкова има да недоволствате.

И що за простотии са това? Махаме почивните дни и отпуските и готово. Къде го има това - да се плащат пари за стоене в къщи от една страна и от друга да се почива на определени дати - от къде накъде?

Тази година се разбих от почивки-три пъти по цяла седмица си взимах и ми беше супер,а сега имам и достатъчно останали дни,за да си взема два почивни дни за тези глупави отработвания на почивни дни.Не знам на вас какъв ви е проблема.Какво има да пестите толкова,при положение,че средната заплата е 500 лв-делено на 22 е 24 лв на ден.24Х0,70=21 лв на ден по 2 дни-40 лв голяма работа.А има такива дето даже не си взимат цяла година по един почивен ден само да трупат -айде стига с тая мизерия.Вземете си почивни дни,а не да се замъкнете на работа,да мрънкате по на кафе до обяд и после да си тръгнете и хем да охулите всички от шефа,през фирмата,та до парламента,хем да си вземете парите за свършената работа.То и самата идея е абсурдна-да отработваш,за да почиваш и май е наш патент,но и самата отработка е още по-абсурдна.

Нищо не разбрах от това.Вие ако се мъкнете на работа, аз работя, не хуля шефа си и бих искала да ползвам отпуска си когато ми е удобно, а не когато някой друг реши.

Коя е следващата цифра, която ще използваш за "ник"? Хайде лягай и стига пълни форума с простотии...

Ако трябва направо да пусна талончета като за бинго и да почнете да попълвате и който познае следващата цифра ще му дам един ден от моите,че като гледам голяма драма настава.Пак повтарям-почивал съм цели три седмици-пълни и още имам 5 дни.А вие мрънкалници сигурно имате по 20 защото "ги пестите" и пак сте недоволни.Е няма го вече онова-някой си стискал 20 години да не взима отпуски и накрая събрал 1 година платен отпуск.Отработваш за да почиваш ???

Демек, депутатите да ни определят кога да си ползваме отпуските.

Много удобно за някои работодатели, когато искаш да излезеш отпуска все не е подходящ момента, а те наритват да я ползваш когато не ти трябва. Да променят дните за отпуска от 20 на 25 и може и да няма недоволни. А такива като тоя екземпляр не работят и в работните дни.

Не мога да разбера защо депутат трябва да се занимава с това. Има календар, в него има почивни и работни дни, можем да се оправим и сами с това, защо някой трябва размества непрекъснато нещо. - не стига правителството, а сега и депутат. Като избирател, препоръчвам на г-н Кънев друга работа за оправяне - държавните служители да плащат част от осигуровките си, както всички други хора в България.

А, въпросният безмозъчен депутат ще предложи ли да се дават допълнително дни към отпуската, когато официален празник се падне в почивен ден? И какво се случва ако съм си изразходвал цялата отпуска през лятото?.... сигурно неплатена ще си пускам. Не е истина какви простотии и недомислици се творят. Милите депутати ще си отработват ли 25-те дни вакацния.... или отпуски са си пуснали?

Това е свястно.Навсякъде в Европа е така.Иначе в тези съботи е жив батак.А който иска да не си взема отпуска.

Не става въпрос за съботите, а за дните през седмицата. Във всяка фирма е различно,където е батак, по принцип си е батак, не е честно да ни накъсват отпуската принудително.

ако говорим за сливането на дните и за отработването не "Навсякъде в Европа е така". виж ако искаш да слееш сам дните може да си вземеш отпуска

Много ясно че трябва да се вземат от годишния отпуск.Какво е това да отработваш почивни дни.То и толкова се отработва,съвсем друга е нагласата на повечето хора,само мрънкане,никаква нагласа за работа и обикновено се изнизват по-рано.Но бай Ганьо къта годишния отпуск до последно-сакън,да не му вземат 3-4 дни в годината че като го съкратят ще вземе 100 лева отгоре и ще си купи 5 кила сирене и два шпека.Аз лично мисля да си пусна почивни дни от годишния отпуск за тези два дни и без да ме карат.

Не искаме да се отработват, за да ходят богаташите да си харчат открднатите от нас пари. Ние искаме да работим, то ние винаги работим.

Партиен секретар ли си или да? Вие почивате всеки ден...

Разработил се и решил депутат от БСП да поработи малко и изработил една огромна глупост, като тази. Е, за 2013 г. си е заслужил заплатите, вижте колко работа е свършил: Предлжил е едно "чудесно", но само в неговите очи решение.

ocmpuemo@

Факт е, че в Западна Европа такова животно отработване няма. Факт е обаче и, че в страните където дните се удържат от отпуската има гарантирани поне по 35 дни отпуск в годината, а не керливите 20 като у нас.

И над 100 работни дни отпуск за депутатите. Искаме всички по 100 рабатни дни отпуск- Коледни Великденски и летни ваканции. Кажете г-н депутат колко работни дни е коледната ваканция на депутатите и защо такава нямат хората, които ви изкарват заплатите?

Вместо тъпотиите, които всеки лобист се опитва да пробута може да се промени законодателството радикално - Да се дават по 5-6 дни в годината допълнителен отпуск за административни бакии - това са неща, които са ни натрапени от държавата, съответно тя да си ги поеме. Също трябва да се започне сериозен дебат за нарастване на отпуските /или намаляване на работното време/, както и за по-ранно пенсиониране. Разбира се такива неща могат да се приемат при положение, че се демократизира избирателната система до степен в която несимпатичните ни избраници бързо спират да са ни избраници. Само така бихме могли да нулираме 90% от административната и законова /излишна/ намеса в живота ни.

с тия болшевишки методи на работа!!!! На който каквато идиотщина му хрумне веднага гледа да я претвори в закон само и само да се самовъзвеличава в собствените си очи и да се чуства значим и велик, не зависимо от това как го приемат останалите и каква е ползата от тази му идея. Специално тези от Народното събрание са се преработили и преуморили от бездействие и отсъствия от работа. Та за това гледат как да не допуснат и другите да не се "преуморят" като тях. Решението е просто. Има празници и това са не работни дни. Това са празнични и почивни дни и за какво трябва да се отработват?! Каквото има да се върши ще се свърши в работните дни, стига организацията на работата да е добра и в работното време действително да се работи, а не да се проседява. Тези които са в здравеопазване, търговия, охрана, отбранителна и правоохранителна дейност и действителен производствен процес няма как "да спуснат кепенците". Това го могат само депутатите, чиновниците и не заетите в действителното материално производство и другите изброени по-горе дейности. Да се чуди и диви човек какви тъпизми и недомислици може да родят още депутатските кратуни! А ние все още ги търпим и хрантутим, не зависимо от това от коя партия са!!! ДО КОГА?!?!?!?

На вниманието на другаря П.Кънев: Правото на годишен отпуск се регламентира от Конституцията на Република България / чл.48, ал.5 / и чл.155 от Кодекса на труда.

В определени от закона случаи, отпуск се предоставя по инициатива на работодателя, без да е налице воля и съгласие от страна на работника/служителя.Това се допуска само в три случая, изрично записани в чл.173, ал.4: - по време на престой на цялото предприятие или само за звеното, в което работи съответното лице. Условието е този престой да е за повече от 5 работни дни; - при ползване на отпуска едновременно от всички работници и служители от звеното или от предприятието; - когато работодателят е поканил работника или служителя да ползва отпуска, но той не го е поискал до края на календарната година, за която се отнася. Поканата на работодателя би трябвало да е в писмена форма.

Те ще променят и Кодекса на труда така, че да им е удобен, вече не може да го познае човек, всеки ден измислят нови простотии, така че да е удобен за работодателите, нали и те си имат фирмички и роби.

Айде поредната простотия! Г-не, ние нямаме отпуск от по 3 месеца годишно! Ох, не мога повече да ги изнасям тия идиоти!!! Нямам нервиии!

Обиждате учтивата форма на съществително нарицателно име, от мъжки род - "господин"!

А успокой се,още колко простотии ще видиш:))

Не мога да повярвам на ушите си!!! Аз все очаквам разумът да надделее и да спрат БЕЗУМНОТО СЛИВАНЕ, а те не само че нямат намерение да го спират, ами искат и от отпуска ми да крадат, за да не мога да почивам когато АЗ ИСКАМ, а когато ТЕ ИСКАТ! Наистина няма такава НАГЛОСТ!

Коментари - Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската | Днес.dir.bg

Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската

Депутатът от левицата Петър Кънев предлага да не се отработва в съботите, когато има сливане на почивни дни, а те да се приспадат от годишните отпуски. Идеята е лично негова и все още не е обсъдена в Коалиция за България.

Обратно в новината

Коментари - Депутат от БСП: Да не се отработва в събота, да се реже от отпуската | Днес.dir.bg

Коментари

langlima

Хайде стига с тези празници и отработвания! Всъщност, май на никого не пречат. Дори банките, които най много пищят, запразняват доста по-рано и ако решиш да превеждаш пари, се започват едни преди 12...след 12... и т.н. Работя в частна фирма и НЕ ми пречи да отработвам, така както ми е хубаво да празнувам. Имаме работа със страни от арабския свят, а те имат доста големи и изключително различни празници, да не говорим за петъка. Просто се съобразяваш. И в Европа има такива разминавания с празниците и какво?! Просто се съобразяваш със съответната страна. Хайде стига сме пищяли за глупости, та да има някакви депутатчета да си пишат активи с глупави предложения и да имитират работа!

Тук става въпрос за отрязване на отпуска, а не дали ще се отработват дните. Говориш, че банките най-много пищели, а имаш ли представа там как се приключва един работен ден с няколко софтеурни програми и засичане на каси и справки, а всичко това на ниво клоновете в цялата страна??? Хайде да не говорим неподготвени!!!

Хайде да си празнуваме само празниците и да си работим работните дни. Това сливане и отработване е пълна простотия. А сега пък някой реши, че е в правомощията му да решава и кога да си ползваме отпуските!

Не мога да разбера защо управляващите постоянно изтъкват нормалните практики в Европа, когато на тях им е угодно??? Защо тогава не се променят и заплатите в БГ, спрямо европейските практики??? Бизнесът определено не страда от струпването на почивни дни, тъй като нито един частен предприемач не разрешава на служителите да се възползват. Да сте видели тогава магазини, баничарници, ателиета за услуги, ако ще и молове ЗАТВОРЕНИ??? Всички освен държавните институции РАБОТЯТ през т.нар. празнични дни!!! Относно неползването на отпуските и тяхното струпване: Ами тук отново частния бизнес не разрешава на служителите си да ползват полагаемите си отпуски, да не вземат да се отпуснат хорицата, а и кой да им работи. Аз съм държавен служител и си ползвам полагаемите отпуски и почивам през празничните дни, но майка ми напр. работи в частна фирма и незнае що е то отпуск или почивен ден и работи и по време на самите празници, докато останалите се веселят дори. После служителите им били виновни. ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА УМОПОМРАЧИТЕЛНАТА ИДЕЯ!!!

бе се парите са както винаги идиоти, кои може да ме задалжи мен да ползвам отпуската си когато аз не сам участвал вав вземането на решението. тоз глупар бе се пар пак се е изказал неподготвен *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Какво да очакваш от кУманиЗ, освен простотии!? Ще "режел" от отпуските, което ще облагодетелства шефовете му - олигарси!? И без това няма да дават на хората почивни дни през уж "почивните" дни, нито пък ще плащат полагаемото се двойно възнаграждение, съгласно КТ за работа в почивни и празнични дни!? За сметка на това ще "режат" от отпуските им, както им е кеф! А е такъв тЪпет, че дори не се замисля колко и самият бизнес има полза от тези дни - туроператори, хотели, СПА центрове, транспортни фирми и т.н., за които е време за правене на пари от туристи!

този е за бесилото нали техните отпуски и заплати са десеторни от наще да да ни вземат още на го ли е срам че сигурно ,че всички кадърни избягаха в чужбино от тях толкова години се чудят какво да измислят имахме повече отпуска а те всичко взеха и ограбиха затова сме на тоя хал.

Идеята е приложима само там, където тези почивни дни се ползват от всички или от повечето работещи. Но пък рязането от отпуските ще е добре дошло за работодатели, които хем не осигуряват тези почивни дни, хем ще режат на воля дни от отпуската. Това се отнася за безброй малки, а и не съвсем малки фирми във всички сфери. Освен това моментът с намаляването на отпуската прилича на принудително ползване. Същевременно в много фирми сливането на почивни дни създава доста проблеми и за работодатели, и за работещи, без да визирам процеси на непрекъснато производство - все пак живеем в глобален свят. Всъщност има ли някъде поне приблизителна статистика колко работещи реално могат да се възползват от този вид почивка по празниците? По-старото поколение има един израз за "чантаджиите" - чиновници в разни държавни служби. Май и сега облагата е главно за тях.

Това е простив, всякакви закони. Глупав депутат ще ми казва, аз кога да сиползват отпуската. Отпуската е по желание на служителя и той определя кога да я ползва. До кога неграмотни хора ще мислят вместо нас...

"Не човек, а желязо!" Вижте му промитата комунистическа тиква!

е затова трябва да не се сливат,премахват и не знам какво си още.

Браво!!! Много добро предложение!!! И без това не се работи в съботите,народа стои до обяд, пие кафе и си тръгва!!!! И на това ако му се казва работа?????

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам ------ Какво точно беше извън темата. Много точно определих какво представлява господинът на снимката :-)

Този идиот ли е или само се прави на такъв? Как така ще определят неработни дни от пармалента, а после ще режат от отпуските на хората? В Европа не се отработва, обаче не се и реже от отпуската! Това недомислие Петър Кънев изобщо няма работа в Парламента, щом дава такива идеи.

Предлагам да бъдат премахнати всички празници от календара за работещите в България. И без това празнуват само депутатите и богатите, нали останалите трябва да работим, за да има къде да си харчат парите. Какви ли не схеми се измислят, за да се прецакат обикновените хора. Стигнахме да там, че да мразим празниците. Ипитам къде е инсекцията по труда и кого проверява?

кога заплащането ще бъде почасово ,за да може изванаредните работни часове да се заплащат двоино като навсякаде по света или тук само се взема от работника,а за даване дума не ставе

как го измисли това бе смотаняко,защо не предложи да е като в други страни ---работодателя да заплаща празничните дни,а те не се отработват..защо са празници като ще ги отработваме хората имат 20 дни отпуск и му вземат половината какво се получава ,а на вас в парламента такива като теб петре трябва да ви удържат празниците от отпуската,защото сте се откъсали от работа .като те гледам на снимката си пълен капут и незнам кои ги избира такива тъпанари като теб и не мисли че с твоите тъпотии ще те изберат отново,тъпак си и такъв ще си останеш

Какви ли още "умни" идеи му ражда в момента тиквата

ВИЖТЕ ТЕ КАК ПОЧИВАТ ТОВА Е ЦИТАТ А НАС НИ ПРЕВЯТ НА ПРОСТИ - Очаква се избраниците да работят за последно тази година на 20 декември и да се съберат отново чак на 15 януари. Според правилника на НС депутатите имат гарантирана почивка поне до 10 януари, което обаче се пада петък. Поради тази причина първото пленарно заседание за 2014-а по всяка вероятност ще остане за следващата сряда.

Оле мале, писна ми от умници оправящи към по-добро живота на българите.Оправиха болничните,сега оправят и отпуските ,доходите и тях оправиха ----абе немам думи

Абе малоумник ти чул ли си някъде по света да ти вземат от отпуската когато си болен?Но....в България съществува.

Това трябва да важи само за държавния сектор.

Кънееев, никакъв социалист не си ти, а чорбаджия-изедник! В цяла Европа социалистите се борят за правата на работниците, ти за бизнеса си се загрижил ... Ама нали и ти си от червените милионери.

Е как иначе Демакс трябва да бачкат ако може без почивка.

Ти сигурно работиш в чужбина или си работодател.Ако си гастарбайтер,ще ти кажа:частниците у нас не дават повече от една седмица,останалото го присвояват/ако не ти изнася-напусни/. Не почивните дни, ни правят най корумпираната ,държава.Частника те уволнява на часа,за тях кодекси не важат.Протестиращите вече 6 месеца се мъчат да уволнят правителството и за тях няма кодекс.Работниците работят по 16ч. на ден без допълнително възнаграждение-къде е ползата от събрания БВП, А ако не влезеш в пленарна зала взимаш 800лв. минимум. Ако спинкаш събуди се?

Това е пълна глупост. Тези поичвни дни ни ги натриса правителството, което определя неработните дни. Ние не сме ги искали. И след това ще ни режат от лятната отпуска. Ами аз искам да си я ползвам цялата, а не да ме задължават да почивам една седмица по Коледа. Аман от глупости!

Много разумно предложение! Сливането на почивните дни и отработването им в събота го няма никъде. Най-бедни сме, а най-много почивни дни имаме, които разтройват рабония процес.

Това не е разумно. Не става въпрос за сливането на празниците, а за това, че някой иска принудително да ни накара да ползваме отпуск в работните дни между празниците.

в канада всеки първи понеделник от месеца е празник и не се отработва но си получаваш надника за деня. за другите празници неговорим така че като незнаеш борянче не пиши

Тъпир на куб ! Тоя , като мисли така , къде са профсъюзите ? Ние пък не искаме да сливаме празници . И не е работа на такива шебеци да обобщават начина на работа в отработващите се дни , като визират собствените си изживявания . Има си работодател и той му мисли. Който си има работа в непрекъснат производствен процес , си работи и в почивни дни според кодекса на труда.

Пешо,Пешоооо,в КТ пише минимум 20 дни и навсякъде дават 20 все едно максимума е 20.Ние не ходим по 2 месеца на морето и то без да сме в отпуск-като вас.Когато вашата отпуска стане 20 дни и нито ден повече,когато не излизате в отпуск, а само пускате молба-тогава давайте малоумни предложения.

Ей богу, писна ми от идиотски идеи. Един от БСП ще затваря супермаркетите в събота и неделя, този пък сега ще ни реже от отпуските. Тези мухлясали мозъци още ли не могат да проумеят, че времето, когато командваха всичко - вече свърши. Не може да посягате на личните права на хората. Отпуската ми се полага по кодекс и в рамките на календарната година ще си я ползвам когато искам. Същото е и с пушенето. В Гърция въвеждат драконови мерки срещу пушенето, защото мислят за здравето на хората. А у нас, същите тези мухлясали мозъци мислят само зо собствените си джобове, които ще се напълнят, ако разрешат пушенето. Какво беше преди - седиш на една маса с табелка "За непушачи", а на съседната маса вече е за пушачи. Стига демагогия господа-другари. Стига фалш. Взимайте си партакешките и дим да ви няма , докато още не сте разсипали тази държава напълно.

От къде на къде ще ми взимат отпуската! Тя си е моя и аз ще реша кога да я ползвам, а не някакъв урод, който определено си няма друга работа! И това недоразумение било убедено, че тъпнята му е безконфликтна! Урод!

Дааа, Явно депутатите сериозно се захванаха да решават наболелите проблеми на хората. Първо за онлайн залаганията, след това за пушенето на закрито, а сега и за отработването на почивните дни. Виждате ли колко загрижено за народа правителство имаме? Не са като тиквата Борисов, дето приемаше абсолютно ненужни (и даже вредни) закони за слагане на касови апарати, за премахване на газовите посредници или за слагане на разходомери на фирмите монополисти. "НЕ" на ГЕРБ. "ДА" на новото правителство, мислещо за народа.

Моля, коментиращите да се научат да правят разлика между цифри и числа!!!

Аз НЕ искам да ми сливат празници, за да се налага да отработвам. Нито да ми казват кога да си ползвам отпуската. То същото като със затварянето на хипермаркетите през уикенда.

Като цяло отношението към работата е много погрешно.Възприема се че работното място е такова,което ни се дължи по право,защото имаме някакви нужди.От там се почват и мрънканията и интригите и недоволствата.Каквото и да ви кажат все ще сте недоволни,защото имате грешно мислене.Щом по цял свят е така,какво толкова има да недоволствате.

И що за простотии са това? Махаме почивните дни и отпуските и готово. Къде го има това - да се плащат пари за стоене в къщи от една страна и от друга да се почива на определени дати - от къде накъде?

Тази година се разбих от почивки-три пъти по цяла седмица си взимах и ми беше супер,а сега имам и достатъчно останали дни,за да си взема два почивни дни за тези глупави отработвания на почивни дни.Не знам на вас какъв ви е проблема.Какво има да пестите толкова,при положение,че средната заплата е 500 лв-делено на 22 е 24 лв на ден.24Х0,70=21 лв на ден по 2 дни-40 лв голяма работа.А има такива дето даже не си взимат цяла година по един почивен ден само да трупат -айде стига с тая мизерия.Вземете си почивни дни,а не да се замъкнете на работа,да мрънкате по на кафе до обяд и после да си тръгнете и хем да охулите всички от шефа,през фирмата,та до парламента,хем да си вземете парите за свършената работа.То и самата идея е абсурдна-да отработваш,за да почиваш и май е наш патент,но и самата отработка е още по-абсурдна.

Нищо не разбрах от това.Вие ако се мъкнете на работа, аз работя, не хуля шефа си и бих искала да ползвам отпуска си когато ми е удобно, а не когато някой друг реши.

Коя е следващата цифра, която ще използваш за "ник"? Хайде лягай и стига пълни форума с простотии...

Ако трябва направо да пусна талончета като за бинго и да почнете да попълвате и който познае следващата цифра ще му дам един ден от моите,че като гледам голяма драма настава.Пак повтарям-почивал съм цели три седмици-пълни и още имам 5 дни.А вие мрънкалници сигурно имате по 20 защото "ги пестите" и пак сте недоволни.Е няма го вече онова-някой си стискал 20 години да не взима отпуски и накрая събрал 1 година платен отпуск.Отработваш за да почиваш ???

Демек, депутатите да ни определят кога да си ползваме отпуските.

Много удобно за някои работодатели, когато искаш да излезеш отпуска все не е подходящ момента, а те наритват да я ползваш когато не ти трябва. Да променят дните за отпуска от 20 на 25 и може и да няма недоволни. А такива като тоя екземпляр не работят и в работните дни.

Не мога да разбера защо депутат трябва да се занимава с това. Има календар, в него има почивни и работни дни, можем да се оправим и сами с това, защо някой трябва размества непрекъснато нещо. - не стига правителството, а сега и депутат. Като избирател, препоръчвам на г-н Кънев друга работа за оправяне - държавните служители да плащат част от осигуровките си, както всички други хора в България.

А, въпросният безмозъчен депутат ще предложи ли да се дават допълнително дни към отпуската, когато официален празник се падне в почивен ден? И какво се случва ако съм си изразходвал цялата отпуска през лятото?.... сигурно неплатена ще си пускам. Не е истина какви простотии и недомислици се творят. Милите депутати ще си отработват ли 25-те дни вакацния.... или отпуски са си пуснали?

Това е свястно.Навсякъде в Европа е така.Иначе в тези съботи е жив батак.А който иска да не си взема отпуска.

Не става въпрос за съботите, а за дните през седмицата. Във всяка фирма е различно,където е батак, по принцип си е батак, не е честно да ни накъсват отпуската принудително.

ако говорим за сливането на дните и за отработването не "Навсякъде в Европа е така". виж ако искаш да слееш сам дните може да си вземеш отпуска

Много ясно че трябва да се вземат от годишния отпуск.Какво е това да отработваш почивни дни.То и толкова се отработва,съвсем друга е нагласата на повечето хора,само мрънкане,никаква нагласа за работа и обикновено се изнизват по-рано.Но бай Ганьо къта годишния отпуск до последно-сакън,да не му вземат 3-4 дни в годината че като го съкратят ще вземе 100 лева отгоре и ще си купи 5 кила сирене и два шпека.Аз лично мисля да си пусна почивни дни от годишния отпуск за тези два дни и без да ме карат.

Не искаме да се отработват, за да ходят богаташите да си харчат открднатите от нас пари. Ние искаме да работим, то ние винаги работим.

Партиен секретар ли си или да? Вие почивате всеки ден...

Разработил се и решил депутат от БСП да поработи малко и изработил една огромна глупост, като тази. Е, за 2013 г. си е заслужил заплатите, вижте колко работа е свършил: Предлжил е едно "чудесно", но само в неговите очи решение.

ocmpuemo@

Факт е, че в Западна Европа такова животно отработване няма. Факт е обаче и, че в страните където дните се удържат от отпуската има гарантирани поне по 35 дни отпуск в годината, а не керливите 20 като у нас.

И над 100 работни дни отпуск за депутатите. Искаме всички по 100 рабатни дни отпуск- Коледни Великденски и летни ваканции. Кажете г-н депутат колко работни дни е коледната ваканция на депутатите и защо такава нямат хората, които ви изкарват заплатите?

Вместо тъпотиите, които всеки лобист се опитва да пробута може да се промени законодателството радикално - Да се дават по 5-6 дни в годината допълнителен отпуск за административни бакии - това са неща, които са ни натрапени от държавата, съответно тя да си ги поеме. Също трябва да се започне сериозен дебат за нарастване на отпуските /или намаляване на работното време/, както и за по-ранно пенсиониране. Разбира се такива неща могат да се приемат при положение, че се демократизира избирателната система до степен в която несимпатичните ни избраници бързо спират да са ни избраници. Само така бихме могли да нулираме 90% от административната и законова /излишна/ намеса в живота ни.

с тия болшевишки методи на работа!!!! На който каквато идиотщина му хрумне веднага гледа да я претвори в закон само и само да се самовъзвеличава в собствените си очи и да се чуства значим и велик, не зависимо от това как го приемат останалите и каква е ползата от тази му идея. Специално тези от Народното събрание са се преработили и преуморили от бездействие и отсъствия от работа. Та за това гледат как да не допуснат и другите да не се "преуморят" като тях. Решението е просто. Има празници и това са не работни дни. Това са празнични и почивни дни и за какво трябва да се отработват?! Каквото има да се върши ще се свърши в работните дни, стига организацията на работата да е добра и в работното време действително да се работи, а не да се проседява. Тези които са в здравеопазване, търговия, охрана, отбранителна и правоохранителна дейност и действителен производствен процес няма как "да спуснат кепенците". Това го могат само депутатите, чиновниците и не заетите в действителното материално производство и другите изброени по-горе дейности. Да се чуди и диви човек какви тъпизми и недомислици може да родят още депутатските кратуни! А ние все още ги търпим и хрантутим, не зависимо от това от коя партия са!!! ДО КОГА?!?!?!?

На вниманието на другаря П.Кънев: Правото на годишен отпуск се регламентира от Конституцията на Република България / чл.48, ал.5 / и чл.155 от Кодекса на труда.

В определени от закона случаи, отпуск се предоставя по инициатива на работодателя, без да е налице воля и съгласие от страна на работника/служителя.Това се допуска само в три случая, изрично записани в чл.173, ал.4: - по време на престой на цялото предприятие или само за звеното, в което работи съответното лице. Условието е този престой да е за повече от 5 работни дни; - при ползване на отпуска едновременно от всички работници и служители от звеното или от предприятието; - когато работодателят е поканил работника или служителя да ползва отпуска, но той не го е поискал до края на календарната година, за която се отнася. Поканата на работодателя би трябвало да е в писмена форма.

Те ще променят и Кодекса на труда така, че да им е удобен, вече не може да го познае човек, всеки ден измислят нови простотии, така че да е удобен за работодателите, нали и те си имат фирмички и роби.

Айде поредната простотия! Г-не, ние нямаме отпуск от по 3 месеца годишно! Ох, не мога повече да ги изнасям тия идиоти!!! Нямам нервиии!

Обиждате учтивата форма на съществително нарицателно име, от мъжки род - "господин"!

А успокой се,още колко простотии ще видиш:))

Не мога да повярвам на ушите си!!! Аз все очаквам разумът да надделее и да спрат БЕЗУМНОТО СЛИВАНЕ, а те не само че нямат намерение да го спират, ами искат и от отпуска ми да крадат, за да не мога да почивам когато АЗ ИСКАМ, а когато ТЕ ИСКАТ! Наистина няма такава НАГЛОСТ!