Коментари - Пестихте ли от разходи за подаръци и трапеза тази Коледа? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-добрият подарък е да сте с близките хора. А материалните подаръци не е нужно да са луксозни. Весели празници!

С тези цени ще е странно да се пести.

И съм много щастлива под одеяло и намалено отопление.

Гони 40лв, защото няма кой да пасе овцете и кравите. Всичкото учило недоучило в София. Ще си сърба те попарата.

Тази година имаше подаръци само за децата. Възрастните с усмивка решихме, че ни е достатъчна чаша вино и сърдечни пожелания. И по-скромна беше трапезата. Не пътуваме, защото ни е скъпо, пък сме и ходили в добрите стари времена, при социализ(ъ) ма. Даже сме си позволявали празници в ГДР, Чехия и т.н.Това го отбелязваме като късмет!

Аз почти винаги мога да си позволя да подарявампо един шоколад на внуците. Но пък да се похваля с моите подаръци. Синът ме купи ваучер за книги и внукът също. Сега съм гушнала един Гришам и "Момчетата от Билокси", намалила съм климатика и съм се завила с два юргана и ..те, така я карам.

Само заради пустата финансова негрампотност сме били бедни. отваряте най-квалитетните учебници по финанси и какво да видите: диверсификация, пасивни инвеатици и и пр. съвети от сорта "как да разпределим един 20 милиона долара". Ма то не бяха съвети да имате депозити в ен банки под ен форми и влаути. Да инвестирате в ен на брой облигации в различни страни, Да имате ен на борй акции пак в различни страни. За имотите да не говорим - поне в няколко локации жилищни, поземлени, бизнес.. иначе не сте финансово грамотен... Веднъж изчислих един такъв "съвет" от един много модерен учебик и минимума нужна сума беше към 10 милиона лв.

Изхарчих си всичките пари, Но те и преди това клоняха към нула. Сега пак клонят към нула. Така че мисията е успешна!

Не, даже дарих 17тата заплата за бело на зеления палячо :)))))

Как мислите, дали пестя!?!

То това не е интересно. Не ме интересува дали пестиш. Кажи с какво собствено придоби тези пари? От банички ли спести? Или стана бакшищ за 1 месец? Или пък купи земя и точн отам се оказа, че ще строят магистрала? Или си правил 1000% печалба с милиони приходи от никому непотребни вендинг автомати? разкажи да се позабавляваме

Осигурявам работа и хляб на около 300 човека...

Ти разкажи за началния капитал. Преди да осигуриш "хляб на 300 души" от къде придоби средтсвата за производство и бизнес? Банички? Продължението го прочети по-горе.

Добро образование, желание за работа и малко късмет. Всъщност дядо ми преди девети е бил в пъти по-заможен от мен, но с Национализацията всичко се е опоскало. Сигурно и за твоята рода е имало пай тогава..

За едни петзвездна почивка, за други капачки. Хохохо! Месечна пенсия от 230 евро. Хляба е 0,80 евро, кашкавала 13 евро за килограм. Хохохо!

Отговорих с "да" - макар че похарчих обичайната сума, срещу нея купих много по-малко и далеч по-практични неща, които тъй или иначе бяха необходими на близките ми. И не ми беше особено празнично.