Песков: Нечия "видима ръка" се опитва да добави антируски елементи към протестите в Грузия

"Виждаме откъде грузинската президентка се обръща към своя народ - не от Грузия, а от Америка", отбеляза говорителят на Путин

Обратно в новината

Коментари - Песков: Нечия "видима ръка" се опитва да добави антируски елементи към протестите в Грузия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излезнаха,западняците!Урсуза и бай дрън у.рете!

Lend Lease Соглашение с СССР о порядке погашения долгов по ленд-лизу было заключено лишь в 1972 году[56]. По этому соглашению СССР обязался до 2001 года заплатить 722 млн $, включая проценты. К июлю 1973 года были осуществлены три платежа на общую сумму 48 млн $, после чего выплаты были прекращены в связи со вводом американской стороной дискриминационных мер в торговле с СССР (Поправка Джексона — Вэника). В июне 1990 года в ходе переговоров президентов США и СССР стороны вернулись к обсуждению долга[~ 7]. Был установлен новый срок окончательного погашения задолженности — 2030 год, и сумма — 674 млн $[~ 8]

А всъщност нещата са повече от ясни - въпросната ръка разиграва в Грузия украинския сценарий - коментаторите непрекъснато повтарят, че зад протестите стои партията на Саакашвили, чиято цел е сваляне на правителството. А това правителство в никакъв случай не е проруско, определено е с проевропейска ориентация, но иска да води по-независима политика, което никак не се харесва на американците и на тяхната креатура Саакашвили. След като го изритаха от Украйна, този не току-так се върна в Грузия, макар че знаеше, че го очаква затвор. И е факт, че дори и след като бе оттеглен въпросният законопроект, организаторите заявиха, че ще продължат протестите. Ставащото в Грузия е поредният опит на САЩ да разбуни постсъветското пространство и по възможност да отвори нещо като "втори фронт" срещу Русия. Или, друго яче казано, във войната на Америка срещу Русия този път горещите кестени от огъня да ги вади Грузия. А що се отнася до закона, непрекъснато се набива в главите на грузинците, а и на останалития свят, че той е проруски, че е създаден по руски модел. Но... истината е малко по-различна. Вече много журналисти направиха журналистическо проучване и показаха, че грузинският закон е... превод на Закона за регистрация на чуждестранни агенти (FARA), приет в САЩ през 1938 г. Вариантът е "погрузинчен", малко по-смекчена версия на FARA, тъй като американският се смята за твърде строг. Тази истина се премълчава. Излиза, че хранениците на условната "Америка за Грузия" скачат срещу американски закон. Но най-странното, а и циничното в цялата работа е изказването на Нед Прайс, говорителят на Държавния департамент на САЩ, че този проектозакон е "вдъхновен от Кремъл", "ще навреди на отношенията на Грузия със стратегическите ѝ партньори и ще застраши евро-атлантическото ѝ бъдеще". Какво ни казва с тези думи мистър Прайс? Ами буквално следното - имаме за основа един американски закон, който е приет и действа в САЩ още от 1938 година, но някак си излиза, че е писан под диктовката на Кремъл. Ех, тези руснаци, още тогава ли са дирижирали политиката на САЩ?! И още, според говоритела на Държавния департамент, САЩ имат право да знаят и да регистрират чуждите агенти, но не признават такова право на другите. Ясно е защо - защото тогава ще лъснат много от нелицеприятните практики и начини, по които САЩ се намесва във вътрешните работи на суверенни държави.

Американския закон е само регистрационен. Отиди да живееш в русия и пробвай да пишеш "свообдно" по разни теми. Аман от малоумни роби

абе нали уж тоя закон чисти дезинформацията и едната и другата какво са се размрънкали . Някога така нагласиха жан виденов защото спря държавното финансиране на нпо . Сега знаете че тея тролове тука са от вашите данъци нали , както и хезински комитет и всичата друга гад , за това мариците са американски и продават ток на цена надхвърляща два пъути всичко друга за тва копат злато за без пари и всичко останало , чичо сам не плаща , обича да ги гласи така че сам да си плащаш за куршума.

Ръката изобщо не е невидима! Или може би само те си мислят че са невидими, толкова са си тъпи краварите

Абе много чудно,защо всички съседи на Русия не обичат Русия?????

Е не неможе да бъде :):):)

ами добре им плащат , еи за това , ама на клептократите не на нещастното население в тея държавици , супер логично е ако си булонка да хапеш ротвайлер по краката особенно като се има в предвид че той държи ключа за всичката манджа наоколо и ти е съсед не за малко а за винаги , не се забравят тея работи колкото ние ще забравим румънци сърби и гърци от балканската война толко и рашките ше ги забравят .

Невидимата ръка е в Кремъл, тъпак.

Едва ли има нужда някой да подклажда антируски настроения в Грузия. С война има отнехте 20% от територията. Грузинците може да капитулираха на това не значи че ви заобичаха Песок.

Песков, съгласна съм, но тия на площадите до Америка не са ходили и не щат бе, не щат да стъпват в Русия, нито вие в Грузия. Хората ясно казаха, че не желаят да ги "освобождавате", явно всяко друго "робство" е по- хубаво!

изтрезней бе транс, изтрезней Ясно си казват какво искат по площадите. Не искат закон, който действа в САЩ. Не искат закон, който да си кажат НПО-тата кой им плаща. Протестират американски и западни НПО и политици.. Къде в схемата има руснаци. Виж лекувай се, не ставаш да промиваш мозъци. Някой жестоко те е подвел че ставаш.

хайде.... недей....просто недей

Прав е.

Дрисльо видима ръка разчеква задника ти

Хора,бъдете спокойни,ако всички амерканофили са толкова прости,като коментиращия "Путкин" ни чака светло бъдеще.

Ти, капутин ще отидеш ли да живееш в СССР ,или ще плюеш лошия Запад и не смееш да го напуснеш?

Писна ми да пускате тези руски м.у.т.Р.и. БЪЛГАРИЯ Е НОМЕР 1!

Ами, много си тъпо парче. Ако беше България за теб номер 1, нямаше да мислиш като американски трол, нямаше да говориш все едно сои в американското посолство. Щеше да те е грижа повече за България, а не постоянно да демонстрираш защита на американските интереси и да ги поставяш над българските. УИ нямаше да изписваш десетки коментари с най-различни никове. И все русофобски. Просто си елементарен и стандартно тъп американски трол, с мозък, полиран с кола и пуканки.

Щях да мисля като азиатски дивак ли?

А.й.д.е пак! Вчера знахарова хленчеше, днес писков и коня!!!

Песът на пиздата ,гъзолизач номер 1 на кочената, а иначе няма и как да е ,щото синчето от Лондон отива иначе при могилизираните...

Нечий не видим ой ги клати в Украйна, но не се знае кой.

Протестите в Грузия протичат на ФОНА на УКРО химна...

Нищо чудно, поражението на Русия е единствения начин да си върнат окупираните територии.

По държавната БНТ,която се рекламира че всичките и новини са "Проверени".... ....цял ден вчера Лъгаха,че Закона за защита на Грузия от Чужди Агенти... ..заради който НПОтата направиха въоръжено въстание... ... БНТ лъгаха че законът бил подобен на руски закон !!! Всъщност,официално Грузия обяви ,че Закона за Чужди Агенти е почти пълно Копие на същият закон от САЩ! Той действа в САЩ от 1938 година до момента и забранява НПО спонсорирани от чужди държави!

Ама ти БНТ ли гледаш, та ти не стават за нищо. Американска телевизия на български език. Трагедия, както и бтж и онази измислица нова. Това са американски и са тотално пропагандно-дезинформационни медии. Само шоутата им имат стойност и то някои и то не много. Останалото е информационен скрап.

Абе, къде е Саакашвили? За един преАтел питам...

Железен Дмитрий! Никога не изпуска промилите под 3!

3 промила сперма получава др песков

Бреййй, много наплашени тези руснаци бре! Навсякъде им се привиждат заговори, комплоти, призрачни ръце... Някой леко да пръдне около тях и те се накъкват...

.

ЧИПИРАТ ли ги в САЩ?! ;) Обръщат се на 180 градуса след визитите в САЩ.

обработват ги. С честотни оръжия. Маркел се обърна и тя на 180 градуса, след като преседя там 2 седмици. И започна да работи срещу Германия. Тогава го наблюдавах специално. Има достатъчно технологии за това.

От чуждите държави руски окупатори мръсни !

В България ако има такъв закон и се приложи, разни като ДБ, ГЕРБ и ДПС ще светнат като коледни елхи а коментарите в дира възхвалявайки всичко турско и американско за сметка на българският интерес, почти ще изчезне. А родителите на тези писачи ше им дърпат ушите че вместо да ходят на училище пишат глупости по Дира докато гледат гей порно в некой порно сайт.

Пропусна ПП на олигофрена кирчо

Те грузинците направо ви обожават. Вечно са ви благодарни че им спретнахте една сво и на тях за да им окупирате територията. Нашите русофилистици и те тръпнат кога ще дойде време и за сво в България

Да, сигурно руснаците избиваха грузинците от 1922 до 1953 година?

а кои бяха ? Сталин бог на руснаците. Те боготваряха този продажник .

Руснаците доста жестоко пострадаха от грузинците в продължение на 30 години. Да си спомним за Йосиф Джугашвили-Сталин, за Лаврентий Берия, Ортджоникидзе, Енукидзе и още един куп -швилита и -идзета.

Не приказвай глупости,най много самите грузинци пострадаха от своите предатели руски грузинци.Сталин винаги поставяше руснаците на пьрво мятсо: "великий руски человек" - така ги наричаше...По негово управление изтрепаха цяла грузинска интелигенция да не казваме и за обикновени хора. А колко жертви има да не говориме от руското управление 70 тодини.

Путин и Песков - в Сибир! Свобода за Русия и Грузия!

Ало, с налудничавия поглед, все Америка ви е виновна за всички несполуки. Марш при Путьо-той ще ви оправи!

Сега Грузия ли ще денацифицирате? Първо си асфалтирайте пътищата и пуснете канализация и ИЗВЪН Москва и Петербург, после тероризирайте съседите си.

Грузия ще я декомунизират и десталинизират. Щото в Грузия още има паметници и музеи на другаря Джугашвили-Сталин! Великия герой на Грузия!

Много грешиш,отдавна преди години още ,са ги махнали сьветски тоталитарни паметници и прьв беше паметник на Сталин.Забраниха и комунистическа партия .А вие още си имате и комунистите и МОЧА

Знаете ли, че само в бившите соц. страни има изградена глобална отходна система? ... Масовия западняк сере в дупката наблизо и плаща всеки месец да я празнят Лайнарките!

Ма ти се изсра на метеното. Тебе путлер ли ти го каза това бе ватенко проста. На запад е много зле нали? За това всички балалайки като теб искат да избягат там за да им е трудно но интересно.

За неразбралите цялата история - има 2 законопроекта, единия копие на американския закон, другия на руския. Протестите са предизвикани от двата, без значение, че единият работи в САЩ. Американските куратори самите са против закон изобличаващ ги...

Впрочем проблемите на Грузия са си чисто грузински и нямат нищо общо с Руската федерация. Тази държавица върви по пътя на Хаити, следващите 200 години ще се борят за свобода, помежду си.

Видимата ръка на освободителите-путлерофашисти РУСНАКЪТ ИСКА ЛИ ВОЙНА? „Руснакът иска ли война?” не питай тази тишина, в която братските могили войниците са приютили. Ти за това попитай тези, които в цинкови ковчези тук от земи съседски влачат стариците да ги оплачат. Попитай храбрите момчета, които днес из Кремъл шетат, с пагона си го украсяват и сопа „мирна” там развяват. Литовец питай и поляк – за тях кошмарът е руснак, попитай пролетта във Прага как мир със сила се налага. Унгарците попитай как войникът руски в руски танк из Будапеща мирно гази от тях мира за да опази. Ще ти отвърне побелял финландец доста остарял как „мирно” руската войска там зиме драпа през снега. И братът белорусин даже намерил би какво да каже, че на изгаряща цена дари им братството Москва когато с ордата си зла Суворов палеше села. Попитай техните поля – кръв непокорна ги поля. Попитай ти Украйна братска защо от любовта славянска и от прегръдката на брата защита търси днес при НАТО. Миролюбивият Иван обстрелваше Афганистан и в градове, и във села не мир донесе, а беда. Деца, вдовици във Чечня руснакът иска ли война попитай и ще чуеш сам руснак как „миротворства” там. Грузинец винаги щастлив през сълзи днес ще премълчи, че от съсед „миролюбив” сега земята му гори „Руснакът иска ли война?” – от Литва питай до Китай съсед дали един поне ще отговори твърдо: „Не!”

Всички тия дето си ги изредил, Хитлер ги беше предвидил за прочистване или асимилация според расовите белези и само заради руската държава СССР още ги има.

Хотят ли руские вонъй? Хотят и още как.

Речите на песков са само за малоумници , които още вярват в простотиите на маломерния плашипутарник .В същото време децата им нито мислят за мобилизация, нито мислят да се връщат в говняшка. Преди няколко месеца радио водещ се престори на служител от военния комитет който набира мобилизирани, ето и интервю със сина на песа на пиздака, който между другото живее в Лондон ... https://youtu.be/02Qej66k4d4

Още един път го пусни това и току виж мадам Зеленская станала медсестра на фронта... А батальона Монако отишъл в Бахмут

Русофилията, я му съберете пари за очила на тоя с мустаците.... :))))))))))))))

И какво точно означава 'антируски'? Нормално е свестните хора да не харесват това което представлява Русия в момента и да не искат да имат нищо обще с нея. Това ни най-малко не означава заплаха или дори зложелателство - нищо подобно. Просто Русия да си стои в границите си (първо да осъзнае къде са , реално) и да не се вре там където не я канят.

Ако не е била Руската империя, нямаше да има жив грузинец от двеста години. Жалко долно криминално племе, което винаги ще ти забие нож в гърба, защото е силно само на думи. Знам го от личен опит, един близък роднина незнайно защо въртеше сума години бизнес с едни грузински кокошкари, та и аз участвах.. Е накрая го изпържиха с един камион бита, щото толкова им е всичко. Тя и държавата им е супер измислена, една трета от населението им са други народности.

и те и ние сме дълбоко признателни на Руската Империя... която обаче отдавна не съществува и днешна Русия не може да си приписва активите, но да забравя пасивите: на СССР въобще не сме признателни, а точно обратното!

Кои сте вие? Ти, телевизора и фесбук.

сме МНОГО ПОВЕЧЕ от вас 'вГъзрожденците' на Руснаждане (както би трябвало да бъде нелицемерното ви наименование).

Бе тапанар. От руснаците всички страдат и нито една бивша република не ги харесва защото са безчинствали везде. Ходи говори с хората и не драскай глупости.

След ожесточени неколкодневни протести парламентът на Грузия все пак отхвърли законопроекта за "чуждестранните агенти", ... Те излязоха на улицата, разтревожени, че кавказката страна може да бъде отклонена от прозападния път и от стремежа й към изграждането на по-тесни връзки с Европа. Редакторката, ти подиграваш ли ни се? Държавата се опита да приеме закон, който да изкара на светло всички лобистки НПО. Кой им дава пари, за какво ги харчат. Притесниха се от това прозападните политици. Явно делата им никак не са чисти. И между другото, това е действащ закон в САЩ. Какъв е проблема? Нали искат Запад? И там този закон го има.

Точно проблема е в запада. Единствената полза от закона е да се контролират медиите, което искат руснаците. Ама ти си толкова прост че пак ще обвиниш запада.

О, свещена тъпота! Ама наистина си умен като майски бръмбар. Да си гледащ супата внимателно като ядеш, да не те изненада и да изскочи някой руснак от там :))). Грузия все още са прекъснали официално отношенията си с Русия. Напираха за НАТО, за ЕС. Какви руснаците гонят? И как те, дето не ги допускат в Грузия, щели да им контролират медиите? Приемат американски закон? Поне на коя планета се намираш, наясно ли си :)))). На кривия кор, вълната му пречи :))). Все повече се убеждавам, че са прави, наистина русофобията е психично заболяване. Пич, не си за тази тема, нямаш познания и не си адекватен. Опитай в хай лайф, че имаш съобразителност на блондинка.

Прав си, мустак смешен! Грузинците блянуват да живеят в рускиии мир, искат да живеят със 50$ на месец, да ги мобилизират за войните на вожда, да ги арестуват за детска рисунка, да падат от 6 етаж ако не са удобни на власта, НО видиш ли злите соРосоиди само им мътят главите и ги лъжат да не влизат в тоя земен рай ... рускииии миррр! БУХАХАХАХАХАХА

Ми в случая просто искаха козяшката измет да се регистрира!? А толкова протести... Срам ли ги беше!? А като вземаше мангизите не ги беше срам нали!?

Европа замръзна ли зимата без руската гЪз! Украйна капитулира ли без ток! Превзехте ли го това село Бахмут най-накрая бе, клоуни! БУХАХАХАХАХАХА

Русия фалира ли за две седмици...руснаците свалиха ли Путин... НАТО то прати ли танкове и самолети на краината...

27 юни 2022 "Блумбърг": Русия фалира за първи път от 1918 г. насам :)))))))) раZZия ФАЛИРА!

Ъхъ...със 600 млрд валутни резерви и дълг 10 % от БВП...

Дерипаска: Хазната на Русия може да се окаже празна 2024 г. ХА ХА ХА 600 милиарда резерви бяха преди 2 години! :)

с 88% от бюджетния дефицит планиран за ЦЯЛАТА 2023 достигнат още в края на Февруари.

Глей ти...Дерипаска ли е финансовия министър!? Нещо за Хамерикания не каза ли!? Рецесия ще има ли...дефицита ще мине ли трилионче...

Ватник. Русия е история просто не го знае все още. Ще видим след няколко години като парите им свършат. Русия е една терористична страна и това е.

А бе ти си много прост бре. Всички говорят колко е зле в САЩ ама само да ви кажа че колкото и да е зле в САЩ е в пъти по добре от Русия. Дето се вика в следващите 100 години Руzzия няма да ги стигне американците дори и америка да върви назад. Колкото и глупости да драскате все още Америка е страната на неограничените възможности а Просия е помийна яма.

А фалира ли Европа. Уверено фалира. Бизнеса вече бяга от Германия. германия се срива, от там и Европа става аграрна провинция. Държавите затъват в дългове все повече.

С тая никва зима и стари запаси от руска газ... и пак са трилион назад а само швабите 250 млрд. А следващата...

На тия хич не им е смешно...Чували с картофи... https://t.me/vladlentatarsky/18578 https://t.me/boris_rozhin/75352 https://t.me/RVvoenkor/38409

Точно така. Американците не успяват в Украйна и започват да,дестабилизират съседни на Русия страни - толкова са предевидими и прозрачни, че чак избиват на тъпотия

Русия дестабилизира целия раьон. Все едно крадеца да вика дръжте крадеца.толкова сте жалки путлеровите тролове.

Днес Путин обяви нова мобилизация ,тошко и на грузинците

На Анакондата и посмачкаха главата и сега разчита да удари Мечката с г.за си. Няма лошо, но ако може без братска помощ от Българи за Грузия.

Паце,какво чакате ударете ги или искате първо с украинците да свършите и тогава. Време нема, деиствайте.

В Израел "украинци", "руснаци" "грузинци"- горские евреи са равни.

Законът за чуждестранните агенти всъщност е американски. Руснаците го изкопираха и така направиха пропагандата прозрачна и равнопоставена. Грузинските умнокрасиви могат само да съжаляват, че не го приеха - така щяха да се виждат както едните, така и другите "инфлуенсъри". Ама то от зор да скрият "Америка за Грузия"....;))) Сакън да не им развалят рахата!

Американския е за ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ лобиращи в САЩ за АМЕРИКАНСКИ политически кандидати, блядь. Това е разрешено но, лицето трябва да се регистрира като Агент. По този закон бе осъден канадски еврей лобиращ в САЩ.

Ми тоя къв е бе малоумник!? Чужди граждани...или фондации...лобиращи за грузински или руски партии. И сега ги регистрират да се знае кой и от къде ги финансира

И всеки път като правят заявление, трябва да кавазт "АЗ съм чужд агент..." прост си като руснак, Саше.

Глътка въздух за троляците на Шорош, че съвсем бяха потънали, горките. Е, после грузинците пак ще реват, но на кого ли му пука. Очевидно не и на техните евроатлантици.

Руското малцинство (17 човека) в Дания е подложено на геноцид от данонацистите. Време е за операция за спасяване на нашите!

от тези 17 руснака, 17 са "съратници" на синовете на Соловьёв и Мизулина.

Руснаците се объркаха сега Молдова, Полша, Грузия или Прибалтика ще нападат...

Сега Грузия ли ще денацифицирате? Първо си асфалтирайте пътищата и пуснете канализация и ИЗВЪН Москва и Петербург, после тероризирайте съседите си.

Като в Щатите ли? ... Знаеш ли, че само в бившите соц. страни има изградена глобална отходна система? ... Масовия западняк сере в дупката наблизо и плаща всеки месец да я празнят Лайнарките!

Ти много си информиран. И срал ли си в западната дупка? Или путлер ти го каза това. Боже колко сте кухи ватенките.

Песков, грузинците ви мразят безплатно!

Е как тъй един ДЕМОКРАТИМЧЕН закон в САЩ.. Приет в далечната 1938-ма година в сила и до днес.. Смятате ли, че ФРАНСПРЕС, BBC, БТА и т.н. с представителства в САЩ не го изпълняват, изяждайки и запетайките в него.. Преведен едно към едно и приет за друга държава става веднага НЕДЕМОКРАТИЧЕН?

Ами виж колко демократична е Америка и сравни с "демократичната" Русия където убиват журналисти (Политковская), опозиционери (Немцов) и други стоят в затворите ... Ей вие копейките сте много тъпи!

Ми гледаме колко са демократични...гледаме свободата на словото и пазарната икономика...тия лакърдии минаваха 90-те години... Що спряха руските телвизии а!? Страх ли ги е от нещо...едно време СССР спираше ББС и Свободна европа

Светни ме - колко демократична е Америка? Дето бомби половината свят? Аман от комсомолци с наколенки, бе!

Сега що блокират административно китайския тик- ток!? Демократите ммм!?

що не си изгледкаш серията на БРИГАДА.. За оръжието за Чечня!! Щото едни бая долари и оръжието ги отнема. От сделка на която Немцов бе посредник.. Да си чул нещо за украинката, която беше с него на моста? Колкото си чул и за Певчих.. Дето беше в самолета с Нахалния..

Явно са достатъчно алчни.