Шофьор мина през зебра със 106 км/час

Шофьор е минал с автомобила си през пешеходна пътека в Русе със скорост 106 км/час при ограничение 50 км/час.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор мина през зебра със 106 км/час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не оправдавам, въобще, такива постъпки, но искам да внеса яснота по въпроса, защото заглавието е малко стряскащо.Въпросният булевард ( "Хр.Ботев в Русе) е с 2 отделни платна, които в по-голямата си част, са с по 3 ленти за движение в едната посока.По целият булевард няма пешеходна пътека, където да няма сфетофар.Щом не се споменава друго, значи водача е минал на зелен сфетофар,(с предимсво пред пешеходците!) а за пешеходците той е бил червен и те са чакали.Така че, риска за тях съвсем не е бил такъв, какъвто се предполага от заглавието на новината.А за 50-те км горница в населено място - санкцията е ясна.

В Канада за 50км превишена скорост ти времат колата и глоба до 10000$ (десет хиляди) и тук трябва да е така - следващия път да тича бързо колкото си иска

Чудя се как не се е намерил още някой да писне че му била ниска заплатата за толкова.

тревожна картина! с тези мерки ничто не може да се направи! прости физиономии в скапи коли! простотията изправена срештy техническят прогрес. обштество от 70% боклyк.

Смешен закон ! Този никога повече не трябва да може да шофира - той си е чист УБИЕЦ !!!

Вместо да протестират срещу съвсем цивилозаваната забрана за пушене, българите биха могли да се вдигнат на протест срещу ненормалниците, които си избиват комплексите зад волана.

Общото ми наблюдение е че варненците са сред най-безрасъдните шофьори в БГ. Мислят се за друга порода какво ли.? Това им самосъзнание бе насадено от местната варненска управа, крепяща се на пари от.....всеки знае от къде.

е 500 лева какво е? да му слоят 5 хиляди лева.

Е, на село е така...

Кой знае от коя дупка си изпълзял - столичанин в повече, селяндур! Прованса се изчисти от боклука - пратихме ви го в Софето - :-)))))) Комплексари! За шофьора - изрод!

Ела и ти...явно и ти си за тука :)

Не, бе, по-скоро е слушал от съселяните си истории, които те са чули от едни други техни съселяни! Би ми било много интерсесно статистиката примерно за 2011-2012, колко от ПТП-тата в София са по вина на софиянци и колко на "културните" състезатели от прованса? Извадят ли от КАТ въпросната статистика, май ще сме още една крачка по-близо към връщането на софийското жителство!

Разбирам някой да се е замотал нещо и да е превишил с 10-15 км скоростта....за което ще получи глоба....ама с 50 км/ч отгоре, в случая 106 км/ч....ами те му трябват над 50 м за спиране. Тоя изобщо не мисли да спира....Убиец... Затвор за такива!

Няко знае ли на ко тел.може да се обади човек в такива случаи?Ежедневно сме свидетели на такива отворковци.

25% от водачите са като него.Това трябва да се третира, като опит за убийство.

ЧЕ ТО НИЩО НЕРЕДОВНО НЯМА, ТРЯБВАШЕ СТАТИЯТА ДА ЗАПОЧВА С ..."ВАРНЕНЕЦ ПРЕОФУЧА ПО РУСЕНСКА УЛИЦА........" ЕЛАТЕ ВЪВ ВАРНА ДА ВИДИТЕ.ТОВА Е ЕЖЕДНЕВИЕ, А АКО НЕ Е ТОВА ТО ТОГАВА НЯКОЙ ПРОСТО ЩЕ Е СПРЯЛ НА ПЪТЕКАТА ТАКА ЧЕ ДА НЕ МОГАТ ДА МИНАВАТ ПЕШЕХОДЦИТЕ....

много комплексари, много нещо

Сигурен съм че е имал готовност да спре :)

Е такива селяндури с В, PB и Е регистрация са най- наглите! Пълное с подобни комплексирани гниди!

Моята класация е друга: 1. Най-Зле - КН или както ги наричам аз (Крайно Некадърни-те) 2. След тях - М - Мародерите 3. В - Въздухарите Никой да не приема поста ми лично. Навсякъде има и такива и такива шофьори.

Явно не знаеш значението на "мародер"...

Моля за подобни действи и в Студентски град в Софи. Към обяд един профуча пред УНСС на единствената пешеходна пътека, която не е повдигната, поне с толкова с някакъв спортен автомобил. Не можах да му видя марката. Така караше, че и въртеше колата от зор!!

kgb777kgb

Със сигурност трябва да му "резнат тиквата " и не го оправдавам по никакъв начин , но в София има пешеходни пътеки в такова състояние и на такива места , че може никога да не разбереш ,че си минал през пешеходна пътека , дори и да си караш с 50км/ч !!! Давам пример - пешеходни пътеки на 6/шест/ лентов път с разделителна мантинела , това в нормалните държави се нарича магистрала и по НИКАКЪВ начин НЕ може да има пешеходна пътека !!!

За пешеходните пътеки в София си прав, като лошото е че има толкова лошо замислени като място дори че да се чудеш кой с чий мозък е сложил там пешеходна пътека. На една такава преди няколко седмици удариха жена. Става въпрос за пешеходнта пътека пред парка на военнат академия на канала.... в посока към Орлов мост, пешеходната пътека се пада на 30 метра от светофар точно след завой и ако недай си боже някой малоумник (а такива има много) е паркирал отпред, особенно нощно време, (а зимата се мръква рано) пресичащите там са си направо .... жертви....

На такъв "рекордьор" свидетелството за управление на мпс да се отнеме завинаги. Пълен идиот.

Такъв трябва да му сложиш въжето на шията, преди да убил човек.

Човекът си е един и същ и в трамвай и в кола и в самолет Мисля че още в училище и дори още по рано трябва да се възпитава детето че това е наказуемо,това е опасно това никога не трябва да се допуска. Порасне ли като говедо,захапало бутилката,дрогата,цигарата и телефона,каквото и да го наказваш все тая На пешеходната патека където малоумника е убил детето ще има цветя но никой няма да се трогне и ще продължава да владее силата,да нарушава и сам да се ликвидира накрая Хубава акция имаше неотдавна"Недосегаемите." Мисля че от там трябва да се почне на всички нива. Но как да стане като те са недосегаемите???

В училище винаги са ме учили да бъда отличник, да мога да върша всичко добре, да не се съобразявам с неможещите, мързеливите и незнаещите, защото те никога няма да станат можещи, работливи и знаещи. И точно тези неможещи и незнаещи мързеливци сега, вместо да дойдат да ме питат какво да правят, ми казват, не направо ми нареждат, с каква скорост да карам и да се съобразявам с тяхното неможене. Е как да стане тая работа? Ако през пешеходна пътека без светофар може да се мине със 106 км/ч, значи не й е мястото там и е поставена от някой от горепосочените безмозъчници за тормоз на шофьорите и за ужас на пешеходците.

След поставянето на толкова много лежащи полицаи във Варна ефекта е точно обратен- масово по главните улици вече се вдигат скорости до 100-110 км/час за да се хване толкова ефективната преди "Зелена вълна". Говоря за бул "8-ми Приморски Полк". За мен беше много интересно да го констатирам и за самия мен. Човешката психика е устроена да следва този пред него. И когато той кара със 100 км/час неусетно и аз почвам да карам с толкова.

...човешката психика е устроена... Говориш глупости! Никой не ти е виновен, че караш бързо.

".. Той ще бъде наказан с 500 лева глоба и лишаване от правото да управлява моторно превозно средство за срок от три месеца. ." Да се накаже с още 500 лева, защото не е подобрил собствения си рекорд.

1chovek

Само на мен ли ми се струва, че статията трябва да носи заглавие "Шофьор-убиец мина през зебра...", деянието да се тълкува като умишлен опит за убийство с висока степен на обществена опасност, а съдиите постановили 1 година затвор за убийството на дете да бъдат осъдени на останалите години, които не са присъдили на убийцата, да си ги излежат самите те!

Такива, трябва директно да отиват на съд, няма оправия...., не че съдът е нещо в BG, но трябва да се спрат такива ненормалници. Сутринта във Варна, спрях да мине една жена с детето си и един тъпак се засили и ме изпревари точно пред жената на пътеката, не мога да сваря да натискам клаксона, как да се спрат такива тъпаци идея нямам.....тука във Варна са най-големите "шофьори"...

Да-да, така е. И всичките "шофИори" се от Толбухин! Аре стига лаяхте, Добрич, Толбухин се на Пешо в г..а! Осмърдяхте Варна да го е!

Варна е пълна с изроди-шофьори. И на мен ми се случи същото преди няколко дни. И убиецът беше около 50-55год. баровец с AUDI-Q4. Псуваме софиянци, ама преди месец карах в София - не е като в Берлин, ама има какво да научим от тях. На влизане като видя варненския номер колегата отвори прозореца си и ме попита имам ли нужда от помощ, да ми покаже пътя, тръгна пред мен и ме прекара през трафика. На някой да му се е случвало във Варна? А? И в Бургас няма да му се случи!

В София сутрин е пълен ад. Там стане ли инцидент слизат и бият наред жени, мъже всичко. Винкела не трае. А във Варна шофьорите са културни.

Потвърждавам! От Варна съм и съм шофьор, но наистина варненските шофьори са просто кошмарни.

отиваш в ПРУ-то в сектора към КАТ. даваш едни 300лв и изведнъж се оказва, че снимката от камерата случайно е размазана в/у номера на автомобила. излизаш си олекнал с малка сума пари, но пък с книжка в джоба и продължаваш да си караш както можеш. и така докато не убиш някого и не попаднеш на прокурор, който а те тикне зад решетките, което е почти невъзможно. по-вероятно да си шофираш по този начин докато не убиеш сам себе си, което е и най-удачния за нас вариант.

Говорите пълни глупости и ги пействате навсякъде. В една нормална държава трябва да ви съдят за това.

Добре де, кой ги кръщава тея акции - каква е сега тая "Валя"? Следващата акция "Пепа" ли ще е или "Минка"?

Валя е момиченце, убито на пешеходна пътека. Вие сте бииииииип!

ако беше прочел статята до краи щеше да разбереш.

Да, като я допълниха вече стана ясно :) Ма в първоначалния вариант...

Слаба работа! Повече настъпвайте, че титлата "Идиоти на Европа" не се запазва така лесно!