13 пешеходци са загинали за месец у нас

Само през последния месец септември случаите на загинали пешеходци в цялата страна са 13, което като брой е най-много на загинали пешеходци за цялата година.

Обратно в новината

Коментари - 13 пешеходци са загинали за месец у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От СБА припомнят, че тече процедура по забраната на пешеходците със закон. Новите мерки, според експертите, ще влязат в сила още преди последния пешеходец да е загинал на пешеходна пътека. Това би свело инцидентите до минимум.

Пешеходната пътека е едно от най-опасните места по пътя. В момента в който си мислите че сте в подлез, всичко може да ви се случи. Трябва да има не пешеходни пътеки, а пешеходни НАДЛЕЗИ и ако не може или е скъпо, ПЕШЕХОДНИ СВЕТОФАРИ!!!! Колко струва един светорар спрямо човешки живот????!!!!!

Чл. 119 (3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или НЕ с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.

спрете да насърчавате пресичащите да се осланят на някой друг да ги пази!!!!

Когато се разхождаш с нож в ръка е твое задължението да не убиваш хора!!! И не са те виновни ако ги наръгаш с него.

Чл. 119 (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

Тука думата е ДЛЪЖЕН !!!!!

не е ! думата е СТЪПИЛИТЕ!

"Само през последния месец септември случаите на загинали пешеходци в цялата страна са 13, което като брой е най-много на загинали пешеходци за цялата година." Всичко е в реда на нещата, нали от миналия месец пешеходните пътеки имат нов смисъл - колите първо, а пешеходците ако могат ще пресичат, ако не могат да си купят и те кола и така да минават. Тези 13 човека са забравили да се огледат сигурно или не са пресметнали формулата за скоростта на задаващия се автомобил.

След като пешеходните пътеки станаха незадължителни, да не би да очаквате спад? Кретени.

Кога пешеходните пътеки са станали незадължителни? Винаги пешеходеца е с предимство на пешеходната пътека. И водача на МПС е длъжен винаги да спре когато има пешеходец на пешеходната пътека!..дори и само стъпил с единия крак да е на нея...

Когато започнат да им отнемат книжките и да им конфискуват колите ЗАВИНАГИ !

KAT кога ще започнете да работите?

Това е резултат от безхаберието и пасивността на КАТ и от прекомерната навалица на пътя. Трябва да се уволнят всички директори и ръководни лица в КАТ и да се почне на чисто с изненадващи акции на пътя. Баш шефа на КАТ да се сменя всяка година и да бъде назначаван регионалния директор с най-добри постигнати резултати. А иначе трябва и да се затегне контрола по внос на автомобили. Автопарка е в плачевно състояние- караме изхвърлените боклуци на Европа.

пешеходецът е пешеходец, само когато ходи пеш, по пешеходна пътека!

Иначе проблемът е доста сериозен, тъй като в статистиката на КАТ в графата "блъснат пешеходец" фигурират над 150 жертви, което е близо една четвърт от всички жертви на пътя. От тях 50 са поради отнето предимство, което ще рече, че останалите около 100 вероятно са били в нарушение. Основният извод е, че пешеходците трябва да внимават при пресичане, освен ако не вярват в съдбата.

Защо пишете глупости? Законът гласи следното (вж. по-долу), откъдето не произтича задължение пешеходецът да сигнализира с ръка: Чл. 32. (1) Преди да навлязат на платното за движение, пешеходците МОГАТ да сигнализират за намерението си чрез подаване на сигнал с ръка -лява или дясна ръка, изпъната нагоре или напречно на пътя. (2) Сигналът по ал. 1 не освобождава пешеходците от задължението, преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянието до приближаващите се превозни средства и с тяхната скорост на движение. Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила: 1. преди да навлязат на платното за движение, да се съобразят с разстоянията до приближаващите се пътни превозни средства и с тяхната скорост на движение; 2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;

Пешеходците да се научат да летят !