Правят повдигнати пешеходни пътеки в София

Изграждане на повдигнати пешеходни пътеки започва в София, съобщи началникът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Обратно в новината

Коментари - Правят повдигнати пешеходни пътеки в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хей шофьорчетата - пътищата не са ви състезателни писти. Легналите полицаи ги правят заради вас, защото не спазвате правилата за движвние. В Канада всеки си пресича където си иска и колите спират, затова няма и пешеходни пътеки. Гнусни, потни, безотговорни идиоти. Да трепете хора безнаказано - това ли искате. Ама хората нема да търпат вечно. Вече и аз като си идвам в БГ, че трепем. Око за око, зъб за зъб!!!!!

Що не си седиш в Канада и да си пресичаш както ти е кеф. Може и да оцелееш още месец два

Аз пресичам правилно и в Канда и в България. Само, че в Канада ако някой шофьор направи нарушение плаща серизни глоби и отива в затвора. Познавам един луд дето лежа два пъти в затвора задето е карал пиян. Сега му е отнета книжката за няколко години и не може да влиза в магазини за алкохол.

Конструктивно решение, но за какво се мъчите, просто направете 2,3 кратера преди всяка пешеходна пътека, хем по-лесно ще се направят! Още по-хитро ще е да направите инсталации с датчик, чрез който ако се движиш с по-голяма скорост да излизат шипове, по-ефективно ще е! пфф

Ми че то това не е никаква новост. В града, в който живея има 5-6 пътеки, направени върху легнали полицаи.

В "глупавата" Германия тротоарите са по-високо от платното с 2-3 до 5 см. Ние тук залагаме 8-10 за пешеходна пътека /щото сме по-умни!/. Като знам как работим,няма да се учудя ако някъде височината стане и до 15 см.После ще се чудим защо караме коли с разбита предница. Аман от идиоти!!!!

Поредна милиционерска глупост ! Цял свят иска да вдигне скоростта в задръстения град - строят се надлези, подлези, булеварди и т.н., а тук разни тикви ще повдигат пътеките - ами то като стигне колата там с висока скорост - Бог да пази пешеходеца! Ами полицейските автомобили, пожарните и линейките - за тях помислихте ли? Ами снегопочистването?

...сигурно са помислили и за линейките и полицейските коли... направо с БТР-и, само ще сложат отгоре буркана и готово! ;)

Такава глупост може да се роди само в милиционерска глава. И на всичкото отгоре за него е плюс свалянето на средната скорост на движение. Хората събират учени и правят разработки как да вдигнат 2-3 км а той сваля 15-20 и е щастлив. И каква е крайната цел, КАТ да не върши работа. Ами че вземете сложете по един от вашите тюфлеци за 10 дена до всяка пътека да глобява и ефекта ще е същия без да се създават допълнителни тапи по препълнения ни град.

КОГАТО ЧАКАТЕ ЛИНЕЙКА,А ТЯ НЕ ИДВА И НЯКОЙ УМИРА ДО ВАС СПОМНЕТЕ СИ ЗА ТОВА РЕШЕНИЕ НА НАЧАЛНИКА! И КАК ЩЕ СЕ СПАСЯВА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ В ЛИНЕЙКА ПОДСКАЧАЩА ПО ТЕЗИ 10 СМ. НЕРАВНОСТИ!

Sacho

Повдигнато трябва да е мястото преди пешеходната пътека, а не тя самата. Стигне ли с бясна скорост до нея, то работата е свършила.

До където и да стигнеш с бясна скорост когато колата ти изхвърчи заради такива "трамплини" работата става мазало

Acho

Само така за лудите шофьори. Това да не ви е състезание. За къде сте се рабътзали. Ще карате бавно и ще пазите пешеходците и другите шофьори. Иначе отивайте в паделата гнусни, потни, нагли шофьорчета. Като си бах в България тъчах като подгонен заек на пешеходните пътеки. Ако се направи забележка шофьорчета започват да ти размахват 'мруци. Гадни убиици, за панделата сте!!!

Що ти не.........!?!

безгранича е тапотията на управляващите. тези повдигати на 8-10 см пешеходни патеки ще затруднят движението на линеики на "барза помощ", пожарната и полицята, а сащо ще доведат до чупене на коли и фатални инциденти. не това е начина. полицята(кат) трябва да си варши работата, а не да люпи семки. в цивилизованите дарзави се поставят автоматични видео камери, които снимат номерата на колите нарушители и шофиорите получават по пощата известие за нарушението и глобата. докога ще управляват дебили?

В Швеция има много повдигнати пътеки, ама много. Най-много ги има по надолнища и прави участаци. Понякога има и стеснение на лентата, преди повдигната пътека, но има и знаци, които предупреждават за това. Другото хубаво е, че има улици в града, където можеш да караш с 70 км/ч. Не е само 50 км/ч. Има и мноооого паркинги. В центъра можеш да намериш цени м/у 4 лева и 20 стотинки на час. На някои места не можеш да стоиш повече от 2 часа. На други е платено до 18:00 часа и после е безплатно. Абе, измислили са го хората. Удобно е!

Абе Швеция си е страхотно, но не може да се прави паралел между Б-я и Швеция - все едно да сравняваш ябълка с ла*но. Тука си е балкан и такава мизерия ще си бъде винаги по тия земи. Ама благородно ти завиждам, че се се махнал от тази клоака и си се установил в Швеция. Браво, хубаво е, че си успял да се справиш с трудностите.

Къде в центъра на Швеция ги видя тези неща?

МММммм, това е супер решение .....за Валентин Златев. Разхода на гориво от непрекъснатото спиране и тръгване ще се повиши с между една четвърт и една трета. Богати сме, ще го преживеем, но е крайно време в тази държава да спре онова бебешко залъгване когато се случват съдбоносни събития. Изчерпване на всички финансови резерви, започва рев и разклатят залъгалката "улични кучета" и бебетата се опулят , преебават стратегически сектор с десетилетия напред, започва рев и разклатят залъгалката "гадните шофьори" и бебетата пак се опулват. Народ от бебета.....повечето мургави.

Само експерименти значи... и това ако не е идиотизъм.

Galaxy

А Цариградско да се направи цялото в "легнали полицаи", да не може да се движат с повече от 20 км.