Откриха още древни риби на магистрала ”Люлин”

Открити са още вкаменени древни риби при строителството на автомагистрала "Люлин", съобщи директорът на Регионалния исторически музей в Перник Емилия Велинова.

Обратно в новината

Коментари - Откриха още древни риби на магистрала ”Люлин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рибите били от вида "Дапалиш магрурус" а след няколко милиона години ще открият вида "Да Палиш голфетка"... the circle of life

lekar ( нерегистриран ) 09.10.2010 10:36 "Откога в лудницата имате компютри?" Ааааа ... докторе откакто обърнахте всичкото БГ на лудница и поставихте най-откачените да ни дават акъл оттогава. Доколкото си спомням беше около 1959-тата година след Христа.

Момче, намали малко гледането на филми!

Аз пък мислех, че са открити дреБни риби и таман се зарадвах :)))

Все по магистралата се наметали тия риби...

Много риби има навсякъде.Не само на магистралите.Там са здравните министри.Такова просто и наивно племе няма никаде по света.

Ще ви замоля да си премълчавате бъдещите находки, да не вземат да променят проекта /за справка случаите с откритите находки при строежа на метрото/....щот тогава ще си такова таковата....

Ей начиии! Тия не само риби, ами птеродактили ще изкопаят, само и само да имат оправдание че са закъснели с магистралата!

Намерен е и вкаменен анцуг и вкаменен голф

Тая хищна риба трябва да е била предшественик на днешните митничари, данъчни и чантаджиите, дето организират търговете.

Където и да копнеш ще излезнат вкаменелости особенно около реки или където някога е имало...това не означава да се спира работата.

"ПРЕДИ МИЛИОНИ ГОДИНИ........." ГЛАВИТЕ ВИ СА БИЛИ ЕЗЕРО ПЪЛНО С ЛЪЖИ И ЗАБЛУДИ! НЯМА МИЛОНИ ГОДИНИ! НЯМА! ИМА СВЕТОВЕН ПОТОП НАПРАВЕН ОТ ГОСПОД СТАНАЛ ПРЕДИ 4354 ГОДИНИ!

Откога в лудницата имате компютри?

хахахахах в сектите отдавна имат

Откъде имаш тия сведения :)

Тия и жив слон ще извадят, само да оправдаят мотаенето!

Абсолютно си прав брато, даже за още по-достоверно и мамут ще намерят - напълно запазен. Абе я ме светни какво означава напълно запазен. Да не се окаже, ме е от ирландското месо, дето го внасят с тировете и бухат в саламите.

Едно време Перничани са имали море.Правили са курорти,развивали са алкохолен и секс туризъм.Ама по стара традиция са забравили да направят пречиствателни станции и разните боклуци са изместили морето.

Да направят анализ на скалата и находката. Да не разправят глупости- едната на 200 милиона а другата само на 35 милиона. Може би журналистите са доста примитивни в познанията си по палеонтология. Къде е периода Триас а къде Терциер....

Нормално, при вулканичната дейност на Витоша при формирането на тогавашната кора, някои гадинки да не са успели да емигрират...

а рибата колко коня е викате?

Аз открих динозавърКА на магистрала "Тракия" - и от това не правя сензация, а явление в българското ежедневие!

Мургави ли са или светлокожи? А може би и на лунички - от рода на пъстървата? Това, че миришат, ясно е!

Сега остава някакъв фараон да изкопат!

35 милиона години скакауците са си били все така хищни затова на рибите са им останали само кокалите. Чакайте да видите като им направим магистралата та да могат по-бързо да се изнасят насам как само кокали ще останат и от старите кореняк-софиянци. :) Вярно, че "китайската" мафия от столичния квартал Люяо-лин ще ги забави малко ама скакауците са всеядни и нищо ги не спира. Кракра пернишки да ни е на помощ драги съграждани. :)

Успех на българските учени с тези находки. Дано се намерят млади ентусиасти сред тях да изучат и популяризират находката. Нека и някое филмче да спретнат - стига сме тюхкали по филмите на Дискавъри и Нейшънъл Жеогр. за чуждите открития. Ето имаме си и наши. УСПЕХ НА УЧЕНИТЕ.

сещаш ли се за някои стоиностен бг документален филм ( на тема природни науки) посл. 20 години? какви учени те гонят? докторантите взимат ч00 лева на мес.

Как пък ги откриха тия древни риби точно преди испекцията на магистралата?! Така ли ще оправдаят забавянето, като хвърлят няколко артефакта пред булдозерите? "Майтап, бе, Уили!"

а бе че ние сме рибите , то е ясно , ама защо продължават да ни отвличат вниманието от основните проблеми .

Защо пък се "предполага" , че е било езеро? Нима не е сигурно? Освен тези риби да са били дървесни...

Защото може да е било и море, океан, река ... Или рибите само в езерата живеят? ;)

У наше село такива си ги намирам колкото щеш и с кокали и скожи всякакви има, пък никой не се хвали.

Предполага се, че преди милиони години районът на Перник е бил пресъхнало езеро, на чието дъно перничани са правили гонки с...

скакауец...а,таковата де......ГОООЛФФФФФФФФ!!!!!!!!

А Вие тези милиони на гьотере ли ги слагате в началото находките били на 35 милиона години, рибата била на 200 милиона. Искате да кажете че рибата без пенсионна реформа е живала 165 милиона години ли? Щото толкова е разликата м/у находките и рибата, а иди разбери за кво иде реч?

Какви тъпотии може да прочете човек по тия форуми, не е истина направо....

Всичко е точно, рибата е на 200 мил., ама ние я изядохме преди 35 мил.

В пласта под рибата бил намерен Golf II. Археолозите обясняват подпъхването на голфа в пласта под рибата с мощния двигател на колата, използването на спойлери и опушени стопове, както и с първите 2 букви от регистрационния номер, от което голфът става много шмуглив и може да се вмъкне навсякъде.

Явно първите риби не са били достатъчни, за да се оправдае забавянето. Сега е момента археолозите да си издействат дарения :)

РК = 500 коня???

хахахахахахах

От Искаро по-дълбоко нема!

Добре дошло за Мапа Ченгиз да оправдае поредно закъснение на пуска на АМ Люлин с появата на рибоците...

ЕПА, И У ШОПСКО Е ИМАЛЛО РИБА И МОРРЕ!

а, бре, у Пернишко не са ли граовци?!

Едва ли би се намерило читаво (научно още по-малко) обяснение за наличието на близо 7 млн. риби, обитаващи тази губерния .(очевидно непоправимо завладяна от целящи-да-крънкат-чужди-пари отвъдчерноморски бесове)

Дано не намират повече, защото след онова месо нищо чудно да ги пуснат в магазинната мрежа под формата на рибен пастет.

Аааа...Лили Иванова ги знае тея риби!

Нормално като малка ги е ловила :-)