Швейцарци отвориха завод в Перник

Швейцарският концерн "Силкотех" откри свое предприятие в Перник. Инвестицията е на стойност 2, 5 млн. лв. и се реализира чрез дъщерното дружество "Силкотех България" ООД.

Обратно в новината

Коментари - Швейцарци отвориха завод в Перник | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО,ПО МАЛКО ПЕРНИШКИ ОЛИГОФРЕНИ В СОФИЯ

Така се работи, създава се климат за инвестиране и птичетата долитат ли, долитат...

e to i ROVER otvoriha zavod za koli v varna.ama izdurjaha na reketa 1 godina :)

Bravo. Samo ot 4ujbina niakoi moje da investira i postroi fabrika. Bulgarite investirat samo v apartamenti i se 4udiat posle za6to niama proizvostvo i rabota. Vsi4ko v BG se izmerva v koi kolko apartamenta ima.

Грешиш. Най-много до 4000 да го докарват. 10000 раздават по ръководни позиции в банки.

Ами бравос,бравос!Преди години разграбиха Стомана,съкратиха 6000 човека,ама сега открили 13 работни места-чудо!С тия темпове след 1000 години пак ще има толкова заети!

ТЕЗИ 13 ПЕРНИЧАНИ ЩЕ ХОДЯТ НА ЛАБОТА С ЛЪЧНИТЕ КОУЛИЧКИ - (МЕТРОТО), А ДРУГИ ЩЕ ХОДЯТ И С ГОУЛФО 2КА С УЛЕТИ ЖАНТИ

УЕУЕ МАУЕ ЦЕУИ 13!!!

СМЕХ! ГОЛЕМ СМЕХ!!! И все такива ще са добрите новини!

ЗАВОД !????!!?? - повечето кравеферми или домашни селски градини с оранжерии, са с по-голяма площ...!!! Цехче някакво си направили швейцарците, нашите - ЗАВОД !!!! Пропаганда....

zasto ne napravihte vi komentatorite neshto a samo pluete . Zastote ste tapi balgari tapanari . Az sam proizvoditl i se radvam za horata takava tehnologia e mnogo skapa i ia niama nikade v BG izrodi nestastni Tuka triabva da umrete ot glad i mizeria i da ste na posledno mesto v sveta . Koi ot vas proizvede produkt i ko predlogi i prodade na pazara NIKOI

Абе умник, ти имаш ли идея от модерно машиностроене и инструментално производство? За кви бръснарници ми говориш. Знаеш ли, че ти трябват машини за минимум 500 000 Ерво за да правиш матрици. Заради такива като тебе никога няма да излезнем от калта. Не стига, че са се набутали тука хората да ни научат на нещо ами и кусури намираме...айде аман от многознайковци

Браво! 13 работни места!!! Е! Това е вече нещо! Само, до година-две да не изнесът производсвото в Румъния!

Добра новина!

za 13 rabotni mesta !?! sega Goce da gi nagradi staraplanina ili investitor na godinata

Дали ще правят силиконови гърди за вътрешния пазар

защо се радвате толкова много?става въпрос за 13 работни места ,става въпрос за евтина работна ръка!!!инвестицията е добра ако суровината и работната ръка са български и готовата продукция се изнася в чужбина,а не всичко да е чуждо и да се предлага на вътрешния пазар!!!!радваме се когато откриват голям магазин тип

Мръсници! Открили са предприятието, тончо когато премиерът го няма в БГ, за да пререже лентата! Тия швейцарци ако не са Станишеви подлоги, те пък на !

Но иначе това правеше българското предприятие Латекс в Бяла. То беше с по-големи размери, имаше традиции. Добре е да има такива начинания, но извинете това е една работилница, какво е това - бръснарница и фризьори в по-голям град, та навремето строеха в селата тези работилници с цел изпълнение на социални програми и задържане на работната ръка - ширпотреба. Навремето циганите кльоцаха на преси копчета, шайби, синджирчета, уплътнители и пр. И бяха добре. Смешно е да се вдига парата за джобни вложения в индустрията, работа достойна за двама/трима мъже със средни технически умения и техните семейства. Ширпотребата е имала значима традиция тук и ангажираше маргиналите. Мотивите за изнасяне на произвадствата от Западна Европа към Изтока е цената на работната ръка, не е любов и паталогична филантропия. Не е корупцията спъни камък за чуждите вложения, а лошото качество на изделията от изтока, това може да върне тази работилница обратното в Швейцария, а не в Румъния. В близко време някои предприятия в Румъния ще се върнат обратното на запад, щото е лошо качеството на изделията. Корупцията е измислена приказка, на запад е има също, разликата е - западняците не са кокошкари, т.е. не играят на дребно - но приказката е намерила добра почва в нихилистичното и примитивното отношение на българина към себе си и света. Това е, не се радвайте образно казано на бръснарници. Щеше да е оптимистично с някакви надежди, ако тезибръснарници бяха поне повече от стотици или от хиляда нагоре и наемаха маргиналите. Но какво ще стане с покачване на цената на работната ръка в България, ще увехне ли бръснарницата, А?

Много добре. Но от чуждестранните инвестициите има най-много полза, когато се осъществява и трансфер на технологии. Този аспект как е представен? Както и каква част от печалбата фирмата има намерение да ре-инвестира в икономиката ни? Това са сред най-често задаваните въпроси когато се касае до инвестиции.

Сега Бойко ще каже,че това е негова заслуга

Ж, абе ти дженк ли си правиш???

Предприятието бе изградено за около една година. Швейцарският концерн закупи 5 дка в промишлената зона на Перник и вдигна двуетажна сграда с площ 1200 кв.м. Браво на ББ! Управлява вече повече от ЕДНА Година, а преди това е успял да привлече швейцарската фирма!!! БРАВО!!!

Браво. Инвестиция 2,5млн. лв. Имаме мръсно производство - ще правим продукти от силикон с ниска добавена стойност, ще ги пращаме на германците и те ще ни ги връщат на петорна цена като част от автомобилите им. Няма ли нещо по добро с което да се похвалим.

Успех в начинанието!

Смелчаги! В такава корумпирана страна цех да направят! Направо са луди! Като им потръгне бизнеса и ще има опашка от политици и кметове да ги доят. Следва затваряне на цеха и изнасяне на производството в Румъния.. - тази схема вече сме я гледали десетки пъти, за съжаление!

БРАВО!!! Дано да се появяват повече подобни новини и да се отнасят за повече региони на страната.

Успех и дано имат добро бъдеще! И разрастване на производството!

Браво,похвално е това което е направила швейцарската фирма,българската стопанска камара,община Перник,министерство на икономиката в правителството на Борисов и останалите фактори!Това е пътят на България за развитие и повишаване на жизнения стандарт!

Само така може да се излезе от кризата , инвестиция реална, и заплати 800+ лева за работниците

Може да залеят бг пазара и със силикон за фолк певици и шоуто на Слави

zavodi trqbvat na taq durjava

Така се създава климат за инвестиции.Браво на ББ.

не трябва да се пренебрегва пазара за изкуствени цици :)

Открити са 13 работни места и това вече е новина?Толкова ли е зле положението в БГ?

браво, дано да повлекат крак.....

Браво на швейцарците.Развиват производства и не участвуват в световните простотии: Ирак, Афганистан,Чечня и т.н.

Една добра новина за България в последните няколко години.

Трябва да е много готино да си софиянец и да ходиш на работа в Перник. Никакви задръствания не те хващат. Само трябва да се пазиш от челни удари...

ако започнат да произвеждат уплътнения за голф двойка, си имат гарантиран пазар

Браво. Успех!

Браво !!!

tova e dobra novina