Пентагонът на секретен брифинг: Украйна не може да си върне Крим в обозримо бъдеще

Сергей Лавров: Колкото по-далекобойни оръжия доставят на Киев, толкова по-далеч от границите ни ще бъде изтласкана украинската армия

Обратно в новината

Коментари - Пентагонът на секретен брифинг: Украйна не може да си върне Крим в обозримо бъдеще | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те чуха ли Радев какво й каза-Крим е руски.

Винаги е бил Руски и такъв ще си остане. Нацистите да се крият като плъхове в Киев докато още съществува, това им остава.

...Толкова "секретен", че на сюлю и пюлю журналя е известен!!!

Путин обясни за пореден път, тези области са се самоопределили, присъединени са към руската федерация със напълно законен президентски указ а конституцията забранява да се дават руски земи на други държави. Длъжен е и да употреби ядрено оръжие първи ако е заплашена държавата или нейната цялост. Путин бил твърдо уверен че и следващите 5..6 области на референдум ще изберат да станат част от руската федерация и че го притесняват все по-дългобойните ракети и бомби които НАТО предоставя на Украйна, защото санитарната ивица на територията на остатъка от Украйна, установена след безусловната капитулалция на Украйна, ще трябва да бъде със същата ширина, за да не може украинска ракета да достига до територията на Украйна.

територията на Русия

Само ми е чудно, кой от журналистите на дир.бг е присъствал на този секретен брифинг?

Тези пък Крим да върнат ТО ЦЯЛА УКРАЙНА СЕ ГЪТНА И ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ЗАКОНО Е В РУСИЯ

Законно по кои закони, международните или руските?

американско право-прецедент Косово;)

Поредния фейк и руските курви наети да тролят се разлаяха. И за ебане не ставате

За това всички ебат само майка ти дебиле.

Ти се наведи , пък ще видиш за какво ставам ! Хастарът ти навънка !!

да си взима украинците и да им врътне по една свирка за несвършената работа....Крим нахуй!

е как така,нали до нова година..?!?! ха ха ха ха

копелета не разбраха, че Крим е руски и никога повече няма да е украински!

и за какво....заради тези смрадливи украинци и техния боклук нашмъркан - Зеленски!

на тия украински говеда....това не е нация, а продажни твари!

мачкай тази сган нацистка украинска....избий ги до 9 коляно, да знаят и да помнят ссрещу кого са вдигнали оръжие!

начин за умиротворяване на украинските твари....има украинец има проблем, няма украинец, няма проблем!

защо още ги бавят шибаните украинци рушняците, а не им вземат цяла Украйна и без това това е руска земя!!

бийте украинската смрад нацистка, те от мир и добро не разбират../...бой по кухите им манерки и никаква милост за тях....смърта е тяхното спасение!

Украйна повече не може да си върне каквото и да било ... дано да не загуби много мъже, защото тях не се знае в какво оБозримо бъдеще ще може да си върне

Просташка пРоссия е големият губещ, ако не си го разбрал кремълски "аватаре" ....

Те бомбите падат в Русия, не в Украйна. Самохипнотизираш ли се?

Е, да простащината е много голяма, направо епична, за нея мерни единици няма

Информацията е потвърдена от една жена на пазара.

Сига на кого да верваме на главния укропитек или на кукловодите от ЦРУ-то

С 'кукловодите от ЦРУ-то' бих внимавал че бая често добре ви подхлъзват :)

Укрите и господарите им да забравят за Крим. Скоро ще трябва да забравят и за още територии от бивша осрайна.

Ако действително до този момент са убити около 100000 руснаци,мен ако питат цяла УСРАЙНА трябва да бъде превзета и смазана от РУСКАТА ИМПЕРИЯ,а със всичко украинско следва да се постъпи както Сталин би постъпил - има човек има проблем,няма човек няма проблем.

Би било да направи като Никсън и да приключи загубата на руски мъже. Никсън е ограничил американските загуби до 58 000. На Путин колко ли жертви ще му трябват да се усети?

начин за умиротворяване на украинските твари....има украинец има проблем, няма украинец, няма проблем!

Аз мислих че 'демилитаризацията и денацификацията' на Украйна и неразширението на НАТО бяха основните цели, пък то само територия и трябвало на Раша (щот и е малко..) за да е щастлива. Майната им на санкциите, планината от убити и осакатени орки и липсата на перспективи и бъдеще (руското ще се казва вече ВУДУще).. Урря?:)

_stankow

На Русия не ѝ трябват територии, на които да има руски войски. Но и трябват едни територии, на които да няма натовски войски.

'Но и трябват едни територии, на които да няма натовски войски.' 'Страхотни' резултати в това постигна просто..

О крайне е аут от картата, да го духат украинките на Путина под вода!

Нютон открива че движението на обектите във вселената е относително. Айнщайн допълва че и времето е относително. Понятието " обозримо бъдеще" е също относително. Секретният брифинг явно не е толкова секретен, щом се знае какво са си говорили. Ще трябва да разочаровам русофилите, но Русия губи войната.

Катя

И това от един брифинг ли го разбра? /Ивав предвид, че Русия губи/.

Ne .

"Американски специалисти провеждат експерименти с ХИВ инфекция на украинска територия от 2019 г. насам, като включват украински военнослужещи като целева група." Това заяви Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на руските въоръжени сили. Кирилов припомни, че руското министерство на отбраната вече е цитирало имената на участници във военни биологични програми, сред които представители на Демократическата партия на САЩ, служители на американското военно министерство и изпълнители на Пентагона. "От документите в доклада на DTRA (Агенция за намаляване на отбранителните заплахи на САЩ) получихме нова информация за ключовите фигури в т.нар. украински проекти, които досега са оставали в сянка", каза той. Сред тях е изпълнителният директор на Labyrinth Global Health и бивш директор на програмите на Metabiotics в Централна Африка Карен Сейлорс. От 2016 г. той работи в Украйна като водещ консултант по проекта UP-10 за пътищата на африканската чума по свинете. Колин Джонсън от университета на Тенеси и директор на Института за изследване на системата "гостоприемник-патоген" е ръководител на проекта UP-8 за изследване на обхвата на патогените на хантавируса и конго-кримската треска в Украйна, каза Кирилов. Той заяви, че Джонсън е управлявал процеса на вземане на биологични проби от военните в Украйна и е осигурил взаимодействието на американските клиенти с Центъра за обществено здраве към украинското Министерство на здравеопазването. Игор Кирилов спомена и името на Люис фон Тайер - президент и главен изпълнителен директор на Battelle, която е основен изпълнител на Пентагона и Министерството на енергетиката на САЩ. Компанията наблюдава проекти за изследване на зоонози в Украйна от 2003 г. насам.

Забрави бойните комари! УУУУУУУУУУУУ

Ми Радев нали им го каза преди 2 години. Крим е Руски. Какво има да се съвещанат тайно и да си шепнат " ....Крим е Рукки, Крим е Руски .....

"В момента". По нататък ще видим.

Тези откриха топлата вода

въйй, днес много трол много нещо :)) явно инструкциЙте са да се следи АКТИВНО тази новина и да има про съвецки коментари през ред ха хаха хахаха

да се отдръпнат руZZките едно 50-100км навътре от тяхната международно призната граница, и там да си го минират заградят. Ще си имат буферче. Земя имат достатъчно, няма да им е проблем

_stankow

Точно това беше предложението на Путин от декември 2021-ва. Войските да се върнат в границите на 1997-ма. Ама не само руските, натовските също ! Взаимни гаранции за безопасност в Европа. Тепърва ще се преговаря и за това.

lu4ka

В необозримо - също.

Секретен,секретен ,колко да е секретен!

Генерал Мили - ""Не , че може да съм прав, не че не ми се вярва, но украйна ще си вземе Крим ама друг път( на кукаво лято)""

Или по-скоро някои хора и организации нямат интерес скоро да се приключи всичко.

Секретен??? ... фейк?

lu4ka

Имайки предвид, изказване в неформална среща на бг нато-полковник, не е фейк.

ㅤ

"Колкото по-далекобойни оръжия доставят на Киев, толкова по-далеч от границите ни ще бъде изтласкана украинската армия" Оптималният вариант е да се изтласкат чак до Лисабон.

Ъхъ...и да храни пак паразити...да им строи Аеци...да им дава газ и нефт без пари!? Умре тая...Всичко отдавна е измислено - въпросът е как ще стане...по лесния или по трудния начин. Руска Новорусия, неутрална Малорусия около Киев и бандеровското котило Галиция... Тя да ходи в ЕС, НАТО, на Марс или на майната си...все тая

Въобще не може

укронацистите мрат като мухи на фронта и ако загубят войната, зеленият наркоман и другите американски подлоги ще трябва да бъдат публично убити, така че в момента укронацистите на фронта всъщност пазят зеления идиот и хунатат му, а не украйна, руснаците искат него!

За съжаление бсеки ден умират млади момчета, кито никой не ги е питал дали искат или не искат Зел и НАТО. Зеленски се опитва да разшири конфликта и да въвлече Румъния, България и т.н. Българите трябва много добре да си помислят като гласуват, защото политиците ще се изнесат ако стане напечено, а български млади мъже ще заместят избитите и осакатени войници на Укр.

Украйна трябва да бъде смазана и там да настъпи траен мир, а Западът поне 50 години да не смее да започва нови провокации.

Ще бъде...Путин никога не оставя работата наполовина. 2004 с оранжевите го прекараха...2014 с Майдана - тоже Трети път едва ли ще има...2024 Украина ще бъде ликвидирана... 2004-2014-2024...

Хм, нали според западните медии всеки ден украйна си връща територии и Руснаците бягат панически ? Нали на Русия им свършили ракетите, но през ден Русия ударила с ракета еди какво си ? Това възможно ли е ? Абе какво е нивото на американските "свръх-ултра-мега" секретни генерали - Русия няма загубена война досега, защо им отне толкова време на западните катили да проумеят тази простичка истина, че Русия е ОГРОМНА държава и досега никой не я е побеждавал ? Наистина ли си въобразиха, че със шепа укрофашисти, които освен със зверствата си срещу беззащитно население с друго не могат да се похвалят - ще успеят да победят РУсия ? Не, сериозно - благодарение на такива катили ли сащ загубиха войните си във Виетнам, Ирак, Сирия, Афганистан и т.н. ? Всъщност някой знае ли сащ да имат спечелена война и срещу кого ?

и срещу Мексико-в първия случай си е било жива касапница(всичко живо под ножа),а вторият случай си е война на редовна армия срещу сбор от махленски банди...А,да,и интервенцията в Гранада:))))))Оттам нататък имат само пропаганда и ред срамни поражения-Корея,Виетнам,Афганистан,да не говорим за злополучните им опити с Куба;)

"Пентагонът не вярва, че Украйна има - или скоро ще има - способността да изтласка руските войски от полуострова, който Москва завзе преди почти десетилетие." Името на полуострова произлиза от тюркското Къръм. Първите обитатели, оставили следи в района, са кимерийците, изгонени от скитите през седмото столетие пр. Хр. През същия период гръцки заселници започват да основават колонии на полуострова. През следващите векове в античността областта е част от Понт, но след 15 година пр. Хр. де факто е подчинена на Рим. През Средновековието Крим е завладяван от готи (около 250 г.), хуни (376 г.), прабългари (5 век) и втори път по времето на Стара Велика България (632 – 665 г.), хазари (8 век), Киевска Рус (10 – 11 век), Византия (1016 г.), кумани (1050 г.) и монголи (1237 г.). След 13 век генуезците превземат стари венециански селища и развиват търговия в района. Кримско ханство и Османска империя След нашествието на хуните тюркски народи се установяват на полуострова. След унищожаването на Златната орда от Тимур, те сформират независимо Кримско ханство през 1441 г. под управлението на династията на Чингис хан. През 1475 г. генуезките градове са превзети от османците. След тази дата кримските ханове стават подчинени на Високата порта. През 1774 г. Руската и Османската империя подписват Кючук-Кайнарджийския мирен договор, с който Кримското ханство получава независимост и на практика попада под руско влияние. През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя. През Гражданската война Крим е ожесточено оспорван между двете воюващи страни, като към ноември 1920 година е трайно присъединен към Съветска Русия, а малко по-късно е образувана Кримска автономна съветска социалистическа република, която съществува до лятото на 1945 година. През 1954 г. ръководството на СССР прехвърля Крим от РСФСР на УССР. УССР, която установява дипломатически отношения с повече от 20 държави, не е получава международно признание, въпреки факта, че през 1945 г. става един от съоснователите на Организацията на обединените нации (ООН). През 1934 г. столица на УССР става Киев, дотогава е град Харков. През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от независима Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол. Преобладаващото руско население в автономната република и разположените на полуострова съгласно двустранен международен договор руски военноморски бази на незамръзващото Черно море са причина за напрежение между Украйна и Русия. На 5 май 1992 г. Крим обявява независимост, която не е призната, и впоследствие е постигнато съгласие да остане част от Украйна като автономна република. Севастопол, намиращ се на територията на полуострова, остава град със специален статут (подобно на столицата Киев) поради наличието на главната руска военноморска база на Черно море. През 2014 г. в условията на руска военна окупация на 16 март е проведен референдум, при който 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и избирателна активност от 85% (по данни на изборната комисия) избират присъединяване към Русия.[1] На 17 март АРК обявява независимост като Република Крим и на 18 март заедно с град Севастопол са приети в състава на Руската федерация като два отделни федерални субекта, образувайки Кримския федерален окръг. Тоест в цялата история на Крим, той е бил в малка степен украински по-малко от 21 години.

Ето една стара новина: Срокът на пребиваване на руския Черноморски флот в Крим е продължен с 25 години. Това съобщи президентът Дмитрий Медведев, цитиран от агенция Новости Договорът предвижда възможност за удължаване на срока с още 5 години в рамките на това споразумение. Договорът е подписан в Харков по време на срещата между руския президента и президента на Украйна Виктор Янукович. Действащото в момента споразумение за условията на пребиваване на Черноморския флот на Русия бе подписано през 1997 година. То предвиждаше ползване на базата в Севастопол от Русия за 20 години - до 2017 година. Припомняме, при предишния президент на Украйна Виктор Юшченко обтегнатите отношения с Русия поставяха под съмнение подписването на нов договор и удължаване на сроковете за присъствието на руските военни в Севастопол.

Nikoga ne kazvai nikoga

Докато се е водил украински, Крим е бил автономна република. Севастопол, намиращ се на територията на полуострова, остава град със специален статут поради наличието на главната руска военноморска база на Черно море. Вече е както си е бил - руски.

Предлагам тия четиримата да не се допускат до Олимпиадата...Що така говорят политне коректно...

Не само Крим, но и другите отцепели се области. Но малко търпение, неудобната истина никога не се представя на веднъж, трябва да мине време за да може повечето хора да забравят и така резилът да е по-малък. Да но историята не забравя, както и един друг който раздава правосъдие.

Крим не е руски и скоро ще бъде освободен.

И вече е освободен! Можеш да починеш спокойно.

Абе я кажете, Пентагонът да не са всичките путлераси, че да разправят Крим нямало да се върне скоро ??

Русия остана сама! Луда работа да воюваш със света!?

От тук нататък поне 60 г. изолация за Русия! Да не сме луди и ние дс влезем в бунището!

“ Нашият интерес е Русия да бъде спряна в следващите няколко десетилетия да мисли дори за пореден епизод на агресия към съседи. Очевидно за политиците управляващи в Кремъл човешкият живот на руснаците и на съседните народи струва 0 и не биха се посвенили да използват военни средства, за да вкарат "държава в сферата си на влияние"”

Да ви имам секретната среща дето я пише навсякъде ...

Тези генерали защо се изразяват политнекоректно ! Да бъдат наказани с порицание !

“ Интересът на България е да се запази Европейския съюз , в който имаме позиции. Всяка друга сила - Турция, Русия, Китай -не могат да гледат на българия като на друго освен като на колония. България е член на ЕС от средна големина. След Германия, Франция,Италия идва ред на 20-на страни от размера на България и там може да ни се чуе думата. Извън ЕС - ще ни обясняват, че кирилицата е измислена в Москва, Анкара ил иПекин. Всичко друго е плява.”

От тук нататък поне 60 г. изолация за Русия! Да не сме луди и ние дс влезем в бунището!

просто си достатъчно тъп,за да не го осъзнаваш;)

Интересът на България е да се запази Европейския съюз , в който имаме позиции. Всяка друга сила - Турция, Русия, Китай -не могат да гледат на българия като на друго освен като на колония. България е член на ЕС от средна големина. След Германия, Франция,Италия идва ред на 20-на страни от размера на България и там може да ни се чуе думата. Извън ЕС - ще ни обясняват, че кирилицата е измислена в Москва, Анкара ил иПекин. Всичко друго е плява.

Русия остана сама! Луда работа да воюваш със света!?