Вървим към общ пенсионен модел в ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви днес в Мадрид, че е необходима обща реформа на пенсионните системи в страните от ЕС, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Вървим към общ пенсионен модел в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По правило не чета глупостите ти, но ето ти малко повече инфо за Барозу, което се надявам да те възпре от нови глупави коментари: През 70-те години той членува в маоистко движение през епохата на революцията на карамфилите в Португалия, но променя мирогледа си като влиза след 1980 г. в португалската социалдемократическа партия, десноцентристка формация, преди да започне да отстоява либерални убеждения, заставайки начело на Европейската комисия. ..... Европа има нужда от някой, който ръководи, а не от някой, който телефонира на Франция и Германия, за да пита какво да прави, упреква го председателят на Партията на европейските социалисти, датчанинът Нюруп Расмусен.

Господа, забележете, че точно социалистическата управа в Испания предлага и налага повишаване на възрастта за пенсиониране. Това е същността на социализма - световен ред за ограбване на народите. Грабежът вече достига нелепо гигантски размери, а соц - доводите стават все по - тъпи. По-късното пенсиониране задълбочава, а не решава проблемите, които Барозу благоволява да ни посочи. По-късното пенсиониране ще увеличи ли раждаемостта? Не! Ще увеличи ли производителността на труда? Не. Ще намали ли безработицата? Не. То ще измени възрастовите съотношения чрез по-ранна смърт! То ще намали разходите за пенсии за сметка на недоживелите до пенсиониране и ще увеличи пенсионните фондове чрез по-дълго изземане на парите от хората. Между другото, ако соц - пенсионните данъци бяха заменени с изцяло наследими вноски и то с олихвяване, господин соц - грабителят нямаше да пее зверските си песни. Нямаше да приказва за солидарност, единни пенсионни системи и реформи. Сега, чрез пенсионните данъци на гражданите е наложено безлихвено и безвъзмездно да кредитират соц - обществото и соц - държавите. Социализмът отдавна е станал зверски - мутренски обществен ред за ограбване на човечеството. С никакви реформи - не може да стане нито човечен, нито очовечен, нито с човешко лице. Погледнете европейската управа - състои се от мутри, мутри и мутри, та вече и от български мутри. Няма и не може да има човечен социализъм. Необходимо ни е да го унищожим.

Според условията на живот в страната ни , нас трябва да ни пенсионират на 40-50год. Да дойде г-н Барозу да поживее в БГ с 400лв. заплата. Да плаща най-високата цена за ток, вода, мобилни и здравни услуги и парно, спрямо доходите на другите европейски държави и тогава да прецени на колко години трябва да се пенсионира българина.

Имам предложение:изобщо премахнете пенсионната система за да няма от къде да крадете.Ние и така не се справяме с тази пенсия.

Навсякъде без изключение,пенсионни фондове закъсват.Причини много.Специалистите ги знаят и повтарят най-много увеличената продължителност на живота и намаляване броя на работоспособните,от чиито отчисления се поддържа текущо пенсионния фонд. Аз лично се съмнявам в текезесарското обединяване.То води до това,което става и в момента в ЕС.Например Гърция или България или друга страна се издънва, а другите покриват...Много скоро от скъпи чиновници,мързеливи държави и лоши управници, дебитът ще намалее.За какви европийснки пенсии да се надяваме

ДАЙТЕ МИ ВСИЧКИТЕ ПАРИ ЗА 44 ГОДИНИ ТРУД С ОСИГОРОВКИ ЗАЕДНО С ЛИХВИТЕ И НЕ ИСКАМ НИКАКВА ПЕНСИЯ.ИЗВАДЕТЕ ОЗНЕСЕНИТЕ ПАРИ ОТ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ НА ВСИЧКИ НАС И ПАРИ ЩЕ ИМА ЗА ПЕНСИИ БОЛ.

Всяка пенсионна реформа цели приближаването на пенсионната система до крайното й положение: цял живот да плащаш осигуровки, а накрая да не получиш пенсия! ЕС вече реално пристъпва към това, за което приеха нови членове ( в това число и България) - да поемат тежестта на проблемите на пенсионните им системи за следващите 50 години! Механизми за целта ще се намерят! Започва се с приказки за общ пенсионен модел! Въпреки неравенството в средната продължителност на живота ...

Пубер, първо ти излез от памперската възраст и след това пиши тук кой е с памперси и кой не!

dobre kazano!!!

Не се обиждай, де - никакво лично отношение нямам към теб, не се заяждам. Ето ти цитата, обясни го: Жозе Мануел Барозу заяви днес в Мадрид, че е необходима обща реформа на пенсионните системи в страните от ЕС

на майната си.

Одата на радостта е написана музиката от Бетховен,а текста от Гьоте.На човека му било нещо радостно-той все пак не е живял в България,където имало турско робство по това време.Не е бил и беден ,даже бил и министър по едно време.И аз вече я намразих и не я слушам.Иначе си е хубава творба.На тези идиоти от ЕС по им отива някое ОХ,ох,вундабар...как са заоправяли целия континент. Или Напипай го...Ей ги гърците,вече го напипаха,следват португалци,ирландци и испанци.Ние пък не сме го пускали.

Да ни върнат с лихвите парите,които сме внасяли за осигуровки и не им ща пенсиите.ПРОКЛЕТИ ДА СА!!!

koi spored tebe triabva da ti izravni zaplatite s tezi na ES? Shto ne go kajesh tova na rabotodatelia ti koito vsushnost e otgovoren za zaplatata ti? Mnogo si erbap po forumite, ama se strahuvash i shumka da shumne pred vratata na ofischeto ti.

Бедните не са бедни от Дянков, а от просототия. До сега номинираните и избирани политици оставиха страната без бизнес, а народът още смята бизнесмените за кофти хора, които искат да им вземат живота. Представям си колко прости хора има в БГ, след като и такива, които имат интернет са такива патоци като тебе. Кой произвежда добавен продукт в една икономика, бе тъпак?! Дянков за 6 месеца ли. Баси елементарно скроените мозъци!

като гледам часовете,в които сте писали във форума на 23.02,оставам с впечатлението,че не гледате футбол.от 21.45 върви шампионска лига-снощи,докато сте се дракали,щутгарт и барселона показаха как се воюва за висока пенсия.тая вечер пак-интер-челси.

Мисля, че г-н Барозу трябва спешно да си подаде оставката. От него идват само негативни послания. Пробутва ГМО, увеличава взрастта за пенсия, натрапва португалски консорциум за магистрала Тракия, прави се че не знае за дълбоката бедност в БГ, затваря Козлудуй, въобще пълна тъпотия.

Барозо като те гледам морен вода не си пил.На жадните хора все умни мисли им хрумват.

докога ще ги слушаме да си налагат мненията първо да изравнят заплатите в целия ЕС тогава да предлагат обща пенсионна реформа ние мрем като мухи преди да се пенсионираме те ще ни вдигат годините ама нали сме свикнали каквото ни кажат това да правим

А за участие в тридесетгодишен преход не се ли полага по-ранно пенсиониране. Или пък да вземат от милиардите на богатите за фонд пенсии. Явно те са ги събрали от останалите - редно е да се върнат при изработилрите ги, вместо да бачкаме до 100 години, както например искам аз, ма никой не ме пита !!!

А към заплащането и средната им продължителност на живота кога ще тръгнем?????

Хайде Тотьо, хайде бе, ко чакаш, абе ко се моткаш още, запявай в същия глас.

Най-бедната страна в ЕС - без бюджетен дефицит, най-богатите - с най-голям! Да, ама богатите си пазят гражданите, а ние пазим рейтинга на Правителството и лично на Дянков! Защото българските граждани са кофти материал! Две думи, които, казани от определена личност, формират национална политика и облика на нацията за години напред!

този барозу още нещо не иска ли например да премахнем границите да си направим една обща държава наречена евросъюз

ПРИКАЗКИ,ПРИКАЗКИ... ДРУГО НАЙ НЕКОМПЕТЕНТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 20 ГОДИНИ ПРОСТО ИЗЛЪГА НАРОДА ПОВЕЧЕ НИТО ЕДИН ГЛАС ЗА ТЯХ ЖАЛКО ЗА ОЩЕ ВЯРВАЩИТЕ В ТЯХ МВР НЕ Е НАЙ ВАЖНОТО НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ И ЗА МВР РАБОТИТЕ

Няма жилища,няма пари.Каква раждаемост искат?

UVELICHETE PENSIITE , ZA DA IMA ZA PAMPERSI, TZUKALA I BASTUNI1!!!!! iLI DARJAVATA SHTE GI DOSTAVIA BEZPLATNO???!

Испанските синдикати призоваха симпатизантите си да излязат на демонстрации в цялата страна в знак на протест срещу непопулярното предложение на социалистическото правителство да се вдигне постепенно възрастта за пенсиониране от 65 на 67 години. Пак ли тея социалисти бе, пак ли. Аман от тях

Къде ще е митинга ?:)

Да не забравите- на 10.03 сутринта - на протестен митинг!!!!!!!!! За да разберат ,че в тая държава и народа има глас и трябва да се чува какво мисли. Някои решения трябва да се вземат с референдум! Какво ме интересува Барозу, знае ли той как се работи в България, как се живее със 150 евро и какви пенсии се вземат. Гарантира ли ми добри условия на труд, над 1000 евро заплата и европейска пенсия? Българите са уморени от тоя живот и немотията още на 40 ,как да живеем до 60?..........

JENATA V BG RABOTI NA 20 STANA I JIVEE V NEPREKUSNAT STRES ZA DECATA SI,ZA RABOTATA SI I T.N.NA 55-60 GODINI VECE E BOLNA,A ISKAT OT NEA DA RABOTI DO 63.SIGURNO SHTE POISKAT DA RABOTIM I SLED SMURTTA.BEZSRAMNICI ALCNI!!!!!!!

Не прави такива грандомански изводи и не намесвай моето име за щяло и нещяло, ако главата ти не увира. Няма такава клауза в Лисабонския договор да ни наложат някаква от вън пенсионни реформи. Това е дело и решение само на българския народ. Разбери от мен- Лисабонския договор с нищо не нарушава суверенитета на една страна. Но за да се чувства тя действително независима и суверенна, всичко зависи от нейния управляващ политически елит. Ако той не работи за народа и държавата си, а за чужди интереси, от вън чрез негоще ни използват за пушено месо и ще спускат и налагат беди като ПРО и ГМО .. Нашият политически елит е изграден и покварен от американците, той продава България на парче за свои и чужди интереси, той не работи за интересите на българския народ. Оформила се е една тясна партийна-олигархична кастичка , която с огромни машинации е завзела НС там управлява и унищожава България и народа и. Защо например старите членки на ЕС и най вече развитите европейски демокрации от Северна и Средна Европа не се страхуват за суверенитета си? Те са истински суверенни страни понеже имат неподкупен политически елит който работи за народа си и за подобна пенсионна реформа първо ще попита народа си дали я иска или не. Докато България всички партии ( произлезли от БСП) до сега никоя не е питал за нищо народа си и с спускали и налагали решенията си отгоре ,както мама БКП правеше. Докато държим в Парламента си тази продажна политическа твар от едни и същи хора управляващи България вече 20 години и унищожавайки я ,така ще бъде. И вземи веднъж да прочетеш Лисабонския договор и да поразсъждаваш на думите ми, понеже ти пиша от една такава суверенна страна от западна Европа . ideyazabulgaria.org

ИМАЛО И ПО ЛОШО ОТ СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ. КАЗВА СЕ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.

Не виждам никакво удовоствие да споделям старата,уморена, оглупяваща, самодоволно ояла се и лицемерна Европа с боклуците европейци, които се правят на много загрижени,но бягат от истината. И въобще да не ми я навират в очите тая Европа на самодоволните бюргери и неокомунисти. Много добре знаят, че тук заплатите и живота са жалки, хората сотаряват бързо, боледуват много и мизерстват.Какво щастие е тогава да работиш до 65 г/ако имаш работа / и да се радваш на мизерната пенсия-ако не си пукнал , за щастие на държавата!Това ли е евростандартът на великия Барозу!?Отврат !!

Е, СЕГА ВЕЧЕ И ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДИМ. ЗАЛУДО РОБОТИМ И ЗАЛУДО ЩЕ МРЕМ.

Духайте супата. Лисабонски договор! Мръсната политическа сган го пробута без референдуми! Вътре се дават неограничени права на съвета на министрите да изработят обща икономическа политика - данъци, пенсии, бюджетни дефицити... Край на националния суверенитет! Има обаче и нещо положително. Шайката либералстващи кретени, които ликвидираха икономиката ни, ще трябва да преглътнат общите политики!... А Германия и Франция, като страни, плащащи масрафа, няма да търпят дълго дребни държавици да им правят конкуренция с ниски, че и плоски данъци!... При всяка реформа се краде и руши старото с обещание за по-добро ново. Накрая нищо няма. 3 пъти правиха реформа в пенсионната система и 3 пъти окрадоха събраните до момента пари! Че то би било добре да ни изравнят и пенсиите и заплатите, че и работа да осигурят на младежта. А не да бягат в Евросъюза... не че ние не сме вътре в кюпа им. Но по нищо не личи, че сме там! Това го разбраха само ЕВРОДЕПУТАТИТЕ, но не и обикновеният българин!... Барозу е бутафорен политик, от страна с висок индекс на корупция и ниска степен на развита демокрация. Ако си мисли, че някой ще го чуе?! Те страните от Северна Европа - най-развитите демокрация в Европа и света имат свой пенсионен модел и никой бутафорен политик като Барозу не може да го бутне!... Пенсионната система на Европа е добра, защото функционира отдавна, а ние българите сме зле! И как нямя да сме, като алчните комуняги ни опапаха парите някога преди около 30 години и сега се подхилват гадничко и доволно!

Не прави такива грандомански изводи и не намесвай моето име за щяло и нещяло, ако главата ти не увира. Няма такава клауза в Лисабонския договор да ни наложат някаква от вън пенсионни реформи. Това е дело и решение само на българския народ. Разбери от мен- Лисабонския договор с нищо не нарушава суверенитета на една страна. Но за да се чувства тя действително независима и суверенна, всичко зависи от нейния управляващ политически елит. Ако той не работи за народа и държавата си, а за чужди интереси, от вън чрез негоще ни използват за пушено месо и ще спускат и налагат беди като ПРО и ГМО .. Нашият политически елит е изграден и покварен от американците, той продава България на парче за свои и чужди интереси, той не работи за интересите на българския народ. Оформила се е една тясна партийна-олигархична кастичка , която с огромни машинации е завзела НС там управлява и унищожава България и народа и. Защо например старите членки на ЕС и най вече развитите европейски демокрации от Северна и Средна Европа не се страхуват за суверенитета си? Те са истински суверенни страни понеже имат неподкупен политически елит който работи за народа си и за подобна пенсионна реформа първо ще попита народа си дали я иска или не. Докато България всички партии 1 произлезли от БСП) до сега никоя не е питал за нищо народа си и с спускали и налагали решенията си отгоре ,както мама БКП правеше. Докато държим в Парламента си тази продажна политическа каста от едни и същи хора управляващи България вече 20 години и унищожавайки я ,така ще бъде. И вземи веднъж да прочетеш Лисабонския договор и да поразсъждаваш на думите ми, понеже ти пиша от една такава суверенна страна от западна Европа . ideyazabulgaria.org

Който иска пенсия е нахалник, който чака пенсия е наивник ! Яжте, пийте, носете си новите дрехи,ползвайте си старите органи , а кирливата държава ДГД !

Ами да държавата си знае работата......Пенсио няма да доживеят до пенсия, а младите ще избягат от България и ....какво? Държавата нямя да плаща никакви пенсии защото няма да има накой да ги дава ...а и защото паритеги няма. А кйто има късмет да доживее пък няма кой да го вземе на работа с бастуна и безработицата ще стигне 30 процента и тогава ще бъдем първенци в Европа. Абе просто нямям думи.....

Нека изравним заплатите,пенсиите и условията на труд с тези на Европа ,пък след това да се изравняват годините за пенсиониране!

още един луд за връзване да дойде да се пенсионира в Бъъъъъъългария

ЕИ БАРОЗО,ТУК В БЪЛГАРИЯ МРЕМ ПРЕДИ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАМЕ, А ВНАСЯМЕ НАВСЯКАДЕ ОСИГОРОВКИ И НИЩО НЕ ПЛУЧАВАМЕ, ДАЖЕ И ЗА ПОГРЕБЕНИЕ СИ ПЛАЩАМЕ.

ПРАВИЛНО БАРОЗО!!! ЗА ЦЕЛТА: 1. ПРОИЗВОДСТВОТО НА ПАМПЕРСИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ СТАРЦИ ЩЕ ПРОЦЪФТИ. ТОВА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ БЛАГОПРИЯТНО И НА ИЗЛИЗАНЕТО ОТ КРИЗАТА. 2. ЩЕ СЕ СЪЗДАДАТ НОВИ ПРОФЕСИИ И РАБОТНИ МЕСТА- ГЛЕДАЧКА НА РАБОТЕЩА БАБА. В ЗАДЪЛЖЕНИЯТА Й ЩЕ СЕ ВКЛЮЧВА- СМЯНА НА ПАМПЕРСИ, ИЗМИВАНЕ НА ЗЪБНИ ПРОТЕЗИ, ПРИКРЕПЯНЕ ДА НЕ ПАДНЕ ДО ОТИВАНЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО. 3. ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ СЪЩО ЩЕ УВЕЛИЧИ НОМЕНКЛАТУРАТА СИ - НАПР. ЛЕКАРСТВО ПРОТИВ СТАРЧЕСКО НАПИКАВАНЕ НА РАБОТНОТО МЯСТО, ЛЕКАРСТВА ПРОТИВ СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ И....

Като ще е обща организация ЕС нека изравнят и минималното почасово заплащане. Досега има единствено обща пее.вка.

Духайте супата. Лисабонски договор. Мръсната политическа сган го пробута без референдуми. Вътре се дават неограничени права на съвета на министрите да изработят обща икономическа политика - данъци, пенсии, бюджетни дефицити .... Край на националния суверенитет. Има и нещо положително. Шайката либералстващи кретени, които ликвидираха икономиката ни, ще трябва да преглътнат общите политики. А Германия и Франция като страни плащащи масрафа няма да търпят дълго дребни държавици да им правят конкуренция с ниски че и плоски данъци.

е няма някой да се сети да накара младите да си внасят осигуровките с мерак иа искаме да увеличим възраста за пенсоиниране защото частните фондове така искат по добре да се закрият всички частни пенсионни фондовие и да се направи както е в турция например нали те са от 3 тия свят но техните пенсионери стават след като направят 7000календарни дни работа и хоп пенсионери а нашите нали сма пред турциа искаме да ги увеличиме защото някой от частните фондове ще ни дава някой лев и те ща станат пенсионери и те ще го усетят

ЕС върви към пропадане, ще се разпадне защото не може тези идентичности да се асимилират в една държавна не може...разберете...Е Барозууу ти дости пари натрупа стига толкова...върви си....не трябва да се работи изобщо а трябва да се радваме на труда си и да се пенсионираме на 50 години, това е нормално стигааааа....даъ се затворят банките тези паразити и да се видят хората как живеят нали това е наше всичко ейй опомнете се хора

ИЗМРЪЗНАХА НИ УШИТЕ ОТ ТОВА ГЛАБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ!!!

Подозирах ,че е някаква мръсна песничка иначе за какво ще е тази радост... те хората само на дивотий се радват. Нация която танцува на маршове не е нация ! само се чудя брат ми Първанов ли е или брат ми е Алексей Петров или пък Дянков /опазил ме господ от такъв роднина ще си плюя в пазвата непременно против уроки / Благодаря AXAor .

Всеки средно образован икономист знае,че един работещ в производството на реални материална блага получава най-много 1/12 от печалбата.Застаряван на населението не обяснява бедността ни, а е пропагандното и оправдание, при това се премълчава, че има богати старци/малцина/ и бедни.../мнозинс от населението на земята разполага с 90% от богатсвото/капитализ труд/.