Предлагат по-големи вноски за пенсия

Реформата в пенсионната система да бъде разделена на два етапа - до излизане на кризата и след това.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат по-големи вноски за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинявам се че забравих за ромите,ама за тях нямам никаква идея къде да ги пласираме. Ако някой знае-да помага.

Всичко ще се оправи ако започнем износ на чиновници за Китай. Китай е огромен и за всеки ще има бюро и компютър-да реди пасианси,да пише по форумите,да гледа порно и още каквоту му кефне. И ефтино ще ги даваме-100 долара бройката и всеки втори бонус . Да изнасяме и пенсионери за Израел, Щвеция ,Норвегия и други богати страни. Тях ще ги даваме безплатно - в краен случай може и да доплатим. Еднократно разбира се и не много. Можем да изнесем и политици за САЩ-голяма страна са и все ще намерят място за 500-1000 идиоти,щото на нас ни идват много. Все пак ние сме страна колкото човешка длан,ама май с най-много идиоти на квадратен километър. А май и на метър.

Трябва да се мисли и говори за изплащането на пенсиите от брутния вътрешен продукт, от общата сума на приходите в бюджета или от специални фондове, които пускат парите в обращение, реализират печалби. Трябва да се спре ограбването на работещите на едната заплата огромен брой хора - обезкръвява народа и води до оглупяване, деградация и физически разпад. Повтарям, да се вземат пари от икономически дейности в по-висок процент, отколкото от заплатите на хората. Защото за заплатите винаги се дават само малка част от спечелените от всяка дейност пари, голямата част от парите винаги формира печалба било за държавата, било за частника. Затова да се дерат по три кожи от наемниците е безумие.

тоя глупак няма ли да измисли нещо друго заплатите малки ще вдегат пенсионните вноски ние какво ще получаваме да мрем ли то и без това издържаме циганите да не им плащат помощи да видим тогава барчетата ще ли са пълни и във всяка къща ще има ли сателитни чинии то и без това няма да можем да се пенсионираме ще измрем дотогава

Интересно за какво намаление на вноските за пенсия говорим, когато минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица скочи от 260 лв. на 420 лв., т.е. с 60%. Минималният осигурителен доход за трудовите доходи също се вдига всяка година, а няма какво да се лъжем, че в дребния частен бизнес осигуровки се плащат на минимума. Господина случайно да е погледнал, че средната заплата за страната се вдига горе-долу с по 100 лв. всяка година, а това означава и по-големи вноски за осигуровки?

Кънчо хубаво е сметнал, че за 40 г. внасяш 48 000 лв., но е забравил да ги олихви, щото неги внасяш под дюшека нали?! За такъв дълъг период сумата ще се увеличи поне с 30-40 процента и ще стане поне 70 000 лв. Това си е един съвсем приличен апартамент, който можеш да дадеш под наем примерно за 200 лв., което ще е и пенсията която евентолано ще получиш, само че ако решиш, апартамента можеш и да го продадеш!!! От друга страна лихвата на 70 000 лв. при 4% ставка за година прави 2800 лв. или 233 лв на месец!!! Каква стана тяяя!!! Освен това средната възраст до която живеят мъжете в българия не е 76 години, а 67.5 години, което ще рече, че ако възрастта за пенсиониране стане 65г. то пенсия ще се получава средно 2.5 години, което е егати пенсията - 6000-7000 лева срещу вноска от 70 000!!! Трябва да сме егати балъците, че да сме горди с пенсионнат си система! Сега проблема е друг, пенсионни фондове няма, а частните такива загубиха част от парите и то значителна!!! Всичк което се внася от работещите отива за пенсионерите и нестига и то много, затова бюджета помага, а фонд явно неможе дасе формира поради липсата на пари. Така, че възмущението на родителите ми, каде са ни парите, няма как да бъде удовлетворено, ние трябва да плащаме за тях и да се надяваме, че нашите деца ще плащат нещичко и за нас или да умрем млади преди пенсия, още докато работим!!! За съжаление пенсионерите стават все-повече а официално работещите постоянно намаляват!!!

то май няма смисъл от цялата тази работа

Предлагам следната, противоположна реформа - Докато трае кризата, временно, да се СНИЖИ пенсионната възраст. Така ще се освободят нови работни места. Всеки район с 20 000 души да има самостоятелен кмет и общински съвет. Веднъж на 3 месеца в района да има местен референдум по списък с актуални въпроси. Да се УВЕЛИЧАТ помощите при безработица и периодите, за които се дават ТРОЙНО. Отпуските по майчинство също да нарастнат с година. Да се приеме в конституцията твърдо закован размер на максималният държавен дълг - 10 % от БВП. Също законодателно да бъде обвързан процента на безработицата с корпоративните данъци - колкото е по-висока безработицата, толкова да са ПО-ВИСОКИ корпоративните данъци. Същото да се отнася и до митата - автоматично да се вдигат когато статистиката изчисли нарастване на вноса. По този начин дори няма да ни трябва правителство - един софтуер в който са вградени закони ще върши цялата работа на управлението.

Този тъпак не се измори от комунистическо време да бълва идей за да облагодетелства тия с високите пенсий. Целия зор е да има по-високи приходи в пенсионната система, за да освободят горната граница, т.е. ние да даваме - те да взимат.

Ако някой знае моля да каже защо моята вноска за фонд пенсии е 18%/ аз съм 52- ри набор/, а на колегата ми 62- ри набор е 13%, също така защо плащаме вноска ЗОК - 8%, и вноска - болест-3.6%.Работя на две места, осигурен съм на пълен работен ден, а освен по висока осигуровка и по висок коефициент няма да получа повече години трудов стаж, един месец има 720 часа, аз работя 320- 350 часа, защо като съм работник съм винаги прецакан. Моля, всички на протест, а не мълчание, за да бъдем чути и мнението ни да бъде уважено, че тия които правят законите са избрани от нас не да дерат кожи, и че всеки овчар знае, че трябва да си Чува Стоката, за да дои мляко, има агънца, и вълна- Вие как мислите?

ДАНЕВ, ЗНАЕШ ЛИ ,ЧЕ ПРЕЗ 2000 БЕШЕ НАПРАВЕНА ПЕНСИОННА РЕФОРМА И ВЪЗРАСТТА НА ЖЕНИТЕ СЕ ВДИГНА ОТ 55 ГОД НА 60 ГОД., А ТРУДОВИЯТ СТАЖ-ОТ 20 ГОД- НА 34. НА ВСЕКИ 10 ГОДИНИ-ПЕНСИОННА РЕФОРМА--ТАКА ЛИ??? И КАКТО ВИ Е ИЗГОДНО -ТАКА!! НИЕ СМЕ СКЛЮЧИЛИ НЯКАКЪВ ДОГОВОР С ТАЗИ ДЪРЖАВА И НЯМА ДА ПРИЕМЕМ ДА ГО ИЗМЕНЯТЕ ЕДНОСТРАННО. А ВИЕ, БОЖИДАРЕ ДАНОВ СТЕ ИЗКУФЯЛ ДЪРТАК И НИ ОМРЪЗНА ДА ВИ ГЛЕДАМЕ , КАМО ЛИ ДА ДАВАТЕ АКЪЛ. АЙДЕ-ВРЕМЕ ВИ Е ДА ОТИДЕТЕ ДА ПОЛУЧАВАТЕ 700 ЛВ. ОТ НОИ

КРАЙНО ВРЕМЕ Е БОЖИДАР ДАНЕВ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА И ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗАВИНАГИ ОТ ПОКАЗНОСТ. СМЕШЕН Е НА 75 ГОД. ВЪЗРАСТ ДА ДАВА АКЪЛ.НЕ ВСИЧКИ СА ЛЕЖАЧИ КАТО НЕГО.

Цялата заплата да бъде вноска за пенсия и който доживее до пенсия да и се радва с кеф, а на останалите екипажът на самолета пожелава приятно пътуване.

Абе тъпендър а досега защо никой не ти вдигна заплатата бе мухльо смотан

Ти на какво си шеф бе, леке? На стопанство създадено от комунисти? Бряяя - настъпиха те малко гербери - почна да раздаваш целувки, прегръдки на задни части. Що ли пък и тебе не те поразнищят малко? Че ще има - оуу - откъде... Ама - лобист си, мойто момче - продължавай, който дава некой лев - рипай за кючек на масата. А откога, всъщност, те интересува икономиката на България???

Кои са тия пенсионери, които работят вместо децата си?! Има много хляб да ядат тези деца докато стигнат професионализма на родителите си! Не може от студетската скамейка /знаем как протича ученето днес/ да седне зад директорското кресло! Нещастни генийчета! Не стига , че ги издържаме с нашите пари да получават незаслужено по-високи заплати, ами и нахалстват! Още от сега се замислили как да грабят от пенсионерите! То не остана някой, който да не иска тези изстрадани стотинки, които стигат за хляб и кисело мляко!

Чети преди да пишеш глупости, бре! Тази реплика е на Сахаров, той я е съчинил и сложил в устата на Сталин в една от книгите си.

А теб какво те клатят все държавната администрация и пенсионерите, та мине не мине ревеш във форума. Първо, става дума за чорбаджиите - правиш ли разлика между чорбаджиите и държавната работа, а? Второ, в държавната администрация 85% са абсолютни некадърници, партийни протежета и шуро-баджанаци. Знам го от опит. Останалите 15 % са онези, които влачат цялата работа - сред тях са по-възрастните професионалисти - в администрацията, където работих пенсионери бяха само чистачките. Ако ревеш за чистачка, едва ли ще имаш проблеми с назначението. А ако някъде има пенсионери на експертна позиция, означава че са незаменими топ експерти, срещу които ти или отрокът ти ще станете смешни на конкурс. Трето, не възпитавай хората, а си гледай в твоята паница - сега е капитализъм, тато не управлява и справедливост ще търсиш на оня свят, на тоя има само конкуренция! Никой пенсионер не работи от мерак - работят от нужда. Аре остарей достатъчно много и когато изхвърлят отроците ти от работа, заради напреднала възраст, ще видим дали ще ти е до справедливост и възпитателност. Кофти човек си, затова гледаш все в паницата на най-бедните. Разкарай се веднъж завинаги!

Ти, аланкоолу, мисли преди да пишеш! Къде са парите от досегашните вноски, защо ламтят за повече, да си попълнят липсващите откраднати пари?! Комунист е на баща ти детето!

Абе Унуфрийй , ти като гледаш как вдигат пенсионната възраст, дали ще доживеем ние да получим пенсии??? Да ми вдигнат заплатата пък те осигуровките сами ще потекат!!! А като минем в Еврозоната ще ни лъснат д........тата с високите цени ниските ни доходи!!!!!!!

На тия, новите, все не им достигат! По-лакоми от всички предишни! Ама и не искат да признаят, че като намаляват процентите на осигурителните вноски, при тях /в пенсионния фонд/ постъпват по-малко средства от осигуровките на работещите, /Да !, вярно е! /,ама по-малко от планираните и очакваните от тях, а не по-малко от средствата, които са получавали за аналогичен период и аналогичен брой работещи от преди намаляването на процентите на осигуровките!! , ЗАЩОТО минималния осигурителен праг винаги е по-висок и по този начин и за работодателите, и за работещите същинската, фактическа стойност на осигурителните вноски винаги е по-висона!! А къде отиват вс. тези пари...?? Осигурителната тежест за работодателите винаги е била и продължава да бъде много висока, макар че те /новите управници - всички!/ смятат, че за 2008 или 2009г /не съм сигурен коя г./ в бизнеса са останали няколко милиарда лв от намалените осиг., като са разчитали да се открият нови работни места ! А някой помислил ли е кой работодател смее да разкрива нови работни места, като няма нищо сигурно и за тези, които е наел?; дали в бъдеще ще може да плаща осигуровките на тези р-ци, които има, а и неговите си осигуровки, като САМООСИГУРЯВАЩ СЕ?!?!?! , които от 2010г стават почти двойно по-високи в сравнение с досегашните, И ЗА КОИТО същите управници и данъчни агенти, или служители, или не знам какви си още, смята, че самоосигуряващите се сигурно си ги намират парите ей така, по път и над път, та не им се считат за разход на фирмите, които управляват, и за чиято дейност вземат банкови кредити, като ипотекират своите жилища, жилищата на децата си и т.н.?!?!! А на всичкото отгоре сега обмислят и да накарат банките да дават !! /или фирмите да вемат ?!?! -остава и да ги задължат!/ Кредити, за да могат фирмите да си плащат осигуровките без глоби?!?!?! Майко мила! БОЖЕ, УПАЗИ!! БЪДИ МИЛОСТИВ ЗА РАБОТЕЩИТЕ И ЧЕСТНИТЕ !

абе ти не си в час!!!!

Реформа в здравно-осигурителна система,реформа в здравеопазването, на просветата.Кой прави реформи в условия на криза.Назовете ги с истинското им име-съкращения.Поне гласувайте в Народното събрание закон за разрешаване на евтаназията.Дайте право на пенсионерите да умрат достойно.Това ще е най-добрата ви реформа.

А бе ей плювачи все нещо не ви изнася,естествено че трябва по високи вноски все пак на тези пенсионери по някякъв начин трябва да се вдигнат пенсиите откаде да ги вземе държавата, от космоса ли, естествено че ние трябва да дадем, ако искаме някога да получим и ние. Брей аман от егоистично комунистическо мислене.

lainiana alchna mafiotska durjava,

ТЕ ХУБАВО ИСКАТ,АМА КОГА ЩЕ ГИ ДАВАТ И НА КОГО ШЕ ГИ ДАВАТ --НА УМРЕЛИТЕ ЛИ ?

Дааа ... Щом чиновник има проблем и не може да го реши - той прави струва и отлага решението за бъдещето. Това само по себе се създава по-големи проблеми. Да са ни честити новите по-високи вноски.

Има пенсионери-има проблем,няма пенсионери-няма пролем!!! Й.Сталин!!!!

на учителите трябва да им спрат пенсиите ,защото едно време само промиваха мозъците на учениците с марксиско ленински лозунги ,а сега за тази работа искат и високи пенсии

Най накрая ще го измислят така, че парите за пенсии да стигат само за едно погребение на всеки който работи до смърт.

А къде са моите пари, които внасях цели 40 тежки учителски години????????И сега получавам никаква пенсия и продължавам, тътрейки крака, да преподавам, за да си купя лекарства??????И аз работещо поколение.А къде са ми парите от вноските ????????Иде вашият ред , млади хора.И вас ще излъжат........

Тоя господин явно е слънчасал в това зимно време.В последно време няма тъпа идея в обществено-икономиче сектор,която да не е на тоя господин,или да не е поддържана от него.Нямало полза от намалянето на ДДС,пенсионерите да плащат данък и върху пенсиите си ако работят и ред други.Ще работя 100 години,ще внасям 100 пенсионни вноски,ще ги ползвам има няма 10 години и върху тях да плащам данъци.Тоя като дете често си е падал на главата.То си е негова работа,ама тоя който го държи на тая работа си е направо за .бане

с парите от пенсионните фондове преди 1990 г. са построени козлодуй кремиковци девня химко враца и повечето от големите заводи на соца . колко от приватизационните пари се върнаха в пенсионните фондове ? 0 или нула писмено , щото при капитализма основен двигател на икономиката и личния интерес . щом може да купиш нищо за лев , няма да дадеш 2 и щом може да продадеш нещо за 2 лева , а ти струва 20 ст. , ще го продадеш за 2 лева. щом може да скриеш данъци , ще ги скриеш и щом може да не плащаш осигуровки също .

Чудно, как заплатите са все надолу или се задържат за мнооог дълъг период, а крайните цени на дребно все се увеличават. В т.нар. криза в БГ почти всички цени на едро и заплати са надолу, само цените на дребно нагоре. Някой по веригата яко цуца.

Аз предлагам откраднатите по какъвто и да е начин пари от бюджета да се върнат поне на 50% и чак след това да се искат нови повишения за каквото и да е. Тия новите намериха, че се оляха!

Тези добре ли са? Нестига, че послушно си внасяме осигуровките, за здраве и пенсия, дори и като знаем, че ни работят. Това правителство прави всичко възможно, да преминем към сивата икономика. Няма да се лишавам от пари, които съм си заработила, за да могат някакви си лешояди да живеят в лукс и да пътуват по света за моя сметка.

Причината за кризата в страната са вносните стоки !Когато ги купуваме ,даваме парите си на немците и франсетатакоито после казват ,че сме аборигени !

направо да удържат цялата заработка , а да раздават купони колкото за оцеляване като в Сталинград , ама и тогава ще им се вижда малко

За 40 г.внасяме 48 000 лв.пенсионни осигуровк,по 100 лв.на месец,Средната продължителност на мъжете в Бг е 76 г.Получаваме пенсия 13 г.по 120 лв.на месец,взимаме срещу внесените пари 15 000 лв.Къде отива разликата от 33 000 лв.Колко още искат да откраднат от нас.

Именно, защото не е справедливо, не е възпитателно, не е разумно пенсионерите да работят ВМЕСТО децата и внуците си, по-добре е да освободят доброволно работните си места в АДМИНИДТРАЦИЯТА на по-младите, или да получават по избор: или пенсия или заплата! работещите пенсионери, те и без това едва оцеляват, а често подпомагат безработните си деца и внуци така провалят и живота на следващите поколения!

за тия,загубеняци такива.Направо се радвам за жалкия ви хленч,постфактум.

Тоз мургав българин по-скоро да го ритват от играта.

Това са пълни глупости който е казал че след 20 години пенсията ще бъде 75% от заплатата.Щом в Европа го няма това нещо надали някой ще бъде в състояние да го направи в България.Това е само за заблуда на тези които пълнят касата на НАП.Хората на запад имат добри пенсий поради факта че са си направили рентно-застраховател програми

Всичко пак на гърба на бизнеса ли? Това да не ви е дойна крава? После се чудите защо се крият данъци!!!! Защо не спрете източването на ДДС и безхаберното и бзобразно харчене на бюдженти средтства, а гледате да унищожите бизнеса, който в голямата си част е буквално в будна кома в момента??????!!!!!!

Алооо, държавните търтеи! Не се наядохте, не се накрадохте - да се задавите дано! Кога най-накрая осигуровките ни за здраве и пенсия ще се превеждат по лични партиди? Не ви отърва, сган крадлива! Сега бухаме в кюпа - да има за вас, за мангалите, за знайни и незнайни тунеядци!

е те нали това целят с вдигането на пенсионната възраст.Така,че ние дето сме по на 30и нещо ,,пенсия няма да видим.Само дето внясяме всеки месец ,в този живот ,дето го живеем,,малко ще доживеят дотогава ,до заветните 70 --което ще е таванът (поне засега).

Аз преДлагам тоя боклук Данев да бъде облаган със специален данък и акто работодател, и като предател, и като дупедавец и като смукач, като кандидат пенсионер, и следнасиранеонер! А и като правителствено мекере.

все да е за сметка на най-бедните, че ще берете черни ядове! Щом промените са наложителни, тогава да се премахне плоския данък, за да плащате данъци пропорционално на печалбата и доходите си, както е по цял свят. Второ да се увеличат вноските за социално осигуряване на чорбаджилъка с аналогичен % на увеличените удръжки за наемните работници и безработни + намалените ви 2% - най-добре е да е още повече. Трето, никакво облагане с данъци за работещите пенсионери, те и без това едва оцеляват, а често подпомагат безработните си деца и внуци. Ясно ли се изразявам, дембел, или ще трябват други средства за въздействие!

ако вдигнат - няя да плащам, това е. Нали я намалиха с 2%, ся ко искат, много ли им е? А това, че като се пенсионираш, живееш до 67-69 и тръцки виждаш от внесените пари, а те потъват ли потъват в джобовете на маститите бюрократи със служебни коли за по 200 000 лева. Ай сектир. Ще крием и ще мажем вече - писна ми.

Сега да ни увеличат вноските, а като дойде време за пенсиониране - да ни увеличат възрастта - всичко е на гърба на нашето работещо поколение.