Борисов: Пенсионерите да не слагат добавките под дюшека

Премиерът Бойко Борисов е заявил пред министрите, че се надява пенсионерите да не сложат коледните си добавки под дюшека, а да ги похарчат.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Пенсионерите да не слагат добавките под дюшека | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дано не ги слагат под дюшека, а да си ги похарчат, да влязат в потреблението" Ам разбира се вожде наш. Ша ги похарчат както трябва - ша си купят салам и кремвирши с мирис на месо, и сирене и кашкавал без мляко, така де от тия продукти които вие толерирате и ще си мислят че са си купили нещо. Ах тия "мръсни" "гадни" пенсии, как си позволяват да са живи още...

Бойко можеше да предложи на пенсионерите 40 лв. за да си купят дюшек.

за 40 лв само простак може да се произнесе така,хората мрат с 150 лв пенсии ,а те все взимат по-високи заплати,нямат мярка

Борисов, колко са онези пенсионери, които вземат 500 и нагоре лева пенсия? Аз като бивш университетски преподавател (с 35 години стаж) и пенсионер от 1 година получавам 3 пъти по-ниска пенсия (380 лв) от трудовите възнаграждения. Шокът от първата пенсия беше УНИКАЛЕН (звучи по-оптимистично)! Тези 40 лв ще бъдат похарчени още по трасето ПОЩА - Дом! Такова "просташко" мислене е гнусно! Звучи като реклама за матраци DORMEO!

боико,боико не така.ти защо не извадиш твоите от си-банк не ги вкараш в потреблението.не се гъбаркаи....

Може би всички пенсионери с 40 лева добавка ще си купят билет до Женева за да изкарат нова година там около езерото, на коледен бал, облечени в красиви коледни премени, засмени и радостни от живота който са живели в България! Мисля, че за това са коледните добавки - нали?!

В интерес на истината когато се местих в една квартира дето е живяла една баба. Та, като изхвърляхме старите дюшеци единият се скъса и от него изпаднаха около 30000лв. от старите пари от живково време. Имат го тоя навик все още пенсиите и да ги пита някой що го правят.

Нещастник, Бог вижда всичко и един ден ще възмезди за цялата ти лошотия!

Благодаря Ви,Г-н Борисов за добрия съвет.Аз тъкмо се чудех в кой ъгъл на дюшека да си ги зашия-та от време-навреме да ги помирисвам,сещайки се за добрия жест от Ваша страна.

По-неадекватно изказване скоро не е имало! Политиците ни са на светлинни години от проблемите на хората! Изтерзана държава, с изтерзани хора!

Нема, Биби, под душеко! Само у СИБАНК че ги турим. Като за свои ора ...

Ех,сега ще трябва хората да се наредят на опашка и да целуват ръка на бащицата!!!

Баце, чакай сега, те тия пари са си мои изработени, че и още има докато ми стане пенсията като на европееца. Туй че твойте другарчета ме окрадоха е друг въпрос. Сега тез 40 жалки лева ти не ги даваш от джоба си, така че хич не ми командвай къде ще ги дяна - да не си ми баща, чичо, брат? Аз лично ща си купя проститутка с тях, щот го мога и нямам кръвно като теб.

нагло просташко изказване спрямо неговите откраднати милиарди.....ще си плаща,има видов ден и не е далече

Как не ви е срам, навремето с нашия труд България ПРОЦЪВТЯВАШЕ, А вие ми дадахте пенсия от 250 лв при 42 г трудов стаж. Моля те МЛЪКНИ.

Ми ясно е колко си работил! Пенсията се изработва, не е подарък от Бойко! Кво ти е пречило да си изработиш 1000 лв пенсия, да ти вземат от нея 160 и тогава да мрънкаш?

Г-н Борисов, как не ви е срам ,да кажете тези думи. Аз по времето на социализма/ комунизъм в България никога не е имало/ Аз съм работил на всички национални обекти в България. От 1991 Съм от един от часните тирове в България Защо моят труд за 23 г. като шофьор на ТИР вие ми го сравнихте с продавач на весници.

Нема ли да се намери поне един,който да подскача от радост и да каже"Благодаря Ви,гн.Бойко"?!

ами всички са плащали осигуровки на тая държава и би било справедливо тая сума която е предложена да се даде но нека има и за другитепоне до 500лв защото едно е да вземеш840а друго 500 а още по зле да вземеш150лв ,защо си гласуваха увеличение от100или 200лв малки ли са им заплатите пък и какво толкова са работили .

Баце,ма ще им се надигне много дюшекът на пенсионерите и ще им се изръбят кокалите..

Разследване,съд и затвор за поръчителя на убийства и самоубийства.

Към нарцицизма се добави и шизофрения.Толкова е разделена мисълта ,да дам по 20 или не ,че дори вдига и кръвно /друго -едва ли /.

Спя на диван ,без дюшек.Ако ги сложа под мен ,мога да ги объркам с тоалетна хартия. Аго ги сложа над мен -с памперс и ги опикая.Всъщност, нас ни припикават с 40 лева , а за всички останали без добавки ,направо се осират"другарите "управляващи.

Дали няма да им е мношко към 800лв да се прибавят още ч0 лева другарю комунис. комунистическа наглост и алчност.

Apollony

"Борисов: Пенсионерите да не слагат добавките под дюшека" ...че откъде толкова големи дюшеци, бе?

Българийор разбираш ли докъде сме се докарали!? Да се гордеят нашите "първи ръководители" че са дали хапка хляб на най-бедните, да се хвалят с тези отчаяни действия... Да спорят кой бил най-, по прав!!!

Е,сега вече съм сигурен че си луд-луд та побоял.Как можа да го кажеш на фона на 65% бедни пенсионери?

проблемът иде от това, че трябва и пояснение какво да се купува, за да не се прехвърлят спестяванията към чужди икономики... и лекарства.

Sm3hurk0

ББ ще бъде изненадан от способността на пенсионерите - илюзионисти. Парите ще изчезнат, като кораб или самолет в Бермудския триъгълник. ББ ще се почуства малко ограбен....

Този път, на 19 февруари 2015 година, бая ще е горещичко. Вместо протести ... пред парламента и президентството, последователи на Пламен Горанов и Лидия Петрова може би "гастрол" на софийска сцена, да направят. "Пирогов" все още приема не до окончателен край пламнали, РАЗГНЕВЕНИ ПАЦИЕНТИ. Водните оръдия на жандармерията, вече сигурно ще са атрибут, на всякак вид протести, от пожаробезопасна гледна точка.

! pеплика вземи линк +19 гласувай -0 гласувай пенсионерка пенсионерка ( нерегистриран ) 21.11.2014 18:44 Възмутена съм от изказването ви господин премиер ! Ужасно грубо! Много жалко ! Имам чувството , че тези 40 лв ги вадите от собствения си джоб .

Да Ви кажа , не знам дали виждате, но 1.Българските деца се кефят на Криско и Мара 2. Боко пак е на власт.3. Опулев ни направи за посмешище пред целия свят.4. ТРАВЕСТИТ от ромски произход представя България на конкурс за Мисис Свят.5. Циганите в България са 2 милиона , но това е тайна.6. Турците са 1.2 милиона , но това е тайна. 7.Барак Обама ни се кефи , че приемаме бежанци .8. ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ИЗПРОСТЕЯТ МАКСИМАЛНО НАЙ - КЪСНО ДО 2020.ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!

9. Средната ни заплата е по-ниска от тези, които са от Третия свят, измъчваме се с 500 лв. - месечно, управляващите с 5000 лв. месечно и ни дават 40 лв. коледни /лошото е, че си мислят, че управляват както трябва/. Докога .... ще умрем без да сме разбрали, че живеем?!

Борисов спешно се нуждае от психотерапевт или може би от някой компетентен и нормален българин дето да го запознае с българските реалности извън пределите на неговата вила и лимузината!

НЯМА ,НЯМА ,ГОСПОДИН БОЙКО,НЯМА ДА ГИ СЛОЖИМ В ДЮШЕЦИТЕ , ЩЕ ГИ ВКАРАМЕ В КТБ -БАНКАТА НА ЛЮБОВНИЦАТА ВИ ! БЕЛКИМ ДОПРИНЕСЕМ ДА ВЗЕМЕ НЕ САМО ПРИСТАНИЩЕТО НА БУРГАС ,А И ТОВА ВЪВ ВАРНА !

Хайдеее, почна се! Вече си мислех, че Тиквун Тъпи се е променил, но съм сбъркал. Изглежда е вярна приказката, че когато си тъп то е за цял живот. Продължавам писането на том трети от трилогията "Бисерите на един набеден политик"...

Какво ще пишеш бе звъндак,нали сте от едно котило.

Обидите отправени към господин премиера са наказуеми от днес.

Ало,дираджиите,тоя edin 77 от вашия екип ли е.Каквото и да му реплекирам все ме триете. Изглежда и на вас толкова ви е акъла. Може и това да изтриете,който прочел, прочел.

Какво нагло изказване. Този човек няма уважение към хората които са се трудили цял живот и на които държавата е гарантирала смешни пенсии. Наясно ли е премиера/охранител, че минималната работна заплата в България е някакви си 150€, а пенсиите са дори по мизерни. Нека не приказва глупости ами да се хване да поработи и да изкара сивата икономика от сянката. И нека обясни премиерчето как цените на стоките в България са европейски, а заплатите и пенсиите са толкова мизерни. Нали премиера е затова да защити интересите на цялата нация, а не само на хората от неговото обкръжение. Иначе отива там където е Костов.

52 000 пенсионери решили да си съберат предколедните. Изпратили пълномощник в Швейцария да провери могат ли да внесат 1 000 000 евро в банка. Пълномощникът тихо попитал касиера-Мога ли да внеса 1 милион .-Говорете силно господине .Не е срамно да сте беден.

Това заглавие направо ми спря дъха.То бива цинизъм но това мисля е прекалено

Това, Е просто на Боко ТАШАКА А помисли! Можеше И, и другото , дагозвади?

Щом отпред ги ръси такива, какво ли ще изръси отзад?

Какъв ужас бе червен боклук,не е ли ужас като бедните пенсионери хвърлят по 10 000 или 20 000 лева от прозорци или балкони .

Зад тоза яростна защита прозира некадърната,глупава,лъжлива и злобна герберска калинка наредена на дългата партийна ясла

Боко, съгласен съм, обаче при едно условие. Всички политици да си похарчат всичките спестявания!

Представяте ли си тогава как ще се развърти икономиката? Тва са десетки милиарди!

Боко,от 40-те лева с 20 ще си купя луканка ,че моята не я бива , а ще те помоля да ми ходатайстваш останалите да внеса на влог в КТБ или в швейцарска банка.

Моят съсед,дядо Пешо,е решил да послуша премиера да вложи парите и иска да си купи акции от Уолстрийт с коледните 40 лева. Само не знае към кого да се обърне! P.S.Накрая каза нещо за лелята на премиера и родата на правителството, ама не разбрах какво точно!

"шопе", получи пълната ми подкрепа, за почти литературната "есенция"

Удоволствието е изцяло мое!

Mуахахахаха! Ейй как ме разсмя, само да знаеш:))) Няколко + от мен!

Тоооо... и тикви пълнели с тях! Направо така са преяли и са се оляли тия ми ти пенсионери... не ги е срам! Я, да ги дарят на правителство и парламент за бензин на новите автомобили... щото от линейки няма нужда, нито от лекари, нито от учители! Да бъде прост и тъп Българина, че да може по-лесно да се управлява, а не да надига глава!

на дюшека по-малко се усеща ,ако си свикнал много да ти го вкарват и повече ,ако редовно ти го вкарват малко.Горе-долу така стоят нещата и с предколедните.

Ако искахте да проявите Солидарност-като народни избранници и управляващи щяхте да си дадете първата Не заслужена депутатска и министерска заплата,щяхте като 1-ва точка в Парламента да прогласувате намаляване на партиините субсидии поне с 80% -тогава щеше да има за всички-коледни добавки и щяхте да сте Солидарни...!!!

Боби, защо така бе брато. Мълча си една седмица и всичко беше тип-топ. Замълчи си като не знаеш какво да приказваш.

Един риторичен въпрос 4.5 милиарда за какво ще ги похарчи т.н. премиер? 2 000 000 пенсионери по 40 лв. са 80 милиона. Ами до 4. 5 милиарда колко са? Почна краденето! За 40 дни трябва да усвоят 4.5 милиарда. прави по 113 милиона на ден!

Тиквоо тикво, тиква си и тиква ще си умреш!

Боже, колко търсих голяма тиква за Хелоуин, тук в Америка! Намерих де, ама вече изгни - нали е американска, бъкана с ГМО. А тая нашата българската - все по-голяма и по-голяма става и целогодишно плаши хората, които на всичкото отгоре се чудят отде се взе тоя Хелоуин у нас.

АМИ ТЕЗИ КОЙТО ВЗИМАТ 500 ЛВ ДА ИМ ДАДЕ ПО 20 ЛВ ПЪК АКО НЕ УСЕТЯТ...... СТРАННА ЛОГИКА 20ЛВ СА СИ 20ЛВ НЕ СЕ НАМИРАТ НА УЛИЦАТА!

Боже мой, Гласъ ми трепери, не знам дали ме чуваш... Месата ме болят, а краката ми се поткосяват... Прет мен стои Дзвера, Боже, стои и се гаври... Дебел е Боже, дебел и мазен , как да го гътна... Фърля ми трийсе лева, и ми се лези, като пача ... Боже, претпочитам да умра, но от Звера да се откажа?

Към един 77:Много хляб имаш даядеш , за да ти дойде умът в главата .Когато направиш стаж ч3 години и ти подхвърлят трохи , а са те пенсионирали с 200 лв , тогава да те видя .Същото беше и при Станишев , още по - голяма мизерия. Ужасна идилия за възрасните хора .

Госпожо, имам 54 г. трудов стаж, изчислена пенсия 905 лв. Вземам 840! Трохите в размер 65 лв. които ми ги крадат ги дават на вас! Да са ви сладки!

Какви 54 г. трудов стаж бе чукундур ?? Още преди да си се родиш ли си тръгнал на работа като барман ??

те докопам регистрирано пуделче на 22 години дето си правиш майтап с мъката на хората и ...

Учудвам се от неграмотността и простотията на повечето "чукчи-писатели" тук! Трудов стаж не прави пенсията, а осигуровките! Ако си се правил на гявол и си се осигурявал на минималната, при 40 г. трудов стаж, 120 лв. са ти гарантирани! Затова требе да се четат, изучават и знаят законите! За да няма после ти ли мъ бутна или аз сам си паднах!

Аз пък се учудвам, как може да разсъждаваш така. Драги, моите родители са работили 45 години и не са се осигурявали върху минимална заплата. Заплатите бяха тогава високи, работили и са се трудили, за да имат пари за старини. А вие младите получавате пари наготово и се осигурявате върху минимална, а да не говорим че някои не се осигуряват и след време ще се чудят защо нямат пенсия.

Вувузел

Хич не се чуди, драги! Имаш интернен, свали от НОИ закона и сам си изчисли пенсиите, впрочем можеш така да провериш и пенсионните съобщения! Ако има грешка, обърни се към НОИ! нема нужда да се замърсява интернета с ненужни хленчения!