Пенсионер откри смес за запълване на дупки, гаранция 20 г.

Пенсионер от село Крумово твърди, че е открил вещество за запълване на уличните дупки, което издържа минимум 20 години.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на човека, дано наистина е ефективно откритието. Само да отбележа, че трябва да се провери, какво сцепление има сместа с автомобилните гуми, защото ако се парзалят автомобилете няма смисъл. Дано да се окаже качествен продукта.

че яде бой от асфалтовата мафия - или просто никой няма да му обърне внимание

...са станали случайно! Някой се подиграват и бъзикат с човека, но...по-вечето от тях са само с първосигнална псистема.За хорато и с втора сигнална система - нещата би трябвало да изглеждат по различно.Да оставим бай Георги. Още от времето на Тесла има предложения (и открития) за използване на друг вид енергия - по-чиста, по-ефективна, по.евтина! Е да, ама не! Петролната промишленост е световен монополист.Цялата световна икономика се развива на базата на нефта.Ако нефта и нефтените продукти бъдат заменени с друг източник на енергия, не компании, а цели държави ще фалират.Никой няма да го допусне, поне на тоя етап.Същото е и полужението в фармацевтичната промишленост, друг световиен монополист. Откриването на нови методи за лечения, (а такива има още от миналият век, използвайки магнитни и електрични полета, стимулиращи имунната сестема и самовъзстановяването на заболелият организъм) съвсем не е по вкуса на огромната фармацевтична мафия, чийто интерес е да ни наблъскат с най-различни лекарства. Така че , случаят с тоя пенсионер може да е "въздух под налягане", но може и да има нещо рационално в него. И ако патентова методът си, и ако той е ефективен, наистина може да изяде хляба на много хора. А дали ще го допуснат, е друг въпрос?

БАй Благооо!!! Изяде леба на фирмичките ни.

Благой открил топлата вода и колелото, други тарикати бяха открили лекарства против рака, косопада и оглушаването, трети беше открил компютъра, макар че никой не го познаваше, четвърти пък беше открил начин слепите да прогледнат, ...абе велик народ сме, но другите не знаят..

То на всички военни главите им са направени от неразрушим матерял.

Тъпите военни не разбират елементарни работи, тази фуражка запълнила дупката, добре, може и 100 години да не мръдне, но около нея ще тече вода, ще се руши по периферията и ще се оформи още по гляма дупка с байчивия камък по средата. Пътищата трябва да се правят с дренаж от половин метър чакъл, не от 10-15 см както е у нас, затова се образуват дупки и пълненето е временна мярка. Тази пенция да се кротне, открил е Америка.

как са го оставили още жив ?! този човек е в голяма опасност !

президент!

И ние така за да живеем смесваме кофичка кисело мляко с филия мухлясал хляб, така оцеляваме като хлебарките на въпреки на управляващите, докато дъвчат мазните си пържоли, купени с милиардите от КТБ! Ние пенционерите Шърли оправим държавата, а вий гласувайте пак за когото трябва!

Смесва цимента с пясък, оборски тор и своя урина, това е тайната ;-)

Въпросът е кой дава власт на тези, които ни крадат 28 години? Правилно... повече от 80%, поне 95!

Един камион карал дупки, една дупка паднала на пътя; камионът се върнал да я вземе и паднал в дупката...

бъде предупреден със "трай си" от фирма "Трейси"....

darjavata da mu pomogne i da mu dade pojiznena pensia i da zapochva da zapalva dupkite i krai i te otivat v pensia

Преди десетина години случайно имах възможността да наблюдавам запълването на дупка с диаметър около 15 см и дълбочина около 20 см в асфалта на улица в предградие на Гьотеборг. Тя беше ремонтирана 1 седмица и през цялото време беше оградена с колчета със светлинна сигнализация. Всеки ден се извършваха някакви малки дейност по нея. Първо беше разширена до квадрат с размери около 30 х 30 см и дълбочина 50 см. След това дъното го подсилиха и положиха с трамбоване около 20 см чакъл. После добавиха около 15 см цимент, който чакаха да стегне 3-4 дни и най-накрая положиха асфалт и го валираха с малък валяк. Всичко беше направено за 7 дни. Познайте кога на това място отново би се появила дупка. Пиша всичко това за да обясня, че няма чудеса, а само прецизно спазване на технологичен процес. Вероятно в YouToBe могат да се намерят подобни клипове. Аз поне съм гледал такива за заравняване нивото на капаци на шахти. Просто въпроса е дали у нас някой иска да направи нещо качествено или за пореден път да обясним как ние знаем и други по-хитри начини.

С тези дупки някой хора децата отгледаха и ги изучиха. Други цялата рода с хотели осигуриха и сега някой да им врътне кранчето. Имаше един караше водата да гори друг изобрети хеликоптер в едно витло все българи някой да е чувал нещо за тях.

Така е с пьлнене на дупки герб калинка-министьрка на ТОризма -Николонка Ангелайова стана министьрка баща и купи диплома от ХАРВАРД ЗА 20.000 $ . Баща и кьрпи дупките в целия Кьрджалииски раион и е човек на Цеца сЕКСА И Бат Бокио дет са вика кобила в от селската поляна Кьрджали директно при актьорите и Оскарите в Холивуд

чичо Благой да си жив и здрав. Ама не се хвали много, че отиде далаверата с асфалта на властимащите.

Бай Благоооо. Не взимай на Боци и Сие джобните . Толкова редовно си пълнят джобовете .А, твоята смес маже ли се на филии?

с какво ли не и все да е здраво - номера е да е относително евтино, щото той може и с епоксидна смола да ги пълни нали ама де ше му излезе края :)

Ако е вярно, днес е един лош ден за Йорданка. Толкова хора се изхранват от дупките.

Не се притеснявай. Това изобретение за запълване на дупки ще потъне в забрава, сякаш никога не е съществувало и въобще няма да се стигне до неговото използване.

Е как ще крадът,ако са с 20год.гаранция..Целта е некачествено всичко,за да има нови европроекти

Браво на пенциата!

Луд умора нема! А военните и комунистите са дялани камъни. Не могат да се подпишат, но за всичко стават.

Gay!

Ако можеш с тая смес и да залееш тиквата, поне 20 години да не го виждаме...

Наборе много те моля ремонтирай магистрала Тракия, особено около Пловдив. Там е смъртоносно опасно.

малеййй, ми веднаго охрана бе! ми те ще ни го откраднат бре! я германци, я японци или руснаци! това е най българският българин , да знаете! президент радев още не изрече, че ще правим институт за устойчиви технологии, и ето! решенията в дела са претворени!! .....бе що ми се струва че това съм го чувал вече някога?

Дай го на тиквата да си оправи насраните магистрали.

До пенсионерите я докарахме да оправят държавата- уникално! А милиардерите нека необезпокоявани си делят държавната баница!

Този иска да вземе хляба на пътната мафия, ама няма да стане. Тия хора нали си изкарват хляба със запълване всяка година на едни и същи дупки, за което им се отпускат съответните пари от бюджета.

Браво на човека. Но има проблем: ако запълваме само дупки, след време всичко около запълнените дупки ще стане на дупки, а запълнените преди дупки ще изглеждат като "пъпки" и всичко отива "на кино"... Или с две думи, необходимо е цялостно полагане на новата субстанция, ако е достатъчно ефтина...

Е, те на този никогиш нема да му пусна!

Да! Съмнителен е.

В БГ когато те удари дупка не тя носи отговорност за щетите а шофьора! А трябва да е обратното!!! Примерно: на бул. България разрешено движение със 70-80км/ч и въпреки това общината издълбала дупки по средата на плътната и то с остри ръбове!!! Но за сметка на това ги запълват след 1-2седмици вместо на момента!!! И така е навсякъде!!! Преднамерено издълбават дупки знаейки, че по е няколко дена или седмици няма да ги запълнят!!! Но за сметка на това не ги и обозначават за да преминеш с ниска скорост и внимание!!!

Далаверата с дупките е голяма. Асфалто-бетонът, като материал е доста устойчив на горива, масла и на повечето киселини и основи. Уязвим е от ГЛИНЕНАТА ЕМУЛСИЯ. В обикновенната улична кална вода, се съдържа и известен процент от нея. Калната вода, компресирана от автомобилните гуми в малките наравности, разрушава настилката. Получилите се малки дупки ускоряват процеса многократно, до образуването на цели ями. За да не се получава това е необходимо, водоотвеждащите щахти да са в изправност, а не както сега, много от тях запушени, или направо липсват. Необходимо е стриктно да се спазват нормите за разположение на шахтите. Същото се отнася и за крайпътните отводнителни канавки, които също трябва да се почистват. Преди да се направи и 1 кв. метър асфалтова настилка е нужно да се ремонтира дъждовната канализация. Да не се допуска попадане на земя (пръст) върху платното от прилежащите сервитутни ивици, или от кални автомобилни гуми. Без изпълнението на тези изисквания, ремонтирането е само една огромна злоупотреба с обществени пари. Свойството на глинената емулсия да разрушава тежките въглеводороди е било използвано в миналото, когато жените са миели косите си, от саждите полепнали по тях от огнището с хума.

И субстанция да им направиш баце, в тази държава никой не иска да работи без пари. И ако получава добри паеи пак не иска да го занимаваш с глупости. Народа ни е гаден, това е проблема.

Америка, Германия - с бетонни пътища. Ние, най-умни, най-богати с нетрайните асфалтови!

Ако си мислите, че терминът асфалтобетон е измислен от нас, грешите...

Бетон е субстанцията но пътното не я слагат защото не била по БДС стандарта. Държавните институции ги е страх да запълват дупките, защото ако се случи някакво ПТП на това място могат да го осъдят. Това е проблема, не че кой знае какво е необходимо за да напълниш евдна дупка. Имаше дупка половин метър на изхода от с. Борован за гт. Б.Слатина. Тази дупка стоя там повече от година. Веднъж случайно правех едни инсталации на пътното имах възможност да им направя забележка и да я напълнят поне с бетон. Специалиста беше много начетен и знаещ и каза че така не става и трябва да е по стандарт БДС и ако стане катастрофа той ще носи отговорност. Така тази дупка стоя доката почнаха да правят пътя с нов асфалт. Държавата е вредна за хората.

можах да разбира, като колко пари му требват, че да го патентова това чудо на пътното строителство? Я мислим, дека стотина лева стигат за патентоване. А он, като бивш овенен със сигурност зима около 4 стотака. Па ако не стигат, да продаде пет-шест кокошки и те ти го на, парити ги има. :)

Като сме толкова умни,защо сме толкова бедни!?

Защото сте гадове!!!

Ти ако си беден ние не сме

ЗАЩОТО СМЕ ХИТРИ !!!

Щото сме булгари

защото само ние смятаме тарикатлъка за признак на интелигентност!

Дано по-скоро човекът, изобретил сместа, да патентова изобретението си, че най-после да намалеят дупките по пътищата.

Какво ще стане с сегашните некадърници които работят.

Ще си е същото дередже ...дупката е пълни със сместа и става здрава , около нея обаче пак е слаб асфалт и пак ще стани дупка ...и пак ще запълват и пак и пак . Както се казва запълване до дупка на дупки ха ха ха... много сме умни!!!

Ай ся ши правим сечено на "асфалт паша"!!!

Вместо да се хаби да патентова, човекът да запълни благотворително по някоя дупка в съответни общини и после да си спретне далаверка с кметовете им - за по-мащабен кърпеж. И всички ще са happy. Това му е хубавото на капитализЪма - частната инициатива. Поне в малките селища мафията няма чак толкова да пречи.

Ами сега, кво правят собствениците и концесионерите на асфалтови бази, превозвачи, концесионери на кариери и т.н. по веригата. ФАЛИТ за политическите партии, на които внасят членски внос. Кво прави ЛУКОЙЛ с безумните цени на синтетичния битум и БДЖ (превоз). Приятелчето, Вальо Златков ще фалира!!!!

ваи ваи Вальо чи требва да продава хотелите в Сльнчака и Обзор на бедни унгарци и поляци

Да внимава много!!! Пътстрой, Инжстой, ....строй да не пратят килъри че им разваля бизнеса! Дупката трябва да е запълнена макс. 6 мес.! Предстоят нови ремонти! Трябва пари да се вземат от държавата!

Туй не посмях да го напиша, че ако е вярно, си съвсем прав.

Да внимава завалията защото първо трябваше да я патентова а след това да казва понеже има опасност да го ''стабилизират хуманно'' ''асфалтаджиите'' по пътищата дето станаха милионери,,

в бургаската община използват технология дето дупката се запълва и след седмица пак е същото говоря за пътя пред стария мол

Дупките трябва от време на време да се запълват. Така твърди жена ми.

Аз я знам тая смес! Това е рецептата за качамак от поделение 56520! Пенционера я е гепил, да не се прави на голем откривател.