Ще дават юлски бонус от 136 лв. за пенсионерите

Еднократна помощ в размер около минималната пенсия за всички пенсионери се обсъжда да бъде отпусната от 1 юли, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Ще дават юлски бонус от 136 лв. за пенсионерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за сега са по 1з6 това е пробната оферта на герберите за да разберат каква е реакцията на пенсионерите след някои ден може ида станат по 3з6 лева така си осигоряват изборите >>> няма пари има пари няма проблем господа пицари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да вярно е ,че с пенсия от 136лева си умрял от глад ,но не може един да взема тавана за пенсия и да вземе бонус а на друг които ако не му помогнат децата, с 136 лева пенсия как ще кара цял месец. Няма такава държава като нашата .Предизборно е всичко........

Защо???

идат избори - спомни си масларова с пенсионерските екскурзии

Има едни такива екземпляри, клакьори, плазмоди, които са на "мнение", че дори майките не трябвало да получават майчинство, видиш ли сами си решили да раждат, сами трябвало да се оправят. Но това е България, страна пълна с олигофрени и социална политика, на която на галено и викаме геноцид. Ако сте млади и можещи, и ако още не сте направили грешката да родите в това недоразвито подобие на страна, добре си помислите дали да не отидете в нормална държава, където вие и вашите деца ще имат нормални условия на живот.

Предизборната кампания тече с пълна сила, ама кой ли им вярва вече.

Всеки разумен човек може да разбере,какво означава да се дадат допълнително пари в условия на финансова криза. И да стане ясно, че правителството се стреми да покрие доколкото е възможно инфлацията. И да стане още по ясно, че това е първостепенна задача и грижа към най-слабите - пенсионерите, които бяха изоставени от предишните управляващи..

Вярвате ли си като пишете че "пенсионерите са били изоставени от предишните". Имате интернет и бихте могли да проследите как върват пенсиите назад в годините....

Предлагам да има два пъти избори в годината. И два пъти предизборно по 136 лв.Другото е шменти капели.

Гласуваме само за Станишев, Царя и Доган- доказани верни наши другари!

Тритоне, тия речи ги дръж на Бузлуджа! И не се опитвай да се правиш на оратор, защото си прост гладиатор! Сега ли се сети за тези 67 години, при ГЕРБ? Не ти ли дойде на ум при предишните? Или сега ти доде ума в главата. Ама влязъл ли е вътре, още не личи...

Не ти ли стигнаха осем години гладуване? Четири при царя и четири при тримата от Тройната коалиция? Или ти се иска още? А?

Пенсионере, ти си изкукал. И при царя и при Тройната си живеехме по-добре от сега.

Ти, "Гост" да не страдаш от амнезия? Тази болест е присъща на народеца ни, но има сериозно засегнати от слаба памет като тебе и благодарение на тях бандюгите ни дерат кожите повече от 20 години.

Аз съм пенсионерка по болест. Естествено, с малка пенсия, но с 136 лв няма да ме купят, само засилиха решимостта ми да не гласувам за тях. Може да съм болна, но струвам повече...

Дянков и Младенов по веднъж ли се хранят в месеца?С еднократна помощ искат да замажат очите на пенсионерите,а когато работехме можеха да удържат от заплатите ни всеки месец.Не господа,искаме месечно увеличение на пенсие на база инфлацията за всеки месец,ние не сме виновни,че не можете рационално да управлявате държавата.България е малка и при добро управление може да бъде райска градина,но уви.....всеки управлчващ идва за да граби за себе си от готовото и нищо не създава!

Увеличението на пенсиите е указано в чл. 100 от КСО ( Кодекс за социално осигуряване). Боко не спазва българските закони, което за мен го прави ПРЕСТЪПНИК.

Хайде почна се предизборно, а след изборите увеличение на всичко и на данъците! Тези номера докога ще минават?

И сега с тези 130лв. като си накупя салами,пържоли,салати,кашкавал,сирене,мляко,хляб ще падне едно ядене и пиене,ама я то с тези пари само хляб може да се купи.И откъде ще намерят над 300млн.лв. за тези добавки,то ако ги имаше тези пари щяха да увеличат пенсиите с 10% и това увеличение щеше да им струва само 160млн.лв. до края на годината.Май пак се опитват да ни излъжат,ама тоя път номера няма да мине.

е доброто ченге, а Дянков е лошото, защото не дава мъни.Ама идват изборки. И оживелите генно модифицирани пенсионерчета трябва да гласуват за някого. И тогава...гербери за гроба на Герб.

Амчи Станишката така направи- уж даде увеличение на пенсиите, а го остави след изборите да го плаща ГЕРБ! Готин трик!

ЕПА, ДАЙТЕ И ВИЕ СЕГА УВЕЛИЧЕНИЕ ПО 200-300 ЛЕВА ЗА ВСЕКИ МЕСЕЦ НА ПЕНСИОНЕРЕТЕ, ПА ПОСЛЕ БЕГАЙТЕ У ОПОЗИЦИЯ И ОСТАВЕТЕ ДРУГИ НА ВЛАСТ. ТЕ ТАКА ДОБРИНАТА ВИ ЧЕ Е ДВОЙНА. ЧЕ ВИ СПОМЕНАВАМЕ С УБАВО, ОТИ ЗА МЪРТВИО ИЛИ С УБАВО ИЛИ ИЧ!

Де ги видя тия 200-300 лв. на месец бе, гявол? Освен на тъмно или в сивия сектор, ако си дилър!Тия увеличения, по два пъти в годината, ги даваше Костов през1997-2000 година., га си бил дребно гяволче! Ами като са толкуа убави що ги изгониха и биха као маче у дерек, а ве шопе?

Чети бре Ачо, чети.. По-горе съм написал и пак повтарям: Увеличението (осъвременяване) на пенсиите е записано в чл.100 на КСО. Просто Станишката изпълни български закон, а Боко го престъпи миналата година и се кани и тази. А сега ми кажи как се нарича човек престъпващ закона. И го напиши .. с главни букви..

Нека не се дават тези 136 лв....оставете го за след изборите....

До: IN Абе остави ги майките бе, майките - вълците ги яли, те няма да гласуват. Бабите, бабите са важни щото нали Бойко очаква от тях да гласуват за него! А на майките им взеха и това което вече им дадоха от НОИ с триста мъки! И ги изкараха майки-престъпнички заради уж неверни декларации, които така или иначе са с мъгляв текст. Не и трябват деца на мутро-комунистическа България, баби и дядовци и трябват - да гласуват за Партията (с голямото "П")!!! Да де ама докога ще ги има тия баби и дядовци ...

Искам да съм пенсионееееееер!!!

Искаш .. ама нанай..

Гласувайте за мен и ще ви оправя за 900 дни, а след това в коалиция с Доган и Станишката ще ви оправяме още четири години и то така, че после 40 години няма да видите увеличение на пенсиите!

БЕ, ЗЕМИ СЕ ГРЪМНИ, ДА СЕ НЕ МЪЧИШ, ПА И НАС ДА НЕ МЪЧИТЕ ПОВЕЧЕ.

Идвам от гората, ама и тук много "шумкари", много червени мишоци са изпълзяли и цвърчат срещу малкото, което е останало от техните десетилетни грабежи и което ще се даде като помощи. Червени редици от окуцели войници и партизани- марш в землянките! Утре ще има акция срещу мандрата на бай Гоце!

фИДОСКЕ, МНОГО УБАВ НИК СИ СИ ИЗМИСЛИЛА, САМО Е ЗА ГОРИТЕ ТИЛИЛЕЙСКИ, БЕГАЙ У ТЕХ ОБРАТНО!

Със 37 стотинки на ден ще компенсират ежедневното нарастване на всички цени-горива, храни ,услуги,лекуване и т.н.Това е голяма грижа за народа, Бат БОЙКО!

...правил сметки, бе левчо. Като не ги искаш, аз ще ги взема. Голямо мрънкане от снощи, голямо нещо.

Най-ефтиният и купуван вестник струва 40 стотинки, а другите са по 80 стотинки и нагоре. Браво на тези грижовници за хората.

Нито един кмет от ГРОБ! Боко президент да се отървем от него!

Ейртова комунягите много сте се разпенявили.По-спокойно,че вече сте на възраст, с високо кръвно и ред други заболявания.Както сте тръгнали,няма да можете да гласувате за доносника Гоце или измисления баща.Няма да доживеете да видите любимците си на власт.Бързо им свършиха откраднатите парички,иска им се още,ама няма.И на червения,независим съд скоро ще му намерят майстора,така че свиквайте да живеете по-скромно и с мисълта за възмездие.

Индексациите на пенсийте в България спряха след идването на власт на Герберите на Бойко. По нахални са и от комунистите които от кумова срама и популизъм пред избори пускаха за оглозгане по някое кокълче на беднотията. Впрочем като гледам състава в парламента и правителството на Герб, май са събрали най-нахалните от ренегатите -комунисти на бившата БКП.

Не ни правете на будали и глупаци . Колкото и да ни се подмазвате , няма да гласуваме за герб .И не само ние , а и нашите деца и внуци .

А защо не компенсирате с такива средства и майките с малки деца от 1 до 2 годишна възраст. Държавата винаги ги забравя, нима 240 лв майчинство са достатъчни да се преборим с кризата.

НЕ СЕ ХАБЕТЕ , НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ, АКО ЩЕ И 1000 ЛВ ДА ДАДАТ БОНУС.

И ние също .

А бе я си заврете бонуса да не казвам къде. Жалки играчи във евтин филм. 136 лева ....алооооу смешници ...

136 лв. или 0,18 ст на ден за две години.Страхотна компенсация.Какво може да си купиш за 18 ст. на ден, че не се сещам?

слона роди мишка-браво герб,браво боико *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тази вечер една тлъста тьотка се изцепи по новините, че 136 лв се равнявали на по 20 лв.на месец за годината...За чиновниците годината е от шест месеца, толкова е и коефициантът им на полезно действие, наполовина на нормалния.

като ГЕРБ узокониха рекета с онези 7% за фирмите, сега вече узаконяват и подкупа, но вече на държавно ниво!:)

нали е подсадимо да се дават подкупи защо герб дава подкуп на пенсионерите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ама те се готвят за избори и трябва да си ги купят пансионерита.от тях почват.после започват помощи за ромите,за соцялно слабите инакря ще трагннат с кебабчета из страната.това ни е познато.б.б.плуеше троината коалиця,че дала пари наа пенсионерите преди да издаде властта,а сега тои прави сащото.откаде намериха парите ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Предизборно - добре. Ама след като признават инфлацията и острата нужда от компенсации защо така на парче и толкова предпазливо. Можеха да вдигнат с по 15 лева пенсиите и това щеше да мине за сериозна мярка, отговорна и дългосрочна при това с малки месечни финансови разходи и отсрочка от 10 месеца , през които да сътворят бюджет за 2012 който да няма за основна цел геноцид над народа и все пак да покажат , че нещо разбират от икономика. Щото аз много се съмнявам в това последното.

каквито и пари дадат, ще ги взема, но пак няма да гласувам за тях, дори да са 1000лева.Изобщо няма да гласувам, защото всички са едни и същи, от едно котило

Трябва да се гласува. Задължително. Омръзна ми от купен и малцинствен вот. Маскари са всичките , вярно, ама най-много им помагаме като не гласуваме.

Такааам, айде пак да ви питам вас, редакторите, нещо: КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "БОНУС" НА ВСЯКАКВИ ЕЗИЦИ" Справка: "Бонусът е вид допълнително възнаграждение например част от заплатата за вече извършена дейност, труд или услуга. Бонусът се раздава един или няколко пъти в годината например в края на финансовата или календарната година." Ако Тотю го е казал - голям кретен е. Сумарно: Награждаваме пенсионерите за добре свършена работа.

Не съм СЪГЛАСЕН! НЕ Е ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТАТА! ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА В ОТВЪДНОТО, ДА АМА НЕ! НЕ ЩАТ ДА МРЪТ И ТОВА Е! ЗАТОВА ИМ ДАВАТ БОНУСИ, ТА БЕЛКОМ ГИ УМОРЯТ ОТ ЕДНОКРАТНО ПРЕЯЖДАНЕ!

не е дошло вече време на избори! ГЕРБ вече официализират подкупа ли:)

Защо някои ги е хванала амнезията?Кои управници не са правили предизборни обещания?Нима беше по-добре,когато Масларова пращаше на море активистите-нагаждачи и само те ползваха безплатната "баница"?Сега поне всички ще получат нещичко.Тези,които папат агнешко,суджуци и луканки искат пенсионерите да откажат тези пари,защото били предизборни.Защо не се лишите от охолството си и дадете не"предизборно"малко от парите си на пенсионерите.Ако някой няма нужда от тези пари,нека не ги взема,а тези които изнемогват ще получат глътка въздух.

Чети бе, овчарчеее (05/05/2011): "НОИ изпраща на почивка 38 000 работници. От осигурителния институт ще отделят 15 млн. лева, за да изпратят хората в над 43 почивни бази, хотели и санаториуми. От възможността ще може да се възползва всеки, който има нужда от рехабилитация. Условието да се получи прави на почивка, е работниците да имат платени осигуровки за трудова злополука и професионално заболяване или за общо заболяване и майчинство. На почивка могат да отидат и хората, получаващи пенсия за инвалидност. НОИ ще заплати 10 нощувки и по 4 процедури дневно, плюс храна. Хората ще доплащат не повече от 15-16 лева на ден. Така десетдневна почивка ще струва на служителите максимум 160 лева. Резервации могат да се правят през цялата година, като трябва да се представи документ от личния лекар и одобрение от НОИ." КОМЕНТИРАЙ!

Тези работници са от Варна. Питай !

Още веднъж ми се затвърдява становището, че ще гласувам за СК .е на този етап те са най-добрата алтернатива.

Нека да подпомогнат старите хора ,а те много добре разбират , че е предизборно.

ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ГИ ИЗКАРАТ ПРЕЗ Г..А!

Щом не ви харесва,откажете тези пари!Когато червените изпразниха хазната и увеличиха пенсиите,като остаиха ГЕРБ да ги плаща,що мълчахте?!

верно ли ГЕРБ плаща! Пък аз мислех, че хората ги внасят тези пари:)

ли е изпразнена хазната! вярно! При 7,7 млрд при Станишев фискалният резерв сега е 4,7млрд! верно некой бързо празни хазната:)

Нали тези от ГЕРБ критикуваха тази практика? Нали бяха с нов морал? Глупости на търкалета, хем са прости, хем нагли, а ни мислят за балами. По тъпо управление, не сме имали. Ако това може да се нарече управление.

Следващото ЩЕ СЧУПИ РЕКОРДА! По ТЪПОТА ДЕ!

и тоя има нужда от умствена помощ

На море няма ли да ги пратите? Септември - да е по-близо до изборите.

ГЕРБ СА МОШЕНИЦИ,НАЛИ НАМАХА ПАРИ,А СЕГА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ОТ КЪДЕ ГИ НАМЕРИХА?

Лъжеш. Никой не ти вярва. Ние си харесваме Бойко и пак ще гласуваме за него.

САМО ГЛУПАЦИТЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ

Едно уточнение- за ГЕРБ ще гласуват само техните роднини и облоажилите се на топли службици от герб- НИКОЙ ДРУГ . Хората вече се осъзнаха и ще ви дадат вечен жълт картон . Примири се с положението ви на вечните пораженци . Ако не вярваш и на паричен бас ще се обзаложим , но този път ще бъдеме стриктни и няма да ви позволим да фалшифицирате и манипулирате резултатите от изборите- основен патент на герб ...ще ви ликвидираме за винаги , гербаджии увехнали ...

Пак ще гласуваме за Бойко и ГЕРБ.