Бизнесът не одобрява еднозначно вдигането на заплати

Промяната на минималната работна заплата от 240 на 270 лв. ще струва повече на частния сектор, отколкото на държавата. Това става ясно от становището на Българската търговско-промишлена палата по политиката на доходите (БТПП).

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът не одобрява еднозначно вдигането на заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено е Търговско-промишлената палата да не удобрява увеличаването на минималната работна заплата.Тази палата е капиталистическа организация,а не комунистическа партия!

кАК НЯМА ДА СКАЧАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ КАТО МАСОВО ОСИГУРЯВАТ ХОРАТА СИ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА! ЕТО ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА АКО МОЖЕ НЯКОЙ ЗА ИЗКОРЕНИ СРЕД НАШИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ЗАСЛУЖАВА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ПРИНОС КЪМ ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА.

Имате грешка - в случая се пише "бизнесът"

Мисля, че ако тези средства се насочат вместо за повишаване на минималната работна заплата към повишаване на производителността на труда ефекта ще бъде много по-голям, независимо от скромната сума. Дори само от дискусия по темата би имало по-голяма полза за българските граждани.

Абе вие за миг да сте се замисляли за собствен бизнес? И ако тук, в България това е възможно, в чужбина цял живот ще сте едни бачкатори. Независимо дали сте местни или сте чужденци. В България все още не е късно и не ми говорете за мутри, плащаници и други. А такива готованци, които си мислят, че трябва държавата да им е длъжна по някакъв начин по-добре да се махат от тук. Комунизма свърши!!!! И се надявам готованците да се махнат, за да останат само хора с идеи, желание и готовност за саможертва. За да имаш 4 човека на работа (подчинени) в частна фирма се плащат над 1000 лева на месец при минимална работна заплата (само на държавата - 1000 лева). Какво ще стане ако се вдигне минималния осигурителен доход? Много фирми ще са принудени да се разделят с част от служителите си! Помислете реалистично!

Както е тръгнало всички ще се махнат и ще останете само вие с идеите да се жертвате един за друг!

длъжна е дърявата естествено, длъжна е, защото прибира данъци.

абе господине само заплати ли се плащат във фирмите , ами тия работници нали цял месец работят и много пъти не по 8 часа и тая фирма има и печалби от това защо никой некоментира какви печалби имат фирмите , а само какви разходи трупали!

Е, то щеше да е новина, ако одобряваха. Намаление, или забрана изплащането на заплати биха одобрили непременно...

чухте ли добре? увеличението на мин заплати води автоматично до повишение на депутатските заплати, както и в бордове на директори. не с по 30 лв!!

Бизнесът да си гледа работата. Бизнесмените не са одобрявали нито едно покачване на минималната работна заплата през всичките 20 години. Писна ми от все един и същ плач, как щели да фалират, как щели да съкращават, как щели да минат на черно. Пък нищо такова не се случва. Чисто и просто алчните им душици не могат да допуснат, че от утре ще вечерят два пъти по-малко на месец по ресторанти. А джиповете ще ги сменят не през две години, а през 3-4. Боже каква бизнес трагедия! Дано не умрат от глад!

Какви джипове сънуваш глупак, ако това за Теб е олицетворение на успял бизнесмен да кара джип и да го сменя през 3-4 години си много зле! Дано не умреш от глад.

защо всички които са недоволни от своите работодатели и са толкова кадърни не вземат да ги напуснат и започнат собствен бизнес и да раздават заплати които никой не е заработил. Това е бизнес , а не социална институция. Всеки които е високо квалифициран не само по диплома може да заяви за колко продава своята работна сила и ако няма кой да я купи в българия на цената определена от него то има кой да я купи по света. Ако няма никой желаещ да я купи то тази работна сила не срува нищо и е паразитна за бизнеса.

Не си прав. Човек може да е кадърен, но насреща му са българската държава и българският бизнес. Как да искаш повече за труда си, като всички около теб са поставени на колене от двете институции и дефакто нямат избор. По-добре смешни доходи отколкото никакви. И по другият въпрос - българинът иска най-напред да намери реализация тук, в България. Не всеки му се митка в чужди държави, сред чужди хора. А това българските бизнесмени го разбират много добре. За това и е тази подигравка с труда на българина. Изобщо не е до квалификацията. Висококвалифициран тук, получава максимум колкото метач на улици там.

И да добавя още нещо - бълг. "бизнесмьиени" много добре знаят също, че ако за една работа са готови да процедят през зъби 300 лв., винаги ще се намери някоя кадъна (не влагам нищо етническо!), която ще работи с кеф и за 200!!! Или някое галено детенце на мама и тати, дето вкъщи всичко му е осигурено и му трябват само джобни, може и за 150 да се навие, за по едни цигари на ден! Това е действителността у БГ-то!

Този бизнес, който дава 240лв заплата при цени Германия заслужава да го изкарат на стадиона и да го разстрелят.

няма да разбереш. То не е за всеки, даже и този, който се прави на бизнесмен...

Абе не ви ли е срам да плащате на хора 240 лева на месец. Това само за яденето няма да им стигне а вие очаквате те да работят за вас

Комунист капиталист пари не дава! Защото парите му трябват, за да се шири по света.За това трябва да ну се наложи от държавата да вдигне заплатите и то два пъти! Трябва да се спрът субсидиите за партиите.Да се издържат от членски внос.

blue.ice

Най-обичам в такива случаи бизнеса да ревне как ще фалира. Ами да фалира. Уважаеми псевдо бизнесмени от България,1. плащате един от най-ниските в света данък печалба (10%), 2.едни от най-ниските осигуровки в света (сметнете колко са осигуровките на заплата 2000-4000 евро на запад), 3. една от най-евтините работна ръка, по-никси от нас заплати има само в третия свят, 4.една от най-либералните системи позволяваща данъчни измами, нарушения на трудовото законодателство и т.н. безнаказано. И ако при това положение не можете да се оправите, по-добре да фалирате и на ваше място да дойде някой друг, нали това са законите на пазара? Щото ако не можете 135 евро заплата да платите на работниците си, не сте бизнесмени, а абсолютни шушляци. И по-добре идете направете завод в Занзибар да плащате по 20 долара заплата на негрите.

Nice, a? :)

Ако всичко е толкоз изгодно у нас,мислиш ли,че "истинските "бизнесмени от вън,дето ги чакаш, ше ме чакат аз да се махна,пък тогава да дойдат,да правят "истински"бизнес и да ти дадат заплата,каквато сънуваш?Е...и да плащат данъци и осигуровки ,разбира се.Май отдавна са тука,ама и те не са много дащни.

Ами Иване, в моят град (който е с население около 35 000), всичко на всичко има 5 завода. Три български, един холандски и един германски. На бачкаторите в българските заводи най-срещаната заплата е както следва - 320, 350 и 400 лв. В холандския е 1 500 лв, в германския 1 700 лв. А по едно стечение на обстоятелствата знам, че най-много продукция бълва българският завод, който дава средно по около 350 лв заплата. За к`во си говорим, чак не мога да разбера...

"БИЗНЕСЪТ" В БЪЛГАРИЯ СА МУТРИТЕ - НЕГРАМОТНИ, НЕМОРАЛНИ И БЕЗКРАЙНО АЛЧНИ. САМО КАТО ЧУЯТ ДУМИТЕ ОСИГУРОВКИ И ПОЛУЧАВАТ ГЪРЧОВЕ. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ, АО ВСИЧКО СЕ ИГРАЕ ПО ТЯХНАТА СВИРКА.

То в частните фирми ако можеха щяха да плащат заплати по 5лв. на месец и пак да казват че е много и им е трудно щото било криза! Щото шефчето не иска да купува машини за производство да произвежда повече, а иска да си купи един "Кайен" да си вози дебелия г.. в него и да си намери 10 балъка дето да се скъсват от работа за 400-500лв. на месец, ама да ги осигурява на половинатата щото в кризата всички така правели. Тва е родната картинка за съжаление.

kgb777kgb

Едно не мога да разбера , ЗАЩО продължавате да обръщате внимание на някаква напълно измислена социалистическа структура наречена БТПП ! Това там са едни назначени чиновници , които освен собствения си ГЪ. нищо друго не защитават ! Не 270 , поне 300 веднага и 350 в края на годината е шанса на България да започне да се оправя ! А като съкратите 30 % некадърна и крадлива администрация , след 1 година може и минималната пенсия да стане 50% от минималната заплата ! И да не забравя ПЪРВО закрийте тъпата БТПП , ама веднага !!!

БИ БИЛО ЧУДНО, АКО "БИЗНЕСЪТ" ОДОБРЯВАШЕ. зАЩОТО ТОГАВА НЕ БИ БИЛ "БИЗНЕС", А БИ БИЛ БИЗНЕС. Тези кръвопийци, получили наготово от държавата или чрез престъпления огромни приходи, живият на принципа: След нас и потоп. А ако бяха наистина съградили всичко, което притежават, с поне малко собствен труд, лишения и усилия, не биха забравили една простичка истина: За да имаш крава и за да пиеш мляко, трябва и да я храниш.

Двеста и седемдесет лева заплата .Не се ли срамувате господа законотворци , басирам се че всички вие ерудирани , мастити политици имате доста над тази сума джобни . Само за сравнение във фалирала Гърция кадето гражданското неподчинение е ежедневие социалните помощи са в размер на осемстотин седемдесет и девет лева и седемдесет и пет стотинки което ще рече че един траино безработен грък взема триста двадесет и шест процента повече от един работещ/не квалифициран/ Българин . Това е най-голямата социална придобивка на хората чието правителство не допуска повечи отдва-три процента инфлация годишно . И този небивал икономически ръст заема първите страници на пресата и е гордоста на телевизионните канали в цялата страна . Наистина трябва да се гордеем че сме Българи па макар и голи и гладни

Ние па не одобряваме така наречения "бизнес" дето "държавата" продължава да си го отглежда за наша сметка!!! Пак същият социализъм, ама за хората нищо! Те бизнесмени на държавен гръб, ние обраните прошляци!

Тежко и горко на тази д- ва с такива '' бизнесмени" като Красимир Гергов, които не плаща заплати по 4 месеца на голфа в равно поле и няма намерение да ги дава Кой ще го санкционира него като си е дружка с Б.Б?????

Аз на него съм му обещал да не го закачам........