Вдигаме заплати и всички пенсии, обяви Дянков

Със 7 до 10% ще бъдат вдигнати пенсиите догодина, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков. Минималната заплата може да се увеличи до 310 лева, а от този август се вдигат заплатите в държавната администрация, каза още той.

Обратно в новината

Коментари - Вдигаме заплати и всички пенсии, обяви Дянков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вдигат оборотите на популизма. Избори идат все пак.

Дир,защо не ми пускаш коментара

Как да го разбирам това"вдигане"? Три години"тавана" ми изяжда по 300 лв. месечно и сега евентуално ще ми въстановят по 30-50лв.

1chovek

И миналата година имаше едни големи приказки, големи обещания за двойно вдигане на най-ниските пенсии. Какъв е резултата? Майка ми взима около 100 лв - не са й ги вдигнали дори с 1 стотинка!

"Вдигаме заплати и всички пенсии, обяви Дянков" До: Дянков Няма за кога. Скоро ще ви сменяме.

до отвратен....---абсолютно си прав , няма смисъл изобщо да се осигуряваме в тази държава .Хем всеки месец ми прибират парите .Хем потъват а и няма да доживея и да ги ползвам .А ако доживея ме чака мизерна пенсия. По добре да си ги слагаме на книжка всеки месец .По този начин на старини ще имам далеч повече пари и не да живеем в мизерия.Осигуряването да стане не задължително а по желание .Ние на тая държава вече не вярваме . Дянков да си ходи в Америка или при любовницата си с кученцуето, дето и е подсигурил 3000 лева заплата .... .

Хора, по-добре човек да не се осигурява изобщо в тази скапана държава! При тази безработица и изискване за 40-годишен трудов стаж, нали се сещате, че средно се почва работа на около 25 години плюс 40 стават 65 години като възраст, като сложим и безработицата и кризата, отиват работите към 70 и нагоре ... За какво човек да се осигурява. Плюс това има хора, които имат изработения необходим трудов стаж, а нямат възраст и нали се сещате, че никой няма да ги наеме, и стоят хем без заплата, хем без пенсия, въпреки отработеното към тази скапана държава!

БСП заложи увеличение всяка година през юли на пенсиите на хората на труда. ГЕРБ - на всеки 4 години веднъж с по 15 лева. Оставаме на вас да прецените кой мисли за народа си и кой мисли с милиционерската си тиква. Обещанията на ГЕРБ са кухи, лъжливи и озлобяват хората, доведени до пълна мизерия и социална безизходица. Не оставяйте на лумпените вдясно да ви държат в измислена постоянна криза, не всички са членове на криминалната ГЕРБ, за да бъдат подткупвани по един безобразен начин.

Апсолютно си прав. Това престъпно правителство водено от престъпника Бойко Борисов трябва незабавно да си отиде.

1.БСП и ГЕРБ играят едно и също хоро с различни стъпки. 2.БСП, както и Герб са антилеви, антикомунистически, антидесни, антикапиталистически, антидемократични и антибългарски образувания. 3. Такива са всички индивиди,които ни управляваха и продължават да ни управляват вече 22 години. 4.Не разбере ли българина верността на тези прости наглед неща положението ще става все по тежко, независимо дали вдигат или свалят пенсии и заплати.

Кои точно заплати вдигаш,бе тъпанар!Уточни се!Вдигаш на държавните лапачи,на които все още плащаме осигуровките ,ние,дето се бъхтим!Нашите заплати в частния сектор-как точно ще вдигнеш,а!С увеличение на минималната ли?Така ще идат половината -навън!

Сваляме заплати на министри и депутати от утре с 50%,затова ,че са некъдърни да управят една държава /колкото един град,който се управлява от кмет/обяви ББ.

Смятам, че е крайно време доходите да се актуализират и приравнят към тези на останалите европейци. Стига сме се залъгвали с т. н. "повишения". Трябва да покриваме всички европейски изисквания, вкл. да внасяме равнопоставени вноски в ЕС - е с какво..... А и този представител на "бизнеса", който не е съгласен с повишаването на доходите, да се скрие в миша дупка. На какъв принцип се основава бизнеса му - на принципа на мизерията ли. Ами като не може да плаща - да се разкара.

Странно защо т.н.опозиция не се възпротиви когато г-нДянков даде предложение заплатите на дипутатите и министрите да се вдигнат.А за това което ще е ,или не ще е,със 7-10% вече е много късно.Отчеянието е повсеместно.Едно е ясно само -пълно безхаберие от страна на управляващите .

за да намалите коефициентите на бъдещите пенсионери. А на сегашните правите "вятър", изменяйки по своя воля изчислените коефициенти при пенсиониране. Ловък миш-маш между бюджет и осигуровки в НОИ за реклама на партийните умници.

Единственото нещо, което е вдигнато и то с един милион, са командировъчните на безделник и турист номер 1 другаря Плевнелиев.

Най-добре вдигайте си чуковете и дим да ви няма.

Лъже като мангал какъвто е!!!Никой не е получил стотинка.Попитайте ваши приятели държавни служители за да се убедите.

Пълни глупости, че се увеличават заплатите!!! Първо махнаха класа и след това пак ги увеличавали. Заплатите ни си стоят такива, каквито си бяха. Даже не са мръднали, но нали трябва да се изфукат! Само "въздух" в думите им - нищо друго!!!!!!

от кога ги вдигате и с колко мръсни изроди

Обидно, грозно и гнусно е да се говори за такова несправедливо и почти никакво увеличение! А "миличките управляващи" и тази година ли ще вземат над 120 милиона лева бонуси или ще ги индексират и с инфлацията?

но понеже си комптентен по всичко- мнение за следното не искаш или не смееш да дадеш (защото не си инструктиран за такива факти и истини нали....), че наи-големия комунист на власт за сега е твоя тартор- и любимец- наркотрафикната и гард на тодор живков- другаря боико борисов..... кажи сега не е ли така или си замълчи завинаги с твоите евтини популизми - бсп и комунистите това- бсп и комунистите - онова .... вие от герб-а се изтъркахте като стара грамофонна плоча стояла на слънце....- или като системните тиквеняшки тъпотии и ижвърляния ....

не е тестван за лъжа !!!!!!!!- може ли да лъже толкова добре - колкото могът сегашните министри на тиквата... при тях не е важно да разбираш - а да лъжеш- и колкото е по-безразборно и арогантно- по си квалифициран баино... кат не ги чаткаш тия неща- не се включваи в темата ...........

Ще, Ще, Ще ама дали....Надай се коньо за зелена трева..

Айде томагочитата съ радват... само пари им у главата, а и БСП-ту

Хайде да ги изринем тези лъжливи некадърници. Не мога да ги издържам повече. Иде ми да напусна тази държава и да избягам.

Напускай я - Северна Корея те търси под дърво и камък

Аз също съм държавен служител и работя в бюджетна сфера и от 2009 година до сега нямаме абсолютно никакво увеличение на заплатите. Това увеличение на заплатите важи май само са министерствата, но на господин Дянков така най му изнася да се прави на ощипана госпожица и да слага всички под един знаменател

Защо ли нещо не му вярвам на Г-на Дянков , аз съм държавен служител и бих искал да му кажа че от 2009 година заплатата ми не е мръднала с 1 стотинка. Та не мога да разбера откъде се получават 35% увеличение на заплатите.Така че Г-н Дянков престанете да лъжете най-безобразно хората.

Аз също съм държавен служител и от 2009 година нямаме увеличение на заплатите.... Това увеличение важи май само за министерствата, а Дянков се прави на ощипана мома и слага всички държавни служители под един знаменател, защото така му изнася

Вдигат заплатите на своите хора, чиновниците! А пенсиите ще вдигнат, ама другия път. Както обещанието :"Тати ще ти купи колело, ама ... другия път!" Този пъпчив гном се интересува единствено за собствения си г.з!

Дойде време да се вдигат доходите, каза премиерът Бойко Борисов. Дойде време за избори та трябва да позалъжем хорицата!

Аз на писано не вярвам.Пише "жени" пък то кенеф.

категорично против вдигане на пенсии с различен процент. не може хора, работили и с големи осигуровки да спонсорират такива, които не са работили и сега чакат държавата да ги храни. стига с тоя популизъм. увеличаване на пенсиите с еднакъв процент (ако въобще се случи, че ми писна от лъжи). това правителство е безпомощно и безкрайно некомпетентно, така че не очаквам нещо добро да се случи. но идват избори и много, ама много им се иска да покрадат още, но дано имаме акъл да не им позволим.

да изменят своеволно коефициента на пенсионерите. И то с популистка цел.

Не, ама вижте ги само! Вождовете и учителите на нашия народ - самите те надоучени простаци - с поглед в неясното бъдеще, с този жест на Ленин, на самовлюбеното си его, на опиянението от поредната лъжа... Не, това не са хора, това е дует на възвишеното, това са зародиши на героичното начало, това е ария на триумфа на милиционерската мисъл! 50 празни листа... И много, много ненавист към хората. Много лъжи, много нещо, чак опиянени от лъжи след снощния запой и чалга....Ще вдигнат кура ми, а не пансиите. Добре, че няма будали да вървят на измишльотините за тези страхотни 15 лева - 7евро, с които ще отидем на Карибите като западните старци. Да им... м..като на тези двама келеши!

Честно казано това се прави предизборно,но защо ни е правителство ,като вече 3год.държавата е на автопилот.Някой знае ли какво въобще става и в коя сфера сме добре.Няма такава.Правораздаването куца,здравеопазването никакво го няма,селското стопанство и животновъдството също,Да не говорим за МВР.Повсемесна корупция.

Незабавно да се премахне тавана на пенсиите!Стига вече уравновиловк,комунизъм и сиромахомилство!Колкото си внасял,толкова да получаваш!Това е един данък -наказание за това,че си бил честен и си внасял и работил тежък физически и умствен труд!

След победата си над един народ вожда започнал да раздава земи и области на своите сенатори последната земя даде на последния сенатор...но един от сенаторите запитал вожда а на народа какво ще дадем- вожда отговорил- да го духат... Отново започват едни сплетни за пенсиите...та по колко...натрупана през последните три години...това е предизборна компания...до кога ще ни лъжат...пак разделение между пенсионерите...разделяй и владей... позор...

Осигуровките на държавните хрантутници, които частниците ПЛАЩАТ.

какво плащаш .---- все сте на загуба и ако може без пари да ви работят ....а ...като ми доидете при мене ...сте едни хрисими ...едни кротки ....едни примерни ...боклуци крадливи ...

Уважаеми Дами и Господа, Чудесно е Вашето предложение по отношение увеличението на заплатите на държавните служители. Но не е ли "малко", "малко" - в проценти спрямо предложението за пенсиите. Не би било нормално и кой мисли такива предложения - да се увеличат ниските пенсии с по-голям процент спрямо по-високи. Та това не води ли до изкуствено изравняване на ниски и високи. Та всеки не получава ли спрямо осигуровките си. Не съм провитив тези, които получават ниски пенсии да получат. И те са хора и те имат нужда, но другите които са внасяли те "мечки ги яли". Възрастните хора имат еднакви нужди - посещение при лекар, лекарства, храна, за да могат да поддържат организма си. Друг е въпроса, който не е за подценяване, че трабва да плащат и консумативите. Нека да се помисли за едно справедливо увеличение. На всички на "калпак". Не казвам, че това е най-справедливото, но по този начин ножицата между ниски и високи ще остане пак толко отворена. Благодаря Ви за вниманието и се надявам, че някой здравомислещ все пак ще предложи тук и там реално увеличение.

Реплика до Валя.Уважаема Валя!Искам да ви обърна внимание на следният факт.Защо на нашите родители са ниски пенсиите ?!Ще ви отговоря с едно изречение.Г-н Костов оряза пенсиите им ,когато беше на власт.Те всъщност сега не получават реалната пенсия ,която са отработили,заслужили.Сега ясно ли ви е?!Нима мислите,че те по-малко са работили от Вас ?!Това ,което е построено след 1944,нима извънземните са го построили.Така,че г-н Дянков много добре е преценил и премислил и точно това има в предвид.

БРЦК

Стига сте ревали - системата е такава - още от комунистите -"Социална" . Ама ние нефт немаме. Не може хора със заплати 1000лв и 10000лв да получават еднаква пенсия. Това си е чиста кражба. 5% от вноската във соц. фонд и останалото по лична сметка. И кат се пенсионираш - кеф ти на куп, кеф ти на месечни , кат се гътнеш роднините ти да ги получават. Ако имам право на избор не бих платил 1 стотинка 'пенсионни вноски' и пенсия не искам.

Ние нефт и газ нямаме, но и да имаме, "братушките" няма да позволят да добиваме... Че ще бъде отровена природата и жив човек в България няма да остане. Грижата за околната на човека среда е над всичко. Дори и над човека, обитаващ я. По-добре чиста природа, ако ще и без хора!

Как може да се подигравате с пенсионерите,сложете им по една нула след пенсиите!Аз лично всеки месец внасям 280 лева осигуровки и аз ли ще ровя по кофите след време?Ако изобщо е останало нещо от тая държава до тогава...

Започва предизборната кандърма.От повишаването на цените примерно ни вземат сто лева, а в пенсии и заплати ни пробутват примерно 20 лева.И по този начин заблуждават малограмотните българи , които гласуват за тях, че им подобряват живота.ВСИЧКО Е ДЕМАГОГИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.Държавата няма да прокопса докато властта не се вземе в ръцете на професионалистите в съответните области, а не случайно попаднали мекерета по партийна линия, а не по убеждение във власта.

Дянков отвори торбата с лъжите щял да вдига пенсиите.

А бе стига с тия комунистически методи-дайте да им дадем!Та той не дал нищо на тая държава-има 10 г. трудов стаж и да му дадем по голям % увеличение на пенсията,че му била ниска. А тоя дето се е трудил 40 г.-пенсията му била висока и сега ще му дадем по малък% увеличение.Ами нали пенсиите им ще се поизравнят.Аз като икономист тая теория не мога да я разбера,съжалявам!

късно е либе за китка

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

За три години досъсипаха малко останалата икономика.От къде ще вземат тея пари? Ами ще вземат от едни за да дадат на други.[познайте от кого на кого] НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЯ МОШЕНИЦИ,да върнат всички откраднати пари

До АЛ КАПОНЕ Като изкарат РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДОХОДИТЕ СИ НА ОТКРИТО ти какво ще спечелиш.Ще има повече пари за бонуси за властимащите.Ако можех да избирам не бих платил и стотинка осигуровки.

Нека мислят как да принудят и частния сектор да вдигне заплатите,а не само в администрацията.

ТЕЗИ ДВАМАТА СИ ПРЕДСТАВЯТ БЪДЕЩЕТО ЛИ, ТА СА СЕ ЗАГЛЕДАЛИ МЕЧТАТЕЛНО? АМА МАЙ ЩЕ СИ ОТРЕЖАТ БЪДЕЩИТЕ ЖЕЛАНИЯ. ВСИЧКО СИ ИМА КРАЙ И КРУШКАТА СИ ИМА ОПАШКА....ЛЪЖИТЕ ИМ СКОРО ЩЕ СЕКНАТ!

Хайде на предизборните лакардии.И аз обещавам на всяко семейство чефт волове с каруцата барабар.Tова правителство ...Смешниците ,които окрадоха България, съсипаха бизнеса , надпреварваха се да служат на чужди господари усетиха "любовта" на народа и обърнаха палачинката. Късно господа гербери. Кораба потъва и вода има за всички но най-дълбоко ще потънат управляващите мутри прокълнати от целокупниянарод.