Запазва се увеличението на пенсионната възраст

Управляващите запазват плановете си за увеличаването на стажа и възрастта за пенсиониране. Проблемът с безработицата е почти минимализиран.

Обратно в новината

Коментари - Запазва се увеличението на пенсионната възраст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пхахаххах... Кой бе, кой ще ви бачка след 20 г.?! Тия дето висят за помощи по банкоматите ли?!

Работиш години на ред и се пенсионираш по ред и условия определени от държавата, при което същата тази държава ти определя един размер на пенсията в левове. След време някой или някои си в тази държава започва/т реформи, с които изведнъж те поставят на едно ниво с тези които никога не са работили или с тези които поради собственият си мързел нито са учили нито са работили на добре платени работни места, ами са били на постоянни или временни социални, като безработни или получавали добри заплати, но са работили без трудов договор и без да внасят осигуровки. И не само това, ами ако си бил на тава на пенсионното осигуряване държавата години на ред ти реже от заработената и определената от самата нея твоя пенсия, но водени от собствения си интерес сегашните управляващи решават че този таван отпада и те ще получават многократно повече от това, което би получил ти при същите условия на пенсиониране, но понеже си пенсиониран по друг определен от държавата ред ти ще останеш на това, което ти е било определено. Та така, с повдигането на минималната пенсия на мързеливците и живелите на социални помощи, с други думи на гърба на другите, управляващите постепенно сравняват бившите средни, за страната , пенсии с тези на мързеливците, а орязаните от тавана пенсии постепенно ги довеждат до нивото на бившите средни за страната пенсии, защото не предвиждат индексации в съответствие с измененията в заплащането за една и съща работа преди години и сега. Че защо ли да правят индексации, след като техните пенсии ще са в хиляди, а пенсиите на другите ще са в стотици и те ще са ситите ,а не гладните. Нали е така, сит на гладен вяра не хваща та и с новите условия за пенсиониране нещата остават по същия начин.

Пустите му герберасти. Целта им е никой да не дочака пенсия. Хем държавата няма да се охарчва,хем ще се освобождават работни места...... Безработицата била почти минимизирана. Да. Скоро няма да има кой да работи,а бедните ще се възнесат. Планът се изпълнява успешно.

В броя си от 7-ми август има статия за ромска сватба в с. Горно Ботево.Гостити са над 200,ядене и пиене на корем,два оркестъра .... Децата на тези "сиромаси" получават безплатни учебници и храна,транспорт до училище,облекло.А родителите им различни помощи-детски,енергийни и пр... По мнение на местните хора една такава сватба струва десетки,ако не и стотици хиляди левове!? Може ли някой да даде смислено обяснение на тези две напълно изключващи се явления?Каква е връзката между тях? И какво обещава този "министър"?Още по-голяма бедност на обикновените работещи от "простолюдието",я вземат пнсия,я не вземат. Публикувайте брутните заплати на всицки държавни и общински служители отгор до долу,както и на поповете и тогава да говорим!

Когато циганите заработят и почнат да плащат данъци и осигуровки ще сме равнопоставени пред закона!иначе няма да има кой да заработва пенсионния фонд в бг територията...

Браво-голямо увеличение от 180 лв на 200??? Абееее в македония минималната пенсия е 500 лв бе??

Благодарим Ви ,г-н Петков , че запазвате възрастта, а не я увеличавате още! Бихме могли и от отвъдното да поработваме!!! С това ли се хвали човек, който оглавяваше НОИ, т.е. би трябвало да е наясно, че няма как продължителността на живота да се е увеличила, а места по гробищните паркове отдавна да няма. Я верно да вдигне възрастта до 90 години -въпросът ще се реши от раз - няма пенсионери - няма проблем.

Престанете с тези пенсии, сега има да решаваме по-голям проблем и това е шума в Слънчев бряг, като го решим ще мислим и за пенсиите на тези които останат живи!!!

Народни представители от всички партии = НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ. Крадлива сган!!!

Отпадане на ТАВАНА само за новите пенсии ? За едни да за други не. Те хората са си ги заработили ! Несправедливост. Дадохте парите на минималните а на другите ? До кога заплата + пенсия за действащи военни и милиционери.

за да стане средната заплата 1500, управляващите и репресивния апарат (военни, магистрати, полиция) ще си направят заплатите по 10 000 лв. месечно - такава е аритметиката

Не чакайте справедливост и реформи. За това се изискват топки, а каже ми право, кой премиер досега е имал топки - всички са някакви женчовци, пипат нежно, меко, все едно че управляват публичен дом , а не държава. И така 30 години минаха в безвремие, а България е в пълен разпад и криза без изход.

До кога тези т.нар.управляващи ще си живеят в техния си измислен свят.Май докато ги търпим!!!!!!!!!

Искаш ли тебе да направим управляващ? Да пожиеем малко и в твоя свят.

Стига с този данък ''ТРУД'' наречен осигурителен праг! Правото на труд е конституционно все пак!

Веднага премахнете в КСО един от основополагащите принципи: принципът на РАВНОПОСТАВЕНОСТ !! Той означава: при еднакви условия внасяш осигуровки, при еднакъв алгоритъм се изчислява пенсията. ТОВА НЕ СЕ СПАЗВА !!! Въведете ПИРАТСКИЯ принцип - когато както решим. Всички промени са Безпринципни, щом не следват общоприетите правила. 1. Защо не пада таванът на пенсиите?? Поне им гарантирайте безплатно погребение !! 2. Защо не се вдига таванът на осигуровките? Стига хвалби, че средната заплата расте !! Как формирате зплатата на депутатите - функция от средната запплата 3. Има ли друга група от населението на РБ на която доходът не само че не расте, но намалява - цените на ток, отопление и всичко растат. 4. Има ли друга група от населението на РБ, която по официален документ от НОИ има доход, който никога няма да получи ?? 5. Ако това е "филтър" за бившата номенклатура - има други начини, справка Полша 6. Вместо да се казва "отпада таванът за новоотпуснатите пенсии, добавете "таванът за старите пенсии остава до гроб". Така е кратко и ясно !!!!

към 2. И аз това се чудя! Има хиляди хора вече, които получават заплати много над 2600 (максималния осигурителен доход), но се осигуряват на него. В същото време преследват нещастните хора, които едва стигат до минималната заплата или доходи за плащане на осигуровки! към 6. Той го каза - от 2019 г. отпада таванът на ново отпуснатите пенсии, но за старите остава. Разбирай "до гроб". Но като се има предвид, че тези, които ще получат новоотпуснати пенсии са се осигурявали на макс. 2600 лв, и техните пенсии няма да се различават от старите. Това е една игра на думи и обещания, иначе как си представяте управляващите да "развържат" кесиите и да плащат "огромни" според тях пенсии?! А те откъде ще крадат. В момента управляващите крадат около 20 млн лева месечно от т.нар. таван на пенсиите!

Парите от осигуровки отиват за: -цигани не работещи, малограмотни и размножаващи се, създавайки други неграмотни цигани. ДАВА МЕ ИМ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА ТОВА ЧЕ СА НЕГРАМОТНИ И МЪРЗЕЛИВИ! Социалните помощи са от нашите заплати! -полицаии, които защитават циганите, защитават шумът в Слънчев бряг и циганските сватби! Заплатите на полицаите идват от нашите осигуровки! -държавни чиновници, които са мързеливи и ПРЕКАЛЕНО МНОГО! Заплатите им идват от нашите данъци! ТАКА че не знам частния сектор се задъхва и не може да изхрани цигани, полицаи и държавни търтеи!

Готов съм да се обзаложа, че ти рядко внасяш някакви данъци и осигуровки. Такива гласовити лумпени кат тебе са ясни - взимат по някой лев на ръка от който им даде опорна точка.

Раотя в частния сектор и винаги съм си осигурявал на максимума! 3000 лева от които получавам чисти 2400 лева. 600 лева заминава ца цигани и полицаи! Двапъти ми разбиват апартамента полицаите викат аз да не съм хорешио... полза няма

Ще се бачка до 70 години! Ако не ти стига трудовия стаж ще получаваш още по-малко! През това време частния пенсионен фонд я го има я го няма, ако го има ше ти каже че заради инфлация и световни кризи нищо не ти е останало и ЩЕ ДУХАШ СУПАТА! А в добавка онова население на България дето го няма от 20 години ще е внесло доста пари само че в чужди държави и повечето от тях няма никога да севърнат тук. След 10 години ще кажат че трябва да бачкаме до 80 щото пък нямало хора да бачкат! Та така колкото по бързо се разпадне булгаристан толкова по убаво! Просто народ, проста държава!

И като се разпадне булгаристан, на колко ще се пенсионираме и колко ще е пенсията?

Како Пенке, вземи прочети "Винету".

"Проблемът с безработицата е почти минимилизиран ". Това означава ли, че всички цигани от 19 до 64год вече работят и взимат заплати, плащат ток, вода, данъци. Плащат осигуровки и вече не се излежават на гърбът на работещите българи ???

Познавам много цигани, които работят, както и много БЪЛГАРИ които лентяйстват. Както и много българи, които си крият осигуровките. и такива, които крадат ток. Така, че не се прави на света вода ненапита.

Според вътрешна стаистика на ЧЕЗ ток се краде основно в циганските махали в София и циганските общности във вилни зони около София, Монтана, Видин. ТАКА ЧЕ ПИЧ НЕ ЗНАМ КАКВО КРАДЪТ БЪЛГАРИТЕ, НО СПОРЕД ЧЕЗ махалите имат над 87% от открадтнатия ток! Т.е. от 10 крадци 9 са цигани!

такива ПРАЗНОГЛАВИ ДЪРДОРКОВЦИ КАТО ТЕБ, АМА НЕ ГИ ОТРАЗЯВАМ!!!!

Ами уважаеми, ще работят "шапкарите" и ще вземат пенсия, защото IQ на сина ти и твоето е под 70/ако знаеш какво е това/ и не сте влизали и двамата в зала и не знаете какво е фитнес. И докато Цветанов иска сина ти да не е напсувал като малък, защото за това не му е чисто досието и не може да служи в МВР /той има щерки и не ги раабира тези неща/ и докато заплатата на полицая е 600 лв. Това е положението уважаеми...

леле какъв текст, кратък и неясен та за това и бъдещето на БГ-то е неясно

Бре! Ма к'во IQ виреело само "под шапката", ти да видиш!;) И да се чуди човек що има толкова вицове за тъпоумието на шапкарите...

Батко, кво рече, че никой нищо не разбра сладкодумни полюции?

Хайде сега обявете общините, в които може да се приложи "неотказна" помощ за прибиране на дървата от немощни хора!

да се взема пропорционално пенсия в зависимост от натрупния стаж и годините и всеки сам да си реши кога да се пенсионира! Някои искат да работят вечно, а нормалните искат да се пенсионират преди да са изкукали.

Бахти майката бе! Скоро ще отпадне пенсионирането, но ще прилагат евтаназия, за всеки който не иска да работи. Разбира се, вноските ще останат, за да има какво да се краде.

Не е честно да няма таван на пенсийте само на новоотпуснатите от 2019г., пенсий.Аз бих предложил - Национална лотария 2; а именно да търкат и новите пенсионери и само на който му се падне, нему да се дава пенсия над тавана!

Интересното е друго,че с увеличението на възрастта все повече хора умират и я взели пенсия,я не,или ако взимат пенсии то е за няколко години,та къде отиват парите,които цял живот са внасяли за пенсия?!? къде отиват парите на тези,които не доживяват до пенсия?!?!? Къде са парите,къде?!?

Как къде - да издържаме плодящите се като хлебарки цигани. както и за пенсии на тези от тях, които доживяват възрастта, а нямат нито ден трудов стаж.

Хич не е интересно, направо си е тъжно.

Как къде са парите - отиват да издържаме галфони като Боко Суджука, Цецо Мисълта и слугинажа им.

кАК КЪДЕ - В ОБЩИЯ КЮП С ЦИГАНЬОРИТЕ- ОТ ЕДИН БЕЩЕ ИЛИ ДВА-ТРИМА - ОБЩО 8 ДЕЦА, ОТ КОИТО -ПОЛОВИНАТА ЗАРЯЗАНИ ПО ДОМОВЕ - ДА ГИ ХРАНИ СЪРЖАВАТА,Т.Е. - НИЕ, ДРУГАТА ПОЛОВИНА СЛУЖИ МАЙКАТА ДА СЕ ОБЯВИ ЗА "сАМОТНА?!?!", ДА ЦИЦА ПОМОЩИ ДОКАТО СТАНАТ ПЪЛНОЛЕТНИ, А ТОГАВА ВЕЧЕ МОМИТЕ СА РОДИЛИ ПО ОЩЕ ЧАВЕТА И ЯКО СЕ НЗЕМАТ ДЕТСКИ - БАБАТА ЗА МАЙКАТА, МАЙКАТА - ЗА ВНУЧКИТЕ, А В ТВА ВРЕМЕ БАЩАТА КРАДЕ ТОК, ВОДА, БИЕ И Т.Н. С НАШИТЕ ОСИГУРОВКИ - ПО НАШИТЕ ГЛАВИ!!!цялата СГАН, КОЯТО НЯМА ДЕН ТРУДОВ СТАЖ, НО ЖИВЕЕ В ПАЛАТИ - НИЩО ЧЕ СМЪРДИ, ЩЕ ВЗЕМЕ ПЕНСИЯ С 10 Л. ПО-МАЛКО ОТ ЧОВЕК, РАБОТИЛ 40 ГОДИНИ С НИСКА ЗАПЛАТА! тОВА АКО Е СПРАВИДЛИВОСТ - ДА СИ Я ПАЗЯТ ЗА НЯКОЙ ПО-БЛИЗЪК!

Всеки професионалист на ваше място би си подал незабавно оставката при това което се предвижда за пенсионната система. Вие не сте прост изпълнител,а експерт дори вече и социален министър!

А докторантските стипендии кога ще се увеличат? Сега са 450 лева и не са пипани от 20 години. И това е цветът на нацията

Ти гледай не само да цъфтиш, но и да вържеш, че "учени" много, но науката ни нещо куца. Като гледам в каква тема се намесваш ни в клин ни в ръкав, не ти е високо IQ-то

по-леко с лъжите. 2008 или 2009 ги направиха от 250 на 450 лева. И други има учили, че и завършили

ама вземи свърши някоя работа.

Средната продължителност на живота при мъжете е 71.2 . При пенсиониране на 65 повечето няма да си вземат пенсиите дори 10 г. Нищо, че са им искали 40 г. стаж и през тези години са внасяли. Е това си е законен обир от всякъде. По добре всеки сам да се оправя и да отпадне тази порочна система !

Тези с шапките-пенсионери надживяват средната продължителност на живот, но ги вкарват в статистиката с онези отпатдали от играта и така получават средата. Така изчисляват и кой колко време вземал пенсия, но не след 67, а пак усредняват. Изцяло сбъркан модел!

А колко много хора умират на прага на пенсионирането си - къде отиват техните осигуровки като приспаднем вдовишката добавка? - да се хрантутят мангасарите ,за да раждат не по 10, а по 15 циганети и така - до безкрай.Та ние вече сме малцинството бедни, които работят за миризливото мнозинство!Вместо да се замислят управляващите, те продължават да коткат маалите - тези развъдници на престъпления ,чалга и смрад

Егати експерта на НОИ! Тавана падал само за новите пенсионери от 2019.... И това бил ЕКСПЕРТ!

от такива управници!

А за чий ви е по ранно пенсиониране ако сте здрави? аз се моля само Бог здраве , очи и ръце да ми дава, и смятам да работя докато мърдам, кво да правя дома? Да слушам дудненето на жена ми? или латино сериали? Децата ше бегат, те са момчета...до 70...дай Боже 80...по често екскурзии, и така, само здраве , или да ме прибере бърже

искам да работя, чувствам здрава и можеща, на 62 г. съм, но "уважаемите" ни държавници решиха и промениха КСО, че пенсионирането не е по мое, а по желание на шефа - и той реши да ме пенсионира. Не ми дължи ѝ обяснение.

Добре го каза -"ако си здрав". А ако не си? Защото повечето хора на 65 си имат доста заболявания. И не всеки има сили да продължи. Дай боже всички да са здрави, но повечето за съжаление не са.

С ВАШАТА КОМПЕТЕНТНОСТ ДОВЕДАХТЕ ХОРАТА ДО ТАМ,ЧЕ ЩЕ УМИРАТ И НЯМА ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ.ПРЕДЛАГАМ: осигурителен стаж за мъжете 38 г. и за жените 35 г. и да имат право на пенсия независиво от възраста.А НЕ ДА ИМАМ 42 ГОДИНИ СТАЖ И КАТО НЯМАМ ВЪЗРАСТ ДА ЧАКАМ ДА НАВАРША ВЪЗРАСТ И АКО СЪМ ЖИВ ЩЕ ВЗЕМА ПЕНСИЯ.И ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ КАТО СЪМ БЕЗ РАБОТА И БЕЗ ДОХОТ СМЪРТА МИ Е СИГУРНА. ВИЕ ТОЧНО ТОВА ЦЕЛИТЕ.ТОВА СЕ КАЗВА ГЕНОЦИТ.

ако имаш години, а нямаш стаж,което е много по вероятна възможност?!?

умираш, кой го интересува

имаш години, а нямаш стаж - вземаш почти същата пенсия ако доживееш...

Отново лъжи: Увеличение на минималната пенсия няма, защото бяха увеличени цените на тока, газта, водата и парното. Така покупателната способност на хората с минимална пенсия на практика се намали. ОСТАВКА!

сза силовите ведомства и изобщо за пенсионерите от държавната администрация -пенсия или заплата! Да избират едното от двете! Не може един пък да си изстискан.... и да те пенсионират на 50,и веднага след това да станеш свежарка...и да те назначат отново в системата. Или пенсия...или заплата!

Правилно и Справедливо Е.

От това вашето положение ще се подобри ли или само душевното Ви състояние?

Считам ,че ще се подобри . Защото съм против да вземаш и пенсия и заплата , а в същото време квалифициран , знаещ , можещ младеж , заради теб да стои безработен. Например : Пенсиониран учител по математика . Отново да бъде назначен в системата , а да има реални кандидати в трудоспособна възраст за това работно място.

Това "мъже и жени ще работят до 65 г." дали ще важи и за бодрите сегашни пенсионери на по 50г. от т.нар. "силови ведомства"?;) И ако си позволявам да задам този въпрос, то е защото нийде другаде по света - или хайде, поне в ЕС - такова чудо нЕма!!!

Альооо, минусчиите от силовите ведомства;) - няма държава в ЕС, в която колегите ви да се пенсионират под 60 г.! Дори преди 1-2 г. белгийските полицаи протестираха, защото "искали да им увеличават възрастта от 65 на 67 г."! Чухте ли, тюфлеци - не 65, а 67!!! А тук не стига че ви пенсионират млади и бодри на по 50, ами и на работа пак ви преназначават! Срамота да лапате и пенсия, и заплата!

Та той се държи като редови служител в НОИ! Та той няма позиция! Как така ще отпадне тавана САМО на новоотпустатите пенсии???? По голяма кражба от личните пенсии на хората....и то с години не е имало.

Е ЛИ ВЪЗМОЖНО да се осъди държава, която натиска към възраст за пенсиониране, надвишаваща средната продължителност на живота? И задължителни ли ще останат пенсионните вноски при това положение? Все пак боравим с ФАКТИ.

Искам да помоля - всеки който е имал роднина сравнително млад пенсионер на възраст около 60-75 г, който е починал НЕНАВРЕМЕ, скоропостижно по време на лекарска намеса, след кратък престой в болница или неадекватно лечение - нека пише плюс. Имаме тук известни съмнения, че пенсионерите се пращат целенасочено рано в гробищата по специална програма. И лекарите масово са инстуктирани как да "лекуват" така, че на хазната да олекне рано-рано. Разбира се, ако нямате такъв случай в семейството - пишете минус. Нека видим. Аз знам резултата предварително.

Средната продължителност на живота според официална статистика от НОИ е с около 10г. над пенсионната възраст, пишеш глупости...

Разходете се по гробищата и вижте по надписите на колко години си заминава българинът! Предвоенното поколение живееше по над 80г, следвоенното си отива мнооого по-рано, но на НОИ не им изнася да изкарат истинската възраст!

Кой каза, че ГЕРП не управлявали добре?!? Ето - цените се увеличават, възрастта за пенсия се увеличава, билетите за гр. транспорт се увеличиха, готвят електронни винетки ...

Както е тръгнало един ден в тази държава,ако остане изобщо някой друг освен крадливите цигани,ще трябва да работи с бастуна и памперса на г*за до края на дните си... И всичко това се прави в името на това една шепа да имат милиарди,а всички останали да са бедни работещи роби... Чисто сатанистка политика, на която Бог ще сложи края!

а вече е така! Моите родители починаха преди да успеят да се пенсионират!

А какво става с младежката безработица, като старите работят до 67 години? Ще заминат в чужбина, за да ги загуби България завинаги.

Всеки младеж - директор на водопад.

новите пенсии-ОСТАВКА! И колективен иск на засегнатите към държавата!

минимизиран оптимизиран максимизиран а не минимализиран максимализиран оптимализиран

Толко си знае шуринайката!

Напърчете червендалестия нерез Прокопиев да ви даде IP адресите на всичките комунистически мърши на Рада дълбоката, които от години обсират родния етер, подберете гуреливите фатмаци на курнела паралелната и ги пратете да кълцат патладжан и зелен боб за буркани с гИвеч за Раша у некоя консервена фабрика. Не ги допускайте до месни консерви, че както са оскотели от глад, поради намалените надници, ще изплюскат всичката продукция тия свине дръгалефско- позитански !

А това безобразие, дето се допусна в КСО хиляди военни между 46 до 54 г. да се пенсионират с 910 лв. пенсия, но и да останат на служба пак като военни и да взимат и заплата едновременно!Значи заплата плюс пенсия 910 лв. и пак униформени и пак на служба!Такова чудо има ли го някъде по света?А народа е беден, но за тия пари за пенсия 910 лв. и заплата едновременно има, нали!Това е неморално и нагло безобразие!

Спиране на циганската държавна издръжка и орязване на държавния апарат, пълен с "наши" хора и много бързо ще се намерят пари за всичко...

Г-н Путков, кога ще приемат промени в КСО, затварящи вратичката, която позволява на военни и полицаи да цоцкат от държавата, получавайки пенсия и заплата, плюс 20 заплати при пенсиониране? В момента над 7000 шапкари и ченгета се възползват от тази възвможност да бъдат стипендианти на НОИ и да продължават да работят в съответната държавна структура. Нали се сещате, че ако това беше частна, а не държавна структура, кранчето на тия "отрудени" хора, отдавна щеше да бъде спряно.

Пример: - до навършване на пенсинна възрст, трябва да работя още 10г. - комшията от 10 г е пенсионер пожарникар и взема пенсия, а и е 4 г по малък Той докато е работил сме му плащали заплатата и осигуровките.Сега продължаваме да му плащаме пенсията. Когато доживея до пенсия , той вече ще е получавал пенсия 20г, а аз може и да не получа или да не доживея. КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА НА СИСТЕМАТА????

кой ще си спомня на 65 на къде е тръгнал сутринта?!? А какво ли качество ще предлага един човек минал 55 в работата, която ще върши?!? Никога няма да станем нормална държава докато ни управляват луди крадци!

така младите още по-трудно ще намират работа, щом старите ще работят до още по-късно и заемат местата.

Ами това е целта на занятието. Старите да не доживеят до пенсия, младите да нямат работа и на свой ред, АКО доживеят до пенсия, тя да е минималната.

"Проблемът с безработицата е почти минимализиран." Как според Вашите разбирания е минимализиран?????? Ами като заминат и останалите безработни в страната за чужбина ,въобще проблем няма да има. На това му се казва слабоумие.

а ако населението измре нацяло, тогава абсолютно всички проблеми ще се миниманизират до кота нула.

защото на безработните им изтече срокът за получаване на помощи! А тия, дето не са отчет в бюрото по труда, не се вземат под внимание от стъкмистиката!

Да отпадне ли веднага "тавана на пенсиите". Отново противопоставят хората на пенсионирани преди 31.12.2018 г. и след това. А дори и да искаш да работиш, така промениха КСО, че шефът ти има право да те пенсионира, без да те пита.