Горанов оттегли предложенията си за втората пенсия

Финансовият министър Владислав Горанов оттегли предложенията за промени в изплащането на втората пенсия.

Обратно в новината

Коментари - Горанов оттегли предложенията си за втората пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братовчед му Венци Върбанов разграби Земеделието мелници,ловни стопанства, държавна земя в София, Магазини сгради. А Горанов финансите .

ГОРАНОВ НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ОТТЕГЛИ НА РАЗМИСЪЛ В ПАНДЕЛАТА

Казват, че жителите на Долни Дъбник се обиждат, когато някой каже "Долен Дъбник". Ама за толкова долни хора се чува, че са от там! Финмин "Влади" , оня от ДАИ с фалшивите книжки, Венцислав Върбанов... Та и гаче на Дъбникът им по му върви да е Долен.

Ами аз например бих си изтеглила парите, за да си погася кредитите. Неуважаемия г-н Горанов да не се прави на истина от последна инстанция!

ЕДНА НАПРЕД , ДВЕ НАЗАД - БАТ ВИ БОЙКОВА РЪЧЕНИЦА !

Дирници, малко корекция за изнежените ви души:Владко е братовчед на Венцислав Върбанов и кацна като началник отдел в МЗГ на няма и 24 години по време на управлението на Върбанов(изненадаа). Изключително добронамерено същество с джентълменско държане. Навремето беше изключително компетентен и свърши разни бели. За да ги покрият, го преместиха обратно в МФ, да доокъка там. Неподкупен и честен до дъното на душата си.

Владко е братовчед на Венцислав Върбанов и кацна като началник отдел в МЗГ на няма и 24 години по време на управлението на Върбанов(изненадаа). Изключително противно същество с арогантно държане. Навремето беше изключително некомпетентен и свърши доста бели. За да ги покрият, го преместиха обратно в МФ, да доокъка там. Продажен и нечестен. Срамно и страшно е, че му е връчен този пост, а още по-срамно е, че позволяваме вече десетилетия едни и същи хора да си разпределят едни пари и то съвсем на светло, без да се крият.

Га-га-га, избори идат.

Толкова лакомия от управляващите, че направо е подсъдно! Но КОЙ ще ги накаже...КОЙ?

Хммххмхм, а бе тази полицейско-мутренска-посткомунистическа-(инвалидно)пенсионерска и крайно циганизираща се имитация на държава , какво очаквате да се случи ?! Нещо правилно или нещо хубаво ??? Пенсиите не разбрахте ли , че "ви ги дава и то даром" др. ген. проф ... бойко кирилов борисов !!! Пак добре , че е той , та се грижи поне ако не за друго , за генетичния матрял /тоест ромите/ , като изсипва в бездънните ум джобове стотици милиони и милиарди левове във вид на помощи , социални и детски надбавки , и какви ли не преференции за ТЯХ !!! Хитра лисица е др. борисов , знае как да се грижи за утрешния "бг-избирател"... :) , дори няма да се учудя ако не е започнал и ромсия език да изучава ... А пък нашия бг-пенсионер какво иска , малко , че му се дават даром пенсия , пък и недоволен бе :( !!! Пенсионен фонд има само на хартия , властта има един свой трик да си решава финансовите си проблеми : Сваля капата от кухата си кратуна , обръща я , слага всичко що има по джобовете там - а после започва да плаща със събраното там ... На кой да демалко , на кой изобщо не даде.. важното е накрая да има "излишъци"...А свършат ли парите - ПРОСТО Е : Поредния транш "заеми"..и пак капата е пълна ... А , че в тази "капа" няма и стотинка от някаква работеща икономика това са подробности ... ПАРИ В ГЕТОТО НЕ СЕ ГЕНЕРИРАТ , А САМО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ И ХАРЧАТ ..НО ТОВА Е ДО ВРЕМЕ , ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ СЕГА- СЛЕД 10-15 ГОДИНИ ЩЕ МИ СЕ СТРУВА НЕЗНАЧИТЕЛНА ДЕТСКА СВАДА... ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА !!! СЛЕД 10-15 ГОДИНИ ДОРИ И СВЕСТЕН РОМ НЯМА ДА ОСТАНЕ В ГЕТОТО.. -ТАКА , ЧЕ НОРМАЛЕН ВЪПРОС: А ЗАЩО СА НИ ПЕНСИИ ???????????????????????????????????

Така е при ГЕРБ! Днес едно утре друго,безперспективно,нестабилно,некомпетентно! Направо е невероятно колко са невежи гласуващите за ГЕРБ!

Горанчо ,Горанчо само за горски ставаш.

много ви тежат тея 10 млрд, които са събрани. Помислете с тиквата как да ги окрадете.

Не е лесно от едно малко селище, което някои го зоват Долен Дъбник, да отидеш да учиш в Свищов със зъби да пробиваш, да се доказваш и като барман в дунавските барчета. И изведнъж един плевенски мафиот - земеделец като министър да те хареса и от там да започне полета над куковичето гнездо. И изведнъж като вече започнеш всеки ден да пушиш пури, едната колкото минималната пенсия и вече ставаш за кашмер. Бай Алеко го е казал .-. Пази Боже слепо да прогледне!

Азе си получавам пенцеета! Виъ му мислете за втората..! Халал да ви е!.. Ама след КТБето, баба , нема да ви боли мого!?....

Баба Вуна тука - направо ни е изповедник!

Боцку Батмана ще тегли 54389 трлн кредити и ще бъде опять доброто ченге !

Пенсионните фондове са с гарантиран капитал от 7 милиона. А управляват милиарди. При фалит - ще вземем по 7 лева на човек. Гарантирано!

Всеки 3-ти работещ българин е беден !

КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?! ПЕНСИОННО ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМА Е ГРЪМНАЛА!! ТЕГЛЯТ СЕ ЗАЕМИ ЗА ДА СЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ!! ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ПЕНСИОННОТО ОСИГУРЯВАНЕ Е МИТ?!

..не го изключва това!?

Гробанов или каквото му е наименованието на това същество заслужава съд до дупка за излагане на лъжлива информация с цел облаги в изключително големи размери и висока степен на рецидив срещу хората. А теоловете обратно в калната централка на партииката си , понеже партийната принадлежност е без значение , всичките са БКП без изключение , останалите абревиатурки са за заблуда на офците .... Терминал 2

Партйната групировка,,Герб" и правителството на батман Бойко 2 продължава като стил ,метод и пратики на работа и управление с манипулации,лъжи и със циганската игра ,,Тука има,тука нема".Горанката е толкова финансист,колкото Аз съм астронавт.Мистър Флик -пицата изчезна,но се появи мистър Трик Горански.

тез юпита и калинки все на Запад учили и се глупости на търкалета в кратунките им тука секаш е опитно поле

България. Всяка реформа отнема права и завоевания на обикновените хора. Влошава качеството на живот, образование, медицина. Лошо е когато само в двата мандата на ГЕРБ се направиха няколко опита с пенсионната реформа, която отлага както взърастта така и пенсията за възрастните с обещанието, че от това пенсиите ще пораснат (ще порастнаст, когато умрат кандидатите за пенсии и останат няколко). В първия мандат на ГЕРБ бях на 57 и ми оставаха 3 години до пенсия, махнаха точките и дигнаха възрастта на 63 години. Сега когато направих 60 отново вдигнаха възрастта и трябва да работя до 64. Какво спечелих аз в личен план? Освен повече болести, когато се пенсионирам. Но и здравеопазването е в критично състояние и на него не мога да разчитам. Отивам на Орландовци да си купувам гроб, а те ми казват че няма. Дори и това не мога да си уредя. Че каква любов да изпитвам към държавата-мащеха, която ме изхвърля на бунището?

Кой не скача е червен.Вдигай двете пръстчета,скачай и се радвай,че не си червен

Защо скачахте бе глупаци, като нямате никакъв демократичен политически опит.

Още малко и Горанов ще ни казва как да си харчим парите и дали може да си изхарчим цялата заплата наведнъж или цялата банкова сметка наведнъж. Незабавна оставка на този нагъл и некадърен лъжец!

Тоя го пускате за разнообразие,че другите лай-а не са за показване вече

Просто вече няма пари за пенсии и той иска да обобщи фондовете, та белким да покрие текущите липси.

Ох, тия демократи съвсем се объркаа, ама объркаа и здравна и пенсионна, и съдебна, и ....., и .... система, оти дремат на бюджето и само се ослушват за оферти!

Ами то това се случва ежедневно - днес айфон и БМВ на изплащане, утре "оле-ле, нямам какво да ям!". Но от собствената ти тъпотия няма спасение.

Това с 28те%, и сравнението с пенсиите от ДОО са несравними неща, като се има предвид трансфера от републиканския бюджет в размер на 50 % от необходимите суми за изплащане на пенсии.

Трансвер има защото държавата все още не внася реални осигуровки за държавните служители (особено първокатегорийните, които получават дълго и много!) Иначе ще се окаже, че субсидия реално няма (даже военния бюджет ще стигне заветните НАТОвски 2%) ама така е по-удобно- да се тръби за субсидиите и да се притиска "третото съсловие" Но понеже фондовете се управляват от наши дрОгарЕ, размера на реалната "втора" пенсия ще изненада неприятно Пожарникарите, а те са хора въоръжени! За това е зорът

Интерес представлява от къде се плаща на държавните служители заплати и от кой бюджет ще се вземат парите за да им се платят пълните осигурителни вноски та в същият този бюджет да останат и 2% Натовски.

е може би един от най-големите боклуци на ОПГ ГЕРБ.

Моля,бъдете по-прецизни

е Делянчо Добрев

И ЩО ЩЕ НИ НАМАЛЯВАШ 28% ОТ ПЕНСИЯТА- ПАК КРАДЕТЕ УРОДИ НЕЩАСТНИ. 17.30% се внасят в НОИ-ДОО, 5% в УПФ, ако сме родени преди 1960 г щяхме да внасяме 22.30% в НОИ-ДОО- ОБЩИЯТ КЮП. е колко процента е ожтносителният дял на тези 5% в УПФ - 5 х 100 ДЕЛЕНО НА Е ТОЧНО 22.42%. уродите ще намаляват с 28%, пак лъжи

Герберастите мечтаят да приватизират здравни осигуровки,банки,пенсионни фондове,училища,а аз мечтая да им приватизират откраднатото и да ходя на пионерски лагер

Сега вече можем да идем и в ...Артек!

Напълно основателен въпрос.

Може да се предположи , че смятат около 5 % средна доходност за тези фондове и автоматично тази доходност я изваждат от парите за първия стълб за да не се минат и да не получат хората "прекалено големи пенсии".

Няколко месеца поред Горанов обяснява на всичко живо, как само той е наясно, как трябва да се харчат парите от задължителното, доброволно осигуряване. И че предложението му е без алтернатива, щото той умен, пък титулярите на партиди прости. Накрая му наредиха да оттегли предложението си, защото явно не е имиджово. Сиреч, бламираха го. В този случай не е ли редно да върне куклите и да си събере парцалките?

Абе симпатяга,ама гербер.Не става за нищо

Минималната доходност на ПОД > инфлацията, иначе парите се обезценяват = моля ВЪВЕДЕТЕ ТОВА КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ПОД!!! / съпоставимо на това, че е задължително осигуряването там / ПОД съществуват за да дават нормални пенсии а не просто за да печелят от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ Пенсионни осигуровки!!!

Много си далеч от истината.Как може да допуснеш,че като ти взема парите,ще мисля за теб.Познай когато му дойде времето какво ще намериш.Жокер-КТБ

Горанчо, маймун тука не ти минаха номерцата....марш вкъщи да мислиш как да стъпиш на народа на главата

Сега за наказание ще вдигна ставката на ДДС на 25%.

С такива необмислени предложения хората се отлъскват и виждат как властта не си дава сметка, че народа е много беден и всяко посегателство към празния джоб е меко казано нежелателно.

Горянов, все пак не е Полски.

Това е то генно модифицираният комунист (ГЕРБер) - нагло човекоподобно с генетично предопределено желание да се разпорежда с парите на другите и с вродена дарба за демагогия (пенсионерите с вноски в частни фондове живеели на гърба на държавата - секиш до вчера същите те не плащаха осигуровки на същата тази държава). СЪБУДИ СЕ БЕ НАРОДЕ, докога ще търпиш дилетанти като Бойко Борисов и Горанов да се разпореждат с бъдещето ти???!

Човеконаподобяващото каза,че То ми плаща пенсията,която съм изработил и на Него трябва да съм благодарен.Идиотите са с неограничени възможности

Първата пенсия не се наследява, искат и втората да не се наследява, вдигат годините за пенсиониране и на това му викат "реформи". Явно целта е да блъскаш и да те цицат и рекетират цял живот така, че да не стигнеш до това на което му викат "пенсия", т.е. да ти цунат и насила събираните цял живот уж за пенсия пари. Всъжност това са си наши пари, които ни събират цял живот насила и за които държавата прави всичко възможно да се откраднат и да не се ползват от спестителите (пенсионерите).

Тоя може да е министър само в кабинет, събран из къра и по кръстовищата.

Ами сега да им удържат от заплатите заради напусто изхарченото време в НС за глупостите на Горанов

таралеж в гащите? Направи ли предложение....направи! Ревнаха ли всички..ревнаха! Айде у лево оправяйте се после с...фондовете дато това им е бизнеса.

В момента имаш пълното право да се разпореждаш с парите си. Ако искаш в НОИ - прехвърляш в НОИ, ако искаш в друг фонд - прехвърляш в друг фонд. Защо му трябваше да иска насилствена национализация, нека всеки сам да си носи отговорност за решенията.

Вижте сега, нормално при НЕРАБОТЕЩА ИКОНОМИКА, КАТо БЪЛГАРСКАТА, да се търсят пари за законна кражба. Държавата е тотално фалирала и ГЕНЕРИРА ОПАСНИ ЗАЕМИ, ДО МОМЕНТА 30 млрд.

Горанов не му слагай минус на Пешев -обори го , ако мужеш ДЕ :-)

Горанов да си гледа работата и да следи къде отиват парите ни в НОИ. В качеството си на какъв ще се бърка в личните ни пари за допълнителна пенсия и той ще определя дали при смърт да ги получават наследниците ни или ще ги теглим за да си направим ремонт или да изпратим внучето си абитурент. Защо не помисли как да оправи финансовото състояние на бедните пенсионери които цял живот са работели а сега не могат да си купят хляб. Защо не направи нещо да се спрат лъжливите пенсионери по болест, които сигурно са повече от другите пенсионери.

За да има пари за Пенсии,първо пенсионирали се да са със предимство Софиянци,а за другите ако останат пари:)

ТИКВАТА НЕУКА, ще ви гепи всичките пари. Кой каквото, ще да ви говори.

Откакто Горанов е министър, човърка в частните пенсионни фондове с благословията на Димитър Манолов и на шефа на КНСБ! Странна симбиоза между тримата.

оправяйте се с фондовете после,щом много знаете!

да не би да се е намесила пак тиквата проста и неграмотна, най-тъпият премиер в галактиката. опъват финансово гражданите и като се зададе срив или взрив, мутрата прави байтошово снишаване в модерен вид. излиза, отменя и започва. 1. аз, аз, аз, аз 2. заеми и вдигане на цени 3. резане на ленти 4. полетчета с фалкончето в компанията на фолк певачки и лос тигрес де бистрица знае ли някой кога този урко-илитерат ще реже лентата на новата цена на билетите, само за бели. циганската измет и нужен електорат инфлация я не лови. приятен ден.

Пенсионна реформа в силовите структури. Първа, втора, трета категория. 12-14-16 заплати. 100 % заплащане на осигуровките. Освобождаване на хората на мисии, подводничари, летци, парашутисти, полицаи на терен, командоси. Не всички на едно.