Правителството вдига минималната заплата и 54 плащания от септември

Правителството реши минималната работна заплата да се вдигне от 240 на 270 лева от 1 септември. Повишението й ще увеличи чистия доход с 24 лева до 211 лева на месец. Предлага се увеличение и на вдовишките пенсии.

Обратно в новината

Коментари - Правителството вдига минималната заплата и 54 плащания от септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще преядеме с това увеличение моля ви имайте милост, недейте от сега се чудя какво ще правя с толкоз пари в мола ли да ги похарча или за почивка на морето... А Вие на месец с колко разполагате и колко харчите, дали са 270лв.

Животът става все по -гаден.Трайте!Доходите замразени ,а цените - ток,вода,парно,а оттам всичко все нагоре вървят.Не стига вече и за ядене.Но нищо нали ще се харесаме на Европата.Тия не са Българско правителтво ами нещо като еничери.

На Дянков майка му пенсионерка, още ли е държавен служител в Министерството на просветата? Там коли и беси !!!

Пука му на Боко колко от държавните пари ще изхарчи та той си купува фанелки по 300 евро едната и не знае кой плаща обяда му а тоя Дятков заглади косъма и той пази му се местото в МВФ ами по скоро да ходи . ХАЙДЕ да идват изборите че да ги изметем тези красавци начело с Боко и Цвъцко

Как го измисли Дянков. Я поживей Дянков с 200 лева на месец.....нека да живеят всички в парламента един месец с тези пари, но в България и тогава говори. Тъпанар нещастен. СИТ НА ГЛАДНИЯТ НЕ ВЯРВА

Универсален лъжец! Мислехме, че ни лъжат за социализма, но изглежда лъжата за благоденствието на капитализма е още по-голяма!

Ами то капитализъм е имало преди социализма и не случайно се е формирала идеята за социализма.

Топлоооо! Браво г-н вицепремиер, най-после Открихме Америка, пак...!Да се спрат всякакви СУБСИДИИ И ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ЗА ПАРТИИ И ДЕПУТАТИ....,ЗАБРАНЕТЕ ПОЛУЧАВАНЕ НА КАКВИТО И ДА СА ДРУГИ ДОХОДИ-ИЛИ ДЕПУТАТ ..ИЛИ АДВОКАТ-всеки да избира..,ТОГАВА ЩЕ НАПЪЛНИТЕ ХАЗНАТА И ...ЩЕ ВИ РЪКОПЛЯСКАМЕЕ...!

чио мони плави уплажнения че кака ти се смее бате слави борисов ще те научи без пали да дигаш .щангите

От това увеличение ще се възползват само държавните чиновници,джипитата и политическите партии, чийто субсидии са вързани с мин работна заплата! Останалите от частния сектор , които все още дишат и работят за да внасят пари в бюджета от данъци, осигуровки и ДДС ще духат супата!!!

А моята пенсия-на трудоустроен по болест-100% НЕТРУДОСПОСОБНОСТ-С 28год и 2 месеца-сега е 65% от изчислената-без каквото и да е без платно лечение- дали ще се вдигне с някой лев? ststoevadir.bg

Каква е логиката приемните родители да получават повече пари за гледане на дете от родителите , коитто отглеждат собствените си деца/ и разбира се ги пращат на училище , а не на улицата да просят или проституират/?

Ми логиката на пицата е много проста, нормалните родители са най-много, всички останали спрямо тях са малко и естествено разходите ще са минимални. Иначе погледнато другояче логика липсва.

СД каза че иска да го запомнят като "фин.министър който не е вдигнал никакви данъци"???Толкова ли е плиткоумен наистина??? ЗО - от6% на 8% ио той не помни това???

а какво стана с лихвите за майчинствата ?

Само едно нещо се е вдигнало в тази държава-цената на Горивата,чиито суровиниса внос от Русия,и това повлече след себе си и повишение на някои други цени!Но ,това е Русия-вечният враг на България!Тя упражнява икономически и политически натиск над България и другите бивши соц.страни!Сърди се на Путин и Медведев-те са истинските душмани!

И не само. По памет, поскъпнаха доста хранителни стоки от първа необходимост - олио, картофи, бял боб, леща, захар, млечни продукти. Отделно питейната вода още миналата година подскочи. Дърва за огрев също се смята на по висока цена. Плащам също така по-висока такса за смет и сгради. Токът също скочи. ДКЕВР не са пропускали една година с "летните подаръци". Скочиха цени на превоз, на пощенски и куриерски услуги. Скочиха цени и на много облекла. Специално съм се занимавал точно в тази област. Там повишението е между 10 и 15 %. Всъщност почти всичко за което се сетя има разлика нагоре спрямо 2009. Много или една забележимо. Иска ми се да ти изброя най-фрапиращите покачвания на храни, но поста стана дълъг. Вече съм изчислил - ако си бил в "средната категория" и искаш да живееш както през 2009, трябва да получаваш 140-150 лв отгоре. Минимума трябваше да се повиши с 50-60 лв, не с 30. И тук искам да кажа: Стига сте писали, че само държавните служители били на минимална. Има много тарикати в частния бизнес, особено в малките градове!

Позабравил си някои неща. Някои помнят как обсъждахме, че цената на доматите е минала 2 лв през 2009. Аз и на 1,80 се стрясках. А сега няма нищо по нормално от цена 2.30-2.40лв на кг. Нищо не си писал за ориза. Той пък стана златен. Забравил си лука и чесъна. Те пък станаха платинени. Стоях една минута с отворена уста пред табела "Чесън - 10.80 лв за кг". Да отчетем и приноса на министър Найденов с неговите стандарти. Наскачаха сирена, кашкавали и меса абсолютно излишно! А нищо не се промени, дори стана по-зле. Преди знаехме, че ядем по-малко вредната соя, а сега поглъщаме огромни количества мазнини и хрущяли. Което е убийство за хора със сърдечни проблеми и колебания в кръвното. Газта спомена ли? Тя понеже "изобщо не се покачва" сега си имам никому ненужна газова инсталация в апартамента. А ГЕРБ през това време се лигавят с подобряване на инфраструктурата, "защото тя била в основата на всичко". Аз пък си мислех, че в основата са разкриване на фабрики и заводи и съживяване на селско стопанство. За първи път виждам стремеж към икономичен растеж с полагане на асфалт и откриване на пречиствателни станции.

Трябваше да бъде от 1-ви юли, не че щеше да има огромно значение, все пак става въпрос за увеличение с 12.5%, а само за последната една година много цени са се покачили с 80%. МРЗ в момента е 120€, а след два месеца ще бъде 135€, тоест цели 15€, а и не е ясно дали тогава няма да кажат другата година, а и цените ще се повишат още, така че това е прах в очите. МРЗ трябва а бъде поне 250€ и то колкото е възможно по-скоро. Също така трябва да има увеличение и при минималните заплати по длъжности.

Добре де, тази новина беше "12:34 29 юни 2011"! Какво е НОВОТО решение на "кучкаря"? Стига бе! 12 часа и никой да не я опровергае още? Днес да няма някой мач?!

Българи,разбрахте ли, че сега ще ви дерат още?

С една ръка давате, а с двете взимате...

На когото не само не дадоха,а взеха.Ще ги приветствам наесен.

дянков кога ще ми дадеш цялата пенсия защо сам плащал големи осигоровки, а ти така постапваш като п.....с,кажи бе авантаджия такав

Идва времето когато ще пишат: "И изпратиха Г-н Дянков за там ,откъдето дойде,като пращаха много поздрави и на майката му с викове :МАМКА ТИ,МАМКА ТИ...

КАКВО И КОЙ ЧАКТЕ ДА ВИ ДИГА БЕ, НЕЩАСТНИЦИ МЪРЗЕЛИВИ? НАМЕРЕТЕ СИ СВЯСТНА РАБОТА И СЕ ПАЗАРЕТЕ С РАБОТОДАТЕЛЯ! В БЪЛГАРИЯ ИМА НЕМАЛКО ЗАПЛАТИ И ПО 2, 3 , 4, 5 ХИЛЯДИ ЛЕВА.. АМА ГИ ДАВАТ ЗА ТРУД, КВАЛИФИЦИРАН УПОРИТ ТРУД, ДЕТО НЕ СТЕ ГО И СЪНУВАЛИ! ЧАКАТЕ НЯКОЕ ПОСТЧЕ ОТ ЛЮБИМАТА ПАРТИЯ...ПАРАЗИТИ.. ДА КРАДЕТЕ И МРЪХТИТЕ САМО.. ТОВА МОЖЕТЕ..

Пак не си си пил хапчетата, нали?

ПРАВИ ЛИ ТИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ СИ ЕДИНСТВЕНИЯ ЛИЗАЧ ТУК?КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ДА СЕ НАВЕЖДАШ?

ДОКАТО ВИЕ СЕ ПЛЮНЧИТЕ ПО ФОРУМИТЕ, АЗ ВИ ГИ ИЗРАБОТВАМ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ... ГИДИ МЪРЗЕЛИ ТАКИВА! ОТ ТАЯ "РАБОТА" ДЕТО Я РАБОТИТЕ ПОЛЗАТА Е НУЛЕВА. Я СЕ ЗАПРЯТАЙТЕ И СЕ ТРУДЕТЕ, ЩОТО ЩЕ ГЛАДУВАТЕ...

ние тук само си пишем калитко тук, в България не въставаме, защото държат гладни и кучетата а те са много. не от всеки гьон става депутат и не от всеки честен човек- бизнесмен. тъ..за заплатите де ..просто оставаме...с други..

"ЗАПЛАТИ И ПО 2, 3 , 4, 5 ХИЛЯДИ ЛЕВА.. АМА ГИ ДАВАТ ЗА ТРУД, ВАЛИФИЦИРАН УПОРИТ ТРУД, ДЕТО НЕ СТЕ ГО И СЪНУВАЛИ!" Например: - писане на поръчкови мнения във всякъкви форуми с премия за използване САМО на caps lock - песнопения за "единствената и непобедима пАРТИЯ - безразборно плюене на всеки който не мисли както Него ....

"ДИГА" = вдига "ДЕТО" = който "НЕМАЛКО" = много, доста, множко, значително, повечко "МРЪХТИТЕ" = това даже И аз не го знам

А бре, оФчарин, що не `земеш да плюеш по гърчолята! Те хем не работят, хем се кефят на висок стандарт, хем тяхната комунистическа партия прави най-големите протести и стачки! И по този начин спасява страната си! Изглежда техният Калитко не е толкова безнадеждно прост и глупав като теб да ги плюе. Напротив той ги хвали! Само такива отрепки като теб ще ми дават съвети да бачкам в пропаднала държава за жълти стотинки! Ама защо ли трябва да се обяснявам с един тъпунгер?

В БЪЛГАРИЯ ИМА НЕМАЛКО ЗАПЛАТИ И ПО 2, 3 , 4, 5 ХИЛЯДИ ЛЕВА.. Не съм съгласен, драги ми овчарю! В София може и да има НЕМАЛКО такива заплати, но в цяла България....

Наесен ще ще им забием в мутрите един здрав български юмрук. После ще ги изритаме.

Само тракиго-комични новини от България! Тъкмо реша да си събера багажа и да се върна вкъщи и пак ни залеят със студена вода! Боко, как ще ни върнеш вкъщи, бе калпазанино?! Сложи цензура на новините, че ми става още по-мъчно за родината!

24 лева! Леле веднага се връщам в БГ! Как да не се върне човек при такива грандиозни обещания.

Не си отишъл за да се върнеш. И все пак ако си отишъл- времето за връщане е правопропорционално на твоята обич към родина и род. На твоето задължение да се откажеш или да бъдеш в България. или..чакай- да ти постелят циганите. За това са образовани и без даскали. или сам постели на твоя робовладелец. Тук даскалите сме по прости, като няма пари- учим децата да чуват кокошки. Яйчата много помагали на мозъка.

Какъв голям рев за една мижава компенсация на инфлацията. Истинските дребни бизнесмени още не са се върнали от работа. Ако увеличението беше повече, след като се плати ток и здраве щеше да остане и за дребния и среден бизнес. Това увеличение е по малко от средства , които се влагат в декар земя. По малко от парите , които плащат на ден на умници , които пишат че заплатата в България не трябва да се увеличава. ................. Какво единодушие в партийните централи! ............... Истината е че няма и не се говори за никакво увеличение на заплащането на труда, случва се обратното. А това е лошо за нашата държава.

Аз като един обикновен държавен служител искам да попитам г-н Дянков, защо не каже какви пари дава на служителите в повереното му министерство, как е възможно да взимат бая хора там по 5000 лв месечно, те повече ли работят от служителите в други министерства, а от нас да се връщат икономии в бюджета и то икономии от ФРЗ. За да се получат тези икономии обикновено означава че има незаети длъжности и това означава че тези които са налични поемат повече обем работа. Защо е нужен единния класификатор на длъжностите и постановлението за бюджетнитее заплати. Нали целта беше всички министерства да са равни, ама явно има и по-равни от равните. А навсякъде тръби кака пести. Лицемерно е

Когато ти вдигат заплатите и пенсиите няма какво да бълвате змии и гущери ,а ръкопляскайте!С този лош нрав ,нищо чудно ,че никъде по света вас-българите не ви харесват!Затова променете манталитета си,не ругайте,не говорете цинично,сдържайте нервите си и нещата ще започнат да се променят!И без това не можете да произвеждате автомобили,домакинска техника9печки ,хладилници,перални,миялни и т.н.,за да предизвикате поне менамално уважение въпреки лошият си нрав!

Ще ти се всички да ръкопляскат, та да те похвалят колко добър агитатор си. А колкото до производството - всичко това, за което говориш, преди години го произвеждахме - и за тогавашното време си беше много добро. Случайно да си чувал, че един от първите заводи за ДЗУ беше у нас? Но от такива плужеци, които ни приканват към покаяние, сме я докарали до това дередже.

ДЗУ? САМО СИ ЧЕЛ ПО ВЕСТНИЦИТЕ... ЗАОДЪТ В СТАРА ЗАГОРА , А И ДРУГИТЕ В ПРАВЕЦ, БОТЕВГРАД, СОФИЯ, ПАЗАРДЖИК... ЗАНЕШ ЛИ КАКВО ПРАВЕХА? ГРОЗНИ КУТИЙКИ ЗА ЯПОНСКИ ЧАСТИ.. ПООТКРАДНАТИ ТЕХНОЛОГИИ С ВНОС НА НАЙ-ВАЖНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ЯПОНИЯ И ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК. ЗА ПАЗАРА НА СИВ БЕШЕ ПОНОСИМО, НО КАТО ВЛЯЗОХМЕ В СВЕТОВНАТА КОНКУРЕНЦИЯ..ЛЪСНАХА ГОЛИТЕ НИ ЗАДНИЦИ И ВСИЧКО СЕ СРИНА.. ТОВА ПОСТРОИ "ВЕЛИКАТА" ТИ ПАРТИЯ...

Нищо не вдигат, там е проблема. Заради това недоволстват хората. Ако за твоята скромна особа това е повишение, за нас е откровенна псувня в лицето ни! На кое да се радват хората?! Каква е инфлацията за 2010? Ами за 2011? Скоро влизал ли си в магазин? Знаеш ли какви бяха цените на услуги, горива, електроенергия, вода, такси и пр. преди 2 години? Сега знаеш ли сумарно какво излиза на месец? Как мислиш, всичко това 30 лв ли струва?

"...Затова променете манталитета си,не ругайте,не говорете цинично,сдържайте нервите си и нещата ще започнат да се променят!" (цитат) Леле, леле, повярвах ти! Като ги гледам гърците как си траят и сдържат нервите си и затова нещата там се променят винаги в тяхна полза, си рекох: никога повече няма да ругая, няма да говоря цинично и т.н. "Мълчи и ще си спасиш душата!" Хр. Ботев

МОНКА гола вода си оти не си одиш во САД

те сас много голяма разлика вдигат минималната.да се чъдиш за какво да ги харчиш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нещо не я разбирам тази българоидна паплач вечно хленчеща и повръщаща по форумите!!!Ако няма увеличение-защо няма,ако има увеличение-защо има.Абе вие знаете ли какво искате!?!?В условие на криза в цял свят ви увеличават заплатите макар и с 30 лв вие пак се разсмърдяхте!Вечната реплика-прах в очите.И 3000 евро да ви направят заплатите пак ще мокрите лигавника-прах в очите,можеше да са 4000,какво ни лъжат само.Май ние българите не заслужаваме за нищо

Съвършено прав си. ДОкато в другите страни криза ознамаваше заминаване на почивка не в Египет, а в Европа или евентуално в родните им страни, то у нас това означава умиране от глад. Та така е с кризата. Ние от криза 20 г. не сме излизали, мисли си "20г. управляващите не са преставали да продават интересите на нацията, да управляват накадърно и да крадат". Имаше само един кратък период от 4г., когато мафиотите бяха наврени в кучи гъз, но с идването на Крадлив дедо всичко си дойде отново по местата.

Така като чета какво си написал май много неща не разбираш. Но това, че си тъп си е твой проблем, нали така?

еми защо , защото на тези з0 лв трябва да се платят по-високи осигуровки ама тука понеже сме мн умни никои не ги плаща , а в германия кадето са мн т1пи и си плащат са много зле *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА СЕ УВЕЛИЧАВА И ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ, ПРЕМИНАЛИ 1% - та ГРАНИЦА ! МОЖЕ БИ ТОВА ЩЕ БЪДЕ НАЙ-СИЛНО ПОЧУВСТВАНО ОТ ЛЮБИМИТЕ ИЗБРАННИЦИ !!!

Плитиците са като врабчетата.Когато са долу се кукушинят.А когато идат в парламента гледат да ти се изсерът на главата!

КОЙТО НА ТЕБЕ Г Е Р ББББББББ ИЭМЕНИ ТОЙ ТЕБЕ БОКО предава

Трябва всички българи да излезем на улицата и да ги изгоним тия управляващи ,те не мислят за бедния народ ,а щом е така ,не им е мястото в парламента .Да съкратим броя на депутатите на 100 -няма нужда от повече,така ще се увеличат наи-бързо парите за увеличение на заплати и пенсии. Когато се говори за европеиски цени ,да получаваме и европеиски заплати.

никой нищо не споменава за детските добавки - а за децата всичко е все по-скъпо и по-скъпо.......

Благодарим ти Партийо любима Благодарим ти Вожде правдиви

На бясно куче, камъни и глад, разбира се. Интресно ми е, дали всичките тези "мероприятия" на ГРОБ-арите, ще повишат избирателната активност? Петър Дънов е посочил една цифра, от 300 хиляди българи. Дали ще се СЪБУДИМ за радикална промяна или ще изберем евтаназията?!

Конфедерацията на индустриалците и робовладелците в България

робовладелците.

колко ли ще са новите безработни ми е интересно.С вдигането на минималната увличат всички заплати в всички сектори а това води до вдигане на всички усигоровки и какво се получава.Фирмите ще накарат хората да работят повече защото просто става непосилно в някой сектори да се плаща всичко това и персонала ще бъде намален а работата същата пак го отнесе българино и то яко.:-((((((

Не е бизнесмен този, който няма да издържи на по-висока осигуровка, изчислявана на повишението от 30 лв върху минималната,защото всъщност си говорим за дребни в джоба ти. Всичко друго но не и бизнесмен. Това по-скоро е един некадърен нещастник, който колкото по-бързо фалира и изчезне, толкова по-добре за всички ни. На неговото място ще дойде истински бизнесмен!

"На неговото място ще дойде истински бизнесмен!" ...откъде да го вземем? Щяхме да внасяме от Германия, ама не ни харесват правосъдието и вътр. ред - "неистинските" са се окопали!

ГЕРБ се погрижиха да няма бизнесмени и всички да сме еднакво бедни и нещастни. Сега още повече хора ще останат без работа.

да благодарим на герберастите за това, че ще по този начин си вдигат заплатите - депутати, министри, субсидии за партии - всичко това зависи от МРЗ!Ако на бай Кольо заплатата щяла да се вдигне с 24 лева, то на шопара гербераст заплатата ше скочи поне с 240 лв!

Стига сте си играли с тия вдигания на минимални работни заплати и вдовишки пенсии! ВДИГАЙТЕ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, ЗА ДА СЕ ВДИГНЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ! ДОКАТО НЕ ЗАРАБОТИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ИЗНОСЪТ НА ТАЗИ ПРОДУКЦИЯ, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОТЪНЕ! А тези хора, които ,са работили по 35-40 г. и взимат по 140 лв пенсия, ще ги оставите да умират ли?! А тези с т.н. социални пенсии?! Стига сте грабили народа и тези, които построиха България! Намалете администрациите и агенциите, които ядат парите на работниците! Идват избори!... Да не говорим, че тази заплата и плащания за всички хора, които разчитат на тях, ще са в сила чак от месец октомври 2011 г., и то ако депутатите бъдат така добри да поработят преди заслужената" си ваканция!... Всъщност едва след 3 месеца някои ще усетят някакво минимално увеличение - ако са живи дотогава, разбира се! Междувременно от 1 юли - 3 месеца по-рано, същото правителство приема увеличение на цената на природния газ, тока и парното, което ще изяде" авансово евентуалното увеличение!

Изобщо не е важно да се развива икономиката. Това е див популизъм! Важно е софианци да пристигат с половин час по-рано на морето.

А защо обвързвате 54 плащания с минималната?! Толкова ли е трудно да са по малко?!

Казвахте, че минималната заплата ще се величи от 1 юли. Сега, като почти дойде 1 юли, казахте от 1 септември. За пенсиите още по-лъжливи- щяхте също от 1 юли да увеличавате всички пенсии. После стана само вдовишките и на хората над 75 години. После станаха само вдовишките от 1 юли с 30%. Сега станаха вдовишките от 1 септември но с 26, 5%. Ще имало и за приемни семейства-лъжете като за последно! Дано поне едно от двете- от 1 септември увеличение или за последно министерстване. Помислете си!

Както е тръгнало в тази държава, скоро и аз може да си подам молбата за футболист ... Истината е във футбола ! За съжаление, инженерите не са на почит в тази държава ! А ако ми дадат и орден ' Стара планина ' + бира с кебапчета ... Или пък да взема да стана и аз сумист ?

Ако си инженер ще е добре и да помислиш, дали не е добре да работиш в цех за производство на мебели. Върви една такава абсурдна реклама по телевизията. Там лаборантка получава гвоздей, познай какво й мислят, каква искат да я направят. Каквато рекламата, такава и държавата. Искат умните и кадърните да станат овчари, зидари, дърводелци, орачи, сеячи, трактористи и кенефчии. Няма как, ще връщаме обратно българите емигранти. Ще ги връщаме с метли, лопати и шпакли.

ДА НИ Е ЧЕСТИТО "увеличението" от 1 септември, също днес правителството увеличи цените на природната газ, парното и тока от 1 юли, така че - "Бог взел, Бог дал ..." е поговорката на кабинета БОРИСОВ! ДА НИ Е ЧЕСТИТО!

Предполагам, че ще се увеличат и минималните осигуровки? Май че ефектът ще е отрицателенл

След като евтаназията е вече факт не ме интересуват цените в енергетиката

На евтаназия подлежат само хора - които не са полезни на себе си и на обществото. Точно като Дянков! предлагам да е първия

Стига сте си играли с тия вдигания на минимални работни заплати и вдовишки пенсии, ВДИГАЙТЕ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ДА СЕ ВДИГНЕ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, ДОКАТО НЕ ЗАРОБОТИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ИЗНОСА НА ТАЗИ ПРОДУКЦИЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОТЪНЕ. Като вдигнете вдовишките пенсии, а тези хора дето са работили по 35 -40 г. и взимат по 140 лв пенсия ще ги оставите да умират ли , спрете швейцарската формула за определяне на пенсиите, стига сте грабили народа и тези които построиха България. Намалете администрациите и Агенциите, които ядат парите на работниците. Идват избори.

Уважаеми български журналисти, уважаеми редактори, моля да започнете да използвате правилно времената в българския език в дописките си - днешната дата е 29.06.2011, а вие слагате заглавие с глагол в минало време "увеличи" на нещо, което е предвидено да се случи след 2 месеца, да не говорим че тази заплата и плащания за всички хора, които разчитат на тях, ще са в сила чак от месец октомври 2011 и то ако депутатите са така добри да поработят преди "заслужената" си ваканция. По този начин Вие волно или неволно лъжете хората, че нещо вече се е случило, а всъщност едва след 3 месеца някои ще усетят някакво минимално увеличение - ако са живи, разбира се ... Междувременно от 1 юли - 3 месеца по-рано, същото правителство приема увеличение на цената на природния газ, тока и парното, което ще "изяде" авансово евентуалното увеличение - ето това трябва да пишете задължително в същата "новина" ...

бъдещето увеличеие през октомври няма да е изядено от настоящото увеличение на цените на всичко, то е изядено още от увеличенията на парното, тока, водата и храните с дата от преди две години. Има по 3-4 увеличения на цените на тези услуги на година, а откакто идиотизираните новоупавляващи поеха кормилото в свои ръце, няма нито едно компесиращо увеличение на доходите (ОСВЕН НА ТЕЗИ НА ДУПЕТАТИТЕ, които сами си ги гласуват) ....

Вдовишка пенсия ще получава в случай,че въпреки глада,единият от двамата издържи повече и успее да надживее половинката си.Това ако не е истинско щастие!