Задочен спор за пенсиите

Надзорът на НОИ ще обсъди днес законодателните промени, свързани с пенсионната реформа.

Обратно в новината

Коментари - Задочен спор за пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям мнението на "Предложение" абсолютно е прав. Държавните служители да си плащат осигуровките сами, що за глупост угодна някому някога е измислена. Не ли в период на сегашната криза

То икономика няма - за пенсионни осигуровки ще ми мелят ; То пенсия не стига за нищо - за не-знам-кога-си ще ми прогнозират ; То профсъюзи едни ум да ти зайде ...... И всичкото това (че и още ! ) - с наши пари ! Ей, шашкънчовци/ки - я да си вършите работата, за която сме приели да ви плащаме, че нещо хич не се нравите никому .

се примирил да те жертват, що не вземеш да се гръмнеш, за да освободиш малко пари от фонда за нас дето не сме съгласни да ни жертват, а! Я гръмни се, че заради такива като теб такъв ни е халът. То, и едни преди демокраДите жертваха родителите, дедите и прадедите ни в името на нашето светло бъдеще, а то все така си остана на хоризонта. Затова пък осигурихме тяхното светло бъдеще. Ако не си изкукал напълно, би трябвало да се сетиш и да достигнеш до извода, че бъдеще и за пра-пра- правнуците ни няма да има, щото и тях ще пожертват като предишните. Затова, Петре, не ние трябва да се жертваме, а тях, нашите палачи да пожертваме. Това е мъжката приказка, Петре!

Само на бизнеш ли ще я караме господа - възстановете икономиката,производството.земеделието,животновъдството - възстановете държавността,държавата да си възстанови стратегически важните отрасли - тогава ще има пари и за пенси и работни места - стига само КАПАЛЪ ЧАРШИ - скоро на бизнес ще му призлее , няма да има кой да купува

Споко!! До края на седмицата МС ще вземе решение минималната пенсия от 1.01.2011 да стане 2000 евро!!При възраст за жените 115 години и за мъжете 118 години! Не се косете-не Ви ли устройва!?!

Задъ.жен се да се осигуряваш , а на пенсеята таван !

Толкова ли на прости ви изглеждаме. По цяла Европа хората получават все пок нормални пенсии ние сме на 100 лева и се чудим колко още да ги намаляваме. Кой нормален човек ще вземе старец на 70 години освен ако не е лекар или зъболекар. 30 години знам, че поради това, че съм родила дете 81-ва година ми се признават 3 години за трудов стаж. От 2009 година разбрах, че с поправка в закона това е премахнато. Кой ще накара работодателя при Граждански договор да ти изготви изрядни документи за трудов стаж, за да може да си ги включиш за пенсия, тъй като не ти ги пишат в трудовата книжка и ти изчезват.

..."Камарата приема по-високия стаж за пенсиониране, формулата за индексиране на пенсиите, отпадането на ограниченията за обезщетение при безработица"... Естествено, олигархията ще приеме с удоволствие всичко, което е за сметка на наемните работници и на най-бедните слоеве от населението, само и само да не се повишат данъците, плащани от нея. Също така естествено е, правителството на олигархията да я подкрепи, с което обявява война на хората на наемния труд. Ролята на синдикатите в случая е да ни вдигнат, за сега на протести, а наше задължение е да защитим правата си с всички средства - включително и сваляне на правителството на олигархията. Помислете, издръжката на един затворник, престъпник е 400 лв. месечно - и я съпоставете със средната пенсия, средната заплата извън големите градове и сумата за обезщетения за безработица. Излиза напрактика, че голямата част от народа ни живее в икономически условия много по-тежки от престъпниците. И това при непрекъснато повишаване на данъците, таксите, цените, на осигурителния стаж (възраст). Това е обществено-икономическата и политическа система на олигирахията, на капитала. Тя работи единствено в техен интерес. Тази система е за робите, но не и за свободните хора, защото свободен е само онзи, който е икономически независим. Който не иска да бъде роб, зависим от благоволението на олигархията и капитала, води война на живот и смърт за правата си, за бъдещето на децата си. Това е изходът за оцеляването и прогресът на човечеството.

Кой нормален работодател ще държи 70 годишен старец на работа? Колко конкурентен ще е той на фона на масовата безработица? Есвествено исвода е да не се пенсионираме... Да се криминализира забавянето на осигурителни вноски?!? Ами нали като взлезе в затвора собственика, евентуално ако има място никога няма да си вземете задълженията като спре да работи фирмата?

Излиза, че сега по време на така нареченана демокрация Активните борци против фашизма и капитализма /АБПФК/ са много повече отколкото по Татово време. Ползващите привилегии държавни чиновници не плащащи осигуровки са с хиляди повече от предишните ползващи се от държавната хранилка. Нека всеки си плаща осигуровките, държавните структури да се освободят от работещите пенсионери, каквито са най-вече в МВР и МО и ще има парички за по-високи пенсии. Сега един държавен служител в споменатите по-горе структури получава не по-малко от 1000 /хиляда/ лв чисто и си получава допълнително и пенсийката. Нека получават и пенсия и заплата само хора работещи в реалния сектор, в частни фирми и предприятия. Новите правила за пенсиониране би следвало да бъдат валидни за родените след 01.01.1960 г., както е и за допълнителното задължително доброволно осигуряване.

Тази, последната идя за повишаване на осигурителния стаж е много по коварна и подла! Хем отлага пенсионирането, хем намалява пенсиите, хем поставя в безизходица онези, които са били безроботни за определен период от време! СЕГА Е МОМЕНТА СИНДИКАТИТЕ ДА ИЗЯВЯТ СЕБЕ СИ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА ОРГАНИЗИРАТ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА ПОДОБНИ ПЪКЛЕНИ ПЛАНОВЕ!

Браво за това предложение !!!!!!

Да се плодим е по-натурално, по-ефективно и по-приятно.

обсъждате, като че ли някой ви пита за мнението ви! Пет пари не дават какво мислите бе, глупаци! Някой тук, ви нарича мишоци. Прав е, само ще го допълня - хленчещи мишоци. Я хващайте сопите да решим проблемите по директния начин. Стига сте ревали, бъдете хора, а не плъхове!

И не само сопите, и друго трябва да се хване, ама в тази дмографска криза не се е родил още българския Пиночет....

Пиночет. Не пиши глупости като не знаеш. Пиночет е бил на страната на олигархията и е подставено лице от USA - преврата е извършен от тях с помощта на Пиночет. Тук USA - марионетките управляват от 20 години и с всяка изминала година ставаме все по-зле. Чети повече преди да пишеш глупости!

Голям си революционер бе посерко.Отивай да се биеш в Авганистан,а нас ни остави да си уреждаме държавата.

Какво уредихте за 20 години - от 9 милиона да станем 6 ли? Ще ви уредим вас - с по няколко 9 милиметрови в тила.

Какво си уредил бе, нещастнико? Или си уредил себе си за сметка на нас! Я ти отивай в Афганистан и не се връщай!!!

Към Мунчо. И във Франция има капитализъм, но провери на колко години се пенсионират хората. И да припомня един израз от горбачовата перестройка "социализъм с човешко лице". Тези наводнения са от крокодилски сълзи. Като цяло човешкото общество се дехуманизира. Във Франция има демокрация , но е родина на гилотината, имаха щастието Жельо Желев да се роди в България и К. Втренчев не им е синдикален лидер.

КАТО ВИ ГЛЕДАМ АНОНИМНИТЕ КОМЕНТАРИ ВСЕ ЩЕ СМЕ СИ ТИЯ. ТАКИВА СТЕ СИ БИЛИ, ТАКИВА И ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ - МИШОЦИ!

ТОВА Е БРАТЧЕТА! КАПИТАЛИЗЪМ! НАЛИ РЕВАХТЕ СРЕЩУ СОЦИАЛИЗМА И СОЦИАЛНАТА ДЪРЖАВА; СЕГА ВЕЧЕ ДУПЦЕ ДА ВИ Е ЯКО!!!!!!!!!!!!!!САМАТА МАРГАРЕТ ТАЧЪР ГО КАЗА- КАПИТАЛИСТА НЕ МИСЛИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ. А НАРОДА - КУЧЕТА ГО ЯЛИ!!!!!!!!!!!!!!!

Нека всички в държавата военни, полицаи пожарникари и други държавни служители да си плащат осигуровките, а не държавата. Разбирайте ние останалите, чрез данъците. Държавните структури да освободят работещите пенсионери.

кажете за воените дето зимат толкова на куп и са млади пенсинери

И аз все за тях питам, ама........., чувай гергино!

И какво за военните? Ти ходил ли си в казарма? И второ - учил ли си история? Като ти пречат толкова тези 3о 000 души, вземи да почетеш малко история и виж какво става като нямаш армия и какво е била армията ни в миналото. Защото държава без армия не е държава.

Днес рожден ден чествуват колоси като В. Левский, даскал Бачо Киро Петров, революционерът Джузепе Гарибалди и...обичаната ни певица Богдана Карадочева! Това е по-важното, защото е нетленно. Другото е от лукаваго чрез рупорите си - службаши и чиновници, които искат да си идем по-скоро от тази земя....

БСК- камара на българските робовладелци. Те ли трябва да определят как да се експлоатира народа или държавата???Не разбирам въобще защо ги канят на такива срещи. Робовладелците наречени български бизнесмени винаги ще гласят така нещата че да са в тяхна полза а не в полза на обикновения работник и те да правят милиони на твой гръб а да плащат заплати от по 300-400 лева и да ти разправят колко са щедри. Знаем че няма робовладелец, който да е направил парите си честно- или е с грабежи и изнудване или с кражби на пари от държавата т.е наши пари.

МНОГО СИ ПРАВ! ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВЕН ЗАКОН ЗА ЗАПЛАЩАНЕ И ПЕНСИОНИРАНЕ С КОЙТО РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ДА БЪДАТ С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ И ДА НЕ МОГАТ ДА БЕЗЧИНСТВАТ КАТО В РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ! ТОВА СЕГА НЕ СА НИТО ЗАПЛАТИ, НИТО ПЕНСИИ НА ХОРА ОТ ХXI ВЕК! ТЕЗИ С КИЛИЙНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ДА КОМАНДВАТ ХОРА С НЯКОЛКО ДИПЛОМИ И МИЛИОНИ ЕРУДИЦИОННИ НИВА НАД ТЯХ!

Господа управляващи,ами като толкова са ви ценни пенсионерите в територия България, премахнете министерството на образованието,респективно всички училища и децата ни да ходят да учат в истинските държави на запад.А на Вас ви препоръчаме като закриете министерството на образованието да откриете министерство на незаменимия пенсионер и към него погребална агенция "Те са незаменими". Вместо да се захванете със съществените неща в тази териотирия,да съживите икономиката за да има къде да се работи,Вие се чудите всячески да затриете работоспособното население. Дано Бог ни даде сили да Ви издържим,че после няма да имате този късмет да сте в тези кресла.Ако имате малко доблест и достойнство предайте на премиера да си ходите с добро.

забавено развитие, щом само ти не си разбрала още, че целта е, не пенсионерите да работят, защото работа няма, а да не получават пенсии, да бъдат принудени да плащат за "недостигащ" стаж или пенсиите им да бъдат орязани. И понеже ти виждам умствения багаж, при нас има една пенсионерка (българист,коректор по професия), която работи за 180 лв. като чистачка. Заповядай, ще я уволним и ще назначим теб. И без това за друго не ставаш.

ЕДНОВРЕМЕННОТО получаване на пенсия и заплата да е възможно единствено и само за работещите в реалния сектор - производства и частни фирми! В администрацията да работят само специалисти, които са избрали да получават само заплати. Данъкоплатците - от реалния сектор - не трябва да плащат двойно на едни и същи чиновници, които за целият си трудов стаж не са успели да създадат по-добър стандарт на живот в Държавата! На всичкото отгоре им плащаме и осигуровките! Нека всички в държавата да се поставят при равни условия - сами да си плащат осигуровките!!!