307 лв. средна пенсия през 2014 г. Пенсионната възраст се замразява

Социалният министър Хасан Адемов обяви, че през 2014 г. се преминава границата от 300 лева за средната пенсия. Замразява се пенсионната възраст на нивата от 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - 307 лв. средна пенсия през 2014 г. Пенсионната възраст се замразява | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нее честно а тези с над 90% намалена работоспособност да умират без работа и хляб при работецста маика с болно сурце и болна баба от дябет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Доколкото разбирам коледни пари ще има само за хората с най-ниски пенсии. Питам защо? Това ли е социалната справедливост?Като ще има да има за всички.Какво са ,,винивни,, тези,които съвсем заслужено получават по-високи пенсии? Те,именно те,са учили,работили и дали на и за обществото повече от такива, които нямат и един ден трудов стаж/не визирам инвалидите/.Те с какво са заслужили та сега пък и преди все те да получават добавки? На някой хора не им е познато явно понятието ,,социална справедливявост,, и един от тях е този измислен социален министър.

КАКВА Е ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ ! ЗА МАСОВАТА ТРЕТА КАТЕГОРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ СТАЖА И ВЪЗРАСТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ДО 2014 год !! А НИЕ КАТЕГОРИНИТЕ РАБОТНИЦИ ДА НЕ СМЕ ВТОРА РЪКА ХОРА !!! ЗАЩО Е ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ !! СТИГА ВЕЧЕ СТЕ СЕ ПОДИГРАВАЛИ С НАРОДА БЪЛГАРСКИ !!! ЛЪЖИ,ОБЕЩАНИЯ,И ПАК ЛЪЖИ !! ТОВА СА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ !!

КАКВА Е ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ ! ЗА МАСОВАТА ТРЕТА КАТЕГОРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ СТАЖА И ВЪЗРАСТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ДО 2014 год !! А НИЕ КАТЕГОРИНИТЕ РАБОТНИЦИ ДА НЕ СМЕ ВТОРА РЪКА ХОРА !!! ЗАЩО Е ТАЗИ ДИСКРИМИНАЦИЯ !! СТИГА ВЕЧЕ СТЕ СЕ ПОДИГРАВАЛИ С НАРОДА БЪЛГАРСКИ !!! ЛЪЖИ,ОБЕЩАНИЯ,И ПАК ЛЪЖИ !! ТОВА СА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ !!

11. юли 2013 Социалният министър Хасан Адемов обяви ново увеличение на минималната работна заплата от 1 октомври... Най-вероятно скокът ще бъде с около 20-30 лева. "Увеличението ще е малко, но прогнозите са в началото на януари 2014г. да има по-голям ръст на минималната работна заплата, прогнозира Хасан Адемов. Увеличението ще засегне близо 200 000 души, които в момента получават минимума от 310 лева. УВЕЛИЧЕНИЕ НЯМАШЕ! ЛЪЖЕЦА КАЗВА, ВЯРВАЙТЕ МИ!

307 лв. средна пенсия през 2014 г. Пенсионната възраст се замразява Не знам какво радостно ще видят в 307 лв. средна пенсия, тези които са с минимална.

пенсия е по-малка от минималната заплата, а т.нар. по-високи пенсии бавно и сигурно наближават минималната зплата. Най-ниските пенсии са приравнени със социалните. За 1 година увеличават максималните пенсии със 70 лв. при Тиквата +80 лв при Орешарски, щото започнаха да се пенсионират дупедати, а те със 770 лв. не могат. Които са внасяли големи осигуровки да взимат, но не и дупедатите - те и държавните чиновници не се осигуровят, за тях плаща държавата, тоест ние. А те са с големите заплати. Затова средностатическият пенсионер ще мре в мизерия, щото му крадат осигуровките и е достатъчно глупав да се примирява.

СВЕЩИ ДА СИ ЗЕМАТ С ТЕЯ 7 ЛВ ДЕТ ЩЕ УВЕЛИЧАТ ГОЛЯМО УВЕЛИЧАВАНЕ ПОДИГРАВКАААААААА С БАЛГАРСКИЯ НАРОД В АДА ЩЕ ГОРИТЕ ВСИЧКИ ДЕТ СЕ ПОДИГРАВАТЕ ТАКА С ХОРАТА

кви са тея подигравки с тея смешни пенсии никога няма се оправи тая наща скапана даржава 307 лв за кво по напред са тая смешна сума за ток,вода за лекартсва абе ужассссссс е заради скапаните политици дет имаме намразих БАЛГАРИЯ!'

Да си дойдем на думата за пенсиите - от догодина тавана на осигурителния доход ще е 2400.00 лв.сиреч за тия рантутници в парламента аз като данъкоплатец ще заделям повече пари за техните осигуровки тъй като са държавни служители те за своя сметка нямат осигуровки , а всичко се поема от държавния бюджет - тоест от обикновенния данъкоплатец.Вдигат данъците за стари автомобили , вдигат осигурителните тежести , ание данъкоплатците защо не вдигнем всенародно възстание и да изметем всичката комуноидна паплач.Бабо ,дядо стринке видяхте ли какъв ни го натресохте.

Пропуснах -" мамо ,бабо и дядо" и вие дето гласувахте за тях сега, е ред да ми плтите данък автомобил - защото с него ви водя на лекар ,а и получавате пенсия.А аз работя за 450,00 лв. плащам детска градина,парно ,сметки за ток,вода .

Ганьо Балкански,ако десните Орешарски и Чобанов, либераста Адемов са червени, то ти си редко лайно. Мама ти ,баба ти и дядо ти цял живот са плащали, за да имаш всичко дето ти виждат очите, влючително и за да си друсаш задника по пътищата. Сега е твой ред да плащаш. Като нямаш пари за бензин ще пътуваш с градския транспорт - както мама ти, баба ти, дядо ти и т.н. Не съм за Орешарски, Станишев, десните, вкл. БСП. Но мразя тъпаците като теб. Искате капитализъм - имате го.

Вдигнете минималните пенсии ! Моята учителска пенсия е 160 лева . Обидно ми е !

Извинете, господа и дами държавни служители, трябва най-после да се закрият пенсионерските клубове по министерствата, сладките седянки и т.н., ако сте работили здраво в частния бизнес, както повечето хора, без протекции - едва ли щяхте да сте в цветущо здраве след 55г/ 60г - жени/ мъже. Затова сте срещу замразяването на възрастта за пенсия.

А Л О,какво става с тези които имат по 40 и повече осигурителни години,а нямат възраст?Господа управляващи,дайте им шанс,спаведливо е да се пенсионират тези хора без всякъкви условности/някъкви си там доскоро спрягани проценти/ защото са почнали рано да работят и са дали много,много вече за тая държава.Какво искате още от тях?За ОНЯ електорат ли да работят още ,ако изобщо има къде? ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ които мислат трезво по тоя въпрос да пишат,да пишат пък дано някой от управляващите все пак да чете и се позамисли.

да мрете, за да останат осигуровките ви за тях. С писане и рев не става - трябва със сопите и с оръжие.

Малко е вдигнат максималния праг за осигуряване. Трябваше да е поне 2600лв

Ха, колкото и средната заплата е 700 лв, но болшинството от хора взима 300-400.

Не ми говорете за средна пенсия. Говорете ми за минимална. Познавам учителки с пълен трудов стаж и години, които взимат по 130 лв. пенсия. Искам да знам какъв % от пенсионерите взимат подобни пилатовски пенсии (до 150 лв.)? Колко са българите, които цял живот са плащали осигуровки, данъци и са издържали депутати, министри и всякаква безполезна зган за да мизерстват на стари години, с пенсии, които не стигат за биологично оцеляване?

Подкрепям напълно. Не трябва да има пенсия под 250 лв. Жалко малко е, но дава някаква възможност да оцеляване. Лесно могат да се увеличат унизителните пенсии, като се намалят заплатите на държавните търтеи и се съкратят куп ненужни щатове.

Ако,някой ме нарича тиква,не може да ме засегне,каквото и да каже,защоточувствам злобата му. Но какво да кажат близките ми възрастни, с по 200 лв.пенсии, какво да каже братовчедка моя,която е медицинска сестра за 350 лв. и гледа деца? А същевременно, номенклатурчици,военни и полицаи, които дори не сеосигуряваха в предишни години-да взимат максимални пенсии, и те да растат? А др. да мизерстват, включително и работещи на ниски заплати. Защото някога знам,че военните и мвр не ги осигуряваха,за да не прехвърля държавата пари от един джоб в друг. А те са с големи пенсии. А леля ми на село -цял живот е работила в ткзс-то , на ставка 30-40 ст.

Прав си за полицаите и военните,но пропускаш служителите в съдемната система - лелката я осигуряват за сметка на бюджета,лелката в парламента и тя е изцяло осигурена от бюджета ,ама лелката в училището е със заплата 340,00 лв.и взимат осигуровки от джоба и се прибира с по-малко пари от проститутка.

Какво да правим с възрастните си родители, които трябва да гледаме, а не можем да се пенсионираме, не е въпросът само колко пари ще ни е пенсията, а и за задълженията ни към възрастните, които също са хора.

Пенке права си, и аз си ги имам същите родители. Проблемът е, че те вече двадесет години и повече получават пенсии, а ние дори в пенсионна възраст и вече с внуци, трябва да работим все още и не знам колко време ще получаваме пансии, ако въобще ги получим.

Ами след като 20 г. са получавали пенсия - Господ им дал живот - сега да мрат ли? Дайте да въведем евтаназията и така да запишем в Осигурителния кодекс: "Осигурявайте се за пенсия макс. до 20г." А зет ми, който почина на 60г., лека му пръст, и не взе 1 лев пенсия !?

всички цигани млади и стари имат телк и са на социални помощи, работете "умни" българи за тях

Не само циганите са с ТЕЛК , познавам секретарка в едно учреждение която са да избегне изгонване "батко" я уреди с телк ,сега и станк не могат я мръна ,ама на всичкото отгоре работо по 170 часа извънредно и си заработва по голяма заплата от директора ,ама на кого му пука.

Значи.... глупаците от наборите 50,51.52 са отново прецакани, нали? До кога ще ни прецаквате, бе? Болни и с проблеми, с по 40 г. и повече трудов стаж, в тежки и рискови професии, макар и трета категория....

не вземат да отстрелват гадините, а само хленчат. Я да ги почнем да видиш как всичко ще си дойде намясто. Защото един затворник е осигурен със 600 лв. месечно, а пенсионерите работили десетилетия, ходили на безплатни бригади за тази шибана държава, смазани от преврати и грабежи, мрат с подаяния. Само камикадзета ще сложат в ред чорбаджиите и управниците.

Е! Поне ядохме от тази на Вдянков! Постната си я яжте вие ГЕЙберастите!

Постна ама истинска , а на тия Лайнари не им искам вмирисаната на дърто.

Е,видяхте ли сега обикновени хорица,които поддържате правителството и се надявате орешарски да ни оправи пенсиите? Значи,вашите пенсийки,на вас,които цял живот сте работили при срамно ниско заплащане ще се увеличат с 3-4 лв.Ще ви помогнат ли съществено тези 3 лв. на месец ?А на оменклатурчиците,тунеядците, които и сега са с максимална пенсия,ще се увеличат със 70 лв.месечно. Е, как ви се струва? Това правителство поддържа само своите-т.е. червените предишни. Осъзнайте се,хора!

Тикво! Защо реши че се "номенклатурчици"? Знаеш ли в колко професии, хората взимат над 1500лева? И бачкат в тежки условия! Знаеш ли колко ги интересува кой е на власт? Цял живот са се трепали и плащали високи осигуровки и пак няма да взимат това което са изработили! А такива като теб, дето се осигурявате на ниски заплати, за да взимате по-високи, после ще ревете, че пенсията ще ви и малка! Знаеш ли колко ще взима Офшоралиев като му свърши мандата?/не че ще му трябват/ 100% и защо? За 4 години некадърност! Ето това е несправедливо!

Аз, "тунеядеца" и "номенклатурщика" вече 23 г. храня баща ти и майка ти с осигуровките си на максимум бе, боклук мързелив такъв.

А предишното правителство на ГЕРБ да не би да ти оправи пенсията?

Засега добре, но как ще бъде до 2020г.

Не е справедливо да има таван на пенсиите, защото човек, който получава 3 пъти по-голяма заплата за труда си, ще получи същата пенсия като друг с по-ниската заплата. А този, с високата, си е плащал пенсионните осигуровки с 3 пъти по-висока удръжка. Излиза, че плащащият повече покрива пенсиите на тези, които или са имали ниски заплати, или въобще не са изработили стажа си.

Нали някой трябва да плати за фалшивите пенсии по болест, за социалните пенсии на циганите и на тези, които никога не са се осигурявали - "солидарност..."

Беше ми интересно да прочета коментарите. Направи ми впечатление, че пак се ловнахме за гушите за "големите" и малки пенсии - реакция мечта за всеки управник. Според мен е редно всеки да получава изработеното, но дали мизерните проценти от трудовото възнаграждение, определени за получаване като пенсия отговарят на отчисленията през годините - не вярвам! Всеки следващ управляващ прихваща като любим вирус гадничките номерца на предходните по отношение на пенсионерите- дори и да е закононарушение. Сега не ще ги изреждам, но много ми е странно и г-н министърът как ще обясни покачването на максималния осигурителен доход от 1 януари, а покачването на тавана на пенсиите да е от 1 юли - пари за бонуси ли се крадат от пенсионерите? Няма друга такава държава, но за какво ли не може да се каже това у нас?! Питам се също защо не се преизчисляват пенсиите - след като хора с еднакъв осигорителен принос получават пенсии с огромна разлика в размера. А че е време схемата държавният служител да не заплаща осигуровките си да отиде в небитието е повече от належащо. Но не знам кой ще е този смелчага, който наистина ще поработи за социалната справедливост!

МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД АКО НЯКОЙ ВЗИМА 100ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ НЕКА ВНАСЯ 30ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ ЩЕ ИМА ПАРИ В БЮДЖЕТА АПРИМЕРНО СЛЕД 20Г АКО СЕ ПЕНСИОНИРА ТОЗИ ЧОВЕК ДА МУ МИСЛЯТ СЛЕДВАЩИТЕ КОИТО ЩЕ СА НА ВЛАСТ И ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ ПАРИ И ЗА ПО ВИСОКИ ПЕНСИИ НО МАЙ МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ В БГ ИМАТ ФИРМИ КОИТО СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТЕХНИТЕ ПОЛОВИНКИ И ИМАТ ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ КАК ДА ВНЕСАТ ВЪРХУ 100 ХИЛЯДИ КАТО МОЖЕ НА 2400 НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ ЗАРАДИ ТОВА ГО ПРАВИТЕ НАЛИ

и олничните да се изплащат както беше по рано 100%, защото човек се осигурявал цял живот и не може да получава че на някой му хрумнало от бившето правителство на герб да ограбват хората народа е много болен господа

Съгласен, ако болничните се издават от некорумпирани доктори, от специална организация.

най добре е жените да се пенсионират на 20 г. трудов стаж ,а мъжете на 25 г. трудов стаж,много пенсионери работят в администрацията а трябва да се освободят места за младите хора помислете

Скоро излезе статистика че 50% от децата 1-3ти клас не знаят български тъй като не им бил майчин език...е,от тези ли хора очакваме да плащат солидарно пенсиите на 2.5 милиона пенсионера?отделно,маса народ имат по 1 дете,плюс това емиграцията е повсеместна:и на всичкото отгоре нямаме млада емигрантска вълна,която да идва тук,и работейки да плаща данъци.Апропо,това положение е "надробено" в продължение на десетки години ТОЧНО от сегашните пенсионери,да,драги пенсионери,какъвто народа такива и политиците,колкото и да си държим главата в пясъка истината е такава-над 40% от бюджета отиват за пенсии,колкото и да са ниски те,просто пари няма:аз лично очакам пенсионната система да колабира,ако този тренд на развитие на нещата продължава

Абе младежи, стегнете се и не обвинявайте старците. И вие остарявате и с тези минимални осигуровки ще ревете!

Така е,спор няма,нас ни чака същото положение,и по лошо дори,ние сме си виновни

Силовите ведомства гъмжат от "гениални" пенсионери интриганничащи и дърпащите конците в тях. Всичко що е пенсионер в ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР вънка. В часния има възможност да се изявява. Но в държавния НЕ. В МО 14% са пенсионерите синекурци по бюрата, обвързани като черва. Министър Найденов да очисти ведомството иначе омразата и неприязма върху него ще расте.

С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА ХЕР ФРИЦ ФИСУС ИБРИКОВ ( ЛУДОТО ФЮРЕ ) И ШПИЦ КОМАНДА БАТАКА.

Странното е че като замразят годините за пенсиониране от къде ще вземат толкова много пари за пенсии,защото това е огромна маса хора които ще си подадат документи за пенсия....тия в ред ли са оставете да си расте с по четири месеца възрастта за да излизат пенсионери които ще си получават редовно заслужено парите си....мислят ли те управляващи въобще

Тази мисъл минава през главата на всеки трезвомислещ българин.Но изглежда нашите политици са вечно пияни от обещания и не мислят за проблема.Или гледат да обещаят пък ако не ги изхвърли народа тогава ще мислят.

ТОВА ДА НЕ СИ ТИ КОСТОВ КОЙТО СЪЗДАДЕ ДЗПО ФОНДОВЕТЕ И ОТ 2002Г НОИ ВЕЧЕ Е В ЗАГУБА

мреш от глад защото живееш в робство и дори не го разбираш, но аз не виждам комунист да мре от глад, пенсиите са им по 700 лв , а хората получават 300 заплата е това е неокомунизъм

Е това е! Комунистите са виновни за световната криза! Тия с 700 лв. пенсии вече измряха, сега на дневен ред са бившите банкери, олигарсите, които също искат пенсии. И им ги изчисляват на20-25000. А какво да кажем за сивата икономика? И ти сигурно си бил съгласен да те осигуряват на минимума, а да ти дават чисти пари повече. Да, ама пенсията се изчислява от сумата върху която са ти внасяни осигурителните вноски.................

Да, така е, цялата висша номенкатура и държавни чиновници, на които държавата им е плаща високите осигуровки, те взимат макс.пенсии. А има сива икономика, защото обикновените хора изнемогват да им се удържат живи пари днес, които им трябват за ток, храна, елементарна издръжка.

700 лв пенсия получават? Че къде си харчат парите тези пенсионери с "таван"? Скоро ще ги причислиме към милионерите. Да не се бяха осигурявали след 1989г. на максимум, сега щяха сами да си раздават пенсии по 3000 и нагоре. Глупаци. Кой да им каже, че ще измислят "тавани", проценти ... Има една типична само наша поговорка, на която българинът самодоволно се радва: "Имал, дал". И затова ще затъваме прогресивно. След като държавата те разочарова, не очаквай нищо за бъдещето. А това за комунисти, апаратчици, военни, полицаи, олигарси и т.н. е само за да настройват хората един срещу друг. Защото нищо по-умно не могат да измислят.

Как може толкова големи пенсии,бря!ха, ха, а. ..

Много ми харесва принципът, с който поредното правителство се заема да се справи с демографската криза - "с пръдня - боя". Хем искат да се раждат повече деца, хем трябва да има 2 години стаж между децата, за да се получават нормални майчински обезщетения, въпреки че майките си внасят осигуровките цял живот. Затова на следващото преброяване ще сме с още 500 000 българи по-малко, а след 50г. ще чукнем заветните 5 000 000. Толкова ли никой не може да проумее, че ако няма деца, няма да има работещи и пенсионната възраст ще се повишава постоянно. Ама не, те децата не гласуват.

БРЦК

Я ходи виж дали си внасят вноските майките - 60% не са внесли и лев. Никога. Детските не трябва да са в пари на ръка. Детските да са под формата на данъчни облекчения - имаш 1 дете - 20% по малко данъци плащаш. 2 деца - 50%. и тн и тн.

Трябваше да ги върнете на старото положение,жени 60 години мъже63 години,не да ги эамръэявате от 2013г эа да върнете справедливоста ,с гаврата на борисоводянковсконейковската антиреформа,борис вместо да си оправи държавата,да има эъкони от там и ред ,да няма над эъкона,да эъпаэи нашите домове имущество ръботилници и това да мотивира хората в България да эъработят и напълнят борсите ,а от там и бюджета на държавата пенсионните фондове,той си покриваше главата и режеше ленти на магистрала,сякаш хората не го интерисуваха,а хората правят държавата,сега вие трябва да направите това което борис проспа,не эъработим ли българите,пари няма да има эа нищо,па ако ще да се вдигнат годините эа пенсия и на 70,не слушайте нейко,трябва да эъработим, нужно е да съэдадете условияэа работа ,хората энаят какво да правят

Ти си кръгла нула. Когато се научиш да пишеш, ще се изказваш!

Междудругпото, непрекъснатото увеличение на пенсионната възраст, прокламирано от "десните" политици води до това, че за младото поколение няма работа и се получава цяло едно поколение, което не иска и не може да работи.

Трябва като в други страни: държавен служител не може да бъде уволняван лесно 3 години преди навършване на пенсионна възраст. Навърши ли ги обаче, прощаване с колегите и оттегляне веднага от това работно място. Ако има енергия и идеи - частен сектор голям. Ако не-млад човек започва кариера.

Поздрави за мнението.

Г-н Адемов защо пак разделяте хората , замързявате през 2014г тези простолути 4 м. само за трета категория труд ,а къде са работещите първа и втора категория за тях остава да расте възраста! Вие като социален министър поне трябва да знаете ,че много от тят немогат понякога дори и да се пенсионират , или ако това стане колко време я получават но това явно Ви устроива за да има по -малкопенсионери. Друг е въпроса с военните и полицаите там трябва да увеличите възраста.

Е няма угодия. Какво искаш - пенсионират се на 45 и продължават да работят на пенсия и заплата.

При високата безработица при младите, няма смисъл да цедят възрастните да работят до смърт. Защото за съжаление нашите пенсионери не доживяват до дълбока старост.

Ако спрем плащанията на циганите и пенсията за старост, ще има африкански тип живот и престъпност от глад, а не като Едвин от суета.

Пенсионната възраст така или иначе през 2014 щеше да бъде замразена. Това е решение много отпреди тези олигофрени и да не си го преписват.

Вземете и приемете със закон - първите 3 дни от болничните въобще да не се изплащат, защото те и в момента не се изплащат от работодателите. Така поне няма да дразните хората с глупави закони, неспазвани от никого!!!

Тоя "Feature" ни го завеща любимия ти Симчо Дянков. И за него обаче часовника цъка и обикновено такива мръсници си отиват от някоя гадна болест.

Това го адресирай към работодателите а не към Дянков.Какво е виновен той че работодателите не плащат това което е по закон.

Не мога да разбера защо само на ппенсионерите се обръща толкова внимание, ок разбирам че са им малко пенсиите. Не е ли по добре да се обърне внимание на работещите хора също, защото те дават пенсиите на пенсионерите все пак. Ако се стимулират младите и работещите хора с бонуси там надбавки те ще имат стимул да работят , а от там и за пенсионерите ще има повече.

"Защото сме социалисти"!

Защото техните пари вече са удържани и "усвоени" от държавата, а твоите и моите не са сигурни докога / доколко ще внасяме. Това са нашите родители в крайна сметка, може да им помагаме повече, отколкото даваме за Iphone и чалга.

Да така е , но повечето от тези пенсионери гласуват пак за БСП, въпреки че са си оставили здравето да бачкат като коне за същите тези ,които в момента им се подиграват подхвърляйки им по 50 лв коледна добавка, ей това не мога да го разбера зчестно. И пак ще ги залъжат защото разчитат на техните гласове.

И докога ще е замразена пенсионната възраст? Да не стане така, че ние работещите над 50 г да работим и все да не можем да се пенсионираме, ако възрастта периодично се увеличава през 2-3 г.

с 38г стаж и 58г и8м до кога ще чакам

Много, дружке, много!

Пожелавам Ви да дочакате пенсионирането си, защото няма да е скоро. Аз бих се радвала да имам работа и да работя докато съм жива.

Господ здраве да ти дава - работи, но не в държавния сектор. И си възпитавай децата и внуците на труд! Не им плащай тока!

АКО ИСКАТЕ ДА УВЕЛИЧИТЕ ПЕНСИИТЕ И ДА НАМАЛИТЕ ПЕНСИОНАТА ВЪЗРАСТ Е ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ДАВЕТЕ ДЕТСКИ ДОБАВКИ КАКТО ПРЕДИ 2005Г А ИМЕНО САМО НА ЛИЦА КОИТО СЕ ОСИГУРЯВАТ И ТОГАВА НЯМА ДА СА ОЩЕТЕНИ КАКТО Е СЕГА ХОРАТА КОИТО ДАВАТ НА ДЪРЖАВАТА ТОЕЗ ВНАСЯТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ А НЕ ПОЛУЧАВАТ И ТОГАВА С ИЗВИНЕНИЕ ЦИГАНИТЕ ИЛИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВНАСЯТ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ ИЛИ ЩЕ ОСТАНАТ С ПРЪСТ В УСТАТА НО МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ ПОНЕ КАТО СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ АКО ИМА 6ДЕЦА ЩЕ ВАНСЯ 80ЛВ А ЩЕ ПОЛУЧАВА 200 ВСЕ ПАК ЩЕ Е НЕЩО ВМЕСТО СЕГА ДА НЕ ВНАСЯ НИЩО И ДА ПОЛУЧАВА ОТ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ И ПОМОЩИ

Ауу, как ще оставим циганите "с пръст в устата"- кой ще гласува за НАС после???

Ауууу,а работа за циганите има ли???

Добре де, чета коментарите по долу и учудвам: Всичките коментиращи, нямате ли родители, нямате ли възрастни баби и дядовци? Но всъщност няма нищо чудно - всички ГЕРБ-аджии смятат че пенсионерите са една ненужна напаст, която следва да бъде изтребена, за да има повече пари за "магистралите".

Аз съм пенсионерка сладурче и пенсията не ми стига, но не искам да се взимат заеми, (които да изплащат и правнуците ми, ако са в България) за да ми вдигнат пенсията с 5 лева.

Сладурче, нека погледнем нещата от друг ъгъл: Всеки месец ходя в Гърция. Виждам един охолен и спокоен живот, пълни кръчми и магазини. Да - това е от заеми и да - те никога няма да ги изплатят тези заеми. А ние, като не взимаме заеми, като сме "отличници", мрем като мухи от глад и мизерия.

Как живееш тогава, като не ти стига...

Бабо Сийке не си в пенсия! Заеми взима всяка държава, бизнес и т.н. Гърците и Американците да не са по- зле от нас? Заеми и готови пари похарчи и ББ. Не се връзвай! Всичко е политика и борба за КОКАЛА!!!

Какво всъщност си написал? Погледни още веднъж списъка с "предложенията" и ще се убедиш , че по същество нищо кой знае какво не се е променило!

Демек изкарваш си стажа и отиваш на борсата, защо иначе да работиш като стажа го имаш? И тези които работят с най-големи заплати пак са най-прецакани да хранят тълпите мързеливци, които все малко им се плаща, нищо че нямат никакво образование и не могат нищо да работят. Все хубави неща са приети...пък после защо всички специалисти се изнасят в чужбина.

Минималната пенсия, трябва да е 500 лв, за да се оцелее и това може да се постигне с връщането на онези 3 млн българи от чужбина. Здрава работа и плащане на данъци. Парите са хартия, пясък. И за да печатим левове, трябва да имаме резерев в същата стойност в евро, а не злато. Откъде да го вземем това евро в резерв, освен на заем от ЕЦБ. И така печатането се обезмисля.

Тези 3 милиона (смятам че сме повече) и без това издздържаме и пращаме пари на родителите си. Не ни чакай да се върнем, че да плащаме и за твоите родители и за разни малоумни бабички (включително и моята), които зомбрано гласуват в червено! Да не говорим за лентяите, които са били назначени, но не са си мръднали пръста по времето на строя, но сега реват за пенсии! Да, бих искал да живея нормално в държавата си, но родителите ми (тяхното поколение и поколенията преди това) не са създали условия за това. Аз имам един живот и искам да го живея добре, като се погрижа и моите деца някои дан да живеят добре незвисимо къде!