Прогнозират по-високи индексации на пенсиите догодина

Управителят на Националния осигурителен институт /НОИ/ Бисер Петков прогнозира, че догодина пенсиите ще се индексират с по-висок от предвидения процент.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозират по-високи индексации на пенсиите догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

иддексация с 1.6% --- хахаххахааааа

Вие правите ли разлика между индексация на пенсиите и увеличаване на годините трудов стаж?

А ве кви изчисления и простотии ве. Всички пенсионери над пенсионната възраст със еднаква пенсия . Равна на средната заплата за страната. Никакви привилегии, изчисления и проценти. Хората се раждат равни и умират равни. Просто и ясно. През трудовия си стаж който е работил повече той е получавал повече заплата. Това не е причина да получава повече пенсия.

никой не се ражда равен с другия :) и в вселената няма рави по сила . материя , тежест и т н ...

Пред изборни лъжи и нищо повече .

и подигравка с нашите бащи и майки. Нищо добро за народ , който не уважава възрастните хора. Няма начин да няма възмездие тези, които изпълняват/управляващи и политици/ планът за Геноцид на българския народ и превръщане на Родината ни само в територия България...

по точно коя част от формулата за определяне размера на пенсията ще се индексира. Ако става дума за годините осигурителен стаж смятам че трябва да се индексират САМО ДЕЙСТВИТЕЛНО ОТРАБОТЕНИТЕ ГОДИНИ А НЕ ПРИРАВНЕНИТЕ ОТ 1 И 2 КАТЕГОРИЯ ТРУД, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА ОТРАБОТЕНИ. Не е редно 20 години в силовите бюджетни ведомства да се приемат за 60, а за лекарите и инженерите за 20, защото тези цифри увеличават размера на пенсията съответно с 20% или 60% ЗА ЕДНО И СЪЩО КОЛИЧЕСТВО ОТРАБОТЕНО ВРЕМЕ!!!!!!

Правилно , за приравнения осигурителен стаж НЕ СА ЗАПЛАЩАНИ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ДАВА ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯ!

Брей.Значи 1.6 % е повече от таз годишната индексация = на 2.2%

Г-н Петков, стремите се като всички нови личности на управленчески позиции да направите положително впечатление. В същото време се включвате в продължаващия държавен грабеж, единствен в Европа, където хората с по-големи пенсии нямат право да ги получават. Какво е това измислено понятие "таван" на пенсията. Държавата е документирала твоето законно право да получаваш дадена сума като пенсия и в същото време не я получаваш. Това не е правен казус, това е абсурдна политика на първосигнални управленци! Така, че никои не ви вярва във вашите стремежи за публичност. Компроментирането е тотално!!!

НЕ Е ЛИ СРАМНО СРЕДНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД В СТРАНАТА ДА Е ПОД 800 ЛЕВА ОТ ОСИГУРЯВАЩИТЕ ПРИХОДИТЕ В БЮДЖЕТА ОТГЛЕЖДАЩИ И ОСИГУРЯВАЩИ ДЕЦА - БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА, А НЯКАКВИ ПЕНСИОНЕРИ ДА ИСКАТ ДА ИМ ПЛАТЯТ ПО 1000 ЛВ. ПЕНСИЯ?! ГРЕШКАТА Е ВЪВ ФОРМУЛАТА ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА РАЗМЕРА НА ПЕНСИЯТА. Пенсията трябва да се раздели на ОСНОВНА - осигуряваща необходимите средства за живот на всички работили цял живот стари хора, и ДОПЪЛНИТЕЛНА, която да се формира от допълнителни вноски. СТАРИТЕ ХОРА ИМАТ ПРИБЛИЗИТЕЛНО ЕДНАКВИ НУЖДИ ОТ ФИНАНСОВА ПОМОЩ, ДОБАВКАТА ВСЕКИ ДА СИ ОСИГУРИ ДОКАТО Е ЗДРАВ И МОЖЕ ДА РАБОТИ ПО НАЧИН ИЗБРАН ОТ НЕГО И НЕПОДЛЕЖАЩ НА КОРЕКЦИИ ОТ ВРЕМЕННО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАРТИЙНИ ПРАВИТЕЛСТВА!!!!!!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ДАВАТЕ ПЕНСИИ ЗА СТАРИ ЗАСЛУГИ ЗАЩОТО НЯМА ОБЕКТИВНИ КРИТЕРИИ ЗА ЗАСЛУГИ !

Дреме ми с колко ще се увеличава пенсията моята е голяма стига ми за всичко му ха ха завиждайте

КОЕФИЦИЕНТЪТ ЗА ГОДИНИТЕ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ДЕЛИ НЕСПРАВЕДЛИВО ПЕНСИОНЕРИТЕ! Когато човек е полагал труд 1 и 2 категория Е ВЗЕМАЛ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА и това е отразено веднъж във формулата (личен осигурителен доход разделен на средния за страната за същия период) НО ВТОРИЯ КОЕФИЦИЕНТ(ГОДИНИ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ) ОЩЕ ВЕДНАЖ СЕ УМНОЖАВА ПО 3 ИЛИ 2. По този начин предимно категоризраните 1 и 2 категория получават многократно по- висока пенсия от инженери, лекари и др.от трета категория макар че трудът на последните е бил не по-малко полезен за държавата!!!!!!!!!

стига правителствени глупости за 1 лев повишение....

Като не разбирате нищо от определяне на пенсията , не си чешете езиците напразно

ГОСПОДИН РЕДАКТОР, ВИЕ КАТО ОТГОВОРНО ЛИЦЕ, ПРОУЧИХТЕ ЛИ ТОЧНО ЗА КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ СТАВА ВЪПРОС, ПРОЦЕНТНО-ДИРЕКТНО НА СУМАТА НА ПЕНСИЯТА /КАКТО СТАВАШЕ ДОСЕГА/, ИЛИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ГОДИНИТЕ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ НА ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР ОТ КОИТО СЕ ИЗЧИСЛЯВА ПЕНСИЯТА С КОЕФИЦЕНТ 1.6. МОЛЯ НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА БЕЗОТГОВОРНИ И НЕ ПУСКАЙТЕ ТАКИВА НОВИНИ С КОИТО ЯДОСВАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ. И ВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ ПЕНСИОНЕР. ПО ДОБРЕ МИНЕТЕ НЯКАКВО ОБУЧЕНИЕ ПО СОЦ ОСИГУРЯВАНЕ ЗА ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ ПОВЕЧЕ.

Госпожо, те не знаят български книжовен език, Вие им препоръчвате обучение...Единственото, което знаят, е да обгрижват Пожарникаря и да го славославят, нали той ги храни....

Госпожо Ева,както и да ми обяснявате нещата са пределно ясни.Парите ни бяха откраднати от разни сладкодумци-Лукановци,Костовци,Виденовци,Станишевци.Дори преди всяко увеличение да ми пускат "Ода на радостта"/Бетховен/картината няма да се промени.Виждам палатите,виждам колите,виждам охолството и си поглеждам портмонето с един и същи въпрос"Защо откраднахте парите?"

Съгласна съм с вас госпожо.

Благодаря на тези,които преди 27 години откраднаха пенсионните фондове.Благодаря и на тези след тях,че ми увеличават,мижавата пенсия от 195 лв.за 42 год.трудов стаж/инженер съм/с ъс жълти стотинки.Знам,че парите развалят човека.Я ги вижте какви кореми носят,какви палати имат,какви коли карат,колко ядове имат.Аз съм благодарна,че живея,напук.Станах по-елегантна защото ям малко,пуша ако някой ме почерпи,не обикалям света,а си почивам.Благодаря за всичко.Курнелия ни беше проглушила ушите с това швейцарско правило.Благодаря ти Курнелио,че го въведохте,та си купувам по един хляб на месец.Стига ми и ми остава.Аз искам да направя хубав жест към всички вас,управляващи,не ми превеждайте увеличението,подарявам ви го.Пожелавам на всички които за 27 години съсипаха държавата,да доживеят моите години и да разполагат със същите финанси.Не си мислете,че можете да занесете всичко на онзи свят,а на този ще ви мъчат милионите проклятия.

Корнелия по-скоро си е мислила не швейцарското, а за шведското правило, където пенсионера е винаги по средата.

ялкото е ,че всичко се стоварва на децата им ,но намат ли глави с малко мозак ,чудна работа ??/страхуваите се има видов ден "'господа ",народа може да излажете ,но бог -не!

Петков съобщи пред БНР, че тригодишната бюджетна прогноза предвижда иддексация с 1.6% от 1-ви юли на всички пенсии, отпуснати до края на тази година. Не го пишете това, че е срамна и цинична информация. Ако с 1.6% се индексират пенсиите примерно на германските пенсионери ще го разбера, тъй като там те са в хиляди евро. Но 150 евро с такава индексация просто е голям срам за управляващите от 27 г. насам.

На 1000 лв. 2 % е 20 лв. На 300 лв. 2 % е 6 лв. С какво е заслужил този пенсионер с 1000 лв. пенсия, че да му бъде увеличена с 14 лв. повече от този, който получава 300 лв. Спрете увеличението с проценти! Това е несправедливо. Увеличавайте пенсиите с абсолютни суми.

Пенсията се дава НЕ ЗА ЗАСЛУГИ, а защото вече човекът е остарял и не може да прави заслуги. Затова не е редно да се делят пенсионерите на повече и по-малко заслужили и да има такава голяма разлика (от 150 до 1000 лева) . Тази голяма разлика в момента идва от категоризацията на труда - на лекари, инженери и др. трета категория труд им се полага за 30 години труд 33 % , а на военните за същите 30 год. -99%!!!!! От 80 години България не е участвувала във война . Е и за какви заслуги трябва да бъдат възнаградени в повече от "обикновените" трудови хора, осигурявали бюджета на държавата?! Наглостта на военните, които плюят държавата , че е сложила таван е ОБИДА ЗА ОСТАНАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ , КОИТО С ПЕНСИИ ПОД 250 ЛВ. И СА ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ.

Пенсията не е помощ.. увеличава се с проценти, за да се запази съотношението между минималната и максималната пенсия, които пък би трябвало да са резултат от направените вноски. Да кажем, че имаме две пенсии 200лв. и 400лв., отношението е 2:1. Ако ги увеличим с 10000лв. (груб пример, за да стане ясно) едната ще бъде 10400, другата 10200, т.е почти еднакви, което очевидно не е справедливо.

ПЕНСИЯТА ТРЯБВА ДА Е ПОМОЩ ЗА ЧОВЕКА , ОСТАРЯЛ И НЕСПОСОБЕН ФИЗИЧЕСКИ ДА СИ ОСИГУРИ С ТРУДА СИ ДОХОД ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ!!!!!! Затова докато е здрав и силен той внася своята лепта за социална осигуровка като очаква да получи помощ когато няма да има сили да се справи сам!!!! СТАРИТЕ ХОРА ИМАТ ПРИБЛИЗИТЕЛНО ЕДНАКВИ НУЖДИ ОТ ПАРИЧНА ПОМОЩ - ЗАТОВА ОСНОВНАТА ПЕНСИЯ ТРЯБВА ЕДНАКВО ДА ЗАДОВОЛИ ТЕХНИТЕ НУЖДИ, А ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНАТА ВТОРА ПЕНСИЯ, ИЛИ ДРУГА СХЕМА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ОСИГУРЯВАНЕ ДА ИДВА РАЗЛИКАТА В РАЗМЕРА НА ПОЛУЧАВАНИТЕ ПАРИ. СЕГАШНИЯТ НАЧИН ЗА РАЗМЕРА НА ПЕНСИЯТА Е НЕСПРАВЕДЛИВ!

Пред избори сме.

Избори идат лъжите трябва да се пласират като има малоумници да им вярват

...Бисер Петков беше избран единодушно за втори мандат....Това трябва да ви покаже тъжната и страшна истина, дами и господа, че всички в това НС, а както и в предходните, народните представили, мръсниците от всички цветове и разцветки, гледат само и единствено своите интереси, единодушно осъждат българският пенсионер на гладна смърт!!!

Тероризъм-Убийства-Обири-Измами-Корупция-Луд Роско-Скапани дупутати-Избори-Индексиране на пенсии. Старата плоча на нов глас. И така всяка година на "дИмУкратичиня" преход. Лудница, кочина, Булгаристан. Това е моята родина, ако да е небето като от коприна. На овчи народ - свински живот!!!

Да ви попитам, деца, абе какво стана с Масларова, когато беше социален министър, нещо я разследваха, някакви пари в куфари и сделки, Пожарникаря и се заканваше от трибуната на НС, да не би да е влязла в затвора и аз да не зная?!Така лани ме излъгаха, че Цецо Шестака е влезнал в Софийският и пази място за Ядача на филии с мас от Банкя, аз се израдвах, направих курбан, а то, зидя си отиде хайванчето....

КАК СТАВА ТАКА ЧЕ КАТО НАБЛИЖАТ ИЗБОРИ СЕ ЗАПОЧВА ИНДЕКСИРАНЕ,САНИРАНЕ ИИИИ ОЩЕ ПОДОБНИ---ГОВОРЕТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТАЗИ ГОДИНА А НЕ ДОГОДИНА ДО ТОГАВА НИКОЙ НИЩО НЕЗНАЕ

Жалък си и ти и тези, които те избраха, както и всички преди вас!!Какъв 1, 2 процента, бе нещастник, пенсиите на хората трябва да се вдигнат най-малко с 200 лв. минималните, и с някакъв процент другите, но не по-малко от 10 процента!!Долни, мръсни дебили, докога ще се подигравате с обикновенните хора?!

Май нещо не разбирате всички. Проблема с вдигането на пенсиите е, че няма от къде да дойдат парите, с които да се платят въпросните пенсии. Парите за плащането на текущите пенсии, се събират всеки месец от текущите вноски на текущо плащащите осигуровки. Текущо плащащите осигурвки всеки месец, стават все по-малко, докато текущо взимащите пенсии се увеличават все месец.

Съгласен съм с теб, а след като е така, не следва ли да се правят икономии от всичко?! Така например, не могат ли депутатите да са 120, не 240, не може ли да има само 10-20 представителни коли и останалите като нас да ходят на работа, следва ли другарят Борисов да харчи по 100 000 най-малко на месец, за да си реже никому ненужните ленти, за 4 години рязане само той е хвърлил на вятъра с лентите си 5-6 млн. лева?!

го знае всеки, дори да не е от абв! И следва ли тогава да се смачка "лошия материал", защото е в тежест? Тези които сега са на пенсия, някога пълниха пенсионния фонд и имаше, докато не го окрадоха! Защо негативити да са в тях? През това време управниците ще взимат хиляди заплата, а масово народа няма да се осигурява на реални доходи!

СРАМ!!!

Всички пенсионери да си подготвят атрибутите за погребение, с тези пенсии и проценти са обречени на смърт! Тази година беше 2.6 % а 2017 ...за какво повишение говори този самозабравил се олигарх!!!

като виц. Идват избори и на нас пенсионерите ще дадат по йедна шака вуна, както е казал македонеца.

" Близо 520 хиляди пенсионери у нас получават по-малко от минималната пенсия в България, която е 157,4 лв. Това са една четвърт от всички пенсионери в страната. С над 910 лв., колкото е максималната, могат да се похвалят само 1,7%. Това показват обобщените данни на Националния осигурителен институт за 2015 г. Две трети преживяват с до 10 лв. на ден, ако нямат други доходи ".

Идват избори и пак почнахте да лъжете Стига вече писна ни

вдигнат пенцията на баба Потка не с 1,86, а с 1,94лв.. Да си купи две лукчета повече! Това е стандарт!

Аз съм млад човек, но предпочитам вместо да се "усвояват" пари от фирмите на Шиши, да се дадат на пенсионерите, които ще подтикнат потреблението в държавата. Само, че от разходите за пенсии не може да се краде...

Г-Не шеф на НОЙ искам си пенсията която ми се полага -без таван !!! През годините ми вземахте вноските в/у макс осигур.доход , а сега таван ми слагате ??? Това е кражба и унижение! ! Защо ,защо ....не ви ли е срам да лъжете хората да се осигуряват за по-добра пенсия , а после да не я давате ???

40 год. с втора категория, а не си взимам заработеното, но президент с 4 год. на поста, взима 100%! И какво е свършил повече? Излиза, че моите вноски са били за него!

Да се радваме значи, че догодина ще индексират пенсиите с по-висок процент, от 2,6 на 1,6 ! Тия политици съвсем ни взема за малоумни. Аман от некадърни и неуки управници, които мислят само как да вдигат своите заплати! Щото и овчаря на село знае че 1,6 е по-малко от 2,6. Подхвърлят трохи на народа, реално пенсиите намаляват на база вдигането на цените, а те залъгват кого???

ТЪЙ КАТО ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ ЗАПОЧВА НАДДАВАНЕТО ЗА ГЛАСОВЕ.НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ.СКОРО ЩЕ ГО ЗАБРАВЯТ.

Значи билетчетата за транспорта може да се вдигнат с 60%, винетките с 50%, а пенсиите с 1,6%. Пак ще ви гоним с камъни, вашта мама. хе-хе

АБЕ ТЪПАНАРИ МРЪСНИ,ВЕДНЪЖ ЕДНО ГОВОРИТЕ,ДРУГ ПЪТ ДРУГО,НАЛИ ЩЕШЕ ОТ 2017 ГОД.ДА СЕ ЗАВИШАВА ТЕЖЕСТА НА ОСИГУР.СТАЖ,КОЙТО СЕГА Е 1.1 % .ЛЪЖЛИВИ ПРАСЕТА СТЕ,НИЩО ПОВЕЧЕ,АМА НИЙ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЧЕ ВИ ТЪРПИМ ВАШТА МАМА

Когато през 2010 година ГЕРБ суспендира Член 100 от КСО, пенсионерите си затраяхме. Последва избор за "спасяване" чрез стоицизъм - яко излъчване на омраза към "управляващите". Или скоропостижно преселване в по-добър свят, както и самоубийство по известните ни начини. Вече се забелязва как демагогията относно "редукцията" (според РАН'ЪТ) на етническите българи смущава работодателите, но се приветства от радетелите на трансформиране на България в територия. Тази година 2,6% индексация, догодина 1,6%. Каква светла перспектива ..., в тунелът към "отвъдното".

Тавана на пенсиите кога.?По малко крадете да има за народа.

Вечната приложна тактика за идващото светло бъдеще оставащо мираж за тези които са избрали да вярват на идоли и човешки спасители.

Магистратите cи заложиха увеличение със 7 процента, а за пенсионерите едно цяло и шест -това не е просто мизерия и гавра - това е ... толкова е гнусно и идиотско, че не мога да намеря думите. И има още нещо: не мога да приема един пенсионер(не че и неговата пенсия е съизмерима на вноските, които е правил през трудовия си живот), който се пенсионира тази година да получава два пъти и нещо по-висока пенсия от този, който се е пенсионирал в по- ранните години - да речем 2008 година и има същия осигурителен стаж и коефициент. Някой може ли да ми каже какъв е смисълът тогава на този коефициент? Започвам да подозирам, че целта е хората да не се осигуряват на истинските си доходи, а другите просто да бъдат прогонени от България. А прекрасната ни, невероятна земя да се превърне в свободна за заселване територия.

КОЕФИЦИЕНТЪТ ЗА ГОДИНИТЕ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ ДЕЛИ НЕСПРАВЕДЛИВО ПЕНСИОНЕРИТЕ! Когато човек е полагал труд 1 и 2 категория Е ВЗЕМАЛ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА и това е отразено веднъж във формулата (личен осигурителен доход разделен на средния за страната за същия период) НО ВТОРИЯ КОЕФИЦИЕНТ(ГОДИНИ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ) ОЩЕ ВЕДНАЖ СЕ УМНОЖАВА ПО 3 ИЛИ 2. По този начин предимно категоризраните 1 и 2 категория получават многократно по- висока пенсия от инженери, лекари и др.от трета категория макар че трудът на последните е бил не по-малко полезен за държавата!!!!!!!!!

А кой Ви е казал, че догодина ИЗОБЩО ЩЕ ИМА ПЕНСИИ в БГ?

А кой Ви е казал, че след 2066 година ИЗОБЩО ЩЕ ГО ИМА ТОЗИ СВЯТ ?!

Драги колаборатори на THE MATRIX, на Вашият ментор се прилага технологичната операция "ДЕМОНТАЖ".

Тиквата ви ограби пенсиите

Г-Не шеф на НОЙ искам си пенсията която ми се полага -без таван !!! През годините ми вземахте вноските в/у макс осигур.доход , а сега таван ми слагате ??? Това е кражба и унижение! ! Защо ,защо ....не ви ли е срам да лъжете хората да се осигуряват за по-добра пенсия , а после да не я давате ???

Какво сте работила за тези максимални вноски?

Ще стане когато махнат тавана и на осигурителните вноски. Че има много хора в страната с тлъсти заплати в хиляди лева, но максималния осиг. доход за 2016 г е 2600 лева.

А бихте ли написали колко ''високи'' бяха таваните на тези вноски бая години???Това че последните 5-6 години ги вдигнаха едва ли дава основание за толкова високи оенсии за каквито претендират много гледайки последните години

Ако може дози умния високочел господин да обясни на мен тъпия необразован пенсионер в коя математика 1,6 е по голямо от 2,6,колкото беше по малката индиксация тази година.

В математиката на Баце, а той си има "Бисерчета", които я прилагат.

НЕ ЗНАЯ КАК ТОЧНО ГО Е КАЗАЛ ДИРЕКТОРА НА НОИ Е КОЙ Е ПУБЛИКУВАЛ ДУМИТЕ МУ, НО МИСЛЯ, ЧЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ИМЕННО ОТ ТОВА, ЧЕ ХОРА КОИТО НИЩО НЕ РАЗБИРАТ ОТ ПЕНСИОННА РЕФОРМА СЕ МЪЧАТ ДА Я КОМЕНТИРАТ И С ТОВА ДРАЗНЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ. СПОРЕД МЕН СТАВА ВЪПРОС, ЧЕ ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОСЛУЖЕНИЯ СТАЖ ГОДИНИ, КОИТО СЕГА СА УВЕЛИЧЕНИ С 1,1 % , ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 1 ЮЛИ 2017 ГОД. ДОКАТО ТОЗИ КОЕФИЦЕНТ СТАНЕ 1,6 С ТЕЧЕНИЕ НА ГОДИНИТЕ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ АКО СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА КОЕФИЦЕНТА ПРИМЕРНО Е 1.2 ТО ТОГАВА СТАЖЪТ НАПРИМЕР ОТ 35 Г ЩЕ СТАНЕ 42 ГОД, А В МОМЕНТА Е РАВЕН НА 38 Г И 5 М. ТАКА ЧЕ МИЛИ ПЕНСИОНЕРИ , НЕ СЕ РАЗТРОЙВАЙТЕ И НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТАКИВА ПИСАНИЯ, КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО, ХОРАТА КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА , ЩЕ ГО ОБЯСНЯТ ДОБРЕ. НЕ ЗАЩИТАВАМ НИКОГО. ПРОСТО СЕ ЯДОСВАМ НА НЕГРАМОТНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ. АЗ СЪЩО САМ ПЕНСИОНЕРКА И МОЯТА ПЕНСИЯ Е ПО-МАЛКА ОТ СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА.

Г-н Петков, защо служителите на НОИ бавят отпускането на нови пенсии. Не трябва ли да има срок например 3-4 месеца. Какво толкова изчисляват като има програма. Защо винаги допускат грешки при изчисляване на стажа и при изчисляване размера на пенсиите.

'щот в държавна структура конкурса не е по кадърност, а по други критерии...

срок има. и някъде четох ,че е до 4 мес. от подаването на документите. предвижда се този срок да се намали мисля до 1 мес. но може да си го проченеш сам това инфо. относно грешките - като вкараш грешна цифра програмата ще изкара грешен резултат. напълно логично е. но грешки правят не само в НОИ , грешат и счетоводителки, грешат и самите кандидат-пенсионери.

Една година мина но нито разпореждане са ми пратили нито са ми върнали книжката....Да не говорим че не им хареса подписа на четвъртития печат и не ми признаха 3 години на държавно дсо на което никой никъде неможе да даде координати за приемственост

дайте на ниските пенсии нещо нормално за днешен живот,а не да вдигате вашите високи с по цяла пенсия всеки пътна"индексация"....Изтезавате народа с мизерия....

дайте на ниските пенсии нещо нормално за днешен живот,а не да вдигате вашите високи с по цяла пенсия всеки пътна"индексация"....Изтезавате народа с мизерия....

Нинче, а да вземеш малко да помислиш..... кой колкото внасял, толкова ще взема. Това не е благотворително дружество! Не може да се осигуряваш около минималната заплата и да искаш 700 лв. пенсия...

Да, ама има нещо друго - пенсия се взима от заплата, заплата се взима от "служба", а служба се дава на кого, айде всички да се сетим и преди и сега.

Ами то по вашата логика държавните силовите и още един куп хрантутници нищо не трябва да вземат защото за нищо не са се бръкнали в джоба само че реалността показва друго - колкото повече си си държал задника на стола толкова повече пенсия от парите на другите ще вземеш

"Бисер Петков прогнозира, че догодина пенсиите ще се индексират с по-висок от предвидения процент." Предвидено е увеличениес 1,6%. Да речем, че предизборно ще се разтиврикирят да го направят двойно - 3,2% (в което се съмнявам!) - на пенсия от 200 лв. се падат 6,40 лв. Абе какво ще ги правите толкоз пари, бе? Я, стигат ви и 2%...

дайте на ниските пенсии нещо нормално за днешен живот,а не да вдигате вашите високи с по цяла пенсия всеки пътна"индексация"....Изтезавате народа с мизерия....

Така и не разбрах кое му е по-високото на индексацията на пенсиите!! Ненормалници и лакеи тъпи!! Пишат и залъгват хората с нечувани простотии!!

Индексацията от 1,6% ще стане 1,9%. Щото нЕма пари за депутати, магистрати, министри...

В момента системата на пенсиите е доубиваща старите.На мен ми крадат 240 лв всеки месец плюс още 130 лв.несметнати всяка година към пенсията.Власта спря до 19 г.да актуализира и да плаща изчислените пенсии. Този комунизъм си и ще продължава. Демагогия и крадене. Не бих плащал голями осигуровки като виждам ,че няма никакъв ред.

someone

това повишение ще се плати с парите от заема на борисов, не от реален ръст на икономиката.

ако няма реален ръст на икономиката откъде става нарастването на средния осигурителен доход в държавата? Кой се опитва да ни лъже - статистиката ли?

jingiby

"Тригодишната бюджетна прогноза предвижда иддексация с 1.6% от 1-ви юли на всички пенсии, отпуснати до края на тази година." Ей, вие изтрепахте рибата, бе! На 300 лв. пенсия 1,6% са 5 лв. Това е половин кило сирене на месец!

Няма и 5 лв., ами са 4.80! Какво пък да рекат тези, с пенсиите под 200 лв. - я "закачили" 3 лв., я не...

Шилo

Идат избори, трябва да се обещава! Нищо че се обещават неща за години напред, които някога може и да станат, може и да не станат, важното е да се обещава - все ще се намерят идиоти, които да се вържат!

Алоооо, забравихте се, какво е 1.6% това е подигравка, питам дали вашите родители живеят с мизерни пари ,колкото да са живи, срамно, но целта е да се намаляват повече и повече пенсионели и да продължат във вечният свят ,тогава ще имате повече пари!