Българите може да останат без пенсии

Работещите в момента българи на възраст между 40 и 44 г. е възможно да останат без пенсии, заради демографската криза у нас.

Обратно в новината

Коментари - Българите може да останат без пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите вече с нищо не мож ги уплашат. От всичко са видели, и опитали.

Управление на БКП(БСП и коалиции) 9 септ 1944 - 10 ноем 1989 10 ноем 1989 - 8 ноем 1991 30 дек 1992 - 21 май 1997 24 юли 2001 - до днес Гласувайте още за ченгета, цървули прости!

Продължавайте да гласувате още за комунисти, малоумни цървули!

наистина е възможно гореказаното, но по друга причина. Работещи има и то до по-висока възраст. Обаче двигателната сила на капитализма е алчността и всички вкупом - политици, банки и финансови институции ежеминутно мислят как да откраднат парите от пенсионните фондове. И ще го направят. Щом в най-голямата "демократична" държава САЩ всички пенсионни фондове бяха ограбени и тук няма да се размине.

Най-добре е в Северна Корея, Куба и Венецуела. Там хората не са алчни, няма капиталисти и всички са братя - гладни.

Възрастта за пенсиониране се вдига ОСНОВНО ( ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ) за да не доживееш до пенсия, а тези пари, които са ти спирани през годините ще бъдат окрадени от тези така наречени " политици ", но за мен са изедници! Бог да им прости, аз няма.

Не чакайте да свършват! А тръгнете към Банкя да искате да ви ги вдигат! 10 милиарда откраднаха от КТБ и още 40 милиарда външен дълг. И всичко това се дели там между 500 човека, а ще ги връщаме ние. Да ама този филм няма да се случи, защото Холивуд отказа вече да работи с прости селяни!!!

То до 2040г. няма да има в Б-я хора под 60г. така че останалите са на доизживяване. Последният да угаси лампата.

1. ЗАЩО тогава ни удържат осигуровки. Сега да храним мангалите, а после за нас няма пенсии. 2. Стига сте натяквали това за ЖИЛИЩАТА. Не ви ли е срам. Да се срамува човек, че има собствено жилище. Биете натам, че след време ще кажете " Който има жилище е чорбаджия - няма пенсия - да се оправя сам." Това ли ви е целта бе гадове - да лишите хората и от малкото собственост. Крайно време е осигуровките да отиват в индивидуални партиди, които да не се ползват за мангали и прочие. Или след като сега държавата харчи парите ми, да ги гарантира с държавни ценни книжа. Що за политика е това сега да те карат насила да издържаш манго, а след време да се оправдаваш с това, че манго не иска да те издържа. Да ви .......и държавата, и идиотията.

удобно забравят от кога и от къде българите имат такъв процент собствени жилища.

В САЩ, бедните са и бездомници. Жилищата на българите им вадят очите...

Раборя от 20 годишен. Сега съм на 25 г. Трябва да работя до 65г. Ако вдигнат още възраста за пенсоиниране до 70г. ще имам стаж от 50г. Въпрос ми е колко години ще взимам пенсия след като мъжете у нас живеят средно до 69г. Средно значи работили и неработили. Според вас кой ще живее повече? Този който 50г. се е амортизирал или този който си е почивал. Това ли е солидарния модел?

ЦИТАТ "Бившият социален министър е категоричен, че пенсионната възраст у нас ще продължи да се вдига, за да може системата да бъде стабилна. " Стабилна система за тях значи да работиш докато умреш.

Добро утро! Пенсионната система в България, по начина, по който е устроена е на практика мъртва. Ето ви няколко примера: 1. В България няма лични партиди - това, което се събере от вноски този месец се харчи или същия месец или следващия. Вноските ни не се пазят, натрупват, инвестират. 2. В България няма предвидимост - на практика е невъзможно да предвидите каква ще бъде пенсията ви и кога ще се пенсионирате, регулациите в пенсионната система се променят непрекъснато и според нуждите на конкретното правителство. Освен това вноските ни за пенсии се харчат (освен за пенсиите на родителите ни) за социални помощи на вечно социално слабите и неразбралите по начин напълно независещ от нас и на външно наложен солидарен принцип. Изходът е да излезем от системата - когато следващия път работодателят ви попита на колко да ви осигурява, помислете внимателно какво ще му отговорите. След като веднъж сте се откачили от държавата като преразпределител на спестяванията ви, започнете сами да подпомагате родителите си с месечни "подаръци" и директни преводи. Аз лично правя така и това е идеален повод да се срещате с родителите си веднъж месечно (поне). Също така помислете и какво да правите с вече освободения от социалната ни система ресурс - можете да го похарчите ("Всеки спестен долар е едно пропуснато изживяване") или да го инвестирате. Можете да купите имот (земя, къща, апартамент). По този начин вече ще имате истински лична партида, по която парите ви ще се трупат само за вас и никой не може да ви каже, че сте длъжни да ги споделите с други по чуждо усмотрение заради солидарен принцип, с който вие не сте съгласни.

Най-после някой да каже нещо смислено! Всичко е абсолютно вярно!

Да ви ева птката майна управляващи

Каква демографска криза бе????Хванете мангалите да работят и ще сме супер богати и ще има за всички!!!

Мутри, живи ще ви дерем.

АЛО, КРАДЛИВИТЕ ПОЛИТИЦИ , АКО НЕ БЯХТЕ КРАЛИ ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ ОТ КАК СЪЩЕСТВУВАТ СЕГА НЯМАШЕ ХОРАТА РАБОТИЛИ ПО 40-50 ГОДИНИ ДА ПОЛУЧАВАТ МИЗЕРНИТЕ ПОДАЯНИЯ И ПОСТОЯННО ДА ИМ СЕ НАТЯКВА ,ЧЕ МОЖЕ ДА ОСТАНАТ И БЕЗ ТЯХ.

Мили, Алчни, Подли, Дупелизци, Ненаяли се, Тарикатчета и др. подобни, изкарвайте парички кой както знае. Но просто един съвет: Купете си правилното хапче за момента, когато ще дойдете на мястото на сегашните пенсионери. Ако, естествено, не сте се самоунищожили предварително. Защото младите стават все по-зли, по-уродливи, по-дрогирани и т.н и изобщо не Ви мисля. И няма значение дали това ще са вашите или чуждите деца. Те просто няма да ви имат за НИЩО. Въпреки, че сега се имате за Велики!

е днешният български пенсионер, ПОЛУЧАВА си мизерната пенсия....... Това ли казват политици и спецове?

Все повече затвърждавам убеждението си, че целокупния български народ, очаква вече четвърт век, прокуратурата и полицията да разследват и задържат престъпници, които участват в различни финансови схеми на политици, които пък от своя страна са истинските кадровици в съд, прокуратура и полиция!? Здрава логика, но за нездрави хора...

dobrin

по добре е да се запулни дупката дорде мозе...

Неволно си спомних, че за 10 милиарда външен дълг на другаря Тодор Живков му бяха спретнали изкусен прокурорски пуч и го арестуваха! Замисъл с дълбок смисъл и ясна цел. Да кажем, че това е било замислено от прогресивни сили. Днес, обаче, България е потопена в 40 милиарден необоснован, шоков външен дълг, банките ограбиха милиарди лични спестявания и всички други държавни активи, а напълно реално мафиотско управление се посочва от Брюксел и не само, като демократично!? Схващате ли лицемерието, подлостта и арогантността на охранителната бандитска демокрация и скритите в чаршафите й лешояди?

Само искам да помните и да не забравяте, че с патриоти или без тях във властта, десетки тонове злато буквално се крадат от България всеки месец! Крадат се ! Точка. И това няма нищо общо с думата "бизнес". Казвам ви го кратко и открито, защото когато фалшивите ни патриоти получат протоколния и напълно заслужен як шут в задника, от един бистришки тигър, темата за златото ще се върне на дневен ред за нова експлоатация! И никога повече да не гласувате и подкрепяте подлеци...

В България няма толкова злато.

Малки били пенсиите,ама трайте си щото може да останете и без тях.

Какво са работели "работещите" след 10 ноември? Основно събаряне и взривяване на паметници, събиране скрап, рязане на горите, унищожаване на икономиката, образованието, здравоеопазването, армията и пр. А, санирали са десетина блока и асфалтирали лунната пътека. Какви пенсии, какви пет лева?

Такъв проблем наистина съществува, но управляващите нямат толкова далечен хоризонт пред себе си и затова предпочитат да ни успиват с успокоителни приказки. На този фон им се чудя как обещават от 2019 г. да се премахне таванът за пенсиите?

българия след тези години, ще останат много малко жители/потомци на определени кланове, но по една или друга причина не са се изнесли/, //в главата на много хора е от времето на др. т. живков, ако "избягам" и ме хванат ще ме унищожат, но така или иначе 100лв.-50е на месец всеки ще ги прежали /имам си дом придобит по соф.жил.фонд/ "вальо" пардон ен. мафия не го ползвам............

Не се плашете.Ще има пенсии за всички.Парите ще дойдат от тези които окрадоха България.Те "ДОБРОВОЛНО" ще ги върнат!

Ромите ще работят и пенсии ще има -няма грижа.

hahahaha!!! подготвят ни... нема да взимате пенсии... нящо ще да са замислили световнити банкери, но ми убягва за момента какво е точно. то ще си покаже...

Не казвам, че на нашите пенсионери им е по-лесно, но да не забравяме българския феномен, че 92% от всички българи имат собствени жилища, докато 80% от британците живеят под наем, припомня Нейков." - Не се ли усещате какъв ни го готвят? ...

да не би да имаме пенсии. Пенсии взимат само КаГеБешниците.

Може но само око партията мафия на крадливата и лъжлива КУРнелия дойде на власт...!!!!!! Е да но това няма никога да стане, дай Баже...

Това не е новина и едва ли учудва някого. Младите българи заминаха навън. От нашенския "елит" имат по едно дете или изобщо нямат, за да не им пречат в кариерата. Разведени, неомъжени евродепутатки отидат в ЕС и сменят фамилиите с чужди. Защо не направиха министър на спорта Вл. Николов - баща на четири деца, за да дават пример кой у нас е ценен?

Народният съд ще възстанови пенсиите. Е, дори и на лагерниците в Скравена - които няма да имат проблеми с гладните прасенца.

Дам, Народния Съд и ще направи хляба по 40 стотинки и заплатите по 400 лева... То, ако тия неща ставаха с постановления отдавана всичко щеше да е наред.

по добре млъквай и умирай комунде че смърдиш!!!

Прасенцата в Белене квичат от глад!

Като идваме на власт ще има пари за всички поне колкото е средната заплата за страната в ммомента и тя е 800лв пенсия Парите от данъци ще отиват за пенсии вместо за магистрали и кражби Минималната пенсия и заплата ще са свързани поне на 30% от заплатата на депутат скочи ли тяхната заплата ще скочи и пенсията ние идваме ДОСТ

Пак ни натякват най-безсмислената мантра, че сегашните работещи плащали пенсиите на предишните, които сега са станали едва ли не хрантутници, чакащи на подаянието на работещите! Не ви ли стана ясно, че когато човек е в трудоспособна възраст отделя част от доходите си за периода, когато няма да може да се труди във вид на жилище, спестявания и най-вече в измисления много отдавна ПЕНСИОНЕН ФОНД! Проблемът е, че у нас първата работа на всяка банда търтеи, която узурпира властта, е да открадне и изплюска пенсионния фонд като най-лесна плячка и после да казва - няма пари, няма млади да работят и т.н.

Пенсии се полагали за военните - римските легионери са получавали при уволнение 20 заплати, колкото години са служили в армията, плюс земя и роби. Първите граждански пенсии са въведени във Франция след Великата Френска Революция - 30 години трудов стаж и при 50 годишна възраст. В СССР се въвеждат 1930 г. от Сталин - преди тов са осигурявани военните и държавните чиновници, вдовиците и сираците, дори и каторжниците.

българи без пенсии = виновните без определени части на тялото си една по една, та до последната.

Пенсии преди 9 септември 1944 са вземали 2% от населението/120 000 от 6 000 000/. Например в село 1000 души, пенсии са вземали кмета, секретар-бирника, стражарите, учителят, попът, пощальонът - останалите старци са мрели от глад. Така ще е и сега.

Не, глупако, мрели са такива като тебе. Нормалните хора са си спестявали пари за старини. Това днес наричат пенсионен фонд. Затова българина гледа да си купува СОБСТВЕН дом и градинка. Така спестяваш разходи за наем, имаш и с какво да си изкараш поне част от нещата за прехрана. За останалото: преценяш си колко горе-долу се очаква да е продължителността на живота спрямо актуалната в момента и заделяш сума, която да ти стигне с определен излишък, който в случай на по-ранна смърт се наследява от деца и внуци. Това се рави навсякъде по света. А тия, дето са били бедни или по определени обстоятелства са били лишени от възможност да си спестят пари - техните деца: лоши, гадни българи са си ги гледали на старини, за разлика от добрите образци за поведение от запад (сега, преди бяха от изток), дето всеки се спасява поединично или се заселва в старчески дом, където персонала има грижи да не създават проблеми... Пенсионната система е едно отлично средство, но човек никога не трябва да забравя, че Бог е създал резервните варианти за да пази човека от собствените му човешки глупости.

Ти ли се Костоф циг.ньоне Драгалевски? Готви са за Белене, боклуко демокрадски.

Нормалните хора са си спестявали пари за старини - а отишли в БЕЛЕНЕ? Нормални ли са били или ненормални - като тебе въшко демокрадска?

вижда се, че вече си спестил достатъчно за пенсия и даваш обяснения на невежите БРАВО!!

на фона на всичко написано, има едни хитреци, които ми прибират 5% !!! от месечната вноска за допълнителна пенсия.. и няма никаква гаранция, че някога ще ми платят нещо.. а говорим за едни няколко десетки милиарда лева, които са гушнали последните години и дори не е ясно къде са "инвестирани"

Не забравяй, че хитреците са назначени от държавата, за да може управляващите (които и да са те) да крадат допълнително. Защото вноската от 5% е определена и въведена със закон като допълнително задължително пенсионно осигуряване!

Пенсионното осигуряване е тип "пирамида" и теоретично няма шанс да оцелее.Просто е въпрос на време,та нали съществува едва от 1917 г.Много ми е интересно как са живели преди това хората?Но съм абсолютно сигурна ,че за депутати,военни и други винаги ще има щедри финансови обезпечения или както там ги кръстят във времето,когато пенсиите престанат да съществуват.

От МВР съветват населението да си слага решетки, вместо да противодействат на престъпността. Сега очакваме от социалното да съветват хората да си спестяват пари за пенсия, че тези от осигуровките няма да ги видят.

Наскоро имаше една статията, в която се каваше, че 30% от пенсиите идват от фонда, а 70% от осигуровките на работещите. Много по-добре би било парите на осигуряващите се да отиват в лична банкова сметка, която да се наследява, както е на запад. В една друга статия пишеше, че на всеки 10 години България намалява приблизително с 500 хиляди души. Всяка година страната я напускат по около 40-50 хиляди човека. Безработните официално се водят около 6%, обаче има едни 34%, които ги водят икономически нефективни. Тоест реално май са около 40%. Ако се направи едно сравнение между Гърция, където безработните са официално 20%, където има много повече туризъм и селскостопанство, където стоките са си гръцки, и България, където по-голямата част от стоките е внос, как така безработните в България ще са 6%? Къде работят всички тези хора? Според вас и цените има ли инфлация в България? Защото според официалната пропаганда има отрицателна инфлация, тоест дефлация. Общия брой пенсионери в страната е около 2.2 милиона, като от тях около 77% живеят с доходи под прага на бедността, който е около 325 лева. И не си мислете, че става въпрос за необразовани. Грешка! О тези пенсионери има много инженери, като само аз лично познавам няколко.

Всеки вижда, че пенсионният модел у нас е сбъркан. Обаче реформите трябва да са в точно обратната посока на предприеманите. Т.е. пенсионната възраст трябва да се СВАЛЯ, което изтегля хора от трудовия пазар. Това води до дефицит на работна ръка и повишаване на заплащането. По обратен път това пък повишава абсолютния размер на вноските за пенсии и пенсионният фонд се пълни. Съответно може да вдига пенсиите. Другата заблуда е, че системата трябва да се финансира предимно от вноски на работещите. Грешка ! Трябва да се повишат корпоративните данъци в пъти. Допълнителните приходи да отиват директно за пенсии и повишаване на заплащането на учители, лекари и чиновници. Съществен момент е обаче, че социалната държава трудно може да просъществува при отворени пазари, което налага митническа политика от вид, несъобразен с текущите международни договори. А Нейков е соросоид на хранилка, поради което мнението му е без значение.

Нямало кой да работи и за това нямало кой да осигурява пенсиите на българите в пенсионна възраст! Ами премахнете безумното си условие с което ограничавате наемането на работа на работоспособни хора в пенсионна възраст! Самите вие (нарочно в неучтива форма) управляващи създавате ограничения за трудовия пазар, а след това ревете, като магарета, че нямало кой да работи! Защо в западноевропейските страни, и не само там, хората в пенсионна възраст могат да работят, а само тук, по вашите условия, това не може да става?! Защо не си давате сметка, че има неработоспособни хора и на възраст под, около или малко над 20 години и в същото време има и такива които са здрави и работоспособни и над 65 години?!

пенсиите в цял свят са пирамида, освен ако не са индивидуални партиди

ако се поинтересуваш как е твоята частна партида у БГ може да ти стане мъчно,, надали ще вземеш повече от 50лв. на месец евентуално някога

Нима сериозно някой разчита на пенсия???

Много си млад и зелен, та затова си трай.

Виж сега,ако онзи по горе е зелен според теб,то аз направо съм си узрял! Аз също не вярвам,че ще получа онова велико "благо"-пенсия и не за друго,а защото както вече ти казаха в статията възрастта ЩЕ се вдига! На моята възраст баща ми се е пенсионирал някога,а сега ми казват,че имам още няколко години и ми обясняват как ще я вдигат възрастта и пак и пак...! Е да разчитам ли тогава наистина на нея или да се погрижа сам за старините си след като държавата ми показва среден пръст!?

По лесно се краде от общото. Не че в САЩ не ги обуха по време на Малката Голяма криза от 2008г.

То и сега няма пари за пенсии. Всяка година се тегли нов заем то 3 милиарда именно за социални плащания. Малцинствата ги подучиха как да изстискват НОИ и основната сума отива за тях, не за пенсии. Всички са самотни бащи и майки с по 1-2 много "болни" чаавета и прибират по хилядарка на месец.

Говориш глупости. Познавам такива, хора, на които децата наистина са болни, и не прибират такива пари. Освен това ходят редовно на ТЕЛК комисия, както и се водят придружители, тоест на работа, за което взимат пари. Но не могат да работят друга работа. Внимавай да не ти се случи на теб, че тогава ще видиш "колко е хубаво".

то и на малките деца им е ясно че след 20 години няма да има млади работещи хора , така че не се напъвайте да плащате осигуровки защото като дойде времето няма да има кой да ви плаща пенсиите. всичко това благодараение на свинете в парламента и олигарсите които изгониха хората от България !!!щели да запълват с пари от бюджета ама като няма работещи хора да пълнят бюдждета няма как да стане ,само чиновници полицаи и военни бюджет не пълнят!

За съжаление, плащането на осигуровки не е по желание, а е задължение на всеки. Щеше да е хубаво, ако можеше парите да отиват по лична сметка, ама не може.

То може, ама не им отърва.. Вземат паи от хората и голям процент то трудещите се не достигат пенсионна възраст.. Напоследък взеха да мрът по на 40-50 години. Ама за това време чинно са си внасяли за пенсии.

задалжение за които се примирява ,я да спрат всички да си плащат осигуровки да видим дали няма да се замислят главочите в парламента като се опразни хазната!