Пощите блокираха преди обед, мъж почина на опашка за пенсия

Възрастен мъж почина в пощенски клон в София преди обед. По това време централният сървър на "Български пощи" блокира за над 2 часа и доведе до огромни опашки.

Обратно в новината

Коментари - Пощите блокираха преди обед, мъж почина на опашка за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност нарочно, защото се цели пенсиите да минават през някоя банка. Гнусни хора, отгледаха гнусно поколение и си получават заслуженото.

"около 10 часа е възникнала внезапна повреда в хардуерната конфигурация и е прекъсната цялата ни информационна система" Шокиращо- такава важна система не е изградена редундантно с поне два паралелни канала !?! Друга тема е, че много от пенсиите не си отварят влогове, от които после да теглят с дебитна карта през банкоматите и да избегнат опашките . . .

Това е някакаво безумие със софтуера на пощите и подръжката на системата им! Пращам пакети за чужбина, редовно се случва да не работи системата и в такъв момент не приемат нищо и не работят нищо! Понякога това е траело и два дена ( за радост на персонала ). На въпросите ми защо не обработват пратките на ръка, пък после да си г вкарват в ситемата ми отговарят, че нямало как да ми издадат касов бон, така че не можело! Явно някакви наши хора са "спечелили" поръчката да обслужват електронните им дейности ,,,,,,,,

Саботират държавната поща, за да я приватизират. В частно дружество няма как да няма ред и дисциплина.

Горкия човек. Съболезнования на близките му. Нека почива в мир и дано е на едно по-добро място. Надявам се от ЕК да изкажат съжаление за загиналите в страната нейни граждани, работили по 40 години и чакащи с часове пенсиите си от по 200 лв.

Напълно споделям казаното от Вас. Съболезнования на близките и мир на праха му!

Наборе, много знаеш и много ще патиш! Да си жив, здрав и щастлив! Да помагаш, на другите! Не се напъвай, да обясняваш! Ще те разберат, ако станат на твоите години! Пожелавам го, на всеки!

"От дружеството се извиниха. . ." Хората "мерси" и "извинявай" не ядат .

Държава мащеха, това е защото е много мила и добричка към мафиоти, крадци, бандити министри, депутати, общинари!!! Към обикновения човечец, тя е мащеха , тя дере кожи ,тя скубе с данъци и така нататък. Затова скоро тази държавица ще изчезнееееее!!!!!

Вместо БОГ да го прости и лека му пръст, по-скоро ГОСПОД ДА ГИ УБИЕ! Поне една клетва да ги стигне!!!

Ааааа, тяхната партия знае от опит, че концлагеристите, гладували дълго живяха дълго. Гладът яде раковите клетки и холестерола и дарява дълъг живот и ДЪЛГА, ДЪЛГА ГЛАСОПОДАВАТЕЛНОСТ !!!

ГОРКИТЕ СТАРИ ХОРА, ГОРКИТЕ НИ РОДИТЕЛИ! Едвам дочакват датата, за да се хранят и да си купят лекарствата! Ток и вода в градовете без Тец, т.е. почти цяла България е една пенсия. Значи те живеят на вода и отопление и дай боже и на хляб! А за лекарства и храна????? ТЕЗИ, които построиха България! ТЕЗИ, чиито принос и труд беше изкупен/приватизиран за жълти стотинки. ЕДНА НАЦИЯ ЩЕ Я ПОЗНАЕШ ПО ОТНОШЕНИЕТО КЪМ РОДИТЕЛИТЕ. Не случайно първата божия заповед е "Почитай майка си и баща си" . ТЕЖКО НА ТЕЗИ, които ОГРАБИХА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ НА НАЦИЯТА! Оставиха ги да живеят на границата до животното, безпризорното. Затова са толкова озлобени и безпомощни на опашка или в градския транспорт.

Лека му пръст на човека! Сегашната младеж е привилегирована в това отношение! Никога ,никой от тях няма да умре докато си чака пенсията на опашка. Просто пенсии няма да видят!

Що, ти се надяваш да видиш ли? Блажени са верующите ибо ихно е царството небесно!

Не се знае за мен! Далечко е още! 7 години! Но добре,че последните 25 работя само в чужбина!

Тия тъпи пенсионери защо не си получават пенсиите по банков път. От банката им издават дебитна карта и могат да си взимат пенсиите на която дата искат от някой банкомат. Е разбира се ще има някаква минимална такса за обслужване на сметката, но това не може да се сравнява с чакане на опашка по няколко часа в студа.

Таксата е 1 лев! Ама друго си е да кесиш на опашка, като при Соца, и да се включиш в някой друг готин скандал! Мед ми капе на сърцето в такива случаи и да плюя, плюя, плюя България!

Да не мислиш, че за банкоматите няма опашки? И там се чака много време. Какво да правят пък хората по селата, като там банкомати няма? Чакат в пощата на опашка с часове.

Някои банки са без такси за пенсионери. Време е малко да влязат в час старите хора. Какво значи не мога и не разбирам? На запад никъде не се дават пари в брой - всичко е с карти. И там хората са на по 80-90 години, а се оправят без проблем да отидат до банката и да си изтелгят парите ако искат, ама това е рядкост - плащането също е предимно с карти.

Стига сте говорили глупости, хора! Лесно е като си млад, здрав и виждащ. Старите хора са болни и почти всички са много зле със зрението. Знаете ли какво е да чакаш да мине някой по-млад човек, за да го помолиш да ти изтегли парите? Защото не винаги охраната на банката се съгласява да свърши тая работа. Това го гледам всеки месец пред банкомата на пощата. Има стари хора, които едва се движат, хора с бастуни и патерици. Обаче пак чакат на опашката, защото пък половинката им, ако е жива, е в още по-лошо състояние. Не се подигравайте със старците, защото и вие ще сте на тяхното място. Времето много бързо минава. Няма и да разберете кога ще остареете.

Ти си тъп мой човек. Ако съдиш по близките си, може и да си прав. Не можеш ли да се досетиш, че много от възрастните хора по различни причини не могат да се справят самостоятелно с дебитни карти. Казвам ти го, защото такава е за съжаление реалността.

се научат нашите баби и дядовци да ползват дебитни карти, като цял живот висят по опашките? После пък някой ще умре пред банкомата щото да речем си е забравил паролата.

Тизи наши баби и дядовци нямат ли деца и внуци да ги научат! А ако не могат, да се научат, толкова ли са тъпи всичките! Аз получавах от банкомат 7 години пенсията на майка ми!

крайно родолюбиво и национално отговорно - починал е преди да си вземе пенсията, за да не подяде бюджета и увеличи дефицита.

Ако проблема е хроничен, държавата да смени банката.

Кът проблема е хроничен всеки може да си смени сам банката, а не държавата да се занимава с глупости, памперси и банки! Банки бол, под път и над път! Който го сърби, сам да се чеше, държавата няма да назначава чесачи я!

Това е бъдещето!!!... Мъж почина, докато... Жена почина, докато... НАП почина, докато...

емигрант почина,докато...

Така е, в миналото хората не почиваха, а направо си мряха!

Защо питаш за "библиотеките".. Ти да не би да си влизал...и дали изобщо знаеш как се пишеха някога картоните за получените книги и как се прехвърляха книги от един на друг картон , и как хубаво миришеше на стара хартия и мастило някога в местните библиотеки... Изчел съм над 4 000 книги в детсвото си и младостта си ... /не броя ония които са по спецалностите ми../ б, ама си е се тая .. На кой му пука за ония дето са чели много...?

Пишете глупости. Мъжът е бил на 80 години. Как да се оправи с банкомати. Седи и чака човечеца. А тези сървъри са за подмяна. На ДСК и се случва през ден. По клоновете се чака с часове. И не само в тази банка.

И БДЖ блокира , включително със 100% запазени места София - Варна ( и кой знай къде...)

При бай Тошо пенсиите ги носеше пощаджийката заедно с картоните в къщи,подписваш се дават ти парите и толкова,сега сървъри,мървъри,банки и простотии.

Сега сме 27 години по-късно. И има банкови сметки, карти и т. н. Пощаджиите разнасят поща, а не пари. За пари никой не им плаща.

Сега не може да бъде така, щот много мераклии да ограбят пощаджииката.{:-(((

Просто споделям спомени

сегашната полиция е заменила палките с писалки. Та затова.

Иииииии!!! Тва да не ти е Рашата, дето всеки ден затварят банки, щото со ошушкани до шушка? Само днес са 2 бр. - Интеркоммерц и Альта-Банк лишились лицензий!!!!!

Някой от писачите напускал ли е бюрото с лаптопа? Знаете ли колко банкоматач, офис на банки има в над 1000 села и малки градова в България. Знаете ли, колко народ е изгърмял на тези банкомати от възрастова глупост? И наистина 1лв за 600000пенсионера е от жизнено значение. Докато за един доносник, пласьор, сводник или за около 1 милион безделници в България е нищо, то поне не хулете мъртвите. Бог да прости мъртвия гражданим.

Драги, опашките са в милионна София, дето има 1000 банкомата! И починалият е също в София! Аз съм над 70 и нямам проблеми да се оправя с банкомат или с еРау, да си плащам битовите сметки или да пазарувам с карта, а вече картите са безконтактни и не искат ПИН за разплащания до 25 лева! Размахваш я над терминала и си готов!

Хайде стига си лъгал. Дедовците не чатят активно и не четат лигави коментари... абе въобще не си губят времето, защото им е останало малко и ценят всяка минута живот. А пък ти като си се забързал за гроба, щом толкова бързаш да се равняваш на 70-годишен, спри да спамиш по нета.

Със сигурност със зелени чорапи пенсионе дето не си брои стотинките преди пенсия защото само такива ''много работливи'' по 2 године а НЕ по 40 могат да разсъждават така както са ''работили'',,

Много,хора изразяват мнение,че ГЕРБ няма алтернатива.Наистина БСП са оплескани от всякъде.За другите т.н.партии да не говорим.Те са сдружения на основата на икономически интереси,използвайки лостовете на властта.Казано накратко -МАФИЯ.Ако съдебната система стане ефективна и започне да прилага законите,тогава на преден план ще излязат честни,умни и достойно хора.Сега те са натикани в ъгъла,но те са алтернативата на сегашната простотия,наглост и посредственост.Големия въпрос е как да накараме съдебната система да работи.Тогава хора като Пеевски,Борисов,Сидеров,Доган,Станишев и мн.др.знайни и незнайни политици ще си отидат на мястото.

Ми или посочваш алтернативата, която ще оправи всичко и гласуваш за нея, или си траеш и гласуваш за ГЕРБ! Щото другите алтернативи ги видяхме - Жан Виденов и пенсии 0.5 до максимум 3 долара! А при Бойко максимумът е 511 долара! Чувстваш ли "дребната и несъществена" разлика!

Остави пенсиите,виж икономиката.Една държава без икономика е едно голямо нищо.За мен е обидно и неприемливо да сме на 84 място в света по брутен вътрешен продукт,след такива колоси като Ботсуана,Мали,Габон,Ливан.Всичко в една държава е функция на икономиката и.И тук вече пак опираме до правосъдната система.Когато има добра правосъдна система и икономиката ни ще се развива.

А това , че се именуваш Цъвулакис не знам защо е , но знам какъв е изхода от патовата ситуация описана много ясно и правилно от човека когото "опонираш" тъй неграмотно .... Изхода е в промяна на основния закон Конституцията с цел избиране пряко от народа на независими местни съдии и местни полицейски началници /един вид "щатски шерифи'..:).../ Докато полиция и съд са подвластни на ПЛИТИЧЕСДКАТА ШАЙКА НАРИЧАНА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА , НЯМА ДА ИМА РЕД ЗАКОНИ РАЗВИТИЕ И СВОБОДА... Когато народа стане пряк работодател на най-важните звена в държавата ... ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ .. И ИЗБОРА ИМ- БЕЗ НИКАКВИ ПАРТИИИ... МАЖОРИТАРНО..КОЙ Е ЗАСЛУЖИЛ - 7 ИЛИ 10 ГОДИНИ ДА КОЛИ И БЕСИ МАФИЯТА ..Ю Ама такива неща никой не смее да подеме и да изрече на глас ... защото ще му се види тясна малка България ..................... другарю Цървулакис ...

хей, приятел! Ти нещо страшно си се объркал. 551 долара по колко да ги умножа за да достигна средната за страната пенсия? По 0,01 или по-малко?

И аз правя опит да мисля и така, къде е грешката? Дали в документите от полицията внесени в прокуратурата или в съдиите, назначени по заведаните дела? Отговора на така поставения въпрос е ясен, затова борбата е да се контролира и съдебната институция. А за да се озаптият и продажните съдии е необходимо едно законче, да поемат лично разходите по загубените дела в Страсбург.

хаха , наистина трябва КОНТРОЛ ..НО ОТ ВАШИТЕ ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ ЛИ .... ИЛИ ПРЯКО ОТ НАРОДА НИ ?????? ДОКАТО ПАРТИИИТЕ ИМАТ ВЛАСТ НАД ПОЛИЦИЯ , СЛЕДСТВИЕ , ПРОКУРАТУРА И СЪД ... ЩЕ СТАВА ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПО-ЗЛЕ... ЗАЩОТО ОНИЯ КОИТО ИМАТ ДА СИ ПЛАТЯТ НА ПРТИИТЕ .. ВСЕ ЩЕ СА С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ , И ВСЕ ЩЕ ВИ БИЯТ УБИВАТ И ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С ВАС ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ... Е МОЖЕ ДА НЕ Е С ВАС-НО СЪС НАРОДА ...

Сървърът се намира в мазето на вилата на зетя на майката на секретарката по партийна линия, леля Гицка- който е и шефът на фирмата, която е спечелила конкурса за поддръжка. Една мишка препикала контакта и ел-инсталацията е дала накъсо.

Да направят так,че да се раздават пенсии и без използване на компютри.

а може би, да направят компютрите да работят?

Има банкомати, няма проблем да си изтеглиш пенсията с дебитна карта, и то не наведнаж! Проблемът е, че месечно банката взема 1 лев месечно за поддържане на сметката! На някои това им се вижда много и предпочитат да висят по опашките! Освен това за пенсионера нажи ориенталският лаф "Само времето пукната пара не струва"!

Как да изтегля 208 лв. от банкомат?

е нека някой ми обясни каква е таз държава, какви са тия тъпи специалисти дето правят критични за държавата системи да зависят от издръжливостта на една отделна компютърна система туй fault-tolerance, клъстери, облаци - не са чували за такива работи иначе милиарди се хвърлиха за електронно правителство и ведомствени информационни системи ама то само с корупции, крадене и далавери не става, трябва акъл и работа

Тъпанари са тези, дето висят по опашките, като при Соца,вместо да си получават пенсиите не по график, а кагато си пожелаят, от която си искат Банка! Пощенска банка да не би да е единствената банка в България!

Да де, ама за тая работа трябва няколко човека със супер знания, с английски, на ненормирано работно време с добра заплата и с добра техника. Ама шефът за това пари не дава! Той само знае: "Пари няма, действайте!". Така е с безкрайно тъпите партийни мижетурки!

И през януари са имали проблем със сървъра. Нямат ли резервен сървър и защо?

това новини ли са?

На някой да му прави впечатление, че след като д-р Менгеле оглави МЗ екипите на Спешната се превърнаха в бели катафалки- само пристигат на място и извозват или трупове, или хора, които се превръщат в трупове по пътя към болницата? За какво са ни Спешна Помощ, след като не могат да спасяват хора? Ободудване ли нямат, компетентност ли, стимул ли, не знам, обаче не е на добре тази работа. И млади, и стари започнаха да си отиват при ситуации, които преди си бяха рутинни- прилошаване, микроинсулти- медиците пристигаха, стабилизираха пострадалия и го караха в болница, а сега- директно в моргата....

Но мигранти си спасяват най-добре, при това когато няма линейки ги носят на ръце полицаи от горите.

Дано починалия да не е мюсюлманин.

Глупак.

Не, негър е.

що бе, 70 девици са това. С една пенсия само къната им не можеш купи

днес да стане. Дали чакайки за пенсията в пощата, дали у дома...Това е животът. Можело е и да го ограбят, като излиза от пощата.

Да ви кажа нещо което малко се знае. Майкрософт поддържа демокрацията т.е. демократическата партия затова беше този вой за електронно гласуване. Това е само началото и изпробване за тотални манипулации. Спомнете си броенето в зала армеец. А най голямата манипулация ще бъде на изборите за демократи или републиканци. В Айова също имаше манипулация но Тръмп си замълча тактично. Както са казали другарите маи "светът" ще свърши и дано дойде нещо по добро и красиво.

И по-зле. В РУСИЯ!!!!Вицепремиерът на Русия Олга ГОЛОДец изнесе информация, че 90 милиарда рубли са се изпарили, след като няколко частни пенсионни фонда бяха обявени в ликвидация, съобщи finanz.ru. Фалитите на тези компании на практика оставят без пенсии около 1.3 милиона руснаци. Сега въпросът е дали правителството ще покрие тези загуби и така ще върне пенсионните отчисления на хората.

А на българските пенсионери откъде идват парите, умнко? Да не би от частният фонд за лицеви пластики на Дарина Павлова?

Много по-лесно е пенсията да се внася в дебитна карта, откъдето всеки може да тегли, когато поиска, без да чака на опашки. Това е и една възможност за спестяване - колкото и да е недостатъчна, все може да остане нещо до следващия месец и постепенно да се натрупва. Вземе ли я човек на ръка, парите бързо свършват. Светла му памет на човека - решил си е всички проблеми завинаги.

Разбира се, че е по-добре да е през дебитна карта. Нали и ние трябва да живеем, нови коли да караме, жените ни и те пари искат! Направо се чудя как може да има пенсионери да получават по 166 лв. и 45 ст. на ръка, вместо да им ги преведат по сметката, ние да им вземем 1 лв. за обслужва, 1 лв. за теглене, половин левче за справка дали са им превели нещо, 1 лв. такса за обслужване на таксите и т.н.

Явно не си банкер, щом си ... на онова, от което печелиш. Банките са затова, за да си пази човек парите с относителна сигурност. А който злоупотребява - рано или късно си плаща, като губи не вещи, а нещо неоценимо скъпо, не дай, Боже!! Примерите са пред очите ни, спомни си ги и замълчи!

Апа за вдовишки...., нема да Ви разправям , кво става там

По този начин, малко по малко, правителството ще реши проблема с пенсиите.

То и спроцедурите по получаване на майчинство е голема мизерия. Колкото може повече майки да се откажат, по- добре

човекът поне стигнал до опашката за пенсиите, а следващите поколения и нея няма да видят докато са живи... да почива в мир!

Тия нещастни. Пенсии на банкомат взимет такси изобщо смях. Горките ни родители. А те наистина. Са работили за тези никакви пари жалко

Да не би неуспешните крадци на пощенския клон да блокираха сървъра на Български пощи?! Филм на ужасите е живота на млади и стари българи в демократичната ни Родина.

То май вече стана система да блокират пощенските сървъри всеки месец?Всъщност големите изпълнения ще са когато почнат операциите с пръстовите отпечатъци и другите серсемски измишльотини на нашмъркания анестезиолог,решил твърдо да изпълни задачата да унищожи значителна част от болните.Тогава какви само блокировки на електрониките ще има,нооооо така трябва.

Радост за герб-една пенсия /макар и мизерна/ по малко .

Едно бежанско гърло напълнено

Какво стана с РЕФЕРЕНДУМА инициран от Трифонов? Колко подписа са събрани и внесени ли са за проверка?

Довечера ще каже.

се готви за празника Трифон зарезан, а хал хабер си няма от референдуми.

тези опашки ги свързвам все с демокрацията! Започна демокрацията - купони и опашки, сега пак опашки и още опашки. 21 век! И това защото банките са надули таксите по картите и транзакциите така че на възрастните хора не им е изгодно д аимат карта!

Хайде , хайде и на мен демокрацията ми дойде в повече , но опашките по соца си бяха истински опашки, за каквото се сетиш, даже за китайски кецове съм чакал на опашка и то с такава блъсканица че накрая се оказа че в кутията единия кец беше 41 другия 42 номер :))

Това са Евроатлантически ценности.

Възрастни хора, чинно чакащи мизерните си пенсии! Млади родители с невръстни деца, пак чинно чакащи навън при минусови температури за детска храна!!! И това ако не е кучешка благодарност, то тогава какво е!??

Някой знае ли колко получават тези работливи дами зад гишетата в пощата? Ще ви кажа-минимална заплата. Някой яко краде от Български пощи!!!!Все казват няма приходи. Забележете !!! Събират ток,вода,телефони на всички оператори,дават пенсии,продават билети с лотария,продават бельо и козметика,разнасят рекламни материали на големи търговски вериги,не ползват карти за градски транспорт,...... За тези пари пощальоните имат двойни райони и ги водят на 7 часов работен ден. Май някой отракан журналист трябва да ровне в тези пощи какви се мътят и кой прибира меда от кацата.

В момента пощите прибират комисионна за раздаване на пенсиите на ръка. Ако НОИ каже, че всеки, който е съгласен да пи получава пенсията по банкова сметка, ще получава по 10 лв горница всяка година, дайте да видим какъв е ефекта. Дали пък няма всички да искат по банков път д аси ги получават и да излезе на НОИ по-евтино?

с хора над 80 години е трудно..

Интересно, ако например утре отидеш да си получиш пенсията...или на следващия ден... няма да ти я дадат ли?!

Интерсно ако вземаш 220 лева пенсия, което прави по 7.30 лева на ден дали можеш да изачкаш един ден от ГЛАД? Или 7.20 лева на ден са ДОСТОЙНИ старини за ВЪЗРАСТНИТЕ българи?

Много си тъп Филчо,ми може на човека да му трябват на деня парите,да няма други,или както беше "сития на гладния вяра не хваща".А ?И ти може да попаднеш в подобна ситуация,никой не знае!

Днес е първия ден от раздаването на пенсиите Раздават се шест или седем дни. Правилото е, зависи кой набор си, по- старите ги получават първите дни, по младите - последните. Например днес ги получават от 1925 до 1929,, утре от 1930 до 1935 и т.н. Поне в София е така , както и в по големите градове, защото има повече пенсионери. Но ако не отидеш на точната дата, ма следващия ден не ти я дават. Изчакваш да свърши графика за раздаване и чак тогава. Мисля, че бях изчерпателна. Опит от майка ми.

Ако не ти е дата те връщат без да им мигне окото като се оправдават че няма пари,,Тези на гишетата срама нямат като прибират стотинките и левчетата от възрастните хора,,

Трябваше да ги държат отвън на студенко. До следващата пенсия, щяха да останат наполовина

Сървърите са били хакнати от хибридни войни на Путин. С този акт се цели бунтове срещу успешната европейска пенсионна реформа,както и вторична атака срещу Бърза Помощ !

Новините,другари!...