Коментари - Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи | Днес.dir.bg

Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи

Най-изявените македонски българи, които получават най-много заплахи, нямат българско гражданство, а са подали документи преди много години, изтъкна той като проблем

Обратно в новината

Коментари - Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи | Днес.dir.bg

Коментари

някой знаели тоя северномакедонски келеш каква професия има, какво рабити, и къде го работи ??

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който се смята за най-големия противник на всичко българско в РС Македония, е женен за българка, позовавайки се на информацията, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски, Роза, има българско гражданство. Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Този важен документ може да бъде получен само въз основа на доказан български произход и самоопределение. "Стевица Янева е в списъците за предстоящите парламентарни избори в част 47 с.Кулата от община Петрич, която е само на няколко километра от родния й град Струмица. Освен това и съпругът й Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица, а също е български гражданин и се появява в избирателните списъци само в Благоевград. Ако иска, може да използва правото си на глас във Второ основно училище „Димитър Благоев“. „Ако Стевица Янева има българско гражданство на основата на доказан произход, защото се дава само ако вашите предци са българи, тогава се оказва, че Роза Мицкоска също е българка. „Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска реторика, което често надхвърля добрия тон. Дори наскоро си позволи да каже, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин, „ще направи дипломатически скандал по света. „Сега обаче не се знае какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка,

Въжното тук е да се истъкне, че в случая на Северна Македония в огромно мнозинство става дума за хора, които подават заявления за получаване българско гражданство на основание на български происход. За да докажат своят произход, те трябва да предоставят документ издаден от български или чуждестранен държавен орган или от Българската православна църква (Българската екзархия в миналото) за това, че имат поне един възходящ българин по права линия. през 2013 г. – 4.388 лица през 2014 г. -1.874 лица през 2015 г. – 4.315 лица през 2016 г. – 6.196 лица през 2017 г. - 1.150 лица през 2018 г. – 3.619 лица през 2019 г. – 5.628 лица през 2020 г. - 9.098 лица през 2021 г. -7.696 лица през 2022г. -1.992 лица Всичко: 50.956 лица Като се сметне, по права линия по възходящ и низходащ ред колко са им роднините, ще се види колко много повече са българите в сСеверна Македония.

като се сметне, ще се разбере колко рушвети е прибран каракачанов!

Освен това съпругът й Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица, а също е български гражданин и се появява в избирателните списъци само в Благоевград. Ако иска, може да използва правото си на глас във Второ основно училище „Димитър Благоев“. Ако Стевица Янева има българско гражданство на основата на доказан произход, защото се дава само ако вашите предци са българи, тогава се оказва, че Роза Мицкоска също е българка“. Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска реторика, С, което често надхвърля добрия тон. Дори наскоро си позволи да каже, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин, „ще направи дипломатически скандал по света. „Сега обаче не се знае какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който се смята за най-големия противник на всичко българско в РС Македония, е женен за българка,съобщава кореспондентът на БГНЕС от Благоевград, позовавайки се на информацията, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски, Роза, има българско гражданство. Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Този важен документ може да бъде получен само въз основа на доказан български произход и самоопределение. "Стевица Янева е в списъците за предстоящите парламентарни избори в част 47 от община Петрич, която е само на няколко километра от родния й град Струмица."

Много интересен психиатричен феномен се наблюдава в тоя форум. Човека казва че след гражданството го заплашват още повече, ОЧЕВАДНО за да покаже колко много омраза има в Македония към българите и колко е сериозно положението, а тук някакви полу-питекантропи го възприемат като че се оплаква. Къде видяхте да се оплаква?

Президента им Стево Пендаровски е заявил: - истинската история е заплаха и не трябва да бъде допускана дори и с цената на репресии.

Явно е ве макетата не разбират от морков и датова трябва тояга.... Пълно блокиране на северна македония за ес...да си ктоят там в калта и мизерията и да викат ал.македонски на помощ...

Те сега ще има кютек и от македонци и от българи- мангал шиптъски нееден... Заради едно лайно ... 2 млн. македонци страдат

Данко, какви два милиона бълнуваш!?!?!? Ето ти статистиката на С.Македония по национален признак:От цялото изяснено население в Република Северна Македония, от 2.022.547 жители, македонци са 1.297.981 или 64,18 процента, а албанци 509.083 или 25,17 процента. Има 77.959 или 3,85 процента турци, роми 53,879 или 2,66 процента, власи 9,695 или 0,48 процента, сърби са 5,939 или 1,78 процента, бошнаците са 17,018 или 0,84 процента, докато 20,993 лица от цялото население са изяснени като спадащи към другото население. КЪМ ТЕЗИ 1.297.981 ТИТОВИ МАКЕДОНЦИ СА ВКЛЮЧЕНИ И БЪЛГАРИТЕ.

Мисля, че е крайно време България да затегне тона срещу Македония !

Пич, какво ти пука! Вече си европейски гражданин, твоите съселяни да си стоят на село или да чакат виза за Москва

Разбирам че искаш да звучиш позитивно, ма нещо не е на място. Човека има роднини и приятели там и предполагам съчувства и на всички останали българи които са останали там. А ти му казваш "забрави ги тия и си глей кефа тук". Вместо да се сепнеш и ти да проявиш съчувствие към българите там. БЪЛГАРИТЕ!

Имах предвид "съселяните" му със заплахите, а не роднините му, ама нейсе...

Не разбирам защо се спори. Още максимум 20 години и в Македония ще има жители от съвсем друг етнос. Още от сега си личи. Така че дали са българи, сърби, македонци или гърци, тогава няма да има никакво значение.

Успокоение на некадърни политици: то верно че не можем за едни елементарни права да се препорим при положение че цялата фактология е на наша страна, ма кво значение има, като след 100 години вече ще е друго. Ами по същата логика след 100 години и в България сигурно ще има само турци, както е тръгнало.

Съжалявам момче.Как да ти помогнем като нямаме държавници

Пак ще го бият .

Ами махай се оттам и заплашвай ги и ти

Те точно това искат бе гений, да се махнат всички с българско самосъзнание от там. Това за тях ще е идеално. Да заграбят земята дето българите са живели "от памти века" (Вазов), дето е българска и където много български семейства са расли и все още имат бащини домове. Да си зарежат всичко и да бягат в България, щото някакви средновековни диваци дето са колкото един малък град искат да си наложат античовешките разбирания над цяла Европа в 21 век.

Дайте политическо убежище на човека, че варварите ще го линчуват.

ше дойдете на Вовата на дереджето, малко по малко, и там онея биеха и заплашваха в началото, рано или късно тея македонски цигани ше убият някой Българин и почва партито, путки продажни, колко ше им се дупите на тея мангали

иди и си вземи американско гражданство и никой няма да те закача. Аман от претенции и тъпотии ! Президента си направи пиар с твоето гражданство,ти пък си недоволен,че те заплашвали повече ,няма угодия ей!

Мен ме е страх да ходя в Македония заради таз омраза. И по-рано си я имаше в Скопие, не и в Битоля или Крива паланка, но сега е навсякъде. Не мога да повярвам, че македонците де връзват на чуждо влияние и политици. Та ние сме толкоз близки. Безумие.

Някой знае ли какво образование и каква професия има този поборник? С какво се е занимавал в Македония, освен да го бият заради убежденията му?

Gugnelid

Това ще промени ли нещо или фактът, че в Северна Македония ни мразят, ще си остане факт?

Игнорирай циганите в РСМ. Там само българите са нормални.

били са го за дългове и дрога! той е позор и пример за слугинската територия булгаристан!

Спретнаха лъжата, че бил дилър. Къде са им доказателствата? Нямат. Вето още 20 години, за циганите от сръбскоруската кочина РСМ. Там, само българите не са цигани.

Narko diler,tepan e zaradi dolg, a ne zatoa sto se osecal Blgrin

Управата на северномакедонците измислят всякакви лъжи, за да оправдаят своите репресии над българите там. Те водят дело срещу бившия им Министър председател Люпчо Георгиевски, който се е самоопределил като българи и има българско граждавство, заради скалъпени административни нарушения.

3504 граждани на Северна Македония се определили като българи при преброяването

Останалите скриха, от страх, от репресии. България трябва да обяви на сайта на министерство на правосъдието и на президентския сайт, имената на северномакедонците получили българско гражданство и български лични документи. Респективно и кръвните им роднини са българи. Те са повече от 100 000.

Като българи в Северна Македония на преброяването в 2002 година са се декларирали 1417, а в 2021 година - 3504 души. Също така само българите, живеещи извън страната, не са отчетени в преброяването, за разлика от другите етноси.Същевременно над 90 000 граждани на Северна Македония са получили българско гражданство в периода след това, а над 50 хиляди чакат разглеждане на документите им, като при тяхното подаване те прилагат нотариално заверена декларация за български произход. Според друга оценка от 2018, направена от северномакедонски независими медии, само пълнолетните активни жители на страната с българско самосъзнание са около 50 хиляди, концентрирани в Охрид, Велес, Щип, Царево село, Берово, Пехчево, Струмица и Скопие.[4] Също така има жители на страната с раздвоено народностно самосъзнание, чувстващи се и българи, и македонци - според някои твърдения над 200 хиляди.

а затова в булгаристан с а се определили над 22000 макета при преброяването което и лъжа реално мангали над 1 600 000 турци над 1000 000 други над 500 000

Това е лъжа. И ти го знаеш. Северномакедонците са ниски, космати, тъмни на цвят, бият се, крадат, палят, лъжат, също като циганите. Там само българите са нормални.

Амет, и ти си ром братко. Черен, космат, тисък, крадлив, лъжлъжливВ РСМ само българите там са нормални.

Можеш да се убедиш и сам, че това е лъжа. Има начин да провериш най-официално, по надлежния ред, колко са се определили, като "македонци" в България.

В България се определят като "македонци" на географско-териториален принцип. А по народност те са си българи,. Никъде няма етнос , или етнически македонци, затото античните македонци, както и държавата им са изчезнали преди 2100 години/ две хиляди и сто години/.Античната Македонска държава е съществувала само 200 години преди новата ера- от четвърти до втори век преди христа.

Преброяването беше много куцо. С много издънки. Самите българи в Македония твърдят това.

Ами как да се обявят повече след побоя над Пендиков и подвеждането под отговорност на Георгиевски. И колко още случая има ма не ги знае обществото. Има и убити: Трайковски, Митрова горката жена и колко ли още други. Много ми е инстересно тия наще дето се перчат по телевизията как македонските българи сами си били виновни че не подавали жалби, те как биха постъпили на тяхно място?

Лично ще ти врътна един заврътник, ако те срещна, защото те използват за политически манипулатор в нашата си държава!

Врътни си на себе си, знаеш, къде. Примат.

Има, да - виж как клечи пред патриарха от КГБ тая, дето организира цирка.

Za ovie 24 casa diplomira li na sofiskiot univerzitet?

Северномакедонците като дойдат да си продължат изтеклите паспорти и лични карти, да положат тест. Ако не напишат, че Гоце Делчев и цар Самуил са българи, да им се отнемат българските документи и гражданство.

Татарите имат много племена, също като славяните. Във византийските ръкописи пише..."българите се биеха на север с татарите", с кого сме се били тогава? Титовите учебници по история произвеждат националисти, също като в Сърбия.

Нали си ги купувате дипломите в Београдскиьот университет? Там се учи още по титовата система. Сърбия и РСМ, страни от третия свят, където комунизмът и националшовинизмът е още жив.

Термина "татарин" се е появил 6 века след основаването на Дунавска България, ма то трябва малко обща култура за да се знаят тия дребни подробности.

Що го биха?

Защото се изяснява, като българин. Северномакедонците с изключение на българите в РСМ, са цигани. Лъжат, крадат, бият се, ниски, космати, мургави, като циганите.

две гражданства ли да ти дадеме?

Да, бе. нямаме си други грижи с теб ще се занимаваме.Някои те героизизрат твърде много, за да отклоняват общественто внимание от същественото.

И кое е същественото? В съседна държава бият, тероризират и издевателстват над българи, отделно плюят по България пред света, скоро ще искат и репарации заради измислените си обвинения. Може пък тогава да ти светне че това не било толкова маловажно като ти бръкнат в джоба да плащаш репарациите, ти явно само от това ще се впечатлиш. А накрая може и да забранят българския, да те накар да учиш сръбски и като не го говориш добре да миеш кенефите в собствената си държава. То такива като теб това заслужават.

Пендиков: Искаме да имаме равни права като останалите, които живеят в Северна Македония. Българите са малтретирани... Нека някой да отговори по какво в Македония ще бъде разпознат един местен, който там се е родил и израснал, говори по начин неразличим от останалите? Едва ли на челото му е щамповано "Аз съм бугарче". Представете си, че у нас от дълги години си живее македонец, езикът и диалектът му са неразличими от при останалите българи. Ще го разпознаете ли изобщо че е македонец и по какво? Ако не развява от сутрин до вечер македонско знаме и не псува "бугарите" - дренки ще го разпознаете. Значи в картинката има нещо, което не ни казват, нито Пендиков обелва дума за това - как в Македония го разпознават, че имал "българско самосъзнание"?

Групак си ти ,глупак ! Нямаше да го разпознат докато не откри БКЦ в Охрид ! Но той не е бъзльо като теб !

LeGrandTulup

Добре, ти си умник, аз съч глупак. Та, като умник, вземи и ми обясни с какво българската култура се различава от макединската, че трябва да има културен център на половин час път от границата ни? Заради елементарната провокация ли?

От 1992 година бившата българска географска област Македония край Вардар, стана независима държавица. Ако си забравил. Затова има културни центрове там. Както е по европейските закони.

Човекът се е грижил за български клуб в РСМ, говорил е против сърбоманите в РСМ. Където нито има свобода на словото, нито граждански права, нито волеизявление за етническа принадлежност. Самата държавица край Охрид РСМ, се пръкна през 1992 по силата на Свобода, на волеизявление, или етническо самоопределение.

LeGrandTulup

Теб какво те бърка дали имало сърбомани или албаномани в Македония? И българомани даже да има там - това си е тяхна работа и не е наша. Не е наша работа! Да се оправят, а ние по байганьовски тертип себе си не можем да вкараме в ред, та другите сме тръгнали да оправяме. Или викаш патриотизъм? Един патриот ще мисли преди всичко за България и как да я направи по добра. Ако в Македония някой си се чувства български патриот - да се преселва тук и да дава силите си и труда си за възхода на България. Сега разбираш ли?

Много си елементарен, не се изказвай че срамиш цяла България.

С тоя ли ще ни минава деня? « Всяка услуга е мечешка» е казал народа! Голяма церемония, голямо нещо! Един бал трябваше да му спретнете и да бяхе поканили и Смеончо! Продажници! А за българските деца няма пари да ги изпратим на математическа олимпиада /.

Какво намеси българските деца ни в клин ни в ръкав? И в македония има български деца ако не знаеш, само че там ги мачкат психически и физически още от малки, защото знаят че са българи. И ти вместо да изпиташ някакво поне елементарно чувство на състрадание като БЪЛГАРИН, за какъвто явно се имаш, плюеш по бития.

Шибаняци, кой заблуждавате бе гробарски мътъвци

Например някой от шибаните там кретени, наречени "български евродепутати"'....оная Елена Йончева умря ли!?! Устата, устата, все много знаеше тука, пък сега в Брюксел милионерка в евро - и стана умряла скумрия

Ами оня алкохолик Андрей Слабаков? Той какво прави, освен да се напива!

Ами тая мисирка , сега издължи врат никаква я нямаше! Ама нали мисирките са любими птици на Борисов.......

Във Северен макидоностан се формира нацизъм подобен на украинския ! Мрази се всичко българско,дори и българските стоки !

За радост, в РСМ има и нормални хора, това са българите там. Които се страхуват открито, да се изяснят като такива. България трябва да защити правата им.

Само да напомня, че на последните избори българските гласоподаватели с брутално мнозинство гласуваха за партиите, които дигнаха блокадата и подкрепиха френското предлпжение.

Споко, Пробуждането започна, следва Възраждането! ;-)

късак ти ли си?

PEYTSCH

Объщайте се писменно към посолствата на Франция, на САЩ и на ЕС за заплахи и за нарушени граждански права ! Както го прави Скопие срещу България !

Много е лесно да се приказва така от сигурността на друга държава. Ако беше в Македония и можеха да ти светят маслото и на теб и на цялото ти семейство дали щеше да подаваш жалбо до Европа САЩ и не знам си кой? Ама съветваш другите да го правят докато набиваш баница и сладки пред телевизора в БГ.

Евала Пендиче, по-голем българин си от К*рчо и Кокорчо.

От кво те е страх бре,че Кирчо го пишеш със *. ?! Ей такива като теб докараха България до това дередже !

Всичко което става,е в интерес на Русия.

Дето македонците дават оръжие на Украйна

Добре че я има Русия, та такива дебили, като теб, да имате готов отговор на ВСИЧКО...

Тва е щот нагази в лайната дришльо! Ти кво очакваш, да влезеш в политиката и международните конфликти и да не те плюят ли? А и колко хора си сменят гражданството и ги дават по телевизии, и всякакви политици го глаят по главата??? Само салюти дето нямаше. Айде ше си сърбаш супата, щом си се набутал буквално между шамарите. Айде нидей рива сега!

руско леке отивай на фронта,че свършина затворниците

и к'во общо има по-горе изходилият се с Русия?... Или просто така, по инерция, си дрискаш и ти?

Е как го разпозна като руско ?! Мнозинството го разпознаха като американско !

Обиждаш, че си анонимен. Дали ти стиска да му го кажеш лице в лице? Мишка смотана си ти.

Коментари - Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи | Днес.dir.bg

Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи

Най-изявените македонски българи, които получават най-много заплахи, нямат българско гражданство, а са подали документи преди много години, изтъкна той като проблем

Обратно в новината

Коментари - Пендиков след българското гражданство: Получавам още повече заплахи | Днес.dir.bg

Коментари

някой знаели тоя северномакедонски келеш каква професия има, какво рабити, и къде го работи ??

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който се смята за най-големия противник на всичко българско в РС Македония, е женен за българка, позовавайки се на информацията, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски, Роза, има българско гражданство. Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Този важен документ може да бъде получен само въз основа на доказан български произход и самоопределение. "Стевица Янева е в списъците за предстоящите парламентарни избори в част 47 с.Кулата от община Петрич, която е само на няколко километра от родния й град Струмица. Освен това и съпругът й Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица, а също е български гражданин и се появява в избирателните списъци само в Благоевград. Ако иска, може да използва правото си на глас във Второ основно училище „Димитър Благоев“. „Ако Стевица Янева има българско гражданство на основата на доказан произход, защото се дава само ако вашите предци са българи, тогава се оказва, че Роза Мицкоска също е българка. „Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска реторика, което често надхвърля добрия тон. Дори наскоро си позволи да каже, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин, „ще направи дипломатически скандал по света. „Сега обаче не се знае какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка,

Въжното тук е да се истъкне, че в случая на Северна Македония в огромно мнозинство става дума за хора, които подават заявления за получаване българско гражданство на основание на български происход. За да докажат своят произход, те трябва да предоставят документ издаден от български или чуждестранен държавен орган или от Българската православна църква (Българската екзархия в миналото) за това, че имат поне един възходящ българин по права линия. през 2013 г. – 4.388 лица през 2014 г. -1.874 лица през 2015 г. – 4.315 лица през 2016 г. – 6.196 лица през 2017 г. - 1.150 лица през 2018 г. – 3.619 лица през 2019 г. – 5.628 лица през 2020 г. - 9.098 лица през 2021 г. -7.696 лица през 2022г. -1.992 лица Всичко: 50.956 лица Като се сметне, по права линия по възходящ и низходащ ред колко са им роднините, ще се види колко много повече са българите в сСеверна Македония.

като се сметне, ще се разбере колко рушвети е прибран каракачанов!

Освен това съпругът й Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица, а също е български гражданин и се появява в избирателните списъци само в Благоевград. Ако иска, може да използва правото си на глас във Второ основно училище „Димитър Благоев“. Ако Стевица Янева има българско гражданство на основата на доказан произход, защото се дава само ако вашите предци са българи, тогава се оказва, че Роза Мицкоска също е българка“. Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска реторика, С, което често надхвърля добрия тон. Дори наскоро си позволи да каже, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин, „ще направи дипломатически скандал по света. „Сега обаче не се знае какъв скандал ще предизвика новината, че е женен за българка

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който се смята за най-големия противник на всичко българско в РС Македония, е женен за българка,съобщава кореспондентът на БГНЕС от Благоевград, позовавайки се на информацията, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски, Роза, има българско гражданство. Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Този важен документ може да бъде получен само въз основа на доказан български произход и самоопределение. "Стевица Янева е в списъците за предстоящите парламентарни избори в част 47 от община Петрич, която е само на няколко километра от родния й град Струмица."

Много интересен психиатричен феномен се наблюдава в тоя форум. Човека казва че след гражданството го заплашват още повече, ОЧЕВАДНО за да покаже колко много омраза има в Македония към българите и колко е сериозно положението, а тук някакви полу-питекантропи го възприемат като че се оплаква. Къде видяхте да се оплаква?

Президента им Стево Пендаровски е заявил: - истинската история е заплаха и не трябва да бъде допускана дори и с цената на репресии.

Явно е ве макетата не разбират от морков и датова трябва тояга.... Пълно блокиране на северна македония за ес...да си ктоят там в калта и мизерията и да викат ал.македонски на помощ...

Те сега ще има кютек и от македонци и от българи- мангал шиптъски нееден... Заради едно лайно ... 2 млн. македонци страдат

Данко, какви два милиона бълнуваш!?!?!? Ето ти статистиката на С.Македония по национален признак:От цялото изяснено население в Република Северна Македония, от 2.022.547 жители, македонци са 1.297.981 или 64,18 процента, а албанци 509.083 или 25,17 процента. Има 77.959 или 3,85 процента турци, роми 53,879 или 2,66 процента, власи 9,695 или 0,48 процента, сърби са 5,939 или 1,78 процента, бошнаците са 17,018 или 0,84 процента, докато 20,993 лица от цялото население са изяснени като спадащи към другото население. КЪМ ТЕЗИ 1.297.981 ТИТОВИ МАКЕДОНЦИ СА ВКЛЮЧЕНИ И БЪЛГАРИТЕ.

Мисля, че е крайно време България да затегне тона срещу Македония !

Пич, какво ти пука! Вече си европейски гражданин, твоите съселяни да си стоят на село или да чакат виза за Москва

Разбирам че искаш да звучиш позитивно, ма нещо не е на място. Човека има роднини и приятели там и предполагам съчувства и на всички останали българи които са останали там. А ти му казваш "забрави ги тия и си глей кефа тук". Вместо да се сепнеш и ти да проявиш съчувствие към българите там. БЪЛГАРИТЕ!

Имах предвид "съселяните" му със заплахите, а не роднините му, ама нейсе...

Не разбирам защо се спори. Още максимум 20 години и в Македония ще има жители от съвсем друг етнос. Още от сега си личи. Така че дали са българи, сърби, македонци или гърци, тогава няма да има никакво значение.

Успокоение на некадърни политици: то верно че не можем за едни елементарни права да се препорим при положение че цялата фактология е на наша страна, ма кво значение има, като след 100 години вече ще е друго. Ами по същата логика след 100 години и в България сигурно ще има само турци, както е тръгнало.

Съжалявам момче.Как да ти помогнем като нямаме държавници

Пак ще го бият .

Ами махай се оттам и заплашвай ги и ти

Те точно това искат бе гений, да се махнат всички с българско самосъзнание от там. Това за тях ще е идеално. Да заграбят земята дето българите са живели "от памти века" (Вазов), дето е българска и където много български семейства са расли и все още имат бащини домове. Да си зарежат всичко и да бягат в България, щото някакви средновековни диваци дето са колкото един малък град искат да си наложат античовешките разбирания над цяла Европа в 21 век.

Дайте политическо убежище на човека, че варварите ще го линчуват.

ше дойдете на Вовата на дереджето, малко по малко, и там онея биеха и заплашваха в началото, рано или късно тея македонски цигани ше убият някой Българин и почва партито, путки продажни, колко ше им се дупите на тея мангали

иди и си вземи американско гражданство и никой няма да те закача. Аман от претенции и тъпотии ! Президента си направи пиар с твоето гражданство,ти пък си недоволен,че те заплашвали повече ,няма угодия ей!

Мен ме е страх да ходя в Македония заради таз омраза. И по-рано си я имаше в Скопие, не и в Битоля или Крива паланка, но сега е навсякъде. Не мога да повярвам, че македонците де връзват на чуждо влияние и политици. Та ние сме толкоз близки. Безумие.

Някой знае ли какво образование и каква професия има този поборник? С какво се е занимавал в Македония, освен да го бият заради убежденията му?

Gugnelid

Това ще промени ли нещо или фактът, че в Северна Македония ни мразят, ще си остане факт?

Игнорирай циганите в РСМ. Там само българите са нормални.

били са го за дългове и дрога! той е позор и пример за слугинската територия булгаристан!

Спретнаха лъжата, че бил дилър. Къде са им доказателствата? Нямат. Вето още 20 години, за циганите от сръбскоруската кочина РСМ. Там, само българите не са цигани.

Narko diler,tepan e zaradi dolg, a ne zatoa sto se osecal Blgrin

Управата на северномакедонците измислят всякакви лъжи, за да оправдаят своите репресии над българите там. Те водят дело срещу бившия им Министър председател Люпчо Георгиевски, който се е самоопределил като българи и има българско граждавство, заради скалъпени административни нарушения.

3504 граждани на Северна Македония се определили като българи при преброяването

Останалите скриха, от страх, от репресии. България трябва да обяви на сайта на министерство на правосъдието и на президентския сайт, имената на северномакедонците получили българско гражданство и български лични документи. Респективно и кръвните им роднини са българи. Те са повече от 100 000.

Като българи в Северна Македония на преброяването в 2002 година са се декларирали 1417, а в 2021 година - 3504 души. Също така само българите, живеещи извън страната, не са отчетени в преброяването, за разлика от другите етноси.Същевременно над 90 000 граждани на Северна Македония са получили българско гражданство в периода след това, а над 50 хиляди чакат разглеждане на документите им, като при тяхното подаване те прилагат нотариално заверена декларация за български произход. Според друга оценка от 2018, направена от северномакедонски независими медии, само пълнолетните активни жители на страната с българско самосъзнание са около 50 хиляди, концентрирани в Охрид, Велес, Щип, Царево село, Берово, Пехчево, Струмица и Скопие.[4] Също така има жители на страната с раздвоено народностно самосъзнание, чувстващи се и българи, и македонци - според някои твърдения над 200 хиляди.

а затова в булгаристан с а се определили над 22000 макета при преброяването което и лъжа реално мангали над 1 600 000 турци над 1000 000 други над 500 000

Това е лъжа. И ти го знаеш. Северномакедонците са ниски, космати, тъмни на цвят, бият се, крадат, палят, лъжат, също като циганите. Там само българите са нормални.

Амет, и ти си ром братко. Черен, космат, тисък, крадлив, лъжлъжливВ РСМ само българите там са нормални.

Можеш да се убедиш и сам, че това е лъжа. Има начин да провериш най-официално, по надлежния ред, колко са се определили, като "македонци" в България.

В България се определят като "македонци" на географско-териториален принцип. А по народност те са си българи,. Никъде няма етнос , или етнически македонци, затото античните македонци, както и държавата им са изчезнали преди 2100 години/ две хиляди и сто години/.Античната Македонска държава е съществувала само 200 години преди новата ера- от четвърти до втори век преди христа.

Преброяването беше много куцо. С много издънки. Самите българи в Македония твърдят това.

Ами как да се обявят повече след побоя над Пендиков и подвеждането под отговорност на Георгиевски. И колко още случая има ма не ги знае обществото. Има и убити: Трайковски, Митрова горката жена и колко ли още други. Много ми е инстересно тия наще дето се перчат по телевизията как македонските българи сами си били виновни че не подавали жалби, те как биха постъпили на тяхно място?

Лично ще ти врътна един заврътник, ако те срещна, защото те използват за политически манипулатор в нашата си държава!

Врътни си на себе си, знаеш, къде. Примат.

Има, да - виж как клечи пред патриарха от КГБ тая, дето организира цирка.

Za ovie 24 casa diplomira li na sofiskiot univerzitet?

Северномакедонците като дойдат да си продължат изтеклите паспорти и лични карти, да положат тест. Ако не напишат, че Гоце Делчев и цар Самуил са българи, да им се отнемат българските документи и гражданство.

Татарите имат много племена, също като славяните. Във византийските ръкописи пише..."българите се биеха на север с татарите", с кого сме се били тогава? Титовите учебници по история произвеждат националисти, също като в Сърбия.

Нали си ги купувате дипломите в Београдскиьот университет? Там се учи още по титовата система. Сърбия и РСМ, страни от третия свят, където комунизмът и националшовинизмът е още жив.

Термина "татарин" се е появил 6 века след основаването на Дунавска България, ма то трябва малко обща култура за да се знаят тия дребни подробности.

Що го биха?

Защото се изяснява, като българин. Северномакедонците с изключение на българите в РСМ, са цигани. Лъжат, крадат, бият се, ниски, космати, мургави, като циганите.

две гражданства ли да ти дадеме?

Да, бе. нямаме си други грижи с теб ще се занимаваме.Някои те героизизрат твърде много, за да отклоняват общественто внимание от същественото.

И кое е същественото? В съседна държава бият, тероризират и издевателстват над българи, отделно плюят по България пред света, скоро ще искат и репарации заради измислените си обвинения. Може пък тогава да ти светне че това не било толкова маловажно като ти бръкнат в джоба да плащаш репарациите, ти явно само от това ще се впечатлиш. А накрая може и да забранят българския, да те накар да учиш сръбски и като не го говориш добре да миеш кенефите в собствената си държава. То такива като теб това заслужават.

Пендиков: Искаме да имаме равни права като останалите, които живеят в Северна Македония. Българите са малтретирани... Нека някой да отговори по какво в Македония ще бъде разпознат един местен, който там се е родил и израснал, говори по начин неразличим от останалите? Едва ли на челото му е щамповано "Аз съм бугарче". Представете си, че у нас от дълги години си живее македонец, езикът и диалектът му са неразличими от при останалите българи. Ще го разпознаете ли изобщо че е македонец и по какво? Ако не развява от сутрин до вечер македонско знаме и не псува "бугарите" - дренки ще го разпознаете. Значи в картинката има нещо, което не ни казват, нито Пендиков обелва дума за това - как в Македония го разпознават, че имал "българско самосъзнание"?

Групак си ти ,глупак ! Нямаше да го разпознат докато не откри БКЦ в Охрид ! Но той не е бъзльо като теб !

LeGrandTulup

Добре, ти си умник, аз съч глупак. Та, като умник, вземи и ми обясни с какво българската култура се различава от макединската, че трябва да има културен център на половин час път от границата ни? Заради елементарната провокация ли?

От 1992 година бившата българска географска област Македония край Вардар, стана независима държавица. Ако си забравил. Затова има културни центрове там. Както е по европейските закони.

Човекът се е грижил за български клуб в РСМ, говорил е против сърбоманите в РСМ. Където нито има свобода на словото, нито граждански права, нито волеизявление за етническа принадлежност. Самата държавица край Охрид РСМ, се пръкна през 1992 по силата на Свобода, на волеизявление, или етническо самоопределение.

LeGrandTulup

Теб какво те бърка дали имало сърбомани или албаномани в Македония? И българомани даже да има там - това си е тяхна работа и не е наша. Не е наша работа! Да се оправят, а ние по байганьовски тертип себе си не можем да вкараме в ред, та другите сме тръгнали да оправяме. Или викаш патриотизъм? Един патриот ще мисли преди всичко за България и как да я направи по добра. Ако в Македония някой си се чувства български патриот - да се преселва тук и да дава силите си и труда си за възхода на България. Сега разбираш ли?

Много си елементарен, не се изказвай че срамиш цяла България.

С тоя ли ще ни минава деня? « Всяка услуга е мечешка» е казал народа! Голяма церемония, голямо нещо! Един бал трябваше да му спретнете и да бяхе поканили и Смеончо! Продажници! А за българските деца няма пари да ги изпратим на математическа олимпиада /.

Какво намеси българските деца ни в клин ни в ръкав? И в македония има български деца ако не знаеш, само че там ги мачкат психически и физически още от малки, защото знаят че са българи. И ти вместо да изпиташ някакво поне елементарно чувство на състрадание като БЪЛГАРИН, за какъвто явно се имаш, плюеш по бития.

Шибаняци, кой заблуждавате бе гробарски мътъвци

Например някой от шибаните там кретени, наречени "български евродепутати"'....оная Елена Йончева умря ли!?! Устата, устата, все много знаеше тука, пък сега в Брюксел милионерка в евро - и стана умряла скумрия

Ами оня алкохолик Андрей Слабаков? Той какво прави, освен да се напива!

Ами тая мисирка , сега издължи врат никаква я нямаше! Ама нали мисирките са любими птици на Борисов.......

Във Северен макидоностан се формира нацизъм подобен на украинския ! Мрази се всичко българско,дори и българските стоки !

За радост, в РСМ има и нормални хора, това са българите там. Които се страхуват открито, да се изяснят като такива. България трябва да защити правата им.

Само да напомня, че на последните избори българските гласоподаватели с брутално мнозинство гласуваха за партиите, които дигнаха блокадата и подкрепиха френското предлпжение.

Споко, Пробуждането започна, следва Възраждането! ;-)

късак ти ли си?

PEYTSCH

Объщайте се писменно към посолствата на Франция, на САЩ и на ЕС за заплахи и за нарушени граждански права ! Както го прави Скопие срещу България !

Много е лесно да се приказва така от сигурността на друга държава. Ако беше в Македония и можеха да ти светят маслото и на теб и на цялото ти семейство дали щеше да подаваш жалбо до Европа САЩ и не знам си кой? Ама съветваш другите да го правят докато набиваш баница и сладки пред телевизора в БГ.

Евала Пендиче, по-голем българин си от К*рчо и Кокорчо.

От кво те е страх бре,че Кирчо го пишеш със *. ?! Ей такива като теб докараха България до това дередже !

Всичко което става,е в интерес на Русия.

Дето македонците дават оръжие на Украйна

Добре че я има Русия, та такива дебили, като теб, да имате готов отговор на ВСИЧКО...

Тва е щот нагази в лайната дришльо! Ти кво очакваш, да влезеш в политиката и международните конфликти и да не те плюят ли? А и колко хора си сменят гражданството и ги дават по телевизии, и всякакви политици го глаят по главата??? Само салюти дето нямаше. Айде ше си сърбаш супата, щом си се набутал буквално между шамарите. Айде нидей рива сега!

руско леке отивай на фронта,че свършина затворниците

и к'во общо има по-горе изходилият се с Русия?... Или просто така, по инерция, си дрискаш и ти?

Е как го разпозна като руско ?! Мнозинството го разпознаха като американско !

Обиждаш, че си анонимен. Дали ти стиска да му го кажеш лице в лице? Мишка смотана си ти.