Коментари - Пендаровски признал Гоце Делчев за българин, за да избегне блокада за ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИЯ Е единствената държава, граничеща от всички страни със себе си !

Вапцаров е оставил на чист книжовен литературен български език цялото си тнорчестно и го е отхечатнал приживе в български медии. И е загинал за българия. С Гоце Делчев е същото - съзнателно се е борил за освобождението на Македонската обладт и присъединяването и към исторически единствената държава, към която винаги е принадлежала. Това, че едните ми корени са от Тракия ме прави тракиец, а другите ми корени са от Македония ме прави македонец, но ЕДИНСТВЕНО СЪМ СИ БЪЛГАРИН. ТАКА ЗНАМ И ОТ ЕДИНИЯ ДЯДО И ОТ ДРУГИЯ - БЪЛГАРИН ! Македонските ми баба и дядо са бягали към Родината си Ббългария с техните родители. Пендаровски, ако си историк и болееш за народа си, не го обръщай срещу родителите му. Щото отзад ви подпират албанците, които даже те ви наричат БЪЛГАРИ. И още един факт - днешните албанци също казват, че са българи или много близки с българите, независимо от религията си.

До 1990-а година общата ни история да се смята за бъгарска, понеже до тогава такава глупост като "северна" или каквато и да било друга "Македония" не е имало (аз знам, че Македония е област от България, ама нейсе...). А след това вече историята да се дели на Българска и на Северно-Македонска... Всъщност могат да признаят и известен сръбски период... :)

Значи Гоце Делчев,Дамян Груев и останалите революционери са българи по политически причини в момента,а преди не са били българи!Нахалство!

За да не блокира София?Брей как го усукват,като македонски мастии!Абе Илинденско Преображендкото въстание е българско ,какви македонци ?Кога са живели там други антични ,освен траките пеони и мизи в северната част?Скопие никога не е било част от географска Македония,а от Мизия!Навремето цар Борис хвърли усилия, и накрая фашист окупатор! То такава " окупация" за 20 млрд. от българската държава за възстановяването на Македония 1941-44г.Нови училища,болници,пътища,водопроводи,земеделски задруги,помощи в селското стопанство и тъкмо живнаха,се появи Вожда и предаде българите!Чия е Българската патриаршия ,архиескопия в Средновекивието и защо там е Българската екзархия през османско,имало ли е Македонска екзархия?Тъпан!Дано не се повтори грешката,въпреки ,че през царско е било по различно,хората са носили на ръце царя при посещението му,но после Тито им разказа играта!

Влезе ли Македония в ЕС на всички ни е ясно, че тази държава приключва... ще стане Албания 2... че този говори пълни глупости пак е ясно, но не ми е ясно като какъв се явява ЕС, рекетьор ли е...

Значи кво излиза? Гоце Делчев не е българин според македоните, но за да не им набият кол в колелата за ЕС изведнъж го признаха за българин? Какви политически и не само, проститутки. Язък за усилията на Борисов за тях и да ги бута за ЕС!

докато се пробутат за ЕС ще българин Гоце, после пак ще е маке... това иска да каже тоя тарикат...

някой разбра ли какво бръщолеви тоя?

Браво.

проблема е сърбия, сърбия е с измислената история и крадена култура, а тези просто се сърбеят....а историчарите са сърби.....Това извелние означава , че македонците трябва да бъдат блокирани................... ако полтиците им се правят на тарикати ....не става, Другото което се иска е да се вкара графата Българин при цензуса им , българин като етнос, такава графа при тях няма , има сърбин , има грък .....но Българин няма

Няма да стане и тако и вако!" Македонци " сте от времето на Тито и толкоз!Не може да се сменя идентичността на българите в Македония!Тези хора са преживели репресии,хиляди убити заради своя произход,и изобщо няма македонци,имам предвид древни !Какви са тези щуторотии,обръщайте хастара,стига с тези бълнувания,имало македонска история!Гърците и те гледат сеир!Сърбите излъгаха след ПСВ дебилите франсета ,че там живеят южни сърби,и те нямат изгода да излезе истината,но е дошъл момента!Не само заради ЕС какво се опрадват,че правели компромиси,какви компромиси,каквото било ,било ,но историята не може да се променя!Проблема,че 30 години след отделянето се извратиха с македонизма и трябва да се осъзнаят!Борисов да не се хваща само за Гоце Делчев ,а да прочете Анри Пози " Войната се завръща" ,където пише черно на бяло ,че 2/3 от населението е българско,плюс издевателствата върху него!Това на нищо не прилича,защото тогава е извършен геноцид!Много добре знаят те,но не им изнася!Страхуват се,че няма останат " македонци" в Македония!,но и това не е оправдание!

PEYTSCH

Тази няма да я бъде! Или блокада или граница със стена.

България е единствената държава в Европа ,която три пъти е била под окупация. На Византия, Турция, Германия. На първо място в света по емиграция на глава от населението. На първо място по смъртност. На последно по раждаемост. С това трябва да се гордеят ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, НДСВ. 30 години грабежи.

Не си говори наизуст. Молдова е на 1во място по емиграция. Литва е на 1во място по смъртност. Пълно е с държави окупирани 3 или повече пъти по света. Да, зле е положението, но винаги има и по-зле

Македония ще ни използва докато влезе е ЕС. После ще крадат историята. Ще намалеят еврогейските фондове. Македония ще стане 3,5 милиона , България ще стане 5 милиона. След 100 години те ще ни задминат по население.

Трябва България да изисква от македонците да си сменят името на държавата. Трябва да се казва Югозападна България. В света има две Корени. Северен и Южен Кипър. Северен и Южен Судан.

Единствената държава в Европа , която никога не си е променяла името.

Как е България на прабългарски ?

Оти му е такова северно македонско името на президентот ? Педерасовски ? Оти нема такава държава и нация !

Македонците са ги излъгали ,че са отделна нация. Те реално са българи ,но с промити мозъци.

PEYTSCH

Няма да избегнеш...Каквото Бог е решил! Искаме референдум за приема на тази българска област...

Значи, щом ще става дума за история, нека въпросните историци от тази комисия да имат на ум, че до края на ВСВ за Македония се говори като географско понятие. След това се намесва Коминтерна и от тогаа имаме държавно образувание...

Бяхме подчинили всички македонски униформени и почти си я върнахме

PEYTSCH

Айде бре сопяри, в България има по шантави и от вас, например шопите...Когато влезете в България, тогава ще влезете в ЕС !

Поздрав за всички туристи и досадници из природата, от един наивник, дошъл тук с презумпцията, че ще вдигне народа като мине с четата, пък накрая вместо легендата за турски курушум в челото, отнася български в гърдите от заговорници в четата му. Това е нивото и то не от вчера, а патриотари мразя повече и от предателите: Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян дано аз забравя туй, що, глупци, вий не знайте позор ли е, или слава! Да забравя край свой роден, бащина си мила стряха и тез, що в мен дух свободен, дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден, гробът бащин, плачът майчин, - тез, що залъкът наеден грабят с благороден начин, - грабят от народът гладен, граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро тоя не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти! Аз веч нямам мило, ддраго, а вий... вий сте идиоти!

Чудя се на нашите управляващи от ГЕРБ, какво е това мазилкане на тази измислена от Великите сили държава, териториално откъсната от България и насъсквана от тях срещу българските си корени, за да има огнища на вражди и противопоставяне на Балкините и от там лесно държани, като в кочина! Зад т.н. Северна Македония, винаги ще стоят западните велики сили в омразата им към нас! Това се чу ясно и на висок глас от папата, при скорошното му посещение в Скопие Бъдете сигурни, че ако продължаваме като държава, да се правим на абдали и спомагаме за развитие на Македонски страсти, след като американците монтират ракетите си на тяхна територия в Скопие ще станат много по-нагли и самоуверени в създаване на самочувствие на наш гръб Трябва България да охлади всякакви отношения с БЮРМ до санитарен минимум! Да замразим всякакви съвместни проекти, транспортни коридори и всичко възможно! Пълна изолация и стриктни дипломатически отношения "по правилата"! Никакво внимание на глупостите им! При възможност сезиране на ООН и други международни органи за кражбите на история и индентичност, каквито нямат преди 1945 г. Много ясно цял свят трябва да знае, че тази нация и държава са създадени от Коминтерна с цел тогава, отслабване на България и купуване на Йосип Броз Тито за своя кауза.

А Русия е отговорна за този фарс

Не просто Русия, а коминтерновият СССР, дето в МГУ след дълбоко мислене измъдрят македонския език и нация около 1935-та.

Когато копИлетата от Скопие признаят, че са българи - на глас и в писмен вид......Тогава трябва да получат съгласието на България за ЕС. Ако не го направят - ЕС през квишен макаронишен. Нещата не са сложни.

А бе и ти май си вярваш, че нещо зависи от тебе?

Специално за Вас, с български букви, понеже съм уверен, че знаете турски по-зле от мен .... "Енсю отудан дюдюк олую, айшек сикинден кавал аладжък"

кое ще му отива повече? Бастунчо ли да му викаме или Трутко?

и турците да кажат, че е турчин, понеже се е родил на територията на Османската империя...

България е единствения съюзник на страните от Западните Балкани за евентуалното им приемане в ЕС. Но като не искат да влизат това си е тяхна работа и не може да им се помогне защото това е начин на мислене и говорене.За сега са на светлинни години.

Съвет към българските политици. Отношението ни към тия трябва да бъде като към долнопробни сръбскоюгославски проститутки, радикално. Бой и уеван на почивки. Всяко друго приятелско или недай Боже любовно сантиментално отношение като към бивши българи ще е гибелно.

Бойко отрежи им крилата и ще влезеш в Бг историята завинаги и още на следващите избори ще спечелиш много

ги зарежем тия умници докато не им уврат главите. Какво ни правят на маймуни, докога да се правим на милосърдни?

Никога - в ЕС !! Нямат увиране тези чугунени глави!

Само наивници / или поклонници Бокови / могат да се надяват "сръбските мекерета" на се борят за добросъседство с България.

Вие не знаете ли?!

Той самият Гоце Делчев си е казал, че е българин, обаче някакъв мастер-бозьо-лукавей 115 години по-късно казва, че това не било така... Човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли... Ако не беше жалко, щеше сигурно да е много смешно!

19-20 век Не е имало такава държава и не виждам въобще за какво е тази комисия ! ОТ 90-те години те съществуват и от тогава имат история ! Това е положението !

Нелепото и недопустимо поведение на клетите ни сънародници от югозападна България е логично следствие на не по-малко нелепото и недопустимо поведение на жалките родоотстъпници от т.н. правителство . Никой никога не е печелил война срещу собствения си Народ . Избраните от цигани и покойници / светла им Памет / съвсем нямат шанс . Със здраве ;))

Проблема е в лигавото ни правителство което кандиса пред новите ни братя да си събуе гащите ,за да вкарат измислената Македония в НАТО

Спокойно - тиквеникът ще предаде българския интерес отново, в името на „ЕС“ и „стабилността“.

PEYTSCH

АКО влязат някога в ЕС ще поискат майка си и баща си, ще гласуват винаги срещу България и ще плещят измисления си диалект докато наложат ВСИЧКИ документи да бъдат преведени на „македонски“. Проблемите между тях и нас ще стават все по-зле както беше с гърците...Категорично НЕ на измислената „нация“ !

за съжаление си прав... онова което югославската- сръбска пропаганда направи за последните около 100г. , трудно може да се поправи

Крайно време е да се публикуват по всички медии имената на великите наши историци, които участват в тази смесена комисия и които трябва да защитават интересите на държавата ни! Всички ще трябва да знаят имената им и техните компетенции! Имат ли те знанията и квалификацията да отстояват българските интереси и да защитават българската история! Трябва ясно и безкомпромисно да се заяви, че историята на Северна Македония е само една неразделна страница от историята на България и всякакви други претенции и манипулации са недопустими и трябва да бъдат строго санкционирани и никакви компромиси относно приемът им в ЕС, ако не бъде призната истината!

Писна ми от тия боклуци! Изобщо не искам нито да ги виждам, нито да ги чувам! Достатъчно страдание изтърпяхме заради тях, загубихме и Беломорието, и Солун, и Одринска Тракия, и Южна Добруджа. Жив късмет е, че си върнахме поне Южна Добруджа! Няма да стъпя в Македония, да се махат и те от България. Такова безобразие няма никъде. Бесарабските българи на чист руски декларират, че са българи, а тези неблагодарници на чист български ми обясняват как сме татари и Монголи... Пфууу

Лека поправка : На Рожен нашите сънародници от Бесарабия , Банат , Бохардино - Болгария и Таврия си пяха и си говориха на чист Български език ;))) Прекрасни Хора , с толкова обич към Родината ни . Напълниха ми душата , живи и здрави да са ;)))

Поредната подигравка.

Нашите тъпанари политици и историци трябва да поставят карегорично условие за неприлагане на вето от България към Северна Македония за приемането и в ЕС и това условие е Македония да признае, че е била българска и всички исторически личности, събития и артефакти са български, цар Самуил е български цар и Охрид е бил столица на България, македонски език няма, той е диалект на българския. Македония е асимилирана от Сърбия и с помоща на Русия е откъсната от майка България. България ще допусне Македония в ЕС, само при пълно изпълнение на условието. Всяка работа на парче е загубена, дали Х е българин или македонец, дали У е македонец или българин. Тази смесена комисия трябва да се закрие, тя е унижение за България, а нашите историци и политици са тулупи, тиквеници и путьовци.

Поредното доказателство, че не бива да се занимаваме с македонците, защото са фурнаджийски лопати, които искат да си създадат някаква история, крадейки нашата.И договорът за добросъседство, и тази измислена комисия за обща история, бяха грешка. Нашите пишман-дипломати да се поучат от гърците - така се защитава национален интерес.

На кой му пука за " признаннието " на педераски ?!!! С или без него Гоце Делчев си е Българин . И всички останали велики Люде с паметници в скопие . Без изключение . Правят се на интересни заради наведента позиция на оня зеленчук ор западен банкок . Треторазряден служител в козяшката амбасада е , няма нищо общо с България и нашите национални интереси . Оставка , бе !!!

как ще цепнат историята на две? Интересно и кои от нащи калинки-родоотстъпници ще се/ги наведът без вазелин?

Както едно време БКП клекна по "македонския въпрос", хариза 1/3 от България на сърбите и отписа българите във Вардарска Македония, така и днес наследниците им от ГЕРБСП ще следват същата позиция.

Тоя що не прочете накой неща казани от Гоце Делчев??? "Дойде време да работим за България, понеже ние всички сме българи. Трябва да работим за България, защото тя ще дойде и ще ни помогне да отхвърлим османската власт." , "Затова трябва да се борим за автономията на Македония и Одринско, за да ги запазим в тяхната цялост, като един етап за бъдещето им присъединяване към общото българско отечество."

PEYTSCH

Да кажем ясно, че извъртанията, шикалкавенията и „отстъпките“ с цел посока ЕС на Скопие са бАЛКАНСКИ НОМЕРА СМЕС С ОРИЕНТАЛЩИНА. Ние очакваме още подлости защото техните „експерти и професори“ са до един от югославско-сталинско портекло, както са и нашите бан акедемици...Бих им обърнал гръб докато не пропълзят ...Впрочем Атина е на същото мнение. А и Тирана...