Коментари - Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев | Днес.dir.bg

Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев

ЕС е отхвърлил всички български искания, в това число за македонския диалект на българския език, и е оставил само вписването в Конституцията, за да има нещо, твърди кандидатът за втори президентски мандат

Обратно в новината

Коментари - Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев | Днес.dir.bg

Коментари

Ами точно затова сме гласували за Радев защото защитава интересите на Българската държава и затова изритахме продажните отрепки от ПП/ДБ и ако не беше тлъстия тулуп да им осигури гръб никога нямаше да видят власт. Ще си платят сметките, няма да останат ненаказани.

офф тоя пак напъни, напъни, и той на "европейски средства" се надявал, ма още не е разбрал, че за тях ще им съдерат 7 кожи и ще ги получат албанците заедно с "ромите" а другарите "макета" няма да получат и цент, тогава ще видят какви условия ще им поставят та свят ще им се завие, даже нашите ще им се видят песен. А влизането в ЕС със сигурност им гарантира затриване на държавата- всички млади "макета" ще си хванат пътя, да видим колко специалисти, доктори, инженери ще им останат, но албанците ще си останат по селата и ще управляват РСМ. Нека им е, сами се докараха дотук, някакви мутанти са, да си сърбат попарата.

Погледнато отстрани изявлението на Пендаровски е сръбска шарлатания. РСМ е кандидат, за членство в Е.С., за това е нужно да има приятелски отношения със съседите си. Като гориш Български светини, биеш и убиваш свои граждани с българско самосъзнание, не си приятел . И друга шарлатания (нелогичност), Пендаровски признава, че най-големият национален герой на РСМ е българин, но приема, за нормално в медийното пространство на РСМ България и българите да са най-черните, най-големите врагове и т. н. Шизофредно,

Глупаци, докато се борите и се биете в гърдите, че не сте Българи, Албанците ви превзеха, останали сте една шепа хора в държавата си. Дали имате 1 млн, надали. Жалко, че след още 50-100 години, няма да има нито Българи, нито Макеноднци, докато се караме кой какъв бил и полека нацията ни си отива и бива претопена.

След 50 г., а вероятно и по-рано, западната част на тъй наречената С.Македония ще увеличи площта на Албания, а източната - на България... Като усетят големия, ще си припомнят, че са българя! Язък, че и Охрид и Битоля и Тетово (че и Скопие може би) ще останат оттатък ...

И сега што да правиме?? Да престанеме да бидеме македонци!!?? Па неможе да бидеме тоа што не сме. Едноставно пуштете не на мира да живееме. Престанете со блокади и закани..

Така са ви учили сърбите, но ако се замислиш, ще откриеш, че си българин, което не противоречи на това, да се смяташ, за македонец, защото македонците, тракийците, добруджанците, са българи. Самият ти говориш на български, защото всичко ти разбирам, ако не разбера някоя дума, то тя, ще се окаже сръбска. Можеш да видиш в нета, картата на Българската Екзархия, това е най точният критерии, че ти си българин, защото е имало референдум и на него жителите на сегашна РСМ са гласували така, че да са част, от Българската Екзархия. Баба и Дедо са се подписали дефакто, че се чувстват българи. Това е историческата истина, която политиците во Скопие крият, от теб брато! Ние нищо не искаме, от вас, нито територии, нито власт, искаме само да се знае истината. И да има справедливост. Тогава и ще има мир и уважение.

Благодарим ти Пендо че признаваш Радев за истински и сериозен държавник, а вие се надявахте на шарлатаните !!!

Цял свят знае или се досеща, че сме един народ, но Пендо и Мицо се правят на извънземни! Р. Радев не ви е проблема, проблема е че сте на сръбска служба. Но няма къде да ходите, албанците ке ви вкарат в пътя.

Надявали са се на шарлатаните, но Радев се оказа държавник !!!

ИТН също,защитиха Държавният интерес на Б-я, за разлика, от Кирил Петков и Весела Чернева. Глупаците си мислеха, че Ковачевски е човек на когото може да се разчита, но ето виждаме, че няма разлика между него и останалите сръбски протежета. Дори е пуснал клип с който се саморазобличава.

Основният генератор са промитите ви еничарски мозъци.

И щом договорът с България е двустранен вие в БЮРМ мислите, че може да не го спазвате? Тази съветско-югославска политика приключи, ти не разбра ли?

Договорът с България не е международен защото е договор между българи и българи !

Защото тези от ПП-ДБ слушат само Галя.Знам сега ще кажете че Радев слуша Москва.По скоро в случая има съвпадения.Докато за Москва е добре С Македония да невлиза в съюза то за нас е добре да влезне НО при определени условия.Радев просто държи България да се възползва от ситуацията.

означава техният договор не международен а с България е двустранен. Т.е. единия ще го изпълним другия не. Може ли някой да обясни това, че Европа не разреши другите искания не българите, само каза да ги впишете в конституцията че да имало нещо изпълнено. Тези открито заявяват, че няма да изпълнят нищо от това, което са подписали. Главуняка нали стана външен министър, защи мълчи? И още нещо за тъпите тролове които пишат за руски агенти и прочие. Да мо обяснят гърците също ли са руски агенти, защото очевидно ги спираха навсякъде, докато НЕ ПОЛУЧИХА ВСИЧКО КОЕТО ПОИСКАХА.

Означава, че е сключен между българи и сърбизирани българис лек уклон към албанци.

Е, кой да е? Много ясно, че агентът за руско влияние ще спира разширението на ЕС и падането на границите между България и Македония, кой друг?

Бат Васко феса е трябвало да се пишеш! Нямаш национален интерес, нямаш самоуважение, нямаш елементарна култура, имаш само заповеди от посолството, а?

Ако знаеш колко си проЗ,няма да бараш форуми за изкзване, оръфляк.Твоите подлизурковци на сащ ако им се спусне заповед и майка ти ще я обяват за македонка.До вчера всички ривяхте няма македония има само диалект,сега света е настроен срещу Русия и няма да пропуснете някой да пръдне и да замирише мноооооооого лошо,да обявите че Путин има пръст в тази работа.Колко сте жалки ако се погледнете отсрани.....

По-скоро е СеСеСеРе, заедно с чучелата им, като Радев...

На крива ракета, космоса и пречи. Макетата не знаят каде ги сърби, каде ги боли, президента на Р.България им е виновен. Аде холан.

И не обяснява, защо историята на Македония започва 1948г. А какви са били преди това. За това и македонките историчари на заседанията с българските им колеги, не обсъждат. Стават и си тръгват. Когато им кажат, дайте поне един факт, едно доказателство за твърденията си. Нямат. Проблемът е в българските политици. Те винаги са продавали България. И се оказват най-боклучавата част от населението на България. От що да се надупят на евроначалниците, народа си продадоха. Историята била проблема. Като не се реши проблема с историята, после ще почнат претенциите им за македонско малцинство. Само че западните олигофрени, това няма и как да разберат. А и не ги интересува.

Не разбираш , че може вчера да си бил българин , ако днес се имаш за македонец не може някой друг да решава какъв си. Може да го бомбиш като руснаците , но това не променя ситуацията.

Не си измисляй! Никой, дори Каракачанов, Джамбазки, Сидеров и Костя Копейкин, не им казват какви са и какви да се чувстват. Проблемът е точно обратното, че те фалшифицират историята и със задна дата ТЕ КАЗВАТ, че Климент Охридски, цар Самуил, Неофит Рислки, Паисий Хилендарски, Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров и Иван Михайлов били македонци. Нещо повече, според тези селяндури Българската Екзархия (!?!?!?) била македонска, и Вътрешната Македоно-ОДРИНСКА (!??!?) Организация и тя била македонска.

Миро е абсолютно прав. А на теб маке, никой днес не те е спял да си пишеш македонец или Наполеон Бонапарт. Какво трябва да ви се обясни ясно. Вие сте си българи. Чисти и натурални българи. И историята ви до 1948г е българска. Чиста и натурална. След това следва посръбчване. С кървавия Божик, сигурно знаеп за клането на около 1400 българи, които са отказали да се помакедончват. В манастира Прохор пшчински се създава една изкуствена македонска азбука, преформатирана сръбска. И се обявява Македония, подчинена на Сърбия. И това ви направило македонци? Ама ти сериозно ли? Що не си направите малко ДНК-тестове да се видите какви сте. Днес към вас нямаме претенции. Ако искате се пишете македонци, ако искате и полинезианци, ако искате и марсианци. Но трябва много ясно да си заявите и да се знае каква е реалната история. Че до 1948г сте били българи и земите там са били български. Просто такава е историята, не сръбските измислици на Тито. Сърбия си плати за това. И не се усещат. Загубиха Югославия, не се усетиха, продължават номерата. Загубиха Косово, не се усещат. Загубиха Черна гора, пак не се усещат, за какво плащат.. Накрая ще загубят и Северно Косово, ако продължават така. Докато нищо не остане от тях.

Стига с тая история. Каквито искат, такива да се пишат. Аман от руски патрЕоти тука...

Не че нещо, ама точно Скопие (и Белград) са най-руските проксита на Балканите :) Македонзимът е измислен от руската имперска политика и се ползва и до днес.

кой те пита и какво търсиш майка си в България. Тук сме патриоти, за да ни я има държавата. И мнението на такъв дето си е бил камшика не ни интересува. Стой си където си и си гледай работата. Между другото, македонизма в сръбско творение, а не съветско. По темата България е имала подкрепата на СССР по македонския въпрос. Ама да знаеш това, трябва леко да си запознат с българската история, чужденецо.

Ако зависи от мен ,ще поканя в България всички хора ,които са с българско самосъзнание, до определен срок , за да започнат нов живот тук ,в Родината , след което ,късам всякакви връзки с тия негодяйчици, от цялата западна граница .Все едно ,че ги няма. На граничните пунктове де има табели ,"За северномакеконци и сърбе ,до тук."

тези лешпери ме заслужават живот

Тоя льольо иска да представи нещата така като , че с нещо България може да попречи започване на преговори с ЕС. В момента само изпълнение изискванията на Европа е достатъчно за започване на преговори. Но ако се репчите като почнат преговорите може пак да си имате работа с вашите предци българите.

Стево Стевооооо свиквай, тва е за започване на преговори! За влизане в ЕУ-то, еги и турците вече 30г. преговарят! Не само македонския е диалект ами и българи са живели до 44г. по тия земи ! И да не е Радев други ще са ! Всички видяха Ципрас до къде се докара и никой няма да прави повече политически самоубийства заради влизането ви в ЕУ:)))))

Пък ние си мисли, че пречката са Титовизмите в главите ви.

Стевчо, основен генератор на спънките са стотината хиляди македонци дето се пишат българи и вземат паспорти. А може би и всичките без изключение прадеди на македонците дето не са знаели , че не са българи.

Значи само един политик е останал последен да брани българския интерес, а краварските подлоги се скъсват да го плюят срещу центове! Иначе, аз предлагам Скопие да види ЕС, га ние видим пълноправно членство в НАТО и ЕВРО със заплати по евростандарт!

" докато договорът от Преспа е международен, този с България е двустранен..." Това казва всичко за мисленето на макетата. Щом е двустранен, значи е само баламосване и не е задължително да се спазва. Явно договор с друга държава не се счита за международен, освен ако не участват и началниците от Брюксел. Обаче това за конституцията вече е прието международно, т.е и началниците кандисаха, а вие още отлагате и мънкате !

Договорът с България не е международен защото е договор между българи и българи !

Нито цветанов разбира какво стана, нито радев, нито подръжниците на радев са умни, нито тези на бойко и пп

Македонската земя , ни измисли азбука

Коминтерновска боза

поне още пет-шест поколения, докато бутафорната история отече в канала на времето. Трудно е, но всички напъни на либералната страна да докаже, че държавна на 50-60 години е от хилядолетия, ще катастрофират във фактите. Те са неоспорими

Извадихте късмет че имаме продажни политици и заспал народ!

Изтеглиха късата клечка! Хората заради нашите неадекватни политици още не са в ЕС! Политици да се произнасят за това, кои официални езици на другите държави са възникнали от диалекти е безумно! При това тези политици го правят само за една държава, напълно избирателно, не ревизират официалните езици на всички държави!

Ние, българите, не сме загрижени за другите езици, а за нашия български език, независимо дали става въпрос за сегашната му официална североизточна писмена форма, за (юго)македонската, за банатската българска, че дори и за 'помацката' от северна Гърция.

Отново започвам да го харесвам...

Обаче думите на тоя мутант са най-добрата атестация за правилната позиция на президента Радев.

Всички по света са наясно, че тази измислена "Македонска нация" се поддържа единствено по геополитически причини, а именно, за да всее в един момент конфликт с нас, когато на Запада му потрябва това. Когато погледнете как други страни като Тайван, Украйна и Косово например се поддържат точно по същия начин, като населението там се насъсква до краен предел срещу Китай, Русия и Сърбия, ще стане ясен целия геополитически генезис на РСМ. Когато РСМ клекна пред всички искания на Гърция, като гърците с подкрепата на Запада тотално се изгавриха с тях, това бе в замяна на подкрепа на Запада към РСМ срещу България. Тъжното е, че двете страни трябваше да сме в най- близки отношения, а антибългарската пропаганда там доведе до крайна нетърпимост между нас. Аз например побеснявам от яд и злоба само като видя някой от техните политици или чуя, че пак са плюли срещу България. Но те трябва да знаят, че при първия геополитически трус са обречени. И Албания, и Сърбия, и Гърция им точат ножа, а направиха така, че ние да ги мразим.

Също като украинската !

Номиналното БВП на калпак в Северна Бюромия е по-малко от 50% в сравнение с България. Ние знаем, че може и по-добре и си имаме нашите проблеми, като цяло сме и на последно място в ЕС по икономически показатели. Е след като ние сме бедни, те какви са? Ултра бедни? Така и ще си останат. Пропускат едно много важно нещо. Ние сме им дали зелена светлина за започване на преговори, нищо повече. По всяка глава може да се налага вето, пътят е дълъг. Ако не променят конституцията, нужно е само да се предложи разделяне от Албания. Това ще е достатъчно да ги отрезви малко.

Трудно е да се разбереш с еничари. Затова и турския султан накрая им е организирал едно клане. То няма как да му обясниш, че българите не са им врагове. Няма начин - те животът им е посветен на това да се дърлят и заяждат с България. Но никой не може да живее на твой гръб в тоя свят. Нямат история, пробваха да вземат гръцката с Александър Велики, сега по липса на друга - ще пробват българската. Е - няма кой да им я даде. Той Банче Михайлов им го е казал - Македония без българи - огинь да я гори! И те горят вече.. Не само за ЕС , но и по принцип. Нека не ни палят нас -там да си горят докато не им уврат тиквите.

Раковски е бил масон и от там ни тръгват бедите по време на съюзни1еската война в България е имало най много масони в сравнение с другите околни държави и затова Бълагрите губим най много от балканските войни а Гърците удвояват територии и сърби удвояват, ние сме най подвалстни на това лъжливо учение и сега сме пълни с маосни което означава че отново изпулняваме чужди повели и анти български около Радев е пълно с масони и разни ротари клубове, Иво Христов нарече българите дебили в ротари клуб

За Георги Стойков Раковски ли говориш? Той е починал през 1867 г., а Междусъюзническата война е започнала през 1913 г. Няма как да го обвиняваш в несъстествуващи грехове за война започнала 46 години след смъртта му.

Всички македонци са Българи.

ако си изберат анти-българина Пендаро за втори мандат, значи повечето не мислят така...

Пендао и другите са с родители Българофили, но от как Радев приклекна на пор сръбския агент Макрон някак си успяха българофилите в Македоняи д аим стсиснат топките и за това изцляо има вина Радев. радев създаде средата в която Македонските полтици нямаха избор освен да крещят заедно сдругите анти Български лозунги . Заев беше от Струмица, а там са си от про българите ... но нямаш избор когато средата в България е нкоснтруктивна и оставаш сам в Събитията , а Македония е слаба срещу Сърбия и Франция и разни други чужди фактори, Радев игра най анти конструктивно и по възможно най услужливо за масоните, които винаги са работелив полза на Сърбите

Дойде ли им времето за избори и все ние сме им на фокус, критика и измислици. "след като ЕС е отхвърлила другите български искания" "Понеже Европа отхвърли всички искания на българите, Европа каза, "дайте направете поне това (вписването на българите в основния закон)" Хем Европа отхвърлила всичките ни искания към Македония с Изключение на това за вписването на българите, хем Европа била тази която предложила вписването на българите, а не ние!?!? хахах "Според него в съвместната историческа комисия не е имало напредък, защото "освен един-двама историци от българската страна", всички са се държали не като историци, а като политици, за да "се харесат на българските политици" Аз пък помня как нашите историци представиха редица писмени доказателства за всяко едно от твърденията си, докато от македонска страна всичко беше изцяло на вербална основа с думите "не не било, било както ние казваме защото ние така казваме че е". Няма оправия с тия. Кога най-накрая сърбите и албанците ще им разкъсат въображаемата нация?

Плана на Макрон за Македония(беше си в полза за Сърбия, Сърбия изкупи куп оръжие от Сърбите) беше създаден с помоща на Радев, Радев си мислеше че той диктува, а всъщност Макрон го водеше за носа, Радев по подари време разделно на Макрон с което доказа че Радев и съвтниците му са едни обиковени отличници според стандартите на университети и пълни двойкаджии според стандартите на реалния живо и реалната психология и социологиая на запада и в исторически и в ментален план не познават запада, имаше един Воденски които разкриваше тайната на дипломация и все си мислеша че кавза някви тайни някви хватки а не разбираше че това което той мисли че е няквъ таен и спеациален подход дилетанти които не са в диплоамцията го разчиатаха... слаби сме заради пресставите ни за това какво е сила, да си отличник от новите времена не е сила

беше си в полза за Сърбия, Сърбия изкупи куп оръжие от французите)

Не ти разбирам брътвежа. Договора бе подписан от г-н Бойко Борисов в качеството му на министър председател, а през 2022 г. бе подписан двустранен протокол от външните министри на двете държави. Да не забравяме, че договора бе одобрен от НС, като може да си отвориш гуглето и да видиш кой как е гласувал.

Значи не разбираш нищо от политика .... Радев създаде предпоставките за по следващите събития, той направи Бойко слаб и го принуди да прави отстъпки, той осигури храна и среда за изкриваване на събитията в Македония, Македония в ЕС беше от наша полза и да влезе преди Сърбия, но Радев натовари събитията с негативи за България и негативни приказки за България анти бълагрската кампания на Македонците изцяло беше създадена на тези създадени от Радев, всичко което Радев казваше че е лошо Македонците го направиха на базата на начертаното от Радев и всичко което България направи за Македония беше маргинализирано от Радев

Президентът на Мъкедония е по-стар от държавата Мъкедония.

най страшния кошмар за Сърбите, беше Македония да влезе в ЕС с помоща на България и сърбите да са извън ЕС и сърбите го разкриха благодарение на Радев и гръмогласноста му и заяжданията му с Бойко на лична основа, а бяхме успали и руснаци и американци и сърби, но Радев поде страшна капмания на висок глас, заедно с оня умния профеосро Иво Христов

що минус Радев изгигра най- негативна роля в последните 7-8 години за най ключовите събтия, в областа на порпгандата ние бяхме с най ниска смъртност в Ковида и Гърци и Сърби умираха от завист и се равняваха по нас беше важно за пропгандни цели, Радев срина този лост за медиино влияние на съседкаа ни като развихри протести и събирания и пропаганда за анти мерките за Ковид и това ни струва много в олбслата на прогандата кой е по добър и имаше силно негативен ефект з акой лидер и по огранизран на Балаканите пълни малоумия , и ако го подкрепяте Радев вие сте част от провала

Абе я ходи се думкай се отзад цайсат педерас. И всички останали прости северни макаци. Те резаните албанци и косовари скоро ще ви дооправят. Половин Скопие е шиптърско вече и се говори на някакъв неразбираем за белия човек език. В половин Скопие се виждат само албански и косовски знамена и ако се покажеш със севмакашкото знаме може да те очистят, но за простите макета това не е проблем, а проблем сме им ние и нашия президент. Апропо с подобни атаки към президента се атакува институцията, която той представлява и индиректно се атакува самата ни страна. Докога ще ги търпим тия нещастници? Скъсай дипломатическите отношения с тях, затвори им границите, санкции до дупка и блокаж за членство в ЕС и каквито и да е организации. Жалко, че сме такива нещастници. Ако бяхме нормална страна досега трябваше да им спретнем една СВО по руски тертип и да сме ги изнесли вече. Сърбите ако тръгнат щяхме да си разчистим сметките и с тях. Само дето сме жалка, разграбена изостанала колония и васална територия разрушена и управлявана от безгръбначни слуги.

всичко е по заказу москва

Да си руски роб е позорно, но да си сръбски роб, които са роби на руснаците е дваж по-позорно!

Бойко Борисов е най-големият национален предател !

Не си истински македонец, ако дядо ти не е бил българин! :)

Много добро!

Основната спънка пред македонците е, че те не искат да са в ЕС, а в Сърбия. И затова никога няма да станат член на ЕС, ако преди тях не е станала Сърбия. Защото да има граница със Сърбия, а да няма с България за тях е най-страшния кошмар.

най страшния кошмар за Сърбите, и сърбите го разкриха благодарение на Радев, а бяхме успали и руснаци и американци и сърби, но Радев поде страшна капмания на висок глас, заедно с оня умния профеосро Иво Христов

Но преди него на вас ви пречи акъла ви, или липсата на такъв!!

Коментари - Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев | Днес.dir.bg

Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев

ЕС е отхвърлил всички български искания, в това число за македонския диалект на българския език, и е оставил само вписването в Конституцията, за да има нещо, твърди кандидатът за втори президентски мандат

Обратно в новината

Коментари - Пендаровски: Основният генератор на спънките пред Скопие в ЕС е Румен Радев | Днес.dir.bg

Коментари

Ами точно затова сме гласували за Радев защото защитава интересите на Българската държава и затова изритахме продажните отрепки от ПП/ДБ и ако не беше тлъстия тулуп да им осигури гръб никога нямаше да видят власт. Ще си платят сметките, няма да останат ненаказани.

офф тоя пак напъни, напъни, и той на "европейски средства" се надявал, ма още не е разбрал, че за тях ще им съдерат 7 кожи и ще ги получат албанците заедно с "ромите" а другарите "макета" няма да получат и цент, тогава ще видят какви условия ще им поставят та свят ще им се завие, даже нашите ще им се видят песен. А влизането в ЕС със сигурност им гарантира затриване на държавата- всички млади "макета" ще си хванат пътя, да видим колко специалисти, доктори, инженери ще им останат, но албанците ще си останат по селата и ще управляват РСМ. Нека им е, сами се докараха дотук, някакви мутанти са, да си сърбат попарата.

Погледнато отстрани изявлението на Пендаровски е сръбска шарлатания. РСМ е кандидат, за членство в Е.С., за това е нужно да има приятелски отношения със съседите си. Като гориш Български светини, биеш и убиваш свои граждани с българско самосъзнание, не си приятел . И друга шарлатания (нелогичност), Пендаровски признава, че най-големият национален герой на РСМ е българин, но приема, за нормално в медийното пространство на РСМ България и българите да са най-черните, най-големите врагове и т. н. Шизофредно,

Глупаци, докато се борите и се биете в гърдите, че не сте Българи, Албанците ви превзеха, останали сте една шепа хора в държавата си. Дали имате 1 млн, надали. Жалко, че след още 50-100 години, няма да има нито Българи, нито Макеноднци, докато се караме кой какъв бил и полека нацията ни си отива и бива претопена.

След 50 г., а вероятно и по-рано, западната част на тъй наречената С.Македония ще увеличи площта на Албания, а източната - на България... Като усетят големия, ще си припомнят, че са българя! Язък, че и Охрид и Битоля и Тетово (че и Скопие може би) ще останат оттатък ...

И сега што да правиме?? Да престанеме да бидеме македонци!!?? Па неможе да бидеме тоа што не сме. Едноставно пуштете не на мира да живееме. Престанете со блокади и закани..

Така са ви учили сърбите, но ако се замислиш, ще откриеш, че си българин, което не противоречи на това, да се смяташ, за македонец, защото македонците, тракийците, добруджанците, са българи. Самият ти говориш на български, защото всичко ти разбирам, ако не разбера някоя дума, то тя, ще се окаже сръбска. Можеш да видиш в нета, картата на Българската Екзархия, това е най точният критерии, че ти си българин, защото е имало референдум и на него жителите на сегашна РСМ са гласували така, че да са част, от Българската Екзархия. Баба и Дедо са се подписали дефакто, че се чувстват българи. Това е историческата истина, която политиците во Скопие крият, от теб брато! Ние нищо не искаме, от вас, нито територии, нито власт, искаме само да се знае истината. И да има справедливост. Тогава и ще има мир и уважение.

Благодарим ти Пендо че признаваш Радев за истински и сериозен държавник, а вие се надявахте на шарлатаните !!!

Цял свят знае или се досеща, че сме един народ, но Пендо и Мицо се правят на извънземни! Р. Радев не ви е проблема, проблема е че сте на сръбска служба. Но няма къде да ходите, албанците ке ви вкарат в пътя.

Надявали са се на шарлатаните, но Радев се оказа държавник !!!

ИТН също,защитиха Държавният интерес на Б-я, за разлика, от Кирил Петков и Весела Чернева. Глупаците си мислеха, че Ковачевски е човек на когото може да се разчита, но ето виждаме, че няма разлика между него и останалите сръбски протежета. Дори е пуснал клип с който се саморазобличава.

Основният генератор са промитите ви еничарски мозъци.

И щом договорът с България е двустранен вие в БЮРМ мислите, че може да не го спазвате? Тази съветско-югославска политика приключи, ти не разбра ли?

Договорът с България не е международен защото е договор между българи и българи !

Защото тези от ПП-ДБ слушат само Галя.Знам сега ще кажете че Радев слуша Москва.По скоро в случая има съвпадения.Докато за Москва е добре С Македония да невлиза в съюза то за нас е добре да влезне НО при определени условия.Радев просто държи България да се възползва от ситуацията.

означава техният договор не международен а с България е двустранен. Т.е. единия ще го изпълним другия не. Може ли някой да обясни това, че Европа не разреши другите искания не българите, само каза да ги впишете в конституцията че да имало нещо изпълнено. Тези открито заявяват, че няма да изпълнят нищо от това, което са подписали. Главуняка нали стана външен министър, защи мълчи? И още нещо за тъпите тролове които пишат за руски агенти и прочие. Да мо обяснят гърците също ли са руски агенти, защото очевидно ги спираха навсякъде, докато НЕ ПОЛУЧИХА ВСИЧКО КОЕТО ПОИСКАХА.

Означава, че е сключен между българи и сърбизирани българис лек уклон към албанци.

Е, кой да е? Много ясно, че агентът за руско влияние ще спира разширението на ЕС и падането на границите между България и Македония, кой друг?

Бат Васко феса е трябвало да се пишеш! Нямаш национален интерес, нямаш самоуважение, нямаш елементарна култура, имаш само заповеди от посолството, а?

Ако знаеш колко си проЗ,няма да бараш форуми за изкзване, оръфляк.Твоите подлизурковци на сащ ако им се спусне заповед и майка ти ще я обяват за македонка.До вчера всички ривяхте няма македония има само диалект,сега света е настроен срещу Русия и няма да пропуснете някой да пръдне и да замирише мноооооооого лошо,да обявите че Путин има пръст в тази работа.Колко сте жалки ако се погледнете отсрани.....

По-скоро е СеСеСеРе, заедно с чучелата им, като Радев...

На крива ракета, космоса и пречи. Макетата не знаят каде ги сърби, каде ги боли, президента на Р.България им е виновен. Аде холан.

И не обяснява, защо историята на Македония започва 1948г. А какви са били преди това. За това и македонките историчари на заседанията с българските им колеги, не обсъждат. Стават и си тръгват. Когато им кажат, дайте поне един факт, едно доказателство за твърденията си. Нямат. Проблемът е в българските политици. Те винаги са продавали България. И се оказват най-боклучавата част от населението на България. От що да се надупят на евроначалниците, народа си продадоха. Историята била проблема. Като не се реши проблема с историята, после ще почнат претенциите им за македонско малцинство. Само че западните олигофрени, това няма и как да разберат. А и не ги интересува.

Не разбираш , че може вчера да си бил българин , ако днес се имаш за македонец не може някой друг да решава какъв си. Може да го бомбиш като руснаците , но това не променя ситуацията.

Не си измисляй! Никой, дори Каракачанов, Джамбазки, Сидеров и Костя Копейкин, не им казват какви са и какви да се чувстват. Проблемът е точно обратното, че те фалшифицират историята и със задна дата ТЕ КАЗВАТ, че Климент Охридски, цар Самуил, Неофит Рислки, Паисий Хилендарски, Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров и Иван Михайлов били македонци. Нещо повече, според тези селяндури Българската Екзархия (!?!?!?) била македонска, и Вътрешната Македоно-ОДРИНСКА (!??!?) Организация и тя била македонска.

Миро е абсолютно прав. А на теб маке, никой днес не те е спял да си пишеш македонец или Наполеон Бонапарт. Какво трябва да ви се обясни ясно. Вие сте си българи. Чисти и натурални българи. И историята ви до 1948г е българска. Чиста и натурална. След това следва посръбчване. С кървавия Божик, сигурно знаеп за клането на около 1400 българи, които са отказали да се помакедончват. В манастира Прохор пшчински се създава една изкуствена македонска азбука, преформатирана сръбска. И се обявява Македония, подчинена на Сърбия. И това ви направило македонци? Ама ти сериозно ли? Що не си направите малко ДНК-тестове да се видите какви сте. Днес към вас нямаме претенции. Ако искате се пишете македонци, ако искате и полинезианци, ако искате и марсианци. Но трябва много ясно да си заявите и да се знае каква е реалната история. Че до 1948г сте били българи и земите там са били български. Просто такава е историята, не сръбските измислици на Тито. Сърбия си плати за това. И не се усещат. Загубиха Югославия, не се усетиха, продължават номерата. Загубиха Косово, не се усещат. Загубиха Черна гора, пак не се усещат, за какво плащат.. Накрая ще загубят и Северно Косово, ако продължават така. Докато нищо не остане от тях.

Стига с тая история. Каквито искат, такива да се пишат. Аман от руски патрЕоти тука...

Не че нещо, ама точно Скопие (и Белград) са най-руските проксита на Балканите :) Македонзимът е измислен от руската имперска политика и се ползва и до днес.

кой те пита и какво търсиш майка си в България. Тук сме патриоти, за да ни я има държавата. И мнението на такъв дето си е бил камшика не ни интересува. Стой си където си и си гледай работата. Между другото, македонизма в сръбско творение, а не съветско. По темата България е имала подкрепата на СССР по македонския въпрос. Ама да знаеш това, трябва леко да си запознат с българската история, чужденецо.

Ако зависи от мен ,ще поканя в България всички хора ,които са с българско самосъзнание, до определен срок , за да започнат нов живот тук ,в Родината , след което ,късам всякакви връзки с тия негодяйчици, от цялата западна граница .Все едно ,че ги няма. На граничните пунктове де има табели ,"За северномакеконци и сърбе ,до тук."

тези лешпери ме заслужават живот

Тоя льольо иска да представи нещата така като , че с нещо България може да попречи започване на преговори с ЕС. В момента само изпълнение изискванията на Европа е достатъчно за започване на преговори. Но ако се репчите като почнат преговорите може пак да си имате работа с вашите предци българите.

Стево Стевооооо свиквай, тва е за започване на преговори! За влизане в ЕУ-то, еги и турците вече 30г. преговарят! Не само македонския е диалект ами и българи са живели до 44г. по тия земи ! И да не е Радев други ще са ! Всички видяха Ципрас до къде се докара и никой няма да прави повече политически самоубийства заради влизането ви в ЕУ:)))))

Пък ние си мисли, че пречката са Титовизмите в главите ви.

Стевчо, основен генератор на спънките са стотината хиляди македонци дето се пишат българи и вземат паспорти. А може би и всичките без изключение прадеди на македонците дето не са знаели , че не са българи.

Значи само един политик е останал последен да брани българския интерес, а краварските подлоги се скъсват да го плюят срещу центове! Иначе, аз предлагам Скопие да види ЕС, га ние видим пълноправно членство в НАТО и ЕВРО със заплати по евростандарт!

" докато договорът от Преспа е международен, този с България е двустранен..." Това казва всичко за мисленето на макетата. Щом е двустранен, значи е само баламосване и не е задължително да се спазва. Явно договор с друга държава не се счита за международен, освен ако не участват и началниците от Брюксел. Обаче това за конституцията вече е прието международно, т.е и началниците кандисаха, а вие още отлагате и мънкате !

Договорът с България не е международен защото е договор между българи и българи !

Нито цветанов разбира какво стана, нито радев, нито подръжниците на радев са умни, нито тези на бойко и пп

Македонската земя , ни измисли азбука

Коминтерновска боза

поне още пет-шест поколения, докато бутафорната история отече в канала на времето. Трудно е, но всички напъни на либералната страна да докаже, че държавна на 50-60 години е от хилядолетия, ще катастрофират във фактите. Те са неоспорими

Извадихте късмет че имаме продажни политици и заспал народ!

Изтеглиха късата клечка! Хората заради нашите неадекватни политици още не са в ЕС! Политици да се произнасят за това, кои официални езици на другите държави са възникнали от диалекти е безумно! При това тези политици го правят само за една държава, напълно избирателно, не ревизират официалните езици на всички държави!

Ние, българите, не сме загрижени за другите езици, а за нашия български език, независимо дали става въпрос за сегашната му официална североизточна писмена форма, за (юго)македонската, за банатската българска, че дори и за 'помацката' от северна Гърция.

Отново започвам да го харесвам...

Обаче думите на тоя мутант са най-добрата атестация за правилната позиция на президента Радев.

Всички по света са наясно, че тази измислена "Македонска нация" се поддържа единствено по геополитически причини, а именно, за да всее в един момент конфликт с нас, когато на Запада му потрябва това. Когато погледнете как други страни като Тайван, Украйна и Косово например се поддържат точно по същия начин, като населението там се насъсква до краен предел срещу Китай, Русия и Сърбия, ще стане ясен целия геополитически генезис на РСМ. Когато РСМ клекна пред всички искания на Гърция, като гърците с подкрепата на Запада тотално се изгавриха с тях, това бе в замяна на подкрепа на Запада към РСМ срещу България. Тъжното е, че двете страни трябваше да сме в най- близки отношения, а антибългарската пропаганда там доведе до крайна нетърпимост между нас. Аз например побеснявам от яд и злоба само като видя някой от техните политици или чуя, че пак са плюли срещу България. Но те трябва да знаят, че при първия геополитически трус са обречени. И Албания, и Сърбия, и Гърция им точат ножа, а направиха така, че ние да ги мразим.

Също като украинската !

Номиналното БВП на калпак в Северна Бюромия е по-малко от 50% в сравнение с България. Ние знаем, че може и по-добре и си имаме нашите проблеми, като цяло сме и на последно място в ЕС по икономически показатели. Е след като ние сме бедни, те какви са? Ултра бедни? Така и ще си останат. Пропускат едно много важно нещо. Ние сме им дали зелена светлина за започване на преговори, нищо повече. По всяка глава може да се налага вето, пътят е дълъг. Ако не променят конституцията, нужно е само да се предложи разделяне от Албания. Това ще е достатъчно да ги отрезви малко.

Трудно е да се разбереш с еничари. Затова и турския султан накрая им е организирал едно клане. То няма как да му обясниш, че българите не са им врагове. Няма начин - те животът им е посветен на това да се дърлят и заяждат с България. Но никой не може да живее на твой гръб в тоя свят. Нямат история, пробваха да вземат гръцката с Александър Велики, сега по липса на друга - ще пробват българската. Е - няма кой да им я даде. Той Банче Михайлов им го е казал - Македония без българи - огинь да я гори! И те горят вече.. Не само за ЕС , но и по принцип. Нека не ни палят нас -там да си горят докато не им уврат тиквите.

Раковски е бил масон и от там ни тръгват бедите по време на съюзни1еската война в България е имало най много масони в сравнение с другите околни държави и затова Бълагрите губим най много от балканските войни а Гърците удвояват територии и сърби удвояват, ние сме най подвалстни на това лъжливо учение и сега сме пълни с маосни което означава че отново изпулняваме чужди повели и анти български около Радев е пълно с масони и разни ротари клубове, Иво Христов нарече българите дебили в ротари клуб

За Георги Стойков Раковски ли говориш? Той е починал през 1867 г., а Междусъюзническата война е започнала през 1913 г. Няма как да го обвиняваш в несъстествуващи грехове за война започнала 46 години след смъртта му.

Всички македонци са Българи.

ако си изберат анти-българина Пендаро за втори мандат, значи повечето не мислят така...

Пендао и другите са с родители Българофили, но от как Радев приклекна на пор сръбския агент Макрон някак си успяха българофилите в Македоняи д аим стсиснат топките и за това изцляо има вина Радев. радев създаде средата в която Македонските полтици нямаха избор освен да крещят заедно сдругите анти Български лозунги . Заев беше от Струмица, а там са си от про българите ... но нямаш избор когато средата в България е нкоснтруктивна и оставаш сам в Събитията , а Македония е слаба срещу Сърбия и Франция и разни други чужди фактори, Радев игра най анти конструктивно и по възможно най услужливо за масоните, които винаги са работелив полза на Сърбите

Дойде ли им времето за избори и все ние сме им на фокус, критика и измислици. "след като ЕС е отхвърлила другите български искания" "Понеже Европа отхвърли всички искания на българите, Европа каза, "дайте направете поне това (вписването на българите в основния закон)" Хем Европа отхвърлила всичките ни искания към Македония с Изключение на това за вписването на българите, хем Европа била тази която предложила вписването на българите, а не ние!?!? хахах "Според него в съвместната историческа комисия не е имало напредък, защото "освен един-двама историци от българската страна", всички са се държали не като историци, а като политици, за да "се харесат на българските политици" Аз пък помня как нашите историци представиха редица писмени доказателства за всяко едно от твърденията си, докато от македонска страна всичко беше изцяло на вербална основа с думите "не не било, било както ние казваме защото ние така казваме че е". Няма оправия с тия. Кога най-накрая сърбите и албанците ще им разкъсат въображаемата нация?

Плана на Макрон за Македония(беше си в полза за Сърбия, Сърбия изкупи куп оръжие от Сърбите) беше създаден с помоща на Радев, Радев си мислеше че той диктува, а всъщност Макрон го водеше за носа, Радев по подари време разделно на Макрон с което доказа че Радев и съвтниците му са едни обиковени отличници според стандартите на университети и пълни двойкаджии според стандартите на реалния живо и реалната психология и социологиая на запада и в исторически и в ментален план не познават запада, имаше един Воденски които разкриваше тайната на дипломация и все си мислеша че кавза някви тайни някви хватки а не разбираше че това което той мисли че е няквъ таен и спеациален подход дилетанти които не са в диплоамцията го разчиатаха... слаби сме заради пресставите ни за това какво е сила, да си отличник от новите времена не е сила

беше си в полза за Сърбия, Сърбия изкупи куп оръжие от французите)

Не ти разбирам брътвежа. Договора бе подписан от г-н Бойко Борисов в качеството му на министър председател, а през 2022 г. бе подписан двустранен протокол от външните министри на двете държави. Да не забравяме, че договора бе одобрен от НС, като може да си отвориш гуглето и да видиш кой как е гласувал.

Значи не разбираш нищо от политика .... Радев създаде предпоставките за по следващите събития, той направи Бойко слаб и го принуди да прави отстъпки, той осигури храна и среда за изкриваване на събитията в Македония, Македония в ЕС беше от наша полза и да влезе преди Сърбия, но Радев натовари събитията с негативи за България и негативни приказки за България анти бълагрската кампания на Македонците изцяло беше създадена на тези създадени от Радев, всичко което Радев казваше че е лошо Македонците го направиха на базата на начертаното от Радев и всичко което България направи за Македония беше маргинализирано от Радев

Президентът на Мъкедония е по-стар от държавата Мъкедония.

най страшния кошмар за Сърбите, беше Македония да влезе в ЕС с помоща на България и сърбите да са извън ЕС и сърбите го разкриха благодарение на Радев и гръмогласноста му и заяжданията му с Бойко на лична основа, а бяхме успали и руснаци и американци и сърби, но Радев поде страшна капмания на висок глас, заедно с оня умния профеосро Иво Христов

що минус Радев изгигра най- негативна роля в последните 7-8 години за най ключовите събтия, в областа на порпгандата ние бяхме с най ниска смъртност в Ковида и Гърци и Сърби умираха от завист и се равняваха по нас беше важно за пропгандни цели, Радев срина този лост за медиино влияние на съседкаа ни като развихри протести и събирания и пропаганда за анти мерките за Ковид и това ни струва много в олбслата на прогандата кой е по добър и имаше силно негативен ефект з акой лидер и по огранизран на Балаканите пълни малоумия , и ако го подкрепяте Радев вие сте част от провала

Абе я ходи се думкай се отзад цайсат педерас. И всички останали прости северни макаци. Те резаните албанци и косовари скоро ще ви дооправят. Половин Скопие е шиптърско вече и се говори на някакъв неразбираем за белия човек език. В половин Скопие се виждат само албански и косовски знамена и ако се покажеш със севмакашкото знаме може да те очистят, но за простите макета това не е проблем, а проблем сме им ние и нашия президент. Апропо с подобни атаки към президента се атакува институцията, която той представлява и индиректно се атакува самата ни страна. Докога ще ги търпим тия нещастници? Скъсай дипломатическите отношения с тях, затвори им границите, санкции до дупка и блокаж за членство в ЕС и каквито и да е организации. Жалко, че сме такива нещастници. Ако бяхме нормална страна досега трябваше да им спретнем една СВО по руски тертип и да сме ги изнесли вече. Сърбите ако тръгнат щяхме да си разчистим сметките и с тях. Само дето сме жалка, разграбена изостанала колония и васална територия разрушена и управлявана от безгръбначни слуги.

всичко е по заказу москва

Да си руски роб е позорно, но да си сръбски роб, които са роби на руснаците е дваж по-позорно!

Бойко Борисов е най-големият национален предател !

Не си истински македонец, ако дядо ти не е бил българин! :)

Много добро!

Основната спънка пред македонците е, че те не искат да са в ЕС, а в Сърбия. И затова никога няма да станат член на ЕС, ако преди тях не е станала Сърбия. Защото да има граница със Сърбия, а да няма с България за тях е най-страшния кошмар.

най страшния кошмар за Сърбите, и сърбите го разкриха благодарение на Радев, а бяхме успали и руснаци и американци и сърби, но Радев поде страшна капмания на висок глас, заедно с оня умния профеосро Иво Христов

Но преди него на вас ви пречи акъла ви, или липсата на такъв!!