Пендаровски: Македонското малцинство в България е малтретирано с десетилетия

ВМРО-ДПМНЕ лъжат, че ще вкарат македонците в българската конституция, твърди той

Обратно в новината

Коментари - Пендаровски: Македонското малцинство в България е малтретирано с десетилетия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Заев: Нямаме претенции за македонско малцинство в България" - Оффнюз - 19 ноември 2020 Освен че нямат претебции за малцинство и никой не го е признал, това изрично е записано и в договорът. Дано най-после Господ затвори устата на Пендаровски, чакам Божието въсмездие, влизането им в ЕС да бъде като кръговете в Ада. .

Македония, чудна страна, нема да бидит гърчка она! ............................... ке станат и ке дадат ответ на цела Европа, на цел свет: Я българка сум. българин сум я, българе живеят в тая страна!" РАЙКО ЖИНЗИФОВ ОТ ВЕЛЕС МАКЕДОНИЯ

Добре навих се,че нашето македонско население е тероризирано.А как точно можеш ли да ми кажеш!А нашите българи как са в Македония????

Такова животно "македонец" няма .Това си е просто трето качество българин.

Грешка на езика/ изгубени в превода... Пендаровски имаше предвид "марсианското малцинство", което уви не е признато от властите в България. Всички много добре знаем, че марсианците и джедаииде са далеч по многобройни от македоноидите в България.

Няма вариант някой да реагира у нас- няма политици с гръбнак и да са изправени с достайнство! По- скоро може брюкселианците да реагират щото макетата са юнаци и псууват наред и хич не им пука за европейските урсули и габриели. Който иска да ни омачка- сега е момента!

Проблемът не е признаване на македонско малцинство в България, защото такова не се е самоопределило и няма да се самоопредели, а за непризнаването на българското малцинство в Република Югоизточен Сърбистан и Шиптерия и столетието на преследване и дискриминация, на които е било подлагано там.

какво говори, няма много значение, проблемът е, че българските официални власти не взимат никакво отношение.

ТРЯБВА НОВ НАРОДЕН СЪД ЗА-НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ! ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ:КИРЧО,КОКОРЧО,РИСТЮ,ЧЕКМЕДЖЕТО,ПЕЕВСКИ-УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ! ПРЕДАДОХА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА-КОРПОРАЦИИТЕ,УНИЩОЖИХА-ЕНЕРГЕТИКАТА,ПОДГОТВИХА НИ ЗА-РАЗЧЛЕНЯВАНЕ! КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ,КОЙТО Е ПОПАДНАЛ ПОД КОЛОНИАЛНО РОБСТВО ОТ-САЩ,БЯЛ ДЕН НЕ Е ВИДЯЛ! ГРАБЕЖ,И СЛЕД ГРАБЕЖА-РАЗЧЛЕНЯВАНЕ! И ТОЯ ПЪТ-РУСИЯ НЯМА ДА НИ ПОМОГНЕ!

Народния съд го е правил едно време дедо ти, за да ликвидира интелигенцията и да се намърда на нейно място от паланката на село в Софията. Защо не виеш на умряло за инфлацията на Жан Виденов, приватизациите на Костов, грабежите на Тиквата и останалите 33 години мизерии от прикритите комунисти, а си се сетил сега за тези, бе, копейка?

Историческа справка - Македонската нация е създадена с помощта на Гошо Тарабата /Георги Димитров/...

Ако има македонско малцинство в България,нека те да се обявят за малтритирани.

Ма какви македонци в България,няма такава раса...Има предатели отрекли се от род и Родина. СЪРБОЛЯЦИ като тоя клошар Пендара...Никакво такова малцинство нямаме,който е македонец ето му северняците,марш там. Които се чувстват българи да си идват...след тжва Китайски зид моля ,между тях и нас,нито да ги веждам,нито чувам...ето им сръбските убийци нека се побратимяват с тях. Курви са северняците, големи курваляци,такива историята не помни. Но, много се надьвам албанците да им докарят мозъка в главите,па било то и шзотзад,както правеше Ал. Макето с войниците си!

да посочи едно конкретно оплакване от български македонец. Още по добре ще е да посочи един човек, който се определя като етнически македонец и живее в България, като малцинство.

И по-конкретно - северо македонец.

Ок.Добре

И кок са малтретирани- бити са с тояги ли, какво?

Аз съм палячо!

палячо е меко .......казано ти си един клоун.....

е как от 70-80 години сте малтретирани бре, нали сте от древна Елада, от Александър македонски, не сме ли ви малтретирали още оттогава, къде сте били тогава че никой не ви е малтретирал, дори и османците ли 500г не са ви малтретирали като православни. Сите майкопродажници да горите в ада, дето се продадохте на Тито за жълти стотинки та ви проми мозъците, безродници, сега търсите "македонци" в България, че и наливате милиони за разни НГО-та и търсите гръб в Брюксел и сащ посолството.

Да поясня на всички - Тито е доказан агент на МИ6, партизанската им война срещу Хитлер е финансирана от Англия, не от Русия, защо са срещу Хитлер? - той обеща на нас да върне несправедливо взетите ни територии след Първа Световна, барабар с бългаското население което беше подложено на нечуван геноцид, както и да си върне отнетите земи от Германия и Австрия, Унгария за да се създадат тогава огромните Полша и Усрайна(тя остава в СССР).Освен това мераците им са били да си поделят България с Гърция, Румъния и Турция, толкова много са се страхували от силна България, и разбира се подкокоросвани от "великите сили" защото ние сме русофили а Тито (с гърба на Англия, сащ) още тогава се скара със Сталин и разбира се "великите сили" не искаха русофилска държава на Балканите, останахме само ние които тачехме Русия - тя запази православието когато целите православни Балкани паднаха под турско робство , запази кирилицата която днешните продажни управници искат да сменят с латиници, през соца благодарение на Гърба на Русия от бедна селска държава застанахме на картата като индустриална образована и уважавана държава, имахме гарантиран мир. Така че мераците на "великите сили" католици само защото сме православни християни, тачещи Русия, винаги е бил България да изчезне като държава и сега работят по въпроса - взимане на младите образовани, връщане на цигани и заселване на мигранти мюсюлмани, подмяна на история и литература, зомбиране, и използвайки съседите ни за "разпартачьосване," а Кърджали отдавна беше обещан на Ердоган срещу други негови услуги, и макар да се охладиха пак чрез ДПС си действат. Крайно време е българите да разберат "приятелите" си.

Това пояснение го извади от г*за си и смърди.

Бъдещето на нашите отношения със Северна Македония е написано в техните учебници. Не можем да завещаем югославската отрова и омразата на потомците. Докато учат, че сме татари и фашисти бъдещето е минирано. Вписването на българите в северномакедонската конституция е нищо, защото всичко се корени в историята. Твърдо вето до признаване на историческата истина, промяна на учебниците и спиране на антибългаризма. Най-голямата грешка е да се озъртаме за одобрението на поредния евробюрократ и политкомисар. Щом сега, когато зависят от нас, упорито отказват да променят и на йота юго-коминтерновските идеологеми, какво би ги мотивирало да го сторят след падане на ветото? Кое поред поколение трябва да бъде отровено с лъжи и омраза? Категорично невярно е, че пребиваването им в демократична среда ще смекчи крайностите на македонизма, който е с дълбока антибългарска основа - за справка подпалвача Ламбе с американското гражданство и най-върлите македонисти - австралийските. Отделно можем да се замислим за пълната зависимост на РСМ от Сърбия и връзката Москва - Белград.

Европейски „съветник“ твърди, че северомакедонците няма да ни откраднат Самуил и Гоце, въпреки че ги обявяват за „македонци“. Това напомня първия ми сблъсък с македонизма: Париж, 90-та, библиотека „Помпиду“. Вземам от българската секция история на България и на главата Самуил - надраскано с примитивен почерк „Татари защо крадите наша историа”.

Зяпвам неразбиращо: българите са потомци на прабългари, траки и славяни, на Балканите прабългарите се заселват компактно в днешните Североизточна България – Аспарух и в Севермак – брат му Кубер (и със сигурност поне още един от братята), Първата Българска империя е основана 7-ми век, а татарите стъпват в Европа чак 13-ти, владеят 250 години Русия, а в България са разбити от Ивайло. Това беше през 1990-та, но и 2090-та ще е същото, ако останат същите учебници.

Докато не е поделено наследството ще има напрежение между наследниците. Нека вземат Пулевски, Мисирков и Конески, но да не подменят посмъртно самоопределението на покойници. Другото, което ми напомня „кражбата“ на Самуил, са думите на Сакскобургготски. След като заграби гори и земи, ни успокояваше, че не са откраднати, защото не може да си ги занесе в Испания. Споменатият „доброжелател“ съветва да следваме германо – френския пример. Нека го видим: След Втората световна Германия е разгромена и окупирана. Германците категорично скъсват и заклеймяват нацизма и расизма. Вие виждате ли в РСМ да скъсват с фалшификациите на македонизма и расистките татарски бълнувания? Нацистите цитирали Шопенхауер: „Другите континенти имат маймуни. Ние в Европа имаме французи“. Мислите ли, че ако днес германските деца учеха, че французите са маймуни, отношенията между двата народа щяха да са добри? Бъдещето на нашите отношения с РСМ е написано в техните учебници.

Разбира се че всичко към българите е в техните учебници, създадоха вече колко поколения пропити с тази история в която освен омраза и лъжи няма нищо друго.Но защо соц правителството бездействаше а после всички "демократично" назначени продажници не само си траят а им целуват з'дниците, щото това е на правителствено ниво, но ако е подпомогнато и финансирано от безчет НПО-та, без такива няма да стане. Но едната причина е че Брюксел- марионетката на сащ и сащ не дават и като сложиш правителство тяхна марионетка и РСМ-то си развява байрака, утре с тяхна "подкрепа" спокойно ще ни вземат Пиринска Македония - Благоевград кюстендил, всичко. Като 1-ва стъпка е важно да сменим името на този район, да има в него задължително България- просто Западна България.

Също според Педерски(Пендаровски), Александър Геймакедонски е тръгнал на далечно пътешествие до Индия за да дири и лапа чурката на манго.

Жалко, че ВМОРО ги няма. Иначе тоя отдавна щеше да е пробита кратуна.

Пръц....

Маро ма, ако макетата бяха с Москва, защо не са в БРИКС, а са в НАТО? Че и в ЕС искат да ги приемат. На западналите подлоги нещо капацитет не ви достига, за да проумеете елементарна истина.

щото там управниците им са същите продажни боклуци като нашите, а и макетата са тъпи и затова лесни за зомбиране, и половината население са албанци с други интереси, нашата история не ги вълнува при който и цар да са, са си все албанци.

Тоа тиняк пак ли изпълзе да лае?

Не е добре брат да говори така за братаНие сме една кръв, бе боклук сръПски!!! ЕДНА КРЪВ!!! ... да ти го на.чукам!

"Пендаровски: Македонското малцинство в България е малтретирано с десетилетия" Ние от Сглобката ви оставяме добро наследство. Казахме, че ще направим необратими промени. Ха да видим сега как ще се оправяте

Тези тъпаци заслужават да им отрежем тока, газта и да им затворим границата! Ей тогава ще разберат кон боб ядели....бахти и нещастните....

Новите "чисти арийци" на Балканите. Може и да им се смеем, но тази паплач не трябва да се подценява, защото при един конфликт те ще извършат нечувани зверства. Цялата им донктрина е повече от опасна не само за България, но това заради унизителното отношение към най-корумпираната политическа класа убягва на Европа. Шепата ни културни и научни аристократи в едно с връзките си в Европа обърнаха внимание, но тези не се посвениха и с разумния глас на Франция да се подиграят.

По- скоро новите талибани!

Кви глупости дрънкаш, бре! Баба ми, лека ѝ пръст, беше македонка! Никой, никога, по никакъв начин не я е малтретирал по какъвто и да е начин! А имаш ли представа покрай нея още колко македонски роднини имам? Всички са уважавани хора и пълноправни граждани на България! Нищо общо с вас, м..мка ви!

Отборите на Македония е България щели да играя ама срещу кой не разбрах.

Ела у Банскале на центарот, да ти покажем едно македонско малцинство

Тия човекоподобни същества, населяващи т.нар. Северна Македония, са продукт на насилствена дебългаризация проведена с голям успех и на територията на днешна Сърбия. Та в тая връзка като видя някой да нарича сърбите Братя ми идва да МУ......

годината на календара е 2024. Горкият човек Пендаровски като се събудил сутринта забравил да си сложи очилата и му се сторило, че е 1946.

Нападай Пендо, защити си хората. Може и Пижо да извикаш да помага.

Долу ръцете от Българската история азбука и територии. Тъпунгери с нашето днк , забрана на македонци да взимат български паспорти и да купуват земя в България да се чукат с албанците

Ела и си ги вземи, даваме ти ги. А броят на кандидатстващите за българско гражданство с документи , че са българи, е нарастнал експоненциално през последните години - около 30000 човека искат български паспорт. Давай на подтисканите българи македонски паспорти и се радвай , че си горд наследника на Сашо Македонски.

На това тамагочи, дето го играе президент на македонците явно са му натиснали копчето за пискане от Белград! А на тия от Белград кой им е натиснал копчето не е трудно човек да се досети.

В България няма македонско малцинство, защото от България са откъснали изконни български територии, а не от РСМ, която е държава от 1991. Има няколко изкуфели комунисти-предатели, на по 80 г, от БКП/БСП, които продадоха Вардарска Македония на Югославия през 1945.

Аа, не ви се понрави нещо поста ми, копелета курвенски, та го изтрихте? :) Ега и вас ви изтрият от регистрите на живите...

Г-н Станков, какви американци са ви патили, да се чуди човек! Всеки що-годе поназнайващ нещо по въпроса е наясно откъде им дърпат конците на македонистите марионетки. Трябва ли да Ви посвещаваме в тази общоизвестна ,,тайна", или Вие наистина си вярвате в съботата с бели конци и едри бодове лъжа? Хайде пак да повторим, че да не се лутате к Вие, и другите като Вас: в Белград е регионалният команден център на македонисткия бутафорен театър, а в Москва е авторът и главният герой на тази вековна драма! Единият се нарича ,,великосръбски шовинизъм", а другият -- руски империализъм. И за Ваше сведение, тъкмо Карнегиевата анкета и президентът У. Уилсън сложиха прът в колелата на тези сили, и разобличиха лъжите на българомразците. Така че не търсете под вола теле, т. е. , македонисти във Вашингтон...

На крива ракета космоса й пречи! Каквото и да стане руснаците са виновни , а тия ( европейците ) дето разпокъсана България и краварите дето сменят историята ни,са вода ненапита

Абе Ваня, на руснаците винаги другите им виновни

Г-н Петров, никой не ,,сменя" историята. Историята може да има само различни версии, но лъжата и мистификацията не са история. Т. напр. е неопровержим факт създаването на ,,македонска нация" по поръчение на Коминтерна, разб. на другаря Сталин. Тогава се измисля и ,,македонски език", пак в Москва. Разбира се, първи в това национално инженерство са великосръбските шовинисти. Само че при тях целта е била не да създават македонска нация, а да разколебаят българското самосъзнание и да го прекроят на сръбско. Докато Тито и неговия комунистически югославизъм в крайна сметка родиха този днешен хибрид, наречен ,,македонска нация". А иначе всичките видове македонизми, вкл. и гръцкия (има и такъв), са на антибългарска основа. И сега, как Ви се струва: още ли вярвате в глупостите за някакви американски интриги? Или най-накрая прозряхте горчивата за всички русофили истина, че " ... Всяко тържество на България е смърт за руската политика на Балканите."? Това е цитат, другари русофили, от един руски ,,дипломат"!

и знам, че маймуната произлиза от човека

Тая самоходна банка за сперма Педаловски що не се съеши с майка си публично?

Ами така е. Българите масово гласуваха за политиците които махнаха ветото без никакви отстъпки и гаранции въпреки че от години се кълняха и пенеха по форумите как това щяло да е края на всеки политик... Поведение на хора без гръбнак и достойнство. По този начин българите доказаха, че не заслужават по-добро отношение от Пендаровски. Сигурно повечето които сега плюят по Пендаровски тогава са склонили овча глава и са гласували за "своите" нищо, че се доказаха като национални предатели.

Слагайте минуси но не беше толкова отдавна. Сигурен съм ,че помните как политиците предали българските интереси бяха избрани и преизбрани с огромно мнозинство от същите хора които се кълняха че няма никога да гласуват за тях буквално няколко дни след предателството. Да сигурно е трудно да се погледнеш в огледалото и да си признаеш, че си безгръбначно. Да слагаш минусчета по форумите е по-лесно.

Айде пак се почна. Американците ги дирижират. Винаги могат да ги накарат да млъкнат, да подпишат. Но преди това ще поискат нещо от нас. И то много повече. Купуване на оръжия от Америка, по каквито цени кажат. Досега под милиард не сме им плащали. Разполагане на войски в България (да ни пазят от македонците). Изпращане на български войски в Украйна (да пазят натото от руснаците). Каквото им е нужно в момента на щатите.

Парадоксално, но факт - хем президент, хем боклук!

дааааа, подовете на ПП, които едностранно поддържат версията, че в Бг имало малцинство от макета

тва макетата онагляха безмерно... и чий го фрепат тука ами не си идат у севарната македония... да не ги дъежим на сила

Това се дирижира от федералното американско правителство, което иска конфликт в нашия регион- албанци и сърби както и между нас и Македония- два братски народа, подобно на Русия и Украйна

Ако 10-15 човека при преброяването на населението се регистрират като македонци , трябва ли по Конституцията да им се дадат права като малцинство.

_stankow

Не разбира се. Но ако от щатите ни тропосат един канадски гражданин (Петков), един американски (Василев) и един френски (Габриел) те трябва да са премиер и вицепремиери. А пък конституцията вече толкова е одялкана, че не може да спре този диктат. Къде ще ходиш ? Няколко хиляди души от "международните сили", за 24 часа ще залеят с кръв жълтите павета. Кой ще им се опълчи ?

Получава за награда хибридки от съседите си.

Нека националните предатели от сглобката да обясняват мотивите си за вдигане на ветото над Македония.

мотивите са изразени с финикийски знаци....

Я пък го тоя смешник.

Македонско малцинство няма. Нула е. Колко да я малтретираш нулата. Доколкото знам нулата като я малтретираш все е нула. Смешници. Понятието национално малцинство е свързано с войните. Понеже ние не сме печелили войни последните столетия то и нямаме чужди национални малцинства у нас. Много е просто. Няма как да имаме. Тези постановки ги е измислила Европата.

Има истории на родители, които малтретират децата си, но в случая няма такова нещо.