Пекин с остра реакция: Арестът на директора на Huawei нарушава човешки права

Канада арестува главния финансов директор на китайската технологична компания по искане за екстрадиция от САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Huawei е един от най-големите производители и доставчици на телекомуникационно оборудване и услуги в света, като наскоро задмина Apple...."

Хората имат закони и тяхното нарушаване се наказва. За българинът това е непонятна концепция. А че Китай при този президент ще яде дървото е ясно.

Имат закони, да! Имат закон, че американски военослужещ може да убие когото и да е, където и да е по света и НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪДЕБНО ПРЕСЕДВАНЕ! Имат и закон, според който могат да ОТВЛЕКАТ когото и да е, където и да е по света, без да се съобразяват със законите в която и да е държава.

tonk11

И кой е този закон бе село? Щатите едностранно налагат санкции и изискват целия свят да ги спазва! Това ли е закона? Де е свободата тогава? Знаеш ли, че в Китай хомосексуализма се наказва? Да земат китайците да приберат педитата от щатите и да ги съдят а?

Китай (хюауей) ще търгува със Северна Корея и Иран. Ето го резултата

От търговия с просяци никой не е прокопсал. Простият български русофил няма дори далечна представа за размерите на американкия пазар и икономика.

Нямя да слушат краварите да им нареждат с кого да търгуват!

Абе, що изведнъж се присетих за РЕЖИМА преди 1989? От който режим панически "избягахме". Да те арестуват понеже НЯКОЙ, НЯКЪДЕ СИ (дето не говори езика ти и се намира на 12000 км от теб) е решил, че не угаждаш на прищевките му.

За няма нищо из целият свят арестували руснаци, сега вече почнали и с китайците. Американците дърпат дявола за опашката, а после ще рИват

Tova koeto sa napravili USA za mene e priznak na bezsilie !

Американски депутати многократно са упреквали компанията, че е заплаха за националната сигурност на САЩ, като твърдят, че нейната технология може да се използва за шпионаж от китайското правителство...А краварските говеда ПУТОКРАТИ, ще кажат ли как Епъл, Фейса,Туита,Уиндоуса и другите им компанни предоставят шпионска информация за другите страни?! А путократи лижещи резаните дюнери на мюслитата от Саудитска Арабия!

Е, сега кой е най-големия терорист? Партньорите - моля да отговорят. Как се арестува чужда гражданин за предполагаеми нарушения? Американското законодателство откога е екстериториално?

Винаги е било екстратериториално.Сащ имат закон според който ако някой накърнява интересите им го арестуват. Могат и го правят. Болшинството наркобарони как гният в американски затвори. Същевременно коза ностра как внася 80% от кокаина в Европа? Ако беше го внасяла в САЩ отдавна щяха да са по затворите. Американците не си поплюват. Съгласен съм, гадно е. В случая е кой е по силен.Светът е джунгла и ако някой си мисли че правото на по силния вече не важи да знае че греши. Така е било и явно така ще бъде.

Ей тия от липса на хубави жени почнаха да крадат чуждите . Представете си ако рускиня , българка , чехкиня или сръбкиня се доближи до САЩ (съединени африкански щайги) , Че те пак ще я грабнат по някое бързо и тапанарско обвинение. Ей ,това да няма жени а само педали и много мъчи.....

Най-ми е смешно когато до 1972 година не си разрешавал на негър да учи в училище за бели, а сега да даваш акъл и да учиш другите на ДЕМОКРАЦИЯ???:))))

Е, айде сега, на тебе за черните ли ти е мъчно? Ама за тия дето не са близо до тебе. :))) Малко лицемерно, не мислиш ли? :))

МНОГО ПО-ЛИЦЕМЕРНО Е ДА СИ БИЛ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАР И ДА СИ УЧИЛ ДРУГИТЕ НА ПОЧТЕНОСТ, А СЛЕД 10.11.1989, ДА СИ СТАНАЛ ДЕМОКРАТ ЗА НЯКОЛКО ДЕНА!:)))))))..............ПИТАЙ БАЩА СИ ДАЛИ Е СКАЧАЛ ПО ПЛОЩАДИТЕ И Е "ВОЮВАЛ" ЗА ДЕМОКРАЦИЯ:)))))))

А не е ли още по лицемерно да учиш другите на пазарна икономика, а самия ти да действаш от позицията на заплахи, санкции за да си осигуриш пазари ???

(до спас) ЛИЦЕМЕРНО Е, НО ДА ИЗБИВАШ НЕВИННИ ХОРА С АТОМНИ БОМБИ Е ВЪРХА НА ЛИЦЕМЕРИЕТО!!!!!...........по повод на някой си джо който говореше за 10 бомби:))))))))).......ПРОСТО ЩОМ СИ СПОСОБЕН НА ХИРОШИМА, ТО ЕДНО АРЕСТУВАНЕ Е детска болест!:))))))) ТРЯБВА ДА ПОМНИМ И ДА ЗНАЕМ, ЧЕ ВЪЛКЪТ СИ МЕНИ КОЖАТА, НО НРАВА- НИКОГА!!!!!!!!!!

1972 в СССР още не са имали паспорти мужиците бе! Ходили са с пътни листове като добитък! Къде се върна ти! ХАХАХАХАХАХА

Но при теб никога не е имало мозък и никога няма да има. Нищожество лъжовно

Не се намесвай в разговор, който не разбираш, тъпоглав уж майор !

ДА НЕ БИ ДА ЛЪЖА, ЧЕ КОГАТО РУСИЯ Е БИЛА ДЪРЖАВА, ПО АМЕРИКАНСКИТЕ ПРЕРИИ СА СЕ ПЛОДИЛИ БИЗОНИ?:))))))))))).............защо ме триете? Просто отговарям на фелтфебела!:)))

А, да ти е известна датата 07.02.2013 г. .. Да знаеш, че на тази дата е отменено робството в САЩ....... Последният щат...Мисисипи гласува 13-тата поправка в Конституцията.

Цялата работа е,че тази компания "издуха" в буквалния и преносен смисъл ейпъл в световен мащаб и ги остави в момента да се чудят как да се оправят с стотиците милиарди дългове без ясна песрпектива от гледна точка на конкуренцията. Това го написах в доклад още преди две години. Отново наблюдаваме типичното западно лицемерии и простотии. Което го правят от години спрямо Русия и други неугодни тях държави.

Абе за издухването може и да се съглася, ама милиардите долари дългове ми идват в повече.

Това няма нищо, ама НИЩО общо с Apple. Тук не става въпрос за телефони, а за основно мрежово оборудване. 5G, рутъри и оптически кутии с размер на хладилници.

Единственото по-добро нещо на хуавей е камерата лайка, която е германска! Т.е. хуавей бие Айфон само в снимките! За видео и всичко друго просто Айфон е НОМЕР 1!

Кефи ме Тръмпи! Добре ги наритва подчовеците от азия! От сибир до Индокитай раздава ритници и колхозниците само вият жално! ХАХАХАХАХАХА

Е, щом бай Дончо те кефи всичко е ясно. Не е достатъчно да не харесваш Русия. Трябва и някакви принципи да има човек. Дали е русофил или тръмпофил все тая. Не ставате.

Много е смешно, когато болшевишки плужеци използват термина "човешки права"! чайниците като закопчаха шефа на Интерпол много ли му спазваха човешките права! ХАХАХАХАХАХА

към Китай - сега почвам да се поля капчата да ми пусне бонус светофари. сащ имат ли намерения да си платят дълга? просто се питам.

пожелавам на дира мотоциклети и пожарни кранове! поля да се чете моля.

ми дреме? ми не ми

sidewinder73

Как да обясниш на англоговорящ олигофрен, че "Дреме ми." и "Не ми дреме." означават едно и също :)

Толкова простичко е. Отговаря се с реципрочни мерки. Арестува се висш служител на американска или канадска компания в Китай. Причините не са проблем да се съчинят.

Ми пробвай де хахахахаааахххаххахх

САЩ едностранно налагат санкции и искат целия свят да ги спазва?!? От кога САЩ се разпореждат от името на целия съвет за сигурност на ООН?!? ЕБ*ХТИ НАГЛОСТТА!

Защото, за съжаление, по един или друг начин владеят света.

Това "задържане" си е най - чист бандитизъм. Международен бандитизъм при това.

Американците си ги знаем, за тях закони не важат: една епруветка с прах за пране беше достатъчна за нападението срещу Ирак; В Гуантанамо (незаконна база на територията на Куба) държат без съд и присъда стотици "терористи"; Бомбардираха пътнически влак в Сърбия, телевизията и китайското посолство без каквото и да е разрешение от Съвета за сигурност на ООН и избиха хиляди европейци! Китайците и руснаците би трябвало да обърнат лопатата и тогава краварите ще видят дебелия край! Американците са едни нещастни отрепки с претенции за световен лидер.

А сега си изтрии пяната от устата, щото само това можеш да направиш...

Великата ера на Големия брат приключи, щом земаха да се занимават с кокошкарски истории.

Проблемът не е само китайски и дано другите все още независими държави го осъзнаят по-скоро. Време е независимите държави да се обединят срещу американския произвол! Иначе американците един по един ще ни затрият.

Крим наш!

Носете си новите дрехи!

Тази явно я арестуват по същата причина, по която арестуваха онзи наш младеж от Call Center-а. Само че не разбрах нашите защо сами предадоха младежа, може би за да продължат да ни канят на работни закуски, а уж сме в ЕС. Канадците влязоха в ролята на нашите послушковци за китайката. Ще е интересно как ще отговорят Китай на тази очевидна провокация. Според правилата на ООН американците са в абсолютно нарушение, според американските закони могат да си правят каквото искат. Та ако не освободят китайката по-добре да разпускат ООН-то.

Младежа от кол центъра не беше екстрадиран и даже американците оттеглиха искането. Мен ме вълнува граничарите дето ги съдят урците, защото са си изпълнявали задълженията.

току що на живо гледах изстрелването на Флакон 9 , вие що не си давате изстрелванията бе? щото не ви стиска - ако се издъните, както обикновено... Хората кво праат, вие само плювни знаете.

009

Щот ако ракетата се взриви с американските космонавти вътре, ще падне голям смях, затова не ги дават. Разбра ли сега?

как руска ракета ще се взриви?

"Демокрация" по американски. Конкурентните чужди фирми биват обявявани за врагове и тероризирани. Тия са по-голяма диктатура от комунизма и фашизма взети заедно.

Китайците да фанат Цукърбърг и че са квит!

гледам импортозамещението вече започва да взема умствени жертви сред музилажа

Като гледам как у насекъде ви се привиждат тия мурзилки, май, май че излезне наобратно.

Сляпо да прогледа.

От новините за последните 2-3 седмици, вече ми е ясно, че в САЩ нещата в икономиката и политиката са много, много зле. И както винаги са правили досега, американците искат да предизвикат Световна война. Именно затова тези две седмици провоцират Русия, а вече и Китай, с надеждата не САЩ, а друг да я започне тази война. Може и да греша, но ако провокациите продължат, въобще няма да се учудя до края на 2019 да започне Трета Световна. Просто защото днешната криза на Капитализма без война не може да бъде разрешена. Рано или късно Война ще има.

Краварите изперкаха. Вече арестуват висши служители на китайски фирки, поради това, че китайските фирми превзеха света. Хуауей смачка по всички показатели Епъл, та затова янките посягат и физически на своите конкуренти. Ей, плячкаджии, Китай не е Циганистан, където брутално унищожихте и Южния поток, и АЕЦ Белене, и където си правите каквото искате.

днеска ти казват, че незабавно ше направат каквото иска тръмп. съгъ се изненадват? късно е либе за китка.

И с китайците ли започнаха да се бъзикат? Може да им излезе през носа ...

Тези кравари съвсем се оляха. Както са го подкарали, ще ни докарат третата световна. Този път обаче тя ще се води осново на територията на САЩ. Сетих се един виц: американец, руснак и българин обсъждат колко ще трае третата световна война. Американецът казал един ден. На въпрос защо смята така отговорил - при съвременните технологии натискаш бутона и за един ден всичко свършва. Руснакът казал два дни. За един ден приключваме, а вторият празнуваме деня на победата. Българинът казал три дни - първия ден побеждаваме, вторият празнуваме деня на победата, а третият отработваме втория.

Само бой за вас! Боят изгражда, той ще ви оправи

А за вас бой и е..н! И не мърдай да не направиш кеф на врага...

Канадците се проявяват като лакеи на САЩ. Законите на държава важат само на нейна територия! САЩ не може да налага световни санкции на друга държава. Важи и за срещу Куба. Даже е имало решение на ООН, че са неправомерни. Въобще ООН трябва да са на друго място, а не в САЩ. Китай интересно какво ще измисли, за да арестува сега канадци и американци. Като нищо ще го направят. Може и да последват хакерски атаки.

Хе хе, та не помниш ли как ние щяхме да екстрадираме нашенец, задето американската фирма за която работел била нарушила ембаргото срещу Сирия. И понеже въпроса се размириса и стана очевАдно че сме безправна колония, та чак Боко се намеси и на посланика се моли да не се излагаме. Е, нашия извдаи късмет и му се размина, инак щяхме да го дадем. И ставаше дума за българин, но ако беше някакъв китаец, като нищо щяхме да го дадем. Канадците са на същото дередже - безправна колония, няма къде да ходят.

Каква е ползата за България?

Англо-саксонския модел предполага печелене на служебни победи. Винаги така е било. Престъпления маскирани под борба с нещо си.

Е няма по-долни от краварите, но с подобни игрички, самo си го набиват по-дълбоко, Oxxx

Аз съм работил 25 г в сферата на телекомуникациите. Преди 30 - 40 години в тази област главните играчи бяха Сименс, Ериксон, Моторола, Нокия, ITT и някои по дребни производители....Боже, колко много се промени света от тогава...Китайците тогава не можеха да направят един обикновен телефон. А сега до къде стигнаха....Всички тези технологии първоначално ги откраднаха и след това ги доразвиха... В момента никой не може да се опре на китайците..дисциплинирани, работоспособни, не мрънкящи за разлика от нас например. Работещи за мизерни заплати, но доволни от труда си....

в САЩ никой не брои китайците за хора, тва не го ли разбраха

Това са взаимни "симпатии".

Китайците имат дъъълга памет.

И къси пишки. Котайската индустрия все още живее от износ. Потреблението на вътрешния пазар в Китай е много по малко. Затова удар по износа създава огромен проблем за Китай Същевременно всеки удар по американска компания в китай е удар срещу самият Китай.Не мисля че ще има контра мерки. Ще се договорят хюауей да не изнася за иран и с. корея и готово.

009

Китай са имали империя, култура и писменост 3 хиляди години преди някой да си помисли да открива Америка, и ще имат хиляди години след като никой не си спомня вече за САЩ.

Арестът е незаконен, но за сметка на това много добре премислен от гледна точка на ефектите. Първо, вчера борсите се сринаха след новината за 90-те дни примирие в търговската война между САЩ и Китай, което веднага стресна инвеститорите и брокерите и уйдурмата не закъсня. Второ, САЩ имат намерение да правят поредния военен ПР около Иран и си подсигуряват успеха, вземайки заложник. Трето, разбира се, конкуренция от все по-замогващите се и качествено произвеждащи китайци, на никой северноамериканец не му е притрябвала. Четвърто, Шанхай отнема на Лондон борсовото и финансово първенство. А Канада си остава доминион на британската корона. Китайците ги знаем, че няма да се решат на нещо сериозно, защото ще загубят пазарни дялове заради санкции. Те бомбената атака от натовската авиация на посолството си в Белград така и си я преглътнаха, оставяйки наглостта без отговор. И сега ме смънява да съберат повече решимост за наистина достоен отговор.

009

Единственият достоен отговор е това, че Китай ще задмине САЩ по всички показатели след десетина години, апо това време американците ще се избиват за парче хляб в празните си магазини, защото зелените хартийки за ядене не стават.

Да живее беззаконието в кравария!!

Хахахаха, а когато китайските пигмеи "арестуваха" тайно шефа на Интерпол-не беше "нарушаване на човешките права" ?!?! Айде стига с путлерските тъпотии!!

Китайците арестуваха китаец на китайска територия! Има разлика!

Какво те боли бе галфон? Хапчетата! бързо ! Закъсал си го на генно ниво.

Пишлюн, имаш психически проблеми. Не се лекува. Само трябва да те терминират и на сапун, за да не заразяваш околните.

мда.... китайците могат да арестуват шефа на Интерпол, без да се притесняват нито от санкции, нито че му нарушават правата. и великите Интерпол просто си избраха нов шеф, а сега на тая кака и нарушавали правата

Както са писали по горе китайците арестуваха техен гражданин на тяхна територия, та няма 5 цента за този тролпост :D

за разлика от теб - аз не получавам пари от глупостите тук. пиша онова което мисля. значи Китай са най невинните според теб? и никога не са убивали хора, които са правили онова, което съвеста им диктува? според теб човек, който е на върхът на международната полицейска организация трябва да се подчинява не на върховенството на закона, а на заповедите на китайските комунисти?!? къде са доказателствата, че е извършено някакво престъпление? и аз мога да дойда утре у вас, да те смеля от бой и после да те натоваря в някоя каруца и да запраша уж към полицейското, а да те закопам нейде в гората. и после да обяснявам - тоя наруши закона, и за това няма да имате право даго виждате и говорите с него. някога може и да ви заведа при него... еднопосочно разбира се.

пиле изтрещяло аз не получавам пари за постове. А по другите ти "опорни" точки. САЩ не трепят неудобни така ли? Незнам за какво върховенство на закон говориш. Либералните простотии които дори и твоите идоли вече отхвърлят може да си ги .. Китайски гражданин на китайска територия -> върховен закон Китай.

китайците арестуваха китайски гражданин, на китайска земя, за нарушения към китайската страна! Излишно е да те питам дали схващаш и дали правиш разлика между двата случая. По-долу един друг съфорумец е написал много ясно: "А бе, тия съвсем изтрещяха! Значи - те си решили някакви санкции срещу някаква държава, човек който няма нищо общо със САЩ и техните санкции си върти търговията и изведнъж в някаква страна по света той е арестуван, че не спазва щатските закони!!!??? Това нормален човек не може да го измисли. " Е.ал съм им майката на краваросите и техните закони! Да си ги заврат отзад! Нито им посещавам страната, нито им им потребявам глупостите! Аз съм свободен човек и ще търгувам с когото си поискам! Стига да имам изгода от това! Може да има санкции САМО НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ООН! И да бъда арестуван за тяхното неспазване. Само и единствено! И да! Светът ще продължи да бере ядове дакато не изпепели половината фащ!

много си далече от истината. всичко е за пари. много пари. бай ти Тръмп малага някакви мита - парите влизат директно в държавата а тълпата ръкопляска - колко много им го сложил на китайците. само дето идиотите не схващат, че всъщност тия пари им ги вадят от джоба... а на китай му е се тая - ако наистина искаха война - спират сичкия износ за хамерика и толкова. да, ма печелят купища с пари... това, че им зимат някоя и друга торба от печалбата не променя факта, че пшродължават да печелят. така че - докато тъплите ръкопляскат - винаги ще има кой да ги стриже а по въпроса за шефа на интерпол - по пътя на твойта логика - и Хашоги е напълно правилно убит. бил е нарушил законите на държавата си с това че я е критикувал. и в Северна Корея напълно правилно избиха висшите функционери преди година-2, щото гледали сапунки...

valery_an

Абе май ти си изтрещел ...ООН е международна организация с авторитет като на хелзинкския комитет у България. Кой се съобразява с тая пионерска организация ?

Мда, да. Не може така някой да изпреварва нагризаната ябълка току така. Това е символът на американската икономика.

подозрително е мълчанието на платените подлоги на америказабълхаря! Няма нито едно изказване под тая тема. няма ги нито регистрираните пеерасти нито анонимните леберасти... що така?

санкции за американците те трябва да си седнат на газъ за да не ги заболи

Това е чиста пазарна икономика и честна конкуренция. Най-великата държава на света ви показва що е демокрация и капитализъм...

И аз мисля да арестувам някой "Янки",щото съм им забранил да вършат глупости на чужд гръб! Примерно,защото не приложиха "принципните си санкции" към Саудитска Арабия.. Голямо лицемерие,голямо его.... Такъв страх ги тресе от Китай,че сигурно някои имат "нощно напикаване"...

И целодневно насиране

Ще я арестуват я, че откъде накъде Хуи се вей ще изпреварва ябълката ?!

А бе, тия съвсем изтрещяха! Значи - те си решили някакви санкции срещу някаква държава, човек който няма нищо общо със САЩ и техните санкции си върти търговията и изведнъж в някаква страна по света той е арестуван, че не спазва щатските закони!!!??? Това нормален човек не може да го измисли. Човечеството ще продължава да има много сериозни проблеми, докато продължава да се съобразява с прищевките на тази богохулна държава.

Става въпрос за промишлен шпионаж . Мозъците са в Америка , Китай краде технологии и след това ги изпреварва на пазара . Е па това честно ли е ?

това отадвна вече не е така Виж победители по математика в най големите олимпиади в света последните 5 години виж кои публикува най много научни трудове и прочее и прочее. Запада залязва и с по горе описаните действия затвърждава тази хипотеза

... си заключва вратата.

Принуждават ме да купувам само китайско, за предпочитане Huawei, когато мога да избирам между "западно" и китайско. Дори китайското да е по-лошо или по-скъпо. И много ще направят точно като мен. Сега почвам да цъкам по пешеходни пътеки и пожарни кранове, тъй като неграмотната рекапча ни прави на маймуни.