Коментари - Пекин разреши вдигането на хеликоптери за издирването на Боян Петров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано е жив! Но! Това не го имам за спорт/ на Олимпиадите го няма!/, а хоби. Държавата не е длъжна да плаща за хобито на поданиците си! Ако някой е решил да преплува океаните и далдиса в Марианската падина каква подводница ще му измислим да го спасява? Сега: МВнР, хелита с екипажи, правителства и т.н.- Кой ще плаща за това скъпо начинание?Нека да е урок за всички!

хелитата не ги мисли, нито е първия омрял по баирите, нито ще е последния. Всеки който е катерил знае, че е пълно с трупове. Няма как да се събират труповете просто. А хелито ще се плати от застрахователя, То няма и да тръгна иначе. Виж, българската държава е гупашка. Не и е работа да се занимава с този, защото не го е държавата изратила на частното му хоби. В целия свят държавите защитават гражданите си. НО!!! Защита от тероризъм, от агресия на други държавни органи към бражданите си, несправедлив съдебен процес в друга държава и т. н. Не и това!

започва да мяза на пиар акция спретната от службите

Дир Бг вие модератори нямате ли?По долу някакви идиоти искат да плюят на знамето и герба на България,има постове на сръбски,псувни на майка?!

А не се притеснявай, това е дежурният трол, изкарва момчето пари за хляб, от дни не е хапвал нищичко. Плащат му само по стотинка и половина на коментар и гони бройката.

Явно някой е избягал от Психодиспансер, а за модераторите сте прав . Ако беше коментар против циганите.........нямаше да " види бял свят". Не ми идва на ум дума , с която да охарактеризира това " бездействие" от страна на dir.bg

Това са моите сънародници русснаците от русското ни пасольство и тролската къща в Петербург, ул. Савушкина 55. Националната ни русска политика е да се плюе под всяка статия за по-известни българи (например в този сайт най- са ни л'бими този алпинист и Григор Димитров)

Дано този случай подейства отрезвяващо и този да е последният алпинист от България! Няма смисъл да се мре по баирите за няма нищо! Даже и слава вече не е!

Бастун ти не знаеш какво е да изкачих върхът. Да победиш природата и границите на човешката природа. Пий си ракията и бий дебелата си жена. Това ти е върха на теб

ше победиш природата и границите на човешката природа на мук, кривак такъв.

Пия си я ракията! Елксир! Грозданка 45 градуса, 10 годишна! Божествено питие, няма равно на Света! Ти не пиеш ли? е, да де пиенето е мъжки занаят и който не може да не го упражнява! Аз си имам любим връх и не му изневерявам . Казва се Шипка! Ти колко 8 хилядника качи?

Марш от тука русска свиньо!

Да помоли Руските военно въздушни космически сили за помощ А ? Празноглавец...

Показахте ли си благородството , герои? Показахте го. Герои сте вий, ама не дотам. Е...

Една седмица...Китай не дава да се хвърчи.сега хеликоптерите минават границата,кацат,удрят им печат на визите и се връщат да го търсят?!шантава работа.

Прокжен български народе, дано изчезнеш като да не те е било никога. Плюя на историята ти, плюя на героите ти (купчина човешки отпадъци), плюя на знамето и герба ти, мрсно племе, дано изчезнеш от лицето на Земята.

Бояне чий ми та кур буташе да ходиш на майна си Райна та народа ти е крив ???

Марш от тука русска свиньо!

"Бек Уедърс (нерегистриран)"-много точно каза.....дано е жив, дори и при минимални шансове

Българите сме най-изнасиленият народ на света. Долни, мрсни, гадни полу-цгани, избиващи националините си комплекси като си въобразяват, че са бели хора.

Дай Боже да е жив и да се върне, че такъв ще му шибна зад врата, че и на жена си няма да смее да се качи!!!

се върни коги чумата върни децатъ нъ хорътъ...

Що съвети се изсипват, що нещо ... И повечето -- защо и как не трябвало да прави това, което Е животът му. А такива хора като него са единици -- кой от нас, "съветниците", разбира нещо от душата на "безумеца", от идеалите, от логиката й ... Аз -- не, и може би затова просто се прекланям пред него. И вярвам, че той ще оцелее и този път. Напук на спасителите, които ще тръгнат да го спасяват всеки момент -- десетина дни след изчезването му ... Пожелавам им успех. Спаси се сам, та да те спаси и Бог. И не е взел сателитния си телефон ...

Моля, (не)ДИР-ници да не манипулират коментарите!!!

НАДРУСАНИ СА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Няма по-долен и мрсен народ от българският. Всичко ни е гадно и пртивно - историята ни е проституттска и помярска. Фолклорът - цгански и вулгарен. Традициите - варврски. Манталитетът ни - ориенталски. Морал и ценности - никакви. Срам ме е, че съм българин.

се осраха?

Китайците ги боли дръонатият за вас. Нема го Тато да лиже кремлски седалища, а те да ви снасят "братски, социалистически помощи" и да ви вързват гащите. Лизнахте западните седалища, белким там ви огрее - ама йок ефенди. Виете сега като гладни пста срещу Луната. БЪЛГАРСКИ ПОМЯРИ!

На Еверест е стигал хеликоптер или в близост до него.И то отдавна.Сега го прочетох.Алпинистка го казва и мислу, че върхът е опорочен така.За нея К9 бил най- труден

К2 сигурно искаш да кажеш - не К9

Еий, толкова приказки - Диабеат на инсулин НЕ СЕ ЛЕКУВА. Той се контролира ЕЖЕДНЕВНО. Че то трябва да е тръгнал с "Цяла Болница" - образно казано ...

Душко, за втори път ти пиша! Ако не се храниш, не трябва да правиш инсулин. Толкова е близо до мозъка, че не знам, как не го схващаш и пак се излагаш. Ако правиш инсулин на гладно и спреш да се храниш - се самоубиваш. Впрочем един от най-безболезнените начини да умреш. Е питам те, ако Боян не се е хранил 5-7 дни, за какъв ... му е тоя инсулин дето продължаваш да го дъвчеш. Ами представи си вече, че не иска човека да умира, иска да живее, очаква да го намерят.Ех, значи, четенето не ти е силна страна.

Ако не се храниш няколко дни пада рязко глюкозата в кръвта ти и все едно си бил доза инсулин, изпадаш в кома. Ферщеен?

Драги, Аркан, да вярно, пада захарта, ама за това се бие дексаметазон или се пие на хапчета. Ехо, тикво, расла в равнината, какво знаеш ти за Планината. Всеки човек, ходил да катери веднъж поне знае, че алпинистът винаги има в себе си спринцовки с кортизони и обезболяващи. Боян Петров е качвал като диабетик ДВАНАДЕСЕТ ОСЕМХИЛЯДНИЦИ. Ти, душо проста, ти ли философстваш тук? И си тръгнал да учиш на медицина човек, който работи медицина 30 години. Хах, лаико! Делят ни не вагони, а цели композиции с книги!

А и той си има инсулин. Носел си и кола ако му падне захарта. Така че ако е стигнал до някой лагер и се храни не му е проблем

И как точно се храни при минус 30, минус 40 градуса?

Лагер 1 и Лагер 2 са оборудвани - има храна, кислород и газ. Така че си пали примуса, топли си яденето и яде...

За всички дървени философи, потърсете и прочетете историята на Бек Уедърс, оцелял при трагично изкачване на Еверест, при което загиват 8 души от групата. Оцелял, макар, че е бил отписан от всички. Жена му от САЩ задейства тромавата машина на бюрокрацията и вдигат хеликоптер на неподозирани височини, за да го спасят. Вие не сте Богове! Само Бог решава кой ще живее! Ние хората сме само длъжни да направим, каквото можем, за да помогнем!

Вие първо питайте Бога, дали изобщо да ходите там. А не после да задействате цяла държава заради вашата непремислена ексцентричност-ако ще поемате риска, поемайте го докрай, а не да хленчите после кой как ви бил длъжен, щото сте били много специални, рийш ли.

Ти можеш ли да четеш на български? Или не си в час? Ти ми говориш за лекия връх Еверест, а Боян загина на смъртоносния Шиша Пангма. Може би си албански реотан и загряваш бавно за тая малка разлика и подробностите произтичащи от нея?

Колко време е оцелял? Една седмица?

Докато го прибере хеликоптера горе-долу толкова при минус 30. При адска буря. За съжаление после му ампутират двете ръце, обаче е жив все пак и до ден днешен. И се е върнал сам в лагера. Сам на крака! Преди това са го подминавали други и са го мислели за мъртъв, бил е замръзнал целия и не са напипали никакъв пулс.

е брао- великолепно занимание, прекрасни резултати...

Пра, пра дядо ми е насилил три гявуррки една подир друга в църква.

Е, екипажът на кораба "Пирин" ти обърна 100 пъти халката и си го върна!!!

Адреналин на MAX >>>> Wingsuit Rodeo - 00590

застрашава електроцентрала те тръгнали с някой си бай хуй да се занимават моляф съ!!!!!!!!!!!!!!!

Душата е безсмъртна. В тоя живот е проявил воля да надмогне болестите си, характер да остиска по безумните височини много пъти, бил е добър еколог... Можело е да е по-умерен в рекордите, ама не би. И затова сега циркът е пълен. Тва е. Погледнато "от кочината". Орлите и гъските да кажат как изглежда отгоре.

Много лошо за алпиниста. Много лошо стечение за плана. Едно си мислил Петров, друго излязло. Кофти преценка на рисковете ли? Интерсесно е друго кой след пет дена тарапания организира спасителната акция. Щото китайците се дърпаха, а сега някой кихна лев и стана работата със спасителната акция. Досещате се кой плаща майната му на парите, ама що се договаряха толкова дни не мога да разбера.? Търгашеска история.

Нема за кога. Вертикоптерите не могат да летят на повече от 6 хиляди метра, а и каква е файдата да му свалят тялото? Не приляга ли повече на стила му на живот да го оставят в планината вместо в няква бетонна урна в Малашевци?

джужето SHISHA PANGMA е с коефициент на смъртност 8,39 При 274 успяли да стигнат до върха загиналите са 26 ! Злокобният Еверест е с много по малък коефициент на смъртност. Успеваемоста при изкачване са постигнали 3684 човека ,загиналите са 266.Коефициент на смъртност 5,70. Шампионът по коефициент на смъртмост е жужето -лилипута-ANNAPURNA I При успеваемост за изкачване от 153 души ,загиналите са 66 човека!Коефициент на смъртност Цели - 37,91

Това е истинската Статистика и "джаба" казва, че "Джуджето" си е истински Съдист.

Интерсна и полезна статистика. Браво не я знаех. Само да не наелектрезира цял екип ентусиасти да ходят да се пробват на джуджето.

Смятам че е по коректно да се смята отношението към всички опитали, а не успешни към фатални

А Христо Проданов и колегите му от България дали не успяха да изкачат Анапурна през 1981 година? Тогава бях младеж на 20. Или може би е бил Лхоце върха? Тогава вероятно Проданов е придобил това прекомерно високо самочувствие и самоуспокоение, че на Еверест след 3 години, нищо лошо няма да му се случи

ИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМИКОМУКУРАТЪРСЕШЕТАМ

Кажете ми не са ли адреналин екстремните спортове, направих преди време един клип казва се Best Wingsuit Flying - Лицето на Адреналина. Изгледайте го и ще ги разберете тези хора, стига пишете глупостите и хейтърство.

"Заври си го", много правилно то го каза. И аз като него съм на същото мнение. И не той е селяндур, а ти си селяндура.

Защо трябва да съдиш някой и да даваш наклон как да живее, всеки си носи последствията, какво ти пречи. Боян е някой, ти си никой и никога няма да имаш неговата воля и сърцатост.

7 дена поне - Диабетик на инсулин. Трябва да си мериш кръвна захар, за да знаеш какво да инжектираш. Там лентички, уредчета - на -30 Липсват и двете. Може би си топиш сняг, ако имаш с какво - течностите са необходими не само заради височината, но и заради диабет, ама как се разтапя лед - може би като си го завреш дупето, а то също замръзнало, примус, кислород, адеабетик без храна толкова дни ... това е Някаква измишльотина ... има филмов екип с него ... нагласена история, ама на тез височини ... RIP

преди всичко-диабетът се лекува- ама то е все едно да качиш един вътрешен Еверест. излекувай го - и после празнувай, като качиш за кеф и истинския Еверест...

ARKAN, прочети повече за диабета. На така височина високата кръвна захар не може да го убие, не му трябва инсулин. Трябва му дексаметазон - дано е имал повече таблетки. Ако е тръгнал с добър запас таблетки, ще го намерят жив. Той е много опитен алпинист, добре знае какво да прави. Надява се, че е направил заслон и е там. Ако му стигне дексаметазона - ще го намерят жив. Вероятно крайно изтощен, но жив.

Хайде, хайде .... тези не на мен ... сериозно

Пишете го умрял и да свършва простотията на още един дебил!!

„Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate“ „Надежда всяка тука оставете,!!!

Така ми е жал за тебе! Никога не си напускал дивана на майка си и никога не си имал мечти! Мъртъв си вече, ама още не го знаеш.

МАЙКАТАГОВЕДО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не разбирам нищо от алпинизъм , но е МЕКО КАЗАНО СТРАННО : Как човек с богат опит като алпинист, и за който казват ,че не обича излишния риск тръгва сам, без сателитен телефон , при влошаващо се време да атакува върха ? Може би когато си близо до целта, здравия разум ти изневерява. Дано да стане чудо и да е оцелял.

Недей, щот следващия път ще тръгне и без гащи.

Човекът е в неизвестност от 3 Май!Започват да го търсят на 10 Май,сиреч,една седмица по-късно!На 7500 м височина,без кислород,в задачата се пита,ще го намерят ли жив !

Най големите лудаци и най-високия адренаналин е Wingsuit flying , онези с крилата дето летят като птици с висока скорост около дървета и на 2 метра от земята по била и планини. Оправдавам ги, има хора родени за това, както и Боян и недейте да ги съдите.

Аз не ги оправдавам- летят с помощта на джаджи и мнозина падат и се потрошват до смърт, а после близките им страдат до смърт. Ами като искаш- стани свръхчовек и си фъркай, без да се трошиш.

Честито, гонтов си за прайда!!! Данчето ще ти подари грамота на 9 юни, а от козяшкия краварник шепа зоб!!!

Марш от тук русска свиньо!

сага остава да падне и някой хеликоптер или пък лавина да затрупа спасителите, че да стане картинката пълна

Още като съобщиха споменах филма "Вертикална граница". Колко човека загинаха за да спасят двама ако не се лъжа. Главният виновник-побърканият богаташ тип "Ричард Брансън" естествено загина. Точно той накара другите да тръгнат при рязко влошаващи се атмосферни условия за да помахат на самолет. Обаче и те бяха виновни защото се подчиниха на откачалника. Спирам дотук защото ако продължа ще ми нацъкат яко минуси.....

Махни ги тия холивудски простотии - тръгнали с нитроглицерин... да не говорим главния герой какъв скок направи и се задържа на пикелите...нищо общо - по добре давай пример от батман

Ей това е ненормална работа бе... гранични служители ще пращат... визи, паспортен контрол... ще превземат великия Китай сякаш..

Тези страни си имат закони и ги спазват, какво те учудва.

След дъжд качулка.

На оная работа ми е кво е разрешил Пекин. Писнахте ми сптия тъпотии....

Някой гледал ли е поредицата ? Като дойде времето няма значение как - отиваш си ...

Един самоубиец не мисли,че много хора могат да загинят заради него,но ако си решил да умираш скачай от някоя висока сграда и пак ще кажем,че сте герой.Това е най безсмисления спорт,където един идиот се прави на мъж.

Още, като прочетох книгата на Аврам Аврамов за "Еверест" реших, че истинските Герои са тези които цитирах в постовете си- Не и Христо Проданов. Дълги години четох литература по въпроса. И съм доста навътре в "материята", макар, че не съм алпинист. Първопроходците правят близо 60 години опити и най-на края успешни да покорят "тези 8 хилядни тавани на Света. Не те го правят основно с Друга помисъл. Защото знаят защо Хънт е тръгнал към Еверест и каква е била неговата професия и цел. Това не са били авантюристи ... това са били географи, картографи ...

Те повечето от пишещите тук и на Алеко не са се качвали сигурно... Всичко свърши...Риска на професията. R.I.P.

Ама, разбира се-кво знаем ний-само бира и кебапчета... ПП това с върховете не е професия.

Ама то в момента в Китай е 1:30ч. дата 11.май бе! Вие за канарчета ли ни взимате.

Те и новините пътуват до тук бавно с влака

Не мисля, че жената иска да злоупотреби с пари.Просто са й казали, че има документи за вадене и са търсили варианти за по-бърза организация.Толкова ли е скъпо да има гпс или телефон в себе си?

Малко късно - сега ли се сетиха....

Не. Чакаха теб. Сега се сетиха. И се червят...

До високопланинската бг патица дето днес /пак/ се изказа неподготвена: В единия хеликоптер е един от най-опитните шерпи. Той е катерил върха и по двата маршрута и ги познава в детайли. Той ще направлява пилота. От тия, не много развитите, по-примитивните де, нали така, другарко? и да знаете, в такива случаи ПАРИ НЕ помагат- САМО ПРИЯТЕЛ може да си рискува живота за теб. И НЯКОЙ тука вече го е описал- оная епопея преди много години...

Моите сънародници русснаците яко налазват всяка подобна тема

А тази "Банкова Сметка" е като предварителен Надгробен Кръст и Камък ... Ще тежи на нечия Съвест ... както на онази от Тексас, със "присъдите" ... Може Чудото да се Случи ... да речем до утре сутринта ... дано ... но Банковата сметка е СРАМ. Ако на мен ми се случи подобно нещо, не знам, но със сигурност след това няма да живея нормално ...

Боян Петров е атакувал на 04.05 или 05.05 тогава между лагер 3 и 2 е имало алпинисти.

За такива акции трябва да няма такива бумащини с визи и разрешения.Така или иначе не са всекидневие, не е нападение на чужда територия.

Мисля че 2 новини на ден са достатъчни, разбирам че тези заглавия генерират кликове, но не мисля че трябва толкова да се набляга. Дойчин Василев в първото интервю много ясно намекна че шансовете му са минимални.

баси шоуто тоя що е тръгнал при лошо време и то сам?

какво чакаха досега ? подир дъжд качулка тяхната работа,Бог да опази човека !!!

Кой казва, че са чакали нещо? Имало е лошо време, има си процедури. Летенето на тази височина не е рутинно. Вие какво очаквате - след всеки баир-будала да летят по 2 хеликоптера? Ми купете си по два такива, купете си гориво, намерете си пилоти-луди глави и се качвайте - никой не Ви е спрял!

Какви са тези визи, които издават жълтъците, нали тези върхове са в Непал?

Този е в Китай

Интересно кой ще плаща после сметката. Ясно е че застрахователите няма да са, защото не е спазил условията им.

Споко. Пак ние ще платим. Даже химнът ще пуснем.