Печатницата на БНБ няма време и техника за изпълнение на приетия Изборен кодекс

Депутатът от ДБ Божидар Божанов представи становището, изпратено до Комисията по електронно управление и информационни технологии

Обратно в новината

Коментари - Печатницата на БНБ няма време и техника за изпълнение на приетия Изборен кодекс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как без да се знае кога ще има избори, кои партии ще участват и други неизвестни, решиха, че няма да има време за отпечатване на бюлетини.

Харесва ли ви шоуто, а ? Много добре стана нали ? Бойко много яко вкара ред в хаоса! Само заради вас ! И само заради вас ! Още 12 години!

Чукча писатель, чукча не читатель Ако бяхте прочели статията, щяхте да разберете, че не иде реч, за проблеми с печатането, а с наличието на подходяща хартия, с подходящи защити До сега резултата от машинното гласуване се отчиташе електронно и не беше необходимо, контролните разписки , да са на хартия със защити Сега, машините се превръщат в принтери, печатащи бюлетини, а за това е необходима спецялна хартия, за да не си добавя всеки каквито и колкото му хрумне бюлетини Анадъмо?

Хартията никога не е стояла налична. Никоя фирма не държи големи складови наличности, защото това струва много пари - оборотни и за текущи разходи на складове. Винаги суровините се поръчват и доставят на партиди.

Искаше да ни осведомиш за складовите наличности , що ли?

- Какво и каза леля Ванга при първото ми посещение през 1974 г. на 16 Септември. Запитах я, прав ли е бил цар Борис като приема християнството. Тя ме запита: защо питаш. Казах че искам да знам. Я тя ми отговори: Политика. Вече познавах позицията на Ленин срещу поповете в Русия, но никога не бях чел, че той нарича религията политика. Само косвено цитира Троцки който споделяше, че религията е политика. Не се учудих когато Горби спомена голямата политика в една от своите речи. Ала никак не лях съгласен със становището му, че ставащото сега било следствие от онова станало на границата на 70-те и осемдесетте години. Математически това прави 1975 година. Който е чел нещо за „Кодекс Гигас“ или библията на дявола, никога не би се съгласил у нас да се въвежда понятието кодекс. Това, че го има в СССР и в Русия сега като друга форма на закон, означава само лошотии и за двете страни от момента на въвеждането до отпадането му като юридическо понятие То си е еклектично понятие което според скромните и изследвания е било основополагащият акт на Инквизицията. При второто ми посещение леля Ванга ми саза:“ Искам да се учиш“ Да, ама този кодекс повсеместно спира всякакви мои напъни?! Винаги става така, че някакво ора от кодекса се изпречква на пътя ми, отнемайки ми законни права https://www.youtube.com/watch?v=b-Bp66xjevo

Време е да разберат милите дупетати , че на никоя фирма не и пука какъв избирателен закон гласуват ! За изпълнение на всяка поръчка има срок и той не е съобразен с това кога ще има избори в БГ !

Руските тролове да се придържат към статиите за русия и да не се бутат където не им е работа. Ако бнб, което не е просто фирма, твърди че не може да изработи необходимите материали за да могат да се нарекат гласуванията с машини легални-това означава че всички гласувания до тук могат да бъдат оспорени в съда и отменени. Но пък е много смешно, как няма дата за изборите пак изведнъж ние не можем да го изработим без да знаем за какъв срок трябва да го изработи.

Илиян Илиев

Трол е сина на макя ти !

То и без това изборите ще са поне след шест месеца.

Печатницата на БНБ никоя година не е отпечатвала пълния обем изборни книжа. Поръчките се преотдават към други печатници, най-вече Демакс на соц. депутата Петър Кънев. Това Божанков много добре го знае.

Другите печатници с по-малък дял са: Полиграф комерс Алианс принт Лито Балкан Информацията за обществената поръчка и сключените договори е на сайта на ЦИК. Никога не е било тайна.

Демакс в момента нещо друго вълнува ! Това е като джобни пари в сравнение с това което ги вълнува в момента !

Нас не вълнува какво вълнува Демакс. Не може цяла година Демакс вълнува едни избори.

На Републиката само това чака.

Така. Неграмотната паплач, тъпите цигани и турци, които нямат образование и не знаят български и всички тъпи простаци, които не могат да се справят с две команди на машините победиха. Е, отказвам да гласувам, докато не се въведат машини и / или електронно гласуване.

пий си хапчетата и не са занимавай с гласуване

Частна фирма да печати.На ГЕРБ разбира се.

Фирмата е Демакс на соц. депутата Петър Кънчев.

Значи може частна фирма да държи машините за гласуване, ама не може частни фирми да печатат едни хартийки? Да, всичко в тая държава е далавера. Ще те уредя с един договор да внесеш и обслужваш 20 хиляди машини, ама не искам нищо в замяна? Наистина ли?

Като организация обслужването на тези машини не е проста работа. Ако държавата го правеше в твоята секция машината щеше да се обслужва от даскалката по информатика, която е посетила онлайн обучение. Резултатът е предвидим.

Росен Желязков ще напечати бюлетините.Даже повече.Той знае как.

Смотано заглавие. Печатницата ли ще « изпълнява» ИзбИрателния кодекс или ще го печати??????