По 700 лв. месечно за Павел Поппандов и други културни дейци

Правителството предлага петима изтъкнати дейци на културата за удостояване с държавни парични награди.

Обратно в новината

Коментари - По 700 лв. месечно за Павел Поппандов и други културни дейци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това нищо не е. Всички комунистически академици получават по 2000 лв. месечно като добавка към пенсиите си.

не са правили вноски навремето от големите хонорари, а сега ние данъкоплатците да ги хрантутим, и това мисля че тихо минава и тавана като се добави към пенсията им. ако пенсията им е изчислена на заплата значи толкова трябва да е както на 2 млн пенсионери с пълен стаж и 160 лв пенсия, тя се изчислява на заплата а не на "заслуги" пък точно артисти и холивуд са най големи политически мижитурки, защото работят за облъчване на масите, били "елит" и неправилно изтрепани от Народен съд, а те всички са със "заслуги" защото са хамелиони и просто крепят дадена власт,а навсякъде се преследва опозиция интелектуалци както и сега при "демокрация".

По пенсионно решение пенсията ми е 1100 лв.Имам 43 години стаж.И тъй като не ми я дават искам тези тапанари в народното събрание да ми разрешат превилегията да прехвърля сумата над 910лева на брат си,които също е с 43 години стаж и взема 200 лева пенсия.Не искам чужди пари , а моите си по документи.

Твойте пари са 910лв., не 1100. Изчислението включва и прилагането на ограничение. В Европа постановиха съдебно решение - не го четете, не го проумяване, говорите глупости. Плямпайте си, мечтайте си, но знайте, че не ви се връзваме.

Заслужили хора на културата, за достойни старини!

Живуркаха си привилегировано по време на соца. И сега им се дават едни кървави пари... ще почитам като достоен човек всеки от тях, който се откаже от благинката. Приемането й ще ме погнуси и надали ще пожелая да се срещам с творчеството им. Познати ми са схемите на двойните, тройните и изобщо необявени хонорари.

Към: olo: Не е; Мистър Х - тълкуване на: привилегия - това е предимство - преимущество което поставя някого в по благоприятно положение в сравнение с друг . Тук не става въпрос за БОГОВЕ!!!!!!!!

Но не беше цинично и обидно да взимаш незаслужено пари от място където не си работил.

Може да има и такива пожизнени пенсии, но те трябва да се дават наистина на единици. Ако говорим за актьори, в момента подобна пенсия заслужават само трима души - Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Васил Миайлов. Моите уважения към Поппандов, но той е твърде далеч от тези наистина уникални български актьори, които изброих. Ако говорим за учени, във всяка област на науката може да има най-много двама-трима учени наистина със световна слава, които да бъдат удостоени с подобна пенсия. Всичко друго е злоупотреба с парите на българския народ.

Luna0102

Това не е пенсия. Пенсията е отделно. Направили са се ларш с пари на данъкоплатеца, като в същото време болници затварят, защото няма пари за тях, а мизерията във Видинско, Монтана и т.н доближава Сомалийската.

Браво, ама пенсионери има с 200 лева пенсия, и това в държава от ЕС. Помия.

на правителството ,за всички безобразия които върши,вкючително и това?

Под сурдинка за да се мине по-леко казват на пожизнени пенсии пожизнени награди. Така че всички пенсионери сме пожизнено наградени от държавата

По-дълбоко я скрийте "тази новина" с "красавеца" най-отпред!!!!

Уважавам всички тези хора, заради таланта, който притежават. Но нека не забравяме - соц-ът свърши. И много от тях бяха първите, които скандираха: "Кой не скача е червен!". Мадона не пита за пенсия, Майкъл Джексън си отиде разорен, а и колко други. Това е капитализмът - дали имаш пет прасета или рядък талант - стопанисвай си ги, както намериш за добре и се оправяй сам, няма какво да търсиш от държавата и данъкоплатеца.

били архивите,а на артистите какво им изгоре бе? Не ви е срам! Хора с банкови сметки и скъпи имоти да бъдат толерирани,а пенсионери с по 40 г.трудов стаж да мрат в бедност.

на Михаил Белчев, понеже "на руски започва денят"?

Luna0102

С чужда пита помен правят. Да дадат от собствените си пари десеторно повече. Вдигат си собствените заплати, колкото си искат, раздават пари където им е кеф, а на хиляди пенсионери не са им пипнати пенсиите от сума ти години. Само цените растат. Целта им явно е да мрат пенсионерите.

Преди криминалната революция, тия с привилегиите ги наричахме активни борци против фашизма.

Много хубаво,но окйто е взел това решениеда им плащаот джоба си. Защо трябва бг народ да плаща????? Здравната ни система не струва,имаме ниска ражадемост и висока смъртност,но ще дават кинти на хора,които се прехранват добре.

Това вашто но нищо не прилича! Яли,пили и се веселили при Бай Тошо, сдобили се със скъпи имоти и вили пак по Тошово време.. по демакрацията с реституции и дебели банкови сметки... И накрая ...Държавата им дава пенсия до живот!

Първо, заглавието е некоректно - още в него трябва да се уточни, че става въпрос за 700 лв. МЕСЕЧНО. Второ, няма как предоставените суми да се нарекат награда - наградата е или парична или предметна и по принцип е еднократна. В случая очевидно става въпрос за пенсия или месечна помощ под завоалирана форма.

...и всякоя възраст, класа ,пол занятие взимаше участие в това предприятие /държавата/ богатий с парите сиромахът с трудът момите с иглата ученний с умът .....така че всеки е допринесъл нещо за държавата и би следвало да получи това което е дал.... БЕЗ ПРИВИЛЕГИЙ.......

кой е ПРИВИЛЕГИЙ- някой древногръцки бог ли?

Това е римски император, съвременник ма Антоний.

Да, брат е на бога Пенсий

На всички ни родителите заслужават подобни пенсии-има ли някой да не цени родителите си, и да не иска подобни специални пенсии. Всеки е работил, съобразно своята квалификация. От никъде не следва,че актьор е нещо повече от примерно лекар или счетоводител. Или строителен работник. Има си общи правила за пенсиониране нека се прилага общия ред, важим за всички. защо се съзвдава нова каста от активни борци. Защо се показва мидъл фингър към другите хора-все едно им ес казва,че са ненужни, с напразно изжвивян живот, и не заслужават специално отношентие. КОЙ Е КАЗАЛ,ЧЕ АКТЬОРИ СА АРИСТРОКРАЦИЯ, А НЕ ПРИМЕРНО ВСИЧКИ ХОРА С КВАЛИФИКАЦИЯ, ЗНАНИЯ И ОПИТ В ДАДЕНА ОБЛАСТ. УЧИТЕЛ ПО ГЕОГРАФИЯ, ЛЕКАР-КОРЕМЕН ХИРУРГ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ВИ СА,ЧЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ПОДОБНИ НАГРАДИ? Уважавам труда на актьора , както и труда на всеки, който е положил труд да се квалифицира и образова, все едно в коя област.

С какво Попандов допринесе за културата ? Покажете някакъв негов продукт на високата култура? "НЛО" изцепките допринесоха по-скоро за разгръщане на чалга-културата.

ПопПандов драги, участваше в култови български филми, които са ни разсмивали до сълзи, и възхищавали с добрата си игра и непринуденост. А клуб НЛО, беше съсзаден с цел да усмива статуквото. Беше приятно и интелигентно забавление, но не за чукундури, като теб, капиш?

И към всичко да добавя,че ми омръзна историята с изгорелите архиви.Хайде нека си признаят тези велики дейци на изкуството,че просто си взимаха хонорарите и нещо не плащаха.

Техническа грешка-исках да кажа,нищо не плащаха.

Няма изгорели арфхиви. А осигурителен стаж се доказва с осигурителна книжка, където се вписва всяка осигуровка, платена от свободна професия. Ако при соц-а си получил 60 лв хонорар на вечер(при 150 лв месечна заплата-за сравнение), 33 процента е трябвало да внесеш като осигуровка. Това се доказва със записът в осигурителната книжка.

архиви

те и сегашните са така, ама после и на тях ще им се отпускат средства с-у нищо!!

А, не може ли за всички? Или трябва да чакаме благоволението на агата?

Предложението е толкова неаргументирано, нагло, субективно насочено, че не ми се и коментира. Изрдените "отличници" са получавали заплати и хонорари. Ако бяха толкова велики и сега щяха да печелят при положение , че са здрави.. Помощи трябва да се дават само еднократно на закъсали със здравето ... Един Васил Михайлов отказа такава пенсия, когато близкия със всички власти Коста Цонев в качеството на депутат издействува такава за изявени негови авери и продължава да играе и да пълни театрите.

Коста Цонев не се ли спомина?

Продължава да играе Васил Михайлов, а не Коста Цонев

Останалите хора в държавата-марш да внасяте осигуровки за пенсия-както си е по правилата на Кодекса за обществено осигуряване, и после, след 40г стаж, ще сте с по 250-350 лв пенсия. Защото не сте заслужили специалния ред! Има по-изтъкнати, и по -важни хора от вас.

А за Катето Евро няма ли пенсия, знаете ли колко е трудно да се поддържа къща?

Изпускаш Мамалевото. Той по-заслужава от този мазничкия, ако трябва да бъдем точни.

Другите хора в държавата не са заслужили.Лекари,учители, инженери, миньори, работници във фабрики, архитекти, чиновници в администрацията, журналисти, дипломати, юристи, явно не заслужават. Те ще получават пенсия по каналния ред, според осигуровките, които са внасяли. А в Конституцията пишеше,че не се допускат привилегии на база обществено положение. Масово пенсията на учителите е 300 лв, други награди не получават.

Ало ДИР-а все пак човекът предложен за орден ПРОФЕСОР ли е или АКАДЕМИК???

Снимката прекрасно показва какво представлява "любимият на всички" артист. Ако не искате съобщението Ви да предизвиква смях поне свалете тази фотография.

А знаете ли какви хонорари получаваха тези артисти? Не плащаха никакви данъци, а ги прибираха и после ядене и пиене до зори, а сега милите били с ниски пенсии! Стига вече! Писна ни!

А знаете ли какви хонорари получаваха тези артисти? Не плащаха никакви данъци, а ги прибираха и после ядене и пиене до зори, а сега милите били с ниски пенсии! Стига вече! Писна ни!

Позорно е на тези звезди от космическа величина в съответните професионални области, дали толкова много радост, иновации, гордост на средностатистическите неинтелигентни българи,да им бъдат подхвърляни мизерни суми от смешните 700 лева!!! Срам и резил! Това е една отвратителна подигравка с техните успехи и прослава на България и на двете полушария! Тези велики, гениални професионалисти заслужават минимум 7000 лева на месец!!! Какво можеш да направиш днес със 700 лева? Да си покриеш сметките за порното, тока, джиесема,интернета. В днешно време със 700 лева си обречен на глад и пълна мизерия! Унизително е един Азис да взема 20 000 лева хонорар на час!, а тези истински корифеи и титани смешните 700 лева! Една малоумна продавачка в София от селската част на провинцията получава 1100 лева! Позор!

ама забравяш, защото си малоумен, че тези, дето си изброил , поне работят и изкарват някакви пари. А 700 левовите пенсионери получават без да работят.

Този от снимката велик, гениален...??? Просто един бездарник и подмазвач. Човече пий си лекарствата. От изброените има заслужили, ама този с тях ... не върви.

Да си купим интелигенцията.

трябва да се отпуска единствено на творци и учени в тежко материално състояние,без скъпи жилища и банкови влогове!

Депутатите вземат по 3-4 хиляди лева заплати. Значи пенсиите им ще са по 2000 лева минимум! Само щото са били депутати 4 години. Ти си бачкай 40 години за 300-500 лева пенсия!

Стига с тоя прах в очите. Публикуваъте заплатите на хрантутниците магистрати заплатите. На цялата Независима Съдебна ВЛАСТ - от тях по-големи готовани НЯМА ! 30г бездействие, ред никакъв, рецидивисти по път и през път, побоища , изнасилвания, убийства - това е техния принос.

Те ако си бяха деклалирали всички доходи трябваше да вземат тавана на пенсиите-910 лв

Протестираме срещу Европа на две скорости. А всъщност държавата ни е на две скорости за различните граждани! Държвна пенсия се отпуска въз основа на доходите и платените данъци и осигуровки върху тях !!!

"....проф. Алекснадър Петров" не се ли пише Александър?

45 години трудов стаж - 250 лева пенсия, цял живот ядене и пиене в унгарския ресторант - 700 лева. Пак разделят хората. При бай Тошо им даваха и сега пак. С какво този от снимката е повече от другите пенсионери?

ми "национално културно богатство", .... но е не спестявал, а е харчил само всичко заработено!

Заслужено ! Честито !

Дайте им ,те са готови купини са, ваши са. Дават,като вземат от все по бедния народ. Тези творци без никакво достоенство още работят и получават хонорари. Разбрах ,че тук човеци не са останали.

Когато си харчеха хонорарите мислеха ли за старините си???Когато обикаляха дистинации мислеха ли за старините си???Държава дето оставя над милион пенсионери с реално действие за развитието на икономиката и и дава допълнителни пари от техните заработени на хора които са се стискали да си внасят от джоба осигуровки пиши я бегала от основните си функции

Държавата е на купчинка бандити които я скубят кат за последно, щото и те виждат че дълго време така няма да изкараме.

При бай Тодор се лансираха спортист, артист и турчин комунист.Тези измекяри си живееха на корем, лапаха с голяма лъжица и нищичко не скътаваха за старини.Сега пак същото, като се добавят клуоните, депутатите и министрите.

След случая с пенсионираните 20 годишни гимнастички нищо не може да ме учуди в тази държава.

за старините си. Отново станахме държава на привилигированите. Дразни ме двойния стандарт..за обикновените хора и за определени прослойки на обществото. Тези хора не са бедни,имат скъпи жилища в най-хубавите райони в София,работят за големи хонорари... за тях пазарната икономика не важи ли?

700 лв? А депутатите с колко лева си индексират заплатите, и то доста често?!? Това е някаква подигравка... Тези хора ги познават всички, и са направили много за културата ни, а родните депутати какво са направили, кой ги познава, и колко са допринесли?

Каквото едните такива и другите защото ако са ни забавлявали то ние сме си плащали от собствения джоб ама те не са се бръкнали в своя за осигуровки върху получаваните пари. С какво по долу от тях е един хлебар примерно без който тия нямаше да има какво да тъпчат???

дкми

С какво точно са допринесли за държавата, та ще им се дават 700 лева на месец? Аз бих ги дал на някой пенсиониран учител, лекар, строител, та дори чистач. Не на хора, които просто наизустяват едни реплики и се правят на клоуни.

дкми

Хайде тия дето са ми нацъкали минуси да отговорят - въпросните "творци" декларираха ли си всичките хонорари, и платиха ли си данъци и осигуровки върху тях?